The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Nah, rament par ezer forintom, de mar csak utanakerdeztem, mert idegesitett a dolog, foleg hogy masra emlekeztem. A lenyeg az, ahogy gondoltam es irtam, nem a fejleszto/kiado - a Bethesda egyszemelyben - a ludas, es nem ok tiltottak le a Steamrol a jatekot ebben a regioban. Hanem a keleti europai teruleten levo forgalmazonak van exclusive jogosultsaga a jatek terjesztesere, amely miatt az (CD Projekt vagy Cenega, mar nem emlekszem pontosan, de volt benne C betu 😊) tiltatta le az online digitalis forgalmazast (pl: steam), hogy ne menjen a digitalis eladas a helyi retail forgalmazas (dobozos) karara a dolog. Ergo, a Bethesdatol teljesen fuggetlen a dolog, a "kereskedok" osztottak fel a teruletet es diktaltak szabalyokat. (persze, nem keves penzt fizetve ezaltal a kiadonak, az exclusive jogokert, de ez mar csak egy ilyen szakma, a penz beszel, a kutya ugat)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PiszkosFred
Ilyen ez a rock szakma, amennyi jatekkal foglalkozik manapsag az ember, keveri a sok szart amit ontenek a nyakaba. Sry.

Szaruman
Nem, ezt a d2d (vagy melyik) digitál szoftverbolt supportosa írta. De a te "információd" ennek ellenére is totál légbõl kapott. Elnézés megadva.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

PiszkosFred
Ertettem, elnezesedet kerem, valoszinu mas jatekkal kapcsolatban kevertem a doglokat, es az altalad linkelt gamer forum egyik userenek hozzaszolasa bizonyitja, hogy Skyrimet direkt a Bethesda tiltotta le bizonyos helyeken a Steamrol. Mea culpa.

Szaruman
http://www.giantbomb.com/the-elder-scrolls-v-skyrim/61-33394/skyrim-pc-might-be-regionlocked-between-eu-countries/35-514804/

böngészési elõzmények ftw ^^

Szóval ez alapján a hülyeséget te írtad (+ bunkó is voltál, de az más kategória).

Szaruman
A fórumon azt írják, h ez a bethesda döntése volt. Ha nagyon kell, elõkeresem, atm lusta vagyok hozzá.

joceruza
Helló mindenkinek! Volna egy kérdésem:

Ezek a piros írások ugye nem jót jelentenek. Ha ez valamilyen hiba, akkor lehet csinálni vele valamit?

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

Ez is steamen vehetõ, csak nem Magyarországról veszem, hanem Oroszországból (és régionfree a játék, tehát nem kell VPN-ezni... Ugyanolyan, mint ha itthon megvennéd a boltba). Gyakorlatilag gift-ként kapod meg.

Régionfree-t is csak azért merem mondani, mert én is így vettem és tényleg mûködik, minden frankó vele.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

PiszkosFred
Mielott tovabbi hulyeseget irnal, semmi koze ehhez a kiadonak. A Steam az, ami nem kockaztat, es nem engedi a fizetos dolgokat itt kelet Euban es az Oroszoknal, ahol ennyi a csalas, hamis adatokkal vasarlas, stb.

Szaruman
Amíg steamen nem lehet megvenni, addig nem is fogom (gyk: bassza meg magát a kiadó).

Csak Magyarországon továbbra se vehetõ, de én tudok szerezni külföldrõl.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Szaruman
Steamen 50% árazás van.

Ui.: Enyém most települ...😛

Skyrim csak most, csak nálam 6000 Ft. Akinek kell szóljon ma vagy a holnapi nap folyamán.

Szerintem ráér, ez egy kis csapat, szerintem 3 év biztos lesz míg elkészülnek vele de ki tudja 😊 Ráadásul utána még angolra is kell fordítani 😄

Molnibalage
Nyissunk neki topikot vagy még ráér?<#zavart1>

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

xblades
Az érdekelne hogy hol tudom módosítani hogy egynél több master fájlt is betöltsön a CK?
Mert nekem nem enged betölteni ha több is be van jelölve a Master file formátumból.
Elõre is köszönöm ha valaki megírná.

Egy felugró ablakban ezt írja :

Multiple master files selected for load. Load operation aborted.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Molnibalage
Köszi.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ez új lesz 😊 http://enderal.de/?lang=en#

Molnibalage
Mármint megcsinálják a Nehrimet újra, vagy egy új projekt indul? Van holnap / fórum róla?

