30713
TES
  • Calver
  • chopin42
    ne már, még a végén "hiányozni" fog szegény...
  • Kly
    A wall of textet töröltem és közkívánatra kitiltottam Skyrimet a topikból. (Mostmár nálam is betelt a pohár.)
  • Calver
    kedves házigazda!

kérlek, tegyél meg minden topiclátogatónak egy hatalmas szívességet, és másold be a következőt a téma hosszú címébe:
    [spoiler]
    <script type="text/javascript">
    // SG.hu topic banlist v1.0 20111107
    // Készítette: dzsani
    // Inspiráció: cSuwwi - Drom - http://drom.hu/

// Tiltott felhasználók
    // Vesszõvel elválasztva sorold fel azokat a felhasználóneveket
    // akiket ki akarsz tiltani a témából. Szóközt ne használj!
    // Példa: var bl_users = 'név1,név2,név3';

var bl_users = 'Skyrim';

// EZT A RÉSZT NE MÓDOSÍTSD !!!
    $(document).ready(function(){bl_users=bl_users.split(',');$('.topichead').each(function(){var a=$(this).find('a[href*="forumuserinfo.php"] img').length?$(this).find('a[href*="forumuserinfo.php"] img').attr('title'):$(this).find('a[href*="forumuserinfo.php"]').html();a=a.replace(" - VIP","");if(bl_users.indexOf(a)!=-1){$(this).parents('center:first').hide()}})});
    </script>
  • Although
    Prohardwer
    Itt van egy de kompletten kell nézni a gépet. Persze egy nagyon erős kártya egy időre megoldja a dolgot de a legegyszerűbb ha keresel egy megbízható tagot akit megkérsz arra hogy a rendelkezésedre álló keretből hozza ki a legtöbbet. Egyedül ne fogsz boldogulni. Ma már olyan nagy a kínálat hogy el lehet benne tévedni. Veszel valamit és lehet összeakad majd a gépedbe valamivel. Nekem már volt ilyen. Szóval egy megbízható embert kell találj akinek megmondod mennyid van és segít neked. Ennél többet már nem tudok...
  • joceruza
    Szerintem nem kell Vilja-hoz külön mod,mert ő a saját lován lovagol.(Attól függetlenül nekem fent van az UFO és a Convenient horses is) Vilja-ra csak ezek után találtam rá. Neki csak egy valami kell,az a Skyrim.
  • sokszor
    Hali, nekem ez a Vilja meg a Horses for followers mod nem működik, nem tudnátok valami más modot, amivel utánam kulloghat lóval a társam?
  • Fehercsoki
    45k.

#21626 Mindenhol felteszi ugyanazokat a kérdéseket, megkapja ugyanazokat a válaszokat, de mégsem tanul belőle semmit=/
  • Although
    De a legjobb megoldás pl. ha firefoxot használsz de explorerbe is van el tudod menteni a számodra érdekes oldalakat és akkor megjegyezni se kell. Én is ezt csinálom :)
  • Although
    Ez kezd tényleg fárasztó lenni már bocsi. :) Rám tényleg nem mondhatod hogy szóltam már érte. De pár hete már feltetted ezeket a kérdéseket és talán előtte is. Ezek szerint nem figyelsz arra amit az emberek válaszolnak? Nincs ezzel gond de akkor írd fel magadnak, ha feledékeny vagy pl. Ez tényleg a skyrim topic. Épp egy hete mutattam meg vagy kicsit régebben hol tudsz érdeklődni a hardwerek ,mint a videokártya, kapcsán. Itt az sg-n mindenre talál egy topicot sőt még a prohardwert is betettem.
  • Fehercsoki
    Ja és mind1 hogy hányszor kérdezed meg ugyanazt csak máshogy megfogalmazva, mert látszik hogy nem érted hogy mi ez az egész, és akármennyit segítünk sosem fogod tudni megoldani...
  • Fehercsoki
    Nem írják felül egymást, egy darab readme file-t írnak felül, a textúrákat nem, mindegy hogy milyen arányban kevered a full-t a liteal, ez nem okozhatja az akadást, a szar VGA-d viszont igen, ne akarj ilyen vacak VGA mellé textúra modokat felrakni, vagy legalább optimizáld őket:S (de az neked nem menne, szóval inkább töröld őket!)
  • wesker24
    Abból csak az egyiket kell felrakni nem mind a kettőt a Full az a teljes textura HD pack a Lite meg azért van hogy akinek gyengébb gépe van az is tudja használni !

