The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Winterholdtól nem messze van valami õrült a jégmezõ közepén, aki egy nagy dwemer kockát bûvöl. Ott jártam a questben, hogy adnom kellett neki egy lexikont, elvette, de most nincs tovább. Minden pötty fehér a quest eddigi feladatai mellett, de nem ad be újat. Mi ilyenkor a teendõ?
szerk: Uesp-n is ez szerepel, megneztem gyorsan: "Believed to have been born in the Nordic continent of Atmora in 2E 828,"
Nem keverem Ysgramorral, van koztuk cirka par ezer ev 😊
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Amúgy szerintem Te kevered Talost Ysgramorral. Ysgramor jött Atmorából a Five Hundred Companion-okkal (innen a Companions neve is) az Elsõ Korban, Talost már mindenhol Nordként említik, õ meg már a Harmadik Kor küszöbén élt, és Tamriel elfoglalása után lett belõle Tiber Septim...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
A polgárháborús küldetéssorban a játékosra bízzák a döntést, melyik oldalhoz csatlakozik.
Szürke kutya mindkettõ, egyik sem jobb, mint a másik - átrendezed Skyrim politikai térképét, aztán elgondolkozhatsz rajta, hogy valóban a jó oldalon álltál-e <#conf>#conf>
Thalmor pedig nem vette at az iranyitast a High Elfek felett, hiszen ok maguk voltak a vezetoik es kitalaloik. A Thalmor egy ugyes trukk volt arra, hogy a rokonsagot kihasznalva es felemlegetve, a wood elfek felett eljatsszak a vigyazo nagy testver szerepet... Persze mindez csak politika es kampany, az Altmer epp szart bele a Woodelfekkel mi van/lesz, egyszeruen arrol volt szo, hogy egyedul nem voltak kepesek nekimenni az ember iranyitotta birodalomnak, foleg, hogy a hatorszag is vivta a sajat csatajat, igy kellett egy szovetseges. Emberek kilove, a Dunmerek vallasuk es tavolsaguk miatt megint kilove, maradtak a kannibal wood elfek, akik nagyon jo harcosok voltak, es mint az osi elf ver szent szovetsegenek tagjai, kapora jottek. (illetve a kozos ellenfel, ketto is volt, ami osszekovacsolta oket).
A Thalmor egy katonai iranyito szarny volt, aki felugyelte az egesz szovetseget, de az iranyitas vegig az Altmerek kezeben maradt.
Ha minden igaz, halandó a kartakter, két küldetésben is ki lehet nyuvasztani (a jarl fiával kapcsolatos daedra küldetés, illetve a vámpíroknál beszerezhetõ "ölj meg egy fontos embert Whiterunban") - soha nem próbáltam megölni, így nem tudom, hogy a Dragonstone átadása elõtt is halandó-e.
Az elõzõ részekkel ellentétben a Skyrim néhány küldetését "megerõszakolták", ami nekem sem tetszik, de tény, hogy vannak küldetések, amelyek teljesítéséhez kényszerítve vagy.
A Gauldur amulet egyik darabja csak mágusok számára elérhetõ (guildos küldetés), ráadásul Faralda addig nem is enged belépni a kollégium területére, amíg nem bizonyítod neki, hogy van tehetséged a varázsláshoz, s több küldetés része, hogy a könyvtárosnál érdeklõdj.
Néhány szófalhoz is csak gulidos küldetésekkel lehet eljutni, a Skeleton key megszerzése thieves guild kiváltság lett, s pontosan nekik nincs igazán szükségük a törhetetlen tolvajkulcsra (kapnak helyette mást)
Azt viszont ugye tudod, hogy a magyarítás ezt a modot nem fogja magyarrá tenni?
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Valami Farengal-ról beszél Dragonstone-nál. Még nem kezdtem bele a fõküldibe, és a magyarításig nem is fogok, de ugye elkerülhetetlen az ipse? Mert nem igazán akarom kihagyni az alkalmat ha már egyszer leszedem a modot, meg nagyon keresgélni sem akarom. Bár ehhez új karakter kell majd, az íjászomhoz nem illenek a varázslatok.
