The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ryder62
Thx <#worship>

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Pretorian
Hali. Megveszed a Spell Tome-ot hozzá bármelyik varázslónál amelyik destruction spelleket árul, és elolvasod.

Nem lehet sajnos. Pakolhatsz igazából sok helyre, egy ideig meg is lesznek a cuccaid, de utána valószínúleg eltûnnek. Amíg nem volt házam, én is gondolkodtam hogy hova lehetne cuccolni. Most a Whiterun-i házban lévõ ládámban saccra olyan 300000 aranyat érõ cucc van.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Ryder62
Hali

A jég varázslatot hogy lehet megtanulni? Tûzzel játszani már nem móka <#idiota>

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Metalmilitiakid
igen a ház vásárláson én is gondolkodtam, white ban, csak gondoltam hátha van valami cseles megoldás.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Pretorian
Nincs. A Dawnstar Dark Brotherhood Sanctuary van még, de ahhoz végig kell csinálnod a DB questline-t. Vagy az hogy veszel egy házat bármelyik városban, ahol lehet. Azt hiszem Breezehome a legolcsóbb Whiterunban, de lehet hogy tévedek.

Metalmilitiakid
ott nem csak mágus képzés folyik ? nincs valami warrior hely is ?

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

college of winterhold... amit kapsz szobát a szekrényekbe pakolhatsz onnan nem tûnnek el a dolgok

Metalmilitiakid
Ja és egy másik kérdés, van valami megoldás cuccok tárolására amik még késõbb kellenének, de nem akarom, hogy épp nálam legyenek ?

skymannn
Köcce

Metalmilitiakid
Mindenhol sztereó van beállítva és fülessel játszom, a játékban pedig nincs ilyen beállítási lehetõség, ezért nincs fogalmam se, mit tehetnék még (most még az cfg audio részébe is belekontárkodtam, de semmit nem segített...).

Czdano
Úgy érzem ujabb bugba ütköztem Colleg of winterhold-ba nem bírtam bemenni mert nem volt elég manám még akkor mikor kérte a nõci az adott spellt (fear). Mikor most azt mondom neki hogy "i will pass the test" akkor utána egybõl el kezd magyarázni, és mikor ellövöm a spellt akkor már elköszön -.-

Erre van valami bugfix??

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Carmang
Megbénítja kis idõre az ellenfelet. Tömeg ellen jó.

Carmang
Passzolom. Végsõ esetben rakd át sztereóra, azt csak meg tudja szólaltatni.
Nekem egyébként az a bajom, hogy iszonyat halk az egész, max szoftveres hangerõn. Minden más játéknál lejjebb kell vennem a hangot, kivéve itt...

skymannn
A "Power Shot" perk tulajdonképpen mit is ad?

Metalmilitiakid
Hali! Lenne egy problémám a játékkal. Olyan a hang mintha a gép szerint 5.1 em lenne vagy valami hasonló, tehát bizonyos hangokat hallok amik közel vannak, de a legtöbb hang mint a lépés vagy a kard hangja... hiányzik. Próbáltam már nagyon sok variációt, állítgatni a minõséget 24 bit 16 bit, a Hz ket is váltogattam, átállítottam 5.1 re a hang drivert és lekapcsoltam a két fõ hangfalon kívül a többit a driverben, de akkor sem változott semmi. Utána olvastam, hogy bsa extractorral tömörítsem ki a hangokat a data mappába, azt is megpróbáltam, de nem segített. Már nemtom mit csináljak, remélem nektek van valami ötletetek. Ha igen elõre is köszi minden választ.

