22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Nah, Claymore shoti megszerezve. Ha Vega a csapatban van, add gyújtó lőszert a squadnak úgyhogy egy Centurio is jó esetben 2-3 lövés.
Csak úgy átgázolok az ellenségen :D -
Harbinger #20879 Végig vittem a Citadel DLC-t is, ez bőven megérte volna még a 15 $-tis, de nekem csak 10 $ volt.
Összeségében jól van integrálva apartis rész a játékba, tényleg szép az "új" Citadel, kb. mint a 2-ben. Ellenben az akció része is jó és hosszú és nehéz. Hiába az gész csapat. :) Na és a főellenség és csavarok... Meg a sok poén. Szerintem ez üti a LotSB DLC-t.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Shepard klónja, mint ellenség! Tényleg meglepődtem. Érdekes ötlet volt és jól volt felépítve, valamint az új helyszínek is jók, mint az Archive vagy a Citadel új részei. Brooks kedvelhető kétbalkezes karakter, vártam volna új csappattagnak, de hát kiderült áruló. A merénylet után jó ötlet a parti, bár Allers és Chakwas hiányzott - meg persze, aki most nálam nem élte túl.
nafalyel: Infiltrator-ral jó móka a3. Nem tudom milyen kiadásban van meg, DLC-k vannak meg. De ha Infiltratorral vagy akkor N7 Valiant, ami mmindent üt. Ha az nincs ajánlom az Incisort, bár nem érzem olyan jónak, mint a 2-en, de a magas tára miatt a legjobb sniper. Az Indra se rossz - ha megvan. A Black Widow-ra is érdemes spóroloni, de simán meg lehet venni a játékban min. 1 Spectre fegyvert, az összes armort és kiegészítőt, halat és modelt. Tudom, próbáltam. Az upgrade meg meg nem sok, csak válaszd ki neked melyik fegyver jön be és azt maxold V-ig.
Küldetés nehézség nem nagyon van. Nekem egy Priority pl. könnyebb, mint az N7-es mini küldetések - az MP-s pályákon. Ami tényleg nehéz az a vége, Priority: Earth II. -
Evoluti0N #20878 -
natalyel #20877 Elnzést, szóval a mesterlövész karakterrel kezdtem - még nem vagyok otthon teljesen a Mass Effect nyelvezetében :). -
natalyel #20876 Sziasztok.
Látom, sok profi ME játékos van itt, nem is akarom nagyon blamálni magam, ezért csak pár gyors kérdésem lenne.
Sentinellel kezdtem el a játékot, most vagyok még csak a hajón, és mennék az első küldetésre, a galaxistérképen kell kiválasztani az úticélt. Mivel kezdjem? A piros jelek gondolom veszélyesebb küldetések, magasabb tapasztalati szinten kéne oda menni? Mesterlövész fegyvert érdemes upgrade-elni, vagy ne költsem rá a pénzt?
Amúgy mire figyeljek oda különösen, vannak-e megszívlelendő tanácsok egy olyan játékosnak, aki a felét alig érti az itt zajló beszélgetésből :)? ME első részével játszottam, igaz egyéb okok miatt nem vittem végig, a kettő kimaradt.
Ja, és az ingyenes DLC-kből van olyan, amit érdemes, vagy _feltétlenül le kell_ tölteni? Még újra tudom kezdeni az egészet, ha ez kell hozzá... :).
Előre is köszönöm. -
Jaja, Adept rulZ.
Én 23. szintű vagyok jelenleg a soldierrel, Jamesnek van 5. szintű tüzes ammoja, és vagy Garrust viszem az overloaddal, vagy újabban már Liarát a Warppal. Szóval én egyelőre még csak gyufával gyújtok, de már kezdek ráérezni, mikortól lehet robbantani.
1. szintű frag grántátot szoktam azért dobálni én is már, de egyelőre még nem nagyon érzem vele a dolgokat. :)
Ki akarom még maxolni a fitnesst meg a combat masteryt, aztán jöhet valami gránát, vagy extra, egyelőre még nem is tudok sok bonusz képességet felvenni, 1 pont van az armor piercing ammon, az jó szokott lenni, bár mintha már hatékonyabb lenne a tűz detonálás.
