The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem. Ha ügyesen csinálod nem kell. Elsõnek felteszed a 2K és utána szép sorba azokat amikkel csak egyes részeket akarsz felülírni. Szóval ennyi. Amikor kérdezi hogy felülírja a már futó modot akkor igen a gond az ha összevissza mindent felülírsz mindennel de az is csak "látványos" lesz, de futni fog 😊

Játszik valaki Skyrimmal x360-on? Barátnõmnek van, és nem frissül autómatikusan a játék. Vagy ott nem is úgy van, mint nekünk, hogy steam-en mindig lejön a frissítés? Ott manuálisan kellene, vagy hogy? Neki pl. még mindig nem lehet lóhátról fegyvert használni, pedig szeretné... 😄
Myselor
nagyon jó köszönöm.szépen mûködik,szép színei lettek😊 jó az amit beírtál még picit mehet is fentebb talán.de így pont jó szerintem ^^
Myselor
köszönöm szépen😊
próbálkozom vele
Calver
link itt, kicsomagolod a játék exe-jével egy helyre, utána SweetFX_settings.txt-ben állítgathatsz, ott is le van írva mi mit csinál, readme-ben is. ha csak színeket akarsz, tonemap és vibrance kivételével kapcsolj ki (0) mindent. a beállítások elég egyértelmûek (vagy sem), Skyrim-hoz még nem használtam, de az ultra-szürke Dishonored-nél nekem ez jött be, innen kiindulhatsz, bár Skyrim-hoz tutira sok lesz:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
/*-----------------------------------------------------------.
/ Tonemap settings /
'-----------------------------------------------------------*/
#define Gamma 1.20

#define Exposure -0.07

#define Saturation 0.04

#define Bleach 0.0

#define Defog 0.210 //How much of the color tint to remove
#define FogColor float3(0.00, 0.1, 0.1) //what color to remove - default is blue

/*-----------------------------------------------------------.
/ Vibrance settings /
'-----------------------------------------------------------*/
#define Vibrance 0.40 //Intelligently saturates (or desaturates if you use negative values) the pixels depending on their original saturation.

"The trees move. Do you not see it?"

Myselor
na jó.de nem tudnál egy kicsit segíteni?😊nem tudom honnan lehet ezt letölteni és hogy mûködik ez a gond.:c
Calver
egy oldallal ezelõtt írtam (#20559), még válaszoltál is rá. <#smile>
SweetFX. ha kikapcsolsz mindent tonemap és vibrancy kivételével, semmit nem dob gépigényen, és saját magad finomhangolhatod mennyi extra színt akarsz, és "milyet".

"The trees move. Do you not see it?"

Myselor
nekem olyan mod kellene amivel egy kicsit színesebbé teszem a játékot,de lényegében nem növekedik a gépigény.ja és amivel fel tudom azt rakni,hogyha segítetek megköszönném😊
engem az a grafikai mod érdekelne, ami már korábban itt le lett írva vki által egy másikkal összehasonlítva

hogy sokat szepít, de nem fullos (nem is kell) és nincs gépigény növekedés miatta ellentétben sok másikkal

vkinek beugrik hogy melyik lehet ez ?

Mit csinálhak ha a Skyrim HD 2K textures be van kapcsolva de nem olyan amilyennek lennie kéne.Az 600 texturát cserél le,és ha nekem van ami a vízet, szépití,és a tûzet akkor ha a Skyrim HD 2K-t akarom akkor minden más modot ami a texturát javítja ki kell kapcsolnom ?
Ryder62
Oh, köszi 😊

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Molnibalage
Grafikai modokhoz egyáltalán nem ragaszkodom. Szebb égbolt és apróságok jöhetnek, de a HD textúra és más MOD-re egyáltalán nincs ingerenciám. A "modellezet környezet" a fontos számomra. Több fegyver, más erõséggû lények/emberek, új quest, stb.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ja igen személy szerint legfeljebb az xenius modokat javaslom még mint grafikai modok.

Ritkán fordul elõ hogy tudok újat mondani egy modernek 😊 Úgyhogy kiélvezem a pillanatot 😄 Szóval a mod könyvtárnak adjál meg másikat mert alapból ugyanazt használják és ezért van gond 😊

genndy
Nálam a Skyrim Mod Manager ellen nem volt kifogása... Ha nagyon akarja, szedd le, mert az NMM használható FOMM-ként is. Legfeljebb utána visszarakod a FOMM-ot.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Fehercsoki
Na sikerült úgy beállítanom, hogy szép is legyen és akár 50 npc lespawnolásánál se csökkenjen észrevehetõen az fps, szóval biztos hogy ez is csak a VGA-tól függ.

