30713
TES
  • genndy
    Nekem akkor volt ilyen, amikor valamelyik ENB-t feltettem. Következő ötleteim vannak:
    -tettél-e fel ENB-t? Ha igen, szedd le :)
    - nincs a Skyrim könyvtáradban egy 'd3d9.dll'? Mert akkor ezt használja, nem a DiretcX által felrakottat (ENB, FXAA így csinálja)
    - gondold végig, tettél-e fel mostanában valamit, ami miatt megváltozhatott (új videokártya driver, új DirectX, stb.)
  • Tom6
    Sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy nem volt valakinek olyan hibája hogy ha a játékban elkezdet egy karakter vagy npc lángolni akkora láng effektek helyett csak fekete pixelek jelentek meg de amúgy a tűz effektek mindenhol rendben voltak? Ha valaki tudna rá megoldást az jó lenne mert nagyon idegesítő és az újra telepítés sem segített de azelőtt nem csinálta.
  • Skyrim
    Mit csináljak ha azt írja hogy Az eljárás belépési pontja(_extept_handelr4_common)nem található a DLL-ben (msvcrt.dll)
  • kastil
    nekem csak a hialgo boost jut eszembe
  • MaRee
    A modok nem lesznek magyarok.
  • genndy
    A lista szabadon szerkeszthető, tedd bele némi leírással. Jó ötlet amúgy, mert pl. a Shadow Striping Fix, vagy a HD Pack Fix tényleg hasznos.

Másik kérdésre: ha magát a modot nem magyarítják le, akkor az általa betett dumák sem fognak lefordítva megjelenni.
  • Madi92
    Bocs a dupla postért, de még egy kérdés! :D
    Látom, hogy van pár mod, ami új NPC-ket rak be pl városokba. Ha egyszer kész lesz a magyarítás, akkor ezen NPC-kkel való duma, az nem lesz magyar, vagy az alap játék szövegeit használják, lehet egyáltalán beszélni velük?:D
  • MaRee
    Az Unofficial patch azokat a hibákat javítja, amiket a hivatalosak nem. Ennél több nem nagyon van.
  • Madi92
    Amúgy olyan modok nem kerülnek bele, amik ilyen apró hibákat javítanak, amik nem játékösszeomlasztóak, csak apró kis bakik, vagy épp annyira nem is aprók.
    Láttam, hogy van egy unofficial patch is, ha az erre való, akkor sorry. Bár gondolom, az sem tartalmaz mindent!
  • MaRee
    Ha megtaláljátok tesztelem és berakom, nekem sajnos most nem nagyon van időm keresgélni.
  • MaRee
    Nem szúrja ki a fejléc alatt a nagy betűs Mod ismertetők (új) menüpont?
  • steweee
    hát ha kicsit pontosítasz akkor igen. nexuson am ott van a STEP, a GEM és a SkyRe. a gem-nek van külön oldala is, keresővel megtalálod, abba kategóriák szerint vannak a "legjobbak". nyilván ez ízlés dolga és a frissítés időpontjától is függ, de azt hiszem az alapjátékhoz képest igazán élménynövelő mod mindegyik ami szerepel.

találtam egy olyat a nexuson, amit sajna elfelejtettem linkelni, hogy 3x ozza a játék sebességét a nem közeli textúrák részleteinek elmosásával harc közben. így több ellenfél esetén se lassul be nyitott térnél vagy nagy látótávnál míg harcolsz. nagyon hasznos. ha vki tudja melyik ez lécci linkelje, vagy mehetne külön is az ajánlott modokhoz bannerba, nagyon hasznos..
  • Hecker007
    ott van egy hsz-ben összeszedve egy csomó, olvass!!
  • Skyrim
    Valaki tudna ajánlani lécives valami jó játék élmény nővelő modokat ?
  • MaRee
    Nem a mostani rajzfilmekre gondolok. Az én időmben cow and chicken, courage the cowardly dog, dexter's lab meg ilyesmik mentek, mégsem vagyok hülye, és legalább tudok normálisan angolul. Magyarul nekem már csak a Dragon Ball ment, mégsem lettem tömeggyilkos(bár legalább aktívan küzdő sportolok egy ideje :D De ne offoljunk inkább tovább, mert Kly a fejünkre koppint.
  • Hecker007
    elég nagy baj hogy ma már nem ezeken nőnek fel a fiatalok, szerencsére ezeket a meséket láttam mindegyiket, sokkal értelmesebbek mint amik most mennek, meg nem is építik le annyira a gyereket
  • MaRee
    Fiatal vagyok még, nekem ezek kimaradtak hál' Istennek :D Én csak külföldi rajzfilmeket láttam már gyerekkoromba, főleg a karton netwörk ment éjjel nappal természetesen akkor még angolul, mert nem volt még magyar.
  • steweee
    pom-pom = pom-pom :)
    gombóc artúr = Arthur the dumpling
    hakapeszi maki = ifhegeteat ape :)))))))
    bonifác a zöld ördög = Bonifac the green devil/fiend