New Vegasban sikerült úgy eltalálnom az Imaginatorral a beállításokat hogy csuda szép színek lettek a játékban. Persze kell a Project Reality is hozzá.
Úgy tudom Skyrimhoz is van mindkét mod.
Biztos hogy ott is belehet így állítani.
Ezek után már nem is vágyok ENB-re. <#rolleyes>#rolleyes>
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
NE kérdezd meg hogy melyik mit jelent és hogy hogyan lehet kikapcsolni. Nézz utána. ENB leírásában is minden benne van.
Tessék, ennyit segítek. Van benne szuperkirály leírás az ENB beállításaihoz
Ha jól tudom 7770-bõl nincs 2GB-s változat csak az ASUS kínálja 2gb-al a 7750-et.
Az FPS dropokat az okozza, hogy kifogy a rendszer a vramból. Ha nem használsz monitorozó progit, akkor ezt kipróbálhatod: Skyrim Performance Monitor
Egy pár kép, hogy nálam hogy fut stabil 30 FPS-el 1680*1050-ban AA nélkül: KÉP KÉP KÉP
player.addspell 92c48
Ugyanolyan ingyenesek mint az alapjátéké. A Skyrim magyarítása is ingyenes lesz, a DLC-ivel együtt (amikor elkészülnek, mert elsõnek az alapjátékot csinálják és adják ki, ez igaz).
Ilyenkor megkérdezi hoyg lecserélje a modot (felülírja) vagy installálja normálisan?
kell neki nyomni egy NO-t ilyenkor és rendesen felteszi az összeset
Nincs sorrend, bárhogy fölteheted. Nem értem miért ikszeli ki. Mindegy, a kézzel bemásolás teljesen jól mûködik.
2. OT-re éppen csak ránéztem, nem használom. Nem tudok hozzá leírást.
Viszont teljesen felesleges nagyfelbontású textúrákat lecsökkenteni, amikor azoknak pont a nagy felbontás a lényege. Akkor egyszerûen ne tedd õket föl.
Megoldás lehet, ha ideiglenesen csak azokat hagyod a játék könyvtárában, ami 'eszi a géped', azokra ráereszted az OT-t, aztán a többit érintetlenül visszateszed.
Még nem játszok folyamatosan a Skyrimmel, csak várom a magyarosítást. De addig is a modokat próbálom. Ezzel kapcsolatban lenne hozzátok egy-két kérdésem.
1. Elõttem írta "genndy" a HD texurák használatát. Amit nem értek, hogy a Skyrim HD-2K textures nem az összes textúrát cseréli le? Ha felrakom mind az öt file-ját, akkor nincs is szükség a hivatalos HD Textura Packra?
Ezzel lenne is egy gondom már is. Nexus mod managerrel mikor beolvasom az öt filet (Dungeons, Landscape, Misc, Towns, Riften), akkor egyszerre csak egyet aktivál, az elõtte aktiváltat mindig kiikszeli. Miért lehet ez? Van egy sorrend, ahogy be kell olvasni õket? Jelenleg kézzel másolom be õket a helyeikre, mert más nem jut eszembe 😞
2. Sok helyen olvastam az "optimizer texture"-ról, hogy javasolt a használata. Nem tud valaki egy érthetõ magyar leírást hozzá? Egyik bajom, hogy nem szeretnék minden modot letranszformálni teszem azt 1024x1024-re. Csak ami eszi a gépet stb.
Válaszaitokat elõre is köszönöm.
Illetve, amikor belepsz egy dungeonba/zonaba, akkor generalja le a monszterek szintjet a jatek, vagyis ha vegigjarod a tobb szaz helyet lvl1-eskent (csak bekukucskalsz mindenhova), akkor amig nem lesz cleared, addig a bent levo monszterek szintje megmarad 1-10es kategoriaban.
Egyedul a sarkanyok azok, akik konzekvensen kovetik a karakter szintjet, es jelennel meg erosebb es erosebb "peldanyok".