30713
TES
-
csoki89 #22915 Ajj.. a sharpshooterst beraktam a helyére, megcsináltam amiket írt, szóval megcsináltam nem tudom hanyadjára a szokásos menetet, és a játékban nem jelentkezik a hatása... Ötlet? Lehet kihagytam valamit..? Valami dereng h kell valami dll-t külön leszedni. Valaki hlp ismét lécci :D -
csoki89 #22914 Mire írtad már kipróbáltam, működ... azért köszi :) -
#22913 Dokumentumok\My Games\Skyrim\SkyrimPrefs.ini
[Launcher]
bEnableFileSelection=1
Ha nincs ott, beírod te.
-
csoki89 #22912 öö, olyankor mit is kell tenni, ha a data files fülem szürke? annyit tudok, hogy a skyrimprefs iniben a launchernél kell átírni valamit, de nekem az amit át kéne, az a sor eleve nincs is ott.... heeelp -
#22911 Vegyél és vigyél magaddal pár Cure Disease lötyit, csaták után ellenőrizd magad (Active Effects), és ha azt látod hogy Sanguine Vampiris, akkor igyál meg egyet. -
Bishop69 #22910 köszi :) majd alakul valahogy :P -
#22909 Egyre inkább spoileres lesz a téma, de ismételten ajánlom a Companions küldetéssort, ha harcos a karaktered, és nem szeretnél vámpír lenni.
Elég egy olyan mentésig visszamenni, ahol még nem támadnak meg, így gond nélkül tudsz éjjel mozogni, s szükség esetén ihatsz vért (ezért a vér ivásért nem egyszerű vámpírral pozitív hőst játszani)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Companions tagokkal már valószínűleg találkoztál, Whiterunban van a központ, ők egy harcosokból álló szervezet, a jó oldalon állnak, az elvégzett munkáért viszont kérnek némi díjazást. Ebben a világban nincs teljesen fekete-fehér (rossz és jó), sok a szürke árnyalat, a Companions tagok között pl. jónéhány werewolf (vérfarkas).
Hozzájuk csatlakozva a karaktered is vérfarkassá válik, s a beavatási szertartás semlegesíti a vámpír fertőzést, s amíg hordozod a bestia vérét, nem is fertőződhetsz újra. A werewolf egy alakváltó forma, de fontos, hogy nincs átváltozási kötelesség. Negatív módosító a rested bónusz elvesztése, pozitív a 100% resist disease, 100% resist poison.
Annyi kellemetlenséget kell pluszban elviselned, hogy az NPC-k olykor megjegyzéseket tesznek rád (ázott kutya szag).
A Comapions főküldetés végén lesz lehetőslég kigyógyulni a vérfarkasságból, de mivel nincs igazán komoly hátránya, s véd minden disease alapú nyavályától, nyugodtan meg is tarthatod a bestia vért.
Farkas formában a semleges NPC-k is ellenségessé válnak, amiből gondok lesznek, ezért, ha élsz is az alakváltás lehetőségével, csak kint a vadonban tedd -
Bishop69 #22908 de ha azt mondod,h a kód nagyobb gondot okozhat mintsem segít akkor vissza keresem a 120 mentés közül azt ahol épp a vámpírokkal találkoztam és inkább hagyom őket a francba vagy utána egyből megyek áldásért valami templom félébe :D -
Bishop69 #22907 azigazat megvallva nekem ez a második szerepjátékos game-m az első a mass effect volt de a sógornak adtam mert nem jött be
amikor ennek megláttam az intróját azonnal magával ragadott mert imádom az ilyen középkori mászkálósokat (pl assassins creed) de ebben sokkal jobban tetszik,h fejlődhetek is. Az igazság ezen okok miatt nem is ismerem,h mit h hogyan,de kísérleteznem is egyszerűbb lenne ha magyar lenne a szöveg vagy ismernék előzményeket ilyesmiket
de majd mindent szép sorjában :P
valójában a nehéz vértre és az egykezes kardra gyúrtam most rá :D -
#22906 Kódokkal esetenként össze lehet kuszálni úgy a játékot, hogy késővv abból lehetnek a gondok (erre hívta fel a figyelmedet Fred)
Kezdő kalandozóknak a vámírizmos tud problémákat okozni, de egy játszható létforma.
A vámpírrá válás kizárására harcosoknál kézenfekvő megoldás a Companions.
