The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PTW
Ezt a mondatot:

"Azér az Oblivion a valaha készített egyik legerõsebb tartalom messze közel 1,5x-se minimum a Skyrimnak leszámítva talán az Elder scroll második részét"

ha megrohadok se tudom értelmezni, pedig érdekelne.

Azér az Oblivion a valaha készített egyik legerõsebb tartalom messze közel 1,5x-se minimum a Skyrimnak leszámítva talán az Elder scroll második részét. És látszott ott az utolsó pillanatig a játékot készítették nem volt idejük javítgatni, míg a skyrimen látszik minimum fél évet a hibák javításával töltöttek. Két más szellemben készült játék. A Skyrim már figyelt arra ami miatt sok embernek nem jött be az Oblivion hogy túl bugos volt mikor kijött és nem is szántak idõt rá utána, pedig a több mint 300 dungeon önmagáért beszélt. De ettõl tény a skyrim ezen típusú játékokhoz képest szinte bugmentesen jött ki.

PiszkosFred
Hat nem tudom, lehet igazad van, ennek ellenere en ugy emlekszem, hogy jott valami peccs, kijavitotta/csokkentette a kritikus hibat es az altala okozott karokat (csak uj karaktereknel mukodott) akkor es az lehutotte a kedelyeket. Volt ra usermade megoldas is, de az kisse nyakatekert volt, ha aktualis karakterre akarta alkalmazni a jatekos.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Arról a hibáról bezsélsz ami kb. 225 játékóra után jön elõ? A kisebb animációk laggolása ajtók kinyitása és hasonlók? Hát azt sajnos nem tudták kijavítani és a Bethesda megis mondta, hogy már nemis fogja.Épp játszok az oblival és nemrég értem el kb. 230 órához és belefutottam...(legújabb patch+shivering isles+többi kieg DE official házmódok nélkül mert azokat direkt nem tettem be mert túl tápok+néhány mod+magyarítás)
Már azt hittem buktam a karaktert de találtam rá megoldást 1 amcsi fórumon...csak 1 egyszerû modot kellett feltenni de akkoris...😞

Egyébként: szerintem az Oblivion egyetlen igazi hibája az az ellenfelek szintezõdése...nekem régen ez a 20as szinten üvegben rohangáló banditák nagyon nem jött be, sem a brutálerõs goblinok...meg hogy eltûnnek alacsonyabb szintû lények magasabb szinteken.Szóval azért az Oblivion rászorul néhány modra, de persze ettõl még nagyon jó játék.😊
genndy
+ ez legfõképp azért van, mert az Oblihoz készült népszerû modokból jópárat szándékosan belepakoltak a Skyrimbe.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

PiszkosFred
Oblivonban egyedul a humanoid arcok megjelenitese volt az, ami mindig is zavart. Facegen technologia ide vagy oda, nagyon zavartak a gyurmafeju szinezett texturakkal telepakolt "fejek". De, tultettem magam ezen, es a karaktergeneralas utan, a csatornabol kijovet azonnal megtalaltam azt a jatekban, amit kerestem, es amely lekotott meg utana egy jo ideig.

Skyrimben jobb es kifejezobb lett a karakterek arca, es tenyleg emberek neztek vissza ram, nem valami krumplira rajzolt ket szem, igy meg ez a kis arcos" negativum sem jelentkezett.

Minden mas tekintetben szamomra kivalo volt a mind a ket jatek, megkaptam a TES jatekok altal nyujtott szabadsagot es sandbox stilust, a tobbi (harc mechanizmusa, sztori melysege, jatek konnyusege, stb) mar nem erdekel.

zorrobomber
warzones modot használja innen valaki? érdekelne hogy mennyire zavar be a polgárháborús questekbe (elsõ végigjátszásom elõtt vagyok).

Szaruman
+ a skyrim jó modok nélkül az obli (sztem) nem annyira 😊

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

PiszkosFred
...es leghamarabb januar 4-en PC-re.

PiszkosFred
Modokat hagyjuk, mert nem tudhatod, mit cseszett el a keszito onhibajan belul, es okoz emiatt fagyast. Mindig a szuz, premier jatekot vedd alapul. En legalabbis ez alapjan hasonlitom ossze, mert akarmennyire is joszandeku es maximalista egy modder, sosem tudhatod, nem e maradt benne valami olyan apro hiba, ami felelos lehet egy fagyasert.

