The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zozyk
Hello

2 kérdésem lenne:
-Ha a követõm meghal,akkor végleg elvesztem vagy valahol esetleg újra össze tudom szedni?
-A barlangokban lakó szörnyek szintje kötõdik az én szintemhez? (gondolom igen)

[GYLK] GY?ri Lepattanók Köre

Nem, nincs, fn+billentyû kombinációval sem. Mondjuk igazából abszolút nem hiányzik... Csak mostanában egyre több billentyûzetrõl lespórolják ezt a gombot (jogosan), és hát épp erre tenni bármi funkciót...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

genndy
A tüzek kialszanak, a barikádok eltûnnek majd, de néhány ház, vagy kút romos marad. Tehát meglátszik valamennyire majd hogy harc volt.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Malakai
Lenovokon tapasztaltam az Fn+c kombót, de úgy rémlett máshol is ment már, aztán lehet nem. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Calver
hmm, nem is hallottam még ilyenrõl, eddig minden mancsomba kerülõ laptopon volt scroll lock, bár általában fn + home/insert/pause/társai kombinációval lehetett elõhozni. <#fejvakaras>

"The trees move. Do you not see it?"

Malakai
Néhány notebookon a Fn + C szokott lenni, de ez nem általánosított dolog, pl scroll lockos billeken nem is mûködik és szerintem minden notebook gyártónál sem.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Calver
fn+valami kombinációval sem?

Most toltam végig a Stormcloak-os polgárháborús missziókat. Egy két helyen elég durva nyomokat hagytak a harcok a városokban. Az a kérdésem, hogy ezek a háborús sérülések eltûnnek valaha is?

Nem akarom feltenni, csak azért kérdeztem, mert már máskor is találkoztam olyan moddal, amikor a Scroll Lockra tettek egy (abban az esetben) fontos funkciót, és nem lehetett átállítani, nekem meg nincs a laptop billentyûzeten Scroll Lock...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Calver
autohotkey, de igazából nem fontos, csak arra van értelme, h össze tudd hasonlítani alapból hogy nézett ki a játék, és h bekapcsolt sweetfx mennyit dob rajta.

Fogalmam sincs😄 Talán átállítható, de mivel alapértelmezésbõl be van kapcsolva a mod nem is lesz rá szükséged. Csinálj elõtte screenshotot utána tedd fel a modot és így is látni fogod a különbséget😄
És akinek nincs Scroll Lock a billentyûzetén?

A játék könyvtárjába mindig oda ahol az exe fájl van. Aztán a játékban a scroll lock-al lehet ki-be kapcsolni. A Sweet FX-nél sem vettem észre, hogy romlott volna a teljesítmény. Beállítani meg kicsit macerásabb bele kell irogatni az ini fájlaiba de le van írva a lényeg a readmeben. Sztem az alapbeállítás is elég szép esetleg még 1 minimális színtelítettség növelés és kész is van😊
Szia. Hova kell másolni? Leszedtem az 1.4-t de nekem zavaros a readme-je.
Fehercsoki
Igen csak azért ott van performance hit, viszont az Imaginatornál nincs és azt bármilyenre be lehet állítani, nem csak egy preset van.

Aki nem akar nagyon durva grafikai tuningot csak élesebb képet és szebb színeket az tegye fel a SweetFx-et. Ilyen egyszerû a dolog csak be kell másolni és egyetlen gombnyomásra bekapcsolható és majdnem minden játékkal mûködik. Jelenleg a New Vegassal játszom és feltettem a Sweetfx-et hozzá de használtam a Skyrimhoz is. Mind2 játék fakó színeibõl gyönyörû színeket varázsolt és még a kép is élesebb.
Ryder62
Amit most kipróbáltam abban be volt kapcsolva de így is recés volt.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

PiszkosFred
Tudom, de a tobbivel, az ujabb verziokkal nem tetszett a latvany 😊 Kiprobaltam az osszessel szinte, de vagy fako volt, vagy csunya, vagy osszeakadt az inikkel, maradtam az eredeti 117es betanal, azzal tokeletes.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PTW
nem feltétlen kell az adott dll-t használni. Énis sokkal frissebb dll-lel futtatom a konfigomat mint ami az eredeti modban meg van adva

genndy
Pedig minden ENB-nek van saját AA-ja. Beállításfájlban kapcsold be.

Ryder62
Szép gazdag színek, erõs kontrasztok. Bekönyvjelzõztem.

Mondjuk az élsimi még mindig problémás. Mint minden ENB-nél. Recetenger van nálam 😞

PiszkosFred
Opethfeldt6 ENB

En ezt hasznalom. Igaz, 117-es dll kell neki ITT van , ami eleg korai, es nincs ingame menuje se, de a latvany miatt lemondok az uj dll-k okozta elonyokrol.

Egy probat megerne, szerintem.

