The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

drop
újrateszem a játékot újból le kell szednem mind a 11 javítást?

McHaals
valakinek nincs meg az iskariot-féle whistle mod? nem tudom leszedni steamrõl 😊

MadWolf#11626

kastil
Skyrim Blog -> Groups -> Character Building Sok build van, ha valakit érdekelne, nekem jó iránymutató volt, most egy pure warriort tesztelek, skyrim redone PERK plugin nélkül (szerintem rettenet a heavy weapon része) monster mod és egyéb okossággal, most kellett felmennem High Hrothgarra, elég érdekes enemykbe ötlöttem, volt amit vagy 8x visszatöltöttem. Kicsit szopatós a moddal szerintem, de legalább nem easymod

genndy
Ilyenek jöhetnek, ezeket én is szívesen olvasgatom! <#smile>
Az én most kezdett karakterem: Waldora Sajnos sokat még nem haladtam, de majd igyekszem, és adok helyzetjelentést. Minden küldit meg akarok majd csinálni vele, egyelõre csatabárdot lóbálva harcosként kezd. Van még egy korábbi is, egy Khajit, majd róla is írok néhány szót.
Képet legegyszerûbben úgy tudsz berakni, hogy van saját galériád. Töltsd fel oda, és linkeld be.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

McHaals
Két napja ENB-ket tesztelek, asszem megtaláltam a nekem valót... BLEAK/UNBLEAK

Ezek a BLEAK verzióval készültek.

MadWolf#11626

Na,gondoltam írok 1 kicsit a régi karakteremrõl mostmár😊Hamarosan úgyis elõveszem szerintem és kipróbálom vele a Dawnguardot is.(Nem a vámpír oldalon,megmaradok vérfarkasnak).
A neve Dragnuk (direkt rejtett utalás a dragonra, de azért orkos név😄) 54. szintre jutott a végére a Companions vezére, Sárkányszülött, Whiterun thane-je, ezenkívül ha jól emlékszem még elvállalta Markarth thane-ségét is ahol jelenleg él boldog nyugalomban kb. január óta<#nyes>.Ezenkívül tipikus ork, nagydarab és erõs, húst zabál hússal és mellé még általában desszertnek elfogyaszt 1-2 medvét is.Konfliktusait szokásos ork módszerrel rendezi, 10-bõl 11 esetben holtan esik össze aki belé köt és egy 2 méteres csatabárd áll ki a homlokából. Orkhoz képest meglepõen mûvelt, gyûjti a könyveket és mindenféle ereklyét.Az asztrológia nem érdekli, de a 2 hold (Masser és Secunda) kihozza belõle az állatot szó szerint.Ilyenkor a gyerekeket ijesztgeti az utcán,de ha nincs játékos kedvében akkor felfal 1-2 banditát.Kemény kis Sárkányorkvérfarkas ez a tag.😄😄😄
Képet sajnos nem enged feltölteni...csak 20kb-ot van vmi ötletetek hogyan tudnék mégis berakni róla?

Akinek van kedve írhatnátok milyen karit csináltatok + 1-2 kép😊 Engem pl érdekel miféle elvetemült sárkányszülöttek rohangálnak égkoszorúban😄
igen, nagyon köszönjük !

Van egy progi, a Boss, azzal tudod ellenõrizni, hogy van-e valamilyen ütközés a modjaid közt.
Itt találsz leírást róla, meg linket a letöltéséhez:
http://skyrim.nexusmods.com/mods/6
Feltelepíted és mikor a mod loaderedbe beteszel egy új modot, bezárod a mod loadert, elindítod a Boss-t és az leellenõrzi a mod loaderben lévõket, mutatja ha baj van.

http://www.youtube.com/watch?v=t6MxLBcSgkc <- ezt nézd meg, itt mindent elmond.(ha nem tudnál annyira angolul akkor is ki lehet következtetni mirõl zagyvál)

Igaziból 3 progi kell ehhez az egész modoláshoz, egy amivel betöltöd(nexus mod manager), egy amivel ellenõrzöd(boss) és egy scriptek feldolgozására szolgáló progi(Skyrim Script Extender). Ez utóbbi nem minden modhoz kell.
Bocs, ha nagyon alap dolgokat írok le, de lehet valakinek hasznos. 😊

Köszönöm
wesker24
Igen ha két eltérõ mod van fennt de ugyanazt a célt szolgálja akkor bizony azok ütik egymást és kidob a játék amint betöltöd a mentett állást !

Ekkor az egyík modot el kell távolitanod/törölnöd hogy a másik mod jó legyen !
drop
köszi a segítséget megnézem

Az lehet ha van két mod az egyiket felülírom a másikkal,de mindketõ ki van pipálva akkor azt jelenti hogy még érvénybe van az ami amit felülírtam a másikkal,és ez okozhatja azt hogy a modok ütik egymást és kidob a játék ?
A vámpíros az egy ismert bug, nekem is elõjött egyszer. El kell teleportálnod onnan vagy simán kifutnod a kastélyból, majd vissza menni. Ez után már nem lesznek hostile-ok az NPC-k.

