The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintem ennek az az oka, hogy a játékosok életkora lecsökkent

PiszkosFred
A TES MMO-t es a TES VI ket kulonbozo ceg kesziti, kulonbozo dolgozokkal, helyen es penzekbol. Az, hogy az anyaceguk ugyanaz, es van atfedes a projektek kozott a tema miatt, az egy dolog. De egyik sem megy a masik karara.

Minden egyes TES jatek gorgette tovabb a loret, nem nehez kitalalni uj tortenetet. Foleg, hogy a TES jatekokban nem nagyon vannak mely es bonyolult sztorik, ez a jatek nem arrol szol.

A Black Marsh egy kiszivargott, de meg nem erositett pletyka, amely kering mar egy ideje. Ahogy anno a TES V. kapcsan is evekkel korabban pletyka szinten keringett mar a Nordok hazaja, es igaz lesz. De persze lehet barmi BM-n kivul, nincs kobe vesve, sot. Csak nem lenne senki sem meglepve, ha igaznak bizonyulna.

Agyatlan hentelos kapcsan pedig annyit, igaz, bar ez a jelzo igy kicsit tulzas. Igen, egyszerusodik, gyorsul es mar egyetlen rpg sem komplex annyira, mint anno. Ez egy tendencia, a mai vilagban a jatekosok csak ilyen szinten tudnak ervenyesulni, butul minden es mindenki. Az a keves kivetel, akik pedig ragaszkodnak a hagyomanyokhoz, es szomjazzak a bonyolult es regi stilusu osszetett jatekokat, azoknak ott a nosztalgia, mint egyetlen megoldas, a vilag tulhaladt ezen a regi, es klasszikus korszakon. Sajnos.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

a bátyám szerint nem lesz TES VI egyrészt mert most az MMO RPG-jükkel fognak foglalkozni, másrészt meg mert a skyrimmel már elmentek az agyatlan hülye hentelõs irányba, amire a vad észak tökéletesen alkalmas, a történetiséget meg leépítették. A Black Marsh csak akkor lenne eladható, ha kitalálnának hozzá egy jó történetet. De jelenleg nem ez a tendencia. Amivel viszont megörvendeztethettek volna, hogy az oblivion fájlokat belerakhatták volna a creation kit-be

DasIsFuck
ez hivatalos?

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

tudom. Le szoktam dobni a hullákat a szakadékba. Kár hogy nem lehet õket elégetni. Nem jött még ki olyan mod, amiben szét lehet õket hentelni?

PiszkosFred
Olvasva az infokat, es latva az interjukat, nem hagyomanyos grindelos mmo lesz, az infok alapjan epp forditva, kalandozos es "barmit barhol csinalhatsz" tipusu jatekmenet lesz a szintezes. Az endgame mar mas, ott igen, az kokemeny pvp lesz, termeszetesen a hagyomanyos pve raidek mellett.

Carmang
Ja, és arra fel kell készülni, hogy nem RPG lesz, hanem "hagyományos" grindelõs mmo. Illetve Cyrodiil direkt PvP terület lesz.

PiszkosFred
A 40 fok elvette az eszem. Szoval a kovetkezo resz lesz a BM, nem a kieg (az majd visszater Vvardenfell helyileg) 😊

PiszkosFred
Black Marsh lesz a kovetkezo kieg.

A TES Online kapcsan a lore iranyvonala es a kornyezet nagy resze adott, hiszen egy regebbi, ismert korban jatszodik majd, amely kapcsan sok konyv es sztori olvashato mar a jatekokban. Viszont nagyon sok a vak folt, igy aztan el tudjak varazsolni megint a jatekost a vilag bemutatasaval, hiaba jatszodik az ismert multban, a konyvek nem mutattak be eddig mindent ebbol a korbol.

DasIsFuck
tudom, de úgy értem, hogy a lore bõvül ilyen téren😊

Carmang
Az eddig infók szerint a TES Online marad Tamriel-en.

DasIsFuck
remélem az tes online majd kis betekintést nyújt tamrielen kívüli kontinensekrõl is...

különben ti melyik tartományt várjátok a következõ single palyer tes-be?

PTW
igen

DasIsFuck
Azt akarom kérdezni, hogy a TES univerzum folyamatosan íródik tovább?

Dobálni lehet a hullát, ha nagyon pipa vagy rá. Vagy belehúzni a tábortûzbe.

Sikerült, köszi.
MrStokes
Koszonom a valaszokat!

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

PiszkosFred
Ha jol emlekszem, akkor 20 dolcsi korul lesz az ara. (Konzolon 1600 MSP) PC-re majd csak juli 26 korul erkezik.

Fizetõs, és még csak konzolon. Asszem július végén jön PC-re.
MrStokes
Illetoleg ez mar elerheto Pc-n is, vagy meg csak konzolokon?

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

MrStokes
Udv!