Szóval választanod kell melyik akarod felrakni a FULL-t vagy a LITE-t ! mert csak az egyiket lehet !
  • Skorzeny8814
    Visszatérve egy megoldatlan kérdésemre: Mit tehetek, ha a fegyverek elrakásakor (leeresztésekor) fps nézetbe vált a játék? Addig már eljutottunk, hogy nem azonos billentyűkön van a két parancs, újr ki is osztottam őket, másra is próbáltam állítani, de egyik sem segített. Tudna valaki megoldást adni erre?
  • genndy
    Állítsd -80ra, akkor már nem látod

Skyrim: csillag: a 'Kedvenc' az NMM-ben. Ha sárga, akkor rányomtál a bal oldalon a csillagra. Működésre nincs hatással, csak ez alapján is tudod rendezni.
  • benőmenő
    Ezekkel a cuccokkal szvsz a fejlesztők által kiadott hd textúrapakkot érdemes max kipróbálni, mint látványjavítót.
    Mind cpu, mind vga terén jobb konfiggal is az alap játékot sem tudom max grafikára állítani, pedig még csak nem is fullHD-ben játszom.
    Inkább hagyd a fenébe ezeket, és rakd fel még ezt is, hogy ne akadozzon a vanilla skyrim se.
    FPS limiter - 30-ra lockolja a frameratet
  • joceruza
    Milyen configod van? Mert ennél a textúra-pakknál ez a lényeg!
  • joceruza
    Nem kell feltétlen ütközni a modoknak. Az is elég ha rossz sorrendben használod. A BOSS megoldja etz a kis gondot.
  • joceruza
    Én használom és szerintem a modokhoz elengedhetetlen. Nagyon sok CTD-t eltüntetett. Amikor beraktam a modjaimat (84 db),szinte 3 percenként CTD. De mióta használom,nagyon ritka lett. Ma modjuk 5 órát toltam. Amég nem voltam gép előtt (emberi szükségletek) addig is csak pause volt és egyszer sem volt crash. Nagyon jó kis progi!
  • genndy
    Igen, maga az NMM. Tökéletesen jelzi telepítésnél, amikor ütközés esetén rákérdez hogy mit csináljon. Írja az ütköző fájlt és hogy mit akarsz csinálni (meghagyni a régit, felülírni az újat, stb.)
    Amúgy meg BOSS. A felesleges hsz-ek megelőzése érdekében : BOSS
    Légyszíves a könyvjelzőidbe lementeni. NEM TUDOM hogy pontosan hogy működik, nem használom.
  • bajgunar
    Megvan már, igaz Maxthon-al böngészek (eddig ennél jobbat még nem láttam), sosem volt, és nincs is vele semmi probléma. De most ennél igen. IE-el szedtem le, és érdekes azt egyből ki tudtam tömöríteni.
    Van WinRAR-om is, meg TC-em is. Eszembe sem jutott h IE-t elindítsam, de most azzal szedtem le, és hibátlan. Azért köszi.!
  • Fehercsoki
    7z-t 7z-vel rar-t winrarral csomagold ki.
  • genndy
    Nálad van a baj, mert nem hibás. Próbáld valami más kicsomagolóval (mondjuk Total Commander). Vagy a vírusirtód problémázik az exe-vel.
  • bajgunar
    Ezt a Cunfigurator-t csak én nem tudom leszedni? Mert lejön, de crc hibás. :S Pedig már mindehogy végigpróbáltam. :S
  • joceruza
    Igen ez így van. Közben még olvasgattam én is pár külföldi fórumon. Eddig soha nem használtam segítőt,de ez a csaj túltesz mindenen!
  • Fantusz
    Én sem játszom már jó ideje a Skírimmel, kíváncsiságból ránéztem az emlegetett Vilja modra.

