30713
TES
  • PiszkosFred
    Erdemes ezeket a konyveket a followerrel "eltetetni", es kesobb 90+ skill eseteben olvasni. Ha te rakod el, automatikusan olvasod is. Ha a tarsad, akkor nem, es raktarozhatod kesobbre.
  • genndy
    Skillpontos könyvekből is van több darab, de csak az első elolvasásakor kapod meg a pontot (a Skyforge-os könyv pont jó példa, azt én is láttam többször. De nem ez az egyetlen, mindegyikből több van).
  • bega82
    Megmondom őszintén, én sem vagyok benne biztos, majd valaki okosabb megmondja a tutit. De mintha rémlene nekem, hogy a skyforge-nál lévő könyvet, ami a kovácsolást fejleszti, azt mintha kint a vadonban is láttam volna már az egyik bandita táborban.
  • csoki89
    Miért, van ilyen??
    Bevallom csak azokba szoktam beleolvasni amiknek a címe érdekes számomra. De ezt nem tudtam hogy egy könyvet - ami skillpontot ad - több helyen is meg lehet találni a játékban. Azt hittem h ez csak a sima könyvekkel van így.. bár logikus. Egyébként a kérdésedre válaszolva, és ezt a dupli - vagy multiplikálódást realizálva is szerintem fent áll a "bug", mert kizárt hogy egymás után 4-5 olyan olvasmánnyal találkoztam amivel már összefutottam korábban.
    Ettől függetlenül oda fogok figyelni innentől.
  • bega82
    Nem lehet, hogy már olvastad azokat a könyveket valahol máshol? Mert nyilván csak egyszer jár érte pont.
  • csoki89
    Megint előjött egy olyan problémám, hogy az 50 és afeletti értékű könyvekért ugyebár majdnem minden esetben kapsz pontot. És már megint vagy 5 könyv volt egymás után amikor nem kaptam :( Olyan is amire határozottan emlékszek h az ad skillpontot. Valami orvosság van erre?
  • MrStokes
    Melyik Overhaul-t tervezed feltenni hozza?

A Morrow az overhaul-lal elfut Win7 alatt, vagy marad az XP?

• genndy
    Én se használom, nekem se jött be a SkyUI. Tökéletesen jól elvagyok a vanilla menüvel. Most már nem is akarok egérrel menüben kotorászni, kényelmesebb a WASD-al.
    Olyan modot meg szerencsére nem is használok, ami igényelné.
  • Malakai
    "Igazából nem tudom mi zavar benne annyira..." Nem lehet csak szokatlan és ennyi? :)
    De lehet MCM-et használni SkyUI nélkül is. Gopher készíett egy vidijót.
  • csoki89
    Más észrevétel, vagyis inkább vélemény:
    nem tudom mond e valamit a fórumozóknak a fotómemória..? A lényeg, h összesen a Földön kb 100 regisztrált/nem regisztrált ilyen képességgel rendelkező ember van. Na elég durva hasonlat, de szerintem mégsem.

Szóval, most próbáltam ki először!! a SkyUI-t, és szerintem egy rakás szart nem ér!!!!! Lincseljenek meg, zárjanak ki a fórumból, tudom h a legtöbben nem tudnak még létezni se enélkül a fos nélkül, meg nexuson a top 1 all time stb...
    De nekem annyira szart nem ér, h hihetetlen. És ezért nem is próbáltam ki eddig, mert már a képek alapján sem tetszett. Mielőtt rámkiabálnátok, nem kínzom magam, csak szükséges pár másik modhoz.
    Én a régi felülettel már amikor ismerkedtem a játékkal is hamar kibékültem. Aztán annyira megszoktam, hogy most ez a skyui egy rémálom. Igazából nem tudom mi zavar benne annyira, elvileg átlátható lenne, szépen lehet kategorizálni stb, keresni! stb. Valahogy mégse. Ha nem kéne mindenképp, nekem maradna a vaníliafagyi...
  • csoki89
    Na igen ilyesmire gondoltam én is h mondjuk 3-5x olyan hosszú legyen egy nap mint a vanilla. Nem full realtime. A másik dolog annyira tényleg nem érdekes.
    Ok, köszi
  • PTW
    nem tudok olyan modról ami gyorsítaná a várakozást/alvást, de ez legalább kicsit érdekesebbé teszi azt a menüt és lehetővé teszi hogy akár több napt hetet is átreptess:

No Boring Sleep

Második problémád pedig egy sima

set timescale to XX pranccsal orvosolható. 20 as érték a default 1 pedig real time. ezzel azért ésszel kell bánni mert nem megfelelő érték beállítása gondokat okozhat a kveszt rendszerben.

ezért érdemes utánaolvasgatni pl http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Console_Commands_(Skyrim)

