The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

benőmenő
Az obli magyarítása (btw ez miért ennyire magyartalan szó? 😄) egész jó volt ilyen szempontból.
Bár pl. a witcher könyvekben néha én is néztem nagyokat és tényleg megfordult a fejemben, hogy minden "vaják"- ot átírok tollal witcher-re.
genndy
+1

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

PiszkosFred
Mikozben gyerekkent ultel a kakiban a TV elott, es boldogan tapsoltal tobbek kozott a kovetkezo szereploknek:

- Festéktüsszentõ Hapci Benõ
- Madárvédõ Golyókapkodó
- Civakodó cipõikrek
- Az óriástüdejû levegõfújó
- Lesbõl támadó ruhaszárítókötél
- Órarugógerincû Felpattanó

...es meg sorolhatnank 😊 Erdekes ez a kerdes, mert maga a kifejezes, a Viharkopenyesek ugyanolyan "balga" angolul is, mint magyarul, csak a magyar ember misztikusabbnak gondolja, angolul leirva. Pedig kozben az egyik husz, a masik egy hijan huszonegy.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

genndy
Amikor kijött az Oblivion magyarítás, én is feltettem, és végigtoltam még egyszer, csak azért hogy magyarul játsszam végig.
Písz!

Jó úgysem tudtok meggyõzni! 😄 Megértem, ezt a játszva tanulás dolgot, de nem kicsit tudott felbaszni, mikor valaki azzal jött, hogy angolul minden jobb, meg szebb, etc etc! (Régebben volt, mint mondtam már elfogadom! Amúgy pl szerintem a magyar szinkron, egy két esettõl eltekintve, nagyon jó színvonalú!)
Tudom kis ország vagyunk, rajtunk kívül senki más nem akar magyart tanulni, mert minek! (Jó ez így nem igaz, de elenyészõ ezen embereknek a száma.)
Ha van rá lehetõségem, ebben az esetben majd csak lesz, akkor igen is magyarul szeretnék játszani, mert ez az anyanyelvem, ezt szeretem, ezt értem, és sokkal kifejezõbb mint az angol... Szvsz! Ha nyelvet akarok tanulni, akkor majd elmegyek suliba, vagy külföldiába. Alapszinten meg elvagyok vele. Amúgy németbõl érettségiztem, de a német.. hát bbrrrr😄
Hát nem tudom. Én sikítva ütném egy fejszével a monitort, ha ilyeneket kéne játék közben olvasnom, hogy Viharköpeny, Viharköpenyes Ulfric, Társak, Sárkányszülött, Hajnalõrség, Hajnalcsillag, Szélsisak, Ezüst kéz... <#wilting><#nemtudom>

Sajnos még emlékszem a Halálszárny c. Warcraft novella magyar fordítására, máig rémálmaim vannak Léguraföldétõl meg Viharszél városától <#rinya>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

HDR and Anti Aliasing-39909-1-0.7z

ez ide linkelte vki ? nincs semmi a leírásában, és már elfelejtettem melyk játékhoz kell...

Erre az is megoldás, hogy megtanulsz rendesen angolul. Pl. ha ezeket a játékokat angolul játszod, az segít benne. (játszva tanulhatsz)

Kérlek, nagyon egyszerû! 😄 Szeretem a madzsar nyelvet. És nem azzal van gond, hogy nem tudom mit kell csinálni. Hanem, hogy a körítés elveszik. Hiába értem meg, hogy azt akarja, menjek el ide és öljek meg mindenkit, azt, hogy miért szeretné vagy, hogy ez neki miért jó, már nem biztos megértem. Vagy ilyenek a könyvek, leírások, stb. Szeretek elveszni a részletekben, és az, hogy szótárazzak közben, vagy csak félig meddig értsem az nem pálya.
Persze egy coddal, vagy Bf3-al simán elvagyok nélküle is, de Skyrim és társait (Mass Effect, Fallout, Dragon Age vagy pl egy Bishock-ot sem. De említhetném az Assasin's Creed sorozatot is, ahol teljesen meg voltam lõve, és nagyon örülök, hogy végre magyarul jött ki egy rész) biztos nem fogom így játszani!
Szerintem az a config simán elég lesz. 😊
Akkor arra még várhatsz egy jó pár hónapot 😄 Nem értettem sosem miért nem lehet angolul játszani, legalább néhány szó ráragad azokra is, akik semmit nem tudnak. De fõleg hogy az ilyen játékokban már a szádba adja a küldetést a gép és mutatja merre kell menni és mit kell csinálni, nem a journalból kitalálni mint Morrowindben, így meg végképp sétagalopp, a 10 éves uncsim is vígan játszik pedig kb annyit tud angolul, hogy cat meg dog. Na de mindegy, nem az én dolgom.