A fegyver még kétséges, próbáltam a Valkyriet, nem volt rossz, de valahogy jobban érzem a Mattochot, viszont még mindig kevés az ammo. Sniper is jó, de azt direkt nem erőltetem, hogy maradjon meg az élmény majd az inflantratornak.
Shot Gunt valahogy nincs kedvem használni, bár már van Evi is, most szedtem fel. Valahogy nem az én stílusom. Közelről tetszik a Hurricaneos rotálás. :) -
sanya200 #20874 ja az első rész párbeszédeit már kívülről fújom bár a 2. részét is xddd 3-at még nem mert nincs még magyarítás hozzá. -
Hajaj. Nagyon sokszor végig fogom játszani a 3. részt :)
Sőt, az egész trilógiát. Speciel ME1-ben Eden Prime már baromi unalmas mert már kívülről fújom a párbeszédeket.
Egyébként Adept-al, inferno gránáttal felszerelkezve, Liarával a csapatban úgy átgázolok a Cerberus erőin hogy még fedezékbe sem kell bújnom.
Jön 4-5 Cerberus, behajítok egy gránátok közéjük, mind el kezd lángolni, egyiket megcélzom throw-al, robban, Liarával egy másikat warppal, robban, és mivel a throw feltöltődési ideje 2 sec valamennyi még becélzom az egyiket és az is robban. A 4. meg a többi robbanásaitól hal meg :D -
sanya200 #20872 élvezem én csak nem vagyok annyira elvetemült hogy beleméllyedjek a percenkénti dp sebzésbe meg ilyenekbe
-
Nem, nem:) Te játszol a játékkal. Akik belemélyednek, azok élvezik igazán:) -
sanya200 #20870 hogy tudtok ennyire belemerülni abba hogy mi mennyit sebez meg hogyan meg ..stb engem annyira nem érdekel csak élvezem a játékot
-
A warp 6. evolutionnél a 25% weaken armored targets az azt jelenti, hogy a 25%kal csökkenti a DR-t? Mintha armor piercing ammo lenne? -
De lehet a proci is gond, mert amikor citadelen járkálok, akkor is simán leesik az fps -
Van valami egyszerű mód gyorsítani a képsebességet, ha nagyon ingadozik?
Minden teljesítményen van a vidkarin, de a füsttől még mindig szívás van.
Lehet a win7 rendszerem gyengült le, mert nem volt ilyen, de elég aggasztó. Amikor leesik 20-30ra az fps, nem csoda, hogy nem tudok normálisan célozni.
Már lentebb is vettem a felbontást, de lehet van valami egyszerűbb módja. Nem tudom, milyen beállítást lehetne még csökkenteni.
Ugye anno beállítottam a DepthOfField=False nemtom ez okozhat-e ilyet. -
Harbinger #20866 Fiúk, azért nagy különbség, ha valaki nem érti a szöveget vagy nem figyel oda rá és csak átsilik fölöttük. ezért érdemes bekapcsolni a feliratot, úgy jobban az ember szemébe ég, főleg több játék után.
AR-ből a legjobb, legalábbis a 3-ba a Typhoon, Valkyrie, Chakram Launcher, Cerberus Harrier, Mattock. De nem rossz a Pheaston se, bár nem szerettem, hazsnálja Garrus. Ja és persze a Particle Beam = infinite ammo. Ja, és persze az Argus.
Egyébként most próbáltam a Venom shotgunt és a Bloodpack Punishert, brutális fegyver mindkettő. -
Ja, az is megoldás, hogy többször végigjátszod. ME2 párbeszédeit, a helyszíneket, történéseket 2 év után is kivülről fújom, mindent (ezért már ugye néha végig se hallgatom, bár úgy meg már végképp elveszti a szerepét). De hát nagyon sokszor játszottam végig, nem csoda.
Minél többször játssza végig az ember, annál jobban tud figyelni olyan részletekre is, nem csak beszéd, amire elején kevésbé, mivel mindenre nem lehet, nem is akar.
