22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Sir Quno Jedi
    Meg ugye ha csak maga a sav fájl van meg valamelyik, akkor oda még kell bele csinálni egy olyan nevű könyvtárat, amilyet az ME2 csinál karinként és abba tenni a save-et. Most cégtől enm tudom megnéni, d eneten írják. Benne van a karakter neve pl. John, meg a szintje, az osztálya és a dátum, mindez aláhúzásokkal. Gúgliban szvsz. meg lehet keresni valamék fórumon fent vam.
  • JethroHUN
    A dorne az érdekes, az hogy árammal támad azt még elhiszem, de az a hologram szerű vmi honnan a szedi a rakétákat?
    Shotgunból van egy hiperOP, asszem a CEhez van, N7 Crusader: pontosabb mint egy félautomata sniper és annyit sebez mint egy +hosszabb csővel annyit majdnem widow sebzés.
  • enlightened
    Azért elég nagy lépést tett a játék az akció felé megint. Vanguardnak ez a földbe csapás amitől széjjel repülnek az ellenfelek. Meg engineernek is nem csak droneja, hanem a drone-t fel lehet fejleszteni hogy rakétát lőjön és mellé le lehet rakni egy sentry turretet, ami lángszórózik meg minden. Insanen tolom de eddig alig kellett lőnöm a fegyveremből, kb a skillek szétszednek mindenkit, remélem ez változni fog. Eddig a leghatásosabb, singularity amikor szépen felszálltak biotic charge és utána 2 Nova egymás után. Kb egyszerre 5 embert hal így meg 2mp alatt, de ha valaki nem annak még oda pörkölsz a shotgunnal azt szevasz. Vanguard eléggé tömegpusztító lett.
  • SötétBarom
    Rövid értékelésem némi játék után (Tuchanka után):

Zseniális.
  • JethroHUN
    Dokumentumok/bioware/me3/biogame/config/MassEffect3config fájl megnyitása.
    Ez a sor:
    "[SaveGames]
    Location=C:\users\H3X\Dokumentumok\BioWare\Mass Effect 2\Save\"
    A me2 mentésed elérési útját kell oda írni értelem szerűen. A csinált arcot nem biztos hogy tudja majd importálni, ezért kellhet a facekey (arckód) amit karakterkreálásnál be lehet írni.

u.i: capslockot meg kapcsold ki.
  • JethroHUN
    Tegnap este már nem volt kedvem, leírni az értékelésem. Akkor most.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Még nem értem végére, nem is tudom megítélni hogy hol tarthatok, mert mindig van valami óriási új fejlemény, de igazából nem mozdít előre sokat.
    Majd meglátjátok, olyan meglepetések lesznek, csak tátottam a számat. Eszembe nem jutott volna hogy olyasmi fog történni.
    Csak remélni tudom hogy a EA/Bioware nem fogja komolyan venni a metacritic és hasonló oldalak troll pontozást. Nem szoktam hivatalos forumot nézni, ott nem tudom mi megy. Mert ez egy baromi jó, izgalmas játék. Talán nincs akkora szabadság, mint az 1/2 részben, hogy mész és felfedezheted a rendszereket, h hol van küldetés, hova lehet leszállni. De hiányzik ez? Már 2 rész alatt, bejártuk az egész galaxist 2x. Bőven kárpótol érte a folyamatos pörgős játékmeneten (ha a küldetéseket csináljuk és nem untatjuk magunkat a túlzott "war asset" keresgéléssel) Tuchanka, az elég izgalmas volt, harc vége-bejátszás, én: "Nem mondják hogy itt kell végig futni?!"

Ha ME rajongó vagy akkor 10/10, az hogy ennyire filmszerűen látványos az egész kárpótol a kis hiányosságok matt, sőt itt a multi, a minden igényt kielégítő skillfa és fegyver fejlesztés. Szerintem sikerült a széria legjobb részét össze hozni.
    Spoilerbe teszem, de nincs benne.
  • Calver
    HASZNÁLD A BRUTÁLNAGY MAKRÓT IS, AKKOR BIZTOS VÁLASZOLNI FOGNAK!

...

