30713
TES
  • MaRee
    OFF:

Ős RPG rajongóknak: megjelent a Baldur's Gate: Enhanced Edition

• joceruza
    Tényleg jól nyomjátok,DE mi a szarnak játszik vele aki csak fikázza? Kell keresni egy olyan játékot ami megfelel az ember ízlésének...
  • kastil
    Jó itt olvasgatni titeket, folytassátok csak :)
  • Although
    Kaptam egy levelet a nexuson aztán ránéztem a félretett modokra.
    Interesting npc
    Szóval most kb 1GB új zene, npc, quest. És úgy néz ki dolgoznak egy olyan questen ha jól látom a readmeben mely új elérési utat ad a sárkányos részhez.
    XCE warpaint
    Nem tudom hányan használják az xce modot. De szerintem a legjobb, most 2x2MB -os felbontásban.
  • Although
    Nem írtam hogy szar. De azt igen hogy történetileg, karakterekben, párbeszédekben gyenge vagy közepes helyenként jó. Átlagban közepes. Nem tökéleteset akarok azt is írtam a Bethesda nem rendelkezik olyan emberekkel hiába van száz embere, aki képes egy Sawyerel, tetovált fickó az obsidinban, vagy Crish Avellone-al versenyezni. Kicsit hosszú lett ez az egész értelmetlenül az első linkbe benne van 21818-ban benne van szerintem amit akartam a többit felesleges volt leírnom, Az értékrendet kell helyén kezelni attól hogy a világ változik, igénytelenebb lesz talán, a nem látványt jelentő dolgokra, attól még egy jó, kiváló rpg kritériumainak nem kellene változni. Ez lenne a lényeg hogy tudjuk a Skyrimnek nem sok köze van az év rpgje szinthez. És ezt jó kis underground oldalakon mint a gamebanshee helyén is kezelik. Tehát ha végig megyek a pontokon hogy egy jó rpghez mi kell akkor azt látom hogy a skyrim több ponton sem az. Ennyi lenne a lényeg, az értékrendnek vagy a minőségnek vagy az elvárásoknak nem kellene változnia attól hogy éppen olyan korban élünk amikor csak a felszínesség és a látvány számít. Mert akkor az lesz a standard. Ez csak egy játék nem is nagy lényeg de itt is igaz. Ha az rpg a jó történetet karaktereket jelenti akkor az nem függ attól sandbox vagy nem sandbox. Ha egy kis cég képes volt bebizonyítani hogy lehet jó rpg-t csinálni a sanbox világban is mégha az se mass effect szint akkor nem kellene erről többet beszélni. Mindez egyébként csak azért írtam le mert előttem volt pár érdekes írás ezen ment a vita hogy mod vagy nem mod, tehát ennyi a lényeg nem a modtól vagy nem módtól függ egy jó rpg. Mert a modderek legfeljebb pár elemét tudják javítani a lényegét egy rpgnek a modderek érdemben nem tudják. A morrowind is az ami az Oblivion is az ami. És a skyrim is.
  • PiszkosFred
    Rengeteg hibaja van a Skyrimnek, ami nem tetszik. Az itemizacio, a surun lakott vilag (10 meterenkent rom vagy barlang), a craft rendszernek sok ertelme nincs, csak timesink szinte nem effektiv. Sot, ami a legnagyobb bajom, mar az Oblivionnal is elojott, hogy szerettem a Morrowind fele reszletes karakter ruhazatot (szinte minden testreszedre kulon tudtal tenni valtozatos pancelokat, volt alsoruhazatod is stb. - Obliviontol kezdve meg van kvazi 4 "hely" amit cserelhetsz es csokolom).

De mindezek ellenere penzehes bandanak hivni a Bethesdat, meg leszarozni a Skyrimet sose fogom, es ugy erzem, tulzas toled is.

A legjobb pelda erre, az, amikor az adott magazin (cosmo pl) "megalkotja" az adott ev "idealis nojet". A szeme XY, a szaja Q, az orra Z, a mellei ABC, stb-tol valo, majd ossze is illesztik. ILYEN NO NINCS, es sose nem is lesz. Ahogy olyan rpg sem lesz sosem, amelybe minden olyan dolog bekerul, amelyet egy rpg fanatikus szeretne.

