The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Egyébként az Obliban visszatekintve a karakterek test és arcberendezése valami siralmasan szar volt, tiszta táposcsirke kinézete volt minden NPC-nek, gyógyegér banda volt az egész, nagy vastag lábakkal, idomtalan felsõtesttel. Ezt a Skyrimben jól megcsinálták.
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
Obli atm max úgy mondható jobbnak, ha szétmoddolja az ember (nálam 100 mod van kb). Úgy kurva jó, csak kicsit instabil (átlag 10-15 percenként ctd). De legalább gyorsan indul 😄
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
Túl rövid lett, az hogy a végén pedig én leszek az Arch-Mage azért, mert egy idegen szervezet kinevez... Obliban volt mélysége a Guildes küldiknek. Bár ott meg az nem tetszett, hogy egy küldi teljesítésével azonnal rangot léptem. Pedig ugye ha az ember újoncként bekerül valahova, akkor elég sokáig "lótifuti" szerepû.
Szintlépésnél eldöntöd, hogy Magickára, Healthre, vagy Staminára adsz, oszt annyi. Ebbõl a szempontból Obli sokkal jobban összeszedett volt (kivéve az Attribútumok fejlesztési módszerét).
\"Egy gy?r? mind fölött\"
nem lehetett volna mondjuk High Rock tartománya és Breton-ok ezek helyett a... bah, nem tudom semmi nyomdafestéket tûrõ szöveggel jellemezni õket.
"The trees move. Do you not see it?"
1. legyen idõjárás és területfüggõ a különféle karakterek bónusza az életbenmaradáshoz. pl: viharban a villámalapú spellek, sivatagban a tûzalapú, havas tájon a jégalapúak erõsebbek vs gyengébbek.
2. legyen végre a különféle ruházatoknak melegítõ hatása, tehát egy "déli, mondjuk imperial" karakter ne egy szál ágyékkötõben mászkáljon havas tájon.
3. igazán megcsinálhatnák már azt, hogy a tolvaj képességekben lenne olyan hogy csapdalátás, mászókalátás, veszélyesség látás stb. csapdalátás : ld. nwn pirossal látja a veszélyt mászókalátás : na ezt kurva hülyén írtam, de ez ugrott be rá, tehát mivel itt már minden full 3D, ezért lehetne olyat hogy látja sárgával kiemelve a különbözõ fogódzkodókat, indítható mechanizmusokat, függõ köteleket stb. akkor nem kellene végre a kurva posztós könnyûvértes kiskéses karaktereknek olyan perkeket adni, hogy szemtõl szemben megállja a helyét egy kibaszott páncélba bújt kurva nagy pallos lóbáló kizárólag harchoz értõ és arra kiképzett lovaggal szemben. nagyon uncsi ez már. ugorjon, nyilazzon, mérgezzen, relytõzködjön, hátbatámadjon, rohanjon, állítson csapdátlegyen agyafúrt és halálos, és ehhez teremtsék meg a játékban a feltételeket a környezeti elemekkel.
ez lenne sztem a legislegfontosabb elõrelépés ilyen téren. mondjuk a falon van ilyen fogódzkodó. beszorítják az ellenségei, a harcos harcol, de elesne. az agyafúrt fickó meg látja hogy ott fel lehet mászni egy magaslati peremre, és a skilljei függvényében látja, és feljut (vagy nem mert le is eshetne %-os arányban)
4. szintén a területre idõjárásra visszatérve a "jó talajon" tehát nem csúszós felületen elõjönne az ügyesség és a gyorsaság elõnye, a havas, mocsaras, vizes, olajos stb. tájon talajon meg az ügyességi elõny csökkenne, és többet érne a fizikális védelem, nagy tömeg, páncélzat stb... szintén skillek, perkek alapján %-os formában a lassulás egyéb értékek módosulása megoldható
5. amit legisleginkább hiányolok ezekbõl a játékokból, bár az obliban már egész jó kísérletek voltak MMM, OOO, TIE stb. hogy legyen már végre kihívás, meglepetés és borzalom benne. pl. mire gondolok : este megy a karakter, felkészületlenül. egyszerre csak sikolyok, neszek. elér egy pontra, megtámadja egy lidérc a sötétségbõl. harcol, de sötét van, nem bír vele hamar végezni, a csatazajra a környékbeli lények is odagyûlnek és becsatlakoznak, így már nincs esélye, futásnak ered, de vannak köztük gyorsak és utolérik, megmarják és megölik....
megoldás, éjszaka társat visz, a fáklya mellé éjjellátás varázs bekészít, egyéb mágikus pluszok bekészítése. tehát felkészülés, mert jelenleg az van hogy áááá szörny, legyakom, megyek tovább. lehetne olyat hogy a lidérc követi egy ponttól, nem egybõl támad, csak ha már annyit haladt hogy 3-an vannak rajta. de ha okos és ellõ vmi varázst ami felfedi a lidércet, akkor nem marad láthatatlan, és egyenként tud vele végezni. ua farkasoknál. követhetnének távolról, és amikor elég sok összegyûlt akkor a falka támad
remélem érhetõek voltak a példáim, nem a konkrét a lényeg hanem amit mögöttesen bele kellene vinni már ezekbe a játékokba. a witchernél tapasztaltam erre utaló megoldásokat, ez már fejlõdés, de lehetne finomítani...
Amúgy az akkori aktuális patch-et tuti tartalmazni fogja.
így sokszor nehéz, hogy most kihez kell menni beszélni, melyik ajtón át
valaki valami ötlet?
értem ezalatt hogy telepítéskor felteszi a legfrissebb peccset, grafikai tweakeket, inventory kezelés és egérbill. javításokat, enhanced map stb.
csak úgy lenne értelme ha már utána nem kellene ezeket egyenként rápakolgatni hanem a kieggel együtt települnének.....
Esetlegesen az lehet a baj, hogy warez verzióm van?
Ha valaki lore friendly modot akar ez talán jobb mint a deadly dragon meg a többi non-lore friendly thingy. És a jövõbeni tervei is jópofák eddig ezt az egyet találtam ami jó lehet. Egyébként meglepi de a steam mûhely meglepõen jó fõleg a nexus nevû dologhoz képest ahol már a tags kapcsolók sem mûködnek.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Mi vagyunk a Zsoldosok Kezünk sosem dolgozott
\"We are only slaves to our temptations\"\"
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
"After cleansing the first well in Drevis Neloren's side quest it adds 100% magic regeneration for 2 hours, it basically means you wont run out of magicka for 2 hours (real time)."
Most valami érdekesbe futottam bele. Megcsináltam a Winterhold College-ben azt a küldit, amikor kapok egy kesztyût, hogy tisztítsam meg a "Focal Point"-okat. Hát elég jó kis kesztyû 😄 Na, a lényeg, hogy jófiú voltam, és visszaadtam a megbízónak. Azóta viszont semmi perc alatt visszatöltõdik a Magicka-m, pedig Novice cuccban nyomom (50% regen).
A fõszállal kapcsolatban, aki nem vitte végig, ne olvassa:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ez az idõutazós dolog a sztoriban nagyon tetszik 😊