The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Börtönben nem volt még a karim, de amúgy DB és tolvajcéh tag, szóval van vaj a füle mögött bõven. 😄
Na mindegy, nem jöttem rá, hogy mitõl volt, úgyhogy azt csináltam, amit írtatok, hogy elmentem kinyírni Kematut a börtönben lévõ fickót kihagyva.
Köszi a válaszokat.
Mien karaktered van? Bûnözõ féle? Mert ha igen elõfordulhatott, hogy már megszöktél börtönbõl...és akkor ez a bug elõjöhet. Ezt az elderscrollswikin találtam:
When attempting to pay the fine, regardless of the guard, the dialogue may never show up. This could happen if the player escaped from jail. All the guards say, "Wait...I know you," as the player walks past them. Though annoying, this does save 100 gold, and it is still possible to side with Saadia and complete the quest. To fix, go to the dungeon, talk with the prisoner, agree to pay the fine, and talk to a guard. After not being offered the dialogue option of paying the fine, go to Swindler's Den, and the quest will update upon reaching Kematu and will instruct the player to either talk to him or kill him, essentially skipping the need to waste gold. Another way is to get caught and go to jail, but then it's necessary to serve the jail time. Upon release from jail, the dialogue will show up when talking to one of those guards.
Mind1 a lényeg, hogy menj egyenesen a barlangba (Swindler's Den-Whiteruntól messze nyugatra találod) és fogod tudni folytatni a küldetést ott. És így megmarad a 100 aranyad is.
PiszkosFred
Akkor hagyd a fenebe a rabot, es menj egybol a barlangba, es folytatodik a kveszt.

Biztos, hogy nincs valami apro verdij a fejeden? Vagy nincs folyamatban olyan kuldetes, amely miatt a varosi orok viselkedese megvaltozik? Mittomen, sarkanytamadas vagy valami?

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

genndy
Két ötletem van még:
1. konzolba "paycrimegold" (ezzel eltünteted a fejedrõl a bounty-t, mert van rajtad, csak nem tudod kifizetni, mert nem ajánlja fel. Lehet hogy a beírás elõtt az õrre is rá kell kattintani)
2. Unofficial Skyrim Patch, hátha rendbehozza (innen)

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Van ez így. De nem maradsz le semmirõl, van még sok szabad küldetés.
Nekem nem, ha megszólítom, akkor is csak ezt mondja. És abban a küldetésben, amiben az Alikr harcosok keresik a redguard nõt...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
és miután beszélek a nõvel, elmondja, hogy a börtönben lévõ fickó tud segíteni megtalálni az ellenségét. a börtönben lévõ visszont csak akkor segít, ha leteszem az óvadékot érte, de nem tudom megtenni, mert mikor beszélnék a börtönõrrel, az is csak ezt hajtogatja, hogy õ ismer engem... :S
genndy
Nálam asszem volt ilyen, ilyenkor asszem van bünti a fejeden (?de nem olyan nagy hogy az õr rögtön nekedugorjon?), és ha én megszólítottam, akkor nyomta a "börtönbe mész vagy fizetsz" szöveget.

Hrisskar
Ez csak azoknak csalogató akiknek még nincs meg talán a játék. A DLC meg azért nincs benne, mert talán nem akarják fájditani a PS3-asok szívét; vagy még több lehetséges DLC vásárlót akarnak toborozni (ha özleti szemmel nézem).

Okés. Tényleg, olyan már volt nektek, hogy bizonyos városokban az õrökkel nem lehet "érdemben" beszélni, mindig mindegyik csak annyit mond, hogy: "Wait! I know you."? Valami rossz fát tettem a tûzre? De akkor meg mért nem lehet bírságot fizetni, mint máskor?
Fehercsoki
Picit több fps, bug fixek.

Az 1.8-as patch-el mi változott?
genndy
De miért nem? Én pont azt gondoltam a "tejjel-mézzel-folyónak" - tehát GOTY+kézzel fogható extrák (eddigi tapasztalatok alapján GOTY: alapjáték+DLCk). GOTY eddig mindig volt (FO3-ból is, sõt, a kiegészítõi csak abban voltak magyarul elérhetõk). Meg is van a GOTY kiadás mindháromból.
Gyûjtõknek pont hogy egy GOTY+extrák lenne igazán értékes, és azt tényleg meg is érné megvenni (ismétlem, nem elszállt árazással). De ilyet nem csináltak egyikbõl sem. Vajon miért nem?

