Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én meg azt mondom, hogy hiába lõttük ki az A és B tervüket, hiába könnek "standard" módon, Sovereign kilövéséhez is egy egész flotta kellett... Láttad az átvezetõkben, hogy mennyi Reaper volt? Egész biztosan lesz valami szuperfegyver ellenük. Kell, hogy legyen, hisz az összes faj összes hajója se lenne elég ezeknek a megállítására, 1v1-ben úgy ledarálnák a mi flottánkat, hogy meg sem erõltetnék magukat közben.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Egyébként kicsit csalóka a kép, mert a város a háttérben sokkal messzebb van, mint a híd.

Mondjuk nem értem, honnan szedték, hogy a trailerben 200 méteresek azok a Reaperek, nekem rohadt nagynak tûntek (bár persze nem akkorának, mint Sovereign). De speciel ezzel abszolút semmi gondom nincs. Így is bõven seggberúgtak mindenkit maguk körül, és min. 10x magasabbak, mint a környezõ felhõkarcolók.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Sir Quno Jedi
Ez okés, én meg erre mondom, hogy már nem is olyan félelmetesek, ha pont úgy tagolódnak, mint egy átlagos hadihajóflotta. Így csak egy AI vezette sztenderd ûrhajóhad. ERGÓ "valahogyan" le lehet õket gyõzni, az Isten státuszuk nem annyira állja meg a helyét. Persze éppolyan veszélyesek, meg minden, dehát a hatás... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

A Bioware fejlesztõi tisztán leírták, hogy nem minden Reaper 2 kilométeres szupermonstrum. Pont azt írták, hogy pár száz métertõl több kilométerig terjed a méretük. Sõt asszem a leakben külön méret szerinti specifikációk is voltak, mint lépegetõ hordozók, szállítóhajók, csatahajók, stb.

Sir Quno Jedi
Node én nem vagyok szuperintelligens gép?! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

A kilõtt Reaper is 37! milió éve ott dekkolt. Szóval már láttak egyet s mást a srácok de meglepni nem igazán sikerült õket.
Azt én is, (nagyon, nagyon, nagyon) hasonlót már láttam. 😄 Elvégre a BW-nek is lopni kell valahonnan
Sir Quno Jedi
Hehe, pont most leltem egy reaper méret "összehasonlítást".
http://i55.tinypic.com/34sh5jc.jpg

Amikor azt tervezed hogy szétrúgsz egy hangyabolyt, számolsz azzal hogy a hangyák esetleg kifejlesztették az atomfegyvert?
A reaperekben fel sem merül ez.

Nem kizárt hogy voltak olyan fajok amik ellen x társukat is elvesztették de végülis mindig gyõztek. Nem kizárt hogy a Protenok is kinyírhattak jó pár reapert de a végeredményen ez már nem változtatott.
Szerintem nem meglepõ, hiszen évmilliók, sõt, évmilliárdok óta probléma nélkül mûködött a tervük (valószínûleg, habár ilyen távlatokból 0 infó van), szóval van is okuk az önbizalomra. Bármennyire is gépek, intelligensek, és nehéz elfogadni azt, hogy egy évmilliárdos terv egyszer csak nem mûködik.

Prince23
Hm lenyomtam story modban is, tök ugyan oylan minden, csak a játékmenet sokkal könnyebb

Sir Quno Jedi
Hát ez az. Kissé el vannak bizakodva õkelmék, ami megint nem jellemzõ a gépekre. Érthetõnek érthetõ és valószínûleg õk ezt már axiómaként kezelik, afféle géphitdogma, node ez veszélyes rájuk nézvést.

Ja tényleg, most bevillant valami, ez az után van, hogy feléleszti Saren csontvázát.

Sir Quno Jedi
Sovereign-Saren gets a villainous one as he prepares to attack you.
Sovereign: I am Sovereign. And this station is MINE!

Azért az jó nagy bumm lehetett bakker, megnézném, hogy néz ki.

orichalcos
JÓ este van már, olvasni sem tudok sorry. 😞

My streams: https://beam.pro/oriic

Akkor ki mondja meg, hogy a többi Reaper is, sõt az egész Reaper fajkiirtós ciklus is nem egy ilyen hazárdjáték-e? Szerintem alapvetõen mivel teljes mértékben lenéznek minden más fajt, ezért nincs sok vésztervük. Amint Sovereign is mondta, mi ezt az egészet úgy sem tudjuk felfogni, "THE CYCLE CANNOT BE BROKEN!".

Az ME wiki-rõl
"It is believed that 37 million years ago, an unknown spacefaring race fired a mass accelerator round of incredible speed and power at the Reaper, which hit and disabled it. The round continued moving, eventually impacting the planet Klendagon and creating the Great Rift Valley there. This Reaper's death was likely the unknown race's last act of defiance before their imposed extinction."
Nem azt írtam, hogy a Cerberus lõtte ki. Olvasd el még egyszer. Azt írtam, a Cerberus találta. Legalábbis TIM említette, hogy megtalálták, begyûjtötték és vizsgálták is, de nem volt mûködõképes.