Ryder62
Igen, sejtettem hogy állítgatni kell, csak a nexuson már minden második mod enb, gondoltam ha leszedem akkor egy elõre beállított enb-t kapok.
Erre kaptam egy szintelen szutykot. Az hogy ezt még finom hangoljam hát ahhoz nincs türelmem, inkább játszok helyette 😊

Igazából nekem nincs nagy elvárásom. Skyrim esetében pl csak annyi hogy szép szinek legyenek benne. Így egy fenyves szép zöld legyen, havas területek hófehérek, az ég meg szép kék mint a tündérmesékben 😊

FNV-nél azért szedtem le mert jó lenne egy olyan graf mod ami vissza adja a nevadai hõséget, a fényviszonyokat.

De most rájöttem hogy a projekt realityvel meg imaginatorral jobban és könnyebben eltudom érni ezt a hatást ha még nem is tökéletes.

PTW
Az enb csak egy platform lényegében és olyanra csinálod meg amilyenre csak akarod
A legjobban befolyásoló tényezõ a palette.bmp nevû képfájl ami az egész színvilágát meghatározza az adott enb konfignak.

Pont kifogtál egy szart vagy csak nincs jól belõve, konfliktol idõjárás/fény modokkal stb.
Egy enb konfig jó beállítása hihetetlenül pepecs és kemény meló, de az eredmény mindennél durvább.

Ha nincs kedved szarakodni vele, akkor alternatívaként lehet pl FXXAA post process injektort vagy SweetFX -t használnod.

Ryder62
Kipróbáltam az elõbb egy enb-t a new vegashoz. Ilyen undorító színtelen, fakó sz*rt még életemben nem láttam. Lõttem pár shotot és összehasonlítottam a modolt játékomat az enb-vel. Ég és föld.

Képeken jól mutatott de ingém borzasztó, megfájdult a szemem 5 perc után.

Skyrimhoz van olyan graf mod ami nem enb és a színeket javítja, élénkebbé teszi?

Ryder62
Fallout New Vegashoz meg a Skyrimhoz olyan jó ENB modokat látok. Nincs valami megoldás hogy AA-val is mûködjenek az ENB-k? Egyszer kipróbáltam egyet de annyira recés volt minden hogy az valami borzalom. Recésebb mint az alap játék AA nélkül.

Eléggé bosszant a dolog hogy kis felbontású monitor miatt nem használhatok enb-t. <#falbav>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
<#rolleyes>

Fantusz
Két küldetést teljesíthettél ott.
1 - találd meg az arany karmot és vidd vissza Riverwoodba (melléküldetés)
2 - szerezd meg a sárkánykövet és vidd el Whiterunba (fõküldetés)

A romban eltévedni nem lehet, menni kell elõre, megszerzed a karmot, s a kiniytod vele az ajtót.
A sárkánykõ a szófal közelében, a koporsóból kimászó draughnál van, ne hagyd ott.
A kijárat valóban a "semmi közepébe" vezet, leereszkedhetsz a hegyoldalról, vagy gyors utazás Riverwoodba, ott leadod a karmot, a kövel meg elsétálhatsz Whiterunba.

cSuwwi
ha nem használná a karmot, végig se tudna rajta menni
ha a riverwood tradertõl vetted fel a questet, akkor nem muszáj a végén a draugr-al csatázni, de mivel a fõ storyline úgyis visszahoz ide, le kell verni a dragonstoneért

shit happens

Calver
csekkoltad a végén a csonti hulláját?

genndy
Használtad a karmot a barlangon belül?

Malakai
Nem vált arra át a quest alatt, hogy vidd vissza a karmot?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

oneal1
Hali

Sikerult megakadni a jatek elejen...😄

Fel kell menni a hegytetore, be az ajton , majd megvan az az aranykarom vagy mi, a vegen kiersz a hegy oldalaba.
Innen elorol kezdheten, mintha nem csinaltam volna semmit:S

!Forza Ferrari!

Igen, ahogy genndy is mondta: a vramból fogy ki a géped.
Most túrom a modokat a Skyrimhez és nálam is a vram hiánya recsegteti be a gépezetet. A nexuson van egy monitorozó program amivel tudod játék közben nézni, hogy a TESVI.exe menyire terheli le a gépet. Fejbõl most nem ugrik be a neve.
Az esetemben is a vram hiány okozza a legtöbb gondot.
Gyakorlatilag a barlangok és katakombák textúráit kivéve mindent kikapcsoltam. Pl a városi részek kinyírták a gépem Hd textúrák alatt.
De egy jól beállított enb sokkal többet jelent 1 gb vram mellett is. Végre ezt is sikerült jól optimalizáltan beállítani. 😊
A modoláshoz a mod organizert használom, mert hip-hop tudod kapcsolgatni a modokat. Bár mást nem próbáltam, de ez a program egy modolást most kezdõ (pl én) esetében nagyon letisztult kezelõfelületet ad.
A cf tuti, hogy sokat segítene. Viszont utánna kell járni, hogy az esetedben mi érné meg jobban?
Véleményem szerint a Cf helyett egy 2gb-tal szerelt kártyával sokkal jobban járnál.

PTW:
Köszönöm a listát, mert sok jó dolgot találtam amit ki is próbáltam.

