30713
TES
  • MaRee
    Nekem volt pusztakezes karakterem, lehet. Khajeet-tal a legjobb mert az kap unarmed-re bónuszt, bár én nekem nord verekedőm volt :)

• steweee
    még nem volt időm a játékra, majd ha már kijött hozzá minden DLC akkor megveszem akciósan és nekilátok végre. az oblival is ezt csináltam, még csak tavaly kezdtem el vele játszani érdemben, mikor már elég erős gépem volt hogy modolva tökéletesen futtassa, és minden hibát kijavítottak.

na, kérdésem viszont az lenne, hogy lehet e a játékban érdemben! pusztakezes harcolni ? a Dark Souls-t nyomom most, teljesen rákattantam. csak a Heroes 3 és az Operation Flashpoint fogott meg ennyire valaha is.

és nagyon tetszik benne a pusztakezes harc, mármint lehet benne "boxert" venni és úgy harcolni.

létezik skyrimben olyan mod, ami kocsmai "verekedéseket ad" ? illetve vannak olyan boxerszerű fegyverek, amivel bunyózva lehet eredényesen harcolni a monstrákkal ?
  • seraph27
    Jah igen kérem, a duel meg a dual nem ugyanaz.
  • genndy
    #21893 írta a modjait.
    Duel - Combat Realism.esp

Azt én is tudom, hogy van olyan amiben két fegyverrel is lehet védekezni, de nem tudom hogy ez-e az.
  • MaRee
    Fejből most meg nem mondom melyik az, nexuson keress rá, nekem még nem volt dual wield karakterem.
  • seraph27
    Viszont megvan az a mod. A dual combat-os nem? Egyébként köszi, látom unatkoztok ti is
  • genndy
    A kétkezes ugyan erős, de lassú, az ellenfélnek bőven van ideje kitáncolni a támadás elől, és amíg te még tántorogsz, addig ő már üt.
    Dupla egykezes = darálógép.
  • MaRee
    Dual wield nagyobbat sebez, viszont (mod nélkül) nem tudsz vele védekezni.
  • bega82
    Szerintem a két egykezessel lehet a legnagyobb sebzést elérni, amikor a 2 egérgombbal egyszerre ilyen pörgő-forgó támadást csinál a kari. :)
  • seraph27
    Azt mondjátok meg nekem, hogy melyik lesz tápabb a végére, a kétkezes fegyverek, vagy a dupla egykezesek?
  • seraph27
    Jogos.
  • MaRee
    Érdemes a fenti modok szekcióban kiválasztott mod oldalán elolvasni az install guide-ot, sok felesleges kérdezősködés megelőzhető vele.
  • genndy
    Megelőztél, pont most akartam linkelni.

Lehet hogy más modnál is van ilyen követelmény.
  • MaRee
    https://sites.google.com/site/skyrimsurvivorseries/frostfall/how-to-play
  • seraph27
    Ez ok, a problémám, hogy hiába van ott a pluginok között a Frostfall +bepipálva a managerben, valahogy a játékban nem érzékelem hogy fáznék :D , honnan fogom tudni hogy fent van ez a mod? Az Imp more complex needs biztos hogy fenn van, gyúrok is már a proteinre. Viszont én úgy tudtam, hogy ha fennt van a Frostfall, akkor tüzet kell gyújtani, meg lelassulsz a hóviharban nem?
  • cSuwwi
    + unoff patchek se baj ha ott vannak (mindhárom)
  • genndy
    Szívesen!
    Azért arra a sorrendre nézz inkább rá még egyszer, nekem nagyon nem gömbölyű... A Skyrim.esm ALAPMODUL a VÉGÉN?
    Mondjuk ha a BOSS rendezte így, akkor nem szóltam, de nekem pl. így jobban tetszene:
    Skyrim.esm
    Dawnguard.esm
    HearthFires.esm
    Alternate Start - Live Another Life.esp
    Chesko_Frostfall.esp
    Imp's More Complex Needs.esm
    IMCN - Overrides.esp
    Economics of Skyrim.esp

Ja, és ha már sikerült így összerendezni, érdemes írásvédetté tenni, hogy még csak véletlenül se tudja semmi összekavarni.
  • seraph27
    Alternate Start - Live Another Life.esp
    Chesko_Frostfall.esp
    Dawnguard.esm
    Economics of Skyrim.esp
    HearthFires.esm
    IMCN - Overrides.esp
    Imp's More Complex Needs.esm
    Skyrim.esm

