30713
TES
  • Although
    *feleslegesen.
  • Although
    Ehhez csak annyit tennék hozzá a requiem szintezős rendszere annyira erős hogy mikor nem bírtam a bossal aki Serenát őrizte kínomba volt hogy levettem normálra a nehézséget de annyi lett hogy 20% több hp jött le. Tehát szintkülönbséget nem lehet nehézség fokozat levétellel áthidalni.
    Ami viszont fontos lehet a zip fájlba nagyon nagyon sok option fájl van nagyon jó ismertetővel amit érdemes elolvasni akár vaniliához hasonlóra is lehet alakítani. De ehhez valamennyire már ismerni kell a mod rendszerét a skyrimnak. És ezért sem javasolt az automatikus telepítés mert mindent bemásol a data könyvtárba fölöslegesen.
  • Although
    Ott a pont.
  • PiszkosFred
    A cikk ota kijott 1-2 peccs, erdemes azt is megnezni, mennyire kompatibilis az ott felsorolt lista a jelenlegi verzioval. Ezen felul ott a fejlecben talalhato modlista, azt is erdemes tanulmanyozni.

Mielott belekezdenel a requiem/skyre fele modokba, erdemes lenne kiprobalni az alapjatekot, hogy van e ra egyaltalan szukseged. Mert az lehet, hogy a vanilla skyrim konnyen kezelheto, es master nehezseg alatt nem nagy a kihivas benne (bar ezt embere valogatja), de a fent emlitett ket mod olyan szintu korlatokat/nehezitest rak a jatekba, amely miatt a szabadsag erzet hajlamos eltunni, es csak egy elore kijelolt ut menten haladhat a jatekos (kulonben kinyirja minden lof*szjoska bandita, meg medve, ahogy olvashattad a kommenteket lentebb), es tobbszor fogsz meghalni es ujratolteni allast, mint azt tetted eddig osszesen a teljes Oblivionos karrieredben.

Elobb elvezd ki a jatekot, es a szabadsagot, ismerd meg a jatekot es jatssz vele, majd utana raersz bekemenyiteni es kihivasokat keresni ha mar nagyon unalmas esetleg.
  • Although
    Ami miatt szerintem nagyon meg kell gondolni a skyre más overhaullal való együtt használását, a srác visszaállította a skillek 5,10-es értékről indulását ez 15 kevesebb mint a vaniia vagy akár a skyre. Ráadásul nagyon eltér koncepcióban. Míg a skyre csak a perk rendszerre gyúrt, ez tényleg amit lehet átír. És nem fog leállni ezt írta :) Várható e hónapban meglesz a Dragonborn is. Koncepcionálisan olyan nagy különbség van e mod között meg az összes többi között hogy nem érdemes kombinálni. tényleg csak az avid rpseknek jó, vagy azoknak akik meg akarják tapasztalni milyenek szerették volna a skyrimot ezek a játékosok.
  • Although
    Kombináld :) De lehet nézni kell quest modokat is hozzá meg plusz tartalmakat :) Nem értem hogy akadhattál el vagy talán mégis. Nos a különbség ami jelentős köztünk egyedül az hogy vámpírt faragtam a karimból, pokoli nehéz volt mert kikapcsolta a véletlenszerű vámpíráválást is, ami lehet nem lore friendly de miután jelentős bónuszok vannak rajta így érthető. Csak erre tudok gondolni. Tényleg olyan a rendszer hogy ha használja a fejét az ember akkor tovább tud menni. ezt sokan beírták a modhoz. Szóval ne add fel.
  • Malakai
    A kettő nem kompatibilis, vagy SkyRe, vagy Requiem.
  • Eisenberg
    Huu bocs a dupla postért de itt :