• Nazgul1980
    TUDTA VALAKI A AZ ME" ES KAREKTERÉRT IMPORTÁLNI? MERT NEKEM NEM MEGY, NEM ISMERI FEL A MENTÉSEIMET! VALAKINEK SIKERÜLT? HOGY?
  • Sir Quno Jedi
    Nem is lehet HC RPG-t várni ilyen minőség mellett. Ugye minél nagyobb költség az animálás, a level dizájn, meg a voice acting, annál kevésbé lehet rugalmasra csinálni a költségek túlzott elszállása nélkül. Meg kellett találják az ideális egyensúlyt. Ez inkább interaktív film kategória, semmint HC RPG.
  • wedge31
    Attol kurvára nem lesz rpg-sebb egy játék, hogy órákig vagy csak egy percig beszélsz egy npc-vel.A lényeg ott volna, hogy a válaszaidnak, választásaidnak hatása legyen a storyra, na ebböl van jóval kevesebb mint az elözö részekben.
    Mellesleg az ME frencsájz sose volt hc rpg aki ezt várta a harmadik résztől az nem játszott egy részével se, valszeg még csak hírét se halotta.
  • MrAndree
    Egyébként tényleg, még csak a citadellán vagyok, bementem C-Sechez, dumáltunk fél percet, goodbye. Visszafordulok, rányomok, rögtön ott van investigate és 622 kérdést fel lehetett tenni neki.
  • Sir Quno Jedi
    Azoknak mondom ÉN. :D Akik szerint kevésbé RPG-sebb, pediglen akkor ők játszák RPG-tlenebbül ugyebár... (bár tény, hogy a KOTOR2 ebből a szempontból jobb volt, de az má régen vót...)
  • PiszkosFred
    Ezt azoknak mondd, akik panaszkodtak, hogy egyszeru es gagyi a parbeszed, mondvan nincs csak 1-2 opcio, az is hebe-hoba :) Nekem a vilagon semmi bajom a rendszerrel, sot.
  • Sir Quno Jedi
    Elsőre lehet, hogy kíméljék az eksönhírókat, de ha azonnal a beszélgetés után újra szóbaállsz az NPC-vel (spaceretenyerelés), azonnal bejönnek a jó kis plusz opciók a beszégetésbe (vagy bemész hozzá oda, ahova elvonul, pl. az irodájába), pont olyan lesz, mint a régiekben. Szal. aki AKAR az RPG-zhet, aki nem, az csak a kötelező részt kapja és rohanhat pukkangatni...
  • PiszkosFred
    Oke, akkor ugy fogalmazok, hogy az altalanos infokra legtobbszor nem kell kulon rakerdezned mint a ME2-ben, hanem auto elmondjak/beleszovig a beszelgetesbe.
  • MrAndree
    Ja igen, az a másik. :)
  • Sir Quno Jedi
    Hátő nálam gyakran van investigate mód baloldalt és szépen hoz be azután is új kérdéseket, hogy alatta megivestigate-eltél valamit?!??! Lehet nem ugyanazzal a játékkal toljuk!?!??!? :DDDD
  • koschwarz
    nem tudtad, hogy attól is hárdkór egy rpg, hogy legalább 10 irányba fejleszthetsz 50 fajta skillt?
  • koschwarz
    én játékokban valahogy nem vagyok egy sci-fi rajongó (filmekben, könyvekben abszolút igen), mégpedig azért mert számomra sokkal lenyűgözőbb a valóság szimulálása, mint egy akármilyen elborult fantáziájú világ kitalálása, amit látva én csak a fejemet fogom. az ME1-et is csak azért próbáltam ki annak idején, mert megtetszett egy youtube videón a párbeszéd működése. aztán játszva a játékot maga a taktikai tps-es rpg-s játékmenet is megtetszett (mondjuk mindig is szerettem csapattársakat irányítani FPS-esekben, pl. swat, ghost recon, stb.).

