30713
TES
  • csoki89
    Azt adom! Nagyon így van sztem is!
    Más téma...
    Mindig megunom a próbálkozást, aztán mindig visszajön a kedvem. Ugye modolgatni próbálnék, de néztem videókat, majdnem ugyanolyan géppel mint az enyém és elég kemény frapsek röpködnek, míg én az alap játékra rárakok bármilyen grafikajavító modot, elkezd szaggatni. Nem kérek több segítséget mert már k*rva sokat sopánkodtam itt, és én is unom, csak nem tudom megérteni. Főleg h a legtöbb dolgot már kipróbáltam ami javítana a helyzeten. Volt is javulás, de a modok belövésekor ugyanúgy elkezd szarakodni, 1-2 mp-enként megakad egy pillanatra ugye... pedig olyan eufóriában törnék ki ha normálisan menne olyan gyönyörűen megcsinálva... :(
  • broman191
    Az emberi szem sem csak úgy elnyeli a fényt, ha nem verődne valamennyi vissza róla, akkor nem is látnánk, így FPS/TPS/akármilyen nézettől függetlenül jó dolog a lens flare effect - a jó ízlés keretei között használva, mint a DoF, HDR stb társai szintén ütősek tudnak lenni. Lehet hogy a valóságban nem sűrűn tapasztalhatóak bizonyos hatások, avagy eltérő intenzitással, de egy játéknak mint egyfajta mesterséges mozgóképnek nem feltétlen szükséges leragadnia a realitásnál, sőt itt-ott sántítva a valóságfaktor tekintetében egy játék tud lényegesen hangulatosabb is lenni mint a valóság, végülis valahol ez is a lényege a mesterségesen teremtett világoknak.... :)
  • steweee
    hát nem tudom. tényleg nem vitatkozásképpen, de én bírom az effectet, teljesen mindegy hogy hgoy alakul ki a jelenség. ennyivel is "nehezebb" a játék, az oblihoz tettem olyan modot is, hogy bepirosodik, rázkódik vagy vér fröcsen a képernyőre harc közben...
  • Zozo0122 #21747
    Ha kijön újra megtelik a topic:) Sőt ha kijön akkor már valszeg végigviszem egymás után a 3 DLC-t:D Így egyben azért már érdemes folytatni a nyugdíjazott karaktert...lassan 1 éve pihen:D
  • Myselor
    csak győzzük kivárni,skyrim előkészítve várja^^
  • broman191
    "Early 2013"...bármelyik héten befuthat. :)
  • Zozo0122 #21744
    Na mivan emberek Dovahkiin nyugállományba vonult? Nagyon kivan halva a topic:D
    Egyébként valami értelmeset is írok: én sem szeretem sem a lens flare sem a DoF effekteket sem.
    Mástéma: van már hír Dragonborn DLC pc megjelenésről?
  • xblades
    Nem én a Creation Kit-ben használatos különböző Marker-ekre gondoltam amiket az NPC-k használnak és ezek határoznak meg bizonyos tevékenységet pl. támaszkodik, csákánnyol stb.
  • Ryder62
    A lens flare effektel én is egyetértek. Egy FPS, belső nézetes játékban teljesen idegen ez az effekt hisz pont hogy a karakter szemszögéből nézed a dolgokat. Így nem képződhet lens flare. Viszont egy TPS, külső nézetes játékban még elmegy mert mondhatjuk hogy a karakter mögött van egy kamera, és az okoz ilyen effekteket.

A Depth of Field-et ha okosan használják akkor nincs gond. Pl ha csak átvezetőkben, párbeszédeknél használják akkor szép és jó, viszont ha ingame is, mikor leskelődhetsz össze-vissza, akkor zavaró tud lenni. Hiszen pont hogy oda nézel ahova akarsz, ezek a DoF modok amik vannak Skyrimhez, Falloutokhoz, csak azt nézik ugye hogy a célkereszt hova esik.

