30713
TES
-
Although #22995 De a gargolyesek kismiskák ahhoz képest amik az enyészetben vannak. :) Az a szar egy részüket nem is látom, nem is tudom hol vannak éppen próbálom követni Serenát mert ő látja őket de vele is gyorsan végeznek . -
Zozo0122 #22994 Ebben a világban az összes faj nagyon hosszú életű tud lenni egyáltalán nem ritkák a többszáz éves figurák, és nem csak dunmerek. Bár jellemzően a nagyhatalmú mágusok szoktak több száz évet megélni. Jó példa erre Neloth mester aki már a Morrowindben sem volt fiatal:) Ezeken kívül pl az ősvámpírok már mind többszáz évesek...Seranát még az 1.érában börtönözték be ha jól emlékszem:) Maiqról is azt hittem, hogy többszáz éves a macsek, de az egyik szövegéből kiderül, hogy az apját és a nagyapját is Maiqnak hívták:DDD
Tehát elméletileg meg lehetne csinálni a Morro-Oblivion-Skyrim történetfonalat egymás után:)De belegondoltam és vannak bökkenők:
1. Nerevarine az Oblivion krízis előtt elhajózik Akavirba.( az utcán bezsélgetnek erről az emberek az Oblivionban)
2. Az Oblivion hőse nem lehet sárkányszülött, mert akkor fel tudtuk volna vele venni a királyok amuletjét, de ha ezt megpróbáltuk kiírta, hogy nem lehet.
3. A Nerevarine és az Oblivioni hős nem lehet ugyanaz, mert akkor a császár felismerte volna őt.Ugyanis a Morroban is a császártól kapunk személyesen kegyelmet, és a pengék folyamatosan jelentenek neki. -
Although #22993 Na lv23-on már ment feltornásztam lv50-re a alterationt meg az idézést. És kaptam daedra arrowot :D idézni tudsz nyilat is és lőni vele :D Na az zabája a hpját :) meg vettem ghostly archerst :) Nyilván ez neked nem segít :(
De a megoldás ott van daedra weapons :) Legyen már értelme nem :) -
skandara #22992 Arról, hogy a Gargoyle-okat, hogy fogom megölni még fogalmam sincs, de persze egy életre keltett kőszobor, jogos, hogy erős, de mi a gyengéje? Pickaxe? Kőműves Kelemen? Találkoztam már 2-vel a vadonban éjjel, és lóról próbáltam megölni őket, de 15 perc után inkább otthagytam őket, mert alig ment le valami az életerejükből, ha meg megütnek visszatöltik... Írtam is nexuson hogy valaki tud-e valamit ellenük, de nem kaptam még használható infót. Ha más nem marad a mehrunes razor, az előbb utóbb mindent megöl, csak éljem túl:D -
Although #22991 Ezek szerint assa vagy thief vagy, azt mondják zseniális lett a sneak rendszerre a requiemnek. Majd egyszer kipróbálom. A gond az én nem tudom ennyire beleélni magam mint te ehhez kellenének a jó sok jó quest. Legyen miért csinálni a witcher 2 szerű játékok nagyon elkapattak :) -
skandara #22990 Hát igen, a könnyű páncél nem véd túl sokat, de ez így is a reális, hiába vagy tökös, egy csatabárdot nem fog megállítani 4 cm bőrpáncél, de még a nyilakat sem. Viszont az elven armor meg a Glass az már részben igen, de egy guildmaster armort nem fogok lecserélni holmi hegyesfülűek által összeeszkábált kacatra :) -
Although #22989 :-)
hát ja :) ne tud meg miket csináltam azért hogy végezek azokkal akik őrzik Serenát futás kapu leengedés idézés a másik oldalra. És három órán keresztül :D A fő boss az nagyon durva volt kb 5 sec alatt nyírta ki a lv19-es karim. ott is kapu leenged ha nem lett volna 10 db flame lény idézésem nem is tudom És elhasználtam rá két nagyerejű scroolt is ami önmagában meg kellett volna ölje. Na a Gargolyesekkel már nem is próbálkoztam láttam hogy meg se mozdul a hp. gyorsan idéztem egyet lekötni őket és futás ki. Szóval téged olvasva most már nem is vagyok rá büszke. ennek semmi köze már az rphez amit csináltam. De nem akartam heteket tölteni vele márpedig a gyerek úgy felépítette hogy , na mindegy úgy is érted... -