Ott egy "bestia kórság" miatt védetté válik a karakter betegségekkel, mérgekkel szemben, igaz ugrik a rested bónusz, és ázott kutyaszag miatt megjegyzéseket tesznek, de nem kell tartanod a vámpíroktól, hogy ismét megfertőznek.
Ennél a játéknál lazán belefér, hogy új karaktert indítasz, s az eddig szerzett tapasztalataid szerint módosítasz rajta.
Vámpír fertőzés miatt fölösleges újra kezdeni, legfeljebb a faj, képességek módosítása indokolja az újra kezdést (pl. ha a játék elején az íjászatra gyűrsz, van egy tréner-kisérő, aki nagyon gyorsan felhúzza neked 50-ig a marksman skillt ingyér - feltéve, hogy rájöttél ki az illető, és hogy lehet kisérőd) -
Bishop69 #22905 nem tudom, nekem sehogy sem akar inni ez a búza
nem is baj a lényeg,h a kóddal már nem lesz vámpír
jupp
köszi újra cSuwwi -
Bishop69 #22904 majd kipróbálom egy vissza töltéssel de nekem ez a vámpír dolog nagyon nem jött be :/
jobb szeretem a sima csépelős harcos módot :P -
#22903 Hat inni csak sneak modban lehet, a pickpocket mellett megjelenik a bal oldalon a "feed" opcio is vampirkent. -
#22902 resetquest eafd5 -el lehet resetelni -
Bishop69 #22901 Ahham Köszi Fred
a snake mód elmaradt :S
de minden más megvolt -
#22900 Arra figyelni kell ilyenkor nagyon, hogy a parancs hasznalata utan a quest (amit leirtal, az a Falion fele cure kveszt utolso allomasa) "beragad", vagyis ha ujra elkapja a "korsagot", akkor ez a parancs nem fog mukodini addig, amig nem reseteli az egesz quest sorozatot. -
Bishop69 #22899 köszi cSuwwi
ez bejött
meddig lesz érvényben ez a kód? muszáj most azonnal megcsinálni a küldetést is vagy az nm számít mert kódként van beírva? -
#22898 Ne nyomj "E" betut. Mondd neki, hogy aludjon "i need you to do something", vagy ilyesmi, aztan mutass a valtozott kurzorral az agyra/priccsre/halozsakra, o lefekszik, es ekkor sneakkel probald meg "kizsebelni". Ne valts vissza a folyamat alatt a "cselekves" ikonbol egeszen addig, amig mogotte nem allsz sneakben es inni nem keszulsz. Az alatt a tizedmasodperc alatt nem kell fel az agybol. -
#22897 Nem feltétlenül kell újrakezdeni, végszükség esetén konzolról is lehet bűvészkedni.
Ez elvileg a vámpirizmus kigyógyító küldetést állítja elkészültre (vagyis leveszi a vámpír módot rólad).
Próbáld ki hátha segít.
Konzolt az esc alatti 0-val lehet előhozni
Player.setstage eafd5 10 -
Bishop69 #22896 hát nm tudom, most biztos én vagyok bamba de Lydiát is lefektetem de ha úja e betüt nyomok felkel,h beszéljen velem, semmi mást nm ír ki,h lehetne inni belőle
ha meg hajnali 1kor megyek egy faluhoz ott mindig ha már 100m re vagyok tőle kijelez egy piros ellenfelet hiába használom a láthatatlanságot a mozgással észre vesznek
sztem inkább újra kezdem mert így csak felidegesít -
#22895 De ne becsuljuk ala az invisibility (Embrance of Shadow) kepesseget sem amit kapsz stage4 eseten. 3 perc boven eleg, hogy bejuss egy varosba gond nelkul, es "igyal". Vagy a stage2-es vampseduction, azzal meg alvo npc sem kell. -
#22894 nem városokba kell menni ahol van őrség, hanem bármelyik kis falu jó, pl. ivarstead, ahol nincs fal. hajnalban az egyik házba (nem a fogadóba) betörsz és iszol -
#22893 Kisérőd van?
Legegyszerűbb, ha megkéred a kisérődet, hogy feküdjön le, aludjon (persze ehhez keresnetek kell egy használható fekhelyet valamelyik dungeonban).... sneak, pickpocket.
Kisérő nélkül macerásabb a dolog, keresned kell egy alvó NPC-t.