Ryder62
Most nézem hogy ha installálni akarom a nexus mod menagert akkor uninstallálni kell a fallout mod managert. Muszáj ezt? Nem akarom leszedni <#lookaround>

PTW
ezért kapcsolható a FNV-ban 😊 ennyire egyszerûen le lehet tudni a sírós usereket

PiszkosFred
Hat jah. De a remeny hal meg utoljara... 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Molnibalage
Mert az átlaguser sírna, hogy nehéz, idõrabló, stb.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

PiszkosFred
Szerintem arra gondolt, ami hasonlova teszi a jatekmenetet, mint mondjuk a FNV hardcore opcioja, enni-inni-pihenni-stb kell a karakternek.

Mai napig nem ertem, ilyeneket miert hagynak ki a jatekokbol. Sok sok eve volt egy Robinson Requiem nevu jatek, azota remenykedek, egyszer valahol visszakoszon egy olyan, aranylag realis "tulelo" rendszer.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Molnibalage
Itt linkelte valaki, hogy a hideg és az öltözék számít, kajálni és inni kell, stb.

Nem tudok segíteni mert nekem csak a skyre van fenn. De ha telepíted a modokat a tesnexus managerbe be van építve egy boss ami rendezi a sorrendet. Azt meg hogy mennek együtt vagy nem azt legegyszerûbben a readme-t olvasva derül ki ha elolvasod az uncompatible részt. Legalábbis kezdetnek jó. Mi az a táborozos mod? Érdekesen hangzik. 😊

Molnibalage
A "táborozós", a sárkány durvító MOD, a Skyre és pár nehézfegyverzet MOD az, amit kipróbálnék meg ezt a questpacket vagy mit, amit linkeltél. Ehhez mit kell tenni és milyen sorrendben?

*És azért is jó ha nincs sok fent mert akkor ha gond van egyesével tudo tesztelni melyiknél fagy ki. Ne érezd elveszve magad mert nem tudod elrontani a gamet 😊 Próbálgasd a dolgokat. Minden tudás õsanyja a gyakorlat 😊

*Annyi hogy beikszeled az esp-t a sima skyrimos mod kezelelõben, a tesnexus-os tudja kezelni.

Quest modok egy emberkétõl aki még az arenával kezdte 😊 Nem kell aggódj ha nem töltesz le túl sok modot akkor nem lesz gond,gondold végig milyen karival akarsz játszani és pakolj fel modokat. Gondolkodj rajta van e értelme mindenféle grafikai modnak. 2K szerintem elég én mondjuk az official HD-t használom a javító packal.
Azért se kell aggódj mert a Steam az bsa rendszert használ. Tehát nem könyvtárast hanem egy fájba van minden. Itt ne igen tud felülírni hacsak be nem teszed az skyrim.ini-ben az archive részhez. Szóval ennyi én spec csak quest modokat használok, de most a witcher 2 után kell egy kis szünet 😄
Végül tényleg az a lényeg ne 100 számra tedd fel a modokat. Attól nem lesz jobb játék 😊

Molnibalage
Ezek mik? A nagy bajom pl az, hogy egy Workshop alapú. A Nexusmanageres modokkal ez hogyan harmonizál? Pl. a Skyre MOD-dal? Most is azt mondom, hogy annyira elveszve érzem magam, hogy emiatt ki sem merek próbálni semmt...

*Nem hiszem hogy van jó polgárháborús mod. Egyszerûen nem nagyon van jó modder. Mások az igények meg az elvárások mint amit te keresel. Nézd meg a top modok listáját és az alapján levonhatod a tanulságot 😊

Nem próbálgatok módokat,ezt a polgárháborúsat kipróbáltam, de nem az igazi.Viszont van egy quest mod ami egy crpg-s téma, egy dungeon csapat alapon. Azt belinkeltem korábban. Mást nem tudok érdemben esetleg van még pár quest alapú jó mod. Ezt tudom javasolni mindenképp quest alapon nézd a témát ott lehet találsz valamit ami jó még. Tehát category és quest azokat nézegesd. Mivel akkor esetleg nem csak hentelés lesz az egész. Bár így se sok az esély. Amit javaslok még az az interesting npc. Illetve egy valami eszembe jutott még van egy emberke a steamon akinek kedvelem a témáit. ThirteenOranges

Molnibalage
Van az a másik ilyen "háborús" MOD. Az azért jobb?

Szerintem ne erõltesd ezt a módot, kipróbáltam én is de csak hentelés az egész. Nincsenek questek meg semmi hozzá. Ráadásul iszonyat módon telerakja a térképet mindenhol. A sztori szerint ugye, ha követed, akkor még a polgárháború kiszélesedése elõtt vagyunk gyakorlatilag a hadüzenet mikor meglátogatod a Whiterun jarl-t a Stromcloak vezetõ nevében. Ezzel legalább össze kellett volna hangolni. Persze sajnos nemigen van olyan mod amit te keresel.