A kérdésre válaszolva pedig igen, valószínûleg megbirkózik vele a géped, de ez majd inkább élesben derül ki.

Hali!
Bár csak akkor kezdem majd el a játékot, mikor megjelenik a magyarítás. De azért érdekelne, hogyha felbaszok rá mindenféle durvább graf modot, akkor mennyire zabálja meg a gépet? Konkretizálva, ha a lentebb belinkelt, extra textúra felbontást, meg új gazok, fák, szóval pofásabbra csinálni mindent. A lenti gép megbirkózna vele?
Nem lehet, hogy a géped lesz gyenge hozzá? Nézz utána a minimum gépigénynek.

kastil
Más is tapasztalta már a microstutteringet medium feletti shadow beállítással?

kastil
Még nem is hallottam ilyet.

benőmenő
Ha a kezdetektõl fogva ezt csinálja, akkor valószínûleg a p4 - nek vannak nehézségei. Nekem ilyen fajta hibám sosem volt, szóval csak találgatok.
Tapasztaltatok, már olyat, hogy a játék nem tölti be a domborzatot, fákat, objektumokat? Nincs híd, ha rámész lezuhansz. Ellenség sincs. Aztán egy idõ után elkezdi hirtelen betölteni. Ha elmentem a játékot és visszatöltöm akkor jó. Nem mindig csinálja de viszonylag gyakran. Marha idegesítõ. Van valakinek ötlete, hogy ez mitõl lehet?
Intel (R) Pentium (R) 4 CPU 2,80 GHz, 2 GB RAM, ATI Radeon HD 4650 1 GB. Windows xp sp 3. Legfrissebb driverek és patchek fenn vannak. Eredeti a játék.
Calver
trainelést azért írtam, mert elsõ szinttõl elérhetõ, ingyenesen, és igazából akkortájt nincs is semmi más amit tudsz ilyen könnyen húzni. na meg minden szinten megéri Skyrim-ban trainelni, fõleg mert általában vagy meg tudod oldani "ingyenesen" (Faendal, Companion-ok), vagy legalább akinél trainelsz az kereskedõ is, így rögtön el is passzolhatsz neki pár cuccot, visszaszerezve a pénzedet. (vagy visszalophatod, vagy leszúrhatod, vagy...)

"The trees move. Do you not see it?"

benőmenő
Én egy utolsó szutykos íjjal meg a lootolt több száz iron arrow-al oldottam meg, egyszer nem traineltem.
genndy
Pedig Calvernek igaza van: ha nem sebzed a sárkányt a levegõben, akkor bizony csak akkor száll le ha kedve van, addig a levegõbõl simán lealáz...
Pure meleeként még olyan ötletem van, hogy ne akarj sárkányt ölni: ha nem viszed vissza a követ a barlangból a jarlnak, akkor nem jönnek a szárnyasok. Én a mostani karakteremmel így akarok játszani, és majd csak akkor sárkányt ölni, ha a kétkezesek után a mágiába is belekóstolok (a kiáltások nélkül meg kibírom).
Amiket én javasoltam, azok nem jók?<#confused>

