30713
TES
  • xblades
    És nem akarom elkiabálni de elindul, ráadásul minden moddal együtt és eddig hiba nélkül.
    Jók az arcok is.
    És tettem fel pár újabb modot is.
    Viszont most jönnek a Hd textura mod-ok. Majd egyesével rakom fel hogy lássam mi okozhatja ha lesz hiba.

Köszönöm mindenkinek a segítséget.
  • xblades
    Amd négymagos 955, Ati 6850 1 GB, 8 Gb ram és 1200X1024 felbontáson.

He he most annyit variáltam a játékot hogy a SkyrimLauncher már nem ismeri fel hogy telepítve van és csak az exe-vel tudom indítani (csak a steam ne akarná újra letölteni:()
    Viszont a Boss is csak a két fallout-ot ismerte fel a Skyrim-et nem:(
  • joceruza
    Milyen configod van? Lehet hogy nem is kell belenyúlnod az .ini fájlokba.
    Használod a BOSS-t? Ha nem, tedd meg.ITT van. (telepítőst szedj le mert az gond nélkül frissíti magát)
  • genndy
    Átállítottad az értékeket? Mert akkor állítsd vissza. Vagy töröld az .ini-ket (de legalábbis tedd át máshová), és akkor a játék újra legenerálja.
  • xblades
    Na most minden a legfrissebb a játéknál.
    Erre mindig kifagy mikor be akarom tölteni valamelyik állást :(
  • genndy
    Az első talán a legfontosabb (iPreloadSizeLimit), mert ez határozza meg a játék által használható memória mennyiségét. Ez alapból viszonylag kicsire van állítva, ha nagyobbra állítod lehet hogy beleférnek azok a textúrák is, amik most nem (lilaság).
    (Az fMasterFilePreLoadMB lehet hogy jobb alapon hagyni (nálam 128), nekem nem töltötte be a mentett állásomat ha átállítottam nagyobbra.)
  • xblades
    Ezek milyen értékek?
    Mit befolyásolnak?
  • xblades
    Igen valóban az első a helyzet.
    Lehet valami mod zavar be, vagy a verzió szám nem egyezik.
    Most megpróbálom a laptopon is.
  • genndy
    Hopp, lemardt, van még ilyen is, valójában inkább erre gondoltam:
    SkyrimPrefs.ini
    [General] (Added the following at the end)
    iPreloadSizeLimit=209715200
    fMasterFilePreLoadMB=320.0000
    iNumHWThreads=X (X=Number of CPU Cores)
    bUseThreadedParticleSystem=1
  • genndy
    Lila szín=hiányzó textúra. A játék nem találja a modellhez tartozó textúrát. Vagy nem létezik, vagy rossz útvonalon van. Ellenőrizd még egyszer azokat a modokat, amik NPC-kre / új társakra vonatkoznak, hogy tényleg mindent bemásoltál a megfelelő helyre. Illetve modsorrend is bekavarhat: arra meg a BOSS lehet a gyógyír.

Ami még lehet, egy betöltésnél nekem is előjött: memóriakutyulás, kevés memória, valami ilyesmi. Ha amúgy a gépedben van elég ram, akkor próbáld meg ezt:
    To make TES Skyrim gameplay smoother and to use more memory for it, modify skyrim.ini with these:
    [Papyrus]
    iMinMemoryPageSize=100000
    iMaxMemoryPageSize=5000000
    iMaxAllocatedMemoryBytes=1800000000
  • joceruza
    Nem tudom pontosan. Ilyenre gondolsz?
    Előkaptam a fegyót...

Aztán mentettem,majd betölt...

