The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, most nézem én is a wikin. Mondjuk ez elkerülte eddig a figyelmem, a játékon belül meg emlékeim szerint csak nordként emlegetik... Bár igaz, hogy nem olvastam el az összes könyvet elejétõl a végéig.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Kéne 1 kis help.
Winterholdtól nem messze van valami õrült a jégmezõ közepén, aki egy nagy dwemer kockát bûvöl. Ott jártam a questben, hogy adnom kellett neki egy lexikont, elvette, de most nincs tovább. Minden pötty fehér a quest eddigi feladatai mellett, de nem ad be újat. Mi ilyenkor a teendõ?

PiszkosFred
Nem ismert a pontos szuletesi helye Talosnak, de a legendak szerint Atmorabol szarmazik. Nordkent hivatkoznak ra, es a Nordok szemeben a valaha volt egyik legnagyobb hos, viszont csak azert, mert Dragonborn, illetve mert fiatalkorat Skyrimban toltotte. De nem ott szuletett.

szerk: Uesp-n is ez szerepel, megneztem gyorsan: "Believed to have been born in the Nordic continent of Atmora in 2E 828,"

Nem keverem Ysgramorral, van koztuk cirka par ezer ev 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Én is úgy értettem, ahogy Te írtad. A Thalmor mint egy politikai mozgalom, a High Elfek felsõbbrendûségét vallják, ennek szellemében akarják (újra) a high elfek rabszolgáivá tenni az embereket.

Amúgy szerintem Te kevered Talost Ysgramorral. Ysgramor jött Atmorából a Five Hundred Companion-okkal (innen a Companions neve is) az Elsõ Korban, Talost már mindenhol Nordként említik, õ meg már a Harmadik Kor küszöbén élt, és Tamriel elfoglalása után lett belõle Tiber Septim...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Fantusz
Egyik kutya, másik eb.
A polgárháborús küldetéssorban a játékosra bízzák a döntést, melyik oldalhoz csatlakozik.
Szürke kutya mindkettõ, egyik sem jobb, mint a másik - átrendezed Skyrim politikai térképét, aztán elgondolkozhatsz rajta, hogy valóban a jó oldalon álltál-e <#conf>

PiszkosFred
Csak a pontossag kedveert, Talos Atmoraban szuletett, Skyrimban a Nordok kozott csak a fiatal eveit toltotte, amig meg nem tanulta a "thu'um" hasznalatat. Oke, Atmora tekintheto a Nord nep osenek is valahol, de az evszazadok alatt a ket nep elegge kulonbozo lett, hogy elterjenek egymastol.

Thalmor pedig nem vette at az iranyitast a High Elfek felett, hiszen ok maguk voltak a vezetoik es kitalaloik. A Thalmor egy ugyes trukk volt arra, hogy a rokonsagot kihasznalva es felemlegetve, a wood elfek felett eljatsszak a vigyazo nagy testver szerepet... Persze mindez csak politika es kampany, az Altmer epp szart bele a Woodelfekkel mi van/lesz, egyszeruen arrol volt szo, hogy egyedul nem voltak kepesek nekimenni az ember iranyitotta birodalomnak, foleg, hogy a hatorszag is vivta a sajat csatajat, igy kellett egy szovetseges. Emberek kilove, a Dunmerek vallasuk es tavolsaguk miatt megint kilove, maradtak a kannibal wood elfek, akik nagyon jo harcosok voltak, es mint az osi elf ver szent szovetsegenek tagjai, kapora jottek. (illetve a kozos ellenfel, ketto is volt, ami osszekovacsolta oket).

A Thalmor egy katonai iranyito szarny volt, aki felugyelte az egesz szovetseget, de az iranyitas vegig az Altmerek kezeben maradt.

Fantusz
A dwemerek fejlett mûszaki tudományokkal rendelkezõ, rejtélyes körülmények között eltûnt népcsoport, romos épületeit különbözõ robotok védik, amelyek agresszívak, ellenségesek a betolakodóval (fõhõs) szemben.

sziasztok most bukantam egy földalatti jukban egy drawen centurióra egy küldi során egy ideje már játszok vele de ez meglepett ezeket a robotokat lehet használni vagy csak ellenségként vannak a játékban?