Calver
látom nem érted a finom célzást <#nevetes2>

sima közelharcosként vért fogsz hugyozni sárkányöléssel, mivel meg kell várnod mire leszállnak, addig max a töködet vakargathatod - és persze szeretnek leszállni jó messze tõled, aztán mire nagy nehézen odafutsz, gúnyos pofákat vágva felreppenni <#smile>

szóval három verzió van: vagy lenyeled, h pikkelyes kisgenyó repkedve rajtad röhög, vagy megtanulsz destruction spelleket (nem ajánlott), vagy szerzel egy rohadt íjat, és röptibe megcakkozod. nem kellenek hozzá perkek, elég hatékonyak tudnak lenni anélkül is, bár a célzás nehezebb (de közel sem lehetetlen).

summázva: "pure melee" szép ötlet, de egy olyan játékban, ahol 10 percenként udvarolni kezd neked egy nagyra nõtt szárnyas patkány, én nem erõltetném, csak jéghideg zuhany alatt, magzatpózban halk zokogás lesz a vége.

Milyen fegyvered van?

kastil
közelharcosként, awesome vagy, komolyan 😄 majd mindjárt bowra trainelek és huzom fel a szintem 20ra vele, hogy aztán egy szaros sword/block perket ne tudjak kitenni, hogyne, mégjobb lenne a helyzetem közelharcosként... még egy random banditát se tudnék lebaszni 😄.

amugy gondolom azért akarom közelharcosként ölni, mert pure meele vagyok spell és ranged nélkül. á de kifelejtetted a craft pwoerlevelinget amugy

Calver
megfogod Faendal-t, megcsinálod a küldetését, aztán aszondod neki, h irgum-burgum, te most 50-es archery-re ingyen fel fogsz trainelni.
aztán megfogod Aela-t, nekik is megcsinálod a küldijeiket, és vele felnyomatod magad 75-ig.
közben megmarkolod az elérhetõ legjobb íjat, és nyomsz rá egy olyan kraftos enchantos, amit tudsz, 100-as enchant körül ez megközelítõleg egy rakétavetõvé fogja változtatni. esetleg enchantolsz pár páncéldarabot is, h +íj sebzést adjon.

és... így a legegyszerûbb sárkányokat elkenni közelharcosként. tényleg.

cataflam02
A nagy mod csomagra gondoltam amit Cat linkelt 😄
Ott van-e valami sorrend stb ?

One more story

McHaals
enb független tõle

MadWolf#11626

cataflam02
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy betöltési sorrend ?

One more story

McHaals
enb kell hozzá fõleg, meg jó textúrák

MadWolf#11626

cataflam02
Király vagy! Kösz
<#eljen>

One more story

Fehercsoki
Ha jól fogy a Dragonborn akkor biztosan lesz még, ha nem akkor meg adnak ki GOTY-t.

genndy
Egyáltalán nem biztos, nem szóltak egy szót sem arról, hogy hány DLC-t is akarnak kiadni.
Én is valószínûnek tartom, hogy a Dragonborn lesz az utolsó (nagyobb), de GOTY biztos hogy majd csak a legutolsó DLC után fog jönni (tehát a Dragonborn után is simán jöhet még valami kisebb, olyan Herthfire-szerû). Ha tippelnem kellene: GOTY: 2013 július.

köszi

am ez is be lehetne szúrni a bannerba :

http://deadendthrills.com/?cat=314

Fehercsoki
Szerintem a Dragonborn DLC után valamikor, már elmúlt 1 éves, bármikor jöhet.

mikor jön ki olyan kiadása, ami együtt tartalmazza az összes eddig megjelent kiegészítõt ? én már csak akkor akarom megvenni és nekikezdeni...

SzirmosSzisza

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Ismer valaki olyan módosítást, ami karaktermozgás fizikáját módosítja úgy, hogy a lendületmegmaradást beleteszi?
cataflam02
Milyen modokkal tudok ilyen grafot kihozni ? 😮

Album

One more story

A páncél maga az Immersive Armos, a medve mancsos köpeny pedig a Winter is Coming nevû modból van.