Ez alapjan az Oblivion eleve hibasan jelent meg, es a toltesi ido/fagyasok oka az egyik kritikus, fejlesztok altal eszre nem vett hiba, a targyak ID kezelese, es az X ora jatekido utan elojovo "flood", amely lehetetlenne tette a jatekot. Ahogy ezt javitottak a fejlesztok az 1.1 vagy 1.2-es peccsben, a jatek stabill lett - ha volt alatta megfelelo vas.

Skyrimban nem volt ilyen fejlesztoi baki, nem volt kritikus bug benne. (millio egyeb script es illesztesi igen, de ezek nem fagyasztottak a jatekot, maximum a jatekos idegeit borzoltak).

Szaruman
Modokkal fagy az obli (modok nélkül pár órát játszottam, és rájöttem, h szar a fejlõdési rendszer benne 😄). Anélkül nem fagy (legalábbis nem 10 percenként). Kb 100-130 mod van hozzá jelenleg, és nagyon instabil lett. Ofc nem olyan modra gondolok, h belerak 3 textúrát meg 2 modellt, és ez 5 mod, hanem nagyobbak (a mod könyvtáram, ahol a letöltött modok vannak, kb 20 gb 😄). Skyrimon kb 20-30 mod van fönn jelenleg, és lényegében nincs crash. Ez azért sokat jelent a játékélmény szempontjából. Oblit egyébként azért hagytam abba, mert több lett a töltés, mint a játék.

Fehercsoki
Dragonborn DLC december 4-én jön xbox-ra.

Fehercsoki
Örülök is, azért így sem tökéletes, de jobban fut és sokkal szebb is.

PiszkosFred
Oblivion premierjenel, cirka 5 eve a konzol (xbox es ps3) eroforras es teljesitmeny tekinteteben elorebb jart, mint a legtobb (!) pc-s gamer otthoni konfigja. Vagyis a PC-s jatekosok nagyon keves szazaleka tudta kihozni a jatek altal nyujtott maximalis elmenyt/teljesitmenyt. A gyengebb gepeken pedig ertelemszeruen gyengebben muzsikalt a jatek, fagyott, asztalra dobott, stb. Jo, persze voltak olyan szarvashibak is, mint az hirhedt ID hiba, ami miatt egy ido utan jatszhatatlan lett a jatek. Viszont, ez, es a tobbi quest es egyeb bug ugyanugy megvolt minden platformon, es kesobb javitasra kerult.

A Skyrim eseteben: a konzolok eroforrasa nem valtozott, viszont a PC-sek konfigja lecserelodott, es jelen allapotban a legtobb asztali pc jobb teljesitmenyre kepes, mint a jelenlegi xboxok es psek. Emiatt a Skyrim lenyegesen jobban futott a premier napjan az idokozben erosebbe valt PC-ken. A szokasos hulye hibak es bugok ugyanugy megvoltak, de a teljesitmeny miatt kevesebb volt a fagyas, CTD, stb.

Ahogy jon majd az uj konzol generacio, par even belul, megint kezdodik elolrol az egesz.

genndy
Ilyeneket nem megkérdezni kell, hanem örülni neki <#idiota>
Amúgy elképzelni sem tudom az okát.

Fehercsoki
Megmondaná nekem valaki hogy miért fut a játék jobban full ultrán mint medium-lowon?

Nem volt vészes a Skyrim megjelenéskor bár ez gépfüggõ, hogy kinek mennyire szaggat, vagy crashel...300 órát is elérte majdnem a karakterem és jó, ha volt 3-4 crash.Pedig mire végeztem vele kb. még csak az 1.5 jött ki.
Fehercsoki
Érdekes mert nekem kb. 150 moddal sosem crashelt.

Szaruman
Az oblinál azért már a megjelenésnél jobb volt a skyrim. Ott ugyanis ~10 perc/crash.