Én sem tudom mitől van. Semmilyen textúra packot sem használok. Sokan azt mondják hogy az Optimizer Textures segít ezen a dolgon. Nem tudom. Mikor beraktm a modokat kb. 60-at,utána elindítottam a progit és jó ideig nem volt gond. Aztán tettem hozzá a modokat és azóta egyre gyakrabban előfordul...
  • Fantusz
    Az okot leírtad, de a megoldásban sajnos nem tudok segíteni.
    A hiba ismert az Oblivionból is, ott is sokszor volt probléma, hogy a fej textúrák teljesen elütöttek a test színektől.
    A lila árnyalat egyértelmű jelzés, hogy az oda való textúra beillesztése hibás.
    Ennek oka lehet maga a mod, vagy kell valami plusz segédprogram is a helyes megjelenítéshez, vagy a játék verziószáma nem megfelelő.
    Arra is van példa, amikor a mod managerrel nem működik egy mod, manuálisan a helyére pakolva viszont gond nélkül megy (meg arra is van példa, hogy egyetlen mod tönkre vágaja az egész játékot: pl. gyenge gépre felrakott HD textura).
    A modolás türelemjáték, s az is a játék része, hogy egyes modokról le kell mondani a játékosnak, ha nem sikerül helyesen beintegrálni a játékba.
  • xblades
    Hellosztok

Egy érdekes hiba ami az én gondom, remélem van aki találkozott már vele és tudja a megoldást.

Feltettem egy-két modot ami új társat ad a játékhoz, minden jó lenne ha a fejük színe igazodna a testük színéhez, de nem.
    Vagy eltérő színű a fej attól a vonaltól kezdve ahonnan a fej texturája van vagy teljesen világos lila. Ami olyan mintha nem találná a hozzá tartozó texturát.
    Mindkettő eset előfordul egyszerre is a játékban két külön NPC-vel.
    Sőt én is csináltam egy modot amiben külön leraktam NPC-et a játékban (nem társakat) és azoknál is ez van.
    De az alap NPC-nél nincs ilyen gond.
    Kikapcsoltam már minden más modot amit mellette feltettem, ez sem segített.
    Tudom ez a motor hibája mert csinálta ezt a Fallout két részénél is, ott tudtam mit kel átírni a .ini-ben de ezt itt nem találom.

Köszönettel
  • Malakai
    Utánanéztem, azok Dragon Age 2 páncélok és BioWare/EA beszólt szerzői jogi probléma miatt.
    Steamen ezért tuti nem lesz, de esetleg máshol még fent lehet.
    Hawke mage champion páncél, erre keress rá esetleg, vagy ez alapján indulj el.
  • genndy
    Szerintem akkor a Steam Workshpon keresgélj, 'witcher' alapján.
    Lehet hogy valamit csak oda tesznek föl, valamit meg csak a Nexusra.
  • joceruza
    Igen,a kép az onnan van,de a hozzászólásokban is sokan kérdezik hogy hol lehet azokat megszerezni. Azok valamiféle "replacer"-ek. Az egyik hsz.:

"There are no permissions to upload the 4armors on the pic.
    Its "illegal" and when he will put them here on nexus, he will be banned.
    But if you want the armors: Google is your friend."

Jó lenne tudni hogy mit kellene keresni... Azért köszi!
  • Malakai
    The Witcher 2 Models by LordOfWar
  • joceruza
    Helló! Ezekről a páncélokról tud valaki valamit?

Nagyon hálás lennék némi információért. Köszönöm!
  • Skyrim
    a
  • Skyrim
    h
  • Calver
    látom tonemap ki van kapcsolva, akkor gondolom másikból jöttek a színek - mert baromi szép színesnek néz ki biza a játék nálad
  • Skyrim
    Valaki tudja hogy mért nem az 1.5 verzióját szedi le a Skyrim HD 2k-nak amikor a mod melletti sárga felkijáltó jelre katintok ?
  • Skyrim
    Valaki tudja hogy mért nem az 1.5 verziót szedi le a Skyrim HD 2k-nak,amikor a sárga felkijáltó felre rákantintok ?
  • Malakai
    Heh, már meglepődtem, hogy steam kiadta, hogy Skyrim akció, hátha valami változás, de nem természetesen storeban továbbra is elérhetetlen. :P
  • Although
    Enderal
    Ha valakit érdekel pár új kép az Enderalból. A játék maga inkább a New vegasra fog hasonlítani xp-s lesz és történet alapú a skyrim motorjára épülve. A 4th legjobban várt mod a modb szavazáson.
  • Nos
    Nem tudom, ki hogy van vele, de amikor én elkezdtem anno a grafot túrni, akkor kicsit untam már a Skyrimet, de még éreztem benne a potenciált. Ha már a fórum is erre tart, akkor már igazán jöhetne pc-e is a köv. kieg, vagy inkább valami szép total conversion :)
  • Maxtreme
    ofc.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

