Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De szép viták mennek itt. Annyit még hozzátennék azért, hogy a reaper invázió nem pár évet csúszott hanem kb. 200at, legalábbis vigil azt mondta az elsõben. Akkor jött ugye a jel és sovereign akkor kezdett kutatni, hogy ugyan hol a rákban vannak a tesók. Ennyi idõ alatt meg fejlõdhettünk annyit, hogy legyen némi esélyünk.

Why so serious?

Tetszik a demo és teljes játék is tetszeni ez biztos, de ha nem tudtam volna errõl semmit és úgy rakják elém hogy ME2 legújabb dlc-je, azt is elhittem volna. Bár az is igaz, hogy "gyõztes csapaton ne változtass", annyira jó lett az ME2, hogy csak finomítani kellett és néhány új feature-rel gazdagítani (gurulás, mászás, stb).

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

A hétvégén a kocsmában nekem is mesélt arról a csapos hogy amerika csillaghajóflottát épít hogy az ûrben ússszák meg a 2012-t. 😊

Lehet Liarát kellene megkérdezni. a SB-s incidens után róla már el tudom képzelni hogy tudja az igazságot.

Jó lenne amúgy ha az Endingek nem csak annyiban térnének el egymástól hogy ki hal meg hanem pl tényleg lenne olyan, hogy pl csak annyit érünk el hogy a faj/fajok egy része ESETLEG túléli a pusztulást és 50k év múlva talán már sanszos lessz a Raperek ellen. De pl. lene full gyõzelem is.
Az Illiumon a csapos szerint az asarik is tudnának tömegreléket építeni, tehát bizonyos területeken már a protean szinten állnak a tanácsi fajok.
Tails
Sziasztok ! Tegnap végigjátszottam a demót, most leírom a véleményemet.

Elõször is azért leszögeznék pár dolgot, amit sokan meg nyilvánvalóan a bioware sem tudott, akkor, amikor belerakta a játékba a multiplayer modot. Igazság szerit a mass effect a történetrõl szól, ezt azért nem árt mindenkinek tudnia, szerintem ezért lett sikeres az 1-2 rész, és a 3ik rész is inkább azokak lesz fontosabb akik játszottak az elözõ részekkel. Persze valahol megértem azt is hogy egy 2012 megjelenö fancy multyplatformos játékból nem hiányozhat a multi sem.

Elöször is a grafika:
A legelsõ intróból talán nem annyira, meg eddig ha videón néztem a mass effect 3-at nem volt annyira nyilvánvaló, én idáig azt hittem hogy egy az egyben a mass effect 2 motor lesz használva a ME3 ban is, de ahogy elkezdtem játszani a játékkal azért érezhetõ volt hogy a grafikai megjelenést átdolgozták. Mások a fények, a karakteren más dolgok lettek hansúlyosabbak. Ettõl függetlenül én úgy látom hogy a textúra minõség nem lett drasztikusan felhúzva, így sem itt sem pedig a teljes verzióban nem fogok többet várni a játéktól. Ha összehansolítom az elsõ meg a második pályát, a második pálya azért sokkal látványosabban megmutatja azt hogy mit hoz a ME3 grafika téren. Át lettek dolgozva skillek animációi is, az én esetemben ez warp és shocwave volt. Szépen fut a gépemen, ha szebb lenne akadna, és ahogy fentebb is írtam nem ez a játék lényege, de ha a grafikát összegezni akarnám én tökéletesen meg vagyok elégedve vele.

Játékmenet :
Hát itt azért akadtak gondjaim. A mass effect 2 ben gyakran csináltam azt hogy löttem az ellenfelet ameddig véres nem lettem, aztán gyorsan lebuktam mielött meghaltam volna, de itt elöfordul hogy nem vonul fedezékbe, hanem vetõdik egyet, így 1x-2x gyorsan sikerült meghalnom a játékba 😄 . Tehát az új irányításhoz minenképpen hozzá kell szoknom, meg talán ahhoz is hogy itt már nem mindenesetben igaz, hogy odamegyek az ellenséghez aztán lezúzom, föleg cerberus esetében sültem fel a turrentek ellen 😄, amikor megpróbáltam odaszaladni és mindenkit egycsapással helyre rakni. 😄 Tehát tényleg aláírom azt hogy a csatákat rendesen átdolgozták többet kell taktikázni, talán érdemesebb lenne hasznosabb skillekre nyomni, mert a shockwave cerbi katonák ellen nem volt valami hatásos 😄. Skill rendszer fejlesztése át van dolgozva, engem annyira ez azért nem lepett meg.