stb...
  • PiszkosFred
    Es meg lehetne sorolni a Csukas Istvan tollabol szarmazo jobbnal-jobb karakterek neveit, en is csak adhoc jelleggel masoltam be par pom-pom mesei szereplot, a telejesseg igenye nelkul.

Na de ezt most probald meg leforidtani angolra, gondold azt, hogy ezek mind-mind ellenfelek egy fantasy jatekban... :)
  • steweee
    azért a lesből támadó ruhaszárítókötél az durva volt :)) x6 attack from sneak :)
  • benőmenő
    Az obli magyarítása (btw ez miért ennyire magyartalan szó? :D) egész jó volt ilyen szempontból.
    Bár pl. a witcher könyvekben néha én is néztem nagyokat és tényleg megfordult a fejemben, hogy minden "vaják"- ot átírok tollal witcher-re.
  • genndy
    +1
  • PiszkosFred
    Mikozben gyerekkent ultel a kakiban a TV elott, es boldogan tapsoltal tobbek kozott a kovetkezo szereploknek:

- Festéktüsszentő Hapci Benő
    - Madárvédő Golyókapkodó
    - Civakodó cipőikrek
    - Az óriástüdejű levegőfújó
    - Lesből támadó ruhaszárítókötél
    - Órarugógerincű Felpattanó

...es meg sorolhatnank :) Erdekes ez a kerdes, mert maga a kifejezes, a Viharkopenyesek ugyanolyan "balga" angolul is, mint magyarul, csak a magyar ember misztikusabbnak gondolja, angolul leirva. Pedig kozben az egyik husz, a masik egy hijan huszonegy.
  • genndy
    Amikor kijött az Oblivion magyarítás, én is feltettem, és végigtoltam még egyszer, csak azért hogy magyarul játsszam végig.
    Písz!
  • Madi92
    Jó úgysem tudtok meggyőzni! :D Megértem, ezt a játszva tanulás dolgot, de nem kicsit tudott felbaszni, mikor valaki azzal jött, hogy angolul minden jobb, meg szebb, etc etc! (Régebben volt, mint mondtam már elfogadom! Amúgy pl szerintem a magyar szinkron, egy két esettől eltekintve, nagyon jó színvonalú!)
    Tudom kis ország vagyunk, rajtunk kívül senki más nem akar magyart tanulni, mert minek! (Jó ez így nem igaz, de elenyésző ezen embereknek a száma.)
    Ha van rá lehetőségem, ebben az esetben majd csak lesz, akkor igen is magyarul szeretnék játszani, mert ez az anyanyelvem, ezt szeretem, ezt értem, és sokkal kifejezőbb mint az angol... Szvsz! Ha nyelvet akarok tanulni, akkor majd elmegyek suliba, vagy külföldiába. Alapszinten meg elvagyok vele. Amúgy németből érettségiztem, de a német.. hát bbrrrr:D
  • MaRee
    Hát nem tudom. Én sikítva ütném egy fejszével a monitort, ha ilyeneket kéne játék közben olvasnom, hogy Viharköpeny, Viharköpenyes Ulfric, Társak, Sárkányszülött, Hajnalőrség, Hajnalcsillag, Szélsisak, Ezüst kéz...

Sajnos még emlékszem a Halálszárny c. Warcraft novella magyar fordítására, máig rémálmaim vannak Léguraföldétől meg Viharszél városától
  • steweee
    HDR and Anti Aliasing-39909-1-0.7z