Ééértem. Jelen pillanatban engem csak a Stormcloakok érdekelnek, hogy mi lesz az Elfek, és a birodalom/Skyrim háborújával azt majd Bethesdáék eldöntik 😊 Bár egy pár Dragonborn a harcmezõn eléggé megkönnyítené a dolgukat azt hiszem.
Pontosabban: A Birodalom Tamriel földrészen helyezkedik el. Fõ tartománya Cyrodil, itt található a Birodalmi város. Északra tõle Skyrim, itt játszódik a játék. Régebben Hammerfell (nyugatra), Morrowind (keletre), Elsewyr (dél-keletre) , és Valenwood (dél-nyugatra) is részei voltak a birodalomnak, de ezek a Nagy Háborúban és az az utáni keveredésben elpártoltak/elnéptelenedtek/tovább harcoltak. És hogy kik ellen? A Summerset Isle-n, ami dél-nyugatra van Tamrieltõl, a Thalmor (amolyan politikai párt féle) átvette az irányítást a High Elfek fölött, és röviden összefoglalva inváziót indított az akkor még szinte egész Tamrielt magába foglaló birodalom ellen... A háborút majdnem totális vereséggel elvesztette a birodalom, de egy utolsó nagy csatában sikerült egy jó nagy pofont adni az elfeknek, így megszületett a White-Gold Concordad, amolyan Trianon-féle békediktátum, amiben az elfek cserében a békéért és azért, hogy valami megmaradhasson az emberek birodalmából, Talos istenítésének betiltását követelték, mellesleg pedig a birodalom akaratlanul is a kiscsicskása lett a High Elfeknek, akik most kényük kedvük szerint fölsõbbrendûsködnek az emberek között. Na most, a Skyrim lakói a Nordok, és Talos nord volt, gondolom most már érted, miért a lázadás a birodalom ellen... A baj csak az, hogy valójában Ulfrick az elfek malmára hajtja a vizet azzal, hogy tovább gyengíti az így is összeomlás szélén lévõ birodalmat azzal, hogy az egyetlen eddig lojális tartományt is függetleníteni akarja. Skyrim nem képes legyõzni az elfeket egymagában, és a birodalom se. Szóval ez az egész lázadás pont azoknak kedvez, akik ellen kezdõdött...

A birodalom Tamriel, aminek egyik tartománya Skyrim. A stormcloak egyfajta szabadságharcos, szervezet ami szeretné függetleníteni Skyrimot Tamrieltõl.

Ööö egy kis történelemóra kéne. Szóóóval hogyis van ez az Imperial Stormcloak háború? Az imperialok meg a Whiteran guard-ok nem egy és ugyanazon birodalomhoz tartoznak? Egyáltalán hány birodalom van? A Wars in Skyrim miatt kérdem... A Greymoor erõdöt Imperialok védik de amarra meg a Stormcloak-ok, és a Whiteruni õrök együtt veszik fel a harcot a banditák, és nekromanták ellen. Most akkor ez, hogy?
Persze tudom 😊 Köszönöm amúgy.
Fantusz
Farengar Whiterun udvari varázslója, ha nem szeretnél sárkányokat a játékban, ne legyen nálad a Dragonstone, mikor vele beszélsz :-)
Ha minden igaz, halandó a kartakter, két küldetésben is ki lehet nyuvasztani (a jarl fiával kapcsolatos daedra küldetés, illetve a vámpíroknál beszerezhetõ "ölj meg egy fontos embert Whiterunban") - soha nem próbáltam megölni, így nem tudom, hogy a Dragonstone átadása elõtt is halandó-e.