Pretorian
*lehetett, nyelvemen

Pretorian
Lehetséges, de mi értelme van?
Volt régen egy mmo, most hirtelen rohadtul nem akar beugrani a neve, még a WoW-korszak elõtt jelent meg, és elég népszerû volt. A lényeg az, hogy épületeket lehett felhúzni benne, és az épületek összes alkotóelemét a játékosok bányászták/öntötték/kovácsolták/égették az utolsó tégláig, illetve volt benne egy sziget (a játéktér egy része), amelyhez csak úgy lehetett eljutni, ha a játékosok közös erõvel, kemény melóval kiásták az oda vezetõ alagutat. Nem ugrik be a címe pedig nagyon itt van a nyelven.
A lényeg az, hogy szerintem aki ilyesmire vágyik, az játsszon valamilyen mmo-t. Egy offline rpg-ben eléggé behatároltak az effajta lehetõségek.
Van amiben ez a mûfaj erõs, van amiben az mmo. Amirõl te beszélsz azt szerintem mmo-játékokban találod meg. Az offline rpg játékokból hiányzik a komolyabb gazdaság is, éppen ezért válik az általad emlegetett játékstílus egy idõ után egysíkúvá, unalmassá. Vannak játékosok mmo-kban, akik számára csak craftolásból, enchantolásból/vadászatból/halászatból/kereskedésbõl áll a játék, mert az ott létezõ gazdaság miatt képesek kijátszani ilyen módon is a karakterüket.

Egyetértek, szerintem is lehetséges - korlátozottan - békés polgári életet élve elkezdeni a játékot, az én példám nem a kovács, hanem a szarvasvadász, akivel az íjászatot lehet tökéletessé fejleszteni, és utána "elkezdeni" a fõbb quest-vonalakat. Ott van az íjász szakbolt Whiterunban, ott van körülötte a tundra tele szarvassal (messzire ellátni), és a tundrán nincsenek erõs random ellenfelek (ha bele nem lõsz véletlenül egy giantba).

Looooser
a játék mellék skilljeinek húzása sem egy nehéz dolog és ebbõl adódóan viszont értelme a békés polgári életnek, hisz csak egy példa hogy meg legyen a 100-as smithing le kell kovácsolni 380-400 bármilyen tárgyat békés polgári élet te vagy a felu kovácsa,imperialisták szólnak hogy hé lerohanjuk az egyik falut kéne 300 imperial páncél kovácsold le.... ez, mondjuk ha nincsen húzva smithinged akkor majdnem 100-as lesz a smithinged a végére így ilyes formán a kovács életnek vége...

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

b-type

Nálam az egész játék az a világ az elején és semmi más.
nincs sztori, nincs semmi.
Nem megyek mert nem merek felfogásban, persze mester nehézségen.
amint lehet megvetem a lábam egy nagyobb településen, elviszek mindent ami nem büntethetõ, eladom és megveszem a páncélomat amiben megkeresem a rákot a TES leghasznosabb élõlényét. Amikor a páncél és a pajzs blokkolásom megfelelõ kb akkor indul a játék. 😊
Persze nincs semmi kivetnivaló egy tolvajban sem, akkor lopnék is úgy még egyszerûbb.
Vannak nagyszerû moddok amivel gazdagabbá lehet tenni a világot, és a felszerelést, több és változatosabb élõvilág (sosem elég a madarakból és a rovarokból).

Az egyszerû polgári élet játéka, bár kézenfekvõ, de annyira lelassítaná a játékot korrekt kereskedelem hiányában, hogy bukna.
Talán ha lehetséges lenne barátságot és szövetséget kötni akkor a jobb ár/érték kereskedés miatt jobban mûködne.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Fantusz
Skill és perk függvényében erõsebb itókákat lehet készíteni.
Néhány skillet sikeresen elcsesztek, jelentéktelenné tettek, s az alkímia az egyik "áldozat".
Hiányzik a játékból a békés, polgári élet játszásának lehetõsége - az alkímia legfeljebb oda illene jelen formájában.
Szerintem az egy hibás szemlélet, hogy úgy próbáljuiknehezíteni a játékot, hogy lehetõleg minél haszontalanabb képességeket fejlesztünk- milyen karakter az ilyen, miféle szerepet formál vele a játékos?
Alchemy, Speech, Restoration hármasból lehetne nevelni egy Herbalistát, de van értelme?

Looooser
lvl 29 nagyon aberált build (legtöbb esetben warmage) és még csak ma szereztem meg a kollégium 3 könyvét, be kéne csempészni a fegyvereim a fõszálban etcetc
a Forbidden Legend küldi mekkora genyó küldi, azt hittem berosálok a dungi végén...
melyik a legjobb házilag készíthetõ HP-poti?

