The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na újrakezdtem és úgy haladtam ahogy írtátok és csak a blokkra és az egykezes duóra tettem és érezhetõen jobb a játékélmény.Még egyszer köszi!
Fémet hol lehet bányászni?
srácok..

biztos százszor volt már a kérdes, elég a link is...:hogy vethetem le a farkasemberséget ?...mármint hogy örökre ?...ha egyáltalán lehet...ha jol látom soha nem kapok igy alvás után bonuszt, valamint az eletcsikom is rövidebb, mielött az lettem volna, mintha több életem lett volna

köszi
Ezt honnan tudod? Van már valami hír DLC terén?

\"Egy gy?r? mind fölött\"

PiszkosFred
Elobbire nem (Martin baratunk lezarta a kapukat parszaz evvel ezelott, ne feledd), utobbira hamarosan igen.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Köszönöm a választ!
Amúgy érdekelne spoiler és egyéb részletek nélkül,hogy van e olyan küldetés amiben mintegy nosztalgia gyanánt eljutunk Oblivionba?Mert ha rajtam múlt volna én biztos beteszek egy ilyet,esetleg egy Cyrodili kiruccanást.
Segítség kellene. Van két modom, amiknél egy kis gebasz van. Egy gyûrû, amivel a varázslatok nem használnak, és egy emulet, amivel nincs visszatöltõdés a kiáltásoknál. Most viszont akár használom akár nem, nincs manna használat és a kiáltásoknál sincs visszatöltés. A modok deaktiválásával sem oldódik meg. El is mentettem, de így sem.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

hispan2
Behalok, hogy már majdnem kérdeztem volna, hogy mi az istenért nem mûködik egy magic, hiába nyomom a Z-t, mire rájöttem, hogy a játék felcseréli funkcióban a Z-Y kombinációt... :-D

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

Fantusz
20-as szint fölött kapod meg a küldetést, pontosabban a szórólapot, hogy látogass el a múzeumba, s a küldetést ott veheted föl.

Carmang
Majd egyszer csak kapsz egy szórólapot, hogy nyílt egy múzeum.

köszönöm, mágus lévén akkor el is adom a cuccokat...155 kg pulsz teherrel futkoztam, ez csak sárkánycsont volt...köszi Fantusz<#eljen>
Sziasztok!
Hol tudom felvenni a Mehrunes Dagon küldetést?Ugyanis rábukkantam az oltárra,de kulcs kell.
Fantusz
Mágusoknál, a belépés után megmutatják az ágyadat - no a mellette lévõ szekrénybõl még soha nem tûnt el semmi cucc.
A Companionsnál viszont elszálltak az ágyam mellett lévõ szekrénybe pakolt cókmókok (igaz ott nem is tették egyértelmûvé, melyik az én ágyikóm).
Thieves Guildnál nem pakoltam ládákba, azt nem tudom, ott mennyire lenne biztonságos, D.B. ámokfutós gyilkosságait nem igazán csináltam, náluk sem pakoltam ki a hátizsákot.

Fantusz
Sárkánycsontok játékosbosszantó hulladékok :-)
Úgy tûnik, mintha értékes valami lenne, de igazán nincs jelentõsége.
100-as smithing képesség kell a felhasználásához, no és természetesen a perkek - ez mondjuk megoldható.
A gond annyi, hogy a heavy armorból a deadric jobb, mint a dragon (kovácsolás ugye harcoshoz illó képesség), könnyûpáncélból elvileg valóban a dragon a legerõsebb, de egy settenkedõnek fölösleges a kovácsolásra gyúrni.
A lopakodós-lesbõl támadós karakterek többnyire a Thieves Guild, Dark Broterhood tagjaként igen jó könnyûpáncélokat kapnak, amelyeknél nem a védelem mértéke, hanem, a beléjük enchantolt bónuszok lesznek igazán hasznosak (Thieves Guild Armor, Nightingale Armor+Blade+Bow, Dark Broterhood Armor) - nem lesz szükségük a sárkánypáncélra.

köszönöm...nem merem letenni, tuti elvész😊

esteleg ahol mát guild tag vagyok, leszorhatnám az ágyra..hmmm
hát elvileg 1 év játékidõben míg reseteli a dungeonokat, de nem vagyok ebben biztos, tehát bárhol ahol láda van és kipucoltad.

köszi..sejtettem, ha nincs házam van olyan hely ( pl. kocsma) ahol le tudom azokat a cuccokat rakni, amik kesöbb kellenek ?
Páncél és fegyverek ha akarsz készíteni. De személy szerint kerülõm az armorsmithet mert ez offline mmo már azzal 😊 Ennél többet így nem tudok 😊

srácok

2 sárkány öltem meg eddig, mind2ben volt dragon bone + dragon scale..ezeket eladhatom vagy kelleni fog valamire ?

köszi
Mondjuk nekem a harcos 2 kezes az most masteren szívás volt Alduin ellen. Lv20 körül próbáltam de bukta volt töröltem a karaktert, mivel nem akartam lejjebb venni. Szóval szerintem 2 kezessel izgalmas azért masteren. Nekem eddig ez volt a legizgalmasabb. Itt fel kell mennem lv30-ra mielõtt bemegyek a fõharcba, gondolom. De ráérek direkt semmit nem olvasok el és így még hátravan a mágus befejezés meg a fõsztori. Így közel félévre lehúzva szerintem megérte az árát.