Az elõzõ részekkel ellentétben a Skyrim néhány küldetését "megerõszakolták", ami nekem sem tetszik, de tény, hogy vannak küldetések, amelyek teljesítéséhez kényszerítve vagy.
A Gauldur amulet egyik darabja csak mágusok számára elérhetõ (guildos küldetés), ráadásul Faralda addig nem is enged belépni a kollégium területére, amíg nem bizonyítod neki, hogy van tehetséged a varázsláshoz, s több küldetés része, hogy a könyvtárosnál érdeklõdj.
Néhány szófalhoz is csak gulidos küldetésekkel lehet eljutni, a Skeleton key megszerzése thieves guild kiváltság lett, s pontosan nekik nincs igazán szükségük a törhetetlen tolvajkulcsra (kapnak helyette mást)

genndy
Nem egészen, hanem a Dragonstone-t kell visszavinni Farengarnak. Fõküldi része (eléggé az eleje, talán a második küldetés), nem fogod eltéveszteni, Farengar halhatatlan (legalábbis itt az elején még biztosan).
Azt viszont ugye tudod, hogy a magyarítás ezt a modot nem fogja magyarrá tenni?

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

http://skyrim.nexusmods.com/mods/31485/?

Valami Farengal-ról beszél Dragonstone-nál. Még nem kezdtem bele a fõküldibe, és a magyarításig nem is fogok, de ugye elkerülhetetlen az ipse? Mert nem igazán akarom kihagyni az alkalmat ha már egyszer leszedem a modot, meg nagyon keresgélni sem akarom. Bár ehhez új karakter kell majd, az íjászomhoz nem illenek a varázslatok.
Ryder62
ENB nélkül is szép lehet egy gém. Sõt.

New Vegasban sikerült úgy eltalálnom az Imaginatorral a beállításokat hogy csuda szép színek lettek a játékban. Persze kell a Project Reality is hozzá.

Úgy tudom Skyrimhoz is van mindkét mod.

Biztos hogy ott is belehet így állítani.

Ezek után már nem is vágyok ENB-re. <#rolleyes>

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Genndy egyem a zuzádat kösz 😄
genndy
Hosszú töltési idõ: AntiAliasing és/vagy Anisoptric Filtering be van kapcsolva az ENB-ben. Kapcsold ki, gyorsabb lesz.
NE kérdezd meg hogy melyik mit jelent és hogy hogyan lehet kikapcsolni. Nézz utána. ENB leírásában is minden benne van.
Tessék, ennyit segítek. Van benne szuperkirály leírás az ENB beállításaihoz

Ha a VGA-m 2GB-os lenne akkor simán vinné az ENB-t.MErt most le kellett vennem,hogy rendesen fusson csak modokkal,pedig az ENB-tõl lesz igazás hangulatos,és szép a játék.Vagy egy erõsebb VGA-ra van szükség ha az megoldja a problémát,vagy valami gyengébb ENB-re ami hasonlít az enyémre.
Bár az esetemben az is közrejátszik, hogy a kis e6750-es procim nem valami jól tornáztatja a HD 7770-et. Szóval, ha nálad mennek jól a textúra pakkok, akkor az királyság! 😊 Én meg hamarosan úgy is gépet cserélek.
Ha jól tudom 7770-bõl nincs 2GB-s változat csak az ASUS kínálja 2gb-al a 7750-et.

Köszönöm szépen.Nekem a dungeons,landscape,towns LITE,és a Skyrim Flora Overhaul is megy akadás nélkül.De ha felrakom az ENB-t 1 percig kell várni a töltõ képernyõnél,de igazábõl nem vészes.Szóval ha a VGA HD 7770 2GB lenne akkor minden menne akadás nélkül,vagy még a procit,meg a RAM-ot is kell tornázni ? A legjelentõsebb a VGA GB-ja ?
Szia! Nekem is HD 7770-es karim van és a modolt skyrimhoz lópikula a 1 Gb vram, sajnos. Nélkülöznöm kellett a giga mega textúra pakkokat és még a Skyrim Flora Overhaul v181b sem használom. Egyedül a dungeon HD textúrát hagytam bent. És a saját káromon rájöttem, hogy 1 gb vram esetén egy jól beállított ENB sokkal, de sokkal többet jelent mint bármi más.
Az FPS dropokat az okozza, hogy kifogy a rendszer a vramból. Ha nem használsz monitorozó progit, akkor ezt kipróbálhatod: Skyrim Performance Monitor
Egy pár kép, hogy nálam hogy fut stabil 30 FPS-el 1680*1050-ban AA nélkül: KÉP KÉP KÉP

Kiprobáltam az ötletedet,de nem nagyon vált be annál az ENB-nél amit szeretnék.Probáltam másikat keresni,de a többi meg nem is hasonlít rá,és ha hasonlít is az is akad.Egyébként provátban azt kérdeztem,hogy nem tudsz-e valami megoldást,az akadásra az ENB-vel kapcsolatban,és nem azt,hogy milyen gép szükséges az akadás nélküli futtatásához.
PTW
amit privátban kaptál nem volt eléggé kielégítõ válasz, miért teszed fel ittis ugyanazt a kérdést?

