The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Egy gy?r? mind fölött\"
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Elõször használok Steam-et, aztán még nem vagyok otthon benne, és kéne egy kis segítség a játékkal kapcsolatba:
Ha a naprakészen tartás be van jelölve akkor automatice telepíti nekem a patcheket hozzá? Csak mert furcsa, hogy már majdnem az 5-ös patchnál tart a játék és nem láttam, hogy akármilyen patchet letöltött volna, és még a verziószámát se tudom sehol megnézni. Mivel nemrégen vettem lehet, hogy már tartalmazza mind a 4 patchet?
Egyébként itt van:

Tudja valaki mi a megoldás arra, ha ilyesmi hibával vág ki játék közben a Skyrim: "pure virtual function call", talán a C++ 2005 dobja, fejbõl nem tudom pontosan...
-----------
HP poti receptek? blue mountain flower és wheat-ot ne írjátok thx
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
Kezdõ varázslat a familiar (farkas) idézés nagyon gagyi, de végülis az is egy spell.
A legerõsebb Oblivion-lakó summon pedig a dremora lord.
Vannak kevésbé használt idézõ varázslatok, szerintem több, mint elegendõ a conjuration spellek száma.
Próbálgattam az idézést más varázslatokkal kombinálva, s az a véleményem, hogy fölösleges, az idézés mellett minden háttérbe szorult.
Sokkal életképesebb volt a karakter, ha a summon(ok) mellett egy idézett karddal szállt harcba (ami a perkekbõl plusz sebzést kap), mint amikor destruction spellket kezdett puffogtatni, herdálta a manát.
Conjurationra koncentráló hõs nagyon gyorsan eljut oda, hogy dremora lordot idézhet (20-as szint alatt), s onnantól senkitõl sem kell tartania.
Taktikázni persze kell, egyetlen dremora nem fog leverni két giantot, és három mammutot együtt.
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
Nincs ezzel gond, novice tudással ne akarjon a figura expert szintû spellkkel dobálózni.
Ezt így oldották meg, le lehet vinni enchantokkal a mana költséget, de varázslatot nem adnak addig, amíg meg nem közelíted a kívánatos tudást.
A láng elementál idézés apprentice szintû idézõ varázslat, adept szintû a jég elementál, amit 40-es conuration skill elérése után vásárolhatsz meg Gestortol.
A college alagsorában (midden) pedig ott van az Atronach Forge, aminek a valódi kapacitását talán a modderekre bízták, de alapból is érdelkes dolgokat lehet belõle kihozni (pl elementál idézõ varázskönyvek, tekercsek, botok).
Kereskedés: valamit nem jól csinálsz, mert egy normális városban szinte mindent el lehet adni.
Varázscuccokat varázslók és vegyeskereskedõk adnak-vesznek.
A varázslók általában csórók (500 arany), de a bazárosoknak van aranyuk.
Az utóbbi kategóriába tartoznak a khajitok is, náluk elég sok kacat van, s ha veszel is tõlük valamit (grand soul gem, ebony ignot, vármit el is tudsz adni náluk)
viszont 20-as szintemen adept varázslatokat látok csak, ami renden is van, hizs destructionból már közel 12 fajtát birtoklok...tehát nekem nem a legjobbak kellenek, hisz még el sem tudnám sütni õket, csak egyszerüen hiányzik, hogy a fire atronach-on kivül semmi mást nem tudok idézni,az oblivionban ilyenkor már csomo más lényt is sikerült, magyarul számos helyen vehettem ilyen spelleket, mégha el sem tudtam sütni..keveslem a mágus boltokat, pl egy szaros 949 gold staff of calm-ot sehol nem tudok eladni, vagy mert senki nem vesz ilyet a boltosokon kivül, vagy nincs náluk ennyi pénz !!...vagy én vagyok béna ? <#nemtudom>#nemtudom>
Nem a Bethesda Games készíti hanem egy külsõs fejlesztõ, és már a Skyrim elõtt elkezdték a fejlesztést.
Nem csináltam a destruction ritual spell küldetést soha, az idézés mellé fölösleges a pusztító mágia, vagy illusion, de a lényege minden mágia iskolánál azonos: ha teljesíted a ritual spell küldetést, megvásárolhatod a mester szintû varázslatokat, addig nem, hiába 100-as a skilled.
A ritual spell küldetéseket 90-es skill elérése után megkaphatod a varázslóktól, s például a conjuratuon ritual spell teljesítése kb. 2 perc, ki sem kell tenned a lábad a college-bõl (jó, ki kell menned a megjelölt teraszra)
Amikor visszatérsz Gestorhoz, megjutalmaz egy mester szintû varázslatot rejõ könyvvel (láng thrall idézés - semmire való lények, erejük azonos a flame atronach-al), és innentõl minden mester szintû varázslat elérhetõ nála (pedig lehet csak 90-es skilled van)
A gond az lehet, hogy a felezõ perk nélkül nem tudod használni a varázslatokat (persze a mana csökkentõ enchant is lehetõség)
Ugyanígy az alacsony szintû varázslatoknál sem kell elérni a varázslat szintjét, de meg kell közelíteni (50es skillel nem találsz Gestornál dremora lord idézõ könyvet, de 70-essel már igen, holott még nem vagy expert szintû idézõ, az adept szintû varázslatokat pedig már 40es skill körül meg lehet vásárolni)
Ugyanígy nem szüksléges elérni az alacsonyabb fokozatokat sem, de az igaz, hogy meg kell közelíteni.
pl. 20-as conjuratos skillhet nem adnak adept szintû idézõ-könyveket, de 45-öshöz már igen... az egy más kérdés, hogy amíg nincs meg a manafelezõ perk, gyakorlatilag használhatatlanok, jobb esetben éppen el tudja castolni a mágus, de biztonsággal nem tudja még használni.
