The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Metalmilitiakid
Azért rájöttem, hogy az elejétõl fogva masteren annyira nem OP a Thief, bár most hogy már jönnek a glass fegyverek kezd egész jó lenni. De eddig ilyen lõ elfut, vár, visszamegy, lõ elfut, vár, karakterként mûködött. Most már kezdenek hatásosak lenne a backstab ek, bár még így is sokszor kettõ kell.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

cSuwwi
vajon volt aki nem black start csinált belõle a questtel?
annyival többet nyújt black starként (humanoidból dögivel van, eltenni valaki láb alól nem nagy kunszt), hogy már felfogható egyfajta cheatnek is, szvsz

shit happens

Carmang
A Black Star (mármint az Azura féle) arra jó, hogy emberek (orkok, elfek, stb) lelkét gyûjtheted benne, és enchantolás után nem semmisül meg, mint a normál Soulgem-ek.
Ja, az emberek lelke Grand méretû, ezért jó enchantolásra.

Én a Skyrim Nexusról szedtem le sok sok modot a játékhoz. A többségét bírta is a konfig. Igaz nálam világ életbe akadtak a dolgok én már fel sem veszem ezt. Mindig kicsi volt a Vga az adott korszakhoz 😄
Riva Tnt32mb al NFS3 aztam. MX 440el NFSU 2ztem. 6600 Go 256mb al már Far Cry oztam de az nagyon nem volt nyerõ és 8600Gt vel Skyrim / Cod 5/6 Witcher 😄 Jó lenne ha már az átlag fps 25 fölé menne magas felbontásokon is 😄
PTW
énis ezzel próbálkozom de nem bírom vagy csak szimplán nem tudom, hoyg kell normálisan beállítani, hogy ne dögöljön meg a gép tõle.
Bosszant mert elvileg minimális 1-2 fps esést kéne produkálnia csak de nálam sokkal több. 3,2 es core2 duo, 4 giga ram és egy 4850 512-vel (vga sajnos már nagyon öreguras kezd lenni)

nekem 6870-el is megakad néha a játék ha a messzi távolba feltûnik 1 város. Igaz full hd-n és ultrán. Ilyen kis felbontásra 512 mega memória is bõven elég ahogy írták már. HD-ra kell 1 giga bár oda már nem árt 1,5. Lehet megnézem én is majd ezeket a modokat, nem is tudtam, hogy vannak. Remélem nem fog tõle akadni máshol mint eddig 😊 Honnan lehet ezeket beszerezni? pl egy modolt high szebb egy alap ultránál( ha kompromisszumra kényszerítene)
Fehercsoki
8600 GT-vel alapból nem lehet sok fpsed, kár modokat is belerakni.

Igen de ez a teljes alaptextúrát lecserélné sokkal részletesebbre.
Én a 8600Gt vel csak olyan modokat tettem fel ami pl a vizet vagy jeget szebbé teszi amikor egy Winterhold HQ textúrát feltettem a városra ott eléggé akadt a játék és le is szedtem. Jó volna ha menne most 😄
Fehercsoki
Persze, én 512 mb vrammal is textura modokkal játszok...

Sziasztok.

Lenne egy olyan kérdésem szerintetek egy HD 6670es ddr3 as 2Gb os kártyához (Nyilván lassabb a DDR5 nél de dupla fedélzeti memória)érdemes lesz leszednem a nexuson lévõ High textúrázó modot? Nem hd felbontásba használnám hanem 1280*1024ben. A régi gépem (sajnos nem megy már)nem birkózott meg vele rendesen a 8600GT 512Mb kártyával és 2Gb rammmal. És remélhetõleg a hétvégén meglehet az új konfig egy 4 magos Amd vel 4Gb rammal. Mert ha van értelme szívesen játszanék felmoddolt grafikával hiszen nagyon jó Game 😄
Hát... jó kérdés!
Én eddig úgy tapasztaltam, hogy a gyorsaság! 😄 Minél hamarabb le kell verni õket, és minél hamarabb odajutni a közelükbe, hogy a nagy tûzgolyót ne tudják többször is kilõni.
Legalábbis harcossal ez a legjobb taktika, de másfajta karakterrel nem tudom. :/
A hafravenek ellen mi a legjobb támadás.?
Igen. És közben megtaláltam, hogy mivel kevertem:

"The downside to using daggers is that they do not have a weapon specialization (they get a perk in the Sneak skill tree instead which works only with sneak attacks) and they do not benefit from Fortify One-handed effects, which can dramatically increase the damage output of one-handed weapons. Temporary enchantments like the Elemental Fury shout, poisons, weapon enchantments and the Armsman perk do work with daggers."