skandara #22988 Nem, lvl 30-on kaptam meg a dawnguard questet egyáltalán. De a khjaiitom nem akar szerintem vámpír lenni mert már így is kezdenek sorba állni a lelkéért, ott van már Sithis és Noctrunal, nem kell még Molag Bal is a listára...:D
Amúgy a dunmerek élhetnek akár 600 évig is nem? Akkor elvileg "ugyanazzal" a karakterrrel végig lehet játszani a morrowindet az obliviont meg a skyrimet is. -
Although #22987 :D
Hát igen ebben hasonlít a skyre-ra nagyon megkülönbözteti a light és nehéz páncélt. ezt tudom. Nyilván ezen a téren nem tudok segíteni mert alapból az ilyen dolgokat mágus conjuratonal tesztelem elsőre. Harcossal nehezebb lehet és láthatóan jobban boldogulsz mint én a mágusommal trükközve szóval respekt :) -
skandara #22986 Nem felesleges:) Olvasom én.
De amúgy meg direkt olyan játékstílust erőltetek magamra amit amúgy nem szoktam játszani, nekem alapból a nehéz páncél és a kard ami szimpatikus, az íjászokat mindig is utáltam:) De a változatosság gyönyörködtet, ahogy mondják, szóval, ki kell próbálni mást is:)
A followereken én is gondolkodom erőteljesen, jól jönne egy nehézpáncélos tank aki elvonja a figyelmüket, csak a khajiit akivel most játszom, nincs nagyon odáig a csupaszbőrűekért, az egy khajiit aki meg follower lehetne, hálistennek solstheimbe adott questet, ahová mega khajiitom nem akar menni még értem sem, mert krónikus porallergiája van ;) -
Although #22985 A dawnguard erődbe voltál már? -
#22984 na kezd már összeállni a modlista amit akarok, SkyRe, Better Vampires + egykét vámpírkodós cucc (mert ki akarom már próbálni milyenek), meg egy-két alapmod, viszont:
tudtok valami megoldást arra (ha egyáltalán létezik), hogy kétfegyveres karakternél egy gombra kerüljön mindkét penge, tehát ne legyen ez a jobbklikk jobbkéz, bal klikk bal kéz elmebaj, hanem sima bal klikkel üssön mindkettővel? alap Skyrimban nagyon bejött kétfegyveres harc (mert vicces), de megőrültem a gombok féktelen püfölésétől, jobb lenne egy egérgomb ütésre, másik block-ra (erre már találtam cuccot). -
Although #22983 Az a helyzet három órás csatában megöltem a Serenát örző vámpírokat és kifutottam a gargolyesek elől el a várig mert nem szeretek szívni és az volt az ötlet hogy vámpírt csinálok a karimból. +200 hp és egyebek :) így most van egy kis forrom jelenleg csak a dawnguard erőd áll ellen :) kicsit felturbozta a srác. kb75 skillek kellenek amúgy egyszerű koncepciót használ :) -
Although #22982 Nézzenek oda irkálok feleslegesen jobban csinálod mint én hah ahogy odrhn kolléga mondaná. :) -
Although #22981 Nekem a társam megöli őket de igen a centurionoknak mágusként sem találom az ellenszerét semilyen spell nem fog rajtuk ill. értelemszerűen a elekrtromos spellek de azt láttom magasabb szint kell belőle mint lv50. -
skandara #22980 Megoldom én persze :)
Csak azt mondtam, hogy nincs jól belőve az íjászat, eddig csak egy ellenfél volt, amit nem tudtam megölni, egy centurion, de az annyira überbrutálkemény, hogy 15 falmert megölt, és alig lett rajta karcolás, szóval, inkább ellopakodtam mellette. de igazából az archeryt simán fel tudom húzni, csak lopok az őröktől nyilaikat aztán sünit csinálok a trollokból (ezért jó hogy pillanatok alatt felgyógyulnak).
