22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Vraaanyek
  • Vraaanyek

Ez mégis mi a f.szt jelentsen??????!!!!!!!
  • Ryder62
    Jaja, komplett objektumokat is szoktak tükrözni akkor textúrákkal miért ne tennék.
  • genndy
    Igen, sokszor én is fogtam a fejem, amikor a fejlesztők egyszerű lustaságába vagy oda-nem-figyelésébe beleláttak "jeleket", amik állítólag az indoktrinációra utaltak (pl. pont a tükrözött textúrák - lusták voltak kétszer megcsinálni, ennyi, nem kell benne a misztikumot keresni).
  • Ryder62
    De most hiába a sok spekuláció hogy Shep indoktrinálodott meg hogy az egész trilógia csak álom. Ez az EC elött még elment de miután kijött az EC ezek a találgatások értelmüket vesztik. Ez a történet, ez a vég. Kész. End of story.

Olyan részletekre mennek bele hogy biztos hogy álom mivel a Citadel végi map-on tükörképes textúrákat meg olyan elemeket használtak amik nem illetek oda. Oh my God.

Látszik hogy néhány embernek fingja sincs a játékkészítés menetéről.
  • genndy
    Én még azt a verziót ismerem, hogy amikor a sugár eltalálja, onnantól kezdve képzelődik. Azért is várták a nagy durranást a DLC-től amiben ez kiderült volna. Nos, nem így lett. Viszont most már nem is nagyon érdekelnek a teóriák.
  • vg
    "Citadel-sugártól indoktrinált Shep"

Úgy érted a hallucináció, vagy maga a folyamat? A folyamat már az első rész elején elkezdődött mikor látta a sovereign-t, TLF meghajtót is egy reaper-ről szerezte, majd 2 órát feküdt az arrival dlc-ben egy reaper darab mellett,stb... Nézd meg doksit.
  • Evoluti0N
    Majd megnézem, amint hazaértem :).
  • genndy
    CE=EC természetesen.
  • vg
    Érdemes megnézni a dokumentum filmet(angol tudás kell hozzá az tény), főleg a EC verziót. Sok mindenre felhívja a figyelmet, amit 100%, hogy nem vettél észre. A pislogás garantált. :)
  • genndy
    Egyébként én is csak azt a verziót hallottam, hogy Citadel-sugártól indoktrinált Shep, de hogy az egész trilógia hallucináció legyen, az kicsit erős lenne. A vége-elrontást azért én is sajnálom, tényleg érződik rajta az összecsapás, amit a CE-vel azért valamennyire helyrehúztak.
    Hivatalosan tehát igaz, megtörtént az egész trilógia összes eseménye, és az a vége(i), ami(k).
  • horpeti
    Ja, igen, a kitalációt a sci-fire értettem, nem a Shephardos képzelgős okfejtésre. Abba igazán nem is folytam bele, mert már amennyit itt olvastam, attól is zsong a fejem. :))
  • Evoluti0N
    Az baszna be (már elnézést a kifejezésért), ha az 1. rész prológusa után egész hallucinálás lenne. Inkább legyen ez a befejezés, ami igazából nekem se tetszik igazán, mint hogy az egész csak hallucinálás legyen és meg se történt. Igazából a teóriák nagy része úgy szól, hogy annál a résznél, amikor a Citadel felé rohanunk (3. rész vége felé) és elér minket a sugár, ott kezdődik a haluzás, és az azután következő eseményekhez képzeltek oda olyan dolgokat egyesek, ami igazolja a teóriájukat. Meg persze ezt még megtoldották pár momentummal, ami azt igazolta, hogy Shepard indoktrinálódik egész 3. rész alatt.
  • genndy
    Nem, nem hallucinálás. Ez csak egy teória, de a Bioware nem igazolta, nem erősítette meg, nem tette bele az EC-be. Vedd úgy, hogy rendesen megtörtént az egész, nem csak Shepard fejében.
    Gondolom horpeti is úgy értette, hogy az egész játék kitaláció, hiszen sci-fi.
  • Prince23
    Tehát akkor a ME1 prológusa után i részek, a ME 2 és ME 3 minden egyes cselekménye, mozzanata hallucinálás. Shepard átveréséről szólna az egész sztori?
  • horpeti
    Én meg nem vettem annyira komolyan a történetet, hogy most annyira agyaljak. Talán egy kicsit igen, de mivel mint minden sci-fiben, ebben is van hiba (hiszen nem történt meg, kitaláció), jobb nem is firtatni, különben belebolondul az ember.
    Épp gondoltam, hogy végigjátszom újra ME1-3, csak aztán elment a kedvem, mert most már nagyon tudom, mi a történet, és már az akció részéből is elegem van. :P Talán egy fél év múlva jöhet újra, le nem törlöm.
  • vg
    Nem feltétlen. Clevernoobs The Indoctrination Theory A Documentary első és második része közel három óra, sőt még egy 2 órás Extended Cut elemzés is van(link). Én végignéztem mindet, nagyon agyzsibbasztó a sok információ bennük.
  • Ryder62
    Az EC dlc mindenre választ add. Ezek a videók amiket láttál hogy az egész trilógia csak álom meg hasonlók mind a ME3 után kerültek fel YT-ra --még bőven az EC megjelenése elött.
  • Prince23
    Kétszer vittem ki, második végigjátszásra ME1+ME2 save-el, magas EMS-szel, de mikor ki jött az Extended, már a sztorit nem toltam.
  • Evoluti0N
    Végigjátszottad az Extended Cut-tal? Ott szépen kijavítja az ilyen bakikat, hogy például miként maradt életben a 2 társunk, akik velünk tartottak az utolsó küldetésben.
  • Prince23
    Nekem a befejezéssel semmi gondom nem volt - csupán a londoni misszióval. de az nem sztori orientált rész, ha úgy vesszük. az csak akció gameplay