Sir Quno Jedi
AZért az érdekes lehet, hogy a mérhetetlenül elbizakodott és gõgös nagyúr "agyán" vajon milyen gondolatok reppentek át, miközben realizálta, hogy MOST itt a vég és Õ, aki minimum Isten ezekhez képest, már nem éli meg a következõ aratást... Hmmm...

A baj az, hogy megint nem volt B terve, azaz nem volt visszavonulási útja, mindent egy lapra tett fel. A hazardírozás pediglen nem jellemzõ a gépekre. Mindig kell vészterv, nem is egy.

Nem akarok beszolni, de ismerõs ez a bolygóra telepített csodafegyver ami kicsit túl erõsre sikerült valahonnan xD Nekik is lopni kell valahonnan a jó ötleteket. 😄
orichalcos
Jahogy az. De azt nem egy Cerberus hajó lõtte ki ha jól emlékszem, sõt egyáltalán nem tudni hogy kik lõtték ki.

A Mess Effect 2-ben, a reaper-roncsnál, ahonnan az IFF-et kellet megszerezni. Azt a reapert ezzel a fegyverrel lõtték ki.
Ez hol vagy miben volt? Sovereigntõl nem emlékszem ilyen mondatokra. Bár biztos kicsit felcseszõdött azon, hogy Shepard szétkúrta a terveit.

Mass Effect 2, Derelict Reaper, Klendagon...

Sir Quno Jedi
"It also seemed angered by the attempts of organic life to defend their claim to the Citadel, claiming "this station is mine.""

Ezért gondolom a B tervük az az volt, hogy az Alpha Relayen keresztül jutnak el a Citadellához, ám ezt is ellõtük nekik. Bármennyire is intelligensek, szerintem ilyen eseményekre nem számítottak, bár lehet, hogy tartogatnak még meglepetéseket a tarsolyukban... Remélem!

orichalcos

"Én arra a szuperfegyverre lennék kiváncsi, amit a Cerberus talált, és ami átlõtt egy Reaperen mint a szaron, plusz kanyon méretû sebet hagyott a mögötte lévõ bolygón. Biztosan jól jönne egy ilyen fegyó..."

Ez miben volt benne?

Sir Quno Jedi
Pontosan ez nekem a bajom. Ezek után nyilván ÓVATOSABBNAK kellett volna lenniük, vagy mi.

Már az is orbitális faszság, hogy az IFF device-ot ki lehet szedni mûködõképesen egy halott reaperbõl ÉS utána kényünkre-kedvünkre használni. Na persze... Nomeg az is az, hogy MIÉRT nem semmisül meg nyomtalanul egy reaper, ha kicsinálják. Mivel õk alapvetõen gépek, a technológiájukat védeniük KELL(ene).

Értem én az írókat, hogy kell a sok hiba, amit a reaperek ejtenek, mert különben tényleg legyõzhetetlenek lennének, node némelyik ilyen "fordulat" kissé átlátszó.

wantonly
Ezek itt micsodák és miért oldalazva mennek? 😊)

De ne feledjük el, hogy ott van még az indoctrination, amivel milliószámra férkõznek be a reaperek beépített ügynökei az ellenfél soraiba.

Az viszont igaz, hogy a fajoknak most van a legtöbb esélyük. A Citadella megvan, a reléhálózat mûködik,
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
pont megszerezhetnek egy reaperek elleni fegyvert
, no meg van egy Shepardjük 😄
Arra a fegyóra utaltam 2 hsz-el ezelõtt(#6087) xD
Nem vettem észre különösképpen azt, hogy Sovereign fel lett volna háborodva. Sokkal inkább magabiztos volt, hogy a ciklust márpedig semmiképpen sem lehet megtörni.

Egyik faj sem mehet még csak a közelébe sem a Protheánok fejlettségi szintjéhez. Õk már szinte megfejtették a Mass Relay technológiát, talán még pár év kellett volna, és megállították volna a Reapereket, hiszen volt tudomásuk róluk, és arra is rájöttek, hogy mit és hogyan terveznek. Ettõl függetlenül pár évszázad alatt gyakorlatilag probléma nélkül kiirtották õket.

Én arra a szuperfegyverre lennék kiváncsi, amit a Cerberus talált, és ami átlõtt egy Reaperen mint a szaron, plusz kanyon méretû sebet hagyott a mögötte lévõ bolygón. Biztosan jól jönne egy ilyen fegyó...

Sir Quno Jedi
Meg ugye, ha annyira hiperintelligensek, akkor nyilván ELÕRE felkészültek egy olyan scenario-ra is, hogy mi van, ha NEM tudják irányítani a Citadellát. Sovereign fel is volt háborodva, hogy ez az Õ állomása, de hiába, mert már nem engedelmeskedett neki. Nabumm. És akkor? Kell legyen A-B-C...Q terv!