Alchemym is lvl 50 körül mozog, de potionből így is annyi van, hogy dobozba kell rakosgatni őket, mérgezni meg ha sneakből támadok, akkor csak overkill, ha meg nem akkor, meg nem túl realisztikus, hogy mérgezzem a nyilaimat...(meg el is felejtem a csata hevében, meg nem is kell mert közelről meghalnak...) -
Although #22979 Vagy a legegyszerűbb módot választod :) Millió egy option fájl van :D Csak ne mod managerrel telepítsd. És egyedileg testreszabhatod. Én pl visszaraktam az eredeti death képernyőt :) szeretem nézni ahogy padlót fog a karim és ez gyakran megtörtént az enyészetben. A shoutja annyria erős az ottani draug szerűségeknek hogy 100 métert repült a karim és már fel se kellett állnom hiába cseleztem ki néha a láthatatlan ellenfeleket még erősebb ellenfelekbe botlottam, így kell ezt csinálni :) -
Although #22978 Gyakorlatilag bejönnek a régi classok, ha erős páncél nélkül akarsz boldogulni az csatamágus, assa, mágus etc. Nézd át a régi classokat és az alapján tervez. Ha nincs páncéld akkor az ellenfél pl nem vehet észre. Vagy csatamáguskánt használsz alterationt és páncélt is. Szóval tervezés tervezés.... -
Although #22977 Utoljára a morrowinbe kellett ilyen modszereket használnom na jó az obliba is néha :) Főleg a TIe moddal :) -
Although #22976 Nézd meg melyik lény az ami a legkevesebbet sebzi de még észrevehető. És szórakoz vele, ne őld meg. csak hagyd fejlődni. sajnos ez ilyen mivle a Bethesda nem ezt a rendszert használta így unalmas lehet. Ha lennének questek rá jobb lenne. De mivel alapból mindent tudsz ütni a Bethesdának nem kellett törnie magát. Eredetileg ilyenre akarták de letettek róla pontosan emiatt amit látsz. Tehát jelenleg csak unalmass mód van fejlődni :)
A másik ha nem mágus vagy vagy gyúrj a kereskedésre vagy az alchemymre mert a dungenokat is átgyúrta és szinte csak a ládákban találsz jutalmat :) Spec én spóroltam minden potionnal mindig legyen mert itt kell és nincs sok belőlük. Nekem ennyi jut most eszembe de agyalj rajta nem vagy buta gyerek lehet jobbat is kitalálsz ez agyalos fajta :) egy picit. -
skandara #22975 micsináljak a páncéllal?:D a
Különben a light armorom 45 körül van, mert csak attol is nő hogy viseled. Elterveztem én ezt előre, csak az a baj, hogy nincs jól belőve az íjászat. Amúgy végigcsináltam a dark brotherhood questeket, a thieves guildet, megszereztem több daedra ereklyét stb-stb szóval csinéáltam pár dolgot azért, és archery lvl 35... nem reális. Ha csak közelharcoltam volna, az egykezes fegyverhasználatom kb 75 lenne. -
Although #22974 ügyes vagy megy ez neked. -
#22973 az alap skyrimet végig toltam már, vágom a dolgokat
csak a requiem új nekem, szeretem a kihívásokat, szenvedek ezzel is egy sort, csak nem volt minden tiszta :) -
Although #22972 A másik gond ez lv5-ről indul és emiatt lehet nem minden mobot adó mód jön jól le kellett szednem az immmersion patrolt is mert behozott lv30-as lényeket nekem és bukta volt a lv15-s karimmal mivel nekik magas skilljeik voltak nekem meg rookiek .
