30713
TES
  • RoboKutya78
    Találtam egy ilyen módot
    http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/37546/?
    ezzel be lehet tölteni az ilyen body cuccokat?
    http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/21489/?tab=2&navtag=http%3A%2F%2Fwww.nexusmods.com%2Fskyrim%2Fajax%2Fmodfiles%2F%3Fid%3D21489&pUp=1
  • RoboKutya78
    áá most bedurrantam elkezdtem elölről mindent kiderítettem hogy nem friss nexuxt használtam így most már betölt az oldalról rendesen
    Nem lehet ezzel kezdeni valamit? mármint a nyelvi dologgal?

• genndy
    Orosz/ukrán/koreai/stb. nyilván.
  • RoboKutya78
    Srácok erre tudtok orvoslatot aadni miért így írja ki a cucc nevét?
    a mod működik telepítésnél nem kell mókolni vele simán kipipa és jó
    de ha a mod leírását megnézem a txt filok is ilyen hokuszpokuszal vannak tele.
  • genndy
    Igazad van, nem tudom miért maradt meg bennem a 10 (egyébként tudom, Oblivionból, de hogy miért, amikor már évek óta elő sem vettem, arról fogalmam sincs), de hülyeség. Szóval a szintlépéshez és a skill-lépéshez is mindig egyre több "fejlődésre" van szükség. A pontos számokat nem tudom, lehet hogy úgy van ahogy írod, de lehet simán csak növekményes a követelmény.
  • Fantusz
    "Mindig 10 skill-fejlődés (egykezes, kétkezes, alkímia, stb.) kell 1 szintlépéshez"

Nekem úgy rémlik, hogy a játék elején, 10-es szintig 5 skill-fejlődés kellett a szintlépéshez, ezért sem volt ajánlott azonnal belevágni a kézműves szakmákba (kovácsolás, enchant alkímia), mert azokkal könnyen félre lehetett húzni a kezdő karaktert a kívánt pályáról (10-es szinten 50-es alkímiával, 15-ös harci képességekkel nehezen indult a kalandor életmód - később persze kiegyenesedett a karakter, elrontani nem lehet, csak nehézzé tenni bizonyos időszakokat)
    10-es szint fölött egyre több skill-növekedés kellett a szintlépéshez 10-15... 40-es szint fölött pedig már 30 skill-fejlődés után lehetett csak szintet lépni.

Kezdő karaterrel el kell dönteni, milyen irányban szeretnénk fejleszteni, s célirányosan, aranyat sem kímélve minél gyorsabban feltornázni a szükséges képességeket legalább 50-ig, a legtöbb skill 70-es tudással már szinte fullosan használható, tehát a hiányzó 20 pontot kell később begyűjteni hozzá (vannak kivételek, de a legtöbb 70-esen már "bajnok szint").
    Ha a kezdetekben hanyagolja a játékos a szükséges harci képességek fejlesztését, később lehetnek szenvedős időszakai, a szintlépesek után belépő magasabb szintű ellenfelekkel nehezen boldogulhat (ekkor jól jön egy erős kisérő, különben szinte fölöslegesek), nem mindegy, hogy a szintlépéshez szükséges 5-10 skillfejlődés eléréséhez, vagy a szükséges 30-hoz tudunk segítséget kérni trénertől, aki minden esetben csak 5 skillt fejleszthet szintenként.
    Erre példa íjászoknál Feandal, aki kezdő íjászból úgy nevelhet 50-es szintű lövészt, hogy ki sem kell tenni a lábukat Riverwood-ból, 30-as szintű karakter mellett meg már inkább kolonc, akire külön vigyázni kell. (max szintje 25-ös)
  • genndy
    Röviden: igen, az fejlődik amit használsz. Mindig 10 skill-fejlődés (egykezes, kétkezes, alkímia, stb.) kell 1 szintlépéshez. Viszont minél magasabb szintű vagy az adott skillből, az annál lassabban is fejlődik (tehát mondjuk kardozásból 20-ról 21-re fejlődéshez kell 5 találat, de 21-ről 22-re fejlődéshez már 8. A pontos képletet már nem tudom, de asszem exponenciális, wikin ott van).
    Hagyományos értelemben vett XP TES-ben nincs.
  • Malakai
    Jep, és nem törpék, hanem inkább "barlangi gépész elfek" (voltak), nem Elder Scrollos kifejezéssel. :)