Tehát egykezes, és az armsman perkjei is erõsítik, csak az egykezes sebzést növelõ enchantok nem érvényesülnek a tõrök esetén. Mondjuk az is elég sokat tud ám számítani, bár megfelelõ sneak-szint, meg ugye a 30x sebzés szorzó esetén nem vészes. 😄
Fpocok
Szerintem a tõr, az tuti egykezes.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Srácok, hogy is van ez a nyaknyiszálós sunyi karakternél, egyszer már beszéltük, de nem emlékszem pontosan:

a tõr az one-handed-nek számít, vagy nem? Tehát érdemes fejleszteni az egykezest meg a perkjeit, vagy azok nem érvényesülnek a tõr használatakor?
Olvastam a 2 alt+tabot, de csinálhattam akor 5x is, akkor se jött vissza a játék 😊

Viszont hátha más is keresi majd a megoldást: ablakos üzemmódban atomstabil, tegnap éjjel toltam vagy 4 órát, egyetlen fagyás sem volt.

Szóval semmi baja a hardvernek, ez megint csak szoftverhiba volt 😊

A Dark Brotherhoodos questek nehezek? Még lvl 5 vagyok szerintetekmikor érdemes elkezdeni, magasabb szinteken?
alt tab sokan azt hiszeik, hogy nem megy, pedig tökéletes. Annyi a titok benne, hogy 2 alt tab kell. 2.szorra visszalép. Még olyan tanácsom lenne, hogy egy olyan játékkal próbálj meg játszani 1-2 órát ami nagyon igénybeveszi a vga-t hátha elõjön.

MÁS: Black star mire jó? nem igazán értem. Azt látom, hogy bele lehet rakni black gemet, de minek? (sajna kipróbálni nem tudom mert eladtam a lélekgyûjtõs fegyverem) 😄
Metalmilitiakid
Jól sejtem, hogy ha thief ként mászkálok akkor igazából nem érdemes magammal vinni segítõt ugye ? (csak mert gondolom nem fog olyan ügyesen lopakodni mint én.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Nyilván a szinthez semmi köze, csak arra utaltam hogy eddig semmi baja nem volt, játszottam vele pár órácskát.

Alt-tab nem opció, mert viszamenni olyankor már nem tudok a skyrimbe - megfagy (úgy tudom ez nem egyedi dolog hanem skyrim feature).

Hardverre azért nem tippeltem mert tolok mást is és ott nincs baj (Arma2, RUSE, World of Tanks). De majd megnézem akkor, ezek szerint itt másoknak nem volt ilyen gondja.

Metalmilitiakid
Nekem ugyanez volt a játék a Bad Company 2 vel egy idõben.Ott a probléma a integrált realtek hangkártya volt, mivel nem szerette a játék. Ha felhúztam rá a legkisebb drivert akkor már csak igen ritkán csinálja. Most amióta játszom talán 1-2x volt. De persze a VGA melegedés is valós, szóval nem árt ha valami progival játék közben méreted a hõmérsékletet és idõnként ki alt-tab olsz megnézni mennyin áll a mutató.

Lehet megfõtt a vga-d. A szinthez nem hiszem, hogy köze van. Tipikusan akkor van ilyen ha pl túlmelegszik és rongálódik a memória a vga-n
Metalmilitiakid
Seph a neve, megtaláltam, köszi!

Huh, pont mostanában találtam meg a Youtube-on egy olyan srác videóit, aki hátbaszúrós assassin karakterrel játszik és olyan "jól" (nyilván relatív az is, hogy kinek mi a jól, mondjuk assassin mûfajban szerintem jól), hogy egész sorozat "oktató" videót tett fel (mert volt rá tömegigény), hogy hogyan nevelhetünk assassin karaktert. Szépen bemutatja, hogy irtja ki pl. Solitude egész belvárosát anélkül, hogy különösebben bárki észrevenné õt közben. Olyan tényleg, mintha az Assassin's Creedet nézném. De mivel most nem tudok Youtube-ot nézni, nem tudok linkelni, csak rémlik, hogy talán Seth a srác neve és talán "Seth assassin Skyrim tutorial" keresésre meg lehet találni.
- - És igen! Khajiit fajjal nyomja.

memóriaprobléma?

Hehe, nincs nekem olyan 😄

SzirmosSzisza
Nem nyomod meg véletlenül a sleep gombot ? 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Srácok: másnak is történik olyan hogy játék közben se szó se beszéd elõször elsötétül a képernyõ (hang még van), aztán a hang is elmegy és a monitor is lekapcsol, úgyhogy mehet neki a hard reset?