Történet:
Azért azt már talán a demóbol is kiderül hogy történet szempontjából biztosan lesz mit a ME3 nak elmesélnije, Wrex nemigazán tartja sokra a Salarianokat és úgy látom hogyha rajta múlna eltakarítaná az összeset az útjából 😄 . Persze gondolom leszek opciók a teljes játékban, hogy kibékíten vagy összeugrasztom õket, ez alapján majd egyik másik, vagy mind2 kipusztul majd, ilyen szempontból mindenképpen izgalmas lesz. De ott van a mass effect 2 bõl áthozott lehetõségek is, a genophage ellenszer ami Mordinnál van stb. Demóügyileg azért sokat nem lehet elvárni a történettõl, az igazi az lesz amikor beimportálom a karaktereket a teljes játékba.

Összeségében a demó nekem nagyon tetszett epic, és már nagyon várom a teljes játékot is hogy megjelenjen.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kirrahe jól birja az atomsugárzást 😄

Vraaanyek
Isten ments', hogy arról legyen szó, én mit engedek vagy nem, nincs jogom hozzá, nem is arról van szó, kicsit talán túl is dramatizáltam az egészet, mert aláírom, nem nagyon tudok nem elfogult lenni, és nyilván vannak hiányosságok a játékban, ez természetes. Csak szerintem kicsit túl sok hibát találnak emberek, ahelyett, hogy élveznék a játékélményt, még, ha nem is teljesen hiánytalan. Meg érdekes, hogy eddig mindenki rajongva várta, és most meg majdnem, hogy szarnak titulálja az egészet. Én megkaptam,amit vártam tõle, és nem kellett csalódnom, sõt! Egyébként meg elnézést kérek,tényleg nem állt szándékomban fontoskodni, még, ha úgy is sikerült kifejeznek magam! Minden esetre jó játékot kívánok minden rajongónak, és kitartást a teljes játék kivárásához! 😛

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Fpocok
Azért remélem megengeded másoknak, hogy kritizálják... Vagy nem szabad?

Parasite Eve 2, best game EVER!

Vraaanyek
Érdekes, hogy a demo megjelenése óta tele lett a fórum elégedetlenkedõ, minden leócsárló emberekkel, szerintem mostantól mellõzöm inkább a látogatást, mert csak felb.szarintom az agyam...

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Optimus Prime
Félek a végsõ befejezés ettõl sokkal egyszerûbb és kiszámíthatóbb lesz. De remélem egyik, általam korábban többször is felsorolt verzióból nem merítenek. Bár lehet jobb lett volna, ha az elsõ rész után hagyják a játékot.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Vagy olyan lesz a vége, mint a Mátrix 3-nak😊
Ez is lehetne egy befejezése a Mass Effect 3-nak. A "szomorúbbik". Mentsük a menthetõt, mint Shep mikor elfüstölte a Bahak rendszert.
Sir Quno Jedi
Végülis így lehetne szivatni a reapereket. Kicsinálod a citadellát+relayrendszert és szétspriccelsz a galaxisban mindenfelé kolonizáló hajókkal. Lényeg, hogy egyik se tudjon a másikról, meg hova ment és mi lett vele. Így rengeteg bolygón lehet megbújni és szép csöndben fejlõdgetni, szigorúan "rádiócsendben". Ha jönnek a reaperek, egy részünket ugyan leírtják, de mindenkit megtalálni az kicsit nagy falat még nekik is. Ha szerencsénk van, marad írmagunk, mikor elmennek (nyilván újrateremtve a relayrendszert) és így nyertünk idõt a megfelelõ technológiák kifejlesztésére. Csak kerülni kell a relay-ket messzire.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Insanity nem is olyan nehéz Soldierrel, 1-2szer haltam csak meg az Atlas mechig.