XP-khez meg itt a formula: UESP Wiki
  • PiszkosFred
    Ha a dwemerekre gondolsz, akkor az egy olyan ziccer a TES világában, amelyet nem fognak kihasználatlanul hagyni. A kérdés nem az, hogy visszatérnek e/meglátogathatjuk e őket valaha, hanem az, hogy melyik TES részben.
  • Nos
    az elder scrolls világában nincsenek törpék, szóval szerintem a modderek sem csináltak törpéket
  • horthy
    Ja és nincs olyan kiegészités ahol élő törpékkel is lehet találkozni ?
  • horthy
    Skyrim-be hogy van a szintemekedés pl: 30-as vagy 40-es szintől hány képzetségpont kell szintugráshoz ? Pl-hány pont a kardozásból alkimiábol stb ? Itt a megölt ellenségekért nem jár pont csak pl: fejlödik a kardozás képesség és ha sokat ugrottak a kardozás képzetségem akkor van szintugrás ? Hogyan emelkedik a szintemelkedés csikja ? Probálom megérteni .
  • genndy
    Az se biztos hogy mindig jó. ezért kell olvasni és ésszel modolni. Nagyon nem mindegy a sorrend, bizony.
    UNP / CBBE pl. ezt csinálja, de szerintem amt leszedtél real girls is. Teljesen mindegy hogy meglévő, kicseréli a modellt meg a textúrát (ráadásul minden azonos fajtájú nőét, tehát ha a te karaktered megváltozik, akkor az összes játékban szereplő olyan fajú karakter megváltozik). Viszont ezek előszeretettel akadnak ruha modokkal. Ha valami külön fajt is fölraktál magadnak, akkor az tovább kavarja a dolgot, mert az a saját dolgait használja, ahhoz kell leszedni módosítást (ha van).
  • RoboKutya78
    mit lehet rosszul csinálni minden telepítésre allint nyomtam :)vagy nem mindegy hogy teszem fel?
    többségébe nexusról mindig azt szedtem le amit a legtöbben leszedtek.
    bár pár mod kinai oldalról meg lehet oroszról jött mert a könyvtár nevek cirilek az nem lehet probléma?

Külső kinézetet hogy telepítek a már meglevő karakteremre?
  • genndy
    Rosszul telepítetted a modot.
    Más testmod van fönt, mint amivel a ruha rendesen működik.
  • RoboKutya78
    Na akkor a kövire kéne megoldás
    megtaláltam az egyik ládát tele rakás holmival
    minden típusból 5 darabot
    A probléma a következő
    minden ruhadarabnál egy árva kép van csak betéve.
    minden ruhadarab krikszkraksz nevekkel van ellátva
    csak cipő és felső öltözet ez mondjuk nem gond
    ha a felsőt veszem fel csak az alsó testem eltűnik.
    ötletek?
    :)
  • genndy
    Nem valószínű, mert az .esp is biztos a cirill karakterekre hivatkozik.
  • RoboKutya78
    Hogy tovább kérdezzek
    az orosz nyelvű mappák miatt jelennek meg a kriksz kraksz nevek a listában?
    Ha átnevezem őket működni fog még a mód attól?

• RoboKutya78
    A charakter mappában levő feltöltött karaktereket hogyan tudom aktiválni?
    Pl őt leszedtem de nem tudom hogy tölthetem be.
    Tauriel
  • RoboKutya78
    Van pár mod aminek a neve krixkraxként jelenik meg a menüben ezt lehet valahogy orvosolni?
  • RoboKutya78
    Van bent pár marhaság de már ki is szedtem nem foglalkozok velük:)
    Am azt vettem észre hogy a kovácsnál az egyéb kategória alatti dolgoknak nincs meg a kinézete a neve benne van de más nem a zip filet simán behúzom a listába kipipálom és ha kell telepíti a modot de ebbe az esetbe csak egy okét kér. Mit kell hova rakni hogy megjelenjen rendesen.
    Tetszenek az orosz módok főleg ha ciril mappanevük van:)
  • Nos
    real girls, Kitty corset, noble wedding dress . . .

