30713
TES
  • cSuwwi
    mi ez a sok komment? már azt hittem kijött a dragonborn :D
  • morzsi555
    Én a True Vision ENB-t ajánlom. Ilyen lesz (ssao ki van kapcsolva): link1, link2
  • MaRee
    http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Bthardamz
  • rosti
    Tudnátok abban segíteni hogy a Dwemer Bthardamz csarnokba hogyan jutok be.Az első ajtót indák állják el a másik ajtót pedig küldetéskulcsos.
    Az biztos,hogy 2 küldetés is szol ide 1 vámpíros meg 1 kincskeresős.De nem tudom ki adja a küldit ill. a kincskeresős már fut és ehhez kellene, de az ajtó mégsem nyílik mert blokkolja 1 másik küldetés.
  • csoki89
    Karaj! Köszi :)
    öö közbe előjött egy ismert problem, de hirtelen nem találtam rá a választ. A sharpshooters enb-nél le van írva h rakjak fel valami water redux fixet vagy mit. Na most én ilyet nem találtam, csak mindnféle vegyes ez-az fix, és végül egy green water fixet tettem fel. Na most az enb bekapcsolása után nem néztem meg, de most merültem egyet és nagy ződség! Hiába van fent ez a greenwaterfix.
    A sorrend nem jó, vagy a fix, vagy mi lehet a baj? Annyira nem égető baj, de hosszútávon zavaró lesz ha így marad.
  • morzsi555
    "minden maxon, bebipálva stb."