Belopózhatsz városokba, vagy dungeonokban bóklászva, de kénytelen leszel egy alvó figurát megharapni.
Máguscéh tagként viszonylag könnyű a dolog, ha éjjel lépsz be a College-be.
A játék nem unalmas vámpírként sem, de az tény, hogy kezdő játékosoknak, rutin nélkül a vámpírság jócskán megnehezíti a játékot, s "mezei" vérszopónak nem ajánlott négyes szintig várni, illetve előre meg kell tervezni, hol talál vért.
(ha végképp nem boldogulsz, tölts vissza egy olyan mentést, amikor még nem támadnak meg) -
Bishop69 #22892 hülye kérdés,de h tudok vért inni?
mert már most ott tart h hiába este mászkálok láthatattlanná válok is repülnek felém azonnal a nyílak :/
így elég uncsivá vált a game -
#22891 Mindenképpen vért kell innod, hogy szóba álljanak veled, ne támadjanak meg.
Kigyógyulásra van két lehetőséged:
1. Whiterunban csatlakozol a Companions-hoz, és gyorsan ütemben csinálod a küldetéseiket (közben vigyázol arra ne legyél ismét negyedik szintű vámpír).
Ezt akkor ajánlom, ha harcos a karaktered.
2. Végig csinálod a küldetést, amivel kigyógyulhatsz a kórságból.
Kocsmákban érdeklődj, Morthalba kell majd menned Falionhoz...
Az első esetnél védett leszel (legalábbis egy ideig) az újrafertőzés ellen, a második esetnél megvan az esély az ismételt fertőzésnek.
A fertőzés azonban nem jár azonnali vámpírrá válással (s ez a lényeg).
Cure disease ital, vagy oltárnál imádkozás leszedi a rontást, rendszeresen figyelni kell a varázslatok - aktív effektek menüpontot, van-e rtajtad valami negatív módosító.
Magyarítás egyhamar nem várható szerintem, figyelmetlenül játszva meg mindegy milyen nyelven nem figyelsz.
Vannak persze fontos párbeszédek, ahol nem árt tudni mi a döntésed (pl. néhány esetben párbeszéddel is vámpírrá lehet válni), de alapvetően az odafigyelésen van a hangsúly. -
Bishop69 #22890 jah és magyarítás van valahol hozzá mert így nem mindent értek benne :S
pl ezért is váltam vámpírrá :S -
Bishop69 #22889 Fantusz : a kigyógyulás jobban érdekelne :D
-
#22888 Vámpírkodásnak vannak veszélyei, de vannak előnyei is ...szerepjáték lévén a játékos döntésén múlik mennyire szimpatikus neki ez az élőholt, s alapvetően gonosz létforma.
Valahol vámpírokkal harcoltál, megfertőztek, s mivel nem kezelted a kórt, magad is vámpírrá váltál.
Azért támadnak, mert már negyedik szintű vámpír vagy, amit már minden NPC felismer.
Vért kellene innod - alvó NPC-hez lopózva, megharapod, figyelve arra, hogy ne lásson meg senki.
Vér ivás után ismét első szintű vámpír leszel, de ha nem iszol időben vért, negyedik szintűként ismét rád támadnak...
A Dawnguard DLC vámpír lordja sokkal komolyabb képességeket kap, mint egy "mezei" vámír, ha vámírként játszol tovább, érdemes azt a küldetést csinálnod (persze ehhez kell a DLC).
Ki is lehet gyógyulni a kórságból, de egyszerűbb megelőzni. -
Bishop69 #22887 Helló Mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni
a játék kezdetén én nem a küldetéssel kezdtem hanem szaladgáltam kicsit a térképen, úgy 40-50%ban felderítettem és a sok színhely közben valahogy megtanultam néhány vámpír varázslatot aminek hatására mindig amikor felkel a nap elvörösödik a képernyő és kiírja,h a vámpírvérem... nm tudom sosem olvastam végig. Na a lényeg,h most jövök a Sky Haven Temple-ből ahol felvettem a kardot a cuccokat beszéltem Esbernel és Delphinel..... Most el kell mennem a High Hrothgar-ba,h beszéljek Arngeirrel,de amint oda érek ellenségként kezel és mind a 4 varázsló (akiktől korábban tanultam) nekem esnek és kinyírnak
de ugyan ezt tapasztalom a városokban is,h amint oda érek mindenki pirospöttyös lesz és bumm nekem esnek.
