The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köv. végigjátszásra én is felpakolok jó néhány modot. A sötét modot tuti nem, Fallout 3-ban már kipróbáltam annyira nem jött be hogy kb egy méterre látok. New Vegasban erre van az a "jó" kis non-lore mod ami minden út mellé lámpákat pakol. Nexuson szinte minden screenshoton ott virít ez a mod, szinte már herótom van tõle, úgy hogy sose próbáltam még ki. Kb olyan mintha Skyrimban minden út mellett, 10 méterenként égne egy fáklya.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Az a páncél elég nulla, de tetszik...az is mod.
már nem fogom bekapcsolni az asztali gépem, de fejbõl ilyenek vannak.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Az ilyen trágyákat kerülöm de sajna jóval kevesebb a lore barát mod.
Skyrim remélem nem kerül hasonló helyzetbe hogy birodalmi cirkálók cikázzanak az égen stb.
Bár már magam elött látom hogy a nagyobbik holdat kicserélik az Alderaanra, a kisebbiket meg a halál csillagra XD
Nekem semmi bajom az egyszerû földalatti helyszínekkel, csak legyen bizonyos százalékában egy élmény.
A jutalom az élmény általában, a Skyrim-ben azért a látvány is...de az élmény lehet sokféle,..én pl. tuti beletennék Poe/AGP a tengerész féle helyzetet is...azaz nincs semmi csak a felfokozás...mész elõre, és húbazz, még elõre és tejóég itt valami nagyon nagyra bukkantam...aztán nem tudsz tovább jutni, és nem tudsz és pont 😄
..
Szóval pl. nálam elsõdleges a világ, Skyrim már 20 évvel ezelõtt is látható volt, azaz ez már tetszik, mindene megvan és megvolt, a második a moddolhatóság.
A többi idõ kérdése 😊
A történet az nekem általában teljesen felesleges, kicsit nyûg is, a duma az oké, de én spec nem szeretek nagy dolgokat véghez vinni, úgy sem sül el jól 😊
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Piszkosul összezuhan az állapotom,...kár hogy hízni nem lehet benne.
Eleinte azt hittem kicsit elcsesztem a nehezítõ moddokkal a játékélményt, de csak meg kellett szabadulni pár beidegzõdéstõl.
Ezért is írtam hogy nagyon lelassul a játékmenet.
Valamikor a Baldur's-ban is az volt a mániám hogy hármunk közül (baráti társaság), a lehetõ legkevesebb alvással jussak el a végéig....na ilyesmikre gondolok, más szerepjátékokban elég hiteltelen tud lenni egy olyan küldetés ahol az elrabolt (pláne fiatal) lány rokont kell kiszabadítani..mert mittomén mi is történhet ugye, de én jobbra-balra kényszerülök menni, majd 3 hétre rá beállítok megmenteni a leányzót (akit ugye addigra már rendes körülmények között agyba-fõbe és egyébként is)...és persze minden babakék még is valahogy.
Kicsit úgy érzem magam mint egy Coelho gyakorlatban zarándokúton...akkor most tyúklépésben megyek..bármennyire is idegesítõ eleinte, meg kell szoknia az agynak. 😊
Szal jó most.....nem tudom mi lesz a vége és mikor, de jó. <#zavart1>#zavart1>
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
..talán jó is lenne.
Igazából sztem nem egy egyszerû játék a Skyrim, az elérhetõ legnehezebb fokozaton, egy két moddal kiegészítve, elég jó...jó lassú játékmenetet hoz.
Tökre megszerettem a városokat 😄D
Sikerült olyan frankó nehézre belõni, hogy rendesen lubickolok a játékban, és nagyon lelassult a játékmenet.
A büvõlés létfontosságú lett, különben pikk-pakk meghalok, a nagy védelmi értékû páncélokban megfagyok...este jobb ha alszom, mert a sötétben semmit nem látok...stb.
Nekem az elsõ játék alkalmával olyan lvl30-40 körül kicsit ellaposodott, aztán a második játékra berágtam és megpróbáltam hogy nem én játszok egy szerepet a játékban, hanem én vagyok a szerep. 😊
...szép dolog hogy süvöltözöm, és egyesek szerint kiemelt szerepet játszom...de én ezzel nem teljesen értek egyet. 😊
Na mindegy nem misztifikálom túl, attól még ez egy játék..de sztem jó qva nehézre állítva, és megnehezítve eléggé átértékelõdik...nem ezzel játszom minden ráérõ idõmben, de amikor leülök elé, akkor komolyan odavonz.
minden fontos lett, a kaja, a meleg ruha, a fény, a lopakodás..na mindegy.