Object Detail Fade-t ne pipáld be. Bővebben itt.
  • genndy
    Abszolút ebbe a topikba tartozó hír:
    Skyrim DLC-i elérhetők tőlünk is Steamen! Sajna most nincs akció, de remélhetőleg nem csak átmeneti az állapot. Alapjáték érdekes módon még nem vehető.
  • genndy
  • csoki89
    Köszönöm a segítséget, ha nem mondod, eszembe nem jut h a legalapvetőbb dolgoknál nézzek szét.
    Mostmár jöhetnek a brutál fps-zabáló modok, mert 24-ig van még mit kitölteni :DD
  • csoki89
    Konklúziót írnék ezzel kapcsolatban.
    Morzsi555 ajánlására kikapcsoltam az antialiasingot, bekapcsoltam az FXAA-t. Ezen kívül visszavettem mindent ultrára, minden maxon, bebipálva stb. Minden mod megy amiről csak szó esett, és ugyanott ahol max antialiasingal 25 fpst mértem, most fixen, forgólódva is 51 fpst mérek. De tettem egy kört, és a helgenből riverwoodba tartó úton, a vízesés párájába beállva is ugyanazt mértem, mármint h megduplázódott a sebesség.
    Egyértelműen kijelenthetem tehát - ami igazából eddig is egyértelmű volt csak nem foglalkoztam vele :D :D - hogy az élsimítás brutálisan leredukálja a képkockasebességet! Ámen
  • csoki89
    Az előbbihez kapcsolódna amit írok. Maradt minden ugyanúgy ahogy írtam, és a static mesh improvementet visszakapcsoltam. Bekapcsoltam a flora overhault és a lush grasst. Ehhez képest nincs fps-esés!
    Kezd kikerekedni hogy az élsimítás köpött bele a levesbe.
  • genndy
    ATI is tudja (bár lehet hogy az Nvidia jobban támogatja, vagy ilyesmi, én se értek annyira hozzá). De ATInál is bekapcsolható, és működik.
  • morzsi555
    Az FXAA is egy élsímitás fajta. Csak az egyiket használd. Az FXAA a kevésbé gépigényes, azt használd és az AA-t kapcsold ki. Hátránya a sima AA-hoz képest, hogy egy kicsit homályosabb lesz tőle minden a képernyőn, de alig észrevehető és cserébe nem zabál annyi fps-t.
  • csoki89
    Atim van, és ott van, be lehet pipálni :D
    Na haladok, most annyit csináltam h static mesh improvementet kilőttem, antialiasing 4, anisotrop 8, FXAA off, minden highon kivéve a radiar blur medium, reflect sky off, a view distance-nél pedig a felén van minden.
    Az fps átlag 25-ről felment 45-50re!!!! A látványban elenyésző a változásm bár a részletek nyilván sok mindene odavesznek. De mindjárt variálom kicsit, hátha az antialiasing lesz a ludas.
  • PiszkosFred
    Nem igazan ertek hozza, igy lehet hulyseget kerdezek, de az FXAA az nem nvidia speci feature? Ati is tudja?
  • csoki89
    Be szokott igen. De most néztem pont úgy h fxaa kikapcs, anti maxon, és a beállítások is csak highon. Egy adott helyen - riverwoodban - forgolódok, és van javulás, de nagyon parányi. Ez úgy h minden használt mod bekapcsolva. A külön ati catalystban minden xtra teljesítményfokozó ki van kapcsolva.
  • morzsi555
    Antialiasing és az FXAA is be van kapcsolva?
  • csoki89
    Ok akkor most rámegyek erre kicsit, mert gondoltam rá h ezzel is lehet akár valami, de nem akartam elhinni :D
  • genndy
    Oké, akkor a driverben nézz körül. Mi van ha mindent minimumra állítasz? Mi van ha mindent maximumra? VSync on/off? AA, AF on/off?
    Élsimítás, árnyékok amik legjobban zabálják az fps-t. Ha a játékban be van kapcsolva az AA, akkor a driverben már ne legyen. Ilyesmiket csekkoj végig, főleg a driverben, mert akkor ott lesz valami.
  • csoki89
    Jó h kétfele beszélünk, de m1 is :D
    Nem mondom h szarul megy, de mint te magad is, sokan mások is, videók, és írások alapján is azt szűrtem le hogy az én konfigomon sokkal jobban kéne mennie. És konkrétan ez az ami idegesít, meg amit az előbb írtam de ugye a kettő összefügg. És aki 100 modot ír, annak a fele textúrajavító, fele ilyen gépen 40-50 fps.... MIVAN?? Ezért szeretném kitalálni h mi a vérért nem megy. Egyébként amoda már írom neked a listát, ha lecsekkolod talán tudsz okosat mondani, mert persze tudom h nem elképzelhetetlen h sok textúrajavítót/cserélőt pakoltam be. Csak a dolog ott megbukik, hogy amikor csak a 2K HD texture pakkot, a flora overhault, meg a lush grasst feltettem, már annyira szaggatott h néhol örültem a 15 fpsnek.
  • genndy
    Skyboostot hivatalosan beraktál valamelyik peccsel, azért nem támogatott tovább.
    HD7... kártyával nem megy jól a játék? Ne mondd már. 6850-m van, és ultrán játszok, 2K textúramodokkal.
    Egyébként egyszerű: csak addig pakold tele modokkal a játékot, amíg bírja a géped. Sajnos a játék motorja se úgy lett megírva, hogy a végtelenségig kezelje a nagyfelbontású textúrákat, tehát nem kell csodálkozni ha megfekteti a gépet.
  • csoki89
    Na igen. Találtam már sok mindent de nem működnek.
    A skyboost is bizonyos verzióig működik.
    Ez a borderless window is. Pedig ez bazigyorsulást hozna elvileg na m1.
    Valahol írtak olyan cuccról, ami elhiteti a játékkal h nvidiám van, és akkor gyorsabb lesz - mert h alapból a skyrim nem kamázza az atit.
    Na most feltettem a 13.2es drivert ami kicsit húz(na) rajta, de max 1-2 fpst érzékeltem, lehet még azt is csak beképzelem, mert számszerű adattal nem nagyon tudom alátámasztani.
    FPS limitert, ami a mikrolaggot megszünteti meg kiüti valami alapvető mod amiről nem fogok lemondani.
    Ezeken kívül másról nem tudok. És egyre jobban idegesít ez az egész mert fölöslegesen b@sztunk ki több mint fél misit egy komoly gépre. Az én szemszögemből legalábbis, mivel én csak ezzel játszok/játszanék de ezt sem tudom élvezni ilyenek miatt...
  • genndy
    Nem fog működni. Mod helyett keress inkább külső programot akkor, az is van, csak nem tudom a nevét.
  • csoki89
    Erre a borderless windowra azt a megoldást találtam ki, h újrarakom a játékot, felpatchelem addig amíg a videókban is még működik a mod. Megcsinálom - feltételezem sikerül is majd - aztán továbbpatchelem. Szerintetek ez így életképes elgondolás? Vagy a továbbpatchelés bele fog ebbe kavarni és visszaesik a teljesítmény?
  • csoki89
    Hali!
    Az alapvető performance javító cuccokon kívül tudnátok okosságokat mondani? Ez a borderless window mod nagyon jó lenne, csak ugye a lehető legfrissebb a játék, és szerintem ezért nem működik. Csak régebbi verzióknál műxik a videókban. De lehet h rosszul gondolom, ha tudnátok erre választ adni vagy segíteni megcsinálni örülnék.
    Valamint. Szintén nem túl alapvető, de látványos textúrajavító-cserélő modokról nem tudtok esetleg? Mert nézegettem ma vagy 3 órán keresztül a nexust, de csak az eddig bevált dolgokat találtam, egy két még számomra újat. Akármi jól jön, a lényeg h minél szebbre tudjam csinálni a gammát.