Ez a Dawnguard DLC fizetos, vagy ne adj isten ingyenes?
(Egy ideje mar nincs fent a jatek, de mostanaban filozok rajta, hogy ujra feltegyem egy-ket kellemes mod-dal kiegeszitve.)

Metalmilitiakid
Amúgy van ez a Quest amikor a forswornok után kutatsz és le akarnak tartóztatni az õrök amikor bemész a szentélybe. Gondolom azt úgy érdemes, hogy elõtte elmegyek egy házamba és teljesen mindent kirakok magamtól ugye ? Mert gondolom amit ott bebukok nem nagyon fogok visszakapni.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Metalmilitiakid
Már ha steam en van neki 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

PiszkosFred
Bizd a Steamre a dolgot, az automatikusan leszedi es peccseli a jatekot.

Sziasztok!
Az a kérdésem volna, hogy az utolsó patch tartalmazza az elõtte lévõk javításait is, vagy pedig mindegyiket fel kell telepíteni?
A választ elõre is köszi!
nekem ilyen csak egyszer volt egy fornsworn pasival. Olyan két kardja volt, hogy egy ütéssel lecsapott. A végén beparalizáltam nyíllal, odarohantam és mindennel küldtem amíg élt. (Szívesen megrugdaltam volna a végén, de nincs ilyen opció <#nemtudom> )

Metalmilitiakid
Kezd már felidegesíteni ez a bug, amikor a Bandit ok ilyen immune to sneak re váltanak. Semmit nemtudok csinálni, walkban sétálva kiszúrnak olyan 15-20 méterrõl, máskor walkban szembõl pick pocketelni is tudom õket.

Sziasztok egy kérdésem lenne azokhoz akik használják a Warzones Civil Unrest nevû modot.

Hogyan mûködik? Hogyan tudok belefutni a csatákba? Kell hozzá valamelyik oldalhoz tartoznom?
Még nem álltam se a Stormcloack se az Imperial oldalra. Jó volna már normális harcokban részt venni nem csak 3-4 katona ellen esetenként.
BBird
Igen, szégyellem is magam alaposan, megyek a sarokba térdelni száraz kukoricára. :-S
Valahogy nekem evidensnek tûnt, hogy ha rányomok, akkor felajánlja, hogy unlockolni akarom-e, nem pedig csak annyit ír, hogy "unlockoljá' tesókám". Láma voltam, duplán is, mert ahogy megnéztem, unlockoltam is tesztre a vihracsináló üvöltést, erre a villámok kinyírták Sanyit... és még a késem sem volt nálam, hogy legalább a bõrét lenyúzhattam volna. :-(
BBird
Igen, én bolond nem gondoltam rá, pedig mindig ott van alul a segítség! Vérciki és Köszi a helpet! :-)
Technikai kérdésem lenne a nálam tapasztaltabbakhoz:
Egy ideje feltûnt, hogy a játék mindig ugyanazt a háttérzenét játssza (azt hiszem, azt, amit csak harc közben kellene). Mindegy, hogy éppen hol vagyok, mit csinálok. Elég idegesítõ 😊
Szerintem valami beakadhatott. Egy másik gépen kipróbáltam a mentésem, ott is jelentkezett a probléma. A saját gépemen egy sokkal korábbi mentést visszatöltve viszont rendesen mûködött.
Nincs valakinek ötlete?
JethroHUN
Ez legyen a legkisebb probléma. Meg amúgy is a videó biztos normal, vagy még könnyebb nehézségen készülhetett. Ha meg tényleg ilyen gyengusak az ellenfelek, azon a modderek szerintem könnyen tudnak majd változtatni.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Mondjuk igen, beleolvastam pár olvasói rewievsbe és a storyra azt írják érdekes mondjuk tartok az xboxsos véleményektõl de lehet nem lesz akkora csalódás mint én gondolom, azoknak akik megveszik. Spec nekem is, az intro egy iszonyatos hack&slash jellegnek tûnt. És persze nagyon nem tetszik hogy már annyi fantáziája sincs a bethesdának hogy saját kútfõbõl találjon ki egy vámpír lordot ami nem annyira elrugaszkodott, mint lopni az underworld vámpírt. Max 75% akcióba megveszem addigra emberünk aki a skyre modot csinálta biztos élvezhetõbbé teszi számomra. De ez persze saját szemszög.

PiszkosFred
Pedig nagyon jol sikerult. Nem valtja meg a vilagot, de hangulatos. 4 het mulva itt van pcre is, adj neki egy esely 😊

