The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cSuwwi
A nehézségrõl 😄

shit happens

PTW
Utolsót már nem engedte beszúrni a rohadék:

[/img]

PTW
Hihetetlen, de 2 év után még mindíg szerelmes vagyok ebbe a a játékba. Pár kép tõlem ( 1-2 spoileres lehet azoknak akik nem nyomták végig a Dawnguardot, õk passzoljanak)

PTW
hm, hát ha megvan a hullájuk akkor csak nyomni kell egy resurrectet rajtuk.

Azt viszont nem tudom, hoyg lehetne megcsinálni, hogy kveszt telejsen reseteljen, ergo eltûnjön és teljesen szûz állapotba kerüljön.

Thx, de ezt már próbáltam, és semmi nem történik. Az a baj, hogy a nordok, és ezeknek a kék b@szoknaka fõnöke is halott. Valami olyasmi cucc kéne, amivel fel lehet támasztani õket, és úgy resetelni a questet.

PTW
Ha még nem csináltad meg az utolsó kvesztjüket, azaz nem ölted meg a Hall eredeti lakóit akkor semmi akadálya nincs annak, hoyg mégis a Nordokak segítsd és szétrúgd a kis szarosok seggét.

Ha ennek ellenére zavar, hoyg segítettél nekik, akkor:

Dragonborn:The Chief of Thirsk Hall

konzolba beírod: setstage DLC2MH02 xx

XX helyére pedig beírod a questnek azt a szakaszát (az oldalon lentebb találod) amelyikre állítani szeretnéd.

Pl: setstage DLC2MH02 10

ez visszaállítja a kvesztek kb a legelejére ahol a fõnök, megkér hoyg segíts nekik ebben-abban

Kérdésem lenne.
Van bármi mód arra, hogy egy már teljesített küldetést valamilyen paranccsal még nem teljesítetté tegyünk? A Dragonborn DLC-ben van egy Thirsk Mead Hall nevû hely, amit megszálltak ilyen kis kék törp-izék. Mikor teljesítettem az összes missziójukat, azután derült ki, hogy ki is lehetne zavarni õket onnan. Most inkább azt választanám, de már túl sok minden történt azóta, hogy visszatöltsem a mentést (késõbb találtam rá utalást, hogy lenne egy ezzel párhuzamos quest a hely visszafoglalására).
Van valami lehetõség meg nem történtté tenni ezeket a feladatokat, hogy újra megcsinálhassam, csak most a másik oldallal?

PiszkosFred

+ az utolso 5-10 oldal, kivetelesen a jatekrol szolt, benne sok jo moddal, es otlettel, erdemes azokat is atfutni.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

genndy
+ bannerban a Modok felirat... Skyrim Gems is van ott fent.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

PTW
Igen van olyan mod amit érdemes felrakni. Ez mondjuk elég szubjektív dolog és mivel van kb 3 millió mod elég nehéz párat kiemelni. Attól függ mit szeretnél, miket akarsz megváltoztatni/javítani/kibõvíteni.

Ha kezdõ vagy a moddolásban és viszonylag tanácstalan, hoyg merre indulj el akkor érdemes például ezt a guidot nézegetni/használni:

Skyrim G.E.M.S.

Ha realisztikusabb idõjárást és ahhoz viszonyuló viselkedést szeretnél látni a játékban, akkor mindeképp vess egy pillantást ezekre a modokra:
Climates of Tamriel
Frostfall
Wet and Cold
Winter is Coming
Cloaks of Skyrim
Ezeket szerintem mindenképp megéri feltenni...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

teddymac
van olyan mod amit érdemes felrakni ?
nem a grafikán akarok változtatni mert nincs egy nagy erõgépem 😊

Xbox 360 Gamertag: Rob3rt75

genndy
Dehogyis. Ingyenes.
Viszont ha 2 MB-nál nagyobb fájlt akarsz letölteni, akkor regisztrálni kell (ha még így van).

teddymac
Nexus.-ért fizetni kell ?

Xbox 360 Gamertag: Rob3rt75

genndy
Faendal mindenképpen pénzért tanít, csak ha a követõd is, akkor vissza tudod szedni tõle a pénzt (vanillában).

