The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amit a #20636-ban írtam, az egyébként a fullal készült.
Skyrim Boostról én azt hallottam (talán Although írta), hogy nem teljes képernyõn futtatja a játékot, hanem keret nélküli ablakban, és ettõl valamiért gyorsabb. Sajnos az 1.3 az utolsó támogatott Skyrim verzió... azt meg a patchekkel már jóval túlhaladtuk <#shakehead>#shakehead>
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Nálam a Full HD Texture Pack széjjel szaggatta magát mivel 4K-s texturák voltak benne !
DE mikor felraktam a Lite Texture packot amiben 2K-s textureák vannak ugy ment a játék mint kés a vajon és sehol egy akadás vagy szaggatás és még elég durván szép is lett !
Szóval a FULL és LITE között minimális különbség van ha azt akarod hogy szép is legyen a játék meg jól is fusson akkor elég ha csak a Lite Packot teszed fel !
A leírás azt mondja hogy a fullban maximum felbontáson van minden és akár 4k felbontásúak is lehetnek
A liteban minden fele akkora a fullhoz képest és max 2k a felbontás.
A kérdés az hogy mennyivel szebb a full? Hogy érdemes e azt leszedni? Mert ha csak minimálisan, nem annyira észrevehetõen rondább a lite akkor inkább azt szedem majd le.<#smile>#smile>
Látom a mod lapján a Skyrim Boost-hoz a linket, mint ajánlott mod. Ez az a mod ami akár 20-30%-al megnöveli a teljesítményt? Ami akkora port kavart anno?
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
4K-s textúrákat nem próbáltam, nem is tudom, van-e olyan mod.
A területes kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni, olyan modokat nem kerestem. Tesnexuson szemezgess.
Dragonborg DLC-ben elvileg lesznek új területek (ráadásul ha minden igaz, Morrowindes hangulatúak).
Skyrim High Resolution Texture Pack+Skyrim HD - 2K Textures (mind a négy), így most 14GB-os a Skyrim könyvtáram<#nevetes1>#nevetes1>, lovaglás Riftenbõl Windhelmbe: tökéletesen játszható, élvezhetõ. A terület töltésnél tényleg volt egy-egy pici akadás, de csak akkor. Ekkor hallatszott, hogy a wincsi reccsent, tehát töltötte a részt, úgyhogy simán lehet az is, hogy a pillanatnyi döccenõ is csak a winyó miatt volt. Hosszabban semmikor nem szaggatott, az 1 mp-es megakadások voltak csak a terület töltésnél.
Windhelmben reccenés nélkül ment, az egész várost végigrohantam egyetlen akadás nélkül. Lespawnoltam 30 imperialt+30 stormcloakot, hadd essenek egymásnak a piacon. Gyönyörûen folyamatosan ölték egymást. Döccenõ akkor volt, amikor én is elsütöttem egy Master tûzgömböt, a felvillanásnál azért megakadt. A második tûzgömbnél már nem.
(Sztem az AI egyébként sokkal jobban proci-, mint vidkártya-függõ, de ha már kérdezted, megnéztem.)
Akkor viszont már leírom a gépemet is, hogy legyen összehasonlítási alap: ASUS P8H61, Intel Core i3 3.1GHz , 2x4GB 1333MHz DDR3 RAM, Gigabyte GV-R685OC-1GD HD6850 1GB GDDR5
Még annyit hogy 1GB vrammal hogy fut egy fullos pakk amiben akár 4k textúrák is lehetnek?
Egyébként vannak olyan nagyobb modok amik új területet adnak de más területen? Az tudom hogy egy modban Elsweyr-be el lehet látogatni. Ilyenekre gondolok.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Ezen nagyon szépen, akadás nélkül megy ultrán is. Ha fölteszek textúramodot, akkor se szokott akadni, csak a betöltési idõ növekszik meg nagyon. ENB-nél már észrevehetõ akadás, nem vészes, de engem zavar.
