The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Koze nincs az EA-nak a Bethesdahoz, ne keverjuk a szezont a fazonnal.

En is PC-n jatszom, en sem orulok, hogy ez a helyzet, ne ram legyel merges, hanem az egyre tobbszor kizarolagossagot milliokert megvasarlo kiadoknak, akik utana diktalnak. A penz hataroz meg mindent, es az a leginkabb a konzolok felol jon manapsag, es kevesbe a PC iranyabol - termeszetesen PC is termel profitot.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PTW
AZ esetek 99%-ában, a mod leírásában megtalálod hoygan kell telepíteni, mire kell figyelni.

A nexus oldalról szedd le a mod managert, ezután elég könnyû dolgod lesz, mert algetöbb mod fájljainál megtalálható az "install with manager" gomb. A mod managerben meg már lényegében csak aktiválni kell és telepíti magát az aktuális mod (SkyRe esetében install közben a kívánt modulokat ki kell választani. Ezért mindenképpen olvasd el a readmet)

A modoknál általában az a helyzet, hogy a legtöbb kompatibilis egymással egészen addig amíg nem ugyanazt módosítják. Ezt most nem akarom bõvebben kifejteni mert 100 oldalas okményt lehetne írni a moddolás mikéntjérõl.
Kezdõként annyit kell tudnod, hoyg readme mindíg elolvas, hogy ne érjen meglepetés. Itt a legtöbb esetben fel is tüntetik, ha egy másik moddal nem kompatibilis a dolog.
A pókos moddal szinte biztos hogy kompatibilis a SkyRe, hiszen csak kicseréli -igen az összes- pókot, egy medvére. Semmi komplex.
A sure AI jõvõbeni modja teljesen más tészta, mert az egy total conversion lesz, mint amilyen a Nehrim is volt Oblivionhoz. Ez lényegében azt jelenti, hogy Skyrimhez pusztán annyi köze van, hogy annak a vázát(motorját, bizonyos elemeit) használja, de egy teljesen önálló játék. Így az egészen addig nem lesz kompatibilis más modokkal, míg kifejezetten ahhoz készül (lásd Nehrim)

Utánanéztem én is:
14 % a pc-s részesedés a piacból és eladtak összesen 10 millió példányt a játékból, tehát 1,4 milliót adtak el pc-n.
10 millió eladott példány 620 milló dollár bevételt hozott, ebbõl pc-re 86,8 millió dollár bevétel esett.
Csak számoljunk 10 dolláros bevétellel (a maradék 52 dolcsi menjen el mindenféle költségekre) példányonként az egy laza 14 millió dolláros tiszta nyereség nekik csak pc-n (vagy számoljunk 1 dollárral az is 1,4 millió dollár tiszta nyereség).

Még egy gondolat. Azért kíváncsi lennék a befektetõ mit mondana erre:

Bethesda: Pc-re nem adjuk ki a játékot, mert az csak csekély 14 százalékát adja az eladásoknak. Nem vagyunk erre rászorulva, így nem érdekel. Amúgy is csak rongyos 1,4 millió dollárt hozott.

Befektetõ: o.O És ezek után nem akarjátok kiadni? Viszem is innen a pénzem, itt õrültek dolgoznak!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ez már innentõl kezdve becsületbeli ügy kéne hogy legyen!

Ha már kiadták pc-re a játékot legyen annyi gerincük, hogy minden tartalmat elérhetõvé tesznek rajta(így is méreg drága lenne 20 euróért egy dlc szerintem még ha van is benne tartalom!)

Ha ezt tényleg képesek megjátszani, hogy nem adják ki a dlc-t, akkor engem elvesztettek mint vásárlójukat.

TESO-t meg tudod hova rakják....! Kell a francnak egy újabb tucat MMO! Amúgy is tele van a puttonyom ezzel a hülye MMO mániával (God Curse Blizzard for this SHIT!)

10 % ide, 10 % oda ez nem így mûködik! Kiadták, akkor kérjük a többi cuccot is hozzá. Ha nem teszik milyen jogon várnak el bármit is a pc-s ipartól? Ha ennyire nem érdekli õket az egész, akkor legyenek konzol only és kész.

Ui.: Mindig mindenki ezzel a "konzolokon van profit, arra éri meg fejleszteni" bullshittel jön. Pedig csak józan paraszti ész, hogy ha valamin nincs az üzletembereknek profitja (félreértés ne essék ez is üzlet), akkor arra baromi egyszerû módon nem fejlesztenek semmit. Ha nem éri meg nem költenek rá.
Bethesda-nak (és a mögöttük álló EA-nek is) úgy tûnik mégis megérte pc-re kiadni a játékot (elsõ héten sehol nem lehetett kapni itthon a játékot, annyira rosszul fogyott).