Level 10-11ig nem volt jellemzõ, de mostmár akár 15-20 percenként is eljáttsza a dolgot. Természetesen más programoknál ilyen nincs.

Esetleg vmi ötlet?

Fantusz
Fajt azért nem írtak, mert bármelyikbõl lehet nevelni bármit, csak induláskor vannak elõnyök-hátrányok, no meg az sem utolsó szempont, hogy milyen powert kap a figura - high elfbõl valahogy nem lesz soha vérbeli harcos, annyira mágiára van kihegyezve, ennek ellenére ha valakinek mégis altmer warrior a szimpatikus, megoldható a dolog.

Hátba szúrósnak legjobb módosítókkal a khajiit indul:.
+10 sneak, +5 one handed
Karom támadás mellékes, de az Eye of Night (éjjel látás) hasznos.
(Wood elf az orvlövészetre, argorian a tolvajlásra van állítva, de a harcos fajok közül is bármelyikbõl lehet orgyilkos nevelni.
fajok - módosítóik

Metalmilitiakid
Hátba szúróst szeretnék, ennyit találtam meg én is, hogy a sneak nél kell a két skill a sebzés növelõ, meg amivel guggolással szakítja a combatot. De ezen kívül se fajt se más perkeket nem írtak le, azt se hogy hova rakjam a HP stami stb pontokat.

Fantusz
Orvlövészt, vagy sunyi hátba szúrós karaktert szeretnél nevelni?

A perkek adnak fontos módosítókat, azokból kell kimazsolázni a neked hasznosakat.

Orvlövésznek azonnal van egy komoly segítsége: Feandel.
Ha nekim kedvezõen rendezed a szerelmi háromszög küldetést, csatlakozik hozzád, s lényegében ingyér felhúzza az íjászatot 50-ig.
Mivel kezdetben 5 skill fejlõdés szintlépést ér, ki sem kell mennetek a faluból adpet szintû íjász lehetsz, s még a 10-es szinten sem éred el (csak aranyad legyen).
Marksman és sneak, amit elsõsorban perkelni kell.

A sunyi hátbaszúrós karakter picit nehezebben kezd, nincs rögtön segítsége.
One hand, sneak a két kulcs képesség, fõleg az utóbbi.
A sneak jobb oldali ágán van egy perk, ami hatszoros, késõbb tizenötszörös szorzót ad a tõrrel hátba támadónak.
Ezt ráadásul meg lehet duplázni, ha a Dark Broterhood-hoz csatlakozol, s megkapod a páncélt.
Az egyik darab meguplázza a hátbaszúrás sebzést, ami így harmincszoros lehet.
Egy rossz vastõrrel hátulról sunyizva egy sárkányt agyon lehet döfni egyetlen csapással - persze ehhez el kell érni a megfelelõ szintet, és képzést.

A két stílust ötvözheted is, a közös mindkettõnél a sneak, s annak a perkjei.

közben megtaláltam az utat, amit kerestem

Metalmilitiakid
Nem keresem vissza, de valaki írta, hogy milyen OP itt a thief (vagy mi ami sneak el, meg ilyenek). Le tudná valaki írni, vagy linkelni hozzá valamit, hogy azzal, hogy kell fejlõdni és mikeket kell használni, hogy igazán jó legyen, mert ilyennel eddig nem próbálkoztam. Elõre is köszi.

Fantusz
Skyrimben a csináld magad akció vezet csak az üdvösséghez.
Itt a kovács nem javít neked páncélokat, fegyvereket, a mágusok nem enchantolnak, s nem töltik fel a lemerült mágikus fegyvereidet.
Lélekköveket (üreseket és feltöltöttet is) viszont kereskedõknél és lootban is sokat lehet találni, ezek a kavicsok nélkülözhetetlenek az enchantoláshoz, és a lemerült fegyverek újra töltéséhez.

Fantusz
Humanoid lelkeket kizárólag fekete lélekkõbe lehet befogni.
A black soul gem necromanta kreálmány, de a Skyrimben kivették a lehetõséget, hogy fekete lélekköveket gyártson a játékos, marad a loot, illetve egy új lehetõség a Black Star.
A történet az, hogy az Azura Star-t megrontották, s a fõhösön múlik, hogy megszünteti a rontást, avagy kihasználja a megrontott lélekkõ adta lehetõséget.
Ez sajnos elég félszeg dolog lett így, mert egyszerûen nincs érdekében a játékosnak vissza állítani az Azura Start.