-
skandara #22971 Ja igen, draugr-ok ellen: alapvetően ezüst, ezüst nyilak, és ezüst kardok, sokkal többet sebeznek rájuk, szóval ajánlom, a sima nyilakat meg sem érzik. A másik használható taktika, figyelembe véve azt hogy hülye zombikkal állsz szemben, az pedig az, hogy belecsalogatod őket a csapdákba, nem mindig egyszerű, de szinte mindenhol meg lehet ölni őket a csapdákkal, csak okosan kell :)
Mellesleg a fő küldetést ne erőltesd szerintem egy darabig, mert a sárkányok... elég erősek:D A sárkányok faji bonusza ha jól tudom +7000 hp:D -
Although #22970 Igen ezzel a moddal az a legkönnyebb út amit pl én csinálok :D Mágus. Idézem a lényeket és most már lv50 körüli alterationnal a nyílak fennakadnak a pajzsomon de keserves volt idáig eljutni :) Csak én saját idézett lényeim legyilkolásával elég jól tudtam haladni váltva dungeon pucolással. Ezzel a móddal tervezni kell. Ez igaz a skyre ra is de ezzel sokkal jobban megszívod ha nem figyelsz mint azzal :) Jópár régi rps nem is hajlandó máshogy játszani a skyrimmal csak ezzel :) Ötletelni olvasni kell a srác zseni és ennek megfelelően kiválóan építti fel a játékát még van hova fejlődnie de le a kalappal.
amit csináltál az ezzel a játékkal hiba volt a páncél legalább ötvenre fel kell vinni miközben fejlődsz mert különben bukni fogsz :) mivel itt lv25 az rookie még. -
skandara #22969 Ezüst nyilak? hmm hmm? Amúgy én is pont ezzel kezdek most szívni, mert a requiem kicsit megszopatott, ugyanis mivel a skillek lassabban fejlődnek, ami alapból tök jó, nagyon örülök is, én is főképp íjászatra gyúrok, DE a nyilak sebzése sokkal nagyobb, közelről meg instant kill, viszont mivel kevés a bevitt találat, lassan fejlődik, nagyon. nekem most lvl 35 volt, úgy hogy kb 3-400 ellenfelet minimum megöltem vele, ellenben a one handed már kb 40-es mert a tőrrel vagdalkozok mint az állat, pedig kb 100 ellenfelet ha megöltem közelharcban. Ennek következtében, most itt vagyok lvl 30-on, gyakorlatilag használható harci képességek nélkül:D ezt orvosolandó, egy útszéli trollba a pacimról belelőttem kb 300 iron arrowt, és hoppá archery lvl 40.... persze, ha messziről lövöd az ellenfeleket, nem sebzel olyan sokat, és gyorsabban fejlődik az archery, csak azzal meg az a bibi, hogy még most is max 2 találatot bírok ki light armorban, és elég necces így íjászkodni... mert hipp-hopp meghalsz, főleg, ha többen lőnek. Szóval, avgy trollokon felhúzom a skillt, hogy használható legyen vagy nem tudom, mert a 95ös lockpickingemmel nem fogok senkit megölni az tuti :D -
Although #22968 Igen és sok változás van,
- Kezdő terület kedvenc íjásza már nem lehet companion,
- vámpírként nem tudod meridia questjét felvenni.