Számomra az a tökéletes Skyrim ami nem akad,és moddolva van,és ENB-vel.magyarúl szép.utánanéztem,hogy az ENB-nek kell a legnagyobb rendszer követelmény.Nekem a VGA-m 1GB-t HD 7770,CPU Athlon AMD 630 4 magos 2,60Ghz-es,és 4GB-ram.Gondolom a CPU-t,és a rammot kell tornázni,hogy menjen akadás nélkül a modok+ ENB.Meg mondanátok lécives,hogy milyen gép kell a (Sharpshooters Extreme Graphics EN😎-hez.Milyen CPU,és RAM kell egy modosított,és ENB-sített Skyrimhoz ?
genndy
Nem kell feltétlenül mod, konzolból is megoldható:
player.addspell 92c48

Köszönöm. 😊
Fehercsoki
Szedd le a Tales of Lycantrophy modot és akkor bármikor szabadon megfertõzheted/meggyógyíthatod magad.

A témától eltérve: Van olyan cheat vagy valami amivel vérfarkas lehetek? Nem akarom megcsinálni a companion küldiket (ha lehet soha) fõleg nem 5-ös szinten..
Fehercsoki
Tökéletesen mûködõ Skyrimet maximum modok nélkül kaphatsz, egyébként mivel nincs valami erõs géped ha sok modot raksz fel úgyis lesznek CTD-k...

De nem értesz hozzá... Sosem fog sikerülni hidd el. Tudod használni a Nexus mod managert? Tudsz angolul? Egyáltalán mi az, hogy tökéletesíteni a játékot?
Malakai
bl_users.push('tosiro');

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Kösz genndy meglesem a modot. 😊 A Dragonborn valahogy viszont sehogy sem akar felmenni pedig kéne a werewolf overhaulhoz :S Még próbálkozom. Asszem ez a tört játék ára 😊 Na majd....
genndy
Az Oblivion DLC-inek magyarítása fizetõs volt??? <#guluszem1> Hát ezt a zöldséget meg honnan szedted?
Ugyanolyan ingyenesek mint az alapjátéké. A Skyrim magyarítása is ingyenes lesz, a DLC-ivel együtt (amikor elkészülnek, mert elsõnek az alapjátékot csinálják és adják ki, ez igaz).

értem kösz az infót

Elsõnek a teljes játékot.Aztán jönnek a dlc-k,de a dlc-k az Oblivionnál is fizetösök voltak.Szerintem itt sem lesz másként,bár remálem,hogy nem lesz igazam.
sziasztok érdeklõdni szeretnék hogy a magyarósítás jelenlegi állása belefoglalja a dlc-ket is vagy csak az alapjátékot

genndy

Tud valaki olyan modról ami a lovak sörényét teszi hosszabbá/szebbé? Zavar az a rövidre nyírt kutyafarok... Nem baj ha az egész lovat újratextúrázza vagy le kell szedni hozzá egy külön lovat (amúgy megvettem egyet Whiterunnál remélem azt fogja újratextúrázni, habár van még 3000 aranyam rá).
PTW
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1292131626&no=23862

😊 Köszönöm mindenkinek a válaszát....Igen 2Pete...épp ezt a folyamatot találta ki 😊
2Pete
Nyugodtan engedd rá az Optimizert, és ha úgy látod hogy valamelyik mod textúráját elfuserálta akkor tedd újra az NMM-el, mert akkor visszateszi az eredetit. De érdemes pár helyen egy elõtte és egy utána screenshotot csinálni, és összehasonlítani hogy változott-e valami. Én csak a Midianborn páncéltextúrákat és a LOTR fegyverek feljavított textúráit néztem, de azokat nem rontotta le még azután se hogy (a gépigény csökkentése miatt) lerontottam 1024-re.