Többi kaszt viszont túl van terhelve fegyverekkel, ezért lassan töltõdnek a képességeik, valszeg ezért nehezebb velük játszani, mint Soldierrel.

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

A következõ ciklus idejére a varren-ek és a pyjak-ok fejlõdnek Citadel használó, ûrutazó értelmes fajokká. 😄
Szóval az a pontos megfogalmazás, hogy a Mass Relay-eket használó organikus/szerves életformákat irtják ki 50 ezer évente. És nem az összes szerves életet.
Sir Quno Jedi
Naugye, azé mondom, nem egyszerû ez kérem. Mert mégis mitõl lenne pont 50k év a ciklus, mér kell pont ennyi minden civilizációnak ahhoz, hogy "elég fejlett" legyen. ÉS mivan a többiekkel akik még nem szopták be a relay csapdát, vagy túl messze evolválódgatnak a relay rendszertõl.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Pontosan. Az Ilos is csak azért élte túl, mert törölve lettek róla az adatok amikor megkezdték az inváziót.

Selenarctos. Legendary Hero of Warhammer Online. Sárkány Lovagrend - Desolation defender

A Proteánok ránk leltek (Mars bázis). Ugyanígy megtalálták a Yahg-ot is pl.

De igazából arra céloztam, hogy pl. a Föld faunájából csak az embert pusztítják el. A többi le van szarva.

Amúgy logikai hibára adhat okot, hogy ûrutazásra képes, de Relay-t még nem talált fajok is sokan lehetnek a Galaxis milliárd csillagrendszerében. Õ velük mi lesz?
Pont ezt akartam írni... 😄

Selenarctos. Legendary Hero of Warhammer Online. Sárkány Lovagrend - Desolation defender

Sir Quno Jedi
Ugye a relay rendszer és a Citadella egy hatalmas csapda része. A hülye fajok meglelik, használják, betelepednek, berendezkednek, minden adatot odagyûjtenek magukról, meg mindenki másról és azután ezt csak simán le kell tölteni és precízen végigírtani õket. Kényelmes módszer.

Sir Quno Jedi
Aki nem ûrutazik és nem használja a relay-ket azt mégis hogy a rákban lelnék fel egy ekkora galaxisban??!?

Amúgy én arra is gondoltam, hogy az 50 ezer év nagy részében más galaxisokat is tisztogatnak...
Elvileg eljönnek az arra méltó fajokért, hogy az evolúció csúcsára emeljék õket. Reaper-t csinálva belõlük. Ezzel fenntartva õket az örökkévalóságig (száz millió évek).

Amúgy az egy nagy hiba (lehet kibeszéltétek már), hogy elég sok helyen azt írják, hogy minden organikus életet kiirtanak 50 000 évente. De csak az ûrutazásra képes értelmes élõlényekkel teszik ezt. Hisz a Földön már lépkedett a neandertál az elõzõ ciklus idején.
Sir Quno Jedi
node a geth nem az és õk sem értik mi a rohadás van... 😄

mi primitív organikus életformák vagyunk. Fumbling in ignorance, incapable of understaning.
Sir Quno Jedi
Szerintem meg ki sem állt velük, ha van sütnivalója, hanem elment segíteni a tanácsnak.

Optimus Prime
Az igaz aktív és lazán védte magát, míg nem kezdte el Saren hulláját dróton rángatni. A Citadellát védõ flottán is simán átgázolt.
Egyébként mivel gépek nincsenek vagy nem lehetnek érzelmeik. Ezért az olyan dolog, mint dac, bosszú, harag nem jöhet(ne) számításba.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Valószínû (mivel csak ötletelést írok nem tekintem spoilernek), hogy kb. az egész armada harmada-fele simán odalett percek alatt, a többi Hackett parancsára lelépett. Mondván, majd legközelebb... De így is tény, hogy gond nélkül elérték a Földet.
Sir Quno Jedi
Naja, fingunk sincs miért is teszik, amit tesznek. Mert értelme az nem sok van neki így kívülrõl szemlélve. Márpedig lennie kell, ha nem "elromlott" gépek. 😄

Sir Quno Jedi
Nana, azt nem tudjuk mi történt velük. Szvsz. több eszük volt és nem az történt ami nyilvánvaló lenne.