Genndy:

Kösz a tippet, és a képek is nagyon jók, tiszta mozi 😄 Én is ki fogok próbálni mindjárt egy ENB-t, csak nem tudom mennyire fogja bírni a gépezet.

genndy
Alapjátékban nincs benne, semmelyik patch nem tartalmazza, az egy Steamrõl ingyenesen leszedhetõ, hivatalos modcsomag (két .bsa és a hozzájuk tartozó .esp-k).

drop
melyik javitás tartalmaza alapbol a hd packot vagy nem kell már feltenni külön?

genndy
<#eljen> Tökéletes egy igazi északi harcos-vadásznak.
(egy jótanács: képhez érdemes a "tm" konzolparancsot használni, mert kikapcsolja a HUDot, és így eltûnik pl. az iránytû)

Errõl jut eszembe: ha valaki szép Skyrim képeket akar nézegetni, háttérnek használni: lesse meg ezt az oldalt.
Kicsit talán meseszerûek az ENB miatt, de nagyon jók, én pikk-pakk lekaptam az összeset.

kastil: nem, sárkányoknál nincs, vagy legalábbis jóval magasabb szinten vannak mindig, mint te. Megoldás: nem támadod meg (nem minden sárkány pályázik rád, sok olyan van hogy ha nem provokálod, elmegy), viszel kísérõt, becsalod egy város/tábor közelébe, hogy segítsenek az õrök/óriások/mammutok, vagy végsõ esetben visszaveszed a nehézséget.

'Immersive armors'-ból lesz az egyik szerintem.

kastil
Milyen armor modot használsz?

kastil
Valaki elmondaná, hogy hogyan öljek meg master nehézségen egy elcseszett sárkányt meeleként? Sima Dragon, nem vagyok csak 8-as, na de ne basszatok már, elvileg lvlscaling van nem? Agyfasz, hogy ilyen röhejesen kicsiket csapok.

No nem lett túl mûvészi, de majd keresek valami szép helyet 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

genndy
Mentés:
Waldora (Nord hölgyemény): http://skyrim.nexusmods.com/mods/551
Ez volt az alap, szerintem nagyon jó arcot csinált neki. Én csak a sminket meg a festést változtattam.

Arc:
No More Blocky Faces : http://skyrim.nexusmods.com/mods/30
The Eyes Of Beauty - Skin Texture (a szemek maguk nem tetszettek) : http://skyrim.nexusmods.com/mods/13722
Viszont a szemöldököket töröltem.

Haj:
AOF Believable Hair -Female and Male- : http://skyrim.nexusmods.com/mods/4307
(van olyan is hogy ApachiiSkyHair : http://skyrim.nexusmods.com/mods/10168 de ezt éppen nem tettem fel, úgyis legtöbbször sisak lesz rajta)

Test:
DIMONIZED UNP female body + SFW bikinis for Main body : http://skyrim.nexusmods.com/mods/6709
UNP Female Armors : http://skyrim.nexusmods.com/mods/7305

wesker24
Milyen modokat használsz amivel ilyen jó karaktert tudtál csinálni ?
genndy
Képet! <#alien2>

genndy
Ha eredeti akkor nem, a Steam mindig a legfrissebb veriót tölti le.
Ha warez, akkor nem, a legutolsó tartalmaz mindent, méretébõl látszik.

genndy
Adj priviben egy e-mail címet, elküldöm neked.
De amúgy én is ebben a pillanatban szedtem le Steamrõl, simán lejött úgyhogy próbáld meg még egyszer.

Nekem volt már mindenféle karakterem, a legújabb most egy barbár - vadász karakter, master nehézségen asszem. Kizárólag olyan páncélt használok, amit én gyártottam le(ezért rohangálok 11-es szinten is még fur armorban <#zavart1>), csak light armor, csak íj(számszeríjat OP-nak tartom) és egykezes fegyverek pajzs nélkül, nincs fast travelezés, nincs wait, mágiát csak végsõ esetben és csak scroll-ról felolvasva használok. Eddig még nem igazán köteleztem el magam semerre, csak random városokban csináltam bandita vadászós küldiket, de a companions van tervbe véve, majd késõbb egy kis vámpír vadászat. A fõszál egyelõre nem érdekel. Következõ karakterem hardcore lesz, tehát nincs visszatöltés, ha meghalok, ott vége <#bdead>