Osszerakhatjuk elmeletben, hogy mi lenne a tokeletes rpg (parbeszedek innen, vilag reszletesseg onnan, harcrendszer amonnan), de ez sose fog elkeszulni. Aki erre var, es ennek hianya miatt gyomorfekelyt kap az idegtol, az buta. Lesznek jatekok, amelyek par tekintetben kozel lesznek az "alomhoz", de valami midnig hianyozni fog.
  • Although
    Jó mindegy. innentől megint ízlések és pofonok és ugyanoda jutunk. És azt sem vitatom hogy jól lehet vele sok embernek szórakozni nem arról beszélünk jó játék vagy nem a bethesda mindig vitte az év játéka kategóriát. A mondat amit a végén idézel arra utalt hogy szerintem ők is tudják ez nem év rpg-je kategória amit csináltak és így jót kuncognak magukban képletes. Jól forgatod a szavakat és most talán ennek megfelelően igazad is van.
    Ami marad az amit korábban is mondtam ha nem lesz nyomás rajtuk hogy több pénzt tegyenek a sztoriba nem is fognak. Szerintem.
    Nem csak a companionok szintjére hoztam példákat, az egész játékon érezni hogy a látvány és az effektek viszik el. És ez élvezhető lehet is neked is és sok embernek. Talán a fő sztori az egyetlen amit rendesen kidolgoztak hogy milyen az más kérdés. Nem hiszek benne hogy csak a rögzített játékokat lehet megcsinálni történetileg élvezhetőre mint Mass effect. És nem csak a companionkban jobb az FNV mint a Skyrim. Történetileg és a párbeszédekben is. De sajna a Fallout 3 is már csak múlt idő úgy néz ki pedig azt a Bethesda csinálta. Persze az is egy megoldás ha azt mondjuk mindez azért van mert kb50 companions van a skyrimbe :) Valójában csak egy és az is a dawnguardba :) De az a lényeg hogy neked tetszik a skyrim :)
  • PiszkosFred
    "Az obliba ráadásul pont nem te voltál a főhős az is egy érdekes váltás volt."

Ennek kulon posztot szantam. Ki voltam akkor az Oblivionban? Az esetek 99%-ban EN oldottam meg a dolgokat, Martin a maradek 1%-ban volt aktiv, es bar hosies finalet kapott a karaktere, azert "fohosnek" nem neveznem. Nelkulunk megdoglott volna Kvatchnal (essential status ide vagy oda)...
  • PiszkosFred
    Nem mondtam, hogy nem lehet. Azt mondtam, a TES jatekokban sose voltak erosek a tarsak es azoknak a hatteruk es/vagy kidolgozottsaguk, leven ez a tars-rendszer a TES jatekokban ujkeletu dolog. Voltak idoszakos tarsaid, de azok par perc erejeig, vagy egy kveszt megoldasaig kovettek, aztan csokolom. Oblivionban mar kaptal 1-2 junik tarsat (lasd az Arenas idiotat), de ott sem volt ez a rendszer kialakitva. Aztan jott a FO3, es a Beth megcsinalta a maga follower/companions rendszeret, amelyet az Obisidian a FNV-ben tokeletesitett. Ezert sem ertem EN SEM, hogy miert nem ezt a vonalat folytatta a Beth a Skyrimben, es miert kaptunk ehelyett 100+ none random followert.

A BW jatekaiban a tarsak es az npc-k nagyon komolyan ki vannak dolgozva, szemelyiseguk, hatteruk, motivaciojuk, stb. profi modon illeszkedik a mindenkori vilagba, legyen az DA, ME, TOR, barmi. Viszont amig a TES jatekokkal, ahol a fohos van 100%-ban a kozpontban, addiga BW jatekaiban a fohos 70% es a tarsak 30% (vagy meg tobb), vagyis a tarsak interakcioi, tortenesei, viszonyaink hozzajuk a jatekmenet szerves reszet kepezik. A TES-ben pedig csak vannak. Sajnos.

Sandboxot te hoztad fel es rossz IP-t mondtal ra peldanak. En csak annyit mondtam, amit tartok is, hogy nagyon nehez egy sandbox jellegu jatekban olyan interakcios rendszert kialakitani egy TES mennyisegu npc-vel es tarssal, ami nem scriptelt es amely lekoveti a vilag valtozasait. A FO3 es a FNV-ben azert sikerult, mert osszesen 8-10 tarsunk volt, es nem 100, mint a Skyrimben.

Nem vedem ez esetben a Bethesdat, hiszen egy eve is irtam, az elso 10-20 oranyi tapasztalat alapjan, hogy csalodtam a companions/follower rendszerben, foleg a FNV kivalo rendszere utan.

Masodik kommentethez annyit, hogy egy pillanatnyilag nem zavar, hogy ok "rohognek-e rajtam", addig, amig en a melobol szabadulva, a csaladot lefektetve, leulok a gep ele este es jol szorakozom par oracskat, es tokeletesen kikapcsol a mindennapi ilyen-olyan baromsagok utan. Hozzateszem, hogy gondolom ezert is erkezik annyi extra tartalom es javitas 13-14 honapja, mert rohognek rajtunk :)