1. Xbox-nak csinálták. 2. Már a Skyrim se egy nagy szám. Az lesz aminek látod két hely ahol apríthatod a az aprítandót. Sajnos még talán a knight kieg színvonalát se fogja elérni. Ami szerintem jó szorival rendelkezett Nézegettem mit írnak külföldi oldalakon a legbüszkébbek arra a Bethesdások, hogy jó és rossz oldalon is végigjátszható. Ami pozitívum azért. persze ez nyilván a vámpír és vámpírvadász oldalt jelenti. És a kiadás elõtt szóltak is azért senki ne várja a Shivering island méretû dolgot. Ez is pozitívum. Szóval szerintem szed le a skyre modot és próbáld ki 😊 Jobban jársz 😊Amúgy emberünk azt ígérte, kezelésbe veszi a Dawnguardot is 😊 Így is hamar meguntam a játékot megint de ez nem a mod hibája. Tényleg nem véletlenül lett a hónap modja és ez a mod bizony az old school rpg fanoknak készült. Megy is a sírás hogy nehéz sok embernek 😊 Úgy látom beépített egy thief modot ami szintén lehetõvé teszi a tetõn járást meg bõvítette a kazamatákat is ajtókkal a pincei helyiségekhez. Sajna a radiant story motorra még nem ment rá egy modder se.

néztem a hivatalos teaser gameplayt az új kiegrõl. hát mit mondjak, nem izgultam rá egyáltalán.

elég szánalmas, hogy megy a nyilpuskával, és minden lény két lövés. a közepe-vége felé egy folyosón ott áll egy master vampire, annak is elég volt kettõ.

így elkúrni vmit gyárilag...

ettõl azért többet várnék

Közben megtaláltam az Elder Scrolls-Wikin.
A várakozás funkció aktív, várakozni kell, jó sokat... nekem három nap kellett, hogy idiótám kinõje a farkasbõrt.

Ez üt!

Üdv, baj van.
Három napja ki akartam tombolni magam, ezért átváltottam vérfarkas módba, ráeresztettem magam egy-két bandita- és forsworn táborra, de ez a tökkelütött elfelejtett utána visszaváltozni.

Szerintem beakadt valami, rég visssza kellett volna vedlenem, de ez a hülye még mindig szõrös. Azóta leszedtem három sárkányt, beszipkáztam a lelküket is, megtanultam a falukra firkált kiáltásokat, de cseszik visszaváltozni.

Ilyenkor mi van?

te vagy a láma. A shout-ot aktiválni kell.

Hrisskar
A shout menûben alul kell lennie a segítségnek. Ott a use vagy favorite mellett a végén ott kell lennie a unlock-nak és a hozzátartozó gombnak.
(PC-ben így volt)

BBird
Üdv,

"Rejtélyes kérdés vagy láma vagyok-e" következõ témája:
Tényleg mióta megjelent a játék, azóta játszom vele. A kevés szabadidõ miatt (és a fast travel teljes hanyagolása miatt is) még mindig a fõküldetések eleje-közepén tartok, DE!
Mikor még sárkányok sem jelentek meg a játékban, már akkor a falakat el tudtam olvasni, így Shouts -nál sok-sok inaktív üvöltésem van. Aztán szépen jöttek a sárkányok. 16 Dragon Souls van a tarsolyomban, a Shouts inventory szerint.
Most tanítottak meg az utolsó szóra High Hrothgar -ban is, de ennek ellenére továbbra is csak 2 aktív üvöltésem van: Whirlwind Sprint és Unrelenting Force.
És hiába klikkelek az inaktív shout valamelyikére, azt írja, szereznem kell Dragon Soul -t. (Miközben ott írja jobb-alsó sarokban, hogy 16 Dragon Souls)

Tehát a kérdés: Én vagyok láma, vagy esetleg ez valami bug? (PS3 amúgy, tehát konzol-parancssor segítség kilõve)
Metalmilitiakid
SPAAAAAAAAACE IM IN SPACE ! 😄

Calver
<#idiota>

"The trees move. Do you not see it?"

Ki tudod kúrálni magad ha nem akarsz vámpírként játszani.

http://www.gamefront.com/skyrim-how-to-cure-vampirism/
tejóisten valaki help pls nem tudok sehogysem egy embernek a vérét kiszívni mert hiába megyek be a házba hajnal 3 kor vagy este 10 koe azok a padon ûlve várnak rám!!!! ezek sose alszanak?
ja és hogy vámpír lettem mostmár mindig vért kell szívnom?
Metalmilitiakid
Megint kaptam valami bugot hálistennek. Amikor Windelm ben kell nyomozgatni és beszélni kell az árussal az nyakláncról, hiába beszélek vele róla, csak meg akarja venni, de semmi nem történik, elmondja kié lenne, de se az se senki mást nem érdekel többé a dolog. Valamint már a 3 gold os körbevezetést sem ajánlja fel nekem így az is ugrott, így mindig zárva van az ajtaja szóval csak lopni tudok bemenni hozzá beszélni nem tudok ezzel a croatux al vagy kivel.

SzirmosSzisza
Ennyi volt. De úgy tûnik kamu mégis. Hang fájlok mennek mondjuk elvileg 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Calver
valamint:

#19205: errõl vmi bõvebb info? azt tudom mentéseket át lehetett hozni dobozról GLORIOUS PC GAM PC-re, de azok kívül mást is simán át lehetett konvertálni?

"The trees move. Do you not see it?"

Tudtok ajánlani jóféle modokat?
-varázslat
-balance
-mobok