Hmm Faendal 300-ért tanít archeryt pedig a követõm (Requiem nélkül megoldottam). 😊 Gonosz.
Nah úgy látszik amik a pluginsban vannak mûködnek de az összes többi elveszett szal azokat le kell szednem újra...
Malakai
Wrye Basht is érdemes bash patchek készítésére.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Nem is hallottam róla. Most ránéztem nyomaiban kezd emlékeztetni az Fomm-ra. Ha valaki sok mindent, sûrûn telepít érdemes ezzel csinálnia úgy látom a képek alapján. Persze az NMM elõnye az egyszerû kezelhetõség. De ez jól néz ki már csak a bsa tömörítõt kell beépíteni ? 😊

Malakai
Jap, ez teszi lehetõvé a profilok használatát.
Egy ideje mostmár én is teljesen áttértem Mod Organizerre. Eredetileg profilok miatt váltottam, de úgy egyébként is egy nagyon korrekt progi.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Olyan mint ha az elején fel kellene tenni az options fájlokat, nekem se mûködött, ha menet közben tettem fel. 1.5 verzió idején.

Passz. Ha az esp-k ott vannak a data könyvtárban, akkor azok mûködni fognak,csak az NMM nem tud róluk, mert nem vele raktad fel õket. Én átszoktam a MOD Organizerre. Sokkal tisztább, mert semmit sem rak a Skyrim könyvtárába, mindent teljesen külön tárol, csak indítás után szimulál egy data könyvtárat a programnak, ami azt olvassa be és használja. Az egyes modok teljesen külön könyvtárakban vannak, akár egy másik diszken (mint nálam).

Saga: Akkor az lesz a gond 😊 Amúgy most csináltam egy új fiókot, és töröltem a régit, nem részletezném miért. Tényleg hosszú. A lényeg az, hogy leszedtem újra a Nexus mod managert, és beléptem ugyanazzal az accal. Ez egy újabb verzió. Nos a pluginsban ott vannak a modok (bár sztem nem mindegyik) de a mods fülnél egy mod sincs csak egy mappa unassigned néven. Ez gond? Egyelõre nem merem elindítani a játékot... O.o a mentésemnek kaput azt tudom, de nem gond.
Ha felraktad a Requiem-et, akkor nem lesz follower Faendal, csak ha felrakod az opcionális esp-t is, ami visszateszi.

Beszélsz Faendallal/Svennel. Kapsz tõlük egy levelet, és:
1.1, Odaviszed a levelet Svennek vagy Faendalnak, az új levelet viszed Camillának, és:
1.1.a, Hazudsz
1.1.b, Elmondod az igazat
1.2, Egyenesen Camillának viszed a levelet, és:
1.2.a, Hazudsz
1.2.b, Elmondod az igazat

Így gyakorlatilag küldetés közben, ha meggondolod magad, segíthetsz a másiknak, annak ellenére, hogy nem tõle kaptad a küldetést. Például Faendaltól kapod a küldit, odamész Svenhez, ad egy másik levelet és Camillának megmondod hogy Sven be akarta csapni, így 2x is meggondoltad magad a küldi során...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Fantusz
Pasz... talán bug.
Az biztos, hogy én a leírt módon jónéhányszor megcsináltam ezt a küldetést, Svent teljesen kihagyva.
A levél átadása után frissülni kell a küldetésnek (speak Faendal), s gond nélkül meg lehetett kérni, hogy kövessen.

Íjásznak szánt karakterrel még azt is megcsináltam, hogy számítva a lehetõségre, Helgenben minden kacatot össze szedve, lépésben vánszorogtam el Riwerwoodig, ott minden fölös cuccot eladtam, s mentem Faendelhez, megcsináltam a küldetését...
"Follow me..", trénelés, plusz van nála egy vadász íj, amit el lehet tõle venni respawnol nála.
Feltornáztattam vele 50-ig az íjászatot, s még 10-es szinten sem volt a karim (kezdetben 5 skill fejlõdés 1 szintlépés), majd szépen elköszöntem tõle.

Elmondom: Beszéltem Faendallal (wood elf) elvittem a levelet a lánynak rámentem az elsõ szövegre (Lie) volt a szöveg végére írva), és ahogy kivettem belõle azt írta, hogy Sventõl van a levél. Vissza Faendalhoz de semmi ilyesmi...
Fantusz
Ha a wood elfet szeretnéd követõnek, legtisztább, ha csak vele beszélsz, Svent kihagyod a mókából.
Faendal ad egy levelet, amit úgy kell átadni a hölgyikének, hogy azt Sven küldi (hazudsz)... visszatérve az elfhez, beszámolsz a levél átadásáról, s megjelenik a párbeszéd opcióban a "Follow me..."

