22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Részemről az első rész volt a legjobb, aztán a harmadik majd a második. Engem a második fogott meg a legkevésbé. -
De legalább a ME2-ben vannak missionok dögivel amiket akkor csinálsz meg amikor akarsz. ME3-ban alig van mellék küldetés. A legtöbb ilyen szkenneléses idiótaság. Ami meg normális az meg idő limites.
Akkor már inkább a ME2 félét választom.
ME1 meg áhh...
Fő küldetés meg persze hogy hosszabb a ME1-ben volt 4 darab (Feros, Noveria, Therum és Virmire) Ilos meg már az end run szóval...
ME2-ben mennyi is van? 4+horizon+3+collector ship+IFF = 10 + suicide mission
N7 missziókból van vagy 20 darab meg van 10(+2) loyal küldi is
Ezek mellett a dlc-k.
Szóval szerintem a ME2 magasan veri az összes részt mert rengeteg helyszín van benne, változatos, tele küldikkel, minijátékkal = tartalmas játék. És mindent akkor csinálsz mikor kedved van még a főküldiket is csak annyi hogy két csoportban vannak.
Én speciel utálok 3 órán keresztül egy helyszínen mászkálni, beleunok.
Noveriat is mindig megunom a végére. Azok a laborok meg a monoton folyosói bah....
ME3 meg a zsinóron rángatása nevetséges. Mellék küldiket is muszáj megcsinálnod, nem tologathatod mert eltűnik. És ezt hívják ma RPG-nek manapság, szánalom. -
sanya200 #20998 Mert mint pl a dragon age,fallout egy nagy területen játszódik,persze változatos de mégiscsak egyetlen terület ami szabadon bejárható...stb fantasy rpg sokkal több helyszín,különféle bolygók amiknek azért el kell térnie egymástól és ez sokkal több munkával jár,mindegyiket külön megtervezni..stb falloutba pl tök egyforma minden a színvilág az épületek...stb egy alapra épülnek a mass effect meg pont nem
, én lennék a legboldogabb ha a mass effect elérne egy 80h-s tiszta játékidőt, meglehetett volna csinálni csak úgy kellett volna hogy egy adott helyszínen több küldetés legyen, esetleg visszamenni..stb pl marsi misszió is lehetett volna hosszabb.Me1-se hosszabb de pl ott a főmissziók egy helyszínen minimum 2-3h-sak pl ferosz,noveria.Engem inkább az ilyen semmitmondó küldetések zavarnak a minijátékok nem annyira.Ezekkel a küldetésekkel elkúrsz legalább 20 percet és semmi értelme, mondanivalója nincs csak időtöltésnek van, lehetne sorolni őket.Nálam legjobban a me2 hammerhad b*szta ki a biztosítékot repkedj egy fos tankkal ami ráadásul totál bénán van megcsinálva, abból állt hogy ledobnak kilősz pár ellent scennelsz mész tovább megint ugyanez a séma és vagy 5 küldetésen keresztül és miért? hogy a végén kapsz esetleg egy updatet a karakterre meg egy darab ereklyét ami a szobádba van ennyi.Meg javítsd meg a hőpajzsot mert meghal xy telepes aztán csak egy nagy minijáték az egész küldi.
-
Llew #20997 Fegyver fejlesztést és páncél vásárlást hogy érdemes csinálni?
Első végig játszásnál kicsit feleslegesen elszórtam a pénzt olyan fegyverek fejlesztésére, amiket nem is biztos, hogy használtam.
Játék elején vagyok, most szedem össze Javikot, az elérhető rendszereket már végi jártam így van ~220 ezrem.
Adaptal játszok, így gondolkodom, hogy meg kéne venni a Paladint, hogy legyen egy jó fegyverem, de drágállom rá a 200 ezret. Páncélból kéne az Inferno, de azt néztem, hogy a Citadelben össze lehet lőni egy jobbat (nehéz?), és úgy sem akarom a végére hagyni, így arra nem biztos, hogy érdemes költeni. Csapattársak miatt is csak egy-két fegyvert kéne fejleszteni, de még így az elején elég szűk a választék. -
Azért egy ME-t ne hasonlíts egy Fallout 3-hoz ami sandbox. 