ui: foleg vicces ezt egy Conan rajongotol olvasni... Kicsit savanyu a szolo esetenek erzem ezt.
  • Although
    Alapoknál hibáznak, ott van Hakon a dawnguardba le-föl járkál és arról beszél mi vagyunk a szupermókusok, tényleg így kell megcsinálni? Dettó a whiterun, vagy a mágus céh questlánc kidolgozatlan és mint kezdő zöldfülű mágust bedobnak egy ősi ellenség ellen, nincs felkészülés nincs még az se mint az obliba, hogy alapszinten végigmentél a külső céheknél utána bekerültél a toronyba. itt ezek hiányoznak semmi nincs felépítve rendesen. Legfeljebb epizódok vannak amik jók, még a companions se kidolgozott pedig ott a radiant story model ami persze agyonhypolt szintén valójában véletlen két lépéses quest generátor, de még azt se használják rendesen. Vannak jó dolgok a koppintás a Dragon Age originsből az enyészet a dawnguardba de legalább úgy ahogy jó. Most belenéztem a végigjátszásba a Dragonbornba inkább buktam a meglepetést csak, de inkább nem részletezem. Ott hagytam abba amikor a 2.dragonborn mondja "ah dragonborn én is az vagyok". Nehogy már ne legyen feltűnő, én tényleg nem egy szuper rp-s vagyok de nekem ordítanak ezek a dolgok. Ordít a hitvallásuk, le van szarva. Persze így semmi értelme ha mindenki hajbókolva körülrajongja őket. Gondolom ők meg magukba röhögnek rajtatok.
  • Although
    Meg lehet jobban csinálni. Pont azért nem védhető az álláspontod mert a TEs történetei részről érszre gyengébbek lettek. Lehet igen az SWTOR nem annyira összevethető a TSW már jobban és ott is jobbak az nck. Akkor lenne igazad ha a Bethesda ennél nem csinált volna jobbat de ez még tőlük is kevés pont ez a baj. Az obliba ráadásul pont nem te voltál a főhős az is egy érdekes váltás volt. A morrowind meg életre keltette a könyveket amik a játékban vannak elég jól megjelenítve az ármány és hazugság világát. a dunmereket. A skyrim viszont nos inkább hagyjuk még elmegy ha iszok két pohár bort még ideges se leszek :) De a tendencia az bizony lefelé megy. Gondoltam jössz ezzel a sanboxot nem lehet annyira megcsinálni pobnt az a vicc ők is megcsinálták jobban. A tendencia tényleg látszik a Mass effecten is és széllel szemben tényleg nem lehet menni a Mass effect 3 már tényleg csak a karakterek meg a történet maradt. Mert ez az igény nem örültem hogy ilyen lett a harcrendszer de ez van moderek javítják. Csak a storyt meg a párbeszédeket nem tudják. Védheted őket de nincs értelme kedvenc story írója is elmondta már többször is a történet másodlagos. Így tényleg nehéz jobbat csinálni. És még értelmetlen is ha sokan vannak az olyanok mint te Fred akik még igazolják is ezt.
  • PiszkosFred
    A TSW-t nem ismerem, de a SWTOR nem sandbox, pont ellenkezoleg, themepark mmo. Azzal ezt ne hasonlitsuk ossze, eg es fold a ketto.

De az biztos, hogy a Bioware a tortenetmeseles mestere, a jatekokban a karakterek/segitok kevesen vannak, de eppen ezert van/volt ido kialakitani oket es a hatteruket ugy, hogy a jatekos kotodik hozzajuk, es konkretan szarul erzi magat ha meghal vagy jol erzi magat, ha segit neki valamiben.

A TES jatekok eseteben keves ilyen karakter volt (talan Martin volt a IV-ben, akinek volt normalis background es szituacio alakitva). Viszont a TES tarsak 10x annyian vannak mint egy BW jatekban, szinte barkit felfogadhatunk, de pont ezert nincs melyseguk, csak egy beszelo "manokken babuk". Illetve, szerepuk sem olyan jelentos a jatekokban, mint a BW jatekokban. TES-nel opcionalisak, sokszor inkabb csak extra inventorykent vannak jelen, mig a BW jatekokban (DA, ME, TOR, stb) a jatek es a tortent szerves reszei, es a karaktert iranyito hus-ver ember kotodik hozzajuk.

A tortenet viszont jo, mindegyik TES jateknak van egy alapsztorija, amit a jatekos, mint "ismeretlen hos" old meg, visz veghez. Vannak azert ebben csavarok, izgalmas es varatlan fordulatok, jol ki van dolgozva.