A modos dologra nem tudom hogy mi lehet a válasz. Esetleg próbáld meg uninstallálni a modot, aztán újra felrakni. Ha így sem jó akkor végül azt is meg lehet próbálni, hogy minden más modot kilõsz, csak azt hagyod bent aktívnak, ha esetleg mégis akadna valamivel. Vagy utolsó ötletként a mod oldalán a discussion részben kérdezd meg, biztos volt már másnak is ilyen problémája.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

genndy
Fõleg harc közben/után annak mennyi nyoma maradjon a környezeten. Ha az tetszik, hogy igen akkor kapcsold be. Ha az érintetlen környezet jön jobban be, akkor ne.
Egyébként minden ilyennek legjobb módja hogy kipróbálod: bekapcsolod ultrára, megnézed mennyire tetszik, és mennyire fogja a gépedet. Ha tetszik, akkor bekapcsolva hagyod, de ha közben fogja is a gépet, akkor kisebbre veszed. Ha egyáltalán nem tetszik, akkor teljesen kikapcsolod.

drop
nem használom de nem jelenik meg pedig a módfelrakó progival tetem fel.
most meg valami nagyon nem jó dawngard q -nál mikor vámpírt választom akkor a elsõ átváltozás után rám jönnek a vámpírok mikor kiküld a lord elsõ feladattal

És tesz valamit a játék élményhez megéri bekapcsolni ?
genndy
Nem befolyásolja a textúrát, csak a darabszámot (a 'Quantity' mennyiséget jelent).

És ez ha ultrán van akkor csak nagyon sok van belõle vagy a textura is jól néz ki ? Megéri bekapcsolni ?
genndy
Mennyi odakenõdött vér, tûznyom, jégdarabok maradjon a falakon, padlón (mint háborús játékoknál az ottmaradó lövésnyomok).

A játék beállításánál van egy olyan menüpont hogy matrica mennyiség.Az mit jelent ?
van olyan mod, amivel a loading screens-t meg tudom állítani, hogy csak kattintásra menjen tovább ?

kellene erre megoldás az oblivionban is...

kastil
iPresentInterval=1, így sem jó, ugyan az, egy caveben vagyok éppen 70+ fps és ugyan úgy csinálja, read only a skyrimprefs.ini.

genndy
Kicsit kiegészítettem a FAQ-t (kedvencek menü, térkép).

wesker24
Nekem nincs fent semmi graf tuning egyedül csak a rendes hivatalos ENBSeries van fent azt csokolom !
PiszkosFred
Vsync a gameprefsiniben DISPLAY kornyeken:
iPresentInterval=0 vagy 1 (ki be)

Az mouse acc szinten iniben, CONTROLS-nal
bMouseAcceleration=1 vagy 0 (be ki)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

kastil
Mouse smoothing/acceleration beállítást hol?😄 skyrimben meg tudtommal nincs vsync, ezért kell fps limiter. most találtam egy megoldást, textura szûrõt launcherben ki kellett kapcsolni és CCC-ben erõltetni, most teszelgetem..

valahogy nem tudok megbarátkozni immersive environment és FXAA injectorral. ENB-k nagyrésze disney-feeling, viszont alap skyrimet nagyon fakónak tartom, valakinek valami ötlete, hogy mit próbálhatnék még ki?

PiszkosFred
Illetve vsynchet erdemes megnezni, hogy ha mondjuk nem ingame opciobol lovod ki, hanem control panelbol. Ha akkor is, akkor nem az okozza.

PiszkosFred
Input lagtol esetleg? Mouse smoothing/acceleration beallitas hogy van?

kastil
Mind 3 link AV, csak egy leíráshoz link, meg 2 direkt link letöltéshez.

AA alapból off, az megeszi FPSem nagyon, de nem akadás a bajom, hanem "screen tearing", amit elvileg vsync kezelne, ha lenne.

Anti Aliasinget próbáld meg levenni teljesen és nézd meg úgy, nekem attól akad nagyon. A modok pedig szuperek, fõleg az Automatic Variants!

kastil
ja sry a triplázásér, még annyi, hogy mod nélkül is csinálja

kastil
Valaki nem tudja, hogy mi a francér laggol a game 50 fps el is? kajak mintha vmi mmo-t tolnék és laggolnék. Írták sok helyen hogy vsync, szedtem le ENB-t vanilla effektekkel, bekapcsoltam benne limitert 30-ra, úgy ahogy jó, de rettenet nagy különbség van már 30 és 40 fps közt is, érezni, hogy lassú. nem tudja valaki ez mitõl jöhetett elõ? régebben ilyen nem volt, driver op rendszer ugyan az

kastil
Szerintem faszaRandom texturázza lényeket. Bellyaches Animals AV Package aztán a patch

drop
uj kari van de nincs ot lehet a cloak mod kavar be vagy a dawengard?

Ha a SkyRe-t is használod, olvasd el a fenti Mod ismertetõk menüben az Immersive Armors-al kapcsolatos részt, épp az imént frissítettem a leírását. Ha nem használod és még sincsenek ott, akkor esetleg próbáld meg egy új karakterrel, hogy neki ott vannak-e.