Nos így néz ki a plugins.txt és MŰKÖDIK
    Köszönöm szépen kedvességed, de szerintem most egy hónapig nem nagyon fogok itt írogatni, mert a SKYRIM által leszek akadályoztatva.
  • genndy
    Nem azt mondtam hogy ne tedd fel az update-t, hanem hogy hagyd a Launchert. Nem az indítja a játékot, hanem a TESV.exe, azt használd. Ha jó helyen vannak a modok, meg jól be vannak írva a txt-be akkor menni fognak.
  • seraph27
    Az a baj barátom hogy update nélkül nem kezdhetem el a modolást :( az 1.7-es folt elég lesz nekem vajon?
  • genndy
    Akkor hagyd a francba a launchert. Moddolj kézzel, ahogy leírtam (#21881). A végeredmény ugyanaz.
    Mindenesetre ha bepakoltad a modokat, meg beírtad az .esp-ket a plugins.txt-be, eressz rá egy BOSS-t. Az biztosan a jó betöltési sorrendet állítja be.
  • seraph27
    Legfölül mikor belépsz a Data files-ba van egy gomb (skyrim workshop) felirattal ami a bethesda oldlára vezet. Aztán ott van egy oszlop (load?) felirattal :D De üres és nem látja az esm fájlokat. Láblécbe meg ki lehet törölni a választott fájlokat, de nem tudsz mit csinálni benne, úgyhogy a segged is kitörölheted vele. Ez az ínyecfalat az Update mappájában volt skyrimlauncher.exe
  • genndy
    Itt nem találsz semmit. A játék Steames, tehát automatikusan jönnek hozzá a frissítések, nincs belőlük letölthető verzió. Magadnak kell egyet vadászni.
    Mi az hogy 'átalakult valahogy a Data Files fül'? Ez nem sokat mond. Ilyennel viszont még nem is találkoztam. Vagy jó, vagy szürke.
  • seraph27
    Nem... nem szürke lett. Szerintem az update a szar. Itt fent megtalálom mi?
  • genndy
    Szürke lett? Arra ez a megoldás:

Dokumentumok\My Games\Skyrim\SkyrimPrefs.ini

[Launcher]
    bEnableFileSelection=1

Szerintem neked most 0 van. Írd át 1-re.
  • seraph27
    Szerintem megvan a ludas. Mostmár van Data Files a launcherben, és szépen kipipipálva ott feszít a skyrim.esm.Erre én az update11-el felülírtam, ami azt eredményezte, hogy átalakult valahogy a Data Files fül és már nem látta a skyrim.esm-et sem...
    És továbbra is csak a skyrim.esm van a plugins.txt-ben. Linkelnél nekem egy normális update-et?
    Előre is thx.
  • genndy
    Így kéne működnie, igen. Csak ha megnézed a txt-t és mégsincs benne semmi, meg a játékban sem tapasztalod a hatást, akkor mégse települt rendesen...
    Ez amúgy nem túl sok mod, meg nem is nagyon kavarnak be egymásnak (amennyire tudom). Szerintem legyen a betöltési sorrend:
    Another Life
    Frostfall
    Economics of Skyrim
    Duel - Combat Realism