Biztos, hogy játszani akarsz vele?
  • Austin Bailey
    nincs betéve a texute a megfeleő helyre, és ezért nem jeleníti meg a karaktert a ruhában. De ez csak egy ötlet
  • RoboKutya78
    Mitől van az hogy a kovácsnál az egyéb kategória alatt fel vannak sorolva a tárgyak de ha rákattanok nem mutatja a képét és ha felveszem eltűnik a karakterem?
    Valami Hunters meg pirate ruhacsomag.
  • RoboKutya78
    például ezekre gondoltam
  • genndy
    Írjál modneveket hogy melyikekre gyanakszol, akkor esetleg még segíteni is tudunk...
  • RoboKutya78
    auu..már egyszer végig lestem
    Mi van azokkal a modokkal amikből 2 vagy több féle változata van és ha kijelölöm az egyiket a másik piros lesz lehet hogy azok kavarnak?Vagy esetleg a többféle testmódosító skin?
  • genndy
    Felezős módszerrel vagy a lassabb egyenkénti kapcsolgatással.
  • RoboKutya78
    hogy tudom gyorsban kideríteni melyik mod kiegészítő nem fut rendesen valamelyik lefagyasztja a játékot
  • bega82
    Hmmm, kár. Na mindegy, majd utánanézek valahol, ha lesz időm. Amúgy jó kis mod, változatosabb killmove animációk, amiknél be lehet állítani, hogy milyen gyakorissággal legyen killmove, az jellemzően milyen nézetben jelenjen meg, milyen gyakran legyen lefejezés stb. stb. Jóféle. :)
  • genndy
    Yes to all.
  • RoboKutya78
    ebben az esetben mit kell választani a yes to mod-ot?
  • genndy
    Igen, lehet. Általában jelzik hol van, leírásban.
  • RoboKutya78
    Ezek közül a modok közül tényleg vannak olyan ruhák fegyverek amiket eldugja a mapon egy ládába és azt meg kell keresnem?
  • genndy
    Nincs infóm, nem ismerem, nem használom ezt a modot.

#26358: modoktól függ, hogy okoz-e gondot a felülírás. Az biztos hogy ilyenkor mindkét mod ugyanarra hivatkozik, tehát előfordulhat emiatt hiba. Ha lila felületeket, látványosan elcsúszott textúrákat vagy sárga felkiáltójeleket látsz, akkor bekavart egyik a másiknak. Ezt csak az adott a modok ismeretében lehet megmondani, illetve készítők szokták írni ha tudnak ütközésről (modleírást MINDIG elolvasni. Mindig. Alaposan.)
    Konzol leginkább csalásra jó. Meg hasznos lehet beragadt küldetéseknél és bugoknál. Rendes játékhoz nem szükséges.
  • bega82
    genndy, a #26350-el kapcsolatban van valami infód? Neked mindig szokott lenni! :)
  • bega82
    player.setscale 1
    ezzel lehet beállítani, hogy milyen magas legyél. :) Én ezt szoktam használni. 0,95-tel mondjuk olyan kis alacsonyabb osonós kari leszel, 1,3-al jó nagy debella harcos stb. :D
  • RoboKutya78
    Bizonyos módoknál nem történik semmi viszont vannak amiknél kéri hogy írjak felül bizonyos filokat ennek így kell történnie?
    A 0 megnyomásár előjön a vezérlőpanel hasznos parancs kódok nincsenek véletlenül amiket jó ha tud az ember?
  • Nos
    Mindig ki kell lépni.

Egyébként a NexusModManager sok tekintetben jobb, mint a workshop. Én a steames játéknál is inkább azt használtam. Nagyobb a control.
  • RoboKutya78
    az tiszta.
    A játék futása közben lehet valahogy modot váltani vagy mindig ki kell lépni hozzá?