Ergó ennek a mostani invázónak is tervezetten kell folynia, minden eshetõségre jó elõre felkészülve. Merthogy õk OKOSAK is, nem csak erõsek ugye. Ha meg tervezetten folyik, akkor csak hátradõlhetünk és nézhetjük fotelbõl (míg azt is ránk nem robbantják 😄).

Az elõzõ fajok is ilyen fejlettek voltak, sõt....
Legjobb példa:
ME 2: halott keringõ reaper, valami brutál fossá lõtte.
Sir Quno Jedi
Nade ezt mondom, hogy "szerintem" már így is túlfejlettek ezek az új fajok. Persze a reaperek nyilván hangyáknak tekintik õket, de azé ezek már csípõs hangyák, mint az ábra mutatja. Én lényegesen óvatosabb ember vagyok ennél... 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem csak az emberiséget fogják támadni. Az Asari anyabolygót is lerohanják, Palaven egyik holdján is ott lesznek, Tuchankán is beköszöntenek, a Batarianokat meg már valszeg még az ME3 elõtt bedarálták stb.

De egyébként így igaz amit leírtál.

1 max 2 évvel jönnek késõbb a reaperek mint tervezték, nincs itt semmiféle tulfejlõdés.

Csak az a nem mind1, hogy hogyan jönnek. Megjelennek és ledarálják a citadellát 10 perc alatt ezzek okozva brutális zûrzavart, vagy beslattyognak a galaxisba és elkezdenek alázni 1 fajt, esélyt adva az egyesített ellenállsára.
Látom nagyon elmélyültél az elõzõ két részben, ha ilyen kérdéseket teszel fel. No offense.

Optimus Prime
Amúgy úgy a sztorira menjünk és ne a graffal meg hasonlókkal. Mi a francot csinálnak a Reaperek 50000 évig?! Malmoznak? hol az a mély/sötét ûr? Miért mennek oda? OK, learatnak mindent és nincs sarki bolt se megértem. Meg az említett várakozás. Gyakorta nem legyõzhetetlenek, csak mindig úgy idõzítik a támadást, hogy az adott fejlett fajok ne jussanak túl egy ponton, ahol már õk lennének a Reaperekkel szemben elõnyben. Persze most közbe léptek a Protheanok meg Shepard. Kétszer is.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Sir Quno Jedi
Nana! Azért még Sovereign-nek is HARCOLNIA kellett a flottával a Citadellánál. Õ sem volt sérthetetlen, vagy ilyesmi.

"under constant bombardment by a full armada of Systems Alliance starships, Sovereign was finally destroyed by a fatal shot from the Normandy"

Én ezt nehezményeztem, hogy a reaperek ezúttal kicsit túl sokáig
vártak, így a fajok kissé "túlfejlõdték" azt a szintet, amikor is olyan 1xû õket leírtani. Perszer a késlekedés betudható a proteánok kis kamikaze akciójának, ami hátráltatta a visszatérést, node azért az nem olyan borzasztóan nagy idõ. Végülis 50000 évnyi várakozás hibernációban és utána majdnem elcseszni az idõben való visszatérést... Nem valószínû, hogy ezt elõre így tervezték volna, vagy felkészültek volna rá.

Kb. az ME2-es Insanity olyan, mint az ME3-as Hardcore nehézségben.

Nekivágtam Insanityben, Infiltratorral, de vissza kellett váltanom Hardcorra, bár az is igaz, hogy nem kaptam Sniper Rifle-t, azzal valszeg könnyebb lett volna, így olyan volt, mint egy Shotgun nélküli Vanguard...

Sabotage skill elég hasznos, Cerberus Troopereket ledaráltattam a saját turretjükkel...

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

nyirog
igen azért magasságban szerintem az 50 emeletet lazán szárnyalta, mondjuk én is eleinte úgy képzeltem el h egy városre elég egy reaper mert kb akkora az egész mint maga a város, de kár lenne még következtetést levonni, biztos meg van a játékbeli oka

Optimus Prime
Igen, Anderson futása egy vicc. Ember, majd hanyatt estem mikor megláttam. XD Az is igaz eddig nem láttuk akciózni.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Hát de ha ekkora baromságokat írsz. Vedd már magad észre. Te folyton valami totális baromságba kötsz bele. Most éppen ráfogtad, hogy törpe méretûek a Reapere... Nem akarok az ilyen magadfajtákkal vitatkozni, aki tisztában van a játék lore-jával, az látja, hogy mekkora hülyeségeket írsz, de mindegy. Te bajod. Na további szép játékot.

Sir Quno Jedi
Örûjjé, bespoilereztem neked! 😄DD

nyirog
pffffff, pofám leszakad...........

Hát azért az a "kicsi" így is van akkora, mint egy tejúti faj dreadnought-ja. Ja és van belõle kb. 10 ezer. Ja és meg sem tudják sebezni szinte semmivel.
Rayden02
Van az minimum 3 is!<#idiota>

AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition