The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PTW
https://docs.google.com/file/d/0BxMevjNSr2EjbDBpZ2ZMdmNnc28/edit?pli=1#

egyéb mondanivalóm nincs.

Nos ha benézel a Fallout new vegas topicba ott találod Rydert hotomit és Xblades-t õk elég pengék a modolásba szerintem.

Pár dolgot elolvastam nem sokat de az elsõ alapján arra tettem volna....😊

nézd végig a creation kit oktatókat. Egész jó. Én is kóstolgatom a dolgot. Eddig csak az a problémám támadt, hogy exteriorban kifagy a progi (meg úgy általában mindentõl) Benõmenõ próbálkozott még vele, ha jól vettem ki a dolgot

Calver
sima akció-RPG?
SIMA AKCIÓ-RPG?

legalább annyit megtettél volna, h wikipedia oldalát megnézed. elég, ha csak a készítõket:
Brian Fargo (Fallout és sok más atyja), Jason Anderson (Fallout designere), Chris Avellone, akit csak linkelek, mert túl hosszú a lista, de többek között: FNV.
ehhez kapsz egy körökre osztott, igazi oldschool crpg-t izometrikus nézettel és minden finomsággal, és ez neked csak egy sima akció-RPG?

"The trees move. Do you not see it?"

Van esetleg egy pesti lakos aki ért a módoláshoz???

Korrepetáló órákat bizniszelmék.
Játszottam a BG2-vel anno. 😊 Ez volt az elsõ rp ami gép elé szegezett, 😊 és váltottam a stratégiáról. 😊 Nos nekem jobban bejön a DA😮 de ez ízlések és pofonok 😊 Anno a Morrowind volt még ami nagyot ütõt. De az se akkorát mint a DA😮 nekem. Nyilván a crpg az egy másik mûfaj ki ezt ki azt szereti jobban. 😊De a morrowind is ott van nagyon nagyon elõl 😊
Nos igyekszem elfogadni a változásokat egy szintig.
A Witcher 2 nekem speciel annak aminek csinálták tökéletes Bár a harcrendszer az tényleg inkább akció játékosok számára jobb. De élvezetes. 😊
Mindenesetre a DA😮 volt az utolsó. És ahogy a metacriticen írók, ahol sok embernek a stílusa emlékezett az évekkel ezelõtt conanba összeszedett rps barátaimra, sokan szintén így látják 😊
A skyrim már sajnos túl sok ponton jelent megalkuvást számomra pláne egy Fallout New vegas után. Na az még odabasz rendesen az FNV 😊
De ez van.
PTW: nem értem ahogy elnézem a Wasteland 2 egy szimpla akció rpg lesz. Nem tudom attól hogy lehet csodát várni 😊?

a thieves guide ládái respawnolnak?

PiszkosFred
A profeta szoljon beloled 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PTW
OFF:

azt hiszem Wasteland 2 lesz az ami számomra -vénséges fejjel- megváltja a játékipart. Talán hosszú idõ után az elsõ, és valszeg utolsó igazi RPG lesz amivel valaha játszani fogok.

PTW
köszönöm neked ezt a választ. A baldur's gate-ekhez, vagy a falloutokhoz képest a DA is elég karcsúcska. Anno a baldurs's gate "folytatásának" vártam, lett is belõle seggreesés.

Hát ha szöveges tartalmat akarsz próbáld ki Baldur's Gate-et😊
Fehercsoki
Dawnguardról miért nincs még semmilyen videó?(a hivatalosokon kívül) Elvileg 1 hét és megjelenik xbox-ra.

Hát azt legfeljebb easyn. hardon minden 4-bõl kettõt tudtam befejezni. És az csak hard volt a very hard az más tészta volt. De lehet neked jobban ment. Mármint az Obli. Igen a DA😮 az talán az egyik legjobb ami rp játékként megjelent eddig. Akkor van viszonyítási alapod ez mennyivel szegényesebb szöveges tartalomba 😊

Nekem a Withcer 2 nem jött be, ott a harcrendszer nem tetszett. Oblvionnál a harcrendszer nem tetszett, meg ott alapon nagyon elcseszték a lvl scaleinget. Könnyebb volt a játékot (Obliviont) végigvinni alacsonyszintû karival mint magassal.

Ami még tetszett az Dragon Age volt az elsõ rész, csak ott nem volt olyan jó a környezet, nem volt ekkora szabad terület.
Hát nekem van egy két tippem még pl Witcher2 😊

Igen talán az Oblinál jobb egy kicsit bár a harcrendszer nekem nem annyira. Viszont a sKyre mod sokat javít. A Morroval viszont semmikép nem mérném össze ott ez is bukik mint az obli is.

Az elmúlt 1-2 évben kb. ezt a játékot volt érdemes megvenni😊
Nagyon jó a játék, én elég lassan haladok még csak lvl 13. vagyok, most fejeztem be a Mage College küldit, most már a kapott cuccokkal végre erõsebb lett a mágiám is.

Jobb játék mint Oblivion volt, szerintem. Mondjuk Oblivionnak jobban tetszett a környezete, itt egy kicsit túl zord😊
Az kimaradt nekem 😊 Mivel már lv22-ön úgy gondoltam megnézem a végét 😊 Aztán nem akartam lejjebb venni és befejeztem.

Metalmilitiakid
Sima sárkány amit meg kell ölni ahhoz, hogy az egyik kisebb városban Solitude alatt thane lehessek. Mindjárt 40 vagyok, de még el se hoztam a cuccot az öregeknek amit elsõ küldibe adnak. A fõszálat hanyagolom, hogy azzal csak nagy szinten kelljen dolgoznom.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Ja a fõ góré? Ott van valami amit használnod kell, egy shout ami földre hozza de igazad van ott a sneak valószínû nem fog menni. Hát nem tudom ott valszeg mérgeket meg mindenféle fokozott használnék egyszer jutottam el odáig masteren de az az egy tényleg sok volt a lv22-es szimpla kétkezes barbáromnak. Ezt el kell ismerni. Tehát ott nem tudok segíteni. Oda kell a magas skill érték meg perkfa az egykezesre az biztos.

Metalmilitiakid
Az a baj, hogy sárkányt nem lehet sneakelni, mert repül én meg nem tudok 😄 Más ellenfél kinyírásával még nem volt gondom ami a földön van, de a sárkánnyal nemtok mit kezdeni.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Hát ha csak az alap skyrimet használod mód nélkül akkor tõrre, rövid kardra kapsz 30x-os szorzót.Azt nem tudom hogy meg lehet e közelíteni a sárkányt észrevétlenül mert hamarabb meguntam az egészet anno. Igazából a mértékegység az lv11 körül a forst troll az egy ütés volt. És persze ha mindez nem lenne elég, de az alap általában mindenhol elég még master levelen is, akkor rákenni egy kis mérget a fegyverre. Egyébként olvasd el a perkeket a skill menübe hamar megtalálod mit kell bekapcsolni az íj az még nem is annyira durva mint a kézi fegyverrel csináltak.

Metalmilitiakid
Lenne megint kérdés. Van-e a Glass Dager nél erõsebb tõr (legendary ra van kovácsolva) és ha igen hol van. Valamint thief el master szinten hogy lehet jól sárkányt ölni ? Mert én íjászkodással elvagyok vele, csak nincs türelmem, hogy bele lõjjek valami 100-200 nyílvesszõt, mert még a 3x sneak dmg vel is kb annyi kell bele.

Bár ez kicsit erõs szerintem. Majd fel is jegyzem az üzenõfalára. Azért 25G -ért ne három állat fejvadász jöjjön már értem 😊

Ezenfelül persze sokminden igaz ami az oblira is igaz volt lv20 alatt szerintem nem érdemes elkezdeni a fõsztorit. Az ellenfelek fejvadászok azonnal jönnek, assák is durvák lv10-es karimat egy ütéssel hazavágta egy fejvadász a kétélû bárdal. Ami feltûnõ kicsit, a fegyvereknek "súlya" lett egy dungeonba a kétkezes nord bárdal szinte mindig falhoz csapnak és mire feláll a kari már le is van vágva a fejje. Szóval ez így már tényleg legalább a harcrendszer terén teljesíti a minimális elvárásokat szerintem. Taktikázni kell és most már bizony a kedvenc lopakodós kari is nehéz lett muszály mérgeket paralyzis mérgeket is használni. Rá van kényszerítve szó szerint az ember a taktikázásra. Tényleg le a kalappal a gyerek elõtt aki csinálta!!!Bethesda meg jó lenne ha vetne rá egy pillantást!

Nos ez nekem nehéz lesz ez a SKYRE masteren de még nem adom fel. Jó szível lehet ajánlani mindenkinek aki anno TIE modot használt az Oblihoz vagy imposible fokozaton játszott az old school rpgkel. Legalábbis így gondolom. Így elsõre úgy látom átalakították a perk rendszert specializációs rendszerre. Tehát tényleg képtelenség GOD szintû karaktert összehozni normál játék során. Van vámpír perk fa és az értelmesebben van átalakítva már nincs külön zsebmetszés és zárfeltörés ez mind egy fába került így lett a vámpír fa. valamint szinte az összes perk fa át lett alakítva többágú fejlõdésre, mint írtam a specializációs kialakítás véleményem szerint. az Age of conan perk rendszere is hasonló logikát használ. Személy szerint enélkül a mód nélkül nem fogom használni a Skyrimet ha elõveszem. Lenne mit tanulnia Toddnak és csapatának ettõl a gyerektõl aki ezt csinálta.

igaz

(nekem nem nagyon tetszik az enchant perkfája, mert nagyon destruction spell orientáltnak tûnik, és én azt nem szeretem.)