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Nekem unistalálva van a skyrim de ha valakit érdekel, megnézhetné, engem is érdekelne milyen.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=24148732
Szerintem jónak tûnik...

..és itt vagyok én, aki level 20-as, two-hander mage-vel már unom, fõszál + winterhold után.
Eh, újrakezdek egy lord of ultimát inkább:-)
Szaruman
Az igazán HCk über buildekkel is beletolnak 3-500 órát a cuccba 😛

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Szerintem a Titan Quest-et leszámítva semmivel nem játszottam még annyit, mint ezzel! 😉
😄 Na igen. Én kb 2 hónapja félretettem, azóta nem játszom (persze tuti elõveszem még késõbb), és közel 700 órát ír a steam, asszem 690. 😄
mousee
Vannak nagyon nyerõ buildek, amivel tényleg masteren is "pillanatok alatt" végigmész a játékon, de abba semmi poén nincs 😄

Én is konkrétan szívatom magam az elcseszettnél elcseszettebb buildekkel, de így baromi feelinges a játék. Ûbertáp karakterek jók a véristvánoknak, akik csak végig akarják püfölni a játékot, és a fõszál után dobják is a kukába. Bezzeg mi HC gémerek az elcseszett buildjeinkkel több száz órát képesek vagyunk beletolni ebbe a játékba mert....mert szórakoztató 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Na igen, ebben a játékban úgy tapasztaltam, hogy nem a difficulty slider határozza meg a nehézséget, hanem a skill összeállítás. Konkrétan pl egy heavy armor/enchanting/conjuration/1h mondjuk viszonylag egyszerûbben játszható, mint az említett karakter, a skyrimot szvsz direkt szar buildel poén játszani.
Sir Quno Jedi
Jaja én is daedric nehézokosságban caplattam az arkmágusommal.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Calver
120 armor durván 15% sebzéscsökkentés, ha mágiából jön - páncélban közel a duplája is lehet. nem igazán érik meg (sajnos?) mágikus páncéltápoló varázslatok, viszont páncél nélkül egydimenziós pistike kilõ egy cseresznyemaggal (konkrétan 0 armorban ötször annyit csíp egy sérülés mint talpig bepáncélozódva), szóval ajánlott rágyúrni valamelyik típusra alteration perkek helyett.

"The trees move. Do you not see it?"

Sir Quno Jedi
Az 25% sebzésfelfogás majdnem a számításod szerint, ilyen alacsony szinten az nem is rossz, nem?! Majd ha ennek a sokszorosa lesz az armorod, na akkor már ér valamicskét.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Carmang
Én is gyúrtam az elején alkímiára, de kiderült, hogy fölösleges. Annyi potit találsz loot-ként, hogy nem gyõzöd hova rakni. Ha kicsit is megcsappannak a készlet, bármelyik városban be tudsz vásárolni a potistól. A manafelezõ perkek mellé egyszerûen fölösleges az alkímia.

sziasztok !
szeretnék kérni egy kjis segitséget a modolásokal kapcsolatosan.
Skyrim nexus mod meneger (NMM) mel szoktam modolni de néhány mod nem mûködik és az ottani fórum teljesen angol :\ igy nem nagyon tudok ki igazodni ha uj "fajt" (race) akarok be rakni nem müködik a mod. Elsõ sorban ez a modot akrom berakni "Witcher Ultimate Experiance"
(http://skyrim.nexusmods.com/downloads/file.php?id=9198 ) elvileg semmi különöset nem kell vele csinálni, csak bemásolni datába v. NMM bemásolja nem irja sehol hogy kell még valami mégsem müködik- race menuben nincs -
egyébként ugy tünik semmi + nem tudok berakni csak valamit lecserélni (ruhát egy másik ruhára de teljesen uj ruhát nem tudok berakni )
elõre is köszönöm a segitséget...
havalaki használja vagy tudja mi a megoldás kérem SEGITSEN 😊
elõre is köszöntem
sárkányok ellen biztosan nem megy
Alkímiával rá lehet készülni gyakorlatilag bármire, igazából akkor hasznos, ha tudod, hogy mire számíthatsz.
Nem fogok powertraineléssel foglalkozni. ez lesz a fontossági sorrend: illusion desstruction alteration. Az utóbbinak egyelõre nem sok értelmét látom. Tesztelgettem úgy, hogy áttettem novice-ra a nehézséget és megtámadtam egy brenton kereskedõt 0 és 120 armorral ami reális 10-es szint körül: elõbb 40-50, utóbb 50-60 késszúrással ölt meg. vagyis 3 perkkel annyit értem el, hogy masteren nem három, hanem négy harapás vagyok egy egyes szintû farkasnak.