A TES sorozat egy izig-verig sandbox jatek, ellentetben a BW szerepjatekaival (A DA III lesz talan az elso full szabad vilagu jatekuk). Ne keverjuk ossze a dolgokat. Nehez egy olyan ativelo szalat belerakni egy sandbox jellegu openworld jatekba, amely korrektul lekezel minden, a jatekos altal vegbe vitt tortenest. A ME-DA jatekokban is van szabad dontes a jatekos kezeben, de ettol nem lesznek sandboxok. A tortenet egy folyoson halad elore, es bar van neha jobbra es balra is leagazas, par perc mulva visszatersz a fo alagutba. Ettol ez nem sandbox. A TES jatekokban viszont azt csinalsz es ott, amikor es ahol akarsz, semmilyen korlat nincs. (oke, Morrowindben egyes teruletekhez kotott fix szintu lenyek szinten iranyitottak valamilyen szinten a jatekost, 99%-a az embernek Seyda Neenbol nem a Ghostfence-hez ment, hogy meghaljon utkozben, hanem mondjuk Balmoraba - de par szint mulva, megerosodve oda mentel, ahova akartal)

Kell a sztori egy jatekba, de egy rpg nem (csak) attol lesz rpg, hogy egy interaktiv filmet jatszol/nezel vegig. Az is szamit, hogy te donthetsz arrol teljes mertekben, hogy eled, hogy iranyitod az "eleted", es mikor mit teszel. (persze, a technika meg most is behatarolja ezeket a donteseket) Erdekes, hogy a Skyrim jatekosok nagy resze ugy tol bele tobb szaz orat a jatekba, hogy csak kalandozik es felfedez, es konkretan leszarja a polgarhaborut. Mert a sztori nem minden, ha a jatekosnak a sztorin kivul van lehetosege mas elfoglaltsagra is.

Ennek ellenere, ahogy irtam mar korabban is, orultem volna en is, ha a Skyrim atvette volna a FNV/FO-ban latott companion rendszert, a szemelyes sztorikkal es jol kialakitott hatersztorikkal. Mert azon kivul, hogy "Lydia megint eltunt", tenyleg nem sok mindent tudsz mondani a Skyrim tarsakrol.
  • Although
    A Bethesda sose lesz Bioware vagy Obsidian ez nem is elvárás, vagy funcom. Nekik nincs Ragnar Tornquist-ük mint a funcomnak aki a lost journey-t csinálta, vagy álmatag szemű Chris Avellone-uk aki a mostani interjújában is beszél arról milyen volt a new vegast csinálni hogy élő companionok legyenek ne robotok. Kell egy ilyen ember, aki így gondolkodik mikor companiont gyárt " Why did you do that?". Ennélkül nem fog menni. Amit viszont el kell dönteni az az hogy kinevezünk egy párbeszédek karakterek történet szempontjából közepesnél valamivel talán jobb játékot év rpgjének és ezzel deklaráljuk a színvonalat vagy sem. Nem modokról van szó nem nem modlosáról. Egy rpgnek, még egy sandboxnak is a karakterek, történet, párbeszédek kell legyen a sava borsa a harcrendszer mellett. Ha erről lemondunk akkor nem is várhatunk jobbat ennél a skyrimnál aminél még ebből a szempontból két full online sandbox mint az SWTOR és a TSW is jobb. És ez a gáz. Nem megmagyarázni kell nyomást kell gyakorolni a Bethesdára hogy adja fel ezt a történet nem érdekes csak a cool dolgok álláspontját ennyi. Mert ha csak néhányan vagyunk akik kifogásolják akkor nem fognak változtatni. Nem egy Mass effect színvonalat várok vagy kell elvárni a Behtesdatól, ha örök él se fogja tudni megcsinálni ezen a szinten megközelítőleg sem a karaktereit. end ehhez már kreativitás kell az meg igazából még a morrowind idején sem volt illetve ami volt azt Rolstonnak hívták de ő már nincs ott.
  • MaRee
    Nekem a személyes kedvencem hangulat szempontjából a Morrowind.
    A legjobbra a Skyrim sikeredett eddig, bár szerintem az Oblivionban összetettebbek, hosszabbak voltak a céhes küldetések, az jobban tetszett ebből a szempontból. Mindegyikbe több száz órát vágtam már bele, érdekes módon a főküldetés egyikben sem érdekelt annyira (Morroban és Obliban végig sem csináltam), mégis nagyon élveztem a játékot.

Kíváncsian várom a VI-ot, engem az MMO annyira nem érdekel. Nálam a TES sorozat mindig is a single player játékok királya lesz
  • PiszkosFred
    A TES három része három korszakot képvisel a játéktörténelemből, bizonyos szempontból a Morrowind nem csak a megjelenés idejét tekintve jár a két utód előtt, más szemszögből nézve meg jócskán elavultnak mondhatnán egy összehasonlításban.
    Morrowind világa (véleményem szerint) sokkal összetettebb volt, mint az Oblivion, a Skyrim az Oblivion tapasztalataira épülve lett olyan, amilyen - nem rosszabb, nem jobb, csak másabb.