A bolygószkenneléshez meg csak annyit hogy én szeretem mivel úgy állok eleve hozzá hogy küldetések végén leszkennelek egy rendszert (olyan rendszert amiben kisebb naprendszerek vannak. Hogy hívják? Csillagköd?) Ekkor pont jó kis levezető egy hosszú lődözés után. Meg általában ilyenkor úgy is utazgatni is kell.
A hekkelés minijáték sem rossz de ha többet kell egymás után csinálni azért fárasztó.
Most játszottam ki 7.-jére a ME2-t 100%-ra. Minden fejlesztés meg lett, minden N7 misszió kész, összes rendszer 100%-os stb.
Pont ezért játszok RPG-vel mert vannak lootok, fejlesztések, kisebb tennivalók és a legvégén áll össze egy kerek egésszé mikor minden megvan, kész, feltörve stb.
Én alakítom a játékot és nem az irányít engem.
Pont azon problémázok a ME3-ban hogy nem elég hogy a föküldetések fixek, néhány mellékküldi is időlimites, nincsen hekkelés, paragon renegát választási lehetőség, kevés interrupt....
ME3-ban erősen érzem hogy terelve vagyok. -
Harbinger #20995 Nem egészen ezt rtam, vagy íyg akartam kifejezni. A lényeg, hogy engem nem zavar és akarom skippelni semmilyen játék frusztráló, unalmas, fárasztó vagy épp felesleges részét trükkökel. Én végig "szenvedem" minden alkalommal. Talán a szánalmas életem végett szoktam a szenvedéshez, nem tudom.
Egyébként legutóbb kipróbáltam, még az 1-nél mellőzött nyeraynag és egyéb apró küdletések nélkül is épp elég nyeranyagot add a játék. Voltakép a hajó upgradekhez elég, a többi meg mintha nem is lenne. -
RAMyMamy #20994 szerintem unalmasak és gagyik a me2-es minijátékok, de valami szörnyű késztetést érzek arra, hogy az összes végigjátszás alkalmával mégis megcsináljam mindet
-
Totál szubjektív dologról vitatkoztok. Harbingernek bejön a scannelés, nekünk meg nem. Ennyi.
Biztos vagyok benne, hogy nem ő az egyetlen, de abban is, hogy a többségnek nem jön be. Mert ha bejött volna, akkor nem vették volna ki a 3-ból. :)
Most erősen paragon választ adtam, a renegát válaszom sokkal keményebb lett volna. :P -
KP27 #20992 emlékszem egyik este, hiányzott valamennyi nyersanyag egy feljesztéshez. Lefekvés előtt még gondoltam elmegyek a következő küldetésre, leszkennelek pár bolygót előtte gyorsba, hogy valamelyik shotgun vagy assault rifle fejlesztést meg tudjam venni.
A vége az lett, hogy mire leszkenneltem néhány bolygót már totál beleuntam az egészbe, elálmosodtam és inkább lefeküdtem aludni a fenébe. -
KP27 #20991 teljesen igazad van. nem véletlen vették ki, mert az emberek döntő többségének nem tetszett. -
KP27 #20990 ember te mi a francról beszélsz? milyen easy/cfg módosításokról beszélsz? csak hajtogadot a saját faszságaid igazi vérpistike módjára, és el is olvasod amit neked írnak.
végigtoltam insanityn mind a 6 kaszttal különféle buildekkel és fegyverekkel. elsőre becsületesen végig hekkeltem mindent és majdnem minden bolygót végigpásztáztam. De sokadszori újrajátszársra már nem voltam hajlandó ezzel foglalkozni. mert egyszerűen unalmas,monoton és időpocsékolás. szóval melyik részét nem érted?
Isten áldása a gibbed mass effect 2 save editor.