Egyébként a Mod ismertetõkhöz beraktam még az Immersive Patrols, Immersive Enviroment, Skyrim Monster Mod és a Realistic animals and predators modok leírását. Ha valaki talál még esetleg jókat, az ide linkeljbe be, és ha tényleg jó, berakom az ismertetõk közé.

PiszkosFred
Ott kell lennie pedig, meg kulon menut is kapott.

drop
tudna valaki segíteni? leszedtem
Immersive Armors módot de craftingnál nem találom pedig azt írja ott kéne lenni,mi lehet a baj npc módot is leszedtem

genndy
Oké, akkor viszont nem tudom mirõl van szó <#bohoc>
Engem ez zavart, arra ez megoldás.

PiszkosFred
Ismerem, es hasznalom is folyamatosan, de ez csak egy tipusu hibat korrigal. Az arnyekok hibaja ennel melyebbrol ered, es arra nincs megoldas egyelore.

genndy
Parancsolj, szerintem neked pont ez kell: Shadow Striping Fix
Ez javítja azt a hibát, ami pl. a whiteruni házban látható az edényen, hogy "csíkos" az árnyék (de hogy hogyan, azt nem tudom, technikai részletekben nem vagyok otthon). Legalábbis engem ez zavart. (Most valamiért 'hidden', de Workshopról is lekapható, ugyanezen a néven van fönt)

PiszkosFred
Szelmalom harc ez az arnyekokkal, anno majdnem ket honapig probaltuk tobbed magammal megfejteni, miert ennyire szar es darabos egyes objektumok altal letrehozott arnyekok. Se moddal, se ini tweakkel sem sikerult olyat produkalni, amelyet barmilyen mas jatek alapbol kepes. Ultra fokozaton egesz jok az arnyekok mar, foleg ha 4096-os beallitasokkal, viszont igy is maradt par olyan globalis fenyforras, amelyre ez sem hat, es tovabbra is belerondit az osszkepbe.

Ha talalsz ra jo megoldast, es nem csak az outdoor karakter arnyekok, hanem az indoor flame objektumok arnyekai is elesek lesznek, szolj pls.

genndy
Abszolút értékben 5, de ha százalékosan nézed, akkor ~10%. Ha mondjuk valakinek mediumon csak 25-30 fps-e van, akkor a -10% már pont a határ lehet szaggatás és nem szaggatás között.
Ettõl függetlenül köszi, nyugodtan írd bele a FAQ-ba is, mert akinek jobb gépe van, az tényleg szebb árnyékokat kap.

kastil
Na jó csúnya is lett, 5000 talán még elfogadható, de közel sem nevezném szépnek. Szóval vagy szép közeli árnyékok vannak, vagy távoli (is) csúnyák.

Valaki egy FPS limitert tudna ajánlani ami nem d3d9.dll-es? helyenként barlangokban 80 fps mellett is laggol mint a marha. Ati kártyám van az meg azthiszem ha belövöm 60en capeli, 30-40 körül szeretném belõni

kastil
Hát nekem 5 FPS-t evett meg, most fogom megnézni fShadowDistance=8000.0000-el, mert eddig 2500.0000 volt.

genndy
Persze, mert az árnyékok felbontása a 4x lett. Szebbek így, de csodálkoznék ha nem kérné meg az árát -fps formájában.

Kyl: köszi, ha tudok okosságot, beleírom.

óóóóó ! köszönjük !!!

Kly
A GYIK, valamint a Skyrim mod ismertetõk mostantól Google Docs formájában elérhetõek, ezáltal BÁRKI szabadon szerkesztheti õket.
Arra kérek mindenkit, aki hozzáír vagy módosítja valamilyen formában a dokumentumokat, hogy a formátumot õrizze meg, valamint a bejegyzése után tüntesse fel a nevét (SG nick)!

Scientia potentia est.

Hrisskar
Mûködött a dolog, viszont medium-on is már akadtam, ami eddig Ultra beállítások mellett történt; eddig High-on ment simán.

genndy
1. NMM-et elfelejted.
2. Letöltöd a fájlt innen. NEM 'Download with manager'. Hanem Downloads-Download manually.
3. A csomagolt zipben lévõ fájlokat bemásolod a Skyrim fõkönyvtárba (tehát ahol a TESV.exe is van). Ha bármire rákérdez, hogy felülírja-e, akkor IGEN-t nyomsz (mert akkor az vmelyik ENB-bõl maradt ott).
4. Ezeknek kell ott lennie: d3d9.dll, Immersive Environment 1.4 - Readme.txt, injFX_Settings.h, shader.fx és egy 'injFX_Shaders' mappa.
Nem kell új játékot indítani, rögtön látnod kell a változást. A 'Pause' gombbal tudod ki és bekapcsolni az effektet, alapból be van kapcsolva.

Hagyuk inkább a ENB-t,és a FXAA-t a Immersive Environment pontosan hogy kell elindítani ?