A világ elég jó szvsz.
Nekem
Az rengeteg mindent ad hozzá 100 újabb helyszín Barlangok Dungeonok kis faluk városok uj enemyk uj fegyverek minden ami csak kell !
Az igazság az hogy amit leírtál az jogos, a new vegas quest rendszere, frakciók viszonyulása stb mind szuperül mûködik. Alapjában véve a játékmenettel nincs is bajom. DLC-k még egy rakás szintet adnak és egy csomó hasznos perket. Hogy végül akkor miért csipogok?
Hát attól hogy van egy jó quest rendszer, frakciók és egyéb nyim-nyammok még nem játék. Ehhez kéne valami pálya vagy mifene. Nah ez hiányzik a játékból. A pillérek megvannak de a pálya dizájn egyszerû mint egy faék, üres, semmit mondó, unalmas. A fallout 3-ban akárcsak mint a Skyrimban hatalmas pálya van, rengeteg, nagy dungeonokkal és interiorokkal. Jah és Skyrim földjén és Capital Wastelandban is rengeteg felfedezni való van. Nos, a new vegasban ezek mind hiányoznak. A pálya nevetségesen kicsi, nincs rajta igazából semmi felfedezni való. A dungeonok kb 2-3 perc alatt kipucolhatóak, bejárhatóak. Interior azt inkább hagyjuk. Olyan nagyon nem is létezik a játékban. Egyszerûen nem tudok mit kezdeni magammal a játékban.
A modolásom közben néha sírva fakadok komolyan, olyan megoldásokat láttam. Mintha egy 10 éves gyerek rakta volna össze a pályát (nem vicc)
Egyszóval: A New Vegas összecsapott.
Ha meg a Fallout 3-ra vagy a Skyrimra gondolok akkor egy szép összetett játék jut az eszembe.
Jó persze ezekbõl meg hiányzik az a rendszer ami a new vegasban pozitívum, de istenem, ha választanom kéne hogy egy összetett játék és egy felületesen kidolgozott játék között aminek viszont jó a quest, frakció stb rendszere akkor is inkább egy szép összetett kerek játékot választanék.
Mert hát ahogy egyszer egy fórumozó írta: Ha kiraknak egy mezõre hogy nesze menjél amerre látsz, az is sandbox. Az más kérdés hogy nincs semmi, viszont szabad vagy. Azt csinálsz amit akarsz.
Szóval hiába a fene nagy szabadság, meg quest rendszer, frakciósdi, ha nincs semmi a térképen halálra van itélve. Fõleg egy sandbox játékban. Egyszóval: kell tartalom! Felfedezhetõ, bejárható helyszínek.
Persze elfogadom a véleményed hogy te inkább a játékmenethez kötõdõ dolgokat részesíted elõnyben. (questek, frakciók stb)
Számomra mint ahogy írtam, nem elég mert ha közben "üresjáratban" nem tudok igazából mit fölfedezni, járkálni a világban az nagy érvágás.
Az hogy én akció párti vagyok tévedés. Inkább a felfedezés öröme maradt el a new vegasban.
Nekem az egész New Vegas sajnos kiábrándító volt. A világ kidolgozatlan volt (ezért készítem a modom) a karakterek életlenek, a játékba meg nem igazán tudtam magam bele élni ezek miatt. A hangok megint megérnek egy misét. Könyörgöm, egy NPC-nek ne 2 azaz kettõ mondata legyen amit újra és újra elmond. 2010-ben!!! Fiendek ugyan azt az 1 ( egy ) mondatot ismételik újra és újra. Fallout 3 raidereinek kb 30 mondatuk volt amit random mondtak. Néha egész vicces, poénos beszólásaik is voltak.
A Fallout 3 a fentieket simán hozta. Bele sem merek gondolni hogy milyen lett volna a gém ha a Bethesda készíti és nem az Obsi.
A Skyrim (egy két dolgot leszámítva) nekem tetszik. Akárcsak mint a F3-ban a világ kidolgozott, él, az NPC-k kommentálják a cselekedeteinket stb. Teljesen ott érzem magam.