PiszkosFred
Polo, artbook meg egyeb collectorba valo cuccok persze, hogy nem lesznek. De alapjatek+kieg+dlc kiadas lesz, az volt az Oblivionnal is, volt a New Vegasnal is. (FO3-at passzolom). Sot, ebben a pillanatban is akciosan, majdnem 50% aresessel beszerezheto szinte minden az Oblivionhoz es a Skyrimhoz XLiverol, penzert vagy ms pontert.

genndy
Nem biztos, Oblivionnál, Falloutoknál sem volt a GOTY után egyéb extra dobozos kiadás (GOTY DLC-kkel + pólóval, artbokkal, stb), és nem hiszem hogy ezután még kiadnának. Viszont ha már így kitaláltam, egyre jobban szeretném, ha majd lenne..😊 (elérhetõ áron, tehát mondjuk mint most ez a Premium)

PiszkosFred
"Remélem hogy lesz egy "Tejjel-mézzel-Folyó-Überszuperextra Editiont" 😄 azt biztos hogy megveszem mert hihetetlen jó ez a játék."

Lesz, de majd csak 1-2 ev mulva.

genndy
<#eljen> További jó játékot immár teljes képernyõn. <#vigyor0>

Át írtam és most már rendesen mûködik <#smile> Hálás köszönet a segítségért<#worship>
Hecker007
Igaz hogy én is most kezdtem el játszani a játékkal "virágbolti" és mivel tetszik meg is venném, de ezért a kiadásért biztos nem fogok így pénzt adni hogy a DLC-k nincsenek benne.
Remélem hogy lesz egy "Tejjel-mézzel-Folyó-Überszuperextra Editiont" 😄 azt biztos hogy megveszem mert hihetetlen jó ez a játék.

Fehercsoki
Szép csak ennyiért már legalább a Dawnguardot hozzácsaphatták volna...A póló meg valószínûleg senkinek nem lesz pont jó.

genndy
Roppant egyszerû a megoldás: keresd meg a játék könyvtárában, és indítsd el kézzel. Játékon belül ezt nem fogod tudni átállítani.
A másik, hogy átírod az .ini-t: Dokumentumok\My Games\Skyrim\SkyrimPrefs.ini, ebben keresd a bFull Screen=0 sort. Ezt írd át 1-re, és kész. Bár a kérdésbõl már úgy érzem, ez a nehezebb út. Bocs a szkepticizmusért.

Csak hogy a gond az hogy nem azzal a parancs ikonnal indul hanem 1 TESV nevûvel azon meg már át állítottam de nem volt változás.
genndy
Na látom, még senki nem írt róla, akkor majd én: érkezik a Skyrim Premium Edition. Dobozosan, sok extrával, de DLC(-k) nélkül.
A CD Galaxisban is kapható lesz: Skyrim Premium Edition
Õszintén szólva, nem értem mi a céljuk ezzel. Ez maximum azoknak érheti meg, akik kipróbálták (vagy "kipróbálták") a Skyrimet, és rájöttek, hogy ebbõl nekik kell valamilyen extra kiadás. Az ára nem is olyan vészes (itthon 12e), annyi mint a sima kiadásnak volt megjelenéskor.
Remélem ettõl függetlenül lesz majd GOTY is (tehát a játék+összes DLC), kíváncsi vagyok abból lesz-e még valami extra kiadás (ha rosszindulatúan feltételezem, hogy a Bethesda pénzéhes, akkor igen. Én biztos hogy csinálnék a végén egy "Tejjel-mézzel-Folyó-Überszuperextra Editiont)
Ti látjátok értelmét ennek a Premium csomagnak?

Fehercsoki
1.8as patch után például harcban sem lassul már le annyira a játék.(bár még csak béta és sajnos nincs hozzá scriptdragon, bár ez nem is kell mindenkinek)

genndy
A Skyrim Launchert indítsd, és az Options-ban pipáld be a Full Screen-t.

Sziasztok én most raktam fel a játékot és az a gond vele hogy csak ablakban indítja el tudtok erre valamilyen meg oldást?Elõre is köszönöm.
Fehercsoki
Patcheld fel, már 1.8as is van.