/*-----------------------------------------------------------.
    / Choose effects /
    '-----------------------------------------------------------*/

// Set to 1 for ON or 0 for OFF
    #define USE_SMAA_ANTIALIASING 1 // [0 or 1] SMAA Anti-aliasing : Smoothens jagged lines.
    #define USE_LUMASHARPEN 1 // [0 or 1] LumaSharpen : Also sharpens the antialiased edges which makes them less smooth - I'm working on fixing that.
    #define USE_BLOOM 0 // [0 or 1] Bloom : Makes bright lights bleed their light into their surroundings (relatively high performance cost)
    #define USE_HDR 1 // [0 or 1] HDR : Not actual HDR - It just tries to mimic an HDR look (relatively high performance cost)
    #define USE_TECHNICOLOR 0 // [0 or 1] TECHNICOLOR : Attempts to mimic the look of an old movie using the Technicolor three-strip color process (Techicolor Process 4)
    #define USE_DPX 0 // [0 or 1] Cineon DPX : Should make the image look like it's been converted to DXP Cineon - basically it's another movie-like look similar to technicolor.
    #define USE_LIFTGAMMAGAIN 0 // [0 or 1] Lift Gamma Gain : Adjust brightness and color of shadows, midtones and highlights (avoids clipping)
    #define USE_TONEMAP 0 // [0 or 1] Tonemap : Adjust gamma, exposure, saturation, bleach and defog. (may cause clipping)
    #define USE_VIBRANCE 1 // [0 or 1] Vibrance : Intelligently saturates (or desaturates if you use negative values) the pixels depending on their original saturation.
    #define USE_CURVES 0 // [0 or 1] Curves : Contrast adjustments using S-curves.
    #define USE_SEPIA 0 // [0 or 1] Sepia : Sepia tones the image.
    #define USE_VIGNETTE 0 // [0 or 1] Vignette : Darkens the edges of the image to make it look more like it was shot with a camera lens. May cause banding artifacts.
    #define USE_DITHER 0 // [0 or 1] Dither : Applies dithering to simulate more colors than your monitor can display. This lessens banding artifacts (mostly caused by Vignette)
    #define USE_SPLITSCREEN 0 // [0 or 1] Splitscreen : Enables the before-and-after splitscreen comparison mode.

/ SMAA Anti-aliasing settings /

#define SMAA_THRESHOLD 0.12 // [0.05 to 0.20] Edge detection threshold
    #define SMAA_MAX_SEARCH_STEPS 16 // [0 to 98] Determines the radius SMAA will search for aliased edges
    #define SMAA_MAX_SEARCH_STEPS_DIAG 6 // [0 to 16] Determines the radius SMAA will search for diagonal aliased edges
    #define SMAA_CORNER_ROUNDING 0 // [0 to 100] Determines the percent of antialiasing to apply to corners.

// -- Advanced SMAA settings --
    #define COLOR_EDGE_DETECTION 1 // [0 or 1] 1 Enables color edge detection (slower but slightly more acurate) - 0 uses luma edge detection (faster)
    #define SMAA_DIRECTX9_LINEAR_BLEND 0 // [0 or 1] Using DX9 HARDWARE? (software version doesn't matter) if so this needs to be 1 - If not, leave it at 0.

/ LumaSharpen settings /
    // -- Sharpening --
    #define sharp_strength 0.60 // [0.10 to 3.00] Strength of the sharpening
    #define sharp_clamp 0.035 // [0.000 to 1.000] Limits maximum amount of sharpening a pixel recieves - Default is 0.035

// -- Advanced sharpening settings --
    #define pattern 2 // [1|2|3|4] Choose a sample pattern. 1 = Fast, 2 = Normal, 3 = Wider, 4 = Pyramid shaped.
    #define offset_bias 1.0 // [0.0 to 6.0] Offset bias adjusts the radius of the sampling pattern.
    // I designed the pattern for offset_bias 1.0, but feel free to experiment.