De akkor már én is megkérdezem, szerinted mi a kihívás n+1 darab bolygó végigszkennelésében ? tényleg kíváncsi vagyok a válaszra. -
RAMyMamy #20989 szerintem nem véletlen, hogy a 3-ból kivették ezeket. csak feleslegesen lassítják a játékot -
Inkább azt mond meg mi abban a kihivás hogy a scanner csipogását halgatod orákon keresztül, és nyomogatsz 1 egérgombot, amikor erösebben csipog. Föleg azoknak magyarézd ezt el akik dolgozo emberek, és max pár orát tudnak eltölteni a játékkal 1 héten, és akkor a storyt szeretnék élvezni, és nem egy mobil aplikácio szintjét el nem érö minigamel szarakodni ami unalmas, és monoton. -
Harbinger #20987 Én sose értettem azokat, akik easyn, cfg/ini/hexe módosításokkal, trainerrel játszik egy játékot. Mi abban a kihívás? -
KP27 #20986 "kihagyhatom a játék felét is". Ugyan már, ne túlozz kérlek. Nem a játék érdemi részét hagytam ki. -
Harbinger #20985 A fantasy RPG-k miért hosszabbak, kidolgozottabbak és nagyobbak, mint az amúgyis ritka sci-fi RPG-k? Főkép a BioWare esetében hogy mindkét műfajban dolgoztak. -
sanya200 #20984 hát kb ha kimaradt volna belőle jóval rövidebb lett volna, így kell kitolni a játékidőt úgy hogy észre se veszed, hiába 30h ha egyszer az egy harmada erre megy el.Hol vagyunk egy da origins vagy fallout 3-hoz képest?Az origins vagy 90h ha mindent megcsinálsz..stb jó persze abba meg sokat kell mászkálni azzal megy az idő de még így is bőven hosszabb mint a me bármelyik része. -
"A bolygószkennélst én szabad vagy esti órákra hagyom"
Na, én ezekben az órákban JÁTSZOM. :DDD
Megcsináltam ME3 Omegát, tök jó volt. Még jó, hogy 4x. szinten voltam, mert elég kemény volt. Léptem is vagy 5 szintet. Azt hittem már sose lesz vége. :)) Másodszorra persze már nem lesz ennyire izgi, ha tudom, hogy mi van. -
Evoluti0N #20982 Nekem hiányoztak a 3. részből a hackelős minijátékok. -
Harbinger #20981 Kihagyhatom a játék felét is. A bolygószkennélst én szabad vagy esti órákra hagyom. Begyűjtök egy jó adagot és hazsnálom, ha kell. A hackelés egy idő után tényleg fárasztó, de az összekötős csak rajtad múlik milyen gyorsan oldod meg.
Egyébként fura. Az mE3-ból kiszendtek minden hackelés, puzzlet és mini játékot míg a DS3-ba épp hogy többet tettek. -
KP27 #20980 ha neked tetszik hogy küldetések alatt programkódokat rakosgatsz össze hekkelés címszó alatt akkor csináld. Én elsőre tisztességesen végigcsináltam mindent. Sokadszorra már nem volt kedvem ezzel tökölni. Akkor már max. az érdekelt, hogy az egyes kasztok miben térnek el a többitől, meg a fegyvereket próbálgattam.
hekkelések meg bolygószkennelés kihagyása átlagban 10-15 óra megspórolást jelentett egy végigjátszás folyamán.. -
RAMyMamy #20979 -
Bocs,nem akartam ekkora port kavarni a hozzaszolasommal. Egyikkel se jatszottam,nem ismerem,csak tarsalogtam. Meg egyszer bocs. :) -
Harbinger #20977 És van, aki csodálkozik miért lett úgy lebutítva az ME3.