Engem speciel zavart New Vegasban mikor külső nézetre váltottam és néztem volna a karakteremet, állandóan homályos volt.
  • genndy
    Nem értem 100%-ig a kérdést, de ilyesmit keresel?: Tag and Track NPCs
    Meg tudsz jelölni max. 10 embert, akinek a helyét utána mutatja a térképen.
  • genndy
    Én sem szeretem a DoF-ot, hasonló okokból: a szemem megcsinálja, akkor miért kéne, hogy a játék csinálja meg helyettem? (ráadásul tényleg néha rosszul, ha éppen nem a képeryő közepére nézek) Állóképeknél tényleg jó tud lenni, mert ettől lesz fényképszerű, de amúgy nekem se kell.
    (Hasonlóan zavar pl. a lens flare: szabad szemmel ilyet soha nem látsz, kizárólag filmen vagy fényképen, a lencse miatt. Na de a karakterem is szabad szemmel nézelődik, meg a játékot is puszta szemmel nézem, miért is kellene egy olyan effekt, ami csak egy külső lencse miatt fordulna elő?)
  • Fehercsoki
    ENB-vel az éles amit nézel...Szerintem nagyon jól néz ki.
  • Nos
    A depth of field dolog nagyon szép, és moziban, vagy olyan játékokban, ahol viszonylag jól meghatározható a központi esemény nagyon jól is működik, de speciel engem az ilyen nyílt, látószögben teljesen szabad játékoknál zavar, mert nem természetes. A természetes az lenne ugye, ha az a rész, ahová a szem fokuszál éles, a többi elmosódott lenne. De mivel attól messze van egyelőre a történet (nem nagyon egyébként), hogy érzékelje a szemmozgásomat, és azt a területet élesítse ki ahová nézek (ahelyett, hogy a képerny geometriai középpontja alapján oldja ezt meg) ezért nekem nem jött be, zavaró. Hasonló vélemény, vagy ellenvélemény?
  • xblades
    Hello

Tudtok olyan modról ami új Marker-eket tesz be a játékba amit az NPC-ék használnak egy adott zonában?
    És hol vannak ha vannak.
    Kösz a válaszokat.
  • Skyrim
    g
  • Although
    Magam részéről ezt ajánlom Hi-res DLc optimized
    Ez javítja az elszart official hd pack bsa-t ami zabálja a ramot, ráadásul több variációba letölthető gép szinttől függően.
    Annyit kell tenni hogy a official hd pack bsakat be kell írni az archivalidationba. És ezekkel sokkal jobban fog futni mivel optimalizált.
  • Myselor
    rendben már rájöttem hogy kell működik jól minden köszönöm szépen:)
  • Myselor
    köszi szépen,de a depth of fieldet egyáltalán nem látom a launcherben sem,nincs az optionsnál
  • MaRee
  • Skyrim
    s
  • genndy
    Közérdekű információ: kiegészítettem a bannerben található 'Modok' hivatkozást néhány moddal (BOSS, HD 2K, Unoff patchek), illetve az összes mod letöltési linkjével.
  • genndy
    Fa deszkák: kettő miatt lehet ilyen:
    1. Hivatalos HD Texture Pack: Steamről ingyenesen letölthető DLC. Ehhez érdemes feltenni a fixet is: HD Textures DLC Fix, mert maradt benne néhány hiba. Következő pontban leírom hogyan, ugyanazt kell csinálni.
    2. Skyrim HD - 2K Textures: na ez már modolás, de az egyszerűbbek közül való. Ellátogatsz a Nexus oldalára: http://skyrim.nexusmods.com/ Fönt a menüben Mod manager, Download. Leszeded, felteszed, ez a Nexus Mod Manager, ez szépen elintéz neked mindent ami kell.
    Rákattintasz a linkre: Skyrim HD - 2K Textures A Files részből (az, ami mappa ikonnal van jelölve) leszeded managerrel ezt az öt fájlt: Dungeons, Landscape, Misc, Towns, Riften. Ha erős géped van sok memóriával+erős videokártya sok memóriával, akkor mehet a FULL, egyébként a LITE.
    Ha lejöttek, megjelennek a Managerben. Kétszer kattintasz rájuk (szépen sorban, kivárva amíg az adott csomag települ! mert sokat kell másolnia), ezzel települnek. Ha valamire rákérdez hogy felülírja-e, akkor nyugodtan nyomj yes-t.