Ugyanez vonatkotik a többi mágia tanulásra is, a college-ben meg kell kersni azt a mágust, aki az adott iskola mestere, vagy legalábbis expert szintû (Gestor csak idézés varázslatokat árul Faralda csak pusztító mágiával foglalkozik, stb.)
hol vehetek 20-as szinten erõsebb conjuration varázslatokat ?...már õsidõk óta csak a flame atronach a zombi vagy egy halott idézése, illetve felkeltése van meg...köszi
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
A kozossegi modok kapcsan ne felejtsd el, hogy ezek a modok egyelore PC-n vannak, amely platform a jatek eladasainak kb 10-15%-a. A jatekosok nagy resze konzolon jatszik a jatekkal, nekik jol tud jonni egy hivatalos DLC, benne a jobb usermade modok otleteivel. (persze ha idokozben moddolhato lett a PS3 is, akkor vissza az egesz, de legjobb tudomasom szerint a Workshop csak PC-re erheto el)
Nem is lesz itt semmi ilyesmirõl szó, nem is volt. Illetve páran akik kicsit jobban elkalandoztak a kelleténél, multit vizionálnak a fórumokon.
Nem hinném hogy a Bethesda egy ilyet meg merne lépni, és nincs is rá szükség. Majd az Elder Scrolls Online (ha lesz olyan) errõl fog szólni.
Alapjaiban kéne az egész játékmenetet átdolgozni, az meg nem fél éves munka.
Szerintem kapunk egy sima kontent pakkot, amiben lesz néhány, a játékmenetet megváltoztató újítás is, és ennyi.
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Ja a hangulatát hozta ahogy a játék kijövetele elõtt írtam erõltetve is(morrowond típusú imperial armor). A questek se piskóták lesznek hidd el.😊 És rengeteg extra lesz mint olyan sárkány lovaglás, vagy akár olyan mint az egyik steames modban szakál növekedés,etc. Persze ebbõl már nem lesz Fallout new vegas szint. Mondjuk ha tényleg multit akarnak csinálni belõle mint gondolom akkor ,ha nem akarnak problémát, ebbe az irányba kell menni.
Így, meg ha mindkettõt ismeri az ember, akkor pár dolog, pl az idióta sárkányok nem jelenek meg csak ha(.......), nagyon idegesítõ. És van pár ilyen ami pont ellentéte az open world világnak, legalábbis szerintem. Ez bizony az fnv után elég szegényes. Elégé kizökkentõ tud lenni. Egyébként szerintem ez az egyik ami folyamatosan viszi lefelé a pontszámot a metacriticen. Nagyjából valószínû az akciójátékok szerelmesei adnak 9-10 pontot az objektíven értékelõk 6-8 között(kérdés mennyire csak mint rpg-t pontozzák) személy szerint is ebbe a kategóriába pontoztam, a nagyon dühösek akik fnv szerû open world-ot vártak meg 0-4 de õk azért szerencsére kevesen vannak. Erre nem lehet szerintem 7-8 pontnál kevesebbet adni. Mert nem rossz játék. Tehát személy szerint is inkább egy jó fnv szintû quest(eket) várnék, de ez azonos idõben elég nehéz lesz a main quest után. Mondjuk egy bevezetõ videoval hogy eltelt két év meg lehetne jól oldani. De ebbõl a szempontból kifejezetten érdekes lehet hogy új területtel adnak egy közel main quest hosszúságú valamit. De ez csak fejtegetés egy Steames leaks alapján. 😊
Mármint a Skyrimben visszahoztak sok olyan dolgot ami a Morrowindben megvolt, az Oblivionban nem, és sokaknak hiányzott (dwemer romok pl.).
A Morrowind-hangulat is visszatért a Skyrim-el, ez is fasza.
Az hogy 1-1 küldetés erejéig meglátogatjuk Morrowindet vagy Cyrodiilt, még belefér. Mehrunes vagy pl. Dagoth Ur mondjuk visszatérhetnének valamilyen formában, de én többre nem vágyom. Foglalkozzanak inkább Skyrim-el, írjanak pár fasza questlinet, tegyenek bele pár super junik cuccot, néhány új lényt, új mobokat, 1-2 változatosabb területet és ennyi.
Tribunal + Bloodmoon-nak együtt ez bõven sikerült anno.
Ezt meg lehet csinálni 1/2 év-3/4 év alatt. Bár ez így valószínû egy expansion szintû lesz tehát nyilván töredéke lesz a questek idõtartalma de kapunk egy új területet.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Voltak gondom nekem is Lydiaval, hisz, ha harcba keveredik, gyakorlatilag irányíthatatlan lesz, ezért néhány esetben a csatától távolabb várakoztattam, ha zavart a buzgósága.
Nem volt gyakori eset, de volt rá példa, hogy szólóban hasznosabban tudtam ügyködni, ha Lidike nem kezdett idõ elõtt akcióba
Egyébként akkor raktam fel a halhatatlanná tevõ modot, mikor Meridia templomában a nekromancert kellett kinyírni a csomó draugr overbosslorddragon mittomén mi mellett, és talán több, mint 10x is visszatöltöttem, mert folyton lecsapták, miközben magamra is elég nehéz volt ott figyelni.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3