-
KP27 #20976 már megbocsáss de a bolygó szkennelésnél nagyobb időpazarlást nem hiszem, hogy ki tudnék találni. Az első végigjátszásom alkalmával végigszkenneltem egy valag bolygót, ráment sok órám. Utána minden újrajátszásnál első dolgom volt a save game editorral átírni a nyersanyag értékeket.
ugyanígy kihagytam a sokadik végigjátszásaim alkalmával a rohadt unalmas pda hekkeléseket is. -
KP27 #20975 ne gyere már te is ezzel az idétlen baromsággal. inkább azért hagyják abba az emberek, mert a tökük tele van az egésszel, mert nem tudnak azzal a fegyverrel/karakterrel játszani amivel szeretnének.
Szerinted normális hogy a single alatt elérhető fegyverek alapba le vannak tiltva multira és egy nyamvadt shuriken/katana/mantis/predator 1 szarral kezded az egészet? Ráadásul a multi nehezebb, mint a single.
Nincs olyan ismerősöm, akinek ne lenne tele a töke az ME3 multi store rendszerével. Volt olyan fegyver, amit nekem kb. 3 nap után feloldott, a 7 hónapja napi rendszerességgel játszó ismerősömnek meg nem volt meg. Ennyire véletlenszerű az egész. Egyesek mákosok és mindent szépen hamar felold, van aki meg peches, és hónapokig szopatja a store.
Fél éve kezdtem a multit kb, 345 óra és 846 lejátszott meccs után tegnap oldotta fel végre valahára a nyamvadt Black Widow-t. Mikor kezdtem a multit nem akartam mást, mint a kedvenc single player fegyvereim. Amik Claymore, Wraith, Harrier, Talon, Black Widow. Ebből 4 kapásból ultra rare(nagyon ritka) kategória, a Claymore pedig rare(ritka). Ez még hagyján, de hiába van meg a fegyver, megfelelő modok nélkül kevés fegyver remekel. Azokat még ugyan úgy fel kell oldani.
A rare fegyverek közül a claymore volt az utolsó, amit megkaptam az összes többi rare fegyverem(több tucat van és mindegyikhez 10 aranykártya tartozik) már 9-10-es szint volt. Kb. 2hónapot vártam rá. A Wraith viszonylag hamar meg volt, a Harrierre is kb. 2 hónapot vártam. A talon-t 3 hónap után kaptam meg, a Black Widow-t fél év után. Van egy valag fegyver a multiban ami egy hulladék és kb. arra jó, hogy anyázz egyet, ha azt dobja ki a gép. Ha folyamat azt dobja ki a gép, amit nem akarsz használni, nem szeretsz, nem érdekel az kurvára frusztráló. Olyan mintha az EA/Bioware folyamatosan a kinyújtott középső ujját adná.
Szinte nincs olyan nap, hogy ne születne a BW fórumán egy új fórumtopik, ahol arra kérik a bioware-t, hogy változtasson a store rendszeren.
max-ra fejleszteni a cuccaid ennyi kártya kell:
common kártya: 20+25+48= 93 db ,5.000kredit/csomag
uncommon kártya: 110+55+24+75+12 = 276 db , 20.000kredit/csomag
rare kártya: 241+85+184+4+105 = 619 db , 60.000 kredit / csomag szerencsével 2 kártyát kapsz egy csomagban, a 100.000-es csomag pedig garantáltan ad kettőt
ultra rare kártya: 213 db , nagyjából minden 10. 100.000-es csomag ad egy ilyen kártyát, de ha peched van 2-3 millió kredit simán elmehet anélkül hogy kapnál UR kártyát. BW fórumon volt olyan ember, akinek 10-15millió kredit után se adott.
bronz meccsre kapsz 17.000 kreditet
ezüstre 33.000
aranyra 80.000
platinára 150.000
Ehhez képest a BF3 rendszere sokkal jobb. Kell az utolsó fejlesztés a támadó helikopterekre? 2-3 délutánt kellett játszani és feloldottam hozzá mindent. Ha valami érdekel, néhány nap alatt feloldhatod. Ha valami nem érdekel, simán kihagyhatod. -
Enis tudom,de lexarom. :) Me1est nem importaltam es minden vegigjatszas utan uninstall volt,hogy ne kapjak +25%os expet. A nyersanyag meg nem mervado a jatekban a fejlodeshez,csak a kredit,az meg maradt alapon. De mar ennek vege,meg talan1x vegig fogom jatszani,mert a menteseim torlodtek es akarok 1 renegat tortenet. De jovolt me2 csak mar kijatszottam. -
Harbinger #20973 15. végigjátszásn után trainert használsz?