Az idézet lényeik még 100-as sneakon is észleltek. magas szintû vámpírok szintén. baromi magas alchemy kellet hozzá hogy túléljek egy találkozást.Hardon és lv30 körül 😊

Ja az obliba jobb volt 😞 Volt hogy 10 percen keresztül vadásztak rám a necrok és háromszor töltöttem vissza mire el tudta mmenekülni 😄

Igen, néhány dologban lehetne okosabb. Kicsit hangulatromboló, hogy ha valakit osonva elteszek láb alól, akkor a társa rövid felháborodás után már tudomást sem vesz a történtekrõl.
Egyetlen nagy titok van ennél a classnál ha többszöri próbálkozásra is észlelnek akkor ne próbálkozz az adott sneak szinten. végez más munkákat.100-as sneakon már nem sokan fognak észrevenni, szinte senki Ha masteren vagy az alchemy-t fejleszd a mérgek miatt. Nekem mondjuk sajnos még masteren is ment a mérgek nélkül 😞 Legyõzhetetlen a dps ebben a játékban ha multi lesz belõle hát egész biztos assával megyek az ellenfeleknek ütni se lesz ideje 😄 Tehát a lényeg képzeld el az adott karaktert ne ülj fel a csini videoknak. Ahhoz hogy úgy menjen neked mint a gyereknek az assás videoban, masteren ahhoz nagyon sok idõt bele kell ölni. Mert akkor fejleszteni kell az one handet is magasra és az lassan megy. De sajnos még masteren sem kellett nekemm ha kitapasztalod melyik perket kell bekapcsolni, nekem gondolkodás nélkül ment neked se lesz sok idõ. ennyi nagyjából 😊 onnantól szinte mindenki egy ütés 😊

Ami nekem nagyon egyszerû volt és ha gyors eredményt és játékbefejezést akarsz akkor. assa vagy thief. Annyira kell figyelni hogy az ellenfél elõtt rejtözöl akkor a látótávba belépést figyeli a játék. Így pár óra alatt van egy lv50-es sneakod ami alapból ad 6x ütés szorzót. A többi titko nem árulom el. De éld bele magad általában a karakter szerepébe. Dps karakterrel ne akarj tanként nyomulni. Sötétség a barátod az ellenfeleid nem láthatnak meg ha mégis a akkor spuri és újra. Elgé primitiv rendszere van a Skyrimnek és könnyû. De belépõnek jó az rpg-k világába 😊

Carmang
Javaslom, hogy 10-es szintig ne használj tudatosan 2 skillnél többet, illetve csak ennek a 2-nek a perkjeit fejleszd. Ahogy Fantusz is írta a One Hand, és a Block jó lesz kezdésnek.
Azért írtam, hogy tudatosan, mert lesz egy pár még, amit nem tudsz kontrollálni, de fejlõdik: az armor, lockpick, speech, és gyorsítják a szintlépést.
10-es szinttõl gyúrhatsz az armorra is.

Fantusz
Elõny, ha megfelelõ fajt válaszottál.
Egykezes pajzsos karakternek legjobb a redguard (+10 one hand, +5 block), de jó az imperial, ork is, sajnos a nord eléggé elcseszett bónuszokat kapott, de nem reménytelen eset.

Javaslom, hogy kb. 15-ös szintig ne kezdd a kovácsolást húzni, mert gyorsan léped meg a szinteket, és a harci képességeid gyengék maradnak, márpedig ezek a legfontosabb képességek.
One handed, block, heavy armor...
Kezdéskor válaszd a Warrior követ, gyorsabban fejlõdnek a harci képességek, aztán majd késõbb úgyis lecseréled .
Lehetõleg hülyeségekkel ne eröltesd a szintlépést (mágia), viszont gyengébb ellenfél ellen szórakozhatsz picit (nem csapod le azonnal, hanem edzel vele, használod a pajzsot - persze ez csak egy apróság)