de mire a végére értem, teljesen lenyűgözött az a döbbenetesen részletesen kialakított háttér-univerzum, én imádtam a kódexet olvasni, minden részletet megtudni. most meg már elsősorban emiatt játszom, illetve hogy lezárhassam ezt a reaper fenyegetést, és abban bízom, hogy valami nagyon ütős módot találtak ki az írók az elpusztíthatatlannak tartott reaperek legyőzésére, mert gondolom valami frappáns módja lesz ennek is, és én erre vagyok a leginkább kíváncsi.
  • MrAndree
    Tulajdonképpen úgy fest tényleg annyi van, hogy amik régen investigate opció alatt voltak, azokat Shep magától megkérdezi most, azért van, hogy néha 2 percig megy a kérdezz-felelek, mire nyomhatsz valami reagálást te. De persze a klikkelőbajnokoknak hiányzik az, hogy ők kattinthassanak, mert attól lesz valami "hárdkórerpégé".
  • Vraaanyek
    Megmondom őszintén, nem nagyon volt kifogásolni valóm a ME2-n sem, ez a tudakolás az volt, úgyhogy én egyáltalán nem bánom, hogy nem kell ezt a külön faggatást nyüstölin, mert a háttér infók nagyon is érdekelnek, de hogy 50szer kelljen kattintgatni, hogy megtudjam őket...
    a lényeg, hogy a párbeszéd rendszerrel már így látatlanban sem lesz bajom! :P
  • wedge31
    Lehet váltani.
  • PiszkosFred
    Vilagos. En csak azt mondtam, hogy - nalam - a sztori karpotol az esetleges jatekmenetben talalhato hibak miatt. De ha nincs sztori es nem tetszik a hatter, vagy a karakterek, azok motivacio, akkor az maximum par orat el meg nalam, egy eselyt kap, de nem eroltetem.

En egy jatek kapcsan a vilagaba, a tortenetebe, az un. koritesbe "szeretek bele (meg ha ez a kifejezes tulzasnak is hat oszulo halantekkal)", es nem abba, hogy jol fut a karakter, vagy van csudajo pancelja, esetleg franko a fedezekrendszere, vagy kihasznalja a directx45-ot teljesen fullHQHDBQQ texturaival. Ezek csak extrak, ha vannak.

Par ora jatek utan a parbeszedekkel nincs semmi gond. ME2-ben ket fajta parbeszed volt. A parbeszed-tarcsa bal oldlan extra infokat kaptal (nem lehetett vele semmi dontest hozni, csak hatterinfok voltak), jobb oldalon pedig a donteseid voltak, legtobb esetben 2-3. Na most a bal oldalt eltuntettek, es lenyegeben azokat az opcionalis hatterinfokat elmondjak alapbol, nem neked kell vegigkattingatni oket. Nincs ezzel gond. Szerintem.
  • koschwarz
    kétségtelen, hogy egy jól összeválogatott csapattal azért pillanatok alatt szét lehet kapni a legtöbb ellenfelet. arra leszek kíváncsi, hogy a szinte mindenre immunis fantomok ellen hogyan teljesít majd a társaink MI-je. egy jó sztázis-képesség elkel majd ellenük.

az ME2-es mentés importálása után most is lehet kasztot váltani? (bár úgyis maradok baka)
  • Sir Quno Jedi
    Turret, engineer, atlas stb. az volt a demóban is, de azok még ha nincsenek sokan nem is voltak nehezek. Viszont itt a hozzád szintezett genyók egész jól bírják. Majd nézek egy level 1-es indulást is, hogy ott mit tudnak.
  • koschwarz
    ...nem is beszélve az engineerről meg az ő kis turretjéről.
  • koschwarz
    hát ha a multis ellenfelek benne vannak (én a single demóját egy percig sem próbáltam, azt úgyis tudtam hogy jó lesz), márpedig miért ne lennének, akkor asszem fel kell kötni a gatyát a single-ben is, nehezebb szinteken. csak a cerberusnál a fantom, a nemesis, az atlas, de egy sima centurion is elég durva arcok.
  • Seth
    Igen
  • H3LLBoY
    Basszus csak 10 óra után lehet őket elérni, addig meg megöl a kíváncsiság hogy mi a töcsöm van. Egri vagyok és tuti, hogy az itteni 576 is tele van a játékkal, csak lusták felhívni vagy e-mailt küldeni.
  • cdr74
    Félreértetted, az ember játszani akar, nem pedig youtubon megnézni a végigjátszást...
  • Prof William
    Kérdés... Lehetőleg spoiler nélkül válaszoljatok rá. Igen vagy nem. :)