Ha működik rendesen, egy érdekes modocska lehet.
    Nem találtam semmi konkrétumot, de lehet csak elkerülte valami a figyelmemet: Vilja nem egy rövidke küldetésre lehet társa a kalandorunknak, sokáig vele marad, fejlődnek a képességei, rengeteget csacsog a leányzó, időnként új párbeszéd opciókra ad esélyt - tehát lehet a küldetése csak sok-sok játékóra múltával lesz kész.
  • Zozo0122 #21590
    Hát ez a google fordító:D:D Egyébként jobb lenne az angol szöveg de ebből is azt hámozom ki, hogy arra kér hagyd, hogy körbenézzen veled kalandozzatok. Azt is el tudom képzelni, hogy valójában nemis fog csinálni semmit majd csak adott idő elteltével (3 játékbeli nap v mittomén) majd frissül a naplód h oké kész.Vagy ami valószínűbb lehet(mert a végén írtad ugye, hogy segíthet neked néhány küldetés közben), hogy mondjuk 1-2 küldetés után fog szólni, hogy kész.
  • Zozo0122 #21589
    Na erre 1 olyat találtam (ha nem tudsz angolul akkor nem linkelem), hogy most 1 ideig ne foglalkozz ezzel.Menjetek oldjatok meg más questeket kalandozzatok és majd ha megtalált mindent akkor szól és frissülni fog a naplód.Tehát elméletileg ez nem hiba.Nemtudom, hogy mondhatod e neki, hogy menjen gyűjtögetni vagy magától is csinálja de ha megvan ami kell szólni fog:)Elméletileg az egész gyűjtögetése scriptelve van.Esetleg oldj meg neki más küldetéseket is ha lehet közben vagy csináljatok mást a lényeg idővel meglesz.
  • joceruza
    Ezt tudtam kiszedni a csajsziból:
    (Google fordító)
    "Anesia azt ígérte nekem, hogy ő meg fog tenni minden tőle telhetőt ti megpróbálja visszaállítani, mi van a palackban. De ahhoz, hogy ezt ő néhány fontos összetevőket.
    Néhányan közülük, nem tudom feltárni neked - ők titokban, és ő nagyon szívesen, hogy meséljen nekik.
    Mások nem annyira titkos, és ezek azok, akik a listán, amit adtam neked.
    Ami a titok is, azt hiszem, a legjobb dolog az, hogy én csak körülnézek őket a pusztában utazás.
    Nos, ha nem bánod, hogy én vagyok tagging magával, hogy van.
    Tudja, talán segíthetek neked néhány küldetések közben.

Elég érdekes lesz így a feledat mert gondolom nem mindegy hogy merre császkálunk,de szeretem a kihívásokat. Amúgy meg igen dögös kis csaj,tehát jó társaságom lesz.
  • joceruza
    Köszönöm a kedvességed!
    Ezt a laírást én is megtaláltam de mivel nem tudok angolul így a Google fordítót hívtam segítségül. Sokra nem jutottam...
    Kapok tőle egy listát és ami azon van azt oda is adom neki. Itt jön az a rész hogy majd ő összeszedi a többit. Azokról a dolgokról pedig fogalmam sincs. Nem tudom merre kellene vinni a csajszit.
  • Zozo0122 #21586
    Én nem használom de utána néztem neked.Ezt találtam a mod leírásánál a gyakori kérdések közt:

Q: I can't complete the ingredient list quest

A: Somewhere along the questline you'll receive a list of ingredients to collect. This is stuff that YOU should collect. These are not the same as the ingredients Vilja collects for herself.
    Even if you are done with the ingredientslist, she can still have a journal topic to help her looking for her ingredients. That topic is about her own ingredients. 'Help her' finding her own ingredients
    means giving her the opportunity to look for them. You can not find them for her.