Van. Nehrimes csapat már dolgozik egy teljes konverzión.

advent rising soundtrack - szedhetõ torrentrõl. azt hiszem ennyi év távlatából talán már túl sok szerzõi jogot nem sért 😊

82M, pillanatok alatt lejön, és be lehet pár kurva jó zenét vágni a zene mappába. érdekes hogy az ûrlövöldözõs volt, mégis ideillõ zenei számok vannak benne, legalábbis néhány igazán ütõs...

az oblihoz van 5 giga zeném, szinte mindent leszedtem ami csak elérhetõ volt hozzá, továbbá ajánlom a blade of darkness és az enclave telepítését a zenemappák kiemelése céjából. a heroes 3-4-en most gondolkodom, onnan is lehetne lopni ezt azt.

azért elég jó, hogy egy ilyen játékkal tulajdonképpen a zene miatt is lehet játszani, X órányi változatos zenét lehet témába illõen belepakolni. ajánlom mindenkinek !

Molnibalage
Van már bejelentés bárkitõl olyan giamega MOD projektrõl, mint pl. a Nehrim volt a TES IV-hez?

Nem-nem, most már marad ez, egyre jobban tetszik... tökre olyan, mint az android! 😄

Amúgy megvan, a beállítások legmélyebb bugyraiban leltem rá... "loudness equalization" vagy mi a túró, azt kell bepipálni. 😉
Akkor meg rakd vissza a Win7-et 😊

Win8 lett, úgyhogy nem találom. :S Ami azt illeti egy csomó mindent nem találok! 😄
Metalmilitiakid
Win 7 keverõben lehet külön hangerõt adni mindenre, hangosítsd fel a skyrimet és az segít valamennyit.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

OK, köszi szépen, simán ment minden, visszaraktam a mentéseket, a steam szépen megjegyzett mindent, indult a skyrim szépen... nem is reméltem, hogy ilyen könnyen megúszom. 😄
Viszont mi is volt a megoldás a nagyon halk hangokra? Mert az megint fennáll sajnos.
PiszkosFred
Backup a menteseidrol es az .ini fileokrol, illetve a modokrol (egyszerubb, mint ujrarakni oket). Hasznalhatod a Steam Cloud-ot is a menteseknel, de biztos ami biztos, csinalj lokalis backupot is.

wesker24
Elég csak a mentést eltenned ! Simán újra rakhatod a Skyrimet !
Srácok! Winfost akarok újrarakni (illetve nem akarok, de muszáj)... ilyenkor kell valamit tennem? A mentéseimet eltettem, de a steam-ben csináljak külön valamit? Vagy simán újra tudom majd telepíteni a Skyrimet?
Szerintem jó poén volt 😊

MrStokes
"írj a Bethesda-nak!!!"

LOL, na azt azert megneznem! 😄DD

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

joceruza
<#conf>
ITT nem, de vidd át a problémádat az WAREZ topikba vagy írj a Bethesda-nak!!!

Ide majd akkor gyere ha megvetted!

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

Helló Mindenki!

Egy kis gondban vagyok, a játék telepítését illetõen, vagyis az elindítást illetõen. Letöltöttem a játékot (t. oldal) a Razor 1911 féle verzióról beszélünk, feltelepítettem, crackeltem (szintén Razor).
Elindítom a játékot, bejön a kis menü (play, options, stb...) és amikor rákattintok a Play-re hogy indítsam, fekete képernyõ, beadja a készítõk logót, majd jön az a sárkányos jel. Eddig minden úgy néz ki, hogy faszán mûködik, várok egy kicsit, várok még egy kicsit és a sárkány jelen nem akar túllépni. Akármennyit várok, nem lép tovább.

Próbálkoztam több crackkel, próbáltam a hang minõséget állítani, de xp-m van és amúgy sem hiszem, hogy gond lenne a hanggal, mert van hang, ahogy bejön a logó. Kerestem patchet, de nem találtam sehol.

Az lenne a kérdésem, tudtok-e valamilyen megoldást a problémára?
"hogy az utánunk lévõ generáció"

Ebben az esetben visszatértünk a kiindulási ponthoz, melyben az idõsebbek mindíg fikázzák a fiatalokat 😄 Hiába vagy 21 éves, a következõ generációra már úgy nézel mint a "házmester, egy zsémbes öreg nénike" 😊

Na, nem trollkodok tovább, legyen téma a játék 😄

Metalmilitiakid
Akkor ezt az utóbbi tíz évet átfogalmazom úgy, hogy az utánunk lévõ generáció és akkor nem kell az évekkel szórakoznod. Amúgy meg sztem ötödikesként is értelmesebb voltam mint egy mostani ötödikes, vagy legalábbis amilyen ötödikesek voltak a sulimban amikor 12. es voltam (8 osztályos gimi) Az biztos, hogy én ismertem a tiszteletet az idõsebbek felé és nem volt minden 2. szavam bazdmeg.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

""Idõsebbek", 21 éves vagyok 😄" + "Viszont szerintem az, hogy butulás van a 10 évvel ezelõtti állapotokhoz az szinte biztos. "

10 éve ötödikes voltál 😊 Jóeseteben.