Felejtsük már el a konzolok tartják el a pc-s játékipart és hogy a pc-s fejlesztés veszteséges baromságot, amit a konzolosok elõszeretettel és a bukott játékok marketingesek nyomatnak. Ez NEM így van!

Xar játék megbukik, jó játék pc-n is eladható és profitot hoz (számtalan példa van erre lásd.pl a nagyon rétegjáték Alan Wake-t).

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Molnibalage
A SkyRE mod az kombinálható más MOD-dal - pl. a pókossal - is vagy az esetleg késõbb érkezõ Sure AI MOD-dal? A második esetén sejte a választ, a másik tekintetében nem.

A MOD-ok alkalmazása hogyan történik?

A pókos minden pókot lecserél?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

PTW
de rengeteg mod van MINDENRE.

Én most tettem fel a SkyRE modot ami lényegében teljesen átszabja a játékot. El sem kezdem sorolni mennyi minden más. Ezzel pl tényleg megéri egy új karaktert kezdeni, mert telejsen más élmény. A skillfák/perkek különsen jók lettek

A pókokat medvére lecserélõ mod meg alap, nagyon sokan vannak a sorstársaid 😊

Molnibalage
Hol találok ilyet? 1.5 changelogot találtam, de játéktechnikai újítást csak a kovácsolás terén látta, hogy értéktõl fejlõdik a skill. A enchantolásra is így van?

Nincs valami MOD, ami megnöveli a nehézséget, hogy ne olyan hamar legyél ûbertáp harcossal? 😊

Ja, és olyan nincs, ami a pókokat számûzi a játkból. Az a rohadt pókiszonyom. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

PiszkosFred
A TES III az akkor debutalo XboX zaszloshajoja, promocios jateka volt 😊 Lehet, hogy a PC votl a "kiraly", de a TES jatekok az aktualis konzol verziok "techdemoi" voltak, es tobbek kozott veluk reklalmoztak a konzolok uj generacioit.

Molnibalage
Mi van? 10-15 évben konzolra? A TES III idején a PC volt a király...

PiszkosFred
Az osszeladasokban a pc-sek alig erik el a 10-15%-ot, a tobbi konzol. Ebbol a 10-15% PC-sbol is alig van, aki fizetne 20 eurot egy DLC-ert, amikor az ingyen is beszerezheto, vedelem vagy barmi miatt, mert mondjuk ugy iteli meg, hogy nem er meg egy "fel teljes jatek" arat. Nem sokat buknak a PC-sek penzevel.

PC-sek majd kapjak jovore a TESO-t, illetve van nekik moddereik, es ennyi, oruljenek hogy van egyaltalan Skyrim, hiszen a TES sorozat az utobbi 10-15 evben konzolra keszult elsodlegesen, es ott termelte a milliardokat, nem PC-n.

Ennek ellenere erdekes huzas lenne a Bethesdatol, ha tenyleg nem jelenne meg PC-re a cucc, ha mas nem, egy komplett csomagban, ahogy irtad, mint mondjuk anno a KoTN kieg, benne a tobbi DLC-vel egyutt.

Microsoft egyre jobban kezdi bevasarolni magat a gamer szektorba, a PC-sek nagyon meg fogjak szopni a kovetkezo evekben miattuk, az mar most latszik.

wedge31
Az 1.7 patch kijött már egyébként? mert nekem még mindig 1.689-et ír ki.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Elég lett volna annyit mondani, hogy még most nem jön, de no para majd szólunk mikor készek vagyunk megjelenési dátumot mondani!

És rögtön nem lenne felháborodás.

Elsõ gondolatom sejthetõ: Elmennek a pitsába!

Pc-s pénze megint büdös ez nem is újdonság, de hogy a ps3-asok pénze is büdös, azon azért meg vagyok lepõdve.

Sebaj van másik kiadó, aki önként jelentkezik a 20 usd-mért...

Ui.: Remélem nem arra számítanak, hogy majd Goty-be eladják a másként pc-n nem elérhetõ dlc-ket, mert az már majdnem EA-s mélységekbe tolná a Bethesda-t (még az EA is elérhetõvé teszi a DLC-t szóval nem is értem a dolgot, Bethesda ugyanis már az EA fennhatósága alá tartozik ugyebár!)