Úgy emlékszem, ha Svennel (is) beszélsz, õ is ad egy levelet, amivel csak megbonyolítod a dolgodat, ha a trénelés miatt szeretnél ügyeskedni.

broman191
😄D

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Hát pedig arra mentem ahol az van írva, hogy (Lie) O.o
Malakai
Akkor nem csináltad meg a küldetést, vagy Sven mellé áltál, ugyanis tanítani akkor is tanít.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Az addig oké..de hogyan lehet követõm? 😄 Ha beszélek vele annyi van ott, hogy tanítson nekem archeryt semmi más...
Fantusz
Így lehet követõd a wood elf, a bárdot kiütötted a nyeregbõl a hazugságoddal.

Fantusz
Sven egy bárd, az egyik leggyengébb follower (max. szintje 20-as), ha a küldetést neki kedvezõen csinálod õ lehet az elsõ követõd, ha Faendelnek kedvezel, akkor a woodelfet viheted magaddal, aki mellesleg íjász téner (max. szinte 25-ös).

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Legegyszerûbb úgy megcsinálni a küldetést, hogy beszélsz Feandellel, aki ad egy (hamis)levelet, s ezt kell átadni a leányzónak. Ez a döntõ pillanat, vagy megmondod, hogy a levelet valójában a wood elf írta Sven helyett, vagy hazudsz (lie), és azt mondod a bárdtól van a levél. Az erdei elf íjászok mellé komoly segítség a trénelés miatt, az adept szintû lövészet eléréséhez szinte ki sem kell menni a faluból.
Sven lenne a "jófiú" a szerelmi háromszögben, de balszerencséjére nincs olyasmivel felruházva, amiért érdemes mellé állni, kivéve, ha nem akarsz íjjal lövöldözni

PTW
Egy hihetetlenül profin megcsinált sztori alapú quest mod, ami Elwseyr-ben játszódik.

Moonpath To Elsweyr

kill3r21
Mi ez a Moonpath korknrétan?
PiszkosFred
Nem lehet, hogy valami elrontott sunshaft/flare effekt?

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ezt is kellemetlen effektet a holdfényen vajon melyik beállítás okozhatja az SuperB ENB-ben?
Vagy az enb inijében kellene kikapcsolnom? Még nem jöttem rá.<#rolleyes>

Ööö nem Sven adta hanem Faendal xD
Ja, és igen azt mondtam, hogy Sven küldte neki (Lie) volt mellette.
Hmm odaadtam Camillának a levelet Riverwoodban, és Sven adott pár goldot de.. Nem lett a követõm..
cSuwwi
2. találat a listán a Muscle szóra a nexuson 😄

shit happens

Hmm pedig pont a Muscle-ra kerestem rá 😊 Ezer kösz.
Malakai
Melyik volt az a mod amelyik azért volt felelõs, hogy a karakter izomzata nõjön ahogy használja a fegyvereket. Megnéztem minden oldalt amit beraktam könyvjelzõnek a Skyrim modokról (itt is néztem) sõt Nexuson is de nem találom :S
Fehercsoki
Szép csak nem realisztikus és nem illik a Skyrimhez.(szerintem)

http://skyrim.nexusmods.com/mods/35092 *kiköpi az energiaitalt* Kööö!
Az ötlet jó kivitelezésre meg embereket kell keresni 😊

Malakai
Ha már ilyen akkor én szívesen elfogadnék egy olyat is, amibe egy kis SkyRet is belekevernek, nekem még mindig nagyon szimpi a perk fája, meg még pár dolog. 😊

Na csinálunk egy overhault? 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Nehéz kérdés a requiem, nagyon nagyon sok jó dolgot csinál fõleg a quest javítások nagyon jók. De aki szereti a TES rendszert annak ez furcsa lesz. Ráadásul szerintem ez a fajta szintezõs rendszer csak jó történetekkel, mellék questekkel élvezhetõ máskülönben monoton lesz. A requiem quest és egyéb újítások + unleashed szerû mod együtt, az lenne az igazi a Skyrimhoz. Persze látható a mód oldalon van pár 10e ember akinek másképp nem élvezhetõ a a skyrim.
És az is szép hogy tényleg ötletelõsebb lesz tõle a skyrim Xarrian tényleg egy zseni. De Ogerboss se uborka.
Érdekes olvasni a hozzászólásokat fõleg azokat akik a rendszerben keresik a hibát és nem gondolkodnak rajta itt sok helyen a lerohanjuk az ellenfelet egyszerûen nem mûködik.