Az anyagi lehetõségeid meghatározhatják a trénelést - Whiterunban Emren 50-es szintig felhúzza neked az one hand képességet, ha van elegendõ aranyad.
Egy settenkedõ, tolvaj-bérgyilkos habozás nélkül vissza is lopja a kifizetett összeget, aminek az lesz a következménye, hogy a pickpocket tudománya az egekbe ugrik, s ez egy harcosnál nem kívánatos.
Becsületes kalandorként kifoszthatod a dungeonokat, s a lootból összegyûjtött pénz mehet a trénelésre.
Perkeknél az one hand az elsõ, block a második... 50-es one hand elérése után lehet kovácsolni, enchantolni, addigra már megfelelõ alapod lesz a harcokhoz.
A blockot se becsüld alá, nagyon hatékony perkek vannak ott (idõlassítás, nyílveszzõ elleni védelem, mágia elleni védelem)
A mágia elleni védelem kulcskérdés, ahhoz 50es bolck a követelmény, de ha megvan a perk, mágusoktól sem kell rettegned.

A játékban szerepet kap a taktika is, nagyon sok olyan helyzet adódik, ahol sokszoros a túlerõ - ki kell okoskodni, hogy lehetõleg csak 1-2 ellenfél ellen harcolj, ne minden rosszarcú egyszerre zúduljon a nyakadba.

Fõküldetést nem kötelezõ elkezdeni, ha kezdetben nem szeretnél sárkányokkal viaskodni, ne menj el a sárkánykõért.

Ha az egykezesre és a pajzsra koncentrálsz, akkor nagyon nem lõhetsz bakot. Elég erõs kombináció.
Csak ne ess abba a hibába, hogy egyszerre nagyon sok skillt akarsz fejleszteni. Mivel a szintlépéssel szintezõdik az ellen, ezért az elején érdemes fokuszálni arra, amikkel megálod a helyed a világban.
Szóval neked egykezes, blokk, vagy light, vagy nehéz vért és smithing.
Ha jól csinálod, akkor master fokozaton sem lehet gáz.
Na újra kezdtem mert szinte mindenki levert és ez elégéé rontotta a játék élményt..
Tudnátok tanácsot adni hogy haladjak a küldikkel szintekkel perkekkel hogy élvezhetõ maradjon a játék?Ilyen kardos pajzsos kicsit gyógyítós fickót tervezek.
A sok kérdést az indokolja hogy ez az elsõ Elder Scrolls játékom.
Elõre is köszi!
Ez vótmá'? 😄

Looooser
#17731 a többinek olvasgass utánna, nekem ez a fajta beállítgatás jobban bejött, mert szvsz az options menü egy rakás denevér kaki
-------
a többieknek thy akkor kimaradok a polgárháborúból, és mint vándor fogom róni az utakat......

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Oh közbe megoldodott!
Köszönöm a segítséget!
Megyek is,mert vár rám a játék! 😛
Sziasztok!
Köszi a tippet!
Megcsináltam és a grafika helyrejött szép lett,jók a fények karakterek stb..
Viszont csak egy kis ablakba a bal felsõ sarokba nyílik így meg és nem is engedi teljesbe rakni 😄
na pedig már javasolni akartam.... remélem születik erre vmi mod majd hamarosan 😊

PiszkosFred
Ket dolgot erdemes megnezni.
1. adminisztrator modban inditod e?
2. ha igen, akkor nevezd at a gameprefs.ini es a skyrim.ini fileokat (steam mappaban es a dokumentumok/mygames/skyrim stb-ban is, fontos, hog ymindket helyen torolve legyenek/elerhetetlenek legyenek az atnevezesnek koszonhetoen), es ugy inditsd el a jatekot. Ekkor ujra legeneralja neked ezeket a beallitasokat tartalmazo .ini-ket, es akkor mukodni fog talan.

Ha igy sem, akkor passzolom egyelore.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Pretorian
Jah elõször a Stormcloack-al szimpatizáltam, végülis a birodalmiak visznek kivégezni a játék elején. De aztán végigcsináltam a Stormcloak-vonalat és rájöttem hogy kb. ugyanolyan gyökerek mint a birodalmiak.
Legközelebb nem csinálom meg egyik szálat sem, kimaradok a polgárháborúból.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Sziasztok!
Valaki tud segíteni nekem?
Olyan gondom van,hogy feltettem a játékot minden jól megy kivéve,hogy nem tudok hozzáférni a grafikai beállításokhoz -.-
Options menü szürke nem tudok rákattolni,alapból pedig nagyon csúnyák a beállítások...
Gépemnek pedig szerintem vinni kéne minimum közepes beállításokat.
AMD X2 7750
4 Gb Ram
Ati 4670 1Gb VGA
Van valami ötletetek miért nem tudok állítani rajt?
Köszi!
Calver
egyikkel sem.
mindkét csapat idióták gyülekezete, és sajnos nincs olyan lehetõséged, h eltörlöd mindkettõjüket a föld színérõl. pedig de szép is lenne...