Gondolj ide egy hatalmas "respekt" szmajlit :) Es koszonom ezt a par mondatot.
  • Action
    Én is nemrég kezdtem újra az egészet elsősorban a Frostfallra és a Tendios féle SkyRe modra alapozva.Próbáltam csak az immersive modokat feltenni hogy minél közelebb maradjak a lore és realizmushoz.
    Sztem teljesen más élmény így játszani...kifejezetten élvezem hogy lassan haladok mert nincs fast travel,szépen apránként fedezem fel a környéket,éjszakára tábort verek,tüzet rakok,sátrat állítok,a napi zsákmányt rendezgetem a tábortűz mellett,eső elől behúzódok vhova h ne fagyjak meg,pláne hóviharban...stb :)
    Kétszer is meggondolom h bemegyek-e vmelyik barlangba vagy romba mert a teljesen átalakított harcrendszer miatt elég könnyen meg lehet halni.
    Ha tudom h magasabb vagy hidegebb vidékre megyek vmelyik quest miatt akkor alaposan rá kell készülni...levadászni a megfelelő állatokat hogy gyárthassak magamnak melegebb páncélt,stb...
    Több száz óra félistenként eltöltött játék után baromira élvezem ezt a "survival\realistic" féle kalandozást.:)
    Nyilván van akiknek ez nem jön be,de sztem ez is egy módja lehet annak hogy elkerüljük a játék unalmassá válását...
  • joceruza
    Hát nem piti amit eddig levezettetek...
  • Fantusz
    Az Oblivion, és a Skyrim egy váz, mindkét játék modokkal lesz teljes, csakhogy a felmodolt játékot már nem lehet tovább versenyeztetni.
    Egyéntől, játékostól függően többé-kevésbé megváltoznak a játékbéli lehetőségek a használt modoktól.
    Lecsupaszítva (modok nélkül) sem gondolom összehasonlíthatónak a Morrowindet, Obliviont, a Skyrimet.
    A TES három része három korszakot képvisel a játéktörténelemből, bizonyos szempontból a Morrowind nem csak a megjelenés idejét tekintve jár a két utód előtt, más szemszögből nézve meg jócskán elavultnak mondhatnán egy összehasonlításban.
    Morrowind világa (véleményem szerint) sokkal összetettebb volt, mint az Oblivion, a Skyrim az Oblivion tapasztalataira épülve lett olyan, amilyen - nem rosszabb, nem jobb, csak másabb.
  • Joker12
    New Vegassal még nem játszottam szóval nem tudom alá támasztani a való szerűséget de biztos vagyok benne hogy oda csapós.
  • Joker12
    Bocsánat a helyesírási hibák miatt amit az előbb vétettem csak nem figyeltem hogy mit írok.
  • genndy
    Ilyenre jó lehetne az, amit a FO:NV-ban csináltak, hogy bekapcsolható a Hardcore mód. Ha akarsz evéssel-ivással-alvással szórakozni, bekapcsolod. ha nem, nem.
  • Joker12
    Hát remélem jóra fog sikerülni hisz elég sok időt öltünk már bele és jó ha megvan az egy harmada :) ha már itt tarunk neked melyik tetszik jobban? Skírim vagy Obliviob?
  • Joker12
    Ez így mind szép és jó csak szerintem a Skyrim nem az a játék ahol pont ez lenne a legideálisabb de az alap elképzelés valóban nagyon jó és támogatom az ötletet hogy-e felé haladjon a játék ha moddal is de legalább realisztikusabb. De ha már a realisztikus játékról van szó akkor például azt is meglehetne csinálni hogy ha egy sárkány telibe beleharap az arcunkba akkor ne annyi történjen hogy előveszem a fegyvert és szétkapom 30-as szinten már nem kihívás a játék ezen lehetne mit javítani ez csak egy kis vélemény volt nem kell komolyan venni hisz én is imádom a játékot és elfogadom ahogy van csak még is mindig ott van az a kis hiány :D
  • MaRee
    Kíváncsian várom a videót/kat.
  • Fantusz
    Egy játékvilágot nagyon nehéz realisztikusra csinálni, pl. a játékosok többsége nehezen fogadná el, hogy bizonyos időnként enni, inni, aludni kell, különben romlik a teljesítmény, s végső esetben meg is pusztulhat a figura - van viszont egy kisebbség, akiknél igényként merülnek fel az ilyen dolgok.
    Picit más, de mégis hasonló a Frostfall; ennek a modnak a lényege a víz, és a hideg.
    Nem indul automatikusan a mod, egy könyvet kell elolvasni az aktiválásához, s ekkor felkínál néhány beállítási lehetőséget is.
    A könyv elolvasása előtti időszakban, amit általában úgyis délen, kellemesebb környezetben tölt a hősöcskénk, van ideje felkészülni a zordabb kalandozásra.
    Szüksége lesz egy favágó fejszére, állatbőrökre, néhány alkémiai összetevőre a túlélése érdekében.
    Nem tud a végtelenségig bolyongani a fagyos északon, mert a hideg miatt csökken a teljesítménye.
    10, 25, 50, 75 százalékos HP, stamina, mana csökkenés mellé skillekre is kap büntetést, és végül megfagy, ha nem tesz ellene.
    A hőmérséklet mellett a mod figyelembe veszi a légköri nedvességet (pára, eső, hó), jeges vízben úszkálva pedig rövid idő alatt megpusztul a merész kalandor, ha nincs elixir a jeges fürdőzéshez.
    A megoldás viszonylag egyszerű: meleg helyre, kell menni, a mod lényege, hogy a vadonban időnként tábort kell verni, legalábbis tábortüzet gyújtani, illetve a jeges vízben úszkáláshoz egy saját kezűleg készített koktélt meginni.