"Commander, airlock him!"
Elég, ha sok cuccot gyűjtesz az 1-ben, máris kapsz épp elég bónuszt, hogy alig kelljen gyűjteni. Én elsőre nem tdutam mit kell, mennyit kell és a végén - mikor persze már minden megvolt - és 1 milla körül voltak a nyeranyagaim megkérdeztem a fórumon, hogy "éleg lesz-e?". =) -
15. Vegigjatszasra mar nem az olte meg a lenyeget;) Amugy persze azt a reszet is kielveztem. -
Pedig ME2-ben nem kell sok nyersanyag az összes fejlesztéshez. Wiki leírja miből mennyi kell pontosan.
Annyi hogy csak gazdag bolygókat kell szkennelni és kész. Két-három rendszert leszkenneltem minden küldi között (amúgy is utazgatni kellett) és játék végére a fejlesztések 90%-ka meglett.
Ha ME1 karaktert importálsz amúgy is kapsz nyersanyagot, Shadow Broker dlc-vel meg gazdag bolygók helyeit lehet megvenni.
Az ilyen trainerekkel meg pont hogy a játék lényegét ölöd meg.
Én minden alkalommal kimaxolom a játékot, összes küldetést megcsinálom ami csak van a játékban, minden rendszert 100%-ra felderítek. Így kerek az egész.
3. részben a reaper fogócskát imádom. Mikor megindulnak felém de még nyomok egy scant és találok is valamit. Gyorsan megnézem, begyűjtöm, és épp hogy sikerül elhagyni a rendszert, reaperek meg mint az árnyék szorosan mögöttem :DD -
Az utóbbi időben kb. 8milla kreditet költöttem és asszem két UR-t kaptam. Aztán tegnap elvertem kb.3-at és 6 UR...
köztük harrier X eagle IX és X, blood pack punisher I, particle X, meg még valami.
szóval keményen random... -
Kicsit visszakanyarodva a Singlehez, szerintem jól oldották meg a bolgyó scannelést is. Nem kell túlzásba vinni, és mégis az más, mint a harc.
Annyira tetszett, hogy egyszerre végigscanneltem az összes elérhető bolygót assetért, így nagy része letudva. :D
ME2ben már úgy kezdtem talán a 2-3. játéknál, hogy a nyersanyagokat hozzáadtam trainerrel, mert semmi kedvem nem volt csak azért scannelni. Itt legalább nincs ilyen hülyeségekre szükség, balanceban van. -
Ha mindent megkapnál hamar, nem játszanál sokáig a játékkal. Gondolom az nem céljuk! :) -
Harbinger #20967 Nekem Spectre packból is kijöttek majd az összes UR karakterek.
"This is true power."
A hétvégén gyűjteni kéne, szeretném az M-7 Lancert. -
Lottószelvényből is kitölthetsz 2 millát és nem biztos, hogy lesz ötösöd:) Ezt hívják véletlen számgenerálásnak, illetve szerencsének:) -
KP27 #20965 teljesen természetes jelenség. sajnos. ha egyszerre 2millát költesz, az se garancia hogy kapsz UR kártyát. úgy szar a store, ahogy van. -
de azért jöhetne Ur is nem tudom mért sajnálja tőlem xÐ 2 milla allat 1 db volt csak :D -
KP27 #20963 hát igen. ezt ott cseszted el, hogy még a legelején kellett volna kimaxolni recruit meg veteran pakkokkal az összes common/uncommon cuccot. -
cs1rk3 -
KP27 #20961 mi az n7hq oldalad linkje?