The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

qwertrt
Én egyébként a Skyrim után nem tudnák már visszamenni Oblivionozni, pedigm néha megszenvedek az angol szöveggel. Viszont a Morrowind roham még most is rám tör néha, az a világ egyik legjobb játéka, nem csak a saját kategóriájában.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

Szaruman
Igen, ezért kellenek a modok 😊

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

qwertrt
Igen, ezek nem voltak túl reális dolgok. De nekem valahogy jobban tetszett a fõ + melléktulajdonságok megoldás, olyan tipikusan TES volt 😊

Egyébként az Obliban visszatekintve a karakterek test és arcberendezése valami siralmasan szar volt, tiszta táposcsirke kinézete volt minden NPC-nek, gyógyegér banda volt az egész, nagy vastag lábakkal, idomtalan felsõtesttel. Ezt a Skyrimben jól megcsinálták.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

Szaruman
Az obliban csak modokkal volt jobb (és me, csak a fejlõdés). Nekem legalábbis nem volt fun, h írnom kellett, h mibõl mennyit fejlõdtem, ha normális karit akartam. Ja, meg hogy csináltam 1 manás spellt, h nyomjam folyamatosan, amikor nem vagyok harcban. Meg amikor megálltam sneakelni a sarokban éjszaka. Ezeket én inkább szarnak nevezném.
Obli atm max úgy mondható jobbnak, ha szétmoddolja az ember (nálam 100 mod van kb). Úgy kurva jó, csak kicsit instabil (átlag 10-15 percenként ctd). De legalább gyorsan indul 😄

Hát nem mozgatták meg magukat törölték az összeset. 😊 Ez az új rendszer csak addig élvezetes és csak azoknak akiknek új ez a fajta játék és amíg belejönnek. Utána unalmas. a modok sem tudnak segíteni rajta túl kevés elembõl áll.

Carmang
Valaki használja a Creation Kit-et? Vagy le lehet valahonnan tölteni? (nem a Steam-re gondoltam 😊 )

Teppik Amon
Természetesen itt is lehet. A menüben ha kiválasztod, akkor megjelenik a refill (??) vagy milyen opció, alapból a T gombra van téve. Természetesen feltöltött lélekkõ legyen nálad.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

qwertrt
Én is pont a minap gondolkoztam rajta, hogy a Morrowindben és Oblivionban mennyivel jobb volt a fejlõdési rendszer. Bonyolultabb, de jobb.

qwertrt
Van egy Dawnbreaker nevû fegyverem, ami extraként tûz sebzést is ad. Egy idõ után kifogyott a nafta. Az Oblivionban lélekkövekkel újra lehetett tölteni az ilyen fegyvert, itt nem találom ezt a lehetõséget.

Carmang
Megcsináltam a Mages College sztoriját. Hát valahogy nem az igazi.
Túl rövid lett, az hogy a végén pedig én leszek az Arch-Mage azért, mert egy idegen szervezet kinevez... Obliban volt mélysége a Guildes küldiknek. Bár ott meg az nem tetszett, hogy egy küldi teljesítésével azonnal rangot léptem. Pedig ugye ha az ember újoncként bekerül valahova, akkor elég sokáig "lótifuti" szerepû.

Carmang
Épp tegnap gondoltam erre, hogy milyen frankó az új skillfejlõdés (amit használsz, az fejlõdik), de Attribútumok terén nem mozgatták meg nagyon magukat.
Szintlépésnél eldöntöd, hogy Magickára, Healthre, vagy Staminára adsz, oszt annyi. Ebbõl a szempontból Obli sokkal jobban összeszedett volt (kivéve az Attribútumok fejlesztési módszerét).