Fehercsoki
Nagyon messze van még a szinte bugmentestõl, fõleg ha modokat is szeretnél használni.(itt nem a modok által okozott bugokról beszélek, hanem a stabilitásról)

Mivel a Skyrim-ban tízszer annyi tartalom van mint egy átlagos mai játékban ezért nyilvánvaló hogy tízszer annyi bug is lesz benne... De én még mindig azt mondom jobb egy tartalmas és jó jaték amihez ha letöltök 1-2 javítást már szinte bugmentes mint egy alapból bug nélküli 10 órányi játékidõt kínáló játék ugyanazon az áron...

Azért nem kell ennyire pesszimistának lenni. Többféle ember van, többféle ízléssel, és mindig van olyan, akinek valami nem smakkol. Nincs ezzel semmi baj.
Calver
optimizálatlan? d3d9.dll csere után egy rohadt 8800 GT-n (ami mostanában nagyrészt szalagos írógépekben van) elfutott kacagva high-medium beállításokon.

"The trees move. Do you not see it?"

Bence94
A dragonborn kieg nekem annak tûnik, mert hát az egész story arról szól, hogy dragonborn így meg úgy és csak most adnak ki egy olyan lehetõséget, hogy én meg is ülhessem a sárkányt..

Amit viszont nem lehet megmagyarázni az az optimalizálatlan bughalmaz amit kaptunk megjelenéskor! Félreértés ne essék nekem nagyon is bejön a játék csak az ilyen trehányságokat nem szeretem.Részemrõl lezárva.

GTA V Több patchet kevesebb \"next weeket\" kedves DICE..

Jó ez az új trailer!
Solstheim😄 Ez hiányzott már...plusz televan úgytûnik a sziget telvannikkal...valszeg ide vándoroltak a Vörös Hegy tombolása után ha jól következtetem ki a dolgokat😊 Rieklingek,sárkánylovaglás,morrowindes páncélok,lándzsák...JÓJÓJÓ!!!
Kiváncsi leszek megvan e még vajon a kincses barlang a szigettõl északkeletre...páran biztos emlékeztek rá a Bloodmoonból😊
OFF:
Istenem, bárcsak élne! Mennyi témája lenne most... 😄
Mondjuk elég sok akkori poénja még mindig aktuális, pl. a "mi az, 30 kiló, és legel?" 😄DD
PiszkosFred
Manapsag mar teljesen mindegy, akarmit is kapsz, azt szidni kell, mert a gamer tarsadalom ezt varja el toled, es ettol leszel meno. Emlekezz Hofi viccere, a nyul esete a farkassal, sapka+cigi kerdeskorben 😊

Shiwo
érdekes.. a Diablo 3-mat, mikor kijöttek az elsõ képek, sokan azért fikázták, mert túl élénk és színes volt..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

genndy
+1
Nem is áll, hetente-kéthetente ugrik 1%-ot. Tök jól haladnak/haladtok.

PiszkosFred
Talan kerdezd meg toluk, van oldaluk, van rajta kontakt, ott probalkozz, ha hiteles infot akarsz. Annyit javasolnek, hogy a stilusodon finomits, es tartsd eszedben, hogy ingyen csinalja a csapat, sajat szabadidejeben, es a forditando anyag nagyobb, mint amennyi szoveget te az eletedben elolvastal eddig.

Calver
Skyrim határeset, meg elég erõs kontraszt van kinti helyszínek és néhány beltéri színkavalkád között. elsõsorban csak azért dobtam be, hogy tudjátok: ilyen is van. (mondjuk MerlinW megelõzött pár száz hsz-el)

bár lehet, hogy ha kiadáskor is lett volna SweetFX, azért finomhangoltam volna én is egy picit a játékon <#fejvakaras>

Hát, a fene se tudja. Nekem bejönnek a Skyrim színei. Ha egy picivel színesebb lenne, azt nem bánnám, de a túlzottan rikító grafikát nem kedvelem. valószínû csak annyi történt, hogy a készítõknek aktuálisan ez tetszett. Én nem bámom, hogy ilyen.
nem tudjátok miért áll az a nyomorult forditás?? már kinomban én forditom magamnak de igy kibaszottul nem élvezetes a játék !