Két érdekes helyzetbe kerültem a moddal:
    A thalmor nagykövetség után döbbentem rá, hogy a fejszét nem adtam oda az elfnek - teljesen átfagyva ért az imperialom Soltitudeba (hard beállítások mellett a mod tiltja a gyorsutazást, de normálon is csak fejszével a zsebben lehet teleportálgatni)
    A világ tetején állva meg is pusztult az imerialom, miközben az Elder Scrolls-t tanulmányozta (itt vissza kellett töltenem, s egy tábortüzet gyújtani az "olvasás" előtt.
  • PTW
    Ebben a videóban Gopher pont egy ilyen modot mutat be ( Wet and Cold ) aminek egyik eleme az, hogy ha esőben felfele nézel néha elhomályosodik a látásod mintha bele esne az esőcsepp a szemedbe.
    Hóviharban hóvakság léphet fel stb.

Ha játszanék még, nálam "must have" mod lenne. ( Főleg az NPCk időjárásra való reakciói miatt)

-esőben csuklyákat vesznek fel, megpróbálnak fedett helyre menni
    -hideg területeken/időben meleg ruhát (kesztyű, kőpeny stb) húznak

• Joker12
    https://www.youtube.com/watch?v=U8kS-mvJJ6w

Sziasztok! Új vagyok a fórumon de a TES játékoknál már nem ez a helyzet. Ez a videó egy rövid kis trailer ami egy új sorozatnak az előzetese melyben játékokat hasonlítunk majd össze egy jó barátommal első természetes a TESIV Vs. TESV elég egyértelmű hogy melyik is a jobb de még se. Ha kérhetlek titeket legyetek oly kedvesek hogy megnézitek a videót :D ( HD a minőség ) Előre is köszönöm!

Ui.: Mondjatok véleményt!
  • Nos
    Pár helyen már lehet venni cdkey-t, az egyiken azt írták, hogy 30, vagy 31.
  • Myselor
    sajnos még várnunk kell rá de bármelyik héten befuthat,legalábbis így tudjuk:)
  • Fehercsoki
    Amúgy hol a Dragonborn dlc?:D
  • steweee
    igen, ezt kihagytam, de leírtad helyettem. jó elgondolás lenne, hogy bizonyos páncélokra, övekre, "ruházati kiegészítőkre" vmilyen értelmes limittel lehetne fegyvereket, potionokat pakolni. a súlykorlátozásba nem mennék bele, sztem az elején érdekes, később magas szinten vagy többszöri végigjátszásra inkább idegesítő. sztem azt kellene korlátozni amit magán viselhet a karakter erő/stamina/mozgási sebesség függvényében, a lootoknak meg lenne ilyen feneketlen zsákja amit lehetne venni vagy taláálni egy idő után.

mondjuk lehetne egy felszerelésnél egy fegyver+pajzs vagy kétkezes fegyó, , illetve háton keresztbe vagy derékon kétoldalt 2 egykezes, vagy háton egykezes+pajzs, lándzsa csak kézbe, kivéve a rövid hajítót, illetve külön felszereléssel tolvajnak kés a csizmaszáron, illetve potis öv stb. csak különösebb átgondolás nélkül nagy vonalakban írtam le. így sokkal jobban kellene taktikázni, hová milyen felszereléssel mész. illetve a zsáknál már lehet variálni, de csata közben semmiképpen, csak ami elérhető fegyó, potiknál egyebeknél meg a mennyiség.

a szörnyeknél lehene több egyediséget vinni a dologban, akár már alapjáték szinten. pl: farkasok csak csapatban, körbevesznek, támad hátrál AI-val, óriásnál lehene hogy leáll bömbölni, és úgy lesznek egyre veszélyesebb támadásai, ahogy fogy az életereje, ha meg agyoncsap akkor elkezd röhögni stbstb. mondjuk van már vmi ilyen mod, de még nemn próbálétam.