De itt ezek a videók nem a befejezésekre fókuszálnak, hanem az adott jelenetekre. Pl. Shepard többször is képzeleg a ME 3 során. pl a nagy lézer elől amikor futunk a vége felé, egy szikra villanás történik, velünk semmi baj, elvileg úgy mutatja, hogy minden társunk kipusztult, a zároképeken meg ott vígan élnek egy dzsungelben... szal tényleg érdekes..

Vagy a lézertámadást ők is túlélték. De akkor minek lőtték meg a cspatunkat, ha túlélünk mindent.
  • Evoluti0N
    Ne higgy semmit. Vagyis azt hidd, hogy a Mass Effect 3 befejezése olyan, amilyen és nem kell semmit se belemagyarázni :) Sokan az indoktrinációs elmélettel magyarázták az összecsapott végét és aztán arra vártak, hogy jön egy dlc, amiben megismerkedünk a valódi befejezéssel. Azonban ehelyett kiadták az Extended Cut-ot, amit csak kibővítette az eddigi befejezést. Ha valóban lett volna indoktrinálás, akkor nyilván ezt kaptuk volna a dlc-ben, főleg ha azt nézzük, hogy mekkora felháborodást keltett a befejezés a rajongók többségénél.
  • Prince23
    És akkor itt jön a képbe hogy az egész nem a világ megmentésről szólt, hanem Shepard megtévesztéséről, lelki megpróbáltatásairól, átbaszásáról...illetve a rajongók átbaszásáról szólna a ME trilógia? :)
  • Prince23
    Megnéztem Youtuben egynél is több Indokrinációs elméletről szóló videót. És most totál összezavarodtam a sztori kapcsán. Sokan úgy vélik, hogy az egész ME 3 történése csupán képzelgés (és még mennek is a likeok a vidire, hogy bizony bizony ez így van), mivel meg indokrinálták Shepard agyát, hogy a reaperek leigazhassák az univerzumot. Kellett egy csel, mert ügynökeik révén, tudták, hogy nagy veszélyt jelent az invázióra nézve. De ilyen alapon, akkor meg is ölhették volna Shepit egyből, de nem? csak akkor ugye mi mivel játszanunk ugye, egy rész alatt le lehetett volna darálni ezt a részt.... gondolom kellett egy ilyen csalafinta terv, hogy trilógiává nőhesse ki magát a sztori.

Tehát lényegében az összes Mass effect rész halucinálás? Csupán a Mass Effect 1 Prologja igaz? Amíg nem érintjuk meg a jelölö oszlopot? Mert az igaz, hogy akkor egy turian fantom a gethekkel leakarta igázni a naprendszert. az addigi jelentig ezt tudtuk meg a sztoriról, csak később jött a képbe, miután kiütöttük magunkat, hogy itt komoly a probléma.
    Tehát ezzel a kiütéssel (protheai oszlop) már Shepard agyilag irányított volt (mert ugye a collektrokról-próteaikról kiderült, hogy reaperek szerves előfutárai)

Ha az indokrinációs elmélet igaz lenne, akkor ezek szerint csak a Mass Effect 1 Prologja igaz az egész trilógiából, a többi csupán vak képzelgés, egy elterelő hadművelet Shepinél, hogy a reaperek elérjék a nagy céljukat.