Myselor
hátja.de legjobban mondjuk a sötét helyek zavarnak,nem mintha félnék csak nyomasztó és szar,indokolatlanul sötét helyek szart se látok kb.a színek még csak oké.de skyrim esetében a sötét.mondjuk oké értem tél van mindenhol tök jó.de mondjuk lehetett volna csak a fele ilyen havas,hiányzanak a szép zöld fák stb😊
Calver
de lehet, úgy hívják a cuccot, hogy: SweetFX.
kis finomhangolással pl a sötétszürke Dishonored-bõl is egy kellemes, színes játékot varázsolt - sajnos újabban (akármennyire is elcsépelten hangzik) "ez a divat", a fejlesztõk (nagy részük legalábbis) valamilyen ismeretlen okból félnek színeket használni.

Myselor
nem tûnik rossznak de megint annyira sötét szar hely minden,ez idegesít a legjobban a játékban, a fakó színek és a sötét helyek.kicsit nem lehet rajta változtatni?

Dragonborn DLC Trailer
Hát én ezt egyáltalán nem érzem lehúzásnak. Már rég megmondták hogy nem lesz a Shivering Isles-hoz hasonló kiegészítõ mert már nem az a világ van mint 6 éve és nem éri meg nekik. És szerintem minden joguk megvan arra hogy ilyen kisebb kiegészítésekkel jussanak bevételhez miután lettetek az asztalra egy több száz órányi játékidõt kínáló alapjátékot.

Egyébként meg a videó alapján lesz benne bõven új content ráadásul a helyszín is teljesen új így még azt sem lehet mondani mint a Dawnguard esetében hogy az üres területekre bepakoltak valamit azt kész.

Azt meg végképp nem értem hogy honnan veszed hogy benne kellett volna lennie az alapjátékban. Szerintem ezt az elmúlt egy évben hegesztették össze így ha akarták volna se tudták volna berakni.

Fehercsoki
Nem biztos hogy konzol exkluzív, hiszen az elsõ 2 DLC-t jelentették be konzol exkluzívnak, és ez már a 3.(elõzõ kettõ Dawnguard és Hearthfire volt)

Van igazságod, de az alappal is ha minden szálat végigviszel van 130 órád 😊 Az most hogy milyen szintû sztori az más kérdés de kevés játék van ami ennyit tud. 😊 Nem adják drágán és persze jó lett volna ha 9e-t minden benne van de hát .. 😊

Bence94
Lehúzásnak érzem ezt mivel a dawnguarddal együtt is jöhetett volna mint egy igazi kieg. illetve ennek nem kellett volna benne lennie alapból ? Az már csak hab a tortán, hogy konzol exkluzív (ideiglenesen biztosan).<#levele>

GTA V Több patchet kevesebb \"next weeket\" kedves DICE..

Kicsit kibõvítik a dragonborn dolgot. Nagy csodát nem várok tõle, szép megjelenítés az adott és tényleg lesz morrowindes rész. De a többi, kb hollywood szintû mozi 😊 Azért azt remélem a dawnguard sztorit felülmúlják azért, ez nem lenne nehéz.

Kly
A korábban említett DLCrõl egy kis elõzetes:

Scientia potentia est.

Köszönöm, megoldódott a probléma.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

genndy
Steamen belül, játéklistában játékra jobb gomb
->Tulajdonságok->Helyi fájlok->Játékfájlok épségének ellenõrzése
Ha valamiben hibát talál/hiányzik, akkor újra leszedi. Rövidebb mint az újratelepítés.

Ez pontosan hol tehetem meg?

genndy
Hm, engem ez kísértetiesen a legelsõ, hanghibára emlékeztet, akkor csinált ilyet.
Vezérlõpultban a hang minõségénél 44,1 kHz van beállítva? Asszem annyi kellett neki, nagyobb értéknél pontosan így fagyott.

PiszkosFred
Nem kell, sima repair (check integrity) steamen belul, valoszinuleg megoldja az is.

Reinstall.
Segítség kellene. A steam ugye letöltötte, az 1.8-as patchet. Csak, hogy ha elindítom a játékot, megjelenik az embléma, de mielõtt beadná as menüt kilép. Megpróbáltam skse és script dragon nélkül is, meg offline módban, de ugyan az. Ha esetleg valaki tudna küldeni egy 1.7-es exét kipróbálnám, hogy így mûködik-e.

Fpocok
MINDBLOW!

Parasite Eve 2, best game EVER!