Tehát elméletileg 2 lista van: az egyiket te gyűjtöd össze a másikat ő saját magának. Nemtudom, hogy működik ez a társ mod de vidd el sétálgatni arrafelé ahol a neki kellő növények kellenek mert te ezeket nem szedheted össze neki.Ha nemtudod mi hol nő írd le ide a listát és valaki biztosan segít, hogy mi merre terem:D
  • joceruza
    Helló! Most én kérnék segítséget! Nem tudom használjátok-e VILJA csajszit. Megakadtam. Össze kellett gyűjteni neki egy-két dolgot valamiféle főzethez. Ami a listán volt,megszereztem mindent és odaadtam neki. Eddig jó,de ezután mit kell csinálni?

Előre is köszi!
  • genndy
    Ez már volt egyszer, válaszoltam is: #20717
    De inkább leírom újra: mindegyikben van egy readme.txt. Mivel ez ugyanazon a néven van ugyanott, ezért ütközik, tehát másoláskor rákérdez hogy felülírja-e. Semmi más nem ütközik semmi mással, csak ez. Tehát amikor megkérdezi, azt válaszolod hogy 'yes to all'.
  • Fehercsoki
    Feltételezem, hogy a Skyrim 2k HD textúracsomagra gondoltál, ennek nincs 4 változata, egy változata van, és a mérete miatt le lehet tölteni 4 darabban(illetve van már egy riftenes része is), vagy egyben. Ezek nem írják felül egymást, nem "akasztjáK" meg egymást, teljes mértékben kompatibilisek egymással, ezáltal a kérdésed értelmetlenné válik.
  • Fehercsoki
    Folyamatosan értelmetlen kérdéseket teszel fel, egyértelmű hogy nem segítség kell.(vagy ha igen akkor azt inkább egy orvostól kérd...)
  • Skyrim
    Csak arra válaszoljatok lécives hogy ti hogy csináljátok meg a Skyrim Full HD textura mint a 4 változatát ugy hogy ne akaszák meg egymást,vagyis a Nexusba mint a 4db benne van és ha az egyiket bekapcsolom akkor felváltja a másikat,és 4db nál ez lég gyakori akadást okozhat.Ti hogy csináljátok hogy nem akadnak egymásba ?
  • Although
    Hm a razor név alapján neked kalóz példányod van :) Szóval riény az offtopic :) Általában ott vannak akik ilyen témában járatosak :)
  • Skyrim
    Megkérdezhetem hogy mit csináljak akkor ha rákatintok a Nexus Mod Manager ikonjára az asztalon és azt írja ki hogy ( You are missing D:\Razor1911\Data\skyrim.esm.Please verify your game install and ensure D:\Razor1911\Data\Skyrim.esm is present. ) Ha ezt elnyomom akkor miad két választási lehetőséget a Skyrim ami mellett egy 4 egybemenő nyíl van kék háttérel,a másik Rescan Install Games.Ha a Skyrimre megyek akkor ugyan azt írja ki,ha a másikra,akkor bead 8db játékcímet Fallaut 3,oblivion,Skyrim stb... mindegyiket ki X-elem,csak a Skyrimot hagyom ami azt írja hogy Found! Please verify that the location is correct D:\Razor1911 és ott van mellette,hogy pipa vagy X.A pipára megyek újra kiadja a 2 választási lehetőséget,rámegyek hogy OK és úgyan azt írja ki.Nagy segítség lenne ha valaki segítene,köszönöm.
  • Andriska86
    Köszi, ez az. Majd kipróbálom :)
  • BladeW
    Nagyon szívesen Skyrim, és Boldog Karácsonyt!