ME3at végülis talán 5-6odszorra kezdtem el és vittem el valameddig, de a városi küldiknél, amik elég gyorsan csak úgy jönnek maguktól, azért eléggé homály van. Nem azért, mert nem figyelem, hanem mert sok jön egyszerre, nem jegyzem meg, stb. De azért már kezdek képbe kerülni. :D
Most szerintem már végig fogom vinni, de félúton abbahagytam a sentinelt és kezdtem soldiert, borzalmas így. Az a baj, hogy beleuntam felénél és újat akartam kipróbálni. :D Lehet a soldier is erre a sorsra jut, hiszen már most néhány küldetés után és kb. 19-20. szinten beállt a taktika, szal ugyanaz lesz. Persze még ki kell tanulni a robbantásokat, stb, de aztán marad ugyanaz. Mondjuk soldiernél legalább tudom változtatgatni, hogy milyen fegyót viszek magammal és aszerint változik az élmény (Mattoch vagy sniper), de rájöttem hogy inkább sniper kell, viszont akkor meg az inflintator lesz majd nagyon uncsi, hisz ugyanazt fogom játszani. :D
Amúgy Assault rifleből melyiket javasoljátok? N7 packom van unlockolva, DLCt nem is akarok. N7es 3as riflet nem nagyon nyomogattam, mattochot használok, de valahogy a sniper után kicsit gyengének érzem, még ha lehet is sorozni vele szépen. -
Szvsz a 90% már egész jó. Kb a felét értem meg, és ahogy írtad, mennek mennek a párbeszédek, történések, értem is miről van szó de csak nagy vonalakban. Meg vannak azért ködös jelenetek. Ez egy mezei shooter gémnél elmenne, nem is problémáznék rajta, de a ME jóval összetettebb, már maga a világa, háttere is.
Nah majd a köv. végigjátszásig rágyúrok az angolra. Amúgy sem árt :) -
Ja egyébként emlékszem, amikor először angolul játszottam végi ME2t és igazából nem éreztem úgy, hogy teljesen ismerem a környezetet, a történéseket úgy részleteiben. Zajlott zajlott, mentek a párbeszédek, persze értettem, de néhány hosszabb lélekzetvételű beszélgetésnél úgy elsiklott.
Aztán felraktam a magyart és egyből teljesen átláttam. Ennyit tesz, ha valaki mindent ért, vagy csak a 80-90%ot. :) -
Én a kódexeket pl. el se olvasom, pedig tudom, hogy az lenne az egyik lényeg... Inkább akcióbb szemléletű vagyok, azért is tetszik sokkal jobban az ME2, mint az ME1. -
Hát nem tudom, tele van olyan szóval amit nem ismerek és a franc gondolta hogy pont egy ME-ben fogják megemlíteni pl párduc, teknősbéka :DD
Egy két hasonló szót beraknak egy mondatba és borul is az egész.
A lényeg hogy nagy szókincs kell a játékhoz ha az ember szeretne mindent megérteni. -
KP27 #20860 Na nem lesz több hétvégi challange. Most már hivatalosan is megerősítették. Mondjuk eddig is biztos voltam benne... -
KP27 #20859 az a 2600 damage nem olyan hű de sok amúgy.
most egy ilyen buildet próbálgatok:
narida.pytalhost.com/me3/classes/#Soldier/GethJuggernaut/RLAOQ/Talon5BP5AI5/CollectorSMG5AV5BB5/SMGRailAmp3/PowerAmplifierModule3/DensifiedAmmunition5/ -
Harbinger #20858 Hát nekem cirka 3 év általános és 1 év esti angol tudásom van. Mégis megértem a játék 90%-át. -
Így harmadjára játszva a 3. részt kicsit kezd idegesíteni.
Pontosan az hogy néha nem értek egy kukkot se :D
Ha az összes szövegelést nézem (kivéve bolygó leírások meg kódex) akkor kb 50%-át tehát a felét értem meg.
Emlékszem volt olyan aki azt mondta "alap angollal is meglehet érteni" vagy "nem kell olyan erős angol a játékhoz".
Bah, na ássa el magát. Abszurd idióta kijelentés az ilyen. Igen, megértem a sztorit, megértem hogy mi miért történik, de mivel alapjában ez egy rpg, itt a részletek is számítanak. És így hogy vannak szürke foltok olyan mintha felületesen játszanék csak, tehát eléggé rombolja a játékélményt.
Így kb az értelmét veszti az egész, mert aki így áll hozzá hogy "ah elég lesz csak a sztorit megérteni a többit le sz*rom" azt nem tudom megérteni.