10 es érték simán használható és dupla olyan hosszúak lesznek a napok
  • csoki89
    Nem tudtok olyan modról ami felgyorsítja az alvást? Apróság, meg nem is idegesít, csak a temperamentumomhoz elég lassan számol vissza, néha uncsi :D Ja meg van olyan mod, amitől egyszerűen hosszabb lesz egy óra, és máson nem változtat? Csak mert néha uncsi h mire boltozok egyet, eltelt a nap és megint este van, stb.
  • Zozo0122 #22942
    Na vége kész nincs mit csinálnom úgyhogy jegelem a karit amíg jön a következő DLC. Hazatértem Solstheimről, hazahoztam pár érdekességet és elhelyeztem a házamban és most pihen kicsit az öreg harcos :D Tud valaki bármit akár csak pletykákat, hogy mikor jön a következő DLC? Mert gondoltam kezdek hamarosan egy új Morrowind karaktert felteszem a Morrowind Overhault satöbbi és azért a Morrot végigjátszani sem 2 perc... lehet azlesz ebből, hogy majd csak akkor folytatom a Skyrimet ha már minden DLC kijött hozzá.(elv még kettőt terveznek) Na tehát van bármi infó? Akár csak körülbelüli értékkel? Esetleg tipp?
  • Fehercsoki
    *normális grafikával
  • Fehercsoki
    Semmi köze a grafikának az AIhoz, sok AI-val ugyannyi fps van lowon mint normális fizikával.
  • csoki89
    Vedd vissza a grafikát :D
  • Fehercsoki
    Mivel lehet javítani az fpst nagy harcokban?(ha sok AI van)
  • tibor16
    privi ment...
  • cSuwwi
    le fogom szedni, csak eddig használtam (de nem requiemmel)
    a mezei hunter bow 680 septim a riverwoodi kovácsnál
  • PiszkosFred
    OFF
    Ha msgben ha leirod mi a gond pontosan, akkor megprobalok segiteni. Szakbarbar szerkesztotarsam is itt van most a kozelben, akar tole is meg tudom kerdezni ha olyan melysegu a kerdes.
    ON
  • Malakai
    Csak textúra sajnos.
  • skandara
    nálam is septim van csak megszokás, de az economy mod miért jó? requiemmel így is jóval kevesebb pénzt kapsz/találsz, és egy 18000 septimes íj nem túl reális azért... drágább mint egy ház?:D
  • cSuwwi
    Az a "gond" nálam, hogy az economy modot feltettem, és nem 1800 lesz az az íj, hanem inkább 18000 (vagy több)
    Ez mezei hunting is több száz ha nem ezer septim (septim modom van fent, ez a pénz)
    Súlyt is látom, hiába írja nullának, nem annyi.
  • skandara
    Én orcish bow-t vettem lvl 7 környékén valami 1800 aranyért. Ha smithinget akarod felhúzni, ahhoz könyvek kellenek amiket kovácsoktól tudsz venni, vagy találni különböző helyeken, a kovácsoknál a könyvek ilyen 3000 körül vannak alacsony speak-el :) De jó tanács: ha draugr vagy bármilyen élőhalott ellenféllel harcolsz, mindenképp legyen nálad ezüst fegyver, és ezüst nyilak is, ha íjászként akarsz harcolni ellenük. Mert alapból a nyilak kb semmi kárt nem okoznak bennük.A pénznek és a nyilaknak is van súlya requiemmel, szóval ne lepődj meg ha 400 nyillal már nem tudsz mozogni sem .D
  • skandara
    Ne nekem mondd:D Én még rá akartam rakni a better vampire-s moddal, hogy igen is égessen szénné a napfény, de valamiért bebugzott, és nem sebzett a napfény egyáltalán, de még büntetéseket se kaptam... Mióta fent van a requiem azóta nem próbáltam vámpírként játszani, de szerintem alapból ebben már kinyír a napfény. Főleg, hogy normál esetben sem regenerálódsz. De most khajiittal játszom, és nem érzem úgy, hogy ő akarna vámpír lenni :) bár asszem +300 Hpt kapnak a vámpírok, ami elég szimpatikus,a vérfarkasok is kapnak extrákat "emberi" formában is azt hiszem, de egy macska nem biztos, hogy farkassá akar változni :D
  • cSuwwi
    jah ez lesz. néztem is, honnan van tüzifám meg leather stripem :D

az árak miatt összespórolni esélytelen sztem, inkább összerakom magamnak, csak ahhoz a smithinget kellene felfejleszteni
  • tibor16
    egy jókora off (mindenkitől elnézést kérek)