Mert akkor most mit higgyek? mert én hinni akarok. :)
  • Negritis
    sokáig húztad :D én vasárnap hajnalra fejeztem be, de akkor benne volt 30-35 óra játékom :D
    nem mondom h sokat aldutam vagy szociális életet éltem volna :D

a májam mondjuk örült a szombati ivás kihagyásának :D
  • KP27
    sok minden mással is szét lehet lőni a hálót. ettől független érdemes vinni a lángszórót azokra a helyekre, ahol sok "tojás" van egy helyen...
  • Llew
    A krogan felderítős küldetést csinálom egy adapttal és meglepve tapasztalom, hogy az alagutakat elzáró hálókat, amiket páncélként jelöl a játék nem csak a lángszóróval, vagy a practical riflelel lehet elpusztítani, hanem egy sima throwal is.
  • horpeti
    Kösz, akkor valszeg megvolt, de végülis 1 dolgot választottam. Legközelebb, ha lesz legközelebb, akkor majd választok mást. :)
  • gerey
    Pedig nekem megjelenés után 3 nappal, DLC-k és multi nélkül megvolt a szükséges pont.
  • vg
    Szerény véleményem szerint érdemes feltenni az extended cut-ot, mert nem csak kibővíti a végét, hanem lejjebb viszi a EMS számát ami a "túléléshez kell", ugyanis 4100 pontot kell elérni a EC nélkül, de vele csak 3100 pont kell. Érdekes, hogy a 4100 pont elérhető, ha az első rész DLC és az összes második rész DLC-t és az összes harmadik rész DLC-t tökéletesen kijátssza az ember(Ha jól emlékszem a Leviathan 700, az Omega 300+75+35 pontot, a Citadel pedig 75 pontot ad.). Pár napja fejeztem be a harmadik részt szintén az összes kiegészítővel(csak Katsumi kis küldetését bénáztam el) és pár ponttal több lett mint 4100, multi nélkül. Tehát itt tervezési hiba lehetett mikor megjelent a játék, ezért nem lehetett elérni a "túlélést" multi nélkül, és mivel nem is voltak meg a DLC-k ezért vitték le a EC-vel. Az extended cut feltevésével már dlc-k nélkül elérhető a 3100 pont.
  • horpeti
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Gondoltom a TIM es jelenetnél is, ha már megölte Andersont és felém tartja a pisztolyt és akkor nem lövöm le, akkor engem is megöl. Mert ott is beparáztam, aztán megnyomtam. :D
  • sanyiiiii
    ha nem nyomod meg akkor csak simán hátbaszúr
  • horpeti
    Azt hiszem én csak spoilert tudok írni. :D

Egyébként a vége elég thrilleres volt, meg nyomasztó, én tökre feszengtem, kicsit sikerült beleélni magam. Szal azért nem volt rossz. :)
  • sanya200
    Akkor minek írnak ennyi hülyeséget hogy ide meg oda menjek, nem is találok olyan opciót hogy new passwords
    Step 1: Secure Your Computer

Ensure that your computer is free from any malicious programs, as a password change alone may not deter future attacks. Visit our Account Security website to learn how to protect your computer from unauthorized access.

Step 2: Secure Your Email Account

Choose a new password for your email account and review your email for any filters or rules you did not create. For more information on securing your email account, visit our Account and Computer Security page.

Step 3: Choose a New Password

Change your password to resume using this Battle.net account, as your former password no longer grants access to any login-protected Battle.net account service or game. Visit our Password Reset page to begin the password change process.
  • horpeti
    Hát én folyamatosan a paragonnal győzködtem, amikor beszéltünk. Hát mindegy, ez van. :D Meg Kai Lenget is megöltem nagy ijedelmemben amikor jött hátulról, pedig tökre kiváncsi lettem volna, mi van akkor, ha nem nyomom a renegátot. Szal a végén volt összvissz 2 renegát akcióm, végig paragon, ahol lehetett. De a következő kari, ha lesz, akkor az a full renegát vonalat fogja követni ME1-től. :D
  • Evoluti0N
    Jah. Email vagy live chat support.
  • sanya200
    segítene vki kicsit off téma de a másik fórumba basznak válaszolni.

Hol tudok jelszót változtatni a battleneten? vmiért zárolták az accomat de sikerült unlockolnom, meg asszem megvolt a password reset is,ezt írja ki
    "You have made too many unsuccessful attempts. In order to continue the password reset process, please contact Customer Support." ilyenkor mivan írjak emailt vagy mi a fisz? angolul lófiszt nem tudok.
  • Evoluti0N
    Van egy negyedik befejezés is. Nem mondom el, hogy mi. Annyit mondok, hogy lőj rá a kiscsávóra és meglátod :) Egyébként abban különböztek az Extended Cut előtti befejezések a mostanitól, hogy nem volt semmi epilógus. Tulajdonképpen csak abban különböztek, hogy más színű volt a hullám, ami szétterjedt.
  • sanya200
    xddd pont kereken 320 pontom van ami semmire se volt elég
  • ferenc001
    Ahhoz, hogy TIM-t a végén meg tudd győzni, ahhoz az egész játékon keresztül, amikor beszélsz vele, győzködni kell hogy nincs igaza, egyébként a végén nem tudod meggyőzni, bármennyi Paragon/Renegade pontod legyen.
    Egyébként csak három befejezés van, és az EC-vel a szükséges EMS-t, mint már írták, levitték olyan 3k körülire, úgyhogy gyanítom hogy nem fogsz észrevenni semmi különbséget, bár biztosra nem merem mondani, mert nekem mindig bőven megvolt a kellő EMS (volt hogy sikerült felvinni 9k fölé).