Úgyhogy remélem hogy a Bethesda készíti a Fallout 4-et.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
"nagyon sok ember akkor talalkozott a TES sorozattal eloszor, es kapott egy olyan szabadsagot egy jatekban, amelyet meg sosem tapasztalt."
Nem te, en vagy masok, hanem azok, akiknek a TES sorozat szart sem mondott azelott, a Morrowinddel talalkoztak eloszor ezzel a fajta nyitott jatekmenettel.
Nem akartam belemenni mert még ki tudnám egészíteni olyannal is hogy pl a race-k jellemzõi és Morrowindbe megjelent világ, a közelébe sincs az elvárhatónak ebben. Mikor hallgatod a kis dark elf, Whiterun testõr parancsnok, america kapitányt megszégyenítõ heroikus szövegét, vagy hallgatod a nyafogásukat Windhelmmben, sehol azok a jegyek amik jellemzik a dark elfeket és ez csak egy példa. Én látom Fred te teljes egészében meg tudod magyarázni magadnak miért jó ez a játék és ez jól van így. Nekem sajna inkább csalódás mint jó. Ettõl függetlenül persze évjátékaként megállja a helyét de mint egy szuper rpg nos közel sem.
nem mondanám hogy ez a rövid összefoglalás nem állja meg a helyét. annak ellenére hogy az új rajongók tömegével osztják a 10 pontokat a Metacriticen megjelenés óta 9-rõl 8,1-re ment le a pontszám. Amibõl arra következtetek részint a régi rajongó nem igazán elégedettek, persze benne van az akciójátékosok számomra érthetetlen grafikailag való szapulása is.
A konzol inferfeszre pedig, hihetetlen, hogy a PC-sek nem ertik meg, hogy a jateko az alapjaiban konzolra keszult, az eladasok 15%-a csak a PC, a tobbi ps es xbox. Meg szep, hogy konzolra szabott az inventory es a menu.
A regi jatekosok szerint a Morrowindet semmi sem fogja felulmulni. De mara mar a jatek (Morriwind) olyan kult lett, hogy ha kijonne netalantan egy totalis remake, bitrol bitre azonosan egy uj motorral, akkor se lenne jobb. Pont emiatt mosolyogtato, amikor ezt olvassa az ember, mint egy kritikai alapja: "nem olyan erdekes es jo, mint a Morrowind". Hasonlokat hallani a lelatokon is a nyugdijas szektorban, amikor a falabuak a bohocligaban rosszul jatszanak, mindjart jon a "bezzeg Puskas, bezzeg Torocsik, bezzeg Nyilasi vagy Detari"... 😊 Morrowind kivalo jatek volt, nagyon sok ember akkor talalkozott a TES sorozattal eloszor, es kapott egy olyan szabadsagot egy jatekban, amelyet meg sosem tapasztalt. Ezt az elmenyt nem veheti el senki sem (mint az elso szex, elso gyerek szuletese, vagy elso kocsi/haz vasarlas, stb), es emiatt minden ezt koveto dolog alapbol masodlagos. Ebbol kiindulva felesleges is ehhez hasonlitani barmit is, hiszen elfogultsagbol semmi sem lesz "jobb".
4
Advantages: 1. Fresh storyline. 2. Nice landscapes and one breathtaking, huuuuge cave. 3. Nice animations. Disadvantages: 1. Becomes boring after a few hours. 2. Morrowind was more interesting, attractive and mysterious. 3. Fewer and fewer skills etc. makes it too simple. 4. Too easy (every character, also wrong-trained can easily finish almost every quest). 5. Bad skill balance (stealth and short blade is much stronger that the most powerful magic). 6. I had an impression that 80% of games music was Morrowind remakes and remixes. 7. Too little variety of... everything? 8. Console-like interface (irritating as hell!). 9. Bugs, bugs, buuuuugs! 10. ... and chips with cola to crown it all.
Sajnos a hegyes vidék erõs gátja a szabad kalandozásnak.
Amíg nem volt fent mod, ami a térképen mutatja az utakat, néha agybajt kaptam mire eltaláltam a hegy egyik oldaláról a másikra. Az alap térkép ilyen jellegû használhatatlanná tétele miatt a fél Bethesdát kirúgnám, ha rajtam múlna 😊