Sziasztok!
Nemrég raktam fel a Skyrimet, 256 mb-os vidikártyás gépre. Egyrészt rohadtul örülök, hogy egyáltalán Low-Normal szinten kisebb lagokkal elfut, viszont azt szeretném kérdezni, hogy a patchek okozhatnak e olyan jellegû problémát(1.4 1.5-ös patch), hogy nincsenek rendes fényviszonyok(néha totál sötét minden aztán kivilágít megint, árnyékok nem rendesek) és, hogy sok textúra hiba keletkezik? Gondoltam felptahcelem mert majd talán még egy kicsit jobb is lesz a teljesítmény, de sajnos pont az ellenkezõjét tapasztaltam.
Egyébként érdekes amit írsz, mert a monitorom hdmi és dvi átalakítóval csatlakozik a kártyára. Az egyik ismerõsöm állandóan azt mondja, hogy ez okozza ezeket a hibákat, mert nem direkt a kapcsolat. Karácsonyra tervezek egy hd monitort lehet az lesz a megoldás.

genndy
Esetleg próbáld meg ellenõrizni a monitorcsatlakozót is, hátha ki van mozdulva (bár nem tudom hogy HDMI-nél vagy DVI-nél ez számíthat-e egyáltalán).

Végülis 12.8 nekem jól mûködik minden tekintetben, leszámítva, hogy idõnként az asztalon vibráló kis négyzetek jelentkeznek. Valószínûleg meg kell tanulni ezzel együtt élni, bár már egy kicsit sajnálom, hogy nem a gtx 660 mellett döntöttem. Árban minimális eltérés volt.

Elvileg a 6xx sorozat az utolsó amihez van dx generáló, neked elég új kártyád van. De én is ezt csinálom amit te, nekem spec a 12.3-as az ami még elfogadható de az is generál hibákat, openoffice használat során is( befeketíti a hátteret a betûknél). Egészen elképesztõ ez a catalyst brigád. Mondjuk a d3d9 dll fõleg a régi kártyáknak segített ahol lassabb is volt a kártya, 4xxx-es sorozatra nagyon jó volt. Igazából 6xxx felett már nekem is úgy tûnik tök mindegy. Meg a skyrim az konzol port és ezért is mindegy mert nem igazán érdekli õket a video kártya háború sem. FNV-nél ez még számított. De egy próbát megért.

Felraktam a d3d9.dll-t a villogás nem tûnt el, de a víz alatt nem láttam semmit. Így sajnos nem vált be. Marad a 12.8 driver amivel szinte hibátlan a játék.

genndy
Szia!
Hasonló probléma: #20464
Megoldási javaslatok: #20465, #20466

Anno nekem az FNV-nél volt ilyen gond ahhoz kiadtak egy d3d9.dll generálót mivel alapból nividiát támogatott. Azzal aztán szaggatás mentesen futott mikor betettem a data könyvtárba a generált d3d9.dll-t. Talán itt is hasonlót kell csinálj. Amúgy elég gyengén muzsikál az ati catalyst fejlesztõ csapat, többet bénáznak mint a funcom kódolói. De lehet segít ha beteszel egy enb-t ami d3d9-et is használ.

Sziasztok! Még tavasszal játszottam a Skyrimmel. Most ismét felraktam, de azóta egy más konfigom van és úgy vettem észre, hogy az ATI driver és a Skyrim nincsenek túl jó barátságban. Azelõtt az Nvidia kártyám szépen dolgozott, de most a HD 7850 12.10-es driverrel katasztrófa. Villog a kép hiányosak a texturák. Visszaraktam a 12.8-as drivert azzal határozottan jobb, de alul marad az Nvidiahoz képest, pedig az csak egy gt430 volt. Tapasztalt valaki hasonlót, vagy csak nálam jelentkezõ probléma? Pl a Bf3 tökéletesen dolgozik ezzel a konfiggal, de a skyrim dadog valamiért.

genndy
OFF nézz be a modis topikba meg nézd meg Skyrim5 adatlapját, miért bannolták, rögtön megvilágosodsz ON

PiszkosFred
Tegyuk hozza, hogy van nemi differencia a regi (TES CS) es az uj szerkeszto (Creation Kit) kozott, de az alapjait segithet megerteni barki, aki egyszer is hasznalta a korabbi TES CS-t (illetve ennek FO/FNV fele GECK valtozatat).