Kellene egy kis segítség a map-pal. Falkreathben a múzeumban kapok egy küldit, hogy szedjek össze 3 mehrunes razor cuccot. Mind a háromnak a helyét meg is adja. Az egyik Markarth mellett van, teljesen a térkép szélén, de nem találom az oda vezetõ utat. Dead Crone Rock asszem a neve. Hogyan kell odamenni?

ha a human alapból grand, akkor minek a black soul gem? <#fejvakaras>

ezt nem értem. Csak egyszer lehet belerakni? A Morrowindben és az Oblivionban úgy volt, hogy ha ellõtted a lelket valamire, akkor nem tûnt el, mint a többi soul gem, és újra rakhattál bele

Fehercsoki
Nekem sem bírja, ezért kikapcsoltam az SSAO-t és detailed shadowst, valamint kivettem az fps limitert(nagy laggot okoz ki tudja miért...), és így 0 fps csökkenés, én ezt használom, eddig ez a legszebb és legjobban futó ENB konfig amit találtam.

Metalmilitiakid
A csík szerintem a töltöttség lehet, mint a staffoknál, hogy egy idõ után kifogy belõle a mágikus energia. Azt meg szerintem valami mágusnál lehet feltölteni vagy esetleg enchantolással, ezt én sem tudom.

karoknál = kardoknál 😊

Srácok, egy gyors kérdés:

Ha egy fegyvernél van speciális sebzés írva (mondjuk X tûzsebzés) az pluszban jön hozzá a fegyver Damage értékéhez vcagy már benne van.

Példa:
Orcish Greatsword of Freezing, damage 48
Target takes 20 points of frost damage to health and stamina

Skyforge Steel Greatsword
Damage 56

Melyik a nagyobbat sebzõ a végén?

-------------

Másik: bizonyos karoknál van egy szürke csík ami fogy, másoknál nincs.
Az micsoda? A fegyver állapota?
Ha igen: hogy lehet javítani és mi van ha eléri a nullát?

Calver
Black Star jobb minden téren - mindent tud, amit Azura's Star, csak lehet bele humanoidot rakni, ami alapból Grand lélek.

"The trees move. Do you not see it?"

wesker24
Az Azura Starba csak akkor lehet rakni Black Soul Gem-et ha Black Starod van vagyis a másik megoldást választod nekem volt egy üres Black Soul Gemem megöltem egy civilt és egybõl feltöltötte !

Az a jó az Azura Starba vagy Black Starba hogy soha sem fogy ki szóval érdemes belerakni egy Black Soul gemet egy ütös Enhancttal !
PTW
szívem szerint énis a legújabb ENBet használnám amiben már godrays is van, de sajnos azt már nem bírja a gép, így marad az rcrn

megcsináltam mind a két verziót. Kaptam egyrészrõl az Azura's Star-t, másrészrõl a Black Star-t, ami ha jól látom az Azura's Star Black Soul Gemmé alakítva. A neten amit találtam, hogy az Azura's Star jobb recharban, a Black meg enchantban. Viszont amit nem értek, hogy ezek szerint az Azura's Starba nem lehet rakni humant? Csak mert a korábbi részekben lehetett.

sziasztok, rég játszottam a játékkal, most újra belefogtam. Az azurás küldetés mindkét ága ugyanúgy végzõdik? Csak mert mind a kétszer a csillagban találtam magamat

http://www.youtube.com/watch?v=T7b7uzxv9cA

A jóöreg nightblade ami váalsztható class volt még az oblivionban és fõleg a morro-ban, a dunmerek miatt.

Köszi, én is a nettlebane-re gondoltam, de még csak lvl 5 vagyok, kicsit tornázom magam a winterholdi küldiken, aztán elmegyek érte.
Oké, de azért kérdeztem, hogy 83as onehand mellett nyerek e azzal ha felhuzatom 75ig a heavy armorom vagy az enemy többet erõsödik és nehezebb lesz lecsapni 😊 Illyetve még 1 kérdés: Melyik a legjobb egykezes fegyver? Melyikre érdemes perkelni?
Fantusz
Heavy armornál a Conditioning perk (skill 70) a legfontosabb, de egy harcos miért ne maxolná ki?
Elõbb természetesen a fegyverismeretet kell tréneltetni, kimaxolni, a következõ a páncélismeret (és, vagy) a block.
A perkelés már más kérdés, páncélismeretet szerintem fölösleges maxra perkelni.
Nem használt, sokadlagos fontosságú képességeket fölösleges tréneltetni - legyen inkább erõs harcosod, mint egy gyenge "ezermestered"