ez ide linkelte vki ? nincs semmi a leírásában, és már elfelejtettem melyk játékhoz kell...
  • alienenemy
    Erre az is megoldás, hogy megtanulsz rendesen angolul. Pl. ha ezeket a játékokat angolul játszod, az segít benne. (játszva tanulhatsz)
  • Madi92
    Kérlek, nagyon egyszerű! :D Szeretem a madzsar nyelvet. És nem azzal van gond, hogy nem tudom mit kell csinálni. Hanem, hogy a körítés elveszik. Hiába értem meg, hogy azt akarja, menjek el ide és öljek meg mindenkit, azt, hogy miért szeretné vagy, hogy ez neki miért jó, már nem biztos megértem. Vagy ilyenek a könyvek, leírások, stb. Szeretek elveszni a részletekben, és az, hogy szótárazzak közben, vagy csak félig meddig értsem az nem pálya.
    Persze egy coddal, vagy Bf3-al simán elvagyok nélküle is, de Skyrim és társait (Mass Effect, Fallout, Dragon Age vagy pl egy Bishock-ot sem. De említhetném az Assasin's Creed sorozatot is, ahol teljesen meg voltam lőve, és nagyon örülök, hogy végre magyarul jött ki egy rész) biztos nem fogom így játszani!
  • bega82
    Szerintem az a config simán elég lesz. :)
  • MaRee
    Akkor arra még várhatsz egy jó pár hónapot :D Nem értettem sosem miért nem lehet angolul játszani, legalább néhány szó ráragad azokra is, akik semmit nem tudnak. De főleg hogy az ilyen játékokban már a szádba adja a küldetést a gép és mutatja merre kell menni és mit kell csinálni, nem a journalból kitalálni mint Morrowindben, így meg végképp sétagalopp, a 10 éves uncsim is vígan játszik pedig kb annyit tud angolul, hogy cat meg dog. Na de mindegy, nem az én dolgom.

A kérdésre válaszolva pedig igen, valószínűleg megbirkózik vele a géped, de ez majd inkább élesben derül ki.
  • Madi92
    Hali!
    Bár csak akkor kezdem majd el a játékot, mikor megjelenik a magyarítás. De azért érdekelne, hogyha felbaszok rá mindenféle durvább graf modot, akkor mennyire zabálja meg a gépet? Konkretizálva, ha a lentebb belinkelt, extra textúra felbontást, meg új gazok, fák, szóval pofásabbra csinálni mindent. A lenti gép megbirkózna vele?
  • MaRee
    Nem lehet, hogy a géped lesz gyenge hozzá? Nézz utána a minimum gépigénynek.
  • kastil
    Más is tapasztalta már a microstutteringet medium feletti shadow beállítással?
  • kastil
    Még nem is hallottam ilyet.
  • benőmenő
    Ha a kezdetektől fogva ezt csinálja, akkor valószínűleg a p4 - nek vannak nehézségei. Nekem ilyen fajta hibám sosem volt, szóval csak találgatok.
  • sandros
    Tapasztaltatok, már olyat, hogy a játék nem tölti be a domborzatot, fákat, objektumokat? Nincs híd, ha rámész lezuhansz. Ellenség sincs. Aztán egy idő után elkezdi hirtelen betölteni. Ha elmentem a játékot és visszatöltöm akkor jó. Nem mindig csinálja de viszonylag gyakran. Marha idegesítő. Van valakinek ötlete, hogy ez mitől lehet?
    Intel (R) Pentium (R) 4 CPU 2,80 GHz, 2 GB RAM, ATI Radeon HD 4650 1 GB. Windows xp sp 3. Legfrissebb driverek és patchek fenn vannak. Eredeti a játék.
  • Calver
    trainelést azért írtam, mert első szinttől elérhető, ingyenesen, és igazából akkortájt nincs is semmi más amit tudsz ilyen könnyen húzni. na meg minden szinten megéri Skyrim-ban trainelni, főleg mert általában vagy meg tudod oldani "ingyenesen" (Faendal, Companion-ok), vagy legalább akinél trainelsz az kereskedő is, így rögtön el is passzolhatsz neki pár cuccot, visszaszerezve a pénzedet. (vagy visszalophatod, vagy leszúrhatod, vagy...)
  • benőmenő
    Én egy utolsó szutykos íjjal meg a lootolt több száz iron arrow-al oldottam meg, egyszer nem traineltem.
  • genndy
    Pedig Calvernek igaza van: ha nem sebzed a sárkányt a levegőben, akkor bizony csak akkor száll le ha kedve van, addig a levegőből simán lealáz...
    Pure meleeként még olyan ötletem van, hogy ne akarj sárkányt ölni: ha nem viszed vissza a követ a barlangból a jarlnak, akkor nem jönnek a szárnyasok. Én a mostani karakteremmel így akarok játszani, és majd csak akkor sárkányt ölni, ha a kétkezesek után a mágiába is belekóstolok (a kiáltások nélkül meg kibírom).
    Amiket én javasoltam, azok nem jók?