// -- Debug sharpening settings --
    #define show_sharpen 0 // [0 or 1] Visualize the strength of the sharpen (multiplied by 4 to see it better)

/ Bloom settings /
    #define BloomThreshold 20.25 // [0.00 to 50.00] Threshold for what is a bright light (that causes bloom) and what isn't.
    #define BloomPower 1.446 // [0.0000 to 8.0000] Strength of the bloom
    #define BloomWidth 0.0142 // [0.0000 to 1.0000] Width of the bloom

/ HDR settings /
    #define HDRPower 1.30 // [0.0 to 8.0] Strangely lowering this makes the image brighter
    #define radius2 0.87 // [0.0 to 8.0] Raising this seems to make the effect stronger and also brighter

/ TECHNICOLOR settings /
    #define TechniAmount 0.11 // [0.0 to 1.0]
    #define TechniPower 2.8 // [0.0 to 8.0]
    #define redNegativeAmount 0.88 // [0.0 to 1.0]
    #define greenNegativeAmount 0.88 // [0.0 to 1.0]
    #define blueNegativeAmount 0.88 // [0.0 to 1.0]

/ Cineon DPX settings /
    #define Red 8.0 // [1.0 to 15.0]
    #define Green 8.0 // [1.0 to 15.0]
    #define Blue 8.0 // [1.0 to 15.0]

#define ColorGamma 2.5 // [0.1 to 2.5] Adjusts the colorfulness of the effect in a manner similar to Vibrance. 1.0 is neutral.
    #define DPXSaturation 3.0 // [0.0 to 8.0] Adjust saturation of the effect. 1.0 is neutral.

#define RedC 0.36 // [0.6 to 0.2]
    #define GreenC 0.36 // [0.6 to 0.2]
    #define BlueC 0.34 // [0.6 to 0.2]

#define Blend 0.2 // [0.0 to 0.1] How strong the effect should be.

/ Lift Gamma Gain settings /
    #define RGB_Lift float3(1.000, 1.000, 1.000) // [0.000 to 2.000] Adjust shadows for Red, Green and Blue
    #define RGB_Gamma float3(1.000, 1.000, 1.000) // [0.000 to 2.000] Adjust midtones for Red, Green and Blue
    #define RGB_Gain float3(1.000, 1.000, 1.000) // [0.000 to 2.000] Adjust highlights for Red, Green and Blue

/ Tonemap settings /
    #define Gamma 1.0 // [0.00 to 2.00] Adjust midtones

#define Exposure 0.00 // [-1.00 to 1.00] Adjust exposure

#define Saturation 0.00 // [-1.00 to 1.00] Adjust saturation

#define Bleach 0.00 // [0.00 to 1.00] Brightens the shadows and fades the colors

#define Defog 0.000 // [0.00 to 1.00] How much of the color tint to remove
    #define FogColor float3(0.00, 0.00, 2.55) // [0.00 to 1.00, 0.00 to 1.00, 0.00 to 1.00] What color to remove - default is blue

/ Vibrance settings /
    #define Vibrance 0.20 // [-1.0 to 1.0] Intelligently saturates (or desaturates if you use negative values) the pixels depending on their original saturation.

/ Curves settings /
    #define Curves_contrast 0.30 // [-1.0 to 1.0] The amount of contrast you want

// -- Advanced curve settings --
    #define Curves_formula 7 // [1|2|3|4|5|6|7] The constrast s-curve you want to use.

/ Sepia settings /
    #define ColorTone float3(1.40, 1.10, 0.90) // [0.00 to 1.00, 0.00 to 1.00, 0.00 to 1.00] What color to tint the image
    #define GreyPower 0.11 // [0.0 to 1.0] How much desaturate the image before tinting it
    #define SepiaPower 0.58 // [0.0 to 1.0] How much to tint the image

/ Vignette settings /
    #define VignetteRadius 1.00 // [-1.00 to 3.00] lower values = stronger radial effect from center
    #define VignetteAmount -1.00 // [-2.00 to 1.00] Strength of black. -2.00 = Max Black, 1.00 = Max White.
    #define VignetteSlope 8 // [1 to 16] How far away from the center the change should start to really grow strong (odd numbers cause a larger fps drop than even numbers)
    #define VignetteCenter float2(0.500, 0.500) // [0.00 to 1.00] Center of effect.