Amúgy tuti ki fogják hozni, nem hiszem hogy a portolás akkora erõfeszítés lenne, bevételt meg biztosan generálna minimális befektetéssel. Most csak szívóznak, esetleg lehet csúszás van és kicsit késõbb jön csak ilyen hülyén kommunikálják le.

Ezek után vedd meg eredetibe, és legyél másod/harmadrangú vevõ ugyanannyi pénzért....

Nem lesz Dawnguard PC-re.
Kommentárt nem írok, mert pipa lettem.

Mész vagy elbuksz, ölsz vagy meghalsz, a különbség egy szempillantás

PTW
- 1.7 a Skyrim legújabb verziója (egyelõre csak betaként)
- Igen a mod természetesen csak "hozzáad" az alapjátékhoz.

A megjelenés óta rengeteget javítottak rajta, de a legszembetûnöbb változás talán az, hoyg már lehet lóról is harcolni.
Ha teljes rálátást akarsz, akkor szerintem guglizz egy full change log-ot.

Molnibalage
Mi az az 1.7? Ez a MOD csak bõvíti az alapjátékot? A megjelenés óta mi változott az alap Skyrimban? Megéri újra feltenni és végigtolni?

PTW
És mégegy minõségi mod amit kb Daggerfall óta vártam:

Dragonkiller Cart - Saját vezethetõ, pakolható szekér

ok. Köszi
Tudom, de nem árt kivárni, ha már áprilisban játszottam utoljára. Majd szépen jöhet minden újítás rá, biztos azóta fejlõdött egysmás, meg ugye a lovas harc rendszer.

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

PTW
elképesztõ hangulatos!

1.7 mindenképp kell neki, mert ahogy olvastam a mod elgújabb verziója CTD-ot produkál 1.7 alatti Skyrim verzióknál.

Viszont az 1.7 beta már elérhetõ steamen, énis úgy csapatom.

PiszkosFred
Minimalis bugfix es ujabb performance tuning erkezik csak PC-re az 1.7-tel, ujdonsagot nem hoz. Az majd a Dawnguarddal erkezik.

Azt a rohadt, köszi! Khajiit fanként kötelezõ darab nekem! 😛
Bár még megvárom 1.7-et hogy újra belevágjak harmadszorra a sztoriba

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

szerintem nyugodtan játsz vele bõven elég hozzá a géped... nekem az õsrégi pentium 4 3Ghz, 7900gs, 1.5 giga ddr kombómon elfut... igaz sokszor akadozik 1-2 helyen de többnyire normálisan akadás nélkül fut, persze graf minimumon van de így sem mondanám rondának... a te gépeden sokkal szebb lesz

nem vettem, hanem kaptam ajándékba de ha nem menne rendesen akkor nem lõném el a serial-t. Csak gondolkodom az eladáson...
De ha már ilyen jó fejek vagytok akkor lehet mégis kipróbálom. )
Köszi
PTW
aki nem ismerné azonnal menjen rá, mert konkrétan kiegészítõ szintû/minõségû story mod:

Moonpath To Elsweyr

Calver
vidkártya kicsit gyér, de mennie kéne. max nézz körbe nexuson grafnyirbáló modok után.

"The trees move. Do you not see it?"

Most õszintén: ha már megvetted a játékot, miért nem próbálod ki? És akkor fogod látni hogy jól megy e, tudod e úgy a beállításokat variálni hogy menjen stb...

Sziasztok!

Érdeklõdnék, hogy ezzel a konfiggal érdemes játszanom a játékkal?
amd athlon xp 6000+ nvidia 8600 gts 4 gb ram.
Nektek gondolom bikább gépetek van, hátha tapasztalattal tudtok segíteni.
Van értelme telepítenem vagy annyira tróger lesz a grafi, hogy inkább adjam el a játékot? egy ideig még nem fogok tudni gépet újítani.
Köszi a választ mesterek.
Alapból minden be van jelölve mindig, és ezért aggódom, mert állítólag hogyha kiszabadultam a börtönbõl, akkor az összes ilyen agancsos emberkének (hírtelen nem ugrik be a nevük) fel kellett volna mennie a hegyre a tanyájukra. Én követtem az utsót, de senkivel nem tudok ott beszélni, ugyanazt a kiáltást mondja állandóan mindenki, és nem jelez a játék semmit. (Ennek az elõzménye viszont az volt, hogy az összes õrt majdnem kinyírtam, de miután visszamentem és fizettem nem üldöztek tovább. De aztán lehet azzal csesztem el, hogy kinyírtam az õröket.)