De ha telepítesd az összeset meg ráeresztesz egy BOSS-t, az majd elrendezi tutijól.
  • seraph27
    Ha mod managgerrel leszedek egy modot, akkor nem elég az hogy kétszet rákattintok a manageben? Mert az, hogy succesfully completed, nekem elég megnyugtató!?
  • seraph27
    Már letöröltem... Igazából szerintem túl sok modot próbáltam használni, az is lehetett a baj. Ami engem érdekel, az a Duel - Combat Realism, az Economics of Skyrim, meg a Frostfall.. Esetleg egy kis Another Life-ot mert már KIVAGYOK a bekötött kézzel való szaladgáláshoz
  • genndy
    Nincs nagy tragédia akkor sem, ha nem működik a Manager, csak a kényelmes telepítésről kell lemondanod.
    Akkor ez a menet: letöltöd a modot, kicsomagolod a megfelelő fájlokat a megfelelő helyre (szerencsére most már elég jól összerakják a .zipeket a modderek is, almappákkal, mindennel, nem nagyon kell vadászni), ha van benne .esp vagy .esm, azt beírod a plugins.txt-be. A sorrend az amire nagyon kell figyelni, hogy mi mi után töltődjön.
    Mindenesetre nézd meg, próbálkozz aztán jelezz.
    Modlistát írj hogy mit akarsz egyáltalán feltenni!
  • seraph27
    Az előző hsz-ben leírtam hogy ellenőriztem, hogy a txt változott-e... Azt csak egyféleképpen lehet. Levakarom szerintem, felteszem normálisan és a modokat akkor külön helyre pakolom. Ha minden megvan üzenek hogy mi a helyzet plugin.txt ügyben. Azt érzékelem, hogy amíg ezt a problémát nem oldom meg nem-nagyon tudunk haladni.
  • obe
    köszönöm
  • genndy
    Csak hogy ne rontsam annak az élményét, aki még nem tolta végig:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Simán végigtombolhatod az egész követséget, nem muszáj lopakodni.
    A végén vissza kell menni a kocsmás csajhoz, ott lesz lent az alagsorban az egyik ládában a cuccod.
  • obe
    srácok..

meg lehet ugy is csinálni a diplomatic immunity küldetést, hogy nem adtam le a cuccomat, igy üres láda vár a házban ahova meghivoval érkeztem , mikor a csapos bezárná utánam az ajtot ? ...destroyer 100 -al, fegyver nélkül is legyakhatnék bárkit, de akár ugy is befejezhetem innen ezt a küldetést hogy nem lopakodom, hanem harcal jutok tovább ? ..és hol, vagy kitöl kapom ujra vissza a felszerelésem, ha vegeztem a házban ?

köszönöm
  • genndy
    Érdemes a modoknak egy külön könyvtárat fenntartani (ez persze lehet a Managerén belül is, csak legyen valami jól azonosítható saját neve), de rosszul emlékeztem, a Manager beállításai a te dolgodat nem érintik, úgyhogy nem ez a baj.
    Az updatek és DLC-k sorrendje fontos, de ezt telepítéskor a játék beállítja magának. Azért leírom, jelenleg így kell kinéznie, ha minden DLC fent van, és nem használsz modot:
    Skyrim.esm
    Update.esm
    Dawnguard.esm
    HearthFires.esm

Na akkor elejéről: fönt van a Manager.
    Rendszergazdaként indítod (jobb gomb az exe-n vagy a parancsikonján, 'Futtatás rendszergazdaként'), ugye?
    Látod a letöltött modokat a 'Mods' fülön.
    Valamelyikre kétszer kattintasz.
    Elindul a telepítés.
    Végigfut, szól hogy telepítve van.
    Belenézel a plugins.txt-be, látsz-e változást?
    Illetve: milyen modokat akarsz egyáltalán föltenni?

Sorban kérem a válaszokat.
  • seraph27
    Én is ezt gondoltam, ellenőriztem és nem változott a txt tartalma. A manager beállításakor mire kell figyelni? Két helyet használ a modok mentésére. Mindkettőt a telepítési mappára állítottam. Fontos az update-ek és dlc-k sorrendje telepítéskor? Mit csinálok rosszul?
  • genndy
    Ez az alapállapot. Az eleje nem érdekes, csak duma, a Skyrim.esm a fontos, az a játék alapmodulja.
    Most akkor a Managert indítsd Rendszergazdaként, pipáld be a modokat, lépj ki, és nézd meg változott-e a plugins.txt.
    Ha nem, akkor gond van. Vagy a Manager nem fér valamiért hozzá, vagy te állítottad be rosszul a Managert.
    További rossz hír, hogy az Update.esm sincs benne (Skyrim.esm alatt kellene lennie ha feltetted). Tehát patcheletlen a játékod (hiába van ott a könyvtárában a cucc, nem használja.
  • Tom6
    Hát szeretnék a harc alatt is berakni zenéket meg töltöttem le egy Luxury Suite nevű módot és abba szeretnék berakni zenéket. Igaz azt még nem tudom hogy a harchoz hogy tudok berakni zenét.
  • seraph27
    # This file is used by Skyrim to keep track of your downloaded content.
    # Please do not modify this file.
    Skyrim.esm

Ennyi van csak a plugins.txt-ben
  • Marinecorps
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/13286