Metalmilitiakid
te mirõl beszélsz ?

"az én 14 éves mivoltom egy mostani 14 évesével szellemileg"

DasIsFuck
Én szeretek sétálni benne, bár inkább lovon az gyorsabb😄
Megvan a maga hangulata, hogy eggyik városból a másikba átlovagolsz.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Szóval amikor a 10 évvel ezelõtti állapotokra hivatkoztál, akkor az általános iskola 5. osztályában gyûjtött tapasztalataidból merítettél? 😊

Metalmilitiakid
"Idõsebbek", 21 éves vagyok 😄

OFF Nos ez igaz. De most történik valami a technika átveszi a gondolkodás szerepét, és amerikában valóság már sok fiatal a 2+2 is számológéppel adja össze. Ami szerintem érdekes, Magyarországon elvileg magasabb szintû a tananyag ugye mint mi amit mi tanultunk és mégis egyre lejjebb csúsztunk az elmúlt 20 év során. Különösen ez a 20% elég az elégségeshez gáz miközben még Ny. európában is50% kell.Ezen most változtattak de túl késõ már szerintem. Ez meg az hogy a könyvek eltûnnek az életbõl együtt eredményezi hogy a Skyrim olyan amilyen. Mert a régen még igényesebbek számára készített játékokat is egyszerûsíteni kell. És persze ez világ jelenség fõleg a fejlett országokban legfeljebb a szintje eltérõ. Pár héttel ezelõtt összefutottam egy lengyel diákkal a conanba. Amiért gondoltam megemlítem az az hogy így a hetek során beszéltünk, említette hogy egyedül van nincsenek barátai és nem érti a generációját, õ még afféle könyvmoly. Szóval érdekes, persze mindig kérdezi ha meglát, ingame, nem érek e rá rpzni vele egy kicsit. Végül is megadtam egy másik magyar nevét is, a guildját ahol még maradtak páran. És most boldog hogy talált pár embert akik értik a nyelvet amit használ. Szóval érdekes. Sajnálom ezt a gyereket valahol. Nekem még szerencsém volt mert a végét még elkaptam amikor még nagyon sokan voltak relative. És ahogy beszélek velük zömük már az SWTOR-t is ott hagyta, és maradnak az ilyen lengyel diákok akik meg egyedül érzik magukat mert a generáció amibe élnek nem érti a nyelvüket és õk se a többségét. Mert igény sincs rá még olyan szinten sincs mint a most kiment és talán utolsó 80-as években felnõtt, vagy talán még a 90-es évek elején. Mi se voltunk sokan de ilyen szellemi sivárság mint ami a most felnövõ generációt jellemzi nos szerintem ez új. És most nem is arról szól hogy jófiú, rosszfiú én is többet voltam az igazgatói szobába mint az udvaron de mindegy is ez nem errõl. Off bezárva

"legtöbb mai fiatalból hiányzik"

Ezt már megénekelte elõtted Koncz Zsuzsa pár évtizeddel ezelõtt.... a fiatal generációt mindíg fikázák az idõsebbek.

Metalmilitiakid
Persze ez így van, de én pl thief-ként játszom most és minden gond nélkül várok 5 percet egy tábor mellett, hogy kifigyeljem az õrök mozgását és utána mindent a legjobban idõzítsek. A sétálás nekem sem a világom, de szeretem, mert kell az alapanyag, hogy húzzam az alchemyt így annak is megvan a maga szerepe a játékban 😄

Viszont szerintem az, hogy butulás van a 10 évvel ezelõtti állapotokhoz az szinte biztos. Nem kifejezetten az értelemre értem. Hanem fõleg inkább a problémamegoldó képességre. Ez sok mai fiatalnál annyiból áll, hogy ha nemtom leverni szemtõl szemben, akkor majd visszajövök 2-3 szinttel késõbb és megint megpróbálom. Nem is igazán keresnek más megoldást, mert sok esetben nem is találják meg.