• Zozo0122 #21799
    Nagyon jó meglátások:)
    Szerintem a legjobb megoldás az lenne nehezítésre, hogy:
    1.nem lehet nálad 1200 gyógyital...mert hova teszed ugyan???Tegyük fel van nálad 1 kis zsák tele gyógyitallal meg egyébbel tehát mondjuk lehessen a karakternél összesen 20 poti. Innentől jöhetne a taktikázás.
    2.a menü NEM állítja meg a játékot, hanem amíg kiválasztod mit akarsz addig is ütnek.Ha gyorsan akarod magad gyógyítani tedd ki a potit gyorsbillentyűre, DE amíg megissza a karakter ne tudjon harcolni.Esetleg a pajzzsal blokkolás addig belefér...
    3.SEMMIFÉLE ellenfél szint igazodás a tiédhez. Jó már vannak próbálkozások pl az elején az óriások,mamutok közelébe nem megy az ember...de legyen az, hogy szépen raknak a veszélyesebb helyekre már 1-es szinten frost trollt, hogy ne menjél arra hülyegyerek. Jah, hogy nagy nehezen elbírtál vele? Akkor a jutalom a tiéd amit esetleg utána találsz azon a helyen.:)
    4.Brutálisan erős bossok...oké erre is vannak már próbálkozások pl a Markarth alatti pók, meg Potema meg a többiek de lehetnének sokkal erősebbek is...
    Na ennyi jut eszembe. Egyébként aki ilyesféle nehezítéseket akar annak ajánlom a Risen 1. részét (Gothic hangulat megvan - ugyanaz a fejlesztő ugyebár) vaaaaaaagy a Dark Soulst:) Ez brutálnehéz de megéri elmélyedni benne és ha belejöttél nincs ellenfeled.
  • steweee
    ja igen, olyan modot tud vki linkelni vagy a nevét, ami a "látást" változtatja ?

tehát havazásnál hópihék, esőnél vízcseppek, találatnál rázkódás, vérfröccsenés , homályosodás, elpirosodás/szürkülés effecteket ad

nagyon kellene !

• steweee
    hehe, micsoda vita van itt kéremszépen. felpezsdült legalább a fórum, rég volt ennyi hozzászólás. az én meglátásom az, hogy fejezzük is ezt be. de mindenki ahogy érzi. amióta vannak nexus oldalak, kurva sokat dobott azokon a játékokon, ahol van rajongói fejlesztői közösség. emlékeim szerint az oblivionnal indult ez be, vagy talán az volt éppen az első, és még akkor közösen volt a morrowinddel.

a játékfeljesztő elsősörban konzolra fejleszt, és ott más a közönség elvárása is. hagyjuk azt hogy azok buták, bénák stb. lerágott csont. megjelenésekor a skyrim elég gagyi volt, de ezt is már kitárgyaltuk többször. mindenki saját ízlésének megfelelően modolja fel. akinek kell nudi cicababa lánchálóingben páncélbugyival + XXL-es csöcsökkel, akkor annak is van rá lehetősége, aki lore friendly páncélokat akar beletenni annak is.

én inkább csak azt hiányolom a nexusról, hogy nincs egy külön tweak TOPIC, ahol a fejlesztések függvényében (peccsek, ini beállítások stb.) folyamatosan frissítve lenne leírva hogy hogyan lehet egyre jobb teljesítményt kihozni. mert valljuk be, legtöbben törexünk a maximális látványvilágra, de a hardwerből is ki kéne hozni a maximumot hogy kellően gyorsan futtatni bírja.

egy hónapja elég sok ilyen teljesítménynövelő modot linkeltem be egy csomagban. ugyanis a bőség zavara van, és talán érthető is hogy idegesíti azokat akik nem kíváncsiak a cuncibabákra meg a lézerkardos dolgokra hogy a számukra nagyhalom felelsleges mod között kell kapirgálni a jókat. mert tényleg egy csomó szemetet felraknak a nexusra

nekem ami leginkább hiányzik az ilyen játékokból, pedig megoldható lenne, az az olyan jellegű kaland, ahol az életbenmaradás nem garantált. persze nehezítésekkel így se, de mindig ugyanaz a sablon. mész, gyaksz. ha túlerő van futsz vissza, szétválasztod őket, majd egyenként kis pihengetéssel a rosszarcúak felaprítása, dungeon kipucolása, aztán go tovább másik helyszín.

technikailag simán lehetőség lenne rá, hogy NE legyen korlátlan quicksave lehetőség. mondjuk lehetne vmi idő vagy lélekkristály amiből csak keveset lehet találni, és azok darabszámátől függ a mentési lehetőség egy egy helyszínen belül. tehát egy megkezdett dungeonba való halál van az autosavéból újra tölti a bejárattól, vagy aki közben felhasználja a lélekkristályt vagy akármit akkor onnan. mert így túl könnyú hogy F5/F9. és hiába mondja magának az ember hogy szabad akarat, mert idővel úgyis használja. persze lehet, de a játékélményt veszi el saját magától.