Szóval mivel elég erős sztori központú játék + a világ háttere is ott van sztem csak úgy érdemes nekiállni a játéknak ha legalább 90%-át megérti az ember.
Basszus nagyon rá kell gyúrnom az angolra a köv. trilógia végigjátszásnál már érteni akarok szinte mindent :DDD -
na itt sem értek veled egyet :D
a juggernaut-ot rengetegen csak meleezve használják. nem rossz dolog, de sokkal gyorsabb és hatékonyabb sebzést lehet elérni egy olyan fegyverrel, mint pl. reegar carbine, particle rifle, vagy bármi, amivel jól át lehet vinni az ammo powert, amit a siege pulse-szal be lehet robbantani. a sieg pluse-t csak damage reduction-re használni, mikor egy hatalmasat sebző power...a támadás jobb mint a védekezés.
damage/damage protection/resistance damage vonalon power damage-re gyúrva egy lövés 2600-at sebez. ami aszt jelenti, hogy a 3 lövés egy gold középszintű boss (brute pl.)
és ha a játékosok nem pakolnák magukat agyon egy hatalmas shotgunnal meg egy nehéz assault rifle-lal (egy ilyen fegyver is elég, közel és középtávra), akkor 8-9 mp-ként el tud ereszteni 3 ilyen lövést.
ami egyenértékű az ugyanennyi idő alatt ellőhető 3 max 4, ha realod cancel-ezik az ember, claymore lövéssel. csak éppen akár a térkép túloldalára is, plusz akár a földre is löki az ellenfelet, és sosem fogy ki az ammo belőle. igaz fejlövést nem lehet vele lőni.
szóval szerintem a legtöbben eléggé elpocsékolják a sieg pulse-ban rejlő lehetőségeket. a rank6-ben a 4 lövéses változat estén az a 10% damage reduction...számít? szerintem egyáltalán nem. viszont a 4 lövés összesen közel sem sebez annyit mint a resistance damage. -
ezt tudom, a biotikusokat is berobbantja, de önmagában semmit nem ér. nem sok olyan power van, amit abszolute nem tudtam működésre bírni, de ez az egyik. én pl. a submission netet is tök szeretem és tudom is használni, de ennek ne láttam értelmét.
a cabalt én melee-re gyúrva használom, rohadt jó mindkét melee-je, és mindenkit (gold phantomot is) - a legnagyobb bossok kivételével persze - megtántorít. a bossok ellen meg ott van a hatalmas fegyversebzés. tömeg ellen meg a nightshade blade.
egyszerűen a poison strike-nak ezek mellett totál nem látom értelmét. plusz inkább benyomom a biotic focust mint a poison strike-ot... -
Persze. En cs1.6 ota mar nem jatszom fpssel. Multit plane. Tehat nincs igenyem mar ra. -
KP27 #20853 pedig igazi Derp karakter a Juggernaut. beállítod max. pajzsszívásra a fitness-t, max. damage reduction-re a siege pulse-t, beraksz egy strength enhancer III-at egy shotgun omni blade V-t és gyakorlatilag még platinán se halsz vele. nem egyszer hoztam le vele full extractionig egy teljes mapot, hogy se medigél se ops pack nem kellett használnom. nyomod a melee-t és halhatatlan vagy. volt hogy 2 banshee csapkodott egyszerre, egy Athlas lőtt messziről és több pajzsot szívtam, mint amit sebeztek rajtam. egyike a legunalmasabb karaktereknek viszont. másból se áll az egész, mint meelee gomb nyomogatása meg néha egy hex shield lerakása. rohadt unalmas tud lenni elég hamar. -
KP27 #20852 ha ha ha. még hogy nem jó sebzésre a poison strike?
Poison strike egyik legjobb tulajdonsága, hogy berobbantja a tech-et. rálősz egy ellenfélre incendiary ammoval-->poison strike-->fire explosion.
rálősz egy ellenfélre cry ammoval-->poison strike--> cryo explosion
rálősz egy ellenfélre Disruptor ammoval-->poison strike--> tech burst
ugyanígy berobbantja a csapattársaid bármely tech képességét.