Valamint sokszor nem tudnak logikusan gondolkozni. Bár ezt nem a skyrimnál veszem észre, hanem leginkább a CoD szériában jött elõ nálam. Ahol sokszor azért kaptam ban-t meg jelentettek fel cheaternek meg ..., mert én hamarabb tudtom õ mit fog csinálni a noob fejével minthogy õ egyáltalán hozzákezdett volna és persze már a gránát várta a sarkon vagy kilépett és fejes. Persze ehhez a játékbeli rutin is kell meg a pályaismeret, de leginkább a logikai ami a legtöbb mai fiatalból hiányzik, amit õk sok lõszerrel és gyorsabb reflexekkel próbálnak ellensúlyozni.

Calver
objection!
én szoktam "jegyzetet" készíteni, igaz fejben, nem papíron.

amúgy szinte teljesen egyetértek, egy kivétellel: hogy a "butulás" - nevezzük inkább szép szóval "korszerûsítésnek" - olyan hihetetlenül rossz dolog lenne.
igen, egyszerûsödnek dolgok, de ez nem feltétlenül probléma - Skyrim rendszerérõl Oblivion-éhoz képest csak szuperlatívuszokban tudnék beszélni, annyival kézre állóbb és kényelmesebb mint elõzõ részé. néha fejlesztõk túlzásokba esnek (Mass Effect 2 pl), de ott is igen gyorsan korrigálják a hibáikat, és egy rész múlva nyakon öntik a panaszkodó játékost 200 különbözõ fajta fegyverrel és moddal <#idiota>

persze, itt-ott elvesznek fontos dolgok sajnos (általában szabadság), hajlamosak modern játékok helyszíneket egy rohadt meggörbített csõvé alakítani, ahol csak elõre mehetsz, de kb ez lenne az egyetlen nagy panaszom ellenük.

a sétálásra amúgy én 15 évvel ezelõtt is azonnal ráuntam volna, viszont nem kell 5 perc múlva akció, csak berántó hangulat - ezt egyesek akcióval próbálják "tettetni", és általában a kedves játékos fél óra után ott is hagyja a fenébe. (most nem CoD herp-derp közösségére gondolok)

"The trees move. Do you not see it?"

<#eljen> True story. <#smile>
PiszkosFred
Nem feltetlen kotnem eletkorhoz a dolgot. Inkabb arrol van szo, hogy egyre kevesbe gondolkodik az ember, legyen az gyerek vagy felnott. No nem azert, mert nem tud, hanem mert feleslegesnek tunik, hiszen majd' minden feladatra van egy gep, egy digitalis eszkoz, ami lenyegeben azonnal megadja a valaszt. Ha pedig nincs ilyen gep, ott az internet, nincs olyan kerdes a vilagon, amire ne talalnal valaszt 1 percen belul.

Mikor keresett ki valaki egy kifejezest lexikonbol, a polc tetejerol leveve? Vagy mikor keszitett tobb oldalas jegyzetet az adott jatekhoz, papirral, ceruzaval? Az internet megoldja, minden kerdest feltett mar valaki egyszer, amit szinten megvalaszolt mar valaki egyszer. Neked eleg, ha ezt megkeresed a guglival.

A masik dolog pedig, hogy a technikanak koszonhetoen felgyorsult a mai vilag eletritmusa. Az ember, es kozte a jatekosok tobbsege is olyan kornyezetben no fel, vagy csoppen bele, amiben azonnal kell a valasz, azonnal kell a kovetkezmeny, azonnal tortenjen minden. Nincs mar ido a jatekokban arra, hogy mondjuk egy oran keresztul setaljon a karakter A pontbol B pontba, minimalis interakcio mellett. Elindulni elindul a jatekos, de 5 perc utan mar megunja es 10 perc mulva mar exit game. Nincs mar ilyenre ido. Ha leul valaki jatszani, akkor a login utani otodik percben mar akcioban kell lennie, porognie kell a jatekmenetnek, mert ha nem, akkor nem fog sokaig tartani a jatek szamara.

Es meg lehetne sorolni. Egyszeruen a vilag valtozik, masok a tomegigenyek, masok a tomeg altal elvart dolgok. A regi generacio mara mar csaladapa/anya, meg kevesebb idejuk van jatszani, es bar megvesznek ugyanannyi darab jatekot evente, de inkabb a gyereknek, mint maguknak. Ezert hiaba jatszol te is egy-egy jatekkal, a gyerek igenyei szerint keszult jatekok hozzak a nagy penzt. Nekik pedig mar mas kell, mint az egy generacioval ezelotti gyerekeknek.

Metalmilitiakid
nem csak az életkora, de szerintem ha összehasonlítanám az én 14 éves mivoltom egy mostani 14 évesével szellemileg, meglehetõsen erõs különbségek jelennének meg sejtésem szerint.

DasIsFuck
végül is mindig is érdekelt BM😄
bár Valenwoodot szívesebben látnám😊

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"