Ami meg segithet, az az interaktiv peldakkal es fullos dokumentacioval ellatott CK wiki: http://www.creationkit.com/

Csak egy szpemmer balfek volt, egyik ismert hazai torrentoldalra kuncsorgott meghivot, napjaban tobbszor felteve a kerdest jo par topikban. Reakciora sem erdemes az ilyen, kukazni kell a usert is meg a kommentet is, ahogy az gondolom vmelyik moderator meg is tette.

Mi volt a 20496-os hozzászólás? És tényleg tosiro volt?
Olyan rossz, hogy ilyenkor törlés után már nem értem az összefüggéseket... 😄
Calver
hello tosiro <#wave>

"The trees move. Do you not see it?"

PTW
WTF ?

Hát leginkább a Fallout new vegas topicba találod meg õket. Ryder, Hotomi, Xblades. Õk ahogy látom ellég spilerek bár nincsenek nagy véleménnyel a TES5-rõl dfe biztos segítenek! Mondjuk szerintem ez a legstabilabb mind közül de én csak alapszinten értek hozzá.

Valaki ért a Creation Kit hez?
lenne pár kérdésem...
De ha lenne Pesti lakos aki rám szánna pár órát jól járna.
Sõt a trooper féléhez van is fix a greenwater problémára, mondjuk az se segít mondjuk ez elég régi egy dolog mármintz trooper enb. Nem mondtam hogy az okozza most csak mint látod válasz használata nélkül megjegyeztem ha valaki tesztelni akarja ezzel ki tudja kapcsolni meg vissza.

Nekem volt hogy ENB okozta...

wedge31
Ha eredeti játékod van nem kell semmit ügyködnöd a steam automatikusan frissiti a játékot.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Sziasztok valaki tudja hogy hogy lehet a patchat letölteni a Skyrim-hez próbáltam a Steam-rõl de nem tudom hogy lehet ügyködtem a beállításoknál de az se segített kéne hogy feltudjam rakni a Split Extendert vagy mit elõre is köszi.
PiszkosFred
A viz es viz alatti effektek lettek picit tuningolva, azert van a gond. Ha a mod nem mukodott, akkor erdemes a pref es skyrim.ini-ket torolni (steam mappabol es a doku mappabol is), es ujat generaltatni a jatekkal, akkor az legtobbszor megoldja. Ha nem, akkor az ini-ben egyszeruen csak ki kell kapcsolni a DoF-t. De ugy emlekszem, hogy a kesobbi peccsek megoldottak ezt.

Semmi koze a jelensegnek az ENB-hez, az alapjateknal is elofordul ez, mindenfele mod es injektor nelkul. "Improved visual transition when going underwater" mint feature, jelen esetben ez kavar be par jatekosnal. Az ini-k torlese legtobbszor megoldja (esetleg egy game cache uritese). Ha nem, ott a linkelt mod, de ez nem az ENB hibaja, ez gyarilag es szandekosan lett ilyen, koze nincs hozza. Uj effektet kapott a vizes megjelenes, es emiatt van neha gond. ENB is okozhat hasonlo hibakat, de ez most kivetelesen az 1.5 peccshez kotheto, nem csak PC-n, hanem a PS3-on is borzolta az idegeket (ott meg aztan minden van, csak mod nem).

Par napja volt linkelve, de serafutty, ezt a produkciot nem lehet elegszer megnezni. 😊

shift+f12-vel ki be lehet kapcsolni az enb-t így kiderül e az okozza a bibit vagy nem.

Igen az 1.5ös hozta elõ. Elvileg az tett be vmi új víz alatti effektet vagy csak elmosódást, de nálam nem mûködik és azóta sem lett javítva ez a hiba. De 1 moddal megoldottam.(ugyanazzal amit linkeltél csak már nem emlékeztem rá)
Pedig jó dolog,hogy megoldódott mert van olyan quest ahol kell látnod mi van a víz alatt. Azonkívül én találtam víz mélyén értékes dolgokat😊 De amúgy is jó dolog látni milyen mély alattad a víz, egyes barlangokban merre tudsz víz alatt tovább úszni, látni hol vannak a mészároshalak satöbbi. Kár, hogy vízi harc nincs nemtudom mért vették ezt ki elég idegesítõ ,hogy a halakat csak a földrõl tudod lecsapni.