Metalmilitiakid
Oda írtam, hogy olyan lélek is volt benne, azt hittem egyértelmû.

#19129: 69 es az enchantom és ki van húzva az elsõ pont, meg az, hogy armorra jobban adja a skill húzó dolgokat. Úgy próbáltam pettyvel meg grand al, de nem akart az eredmény változni, ezért kérdeztem rá.

Függ a befogott lény erõsségétõl is. tehát a nagy lélekkõvel erõsebb teremtményeket tudsz befogni ha kis lény kerül a nagy ékkõbe semmit se ér.

PiszkosFred
A lelek mellett az enchant skilled nagysaga is szamit.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Metalmilitiakid
Ezt nem értem, mert próbáltam, hogy grand vagy petty gemet tettem ugyanarra a tárgyra ( a soul is olyan volt benne) és mégsem változott semmit. Éppen talán hp növelést tettem és nem változott. Vagy én csinálok valamit rosszul.

Nos ez a SKYRE még a különbözõ méretû spiderek méreg erõsségét is megkülönbözteti. Be kell vallanom nem gondoltam hogy akár ilyen szinten feljavítható ez a perk rendszer. Egész elviselhetõ. Tényleg izgalmas mert nagyjából készülni kell minden kis csatára ha biztosra akarok menni 😊

Számít. de nem így a felhasználható spell vagy egyéb erõssége is függ tõe amit tárolni tud a kicsi az nem sokra jó. Persze van a fekete lélekkõ de azt még itt nem használtam. de elvileg a human jelegû lelkek gyûjtésére jó.

cSuwwi
csak csarzs tudtommal
illetve ha csinálsz valamit, akkor a nagyobb kõvel erõsebb lesz

shit happens

Metalmilitiakid
Am az, hogy mekkora lélekkövet használok az mit számít ? Csak azt, hogy mennyi charge ot ad? Vagy armorra is ad valamit ?

Nos ez a SKYRE masteren tényleg nehéz. lehet lejjebb kell vennem.

a labirintusban hogyan kell aktiválni a kapukat a pálcákkal? Hiába nyomom az E-t nem csinál semmit, és rá is lõttem a varázslatot, és akkor sem csinált semmit.

jövõ hét végén csinálok egy hjerim interiort a creation kit-tel. Ami végre hasonlítani fog a külsõre. Egyelõre csak egy interior, mert a questekkel még nem tudom mi lesz.

Nem nagy dolog de spec elsõre nem figyeltem hogy használja 😄 Nehogy más is így járjon 😊

benőmenő
De az miért olyan nagy dolog?
SkyUI is használja, de egy oldalról letöltesz egy csomagolt cuccot, amit nem a data, hanem a rendes skyrimmappába kicsomzol, majd az skse.exe-vel indítod a játékot és ennyi. Patchek utáni másnap frissül ez is.
Kéretik nagyon elolvasni a leírást mert ez skse fejlesztést használ...

Tényleg jópofa! Most fejeztem be az FNV vel egy játékot szabadidõmben és elkezdtem ezt. Biza két szimpla bandit olyan gyorsan végzet ki hogy a visszatöltés után már ezek ellen is mindent be kellett vetnem. Mondjuk lv1 vagyok még 😄 De shout és illusion spell meg futástól kezdve mindent. 😊 Úgyhogy izgalmas lesz ezzel végigmenni egy. El se merem képzelni milyenek lesznek a boss harcok. 😊

Nem tudom volt e már. Egy javaslat azoknak akiknek masteren se kihívás ez a játék. SKRE. Ez a skyredone nevû mod.
Szerintem kihozza amit ebbõl e butuska perk rendszerbõl lehet. És tényleg élményt ad. Azt olvastam hogy a speech rész is jobban mûködik. Átnéztem a perk változtatásokat és jónak tûnik. Vége annak hogy kis ügyeskedéssel a bossokat kinyírod. És ahogy nézzem a lv11-en kinyírom a forst trollt is szintén. Ehhez már komolyan taktikázni kell. Most kezdtem el és érdekes már egy varázslat elviszi a manát. Már csak kombinálni kéne az attrib moddal és ez a játék is hozná az obli csatáinak élményét 😊 SKYRE

Hmmm az érdekes. Akkor nem tudom mi lehet, nekem mindig jött a futár gyerek.
már azóta aludtam, utaztam és megcsináltam még egy küldit is

cSuwwi
nekem levél se jött. visszamentem a gyerekhez, utána mentem aludni, és ott onnan folytatódik (kb. mint az oblivonban is)

shit happens

Miután visszamentél a kölyökhöz a hírrel, hogy mit tettél, utána egész hamar jön majd egy futár a különös levéllel. Lehet, hogy meggyorsítja a dolgot, ha gyorsutazol egyet valamelyik városba, de ebben nem vagyok biztos.