Már írtam egy kis összefoglalót lentebb, a srác a BG, morrowind, és még egy csomó old school rpg gyúrt össze egyedül, egész elképesztő amit csinált. De szokni kell. Most dolgoznak a Dragonbornon.
amikor abbahagytam kis trükkel vámpírrá gyúrt karimmal lv23-on teljesen fennakadtam a Dawnguardon, az "enyészetben" láthatatlan ellenfelek garmadája támadott meg :) Egyenlőre nem tudom hogy kell továbbmenni. De a perk rendszert is átgyúrták lv25,50,75 alapúra. Tehát a fejlődés alapból számít mármint minden szint. És ne ma perkek a lényeg annyira. Bár jó lehet vele variálni ügyes lett az is. Ennyi. -
Although #22967 A requiem level alapú játék, néz meg a listát melyik lény milyen szintű a mod oldal elején van valahol. A draugh az lv6-12 közötti azt hiszem kb. De az elején gyakorolj a low leveleken inkább. Egynél több kell azért ha íjász vagy pl Alchemys mérgeknek meg rejtőzködés pl. Képzeld el a karidat. Mágia nélkül is fog menni ezzel. De teljesen más mint az alap skyrim. kicsit morrowindes lett, bár szerintem ez jobb ha kiforr sok mindenből vettek át dolgokat. :) Játszottam vele de sajnos ez csak jobban kihozza hogy nincs komoly sztori. Ez a rendszer főleg szori alapú játékkal működik.
Tehát az igazi erre a játékra a skyre, mert túl sok érdekes quest nincs amivel ezzel lehet levelezni.
Amiért mégis érdekesebb ez, az az hogy ellenfelek egyediek lesznek, jó részükhöz kell tudni mivel lehet megölni őket. Tehát itt a szimpla nyíl mint az alap skyrimba vagy a skyre-ben van nem mindig működik.
Próbálj kérdezgetni a mod oldalán. Xarrian és Ogreboss segít mindenkinek. Ha esetleg nem játszottál még régi rp játékokkal amire ez épül akkor jelezed és részletesebben magyaráznak.
A lényeg! Itt nem együtt fejlődik a világ veled, hanem adott szinten mozog minden erősebb vagy gyengébb. Nagyjából a lv1-10 közötti rész az nagyon nehéz, nehézségtől függően, ha túljutsz rajta akkor könnyebb már. Ezért nem boldogulsz ha valamit másodjára harmadjára se tudsz megölni a kerüld el mert nem fogod tudni.
Ha már szerzel gyakorlatot a stílusban akkor tudsz trükközni :) Spec. én rászántam 1 órát míg megöltem a 1db necromaget amit elszedtem tőle az egy kis előnyt adott :) Interesting npcvel együtt nagyon jó :) Bár már két hete nem haladtam vele mert ezzel együtt is meguntam egy kicsit :) -
#22966 A modot nem ismerem, nem tudom mi mindent változtat, így elképzelhető, hogy nem lesz semmi hasznios az írományomban.
Riverwood-ban Faendal íjász tréner és kisérő is lehet, ha a küldetést neki kedvezően csinálod meg, s nem egy rossz kezdés, ha a lövészetet gyorsan felhúzod legalább 50-ig, plusz a perkek.
A másik lényeges képesség a lopakodás, hunternél ezt sem árt perkekkel megtámogatni.
Szintedhez képest próbáld topon tartani azt a két képességet, nehezítő modokkal felértékelődnek a trénerek is.
Kell egy erős fegyver a sebzés növeléséhez, ha közelharcban nem vagy jó lesből támadva 1-2 lövéssel ki kellene iktatni az ellent, ugyanakkor rejtve is maradni a többiek elött.
Páncél+kovácsolás, vagy az enchant fejlesztése is lehet életmentő, de a kezdő lépésnek legjobb mindíg az elsődleges fegyverismeret erősítése (Faendal).
A Dawnguard DLC-vel egy másik tréner (Sorine) is elérhető lesz, aki ugyan nem kisérő, de mindenes kereskedő - nem ingyér trénel, de a kifizetett összegől rengete cuccot meg tud vásárolni (ha ebbe a mod nem kavar be). -
#22965 requiemel tisztán 1 képességre apellálva meddig lehet elvinni?