Sziasztok, nem tudjátok véletlenül, hogy ha elkészül a magyarítás, akkor úgy fog mûködni, mint a korábbi részekben, hogy csak a telepítéstõl számítottan lesz magyar, vagy visszamenõleg is lefordítja?

genndy
Nem, ezek nem különösebben gépzabálók. Textúrák eszik a videomemóriát, ezek csak meshek.
Erre nézz rá, sokan ajánlják: Optimizer Textures

Hali! Nem tudom a gépemnek mennyire kéne bírnia a játékot de High beállításokon van (ami a deafult a Launchernél legalábbis nálam) de erõsen szaggat. Mármint amikor megyek/fordulok észre lehet venni bõven...
Viszont leszedtem egy dll fájlt, bemásoltam a Data mappába, és azóta olyan tükörsima, hogy rá sem ismerek O.o Na de leszedtem ezt a modot: http://skyrim.nexusmods.com/mods/30
Meg ezt: http://skyrim.nexusmods.com/mods/498
Nagyon igénybe fogja venni a gépet? Esetleg valami megoldást nem tudtok rá, hogy ne szaggasson annyira? Mert bár most fut rendesen de azért félek, hogy a konfig elõbb utóbb nem fogja bírni. Jelenleg azért nem pakolok rá több modot mert nem ismerek olyat ami kellene. Viszont lázasan kutatok ilyenek után, illetve ha valaha kijátszom a játékot kellenek majd kis kiegészítések mint ház meg plusz szörnyek. Gondolom nem mindenki küzdött ilyen problémával de aki küzdött az leírná nekem a javaslatait? Bár igazából a többiek véleményét is szívesen meghallgatom. Köszi

Ja a konfig:
Intel Core i5-650 3.20 GHz
Kingston DDR3 4GB
GIGABYTE HD5770 GV-R577UD-1GD (Ez a kártya lenne ha esetleg nem tiszta)

Még valami? Ja, és ha a Crossfire-t beleimplantálom a kártyába javulni fog a teljesítmény?

Köszönöm <#wave>
PTW
Teljesség igénye nélkül:

ENB: Unreal Cinema customizálva

Graf modok:

Bellyaches Animal and Creature Pack
Bellyaches HD Dragon Replacer Pack
Elaborate Textiles
Realistic Tundra Moss
Moss Rocks
Ultimate Lush Overhaul
WATER + Dragonborn Addon
ApachiiSkyHair
Enhanced Lights and FX
HiRes Road Signs
aMidianBorn - Book Of Silence
AOF Believable Hair
AOF Detailed Mountains
Bloody Dragon Bones
Calientes Female Body MOD (CBBE)
Coverkhajiits
Mossy Roofs (ez saját készítésû mod 😊 )
Nicer Snowflakes
Re-Defined Dungeons
Silly Level of Detail Potions
Skyrim Flora Overhaul (179e)
Skyrim HD 2K Textures
Ultimate HD Fire Effects
Webs
Women Of Skyrim
A Quality World Map
Pretty Female Idles (ez animáció de elfér ide szerintem)
Pretty Combat Idles
Static Mesh Improvement Mod
iHUD
Main Font Replacement
Map HUD Enhanced
No Boring Sleep Menu
SkyUI
Enhanced Blood Textures
Footprints
Climates Of Tamriel

Miért az akció meg a harc az történet?
Fehercsoki
Ma ment le az utolsó rész, és hát azt kell mondanom hogy kurva jól indult a sorozat de az utolsó 2 rész már tiszta trónok harca/walking dead szint:S (tehát 0 történet csak szappanopera)

PiszkosFred
Reszemrol majd nyaron, amikor bekoszont az uborkaszezon. 😊 A GoT miatt pont eleg ragni a kefet hetrol hetre, a Vikings gyulik szepen, majd daralva jo lesz.

Egy jó ideig nem játszottam a játékkal, most a Vikings sorozat miatt újra kedvet kaptam, és indítottam is egy közelharcos karit. 😊
Ti nézitek amúgy? Tiszta Skyrim, nord-ok, jarl-ok, épp csak a sárkányok hiányoznak... 😄
Hangulatos képek! A modlistádnak én is örülnék mivel most kezdtem a Skyrim farigcsálást.
Konkrétan az enb érdekelne. Már csak ezt szeretném normálisan belõni.
A superb enb-t használom, de nem fekszik a gépemnek. Sajnos a procim nem tudja normálisan hajtani a vga-t, ami ezért 80%-on pörög. Netalántán ezalá esne, akkor meg bereccsen a játék és droppol az fps. /még 2 hónap és váltok FX-6300-ra/

PTW
Holnap összeírom de ma már nincs erõm 😊

PTW
Legend oF Eagle's Nest

Konkrétan a leghangulatosabb player home, számomra legalábbis

Ez bizony így van...fõleg a Dark Soulsos rész😊
Elsõ kép az honnan van? Már keresztül-kasul bejártam a világot, de ez az épület meg a kilátás nem ismerõs... <#fejvakaras>
Na ezek gyönyörûek...leírnád a grafikai módjaid listáját?😊
cSuwwi
Na mégegyszer

shit happens