Többféle befejezés van? Vagy ha törik ha szakad a galaxis meg lesz mentve? :)
  • Vraaanyek
    Kizárt, hogy ne lenne, én már kedden átvettem a gyűjtőit konzolok szervizénél, de tegnap sétáltam Allee 576 előtt, és tele volt ME3-akkal, de ettől függetlenül is rég ott kell lennie! Miért nem hívod őket???
  • H3LLBoY
    Aki 576-ból rendelte elő az megkapta már? Én a simát rendeltem meg, de még nem kaptam se e-mailt, és nem is telefonáltak hogy lehet érte menni.
  • Sir Quno Jedi
    Én mondjuk importáltam egy ME2 mentést és lazán level 31-en kezdtem csapatostúl. A csapattagok kaptak 31 skill pontot, én meg 26-ot, de nekem eleve fel volt tolva jónéhény skill-em durván. Valószínű mert ugyanolyan kasztú lett a kari, mint az előz játék végén?! Szal. rögötn szénné upgrade-elve kezdtük az első küldit is. Amúgy így sem olyan könnyű, szal. ahogy néztem, ezeket a genyó ellenfeleket hozzánkszintezte egyből. Nőttem is vagy 2-3 szintet a küldi alatt (még pluszban!!!).

Jah és a full paragonból egy része a paragon pontoknak átjött szintén, így már azzal sem nulláról kellett indulni.

A pénzt viszont keményen lenullázta, csak a Citadellán kaptam ez első komolyabb pénzmagot.
  • Sir Quno Jedi
    Mámeg hogy nem lehet Wrex-et "megmenteni"? Magyarán agyonlőtted, vagy agyonlövetted. THX! :D
  • Vraaanyek
    Ne viccelj! :D Három hete le van zsírozva a hétvége! :P aludni se fogok szerintem, habár most munkahelyemen lehet bekavarnak, és lehet, hogy 24. helyett most szombaton kell bejönni dolgozni, de akkor megborulok :P :S
    Minden esetre játék telepítve, frissítések és DLC-k fent, már csak egy klikk kell holnap, és aktiválva, aztán mehet! :D
  • PiszkosFred
    Sose hagyatkozz senkinek se a velemenyere latatlanban, anelkul, hogy te nem tapasztaltad volna meg a dolgot, amikor lehetoseged van ra. Foleg ne egy ismeretlenere. Nyugodt szivvel kezdj bele a jatekba holnap, nem fogsz egy picit sem csalodni, mert osszessegeben istenjo es addiktiv, a hetvegere mondj le minden mas programot :)
  • hegege
    Én ME1-ME2 inportált karival tolom ME3-at, de mindegyiket 2x végigtoltam és Wrex-et egyszer se tudtam megmenteni sajnos ...(ugy más mondjuk nem rövid a játékidő, ha valaki az elsővel kezdi ...:)
  • Vraaanyek
    Igazad van, tényleg túlreagálva fogalmaztam, pedig nem olyan drasztikus a véleményem, mint amilyennek tűnhet, mivel ismerem az elvárásaim, pontosabban, tudom, hogy nincsenek olyan nagy elvárásaim, illetve a fenébe is, akármilyen bakik is lesznek benne, itt a Mass Effect 3! :D Életem legjobb játékának fináléja! :P Egyébként mellékesen a mass effect 2-nél anno sokkal nagyobb zavargások voltak, több csalódott ember volt, engem viszont teljesen elvarázsolt! szerintem most sem lesz másképp :) de a brutális "ön-spoilerezést" tényleg befejezem most már :D
  • wedge31
    Kicsit érzékeny vagy, majdnem mindenki szerint jól sikerült a ME3, hibák persze vannak és ezt el kell fogadni, mert tökéletes játék nincs.

Túl magasak voltak a elvárások és annak viszont lehetetlen megfelelni.