Carmang
Jah, majd ha hivatalos infó is lesz, nem pedig "leak" 😊

Nos nekem lv 15 kis barb karim van és pl egy bandit chief elõl nem tudok kitérni. Pont mint a Conanba kicsit fegyver távnál nagyobb ütés zónája van. 😊

Volt benne párszor szerencsém 😊 Viszont egyszer sikerült megölnöm úgy hogy el sem talált! 😄
Aztán õk röhögnek a te képedbe, ha véletlenül eltalálnak, aztán reload. Fõleg ha az aranyos óriások tanítanak meg repülni.<#nevetes1>

\"Egy gy?r? mind fölött\"

ez is kb csak a casterekre igaz, mivel a meleeket el lehet úgy intézni hogy meg sem ütnek ha ki tudsz térni az ütései elõl 😊 A kétkezesek baltával/kalapáccsal/karddal csapkodókat pofán szoktam röhögni ahogy látom hogy suhintani akarnak már megy is a backward majd rögtön ráfutok és megcsapkodom 😊
Calver
Wood Elfek?

nem lehetett volna mondjuk High Rock tartománya és Breton-ok ezek helyett a... bah, nem tudom semmi nyomdafestéket tûrõ szöveggel jellemezni õket.

"The trees move. Do you not see it?"

Épril fúl <#idiota>
Hát ez így erõs, inkább lerejtették meg leegyszerûsítették. De az hogy ügyesség lenne az alap azért nem, hiába vagy ügyes ha lv8-on beleszaladsz egy lv20-ba. 😊 Alapvetõen elrejtették a megmaradt dolgok zömét. Pl a súly számít a stamnia csökkenésben ha nem is igen észlelhetõ. az viszont igaz hogy most már számít ha elmozogsz. Bár nagy szintkülönbségnél és masteren ez már nem annyira egyszerû de tény létezõ dolog. Ami szomorú mostmár a skillek fejlõdése nem igazán érzékelhetõ mint az Obliba a perkek nagyon dominálnak. Lehetne ezt fejleszteni azért pl rejtetten betehetnék az erõt min tulajdonságot hozzárendelve a csúszkához a karakter méreténél, etc,etc. És mondjuk a vékonyabb karakter fürgébb lehetne...De nem erõltetik magukat agyilag. meg persze van még pár ötletem de mindegy, a Beth most nem erre koncentrál jól kiókumláltak egy egyszerû rendszert amit mindenki tud használni. Csak épp a kihívás hiányzik belõle.

Ez szép és jó de ez itt Skyrimben pl. kapásból kivitelezhetetlen lenne % alapon, mert kiírtották szinte teljesen a statisztikai részét a karaktereknek, ez itt már nem statisztikák alapján megy hanem minden a játékos ügyességén alapul ami miatt teljesen feleslegessé váltak a különbözõ tulajdonságok, számok. A perkek is csak az ügyességed specializációd jobb kihasználására fókuszál, semmi másra 😊.
én mondjuk vmi olyasfajta fejlesztést várnék egy kalandjátéktól, hogy :

1. legyen idõjárás és területfüggõ a különféle karakterek bónusza az életbenmaradáshoz. pl: viharban a villámalapú spellek, sivatagban a tûzalapú, havas tájon a jégalapúak erõsebbek vs gyengébbek.

2. legyen végre a különféle ruházatoknak melegítõ hatása, tehát egy "déli, mondjuk imperial" karakter ne egy szál ágyékkötõben mászkáljon havas tájon.

3. igazán megcsinálhatnák már azt, hogy a tolvaj képességekben lenne olyan hogy csapdalátás, mászókalátás, veszélyesség látás stb. csapdalátás : ld. nwn pirossal látja a veszélyt mászókalátás : na ezt kurva hülyén írtam, de ez ugrott be rá, tehát mivel itt már minden full 3D, ezért lehetne olyat hogy látja sárgával kiemelve a különbözõ fogódzkodókat, indítható mechanizmusokat, függõ köteleket stb. akkor nem kellene végre a kurva posztós könnyûvértes kiskéses karaktereknek olyan perkeket adni, hogy szemtõl szemben megállja a helyét egy kibaszott páncélba bújt kurva nagy pallos lóbáló kizárólag harchoz értõ és arra kiképzett lovaggal szemben. nagyon uncsi ez már. ugorjon, nyilazzon, mérgezzen, relytõzködjön, hátbatámadjon, rohanjon, állítson csapdátlegyen agyafúrt és halálos, és ehhez teremtsék meg a játékban a feltételeket a környezeti elemekkel.

ez lenne sztem a legislegfontosabb elõrelépés ilyen téren. mondjuk a falon van ilyen fogódzkodó. beszorítják az ellenségei, a harcos harcol, de elesne. az agyafúrt fickó meg látja hogy ott fel lehet mászni egy magaslati peremre, és a skilljei függvényében látja, és feljut (vagy nem mert le is eshetne %-os arányban)