Molnibalage

Nem világos, hogy újratermelõdnek -e a csaták, nem világos, hogy szintigazított, -e, az sem, hogy emellé kell -e másik MOD, hogy mûködjön, stb.

Tényleg jó lenne már egy olyan sarok, ami részletesen leírja a MOD telepítést és alkalmazást, ahova az a modokat használók felrakják, hogy õk mit és hogy. Engem azt tart vissza, hogy nincs idõm sem kedvem fél napot szenvedni azzal, hogy valami mûködõt rakjak össze...

Igen, legjobb mod. Csatamezõket rak le a térképre.
genndy
NMM nagyon jó. A kezelése nagyon hasonló az OBMM-hez, FOM-hoz, de bizonyos dolgokban jobb. Én mindig kézzel pakolásztam föl a dolgokat, leginkább az ütközések miatt, de az NMM intelligens, és ütközés esetén rákérdez hogy mit tegyen, csinál biztonsági másolatot, abból vissza is tudja állítani.
Megadod a mod-könyvtáradat, azt figyeli, szól hogy ha van a modból frissebb verzió (bár csak akkor ha már elõször is az oldalról az NMM-es letöltést választod), letölti, be lehet állítani a betöltési sorrendet is. És igen, a Nexus-oldallal rendelkezõ játékokat kezeli. Omod-és bsa-csomagolást nem tud.
Úgyhogy próbáld ki nyugodtan, nem fogsz benne csalódni.

zorrobomber
Igen Nexu Mod Manager, az összeshez lehet használni, meg még annál is többhöz, nekem legalábbis pl. a Dark Souls-t is felajánlja induláskor.

Ryder62
Jah még annyi hogy a modokat mivel installáljátok?

Falloutokhoz a Fallout Mod Managert használom de láttam van valami új a nexus mod manager. Ezzel az összes játékhoz lehet modokat telepíteni (Skyrim, Falloutok...) aminek van külön nexus lapja, vagy hogy is van ez?

Ryder62
Most nézem ezt a Colored Map Markers modot. Egész tetszetõs 😊

zorrobomber
Gameplay módosító modot én ezt szemeltem ki:
Warzones
Próbálta már valaki?

genndy
Szerintem elõbb próbáld ki, hogy vanillában mennyire élvezed eljutni a 81. szintre (ez a max). Ha az nem tetszik, akkor azt hiszem a SkyRe modot ajánlották többen.
Én ilyeneket nem módosítottam, nekem tetszik a játékmenet, még 70-es szinten is élvezetes volt fejlõdni, egyszerûen váltottam másik stílusra (tûzladbás mágus, idézõs mágus, kard+pajzs, kétkezes, lopakodós-íjászkodós sorrendben), meg följebb tettem a nehézséget. Felfedeznivaló helyszín, küldetés még akkor is volt, van tartalom a játékban. Úgyhogy játékmenet-módosítókat nemigen tudok ajánlani, de tesnexuson biztos van.

Ryder62
Köszi, könyvjelzõztem mindet, mikor elkezdem majd modolni a játékot leszedem õket 😊

Ha jól tudom nyolcvan akárhány szint van a játékban, de már 40-50 körül félistenek vagyunk így nincs értelme fölfejlõdni. Ezt már orvosolták moddal? Amik esetleg erõsebb ellenfeleket tesz be, vagy nehezíti a játékot (kevesebb hp)

Fehercsoki
Egyébként STEP tud pár ötletet adni, hogy mit érdemes leszedni😊

genndy
#20649: +1
Nem lassítanak nagyon, és tényleg szebbek lesznek. Tényleg, WATER is jó, nekem is fönt van.
Jó kedvem van, tessék egy pár link:
Silly Level of Detail - Potions and Poisons
WATER - Water And Terrain Enhancement Redux
Realistic Smoke and Embers
HD Soul Gems

Szedj még le a potikhoz, italokhoz és lélekkövekhez is textúrát, nagyon jó lesz! Illetve a WATER is nagyon durva, azt mindenképp 😊
Ryder62
Ok, akkor majd a lite-ot rántom le.

genndy
Ezt már kérdezted régebben is (#20197)
Ugyanazt tudom írni, mint akkor: elõször az alapjátékot fordítják le, utána gondolom megcsinálják a DLC-ket is, mint az Oblivionnál.

A DLC-hez is lesz magyarítás ugy mint az alap játékhoz ?
genndy
Akkor bocs, rosszul tudtam! (legyen annyi mentségem, hogy egyiket sem próbáltam)

Fehercsoki
Skyrim Boost és az ablakos dolog 2 külön dolog, a Skyrim Boostot pedig hivatalosan is belerakták az 1.4-be vagy az 1.5-be(vagyis biztos nem pont azt, de az fps ugyanúgy megnõtt). Az ablakos dologgal pedig nekem még szarabbul is futott...