/ Dither settings /
    //No settings yet, beyond switching it on or off in the top section.

//Note that the checkerboard pattern used by Dither, makes an image harder to compress.
    //This can make your screenshots and video recordings take up more space.

/ Splitscreen settings /
    #define splitscreen_mode 3 // [1|2|3|4|5] 1 = Vertical 50/50 split, 2 = Vertical 25/50/25 split, 3 = Vertical 50/50 angled split, 4 = Horizontal 50/50 split, 5 = Horizontal 25/50/25 split

Igazából csak a színekkel bűvészkedtem, semmi mással. :)

Enb-ből meg a Skyrealism/vibrant effektjét használtam. Annyi hogy kikapcsoltam a DOF-ot.
  • joceruza
    Én ilyennel nem találkoztam...
  • Calver
    ez biza baromi szép

SweetFX beállításokat majd akár egy spoiler mögé rejtve berakhatnád, érdekel h mit és hogyan állítgattál.
  • Skorzeny8814
    Szóval más még nem találkozott ezzel a problémával? Vagy csak a megoldást fedi sűrű homály?
  • joceruza
    Nem tudom hogy ezt kinek írtad,de ha még mindig Vilja-ról van szó, akkor vegyél magadnak egy lovat. Ülj fel rá. Ha Vilja nem varázsol magának lovat,akkor menj oda hozzá és mondd neki hogy... Legalsó lehetőség. Ha egyszer már eljutottál odáig hogy mindeketten nyeregben vagytok,onnantól ha te felülsz akkor ő is,ha te leszálsz,ő is.Kivéve ha te lóhátról harcolsz.
  • sokszor
    Mindig elszoktam azokat olvasni, csupán annyi lenne a problémám, hogy a Horses for followers nem működik ,mert ugye az lenne, hogy odamegyek az árushoz, veszek magamnak egy lovat, majd veszek a társamnak is 1 lovat, persze lehet, hogy valamit itt is figyelmen kívül hagytam vagy esetleg nem értettem meg rendesen.
  • Maxtreme
    pofás! :)
    Közben adtam neki némi ENBt is :)

Nem b*sztatom tovább, jó lesz ez így :)
  • genndy
    Igen. Miért, mi a gond?
    Ja, ENB-k nem jók, azokat rossz helyre rakja. Azokat kézzel érdemes macerálni.
  • Trollface

Ezek marha jók. Csak nagyon erős gép kell.
  • BladeW
    Lehet olyan moddal kísérletezel amit a játékon belül is "aktiválni" kell. Én eddig egy ilyennel találkoztam, szóval readme a barátod.
  • sokszor
    Nektek működik minden mód, amit beraktok NMM-be?
  • steweee
    :)
  • Maxtreme
    Tegnap kissé elkezdtem moddolni a cuccost, dobok ide is 1-2 képet a végeredményről ha nem baj :)

Használt modok:
    Skyrim HD v1_5 FULL - Dungeons-607
    Skyrim HD v1_5 FULL - Landscape-607
    Skyrim HD v1_5 FULL - Misc-607
    Skyrim HD v1_5 FULL - Towns-607
    Skyrim HD v1_6 FULL - Riften-607-1-6
    DYNAVISION Dynamic Depth of Field v 2-12525-2-0
    Skyrim Flora Overhaul v171 Hi-Res-141-1-71
    WATER 1_4c High Res-13268-1-4c
    Enhanced Lights and FX-27043-0-1-3
    Khantus Armor v1b-16397-1b
    Official HD Textures pack
    Lush Grass 1-4-1-3288
    Lush Trees 1_4a-3385-1-4a
    Seductive Lips HD-22701-1-0
    SweetFX + custom config by én :)
  • steweee
    hogy mik történnek miközben nem vagyok 2 napig...

a skyrim skyrim nélkül nem az igazi