Háttér mosódás: ezt hívják Depth of Field-nek, röviden DoF. Ezt a Launcher-ben is be tudod kapcsolni az options-nál.
  • Myselor
    srácok valaki segít nekem?:) ilyenre szeretném a skyrimet,hogyha valaki megtudná mondani milyen modokat töltsek le és hogy kell azokat használni,nagyon nem értek ehhez bocsi:) köszönöm előre is annak aki segít.a legfontosabb ez a háttér mosódás,és a fa deszkák is iszonyat jólnéznek ki : d
  • genndy
    Akarom mondani .7z plugin.
  • genndy
    Bocs, TC alapból tényleg nem tudja, de van hozzá .zip plugin, akkor már igen.
  • xblades
    Használom de kézzel szeretek modolni kösz.
    A TC is próbáltam az sem tudta, csak a 7 Zip.
  • xblades
    Ez megoldotta kösz.
    Majd figyelek rá.
  • broman191
    Nyílpuskával sikerült megalkotnom a helyzetet, random imperial-stormcloak harc volt a pusztában. Előtte vagy 10 perccel pedig Whiterun mellett egy kisebb stormcloak outpostnál lelőttem egy imperial courier f4szit, mivel a stormcloak-ok elkezdtek ordibálni hogy ellenség amikor futott feléjük, mielőtt kardot ránthattak volna le is tudtam helyettük egy jól irányzott nyíllal, mint stormcloak párti player, erre a következő pillanatban rohan felém az egyik stormcloak katona hogy 1500 bounty pénzt fizess te mocsok...WTF? Így segítsek többet... :D
  • genndy
    Használd a Nexus Mod Managert, az megoldja neked. Az oldalról fönt leszedhető. Total Commander is kicsomagolja simán ha kézzel akarsz modolni.
  • Fantusz
    Nem igazán foglalkoztat, hogy az NPC-k milyen pózban haláloznak Skyrimben (khajiit pl. rendszeresen csóválja a farkát).
    Inkább érdekes az, hogy mitől pusztultak meg, ha nem a karakteremtől :-)
    Lehet a közelben sárkány, vadállat, vagy nem barátságos NPC.
    Imperial zsoldosokat véletlenszerűen találtam már stormcloaks lázadókkal harcolni, stormcloaks - thalmor harcokba is futottam bele néhányszor, éjjelente a vadonban bárhol előfordulhat vámpír támadás (Dawnguard-al a városokban is)
    Az ilyen csetepatéknál az sem hátrány, ha a jó oldalon avatkozunk a harcba, pl.nem a városi őröket kezdjük ütni :-)
  • Malakai
    Elég gyakran halnak jógázás közben. :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ezek a ragdoll rendszerek általában úgy működnek, hogyha 1-2 másodpercig viszonylag keveset mozdulnak a hajlatok, akkor lemerevíti abban a pózban, hogy a gépnek ne kelljen számolgatnia. Valószinüleg eldölne egyébként, de a Skyrimes csontváz simán megáll ebben a pózban ehez elég ideig. :)
  • Fantusz
    WinRaR hibásnak jelzi, nem tudja kicsomagolni.
    7-Zip File Manager megoldja a kicsomagolást.

Óvatosan bánj a HD Textúra csomagokkal, ezeket általában manuálisan kell bemásolni, és ha a géped nem bírja, behal az egész játékod (érdemes kimenteni bemásolás előtt a régi textura packot, s ha sok a HD, visszetenni az eredetit)
  • Although
    Műszakilag. Tehát tapasztalati pont alapú lesz és vélhetőleg hasonló quest rendszerrel ami döntési lehetőségeket biztosít. Tehát működésileg kevés köze lesz a skyrimhoz. Legfeljebb a grafikus motor.
  • broman191
    Élményszámba menő imperial soldier halált láttam tegnap

• xblades
    Na letöltöttem én is ezt
    Skyrim HD - 2K Textures

De nem tudom kicsomagolni mert ismeretlen hibát ír ki.
    Persze ha tudnék angolul, biztos le van írva valahol.
  • xblades
    Általában nem az inkább az ellenséged.
    De kösz.
  • Molnibalage
    ?????

Az MOD tudtommal a Nehrim világában játszódik majd. A New Vegas meg nem egy posztapokalipikus környezetben játszódik...? Szerintem köze nincs a kettőnek egymáshoz, semmilyen szinten...
  • Although
    Valamelyik módban láttam de nem jut eszembe multiple master
    De a google a barátod :)
  • xblades
    Abban segítsen aki használja a Creation Kit-et, hogy hol tudom átállítani azt hogy több Master file-t is be tudjon tölteni?
    Tudom hogy egy értéket kell csak átállítani, de azt nem hogy melyik file-ban és az hol van.
  • xblades
    Az oké de ezek nem így szerepelnek a Nexuson (ha ott vannak) így nem találom meg őket:(