Viszont a destro ágról a tûzsebzésre rámentem keményen, mert az illusion egyik perkje erõsíti azt, így az nem volt annyira gyenge! 😉
Gondolom ti master fokozatban gondolkodtok, mert én adept (késõbb expert) fokozaton elboldogultam az ilyen karimmal, bár nálam a destruction csak harmadik opció volt, elsõsorban illusion-sneak vonalon mozogtam. A destro ág tényleg kicsit gyengébb volt végig, az illusiont választottam a fõ iránynak, nagyon tetszik ez az egymásra uszítás, megfélemlítés dolog, és mellette erõsen rámentem a sneakre is, hogy ne vegyenek észre, tehát általában megbújtam valahol, mialatt az ellen egymást püfölte agyon! A destruction csak akkor kellett, amikor egyedül maradt valamelyik ellenfél, és hiába sebeztem kicsit, egy megfélemlítés varázslattal ez is simán mûködött. 😊
De mégegyszer mondom, én nem masteren játszottam, úgy tényleg nem lehet egyszerû egy ilyen karakterrel, meg hát a sárkányok ellen sem a legszerencsésebb... 😄
Fantusz
A három mágiaismeret mellé minek az alkímia?
Az elsõ karakterem volt alteration-destruction-illusion irányban fejlesztve, s kiderült, hogy gyakorlatilag nem járható ez az út.
Annyi (perk)pont a világon nincs, amennyire szükségünk lenne.
Az illusiont totál maxolni kell végig, ráadásul úgy, hogy szinthez igazítva a legerõsebb varázslatokat tudjuk használni, s a destruction-alteratin is perk igényes, ráadásul szinte lehetetlen egyensúlyt tartani, valamelyik mágiaismeret gyenge lesz, s ezzel a karakter is ellehetetlenül.

Itt most a játszva fejlõdésre utaltam, powertrenelve talán megoldható, és egy erõs pure mágus lehet a hõsünk, de azzal nem kisérleteztem.

xblades
Nem baj én még nem láttam 😊

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Ha valaki úgy érzi, hogy kevés a kihívás, akkor ezt a buildet ajánlom masteren:
destruction/alteration/illusion/alchemy szigorúan armor és fegyverek nélkül

Még csak 11. szinten tartok, de alapjában más az egész játék így, az illusion fear/fury spellekre épül, ahol lehet. Ahol nem, ott szinte lehetetlen. Nagyon mókás, hogy egy olyan dungeonban, ahol egy sima melee/archer karakterrel simán mentem elõre, itt gondolkodni kell 😊

Nyilván a fõszálat ki kell hagyni így, de valószínûleg pár szint múlva egyébként is elakadok, akkor majd viszek egy kisérõt 😊
Azt hiszem ami jó lenne ebbe betenni az a presuade nagyon jól fel lehetett vele idegesíteni az npc-ket az Oblivionba. És akár rád is támadtak az is hiányzik 😊

Persze ez nem teljesen igazi a speechcraft rész az nagyon szegényes nyilván.

http://skyrim.nexusmods.com/downloads/file.php?id=13968

Fpocok
VÓTMÁ

Parasite Eve 2, best game EVER!

JethroHUN

Ez volt már? Jól megvan csinálva, stílusos nagyon.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

joceruza
Nem gyenge!

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

TVelvet
Az #18649-as bejegyzésem olvastátok? Hát én már nem tudom, most néztem meg 1.5-ös a gémem, és múltkor kivágott a játékból egy ilyen hibával, hhmmm...
Imádkozom, hogy többet ilyen ne legyen... XD