Metalmilitiakid
Arra igen egyszerû a megoldás elviekben. Bemész a quest menübe és szépen bejelölsz minden questet, hogy kövesse. Ha be vannak és mégsem látszanak akkor van bukó.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Olyasmirõl nem, hogy a küldetések jelzései? Mert lehet, hogy a quest listában még benne van, csak nem jelzi a térképen, meg sehol. Nagy segítség lenne, ha tudná valaki a nevét esetleg...

Metalmilitiakid
Én olyanról hallottam, hogy a küldetések tárgyai tûnnek el, lehet azért tûnik el a küldetés is.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Sziasztok!

Találkozott már valaki azzal a buggal, hogy miután Markarth börtönébõl kiszabadul eltûnik a küldetés? Esetleg tud rá valaki megoldást? (csak olyanokat találtam eddig ezzel kapcsolatban, hogy nem hagyják abba az õrök a támadást)

Egyébként meg nagyon szépen Köszönöm a választ! <#eljen>

4800 Ft egy DLC-ért nem sok egy picit (részben költõi kérdés is)? Teljes játék árának a fele???

3000-et még megérne nekem simán, de ez egy kissé már necces ár (hátha jó áron tudok majd szerezni).

PiszkosFred
20 usd korul lesz (mint konzolon) es kb 2-3 nap mulva jon. Csuszhat a dolog, de meg az 1.7 elott erkezik, amely most ment beta statusra, es par hetig ugy is marad.

Áráról se tudni eddig semmit, pedig az is nagyon érdekelne.

Dawnguard pc-s megjelenési dátumáról tud valaki valamit?

1 hónap csúszást mondtak az xbox-os verzióhoz képest és az lassan letelik...

Solid Snake
Tower Guard
Köszönöm! Megkeresem! 😊

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

Metalmilitiakid
Link lemaradt
Smelter

Metalmilitiakid
Egy smelter, Whiterun ban tuti van, Markarthban is van tudtommal. Meg még 1-2 városban.

Tower Guard
Egy kérdés srácok.
Hogy lehet ore-ból ingot-ot csinálni?
Mi kell hozzá?
Elõre is köszi!

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

PiszkosFred
Egy szemelyben a Bethesda a kiado es a fejleszto, annyi a difi, hogy egy emelettel lentebb vannak 😊 A Bethesda Game Studio csinalja a jatekot, a Bethesda Softworks pedig felel a marketing, a szokasos PR munka es egyeb szerzodesekert. A Zenimax pedig az anyaceg, aki szarik az egeszre - jo, ez igy tulzas persze -, csak a befektetett penz jojjon vissza tobbszorosen. Lasd pl az EA, es az alajuk tartozo millio studio, annyi kulonbseggel, hogy a Zenimax nem bevasarolta magat, hanem a kezdetektol egyutt csinaljak a Bethesdaval. Viszont az ID-t mar megvettek par eve, az pl ugy kerult hozzajuk.

Elozo kerdesedre: forraskent hiaba mondok egy kedves amerikai ujsagiro nevet, akivel evekkel ezelott talalkoztunk az egy rendezvenyen, es tortenetesen a felesege debreceni magyar lany, es ebbol a "kicsi a vilag"-bol kiindulva (no meg egy konferenciat koveto ativott ejszaka utan) tartjuk a kapcsolatot. O egy amerikai szekhelyu, nemzetkozi gamer magazinnal rovatvezeto, es mar annak a tizedevel is boldog lennek a kovetkezo eletemben is, amennyit ez az illeto latott es tapasztalt, a jatekvilag kapcsan. Ot hivtam fel, es kerdeztem ra erre (persze mellette probaltam kuncsorogni nemi friss infot a TESO zart koru sajtotajekoztatojan elhangzottakrol es lattottakrol is, de annyira azert nem vagyunk "puszipajtasok" - de valszinu tud intezni egy akkreditaciot az oszi Bethesda nyilt napra, es akkor majd kiderul, mi mennyi hany meter)

Szaruman
Azért ez nem hiszem, h a kiadótól (asszem a zenimax a kiadó?) független. Ebbe neki is bele kellett egyezni, szóval többé-kevésbe az õ kurvaanyjukat is.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Carmang
Ilyesmi sztori rémlik nekem is.

Na ez már hihetõbb, számomra sem tûnt logikusnak, hogy a Steam miért tiltotta volna le pont a Syrim-et a több ezer kapható játék között.

Mindenesetre jól elbaszarintották az 'okos' forgalmazók, mert a kiadás után hónapokig nem lehetett normálisan kapni a dobozos verziót sem.
Szaruman
Forrás?

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.