Utsó kérdésem hirtelen, h akinek HD 7es sorozatú Radeonja van, és esetleg feltette a 13.2-es beta drivert, az tapasztalt e komolyabb gyorsulást, változást a játékon? Elvileg a skyrimra ki van hegyezve, és meg kéne dobnia a teljesítményt. Előre is köszi
  • Action
    A Frostfall úgy indul el h éjjel pár másodpercig fel kell nézni az égre...akkor kapsz egy üzenetet és máris aktív lesz a mod...
  • Fantusz
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A hegy tetején élő sárkányhoz (Paarthurnax) csak akkor engednek fel a szakállasok, amikor a főküldetésben elérsz odáig.
    Két történet rendhagyó módon összekapcsolódik, de egymástól független marad: az Elder Scrolls egyik tekercsét kéri Paarthurnax, s ez a tekercs (plusz még másik kettő) kell a Dawnguard főköldetéséhez - ha úgy állsz Paarthurnax elé, hogy már nálad van az Elder Scrolls, megspórolsz egy el-vissza utat.
  • Fantusz
    A könyv minden fogadóban megtalálható valahol, de ott van a küldetések között is, hogy keresd meg.
    A Frostfall vélhetően azért sem indul automatikusan, hogy legyen idő felkészülni a játékosnak.
    Persze az is lehetne megoldás, hogy az invetoryba automatice megkapja a favágó fejszét, némi tüzifát, állatbőröket.
    Legnehezebb a jeges vízben úszkáláshoz való lötyik alapanyagát összeszedni (15 strawberry, 1 slaughterfish scales, 1 eye of sabre cat)
    A vízben úszkálás nélkül elég jól el lehet kalandozni, a mod másik részének is akkor van igazán értelme, ha nem teleportálgatsz el a hidegből.
    Néhány kiegészítő modot ajánlanak a Frostfall mellé, azokat is érdemes telepíteni.
  • seraph27
    #20774-776 ! Még jó hogy olvasgatom a régi hsz-eket, itt írja az ember hogy kell egy könyv ami aktiválja a Frostfallt. Riverwood fogadó-ban van. Úristn! Még kerek 5 órát kell várnom hogy megkereshessem :( Ez felháborító :D
  • MaRee
    Mármint na, easy nehézségi fokozaton (novice vagy mi) volt ez valszeg, úgy értem. Korán van még.
  • MaRee
    Easy mód nyilván, azért nem ilyen egyszerű már normálisabb nehézségi fokon ütlegelni :)
  • Action
    Meg fogod kapni tőlük majd azt a shoutot amivel tovább tudsz menni,ha megcsináltad a küldetést amit adnak...

Térkép tudtommal nincs hozzájuk,de mindig kapsz infokat hogy merre lehet találni újabbakat.
  • seraph27
    Nem ez az, sajnos.
  • seraph27
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azt tudja valaki, hogy High Hrothgarnál ahol van az az erős hóvihar, hogyan lehet továbbjutni? Azt mondják a szürkeszakállék, hogy kell hozzá egy ilyen viharűző sárkány-mondás :D na azt hol lehet megtanulni? Meg egyáltalán létezik valahol térkép a shoutokhoz?
  • kastil
    váó. szépen beszél
  • Ragnar360
    annyira nem nevettetett meg, csak néha egy kicsit...de tényleg nagyon durva a gameplay:D (lol és még a finishing animaciokat is milyen faszásan megcsinálták unarmedre is:DDD) rejtett easy mód a jatekban vagy volt ez kb:DDD mondjuk igy a fele élmény oda, de kárpótlásul meg leversz mindenkit, ha kajak erre mégy rá:D
  • Ragnar360
    nerf plz:D
  • MaRee
    Jah én sem tudok iylenekről, de Robbaz Skyrimes videóit érdekes nézegetni, könnyesre röhögős kategória .D
  • genndy
    Nincsenek boxerek, semmi ilyesmi, csak a páncélok kesztyűi.
    Bár lehet hogy készült ilyen mod (én nem találkoztam vele).
  • steweee
    uhhhh :)

minden képzeletet felülmólóan jó :)

remélem van hozzá különféle boxer és ilyen tokos kések, mint pl: a soul caliburból a bérgyilkosnak, nem csak a gauntletek

bár a videóban úgy látom kissé őrült a srác :)