- de gyors segítség kellene
    Tudja valaki, hogy milyen szabályok alapján látja a Facebook Like az illető oldal képeit?
    Joomla-ról van szó, és az eddig használt okosság (modul), most mintha nem működne. Like-olni lehet, de nem látja a képeket. Az általános netes képszabályok szerint, legalább 3-4 kép van a könyvtárban, ami abszolute megfelel (kisbetű, ékezet nélküli, jpg rgb stb...)
    Nem jövök rá mi a gond.
    Többen is készítenek itt weblapot (joomla-t is) azért bátorkodom itt kérdezni...
  • Malakai
    Ja hogy azzal védekezik az ember és akkor eltörik, ja ok. :)
  • skandara
    az íjak eltörnek HA nem fémből vannak nagyrészt, a hunting bow, imperial bow stb. Konkrétan kapsz firewoodot meg leather stipeket helyette az inventorydba:) A komolyabb íjaknak nem lesz baja, szóval spórolj össze egy dwarven, orcish, elven bowra minél hamarabb:)
  • Malakai
    Mármint a nyíl esik ki, vagy az egész íj? :)
  • PiszkosFred
    Pedig pont ez adja a vampirsag kvinteszenciajat, hogy egy-egy csata utan napkozben (outdoor) meggondolja az ember a kovetkezo lepeset, mert egy rossz dontes, es a kovetkezo ellenfel a sebzett jatekost akar ki is nyirhatja... Megis csak egy vampirrol beszelunk, akik legnagyobb ellensege meg a Skyrimban is a Nap, nem veletlenul. (hagyjuk most a csillogo vampirokat, vagy a genetikailag modositott vampirvadaszokat, maradjunk az eredeti vampir fogalmaknal)

Egyszer Markath egyik kocsmajaban "tort ram" a stage4 (akkor meg DG dlc nelkul), es nem volt semmi lehetosegem, hogy igyak :) Azt a menekulest es lopakodast, ahogy kijutottam a varosbol, kapkodva a labam es a huzva a fejem a sok felem tarto nyiltol, meg az orok utesitol, azt megirigyelhetne barmelyik akciofilm. Lydia persze maradt harcolni, ami miatt lett egy szep szamu boutym. Azt mondanom sem kell, hogy a varos elotti hidon meg egy sarkany is landolt, hianyzott, mint egy pup a hatamra. De sikerult kijutnom (igaz, a korabban pont ott vasarolt kutya follower az megdoglott, es Lydiat sem lattam utana sokaig, csak amikor zonat valtottam, akkro spawnolt mellettem) es a kozeli falu hataraban elbujva vartam az estet. A wait nem mukodott, mert a sarkany miatt (valoszinuleg vagy miatta, vagy mert lydia meg harcolt az orokkel valahol) harcban voltam. Aztan ejfel kornyeken vegigjartam a hazakat sunyiban - elotte nem mertem bemenni/benezni, mert ha ok is tamadnak, meg kellett volna olnom a "kajat", es sikerult innom (es lydia is megjelent). Teljes happy end, mehettem vissza Markathba kifizetni a menekulessel jaro bountyt, majd folytattam a kalandokat. :)
  • cSuwwi
    Kezdtem egy új karit requiemel, tényleg kétszer is meggondolod, hogy kire támadj (pláne alacsony szinten).
    Egy dolog nem igazán tetszik, hogy ha íj van a kezemben, és eltalálnak/megütnek, akkor az íjamnak annyi (megsemmisül, kiesik a kezemből nem tudom, de utána nincs meg).
    "Tisztán" íjász kari akkor így kvázi esélytelen? Mindenképp vmi közelharcira kell váltani?
  • skandara
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/9494

Warzones:)

A Better Vampires elég jól beállítható, ki lehet kapcsolni a napfény negatív hatásait stb.
    a Predator Vision, meg ad használható nightvisiont, meg hőlátást.

De amúgy ha magadra raksz valami regeneráló cuccot, akkor napfényben is gyógyulsz alapból...
  • Calver
    tegnap vámpírkodással kapcsolatban nézegettem a wikin, és...

"Becoming a vampire will flag you as undead, so the effects of the Restoration perk Necromage will affect you too"
    "Necromage: All spells are more effective against undead. (+25% effect and +50% effect duration)"

és végül is logikus is, de...

lehet nekiesik mostanság újra kisvámpírral Skyrim-nak.
    tud valaki valami zseniális modot, ami -100% hp regent szinttől függően letekeri, avagy mikor még nem leszek instant friss és ropogós napfényen (első fázisú vámpírság), mondjuk csak 25-50% legyen?
    (az alapján h elején 3. fázisú kisvámpírként is csak -75% volt bug miatt gondolom h valaha így is tervezték)

és még egy kérdés: olyan mókára van-e lehetőség, ami nem csak ellenfelek HP-ját/sebzését növeli, hanem a számukat? nem titáni ellenfeleket akarok, akik elől ugyanolyan könnyedséggel kitáncol a karakter, hanem dühös tömeget
  • Zozo0122 #22920
    Ez nagyon durva mod Elsweyr-t képzelem így el. Tényleg marhára nem illik a Skyrim világába meg az északi kultúrához, de a khajiit népekhez igen:D
  • genndy
    De van függvénye. Az kell, amelyiket igényli a mod. Azt meg a Sharpshooters Nexusos oldalán megnézed.
  • a.carkey
    EZ egy nagyon beteg mod, viszont tényleg jól néz ki, kivétel a kezdőképernyő, bár nem illik az egész Skyrim világba. :)

• csoki89
    Igen igen, tudtam én... de mitől is függ h melyiket szedem le? Azt látom h hol van hol nincs antia, de inkább kéne aztán max leveszem, mint h egyáltalán ne legyen.. Ilyen alapon akkor a legfrissebb. De nincs más függvénye?
  • genndy
    A megfelelő verziójú d3d9.dll kell neked innen.