"The trees move. Do you not see it?"

Az attól függ milyen típusú karaktert képzeltél el. Persze ha csak sima akciójátékként játszod akkor mindegy a válasz 😊

Looooser
semmiképp se blades.....
-------------
tényleg melyikkel járok jobban Stormcloack vagy Imperial...
-------------
olvastam hogy a konzol használattól bebugosodnak a küldik, néha beragadok a textúrába ilyenkor 0->tcm->0->W->0->tcm->0 ettõl mennyire buggosodhat be?
-------------
most megyek pihenni hajnal 2-ig 3szint lépés volt csak abból hogy a smitinget felhúztam 12-rõl 60-ra

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Ha jól emlékszem itt is van egy választási lehetõség
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
vagy a szürke ruhások vagy a blades

Looooser
az megeshet,(bár én nem tudom, nekem ez az elsõ TES játékom) sajnos nem sajnos (bár ez utóbbi felé húzok) láttam egy spoiler vidit a fõ küldi szálrol amiben hát
a sárkányok oldalán vagyunk és nem a pengé-én

nem tudom mi lehet ez után még jó.... van még ez után
sárkányos küldi, ahol a "sárkányok oldalán vagyunk"?

MerlinW
Az Elder játékokban a fõszál csak a tutorial😊 Utána indul be a játék, vár rád több száz órányi quest, kaland.

[merlinw.org]

benőmenő
Masteren a mage-em full ebony cuccban is bele tud halni 1 draugr overlord nyilába xd
Szóval van kihívás, bár a fejlesztést nem terveztem meg rendesen.
Fantusz
Ha azzal a céllal kezdted a Skyrimet, hogy a fõküldetést végigtolva "kijátszod", nagy csalódás fog érni.
Semmi extra nincs a fõküldetés végén - megcsináltál egy feladatsort, semmi több.
A lehetséges játékidõnek a fõküldetés csupán a töredéke, viszont az is igaz, hogy a készítõk szándéka szerint nem szükséges egy-egy karakterrel minden küldetéssort végigcsinálni, a játékosra bízzák, miféle szerepet játszik.

Fehercsoki
A fõszál még messze nem a teljes játék😊 A játék masteren sem olyan, hogy 2 lépésenként meghalsz, de engem még normalon is ért meglepetés.(pl. amikor épphogy az elején kijöttem a barlangból de valahogy sikerült találnom egy kardfogú tigrist)

Asszem túlbecsültem a játékot...
A második legkönnyebb fokozaton toltam végig a fõszálat (meg a Winterholdot), és be is fejeztem 16os szinten. Azért így mert kb heti 2 órát tudok játszani, nehezebb fokozaton valószínûleg hamarabb eluntam volna.
Az a kérdésem, hogy lesz -e még kihívás Dragonslayer quest után, vagy csak akkor ha nehezebbre veszem a fokozatot?
Fantusz
Arch-mage nem feltétlenül mestere minden mágia iskolának (az mondjuk hülyeség volt, hogy annyira szabadjára engedték a kasztokat, hogy elvileg nulla varázstudással is lehet valaki fõmágus)

A skillek igazi erõsségét a perkek adják, és ha valahol a perk kevés, hiányos, ott a 100 skill nem sokat ér.
Erre legjobb példa az illusion, a demoralizáló varázslatai csak fullra perkelten hatékonyak (plusz ide kellenek a mester szintû spellek).

Az idézés 60-as skill fölött is gyorsan fejlõdik, a gond csak annyi, hogy 30-as szint fölött már csak a dermora lord, és a storm atronach érvényesül a harcokban, s ezekhez is kell a megfelelõ perk (másrészt szinte fölöslegessé teszik a destructiont).
A dremora lord idézés elérése a kulcs, a hogyan rád van bízva - dremorával a többi skill csak idõ kérdése.

köszönöm
Carmang
Ilyet csináltam, de marha unalmas 😊 A Conjuration is már valami 60 körül van, és így nagyon lassan fejlõdik.

Carmang
Értem, köszi. Most 33-as vagyok, a Destruction a legmagasabb skillem, talán 86-os. Elég könnyen szétkapom az erõsebb ellenfeleket is, gondolkodok, hogy nehezebbre állítom a játékot.
A Conjurationt (meg még csomó mindent) a szerepjátékos beleélés miatt akarom kihúzni. Mert milyen az már, hogy én vagyok az Arch-Mage (meg a Dragonborn, ugye), és csak egy nyomorék Destruction-nal szaladgálok a világban 😄