http://gamekapocs.hu/tag/kerub/blog/3291/skyrim_realizmus_mod_gyujtemeny

Nagyon ajánlja a srác a Skyre-t viszont nem lesz az túl kemény a Requiem-mel együtt? :D Meg mintha mondtátok volna lejjebb, hogy nem valami jó. Viszont nekem ez a faj újraértelmezés kéne meg az, hogy ne lehessen mindenes karit csinálni.
  • Eisenberg
    Értem, nos a helyzet az, hogy nemigen tudok angolul de azért el-elboldogulok vele viszont félek, hogy átsiklok pár lényeges dolog felett, vagy félreértelmezek valamit, és esetleg bekavarok a játéknak úgy, hogy csak a reinstall segít :D De azért köszi.
  • skandara
    Ha beszélsz angolul, akkor a requiem nexus oldalán megtalálod a mindenre kiterjedő readme-t abban benne van a válasz az összes kérdésedre. A requiem alapvetően mindenen változtat, apró és nagy dolgokon egyaránt, de leírni mindent nagyon-nagyon hosszú lenne :)
    Ott van a kompatibilis modok listája is, a Frostfall pl simán használható vele, a modok nagy részét a requiem elé kell rakni a load orderben, mert különben, lehet felül írnak valamit amit nem kéne :) (ha valamit a requiem után kell betölteni, az rajta van a listán, pl realistic needs and diseases)
  • skandara
    Az a helyzet, hogy a tegnapi nap folyamán a khajiitommal, semmi ötletem nem volt mit csináljak, ezért asszem jegelem a karaktert és kezdek egy mágust :)
    Beköltözöm a college-be és szerintem kitalálok magamnak valami beteg napirendet, napi 2 óra spell gyakorlás, 2 óra könyv olvasás, stb stb. heti egy apró quest a guildnek, és havi 1 hét szabi, amikor el lehet menni kalandozni, vagy csak inni egy fogadóban :D
    Az egyetlen bibi az, hogy így nem tudom miből fogok venni spelleket :D
  • Eisenberg
    Hali! Mondhatni kezdő Skyrim-es vagyok, bár az Oblivionnal játszottam párszáz órát. A kérdésem az lenne az érintettektől, hogy ez a requiem mod amit használnak min változtat pontosan? Csak annyi, hogy erősebbek lesznek a szörnyek ill. nem veled együtt fejlődnek? Ja, és ezt a modot hogyan kell feltelepíteni? Bonyolult vagy elég ha "simán" Nexus Mod Manager-rel csinálom, nem kell variálni? Leszedném még hozzá a Frostfall-t meg néhány ilyen nehezítő modot. Nem tudjátok mely modokkal ütközik biztosan? Vagy nektek melyekkel ütközött? Amúgy 1.8.151-es patch van fent. Köszönöm.
  • Szaruman
    Bah, vmi gyökér könyv kell hozzá. Amiket én persze eladtam.
  • Szaruman
    A requiemben csak én nem tudok smithinges perkeket választani? Vagy összeakad vmelyik moddal?
  • genndy
    Ez így is van, meg a konzolos tmm-et én is végigbújtam, de nekem az kéne, hogy meglegyen hogy hol voltam már és hol még nem. Olyan parancs meg nincs, és úgy tűnik ezt visszaállítani se lehet. Ja, és akkor újraszámolná a már fölfedezetteket is, úgyhogy így lenne vagy 700 felfedezett helyem :)
    Mindegy így jártam. Megyek inkább Solstheimre.
  • PiszkosFred
    Hat az uesp alapjan ha jol ertem, kikapcsolhatod oket, az osszeset, aztan ha "kozel ersz" akkor talan egymas utan ujra megjelennek a terkepen.
  • genndy
    Sajnos úgy tűnik, egyik sem tudja amit én szeretnék, de nem is igazán számítottam rá.
    A Character Editor egyébként konzolparancsokkal operál (a végén csinál egy .bat fájlt, amit a konzolból le lehet futtatni, és beállítja a skilleket, perkeket, ilyesmit). A másik többet tud, de bonyolultabb is, a rengeteg érték között nem igazodtam ki, úgyhogy inkább nem piszkáltam.
    Amúgy hasznosak, elteszem őket, köszi a tippet.
  • a.carkey
    Character Editor

TESV ESS File Editor

Ez a két editor van ami save gamet kezel, nézd meg nem lehet-e benne mást is. Jelzem, hogy egyiket se próbáltam.
  • genndy
    CK-mesterek! Következő a gondom: valamikor ügyesen nyomtam egy tmm-et, tehát minden helyszín föl lett fedezve a térképen.
    Tudtommal savegame editor nincs. CK-val lehet olyat csinálni, hogy átvinni a felfedezett/nem felfedezett helyeket egyik mentésből a másikba?
    Azóta már sokat mentettem tehát az állásvisszatöltés nem jó megoldás. Nem halok bele, ha nem lehet, csak jobban szerettem volna mindent én felfedezni.
  • tibor16
    Sziasztok
    feltettem az új SkyUi-t. Oldalt megjelent egy + meg egy >> jel, amiről nem tudom, hogy mi a fene. Ha volt is a korábbi verzióban, akkor bizonyára le volt tiltva, mert ez nekem újdonság. Letiltani le tudom, rájöttem, - de azért mégis érdekelne mire is való...
    Nem tudja valaki?
  • skandara
    Hát én is örültem volna ha ilyen alapból, de egyszer megcsinálták a morrowinddel, nem hiszem, hogy most ne tudták volna, a lényeg inkább az, hogy el tudják adni, és a Skyrim óriási siker lett, és ez jó. Így garantálva van a folytatás, ha pedig alapból ilyen lett volna, sokkal kevesebb ember vette volna meg valószínűleg. Ha meg ez kell, hogy életben maradjon a széria akkor legyen, lelkes modderek mindig lesznek, csak türelmesen kell várni:) Na jóccak mindenkinek, aztán holnap jó pihenést!