Üdv mindenkinek ! Nem ismer valaki valami ENB-hez hasonló szín erõsítõ modot,vagy valamit,mert utána kiderült,hogy az ENB-nek eszméletlen a rendszer követelményük,vagyik eggyes ENB-nek.Ilyen 4,6Ghz-es proci,meg GTX680-as VGA,és még csodálkoztam,hogy miért akad a játék. xD
PTW
szerintem az éehet a gond, hogy a mod alapneve ugyanaz, ilyenkor -hiába van megkülönböztetve pl HD2K Textures: Landscape - a mod manager úgy veszi, hogy ez ugyanazon mod egy másik verziója.
Ilyenkor megkérdezi hoyg lecserélje a modot (felülírja) vagy installálja normálisan?
kell neki nyomni egy NO-t ilyenkor és rendesen felteszi az összeset

genndy
1. A 2K nem cseréli az összes textúrát. Tehát a legszebb látványért kell a hivatalos HD textúra pakk ÉS a 2K is.
Nincs sorrend, bárhogy fölteheted. Nem értem miért ikszeli ki. Mindegy, a kézzel bemásolás teljesen jól mûködik.

2. OT-re éppen csak ránéztem, nem használom. Nem tudok hozzá leírást.
Viszont teljesen felesleges nagyfelbontású textúrákat lecsökkenteni, amikor azoknak pont a nagy felbontás a lényege. Akkor egyszerûen ne tedd õket föl.
Megoldás lehet, ha ideiglenesen csak azokat hagyod a játék könyvtárában, ami 'eszi a géped', azokra ráereszted az OT-t, aztán a többit érintetlenül visszateszed.

Sziasztok!

Még nem játszok folyamatosan a Skyrimmel, csak várom a magyarosítást. De addig is a modokat próbálom. Ezzel kapcsolatban lenne hozzátok egy-két kérdésem.
1. Elõttem írta "genndy" a HD texurák használatát. Amit nem értek, hogy a Skyrim HD-2K textures nem az összes textúrát cseréli le? Ha felrakom mind az öt file-ját, akkor nincs is szükség a hivatalos HD Textura Packra?
Ezzel lenne is egy gondom már is. Nexus mod managerrel mikor beolvasom az öt filet (Dungeons, Landscape, Misc, Towns, Riften), akkor egyszerre csak egyet aktivál, az elõtte aktiváltat mindig kiikszeli. Miért lehet ez? Van egy sorrend, ahogy be kell olvasni õket? Jelenleg kézzel másolom be õket a helyeikre, mert más nem jut eszembe 😞

2. Sok helyen olvastam az "optimizer texture"-ról, hogy javasolt a használata. Nem tud valaki egy érthetõ magyar leírást hozzá? Egyik bajom, hogy nem szeretnék minden modot letranszformálni teszem azt 1024x1024-re. Csak ami eszi a gépet stb.

Válaszaitokat elõre is köszönöm.
Sikerült a Dragonborn-al oroszítanom a játékot -.-" Kezdem utálni az oroszokat. Valahogy ki lehet ezt küszöbölni? Nem akarom megint leszedni a játékot csak azért, hogy újra crackeljem.
PiszkosFred
Kiegesziteskent annyit, hogy az Oblivionnal ellentetben, itt csak bizonyos hatarok kozott szintezodnek az ellenfelek. Ha egy barlang 1-10 szintre van belove, akkor oda beterve 30-as karakterrel is csak maximum 10-es szintnek megfelelo erossegu ellenfeleket fogsz talalni.

Illetve, amikor belepsz egy dungeonba/zonaba, akkor generalja le a monszterek szintjet a jatek, vagyis ha vegigjarod a tobb szaz helyet lvl1-eskent (csak bekukucskalsz mindenhova), akkor amig nem lesz cleared, addig a bent levo monszterek szintje megmarad 1-10es kategoriaban.

Egyedul a sarkanyok azok, akik konzekvensen kovetik a karakter szintjet, es jelennel meg erosebb es erosebb "peldanyok".

Szaruman
alapjátékban modok nélkül mind2 igen

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.