4. szintén a területre idõjárásra visszatérve a "jó talajon" tehát nem csúszós felületen elõjönne az ügyesség és a gyorsaság elõnye, a havas, mocsaras, vizes, olajos stb. tájon talajon meg az ügyességi elõny csökkenne, és többet érne a fizikális védelem, nagy tömeg, páncélzat stb... szintén skillek, perkek alapján %-os formában a lassulás egyéb értékek módosulása megoldható

5. amit legisleginkább hiányolok ezekbõl a játékokból, bár az obliban már egész jó kísérletek voltak MMM, OOO, TIE stb. hogy legyen már végre kihívás, meglepetés és borzalom benne. pl. mire gondolok : este megy a karakter, felkészületlenül. egyszerre csak sikolyok, neszek. elér egy pontra, megtámadja egy lidérc a sötétségbõl. harcol, de sötét van, nem bír vele hamar végezni, a csatazajra a környékbeli lények is odagyûlnek és becsatlakoznak, így már nincs esélye, futásnak ered, de vannak köztük gyorsak és utolérik, megmarják és megölik....

megoldás, éjszaka társat visz, a fáklya mellé éjjellátás varázs bekészít, egyéb mágikus pluszok bekészítése. tehát felkészülés, mert jelenleg az van hogy áááá szörny, legyakom, megyek tovább. lehetne olyat hogy a lidérc követi egy ponttól, nem egybõl támad, csak ha már annyit haladt hogy 3-an vannak rajta. de ha okos és ellõ vmi varázst ami felfedi a lidércet, akkor nem marad láthatatlan, és egyenként tud vele végezni. ua farkasoknál. követhetnének távolról, és amikor elég sok összegyûlt akkor a falka támad

remélem érhetõek voltak a példáim, nem a konkrét a lényeg hanem amit mögöttesen bele kellene vinni már ezekbe a játékokba. a witchernél tapasztaltam erre utaló megoldásokat, ez már fejlõdés, de lehetne finomítani...

Hihetetlen milyen fantáziaszegény csapat ez a Bethesda.

http://rpgames.hu/cikk/the-elder-scrolls-6-valenwood-bejelentettek

#18287 😊

Carmang
Miért, lesz kiegészítõ? Valamit hallottál, olvastál?
Amúgy az akkori aktuális patch-et tuti tartalmazni fogja.

Nálam is szokott lenni de akkor újra kell aktiválni a questet a naplóban és elvileg megjelenik. De engem az jobban idegesít hogy miért tûnnek el sokszor a tárgyak az asztalokról meg a polcokról ha a közelébe megyek. A neve ott van és fel tudom venni de nem látszik. Volt hogy egy quest itemet ezért nem találtam mert eltûnt és csak akkor vettem észre mikor már sokadszorra kutattam át a helyet majd véletlen áthúztam az egeret felette és megjelent a neve...
Lore friendly = mondavilághoz hû
az miért lehet, hogy gyakran eltûnnek a jelölõk az emberek feje fölül, meg az ajtók fölül?
így sokszor nehéz, hogy most kihez kell menni beszélni, melyik ajtón át
valaki valami ötlet?
arról lehet már olvasni vhol hogy a kiegészítõ milyen fejlesztéseket fog alapból tartalmazni ?

értem ezalatt hogy telepítéskor felteszi a legfrissebb peccset, grafikai tweakeket, inventory kezelés és egérbill. javításokat, enhanced map stb.

csak úgy lenne értelme ha már utána nem kellene ezeket egyenként rápakolgatni hanem a kieggel együtt települnének.....

Nem hinném. Mit jelent hogy megfelelsz a követelményeknek? Leírnád a géped paramétereit?
Amit tudtam kikapcsoltam,de még így se sikerült teljesen megszüntetni a problémát.
Esetlegesen az lehet a baj, hogy warez verzióm van?
Szaruman
A steames modok leszedhetõek külön, vagy csak ha a steamen regelt játékom van?