@Zozo a sárkányos kommentedtől majdnem leestem a székről :D
  • Although
    Mára ennyi, egy kicsit visszahoztad a kedvem mindig jól jön az ilyen. Persze ez igaz Fredre is meg zozora is.
    A lotro nagyon jó mmorpg ezt tudom, de nekem mindig a conan lesz az első :)
  • Although
    Ráadásul nem is ugyanez mert nincsenek egyedi ellenfelek, baromi jó tes rendszer, kurva jó perk rendszerrel.Így kellett volna eredetileg kiadni. Frászt kaptam időnként tőle. :)
    egyébként Xarrian 19 éves és a Planescape Troment az egyik kedvence :D

• skandara
    Hát igen, meg ez nem ad semmi háttértörténetet igazán a karakternek, és az vagy aki akarsz, nem tuszkolják le a torkodon, hogy márpedig te ki vagy, és ennek is megvan a szépsége. Persze annak is megvan a szépsége ha egy kiforrott karakterrel játszod a játékot mint pl Geralt a witcherekben. De a far cry-os némabobokat utálom. (jó a skyrimban sincs szinkronizálva a karakter de nem így értem)
  • Although
    Dolgoznak rajta ogrebosal erre a hónapra ígérik. Ha jól tudom sokan várják :) "After many hours of playing I just got to level 10 and this mod keeps amazing me at every turn. It even brought my girlfriend (who is an avid old-school RPG player) back to Skyrim after she was terribly disappointed by the over-simplified gameplay of vanilla."
    Ezt láttad nem ? :)
  • Zozo0122 #23010
    Ez a dutyibna kezdés már egyfajta védjegye a TES játékoknak. Nekem bejön, hogy mindig valami balhés helyzetből kell kimászni kezdetnek:D
  • skandara
    Meg ami nekem még nagyon szimpatikus, azok az egyedi lootok, és elhelyezett dolgok. Másrészt az, hogy pl a nordic armor fel van skálázva alapból, úgy hogy a mod nincs is még megcsinálva a Dragonborn-hoz, hanem valahogy megoldották, hogy ha beleraksz új tárgyakat, akkor igazítsa az értékeket a requiem szinthez, SkyRe-hnek meg compatibility patch, Reproccer meg anyámkínja kell, ugyan ehhez...
  • Although
    annyira vigyáz hogy ne nagyon gyere ki a sneakból csak a célnál. Mert nagyon tele van a terület és nagy számban lehet veled is végeznek.
  • Although
    Viszont akkor te letudnád a soul carint is ha egy ütésből ment persze lv30-on ennek már mennie kell ha jól fejlesztesz és mivel elszóltad magad ,lotros vagy :), nem is kérdés :)
    Bátran belevághatsz.
    A gond az nekem 50 skillekel nincs olyanom ami elég lenne amit idézek az csak leköti őket de még a gargolyesekhez képest is gyorsan gyógyulnak. Főleg van velük egy kis rohadék ami mágia alapú támadást használ. szóval neked egy jó kis kihívás lenne. szerénykedsz itt mikor a razorral a gargolyeket is hazavágod az daedra fegyvernek minősül :)
  • skandara
    Hát ezzel nem tudok vitatkozni:D Akkor max "családként" játszatod végig.
    De elég nagy gazfickó lenne az arc vagy baromira peches, hogy minden rész elején dutyiban kezd.
  • Although
    A gargolyesek az uton oda vannak az erődbe. azokkal végeztem a soul carin a probléma Xarrian nagyon felturbozta.
  • Although
    Hehe. :) Gratula.
    Szóval ezt a szintet jelenleg csak a requiem tudja. A skyre is jó csak azt a fickót nem izgatják az ilyen átalakítások és sajnos úgy látom a lore se.
  • PiszkosFred
    Ertem. Akkor ez a rekviem mod miatt nem ertettem, mert ott - ha a Soul Cairn nevu helyre gondolsz - nem nagyon van gargoyle, csak rakas undead meg egy porul jart sarkany. De igy mar vilagos.
  • skandara
    Soul Carin szerintem
  • Zozo0122 #23001
    Az bizony és ő már a Morroban megmondta, hogy léteznek még sárkányok csak nagyon magasan a felhők fölött élnek:DDD Emlékszem vagy 10 percig lebegtem felfelé hátha...
  • skandara
    Találkoztam én is valami láthatatlan genyóval, idéztem egy spectral assasint, és mehrunes razorral hátbaszúrtam, meg is halt, amúgy egy ütésből fektetett, jól nézett ki a killcam úgy hogy nem is láttam mi öl meg, aztán meg úgy hogy hátbaszúrom keményen a levegőt :D Na de majd oda viszek magammal lisztet és rájuk szórom! :D
  • Although
    Úgy gondolom az említett részt a dawnguardban, biztos tudod melyikre gondolok, annak az ihletét a Dragon Age origins enyészete adta, sajna angolul nem tudom :) Az origins magyarul játszottam .
  • PiszkosFred
    Enyeszet alatt mit ertesz? Mert a DA magyaritott szovegeben oke, de itt mi lenne az angol megfeleloje?
  • skandara
    Hát akkor marad a follower, van elfekvőben két darab kétkezes daedra harci pörölyöm amit tulajaik nem forgattak elég jól. Na jó igazából, nagyon is jól forgatták, de a méreg nem és az ebony nyilak kellő mértékű koncentrációja nem tett jót az egészségüknek:D A rohadt draemoráknak volt vagy 2000 Hpja.
  • PiszkosFred
    M'aiq nagy zsivany, az egesz sorozat legjobb karaktere :)