Kérdés,h hogyan tudok megszabadulni ettől a vámpír bigyóktól vagy ha nem az a gond,h lehet beszélni újra Arngeirrel h ne ellenségként kezeljen?
persze nem szeretném újra az elejéről kezdeni a játékot!
Köszönöm -
skandara #22886 Nem adom el őket, nem kell pénz, van vagy 30ezrem, és még a nyilakat is a városőrségtől lopom:D -
#22885 A google doc-ok mostantól csak olvashatóak az átlag userek számára (bejelentkezés nélkül view only.)
Akik rendszeresen szerkesztették, illetve szeretnék szerkeszteni a jövőben, adjanak elérhetőséget priviben és (továbbra is) lesz lehetőségük. Más jellegű, egyéb észrevételek is jöhetnek privátban. -
#22884 az ilyen nagy értékű cuccokat emlékeim szerint úgy tudod legjobban "eladni", h odamész valakihez aki trainer és kereskedő is, tápolsz 5 szintet számodra szimpatikus képzettségre, aztán a neki odaadott aranyért elcseréled - 75+ simán kiperkálhatsz ennyiért akár 20k aranyat is, de ha "mázlid" van és szintet is lépsz közben, akár 10 szintnyit is tudsz valamire tolni, akkor meg már kapásból 40k+ arany lesz a kereskedőnél.
legalábbis én nagy értékű mágikus cuccoktól általában így szabadultam meg, restoration-ra cseréltem -
skandara #22883 A félreértések elkerülése végett jezdem ezzel: én a Requiem nevezetű moddal játszom most, ami (sok) mindent megváltoztat.
Nem tudom mit csinál a Razor, Requiemmel ez nincs különösebben pontosítva, de találkoztam valami láthatatlan lénnyel ami 2 ütésből megölt, megsuhintottam ezzel a tőrrel, és meghalt, előtte belelőttem egy nyilat, és kb 1 % életereje ment le. De tetszik, hogy sokat ér, nyilván nem adom el, de mégis egy deadric prince ereklyéje, legyen durva ára.
Találtam még egy nyakláncot egy windhelmes küldetés során, aminek az ára 28000 arany, ez elvileg arra jó, hogy felerősíti a mágikus képességeidet, és éjfélkor black soul gemeket lehet vele készíteni, de nem igazán tudtam ezt tesztelni, mert aki nem legendás mágus, azt megöli (necromancer's amulet) .)
De persze attól, hogy bizonyos dolgoknak nagy az értéke, az nem jelent semmit, nem tudod úgy eladni senkinek, hogy a teljes árat kifizesse, meg egy idő után a pénznek amúgy sincs túl nagy jelentősége, főleg egy tolvajnak:)
-
#22882 Igen - tudom - nem is akartam megbántani senkit, csak gondoltam, talán van valami, általam nem tudott tulajdonsága -
#22881 Egyik Daedric ereklye sem olyan 'nagy szám', inkább csak hogy különlegesek, egyediek.
Meg neki moddal ért ilyen sokat, lehet hogy az módosítja a tulajdonságait is (mondjuk minden 3. ütés tuti azonnali halál. Így már azért különleges lesz). -
#22880 Ez a Mehrunes Razor mitől olyan nagy cucc?
Nem kell félreérteni - volt már egy-két csalódásom az ilkyen tárgyakkal...
Ha jól tudom, akkor néha a sebzése azonnali halál - egy jó legendary kard, ha nem is egy de 2-3 csapása detto. Ez olyasmi mint a Meridian kard? - aminek alig van sebzése, de kb minden 3. csapásáras eldurran a nem evilági lény? -
skandara #22879 Megszereztem a Mehrunes Razort (Requiemmel) 80000 aranyat ér:D 2 Dreamora nekem is ugrott, a fél világon át menekültem előlük és egy hektó mérget beléjük lőttem nyilakkal, aztán felpróbáltam a rucijukat, de természetesen átkozott volt, és instant megölt:D Imádom ezt a modot :)
Találtam egy egy átoktól mentes deadra sisakot, és az több armort ad mint az egész light armor setem:) -
#22878 Konzol, katt rá, 'getlevel' -
pannaanna #22877 Honnan lehet tudni,hogy a kisérőnknek éppen hányas a szintje? Ha az én szintem 60-as és j'zargo a kisérőm! -
Whysper #22876 Koszonom meglesem este munka utan. Koszike.