Értem, köszi. Közben rájöttem, hogy a loot-tal kevertem 😛 Egy normális loot-mod is ráférne a játékra.
A lore friendly egy szóval nem tudnám fordítani de a lore az tudomány vagy hasonló jelen esetben a játék eredeti hátterét történetét mûködését tartalmazza a lore friendly mod az ami nagyrészt nem nyúl hozzá a történethez, tartalomhoz tehát ha az ellentétét mondom az egyszerûbb vannak modok amik teljes változást jelentenek pl egy Gondor mod, tucatjával láthatsz belõlük a nexuson. Persze a lore itt jelentheti a morrowindet és az obliviont is. lore quest ami illik ezekhez nem lore amikor idióta koreai grafot meg történethez nem illõ questeket pakolsz a világhoz.

Ebben mi a lore-friendly? Illetve mit jelent ez egyáltalán? Csak mert úgy hangzik, mintha a lore a szerezhetõ cuccokra (pénz, drágakõ, mágikus bugylibicska stb.) vonatkozna, de biztos keverem valamivel <#smile>
A skyrimes gamerpoop vidi volt már, mind a kettõ. Ha van harmadik is, akkor az még nem 😊
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=18926&searchtext=
Ha valaki lore friendly modot akar ez talán jobb mint a deadly dragon meg a többi non-lore friendly thingy. És a jövõbeni tervei is jópofák eddig ezt az egyet találtam ami jó lehet. Egyébként meglepi de a steam mûhely meglepõen jó fõleg a nexus nevû dologhoz képest ahol már a tags kapcsolók sem mûködnek.

toocha
Okés. Megpróbálom. Kösz.

Mi vagyunk a Zsoldosok Kezünk sosem dolgozott

SZEG007
Nem ezt akartam, hanem a Skyrim-es változatot😊

SZEG007
Ez a video volt már?

PiszkosFred
Lodd le a modokat, es nezd meg ugy. Ha mukodik, akkor egyesevel kapcsolgasd vissza, es kiderul elobb-utobb, melyik a ludas. Aztan irj egy kommentet a nexusra, hogy javitsa a keszito, mas ne szivjon kesobb 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

toocha
Sziasztok!Valakinek van valami tippje, hogy mitõl lehet az, hogy ládákba, szekrényekbe nem tudok betenni dolgokat, kivenni tudok. Patchelve nincs a gamma csak moddolva. Valószínûleg valamelyik mod kavart be. Találkozott valaki ilyennel?

Mi vagyunk a Zsoldosok Kezünk sosem dolgozott

be vannak számozva,de amúgy petty,lesser,common,greater,grand\black.

\"We are only slaves to our temptations\"\"

Looooser
kéne egy kis help a soul gemek hogy jönnek egymás után?

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Carmang
Hopp, megtaláltam az okot:
"After cleansing the first well in Drevis Neloren's side quest it adds 100% magic regeneration for 2 hours, it basically means you wont run out of magicka for 2 hours (real time)."

Carmang
Köszi a válaszokat, akkor összeenchatolok magamnak egy jó kis ruhaösszeállítást 😊
Most valami érdekesbe futottam bele. Megcsináltam a Winterhold College-ben azt a küldit, amikor kapok egy kesztyût, hogy tisztítsam meg a "Focal Point"-okat. Hát elég jó kis kesztyû 😄 Na, a lényeg, hogy jófiú voltam, és visszaadtam a megbízónak. Azóta viszont semmi perc alatt visszatöltõdik a Magicka-m, pedig Novice cuccban nyomom (50% regen).

Pedig a Football Manager 2012 ideiglenesen ki fogja nálam szorítani a Skyrimet <#nevetes1> Szóval mostanában nem nagyon fogok vele játszani, ráadásul eddig se vittem végig a fõsztorit se, holott nagyon érdekes, fordulatos, meglepõ. Szerintem.

A fõszállal kapcsolatban, aki nem vitte végig, ne olvassa:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ez az idõutazós dolog a sztoriban nagyon tetszik 😊
<#vigyor5>
És azt is hozzá szoktam tenni, hogy sebzésben nincs limit: ha egy csapással megölöd a bosst, akkor nem feltétlenül csaltál, csak jók a perkeid, cuccaid, miegymás 😊
Calver
és szépen be is elõztek, ráadásul totál ugyanazt is írtuk <#idiota>

"The trees move. Do you not see it?"