-
ő is vicces, de annyiszor még nem sync-öltek meg összesen, mint vele. pedig abszolute tudom, hogy mik az egyes ellenfeleknél mik a sync-kill jelei, de ugye mindkét hammer amikor használod, simán "behúz" ezek közé az ellenfelek közé, és kész a baj. ha van egy jaggernaut a team-ben, akkor érdemes a közelében maradni, ő úgyis magára húzza az elleneket, de egyébként nagyon óvatosnak kell lenni vele, pedig pont az lenne a cél, hogy őrjöngve mindenkit szétlapítson a kalapácsával :DDD
gethetk ellen persze király, ott nincs sync-kill. -
a cabal is király, mondjuk én a poison strike-ot teljesen skippeltem, sebzésre nem jó, ha ellenfélre használja az ember, akkor nem is tántorítja meg az ellenfeleket, viszont ott állsz hátat fordítva az ellenségnek...
ritka szarul sikerült power, csak szívtam vele, gyorsan mozogni okés, de azt a heavy melee-vel és a sima ugrással is lehet (király a dodge!). bitoc focus király, nightshade blade király, hatalmas fegyversebzés bónuszok...
juggernaut: mi a baj vele? a hex shield nem egy überpower de alkalmanként jó lehet. a siege pulse viszont az egyik legjobb power az egész játékban (damage/protection/defense). a heavy melee visszatölti a pajzsodat, senki nem tud sync-kill-ni... :D
-
Harbinger #20849 A Collector tényleg jó, még I-es Collector rifle-lal is. Erős, gyors és assuming direct control. =)
Geth Juggernaut-val én sokkal bénább vagyok. A sexbot se az igazi. Ami nagyon bejön az a Cabal. Tegnap több körben első helyen is voltam vele. Igaz, extraction nem volt, pedig csak gold volt. :S -
Azért a krogan warlord is rendesen végig szánt a pályán :D :D -
a collector 1000x jobb és érdekesebb karakter, mint a sexbot. oké, hogy a sexbot repair matrix-a nagyon fasza, hogy feléleszt, de kezdjük ott, hogy infiltratorral (sűrűn) halni eleve bénaság, szerintem. egyébként csak egy unalmas shozgun infiltrator, amikkel már a megjelenés óta mindenki játszik (mármint shotgun infiltratorral), és még a cloak-os bonus damage-dzsel együtt sem olyan jó, mint pl. a geth infi.
a collector viszont fasza egyedi karakter, hatalmas pusztító erőkkel :D
én a no fitness collectorommal sokkal hatékonyabb vagyok, mint a repair matrixos, snap freez-es sexbottal. -
Harbinger #20846 A COD-tól még mindig jobb. Az utóbbi 3 vagy 4 játékot próbáltam free weekenden és szánalmas. Egyik pont akkor volt, mikor kijött az ME3 demó. Még az is jobb volt a két pályával és egy ellenséggel, mint a full COD. :S -
Mert a multiplayert megnéztem, és abszolút nem fogott meg, hogy waveket kell irtogatni, stb.
Nekem bőven elég a story, 2 év alatt végig se vittem. Ott is elég wave jön.
Egyébként meg akartuk venni, mert azt hittük, hogy copeban mondjuk normális küldetéseket, storyt lehet vinni, de amikor láttuk ezt a waves cumót, akkor lemondtuk róla.
Mondjuk azóta nem tudom, mit fejlődött a multi, ez kiadásnál volt, lehet már vannak jó küldik, story, nemtom. Egyelőre végig viszem legalább 1x. :)
Nem az ára miatt. -
Az szopás.
Amúgy a store tényleg életben van és trollkodik: Sokszor leírtam, hogy utálom a collectort... erre már kinyitottam az összes colelctort, mind a négyet. Többi új közül meg csak egyszer a sexbotot. Pedig a collector sokkal ritkább elvileg. -
KP27 #20843 én már egyre kevesebbet játszom. miután már az u/u/p megszokott lett és a store trollkodik egyfolytában ráuntam. Fél éve játszom és nincs még Black Widow-m. -
Ahhoz képest, hogy nagy baromságnak tartottam a multit megjelenés előtt, csak belenyomtam a multiba 300 órát. 4k-t fizettem érte... életem egyik legjobb üzlete volt :D -
KP27 #20841 A multi sokkal jobb, mint a single kampányban bohóckodni szvsz. bár rá lehet unni arra is.