most hogy játszottam a q3 BFG, Rage, Max Payne 3-al olyan szívdobogások voltak néhány csatánál, hogy ihaly. és ez az igazi fíling. illetve beletenném azt is, hogy nem folyamatában lehet kipucolni helyeket. értem ezalatt, hogy mindig lineáris, mész, kinyitsz, zárnyitás ha kell stb. kellene oylan, hogy belépsz egy terembe, ha varázsló vagy érzed hogy pl : you can feel a strange sense of magic. you cannot save your sour or teleport from here..." nyomin írtam, de a lényeg. élve kell befejezni az adott szakaszt, vagy kezdheted a dungeont előről. egyből felmegy az adrenalin. és akkor jöhetnének az olyan meglepetések, hogy kinyitod a ládát, feléélednek a holtak, előbújnak a szellemek, és amikor menekülsz a teremből a folyosóra látod hogy relytett ajtók felnyílnak, vagy titkos faldarabok túnnek el és mögülük elkezdenek kiáramolni a zombik stb...

a menühasználatra lehetne mod, hogy lassítja az időt, de nem állítja meg, gyorsan kellene cselekedni válogatás közben.

erősebb csapdák, de normálisak, az obliba ez elég kezdetleges volt még

nem vagyok író, de sztem érthető voltam. nekem ez hiányzik már csak a tökélyhez
  • Ashtyra
    Ja ilyesmit kerestem. Kösz.
  • Although
    Olvasd el amit írtam pl. "Igazából az a gond hogy ez a folyamat oda vezethet ", vezethet. De tényleg elméleteket gyártasz mit gondolok és főleg miért. És mellé lősz apafej, mérnök vagyok tehát Alekosz legfeljebb te lehetsz író uraság :) És igen lehet volt siránkozás is. Ez van. De inkább próbálok írogatni azoknak is akik modokat csinálnak meg általában forumokra mert érdekel és szeretem ezt a lorét ezt a világot ennyi. És olvasd el még egyszer amit írtam ez a harmadik eset hogy rosszkor, rossz időben írod a lebaszásos beírásodat. Pont abban volt egyetértés hogy sajnos a játékosokat nem érdekli miért ilyen a világ és mi a háttere. És a modok olyanok amilyenek és igen legalább erre odafigyelt még a bethesda ha mélysége a dolognak nem is igazán van ez pozitív. Az meg az én véleményme hogy a következő TES-be már ez se lesz. Engedtessék meg nekem. Te meg azt gondolod nem ÉS ha lehet ezeket mellőzd "Ugy latszik megint radjott a "10 perc"... A Bethesda nem rakott bele cicababaka", Oicsek?
  • PiszkosFred
    Dehogy utallak, azt sem tudom ki vagy, mi vagy. (bar neha ugy erzem, mintha te lennel Alekosz "muvesz ur"). Nem kotekedek. Adott egy jatek sorozat, ami fiatalasagom egyik meghatarozo jatek sorozata tobbek kozott, es amelyet 20 ev utan is orommel kovetek es szorakozok vele. Igen, eltelt 20 ev, nincs mar 50 filleres fagyi, nem csempeszaru a coca cola, es az ndk-s softporno videokazettat se kell a haverok szuleitol ellopni, dugig van vele a net...

Egyszeruen az zavar, hogy folyamatosan szidod a jatekot, a Bethesdat, es olyan egymastol fuggetlen dolgokat allitasz parhuzamba, amelynek kozuk sincs egymashoz. Akarmilyen temarol beszel a topik, a vege az, hogy kommentelsz egymas utan 3-4et, amely talan normalisan indul, de aztan belelendulsz, es jon a "bezzeg a Connan", meg "az ausztral forumos baratnoddel azt beszeltetek", meg "bezzeg a Funcom", es persze "szar a Beth, szar a Skyrim rendszere, szar az egesz". ES igen, ez zavar. Nem teged utallak, hanem ezeket a kinyilatkoztatasaidat.

Es hidd el, nem reagalnek en egy kommentedre se, de sajnos kozos az erdeklodesi korunk a forumon, es igy a legtobb topikban csak azt latom, hogy mondod, es mondod es mondod a magadet, szidod a jatekot, a ceget, mindent, ami Bethesda es Skyrim.

Es nem erdekel mit csinalsz, ahogy neked van jogod mar-mar becsuletserto modon szidni oket, ugy nekem is van jogom ezeket a kirohanasokat korrigalni, es szova tenni. Mert ha bejon ide valaki, es vegigolvassa a kommenteket, nem szeretnem, ha a te fantazmagoriad alapjan itelne meg egy sikeres franchiset, egy sikeres studiot, es a nagyszeru TES kozosseget.
  • Although
    *és zárjuk
  • Although
    Egyébként te mire válaszoltál? mert harmadszorra se értem olyan mintha beleköltenéd mit gondolok amihez mondjuk még jogom is van. Arról beszéltünk miért ilyenek a modok, te meg neki állsz kötekedni....de tényleg hagyjuk te utálsz engem én is téged is zárjuk is itt le ezzel nem kell a topic-t fárasztani.
  • Although
    De tényleg egyszerűen megoldható, van pár már akivel tök jól elvagyunk így, én nem írok neki semmit amit ír ők se. Legyen így szerintem.