Például a Steamról letölthetõ, hivatalos Skyrim High Resolution Texture Pack. Rajongói: Skyrim HD - 2K Textures
És ezen kívül tesnexuson a sok apró: lélekkõ-kicserélõ, ablakok, üvegek-fiolák, fegyverek, táblák, stb. De ezeket még senki nem szedte egybe.
A játékhoz van komplett grafikai mod?
A fehér páncélhoz nem lehet sisakot szerezni, én arra gondoltam. Tudom hogy létezik a játékban, meg konzollal odaadható, de UESPWiki azt írja, "Cannot be obtained."
Dwemerek:igen valószínû a szakáll.Ha jól emlékszem a Morrowindben is volt szakálla a szellemeiknek, sõt Yagrumnak is.
Falmerek:én a Bloodmooon óta vártam már õket,de nem arra számítottam, hogy kb. goblinokként élnek.Azt hittem, hogy fejlettebbek lesznek mint pl az ayleidek.Egyébként sisakot is lehet szerezni a páncéljukhoz a skyrimben😄
Yagrum egy felig mechanikus felig dwemer volt, az utolso - akirol tudunk - a vilagon, akit a Bligth sem kimelt meg. De nem volt se torpe, se a klasszikus highfantasyban torpekent ismert lenyekhez hasonlo, amelyeket hianyolt a temat indito kollega.
Hogy mi tortent sok sok eve a dwemerekkel, azt tudjuk, le is lett irva. De, hogy azota mi van veluk, hol vannak, stb? Errol volt szo, az eltunesukrol, a balul elsult sajat istent megepito megaloman otletuket mindenki ismeri Tamrielen, sok konyv es legenda szol errol. Bar, tartomanyonkent - ahogy a legendak altalaban - valtoznak a sztorik.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Tervben van, mar tobbszor is lenyilatkoztak, hogy a Dwemer nep misztikuma kap egy teljes "kibontast", valamikor valahol...
Például
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
TES-univerzumban a másik népes faj az emberen kívül a "merek" - bosmer, altmer, dwemer, stb. de még az orkok is "merek" - orsimer.
A falmerekrõl (megint csak mer) a Dawnguardban még kiderül néhány érdekesség. Eredetileg ugye snow-elfek voltak, az irkngthand-i ülõ szoborhoz hasonlóan néztek ki.
De sztem ebbõl nagyon jó kis történet lenne (pl elder scrolls 6-ba jólenne), hogy viszzatérnek a dwemerek és megmagyarázzák ezt.Lehet, hogy 1 másik létsíkba(talán oblivion 1 bugyrába) vagy idõsíkba kerültek. Persze lehet, hogy kihaltak de én nemhiszem.A dwemerek nemcsak Morrowindben és Skyrimben éltek...hanem például Hammerfellen is a ragadák földjén.Talán ha ide is eljutunk valamikor a sorozatban akkor ott kiderül.Marha jók ezek a kihalt fajok😄😄😄 Dwemerek,Ayleidek,falmerek...és tessék a Skyrimben találkozhatunk falmerekkel pedig kihaltnak hitték õket és még a játékban is úgy bezsélnek csak róluk ha látta õket valaki, hogy árnyékból elõjövõ kis gnómok,goblinok egyebek...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Dwemer
A lényeg, hogy a dwemerek kihaltak állítólag.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Meg szerencsere, hogy a mai napig is lehet jatszan az Oblivionnal, es az altala emlitett Daggerfalhoz is van mar dosbox/gog.
Guild kvesztek számát tekintve lehet hogy kevesebb van Skyrimben de nagy összességében szerintem sokkal tartalmasabb játék mint Oblivion.
Persze szigorúan alapjákról beszélve, hisz Oblivionhoz ott a Shivering Isles, KnOTN stb
Ha pedig Although egyáltalán nem erre gondolt hanem pusztán a méretekre, az meg egy megint teljesen más tészta.
- szerintem is így van
- az más kérdés, hogy ez hamarosan változhat
(bocs, hogy belekotyogtam)
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...