íjász (hunter) vagyok, varázslatokat teljesen mellőzöm, a közelharcot is amennyire lehet, de tisztán íjjal esélytelen vagyok már a draugr-k ellen, így már a riverwood melletti hegyen lévő katakombát se tudom kipucolni (Orcish Bow-val)
mindenképp szakosodni kéne gondolom legalább 1 kezesre, ha már nem akarok varázsolni, de egy hunternél sztem nem elvárás hogy közelharcban is jó legyen -
Zozo0122 #22964 Én múltkor olyat találtam, hogy Boots of eminent stamina...és ez egy elf mellvért volt :DDDD -
skandara #22963 Elolvastam kétszer :D Értelmezhetetlen volt, hogy a jarl miért értesít szomorúan arról hogy meghalt Laila Lawgiver... csinálni kellett volna képet :D -
#22962 köszi a tanácsokat! mondjuk ez a better vampires elképesztően OP-nek tűnik őszintén szólva, lehet inkább megkeresem magam az értékeket és átpiszkálom :)
másiknak meg én igazából valami olyasmire gondoltam, ahol nem csak a polgárháborús npc-k sokszorozódnak, hanem... nos, szinte mindenki pl dungeon-okban ellenfelek - dühös tömeget akarok, nem csak egy-két kósza dögöt.
btw nehezítő modok közül ki mit ajánl? fenti modlistában nem igazán láttam ilyet. -
#22961 Bug, vagy esetleg rosszul értelmezted a levelet.
A jarl küld üzenetet, ha valamelyik hozzád közel álló városi polgár elhalálozik, s örököltél némi aranyat.
Az összegből "természetesen" levonja az örökösödési adót -
skandara #22960 Hmmm, ellovagoltam riftenből Windhelmbe és mikor odaértem egy courier azzal hozott levelet, hogy örököltem 100 aranyat laila lawgivertől, aki riften Jarlja.... nem nagyon értettem, visszatöltöttem azt az auto save-t amikor kiléptem riftenből, és megnéztem, és békésen aludt a hálószobájában a jarl... ráadásul megpróbáltam megölni, de essential.... kutya legyek ha értem. Na mind1, nekivágok mégegyszer az útnak, és remélem ezúttal nem szakad rá a tető, vagy nem tudom mi ölhette meg... -
skandara #22959 Nem változtat semmin Reqiuemben a nehézség változtatása :)
Viszont ha valaki tudja, hogy gargoyle-ok ellen milyen stratégia életképes, az elmondhatná :D Hálistennek még csak lóháton találkoztam velük, de tudom, hogy előbb-utóbb le kell majd nyomnom párat. -
#22958 pár napja bepróbáltam a requiemet és bár még csak lv5-ös vagyok, de határozottan tetszik, talán pont a "realitása" miatt.
íjász karival tolom (wood elfként) és kell stratégia még két nyamvadt farkasnál is, ha nem akarom ott hagyni a fogamat. ha medvébe botlok, akkor már keresztet is vethetek, kár futni is :DD
nem akkora szívás mint mondják, persze nem master szinten kell játszani alacsony szinten (de talán magason se), érdemes megnézni sztem -
Zozo0122 #22957 Win 7 64biten fogom megpróbálni a Morrowind Overhaul 3.0-t. Ha sikerül összetákolni a magyarítással együtt akkor majd írok a Morrowind topicba. -
Zozo0122 #22956 A legtöbb skillnövelő könyvből több van, de akadnak nagyon ritkák. Sőt vannak a régebbi játékokból is olyan könyvek amik pl a Morroban adtak képzettséget de itt már nem. Egyébként random is lehet találni skillnövelő könyveket ládában. Elolvasni is érdemes ezeket mert ezek a legjobb könyvek gyakran viccesek vagy érdekesek:D