Sir Quno Jedi
Viszont akkor neki is tudnia kellett elõre, hogy lesz egy pillanat, mikor védtelenné válik(válhat), merthogy nem hülye.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Fõleg úgy, hogy elvileg a Hackett által mobilizált Alliance flotta látszólag meg se izzasztotta õket. Így érték el a Föld felszínét...
Gondolom nem az egész hajó volt a számítógép. Ráadásul nem tudjuk, hogy mennyi erõforrást igényel egy ilyen Citadella méretû Mass Relay beindítása, fõleg ekkora ellenszélben...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Sir Quno Jedi
Meglehet, de az e,ber az ismeretlentõl retteg mindig és az ismeretlen ellenség a legveszélyesebb. Most már kezdjük õket megismerni és ha igaz az, hogy némelykor évszázadokba telt nekik is kitakarítani az ismert galaxist, akkor még van némi remény (no nem sok).

Reaper fejjel gondolkozva én abszolút nem vinnék bele érzelmeket, semmiféle presztízs kérdést nem csinálnék belõle. Õk gépek, nekik ez csak matematika. Ha jobban jönnek ki belõle, mint belementek (mondjuk 500 év mire vége a folyamatnak) akkor nincs min aggódniuk. Leszednek párat, de az indoktrinált és begyûjtött népekbõl újragyártjuk magunkat százával. Bár még nem 100%-ig tiszta, hogy mit is akarnak valójában.

The cycle cannot be broken... 😊
Mindent összevetve szerintem messze nem lettek kevésbé félelmetesek, sõt, most váltak igazán félelmetessé, hogy még így a fõ tervük befagyása után, jó hosszú gyalog utat megtéve simán átmasíroztak a Batariánokon és az egész Naprendszert pár óra leforgása alatt a játszóterükké alakították át. Szerintem kétség nem férhet ahhoz, hogy még mindig hihetetlenül, legyõzhetetlenül erõsek.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Sir Quno Jedi
Viszont bizonyítja világosan, hogy NEM istenek.

Sir Quno Jedi
Namost egy duplamargitsziget méretû AI-nak bizonyára komoly megterhelést okozott ezen két (három?) feladat között megosztani a figyelmét! LOÁL! Ez nyilván csak az írók újabb faxsága. 😄D Most nem mondjátok komolyan, hogy ez hivatkozási alap?!

Ebben a tekintetben ez inkább úgy nézne ki, mintha a fél emberiség kihalt volna abban az "Istent" legyõzõ csatában... Nem túl jó eredmény, tekintve, hogy ilyen "Istenekbõl" minimum több ezer lehet...

Sir Quno Jedi
Namost a hatás kb. olyan, hogy ha egy olümposzi fõbb istenséget, igaz sok-sok-sok katonával és hajóval és ostromgéppel és szenvedés árán, DE meg tudtak ölni sima halandók szemtõl-szembe, az máris bizonyítja azt, hogy az isteneket igenis meg lehet ölni, ergó az istenségük mint olyan kérdõjelezõdik meg.

Tudod, ez presztízskérdés nekik... 😄

Optimus Prime
Azért azt ne feledje senki, hogy Sovereign azért lehetett a végén "könnyen" leszedni, mert félig az állomást hackelte, félig meg Sarent rángatta dróton, hogy megölje Shepardöt. Mikor Sarent megöljük, akkor válik sebezhetõvé, mondják is hogy leállt a védelme/pajzsa.

Mondjuk azt nem tudni, hogy 150 év múlva milyen magas lenne egy átlag felhõkarcoló a Földön.
De így is mondjuk egy átlag "kis" reaper 200-500 méter hosszú. Van belõle több ezer. Míg a szerves életformák ûrhajóiból a legnagyobbak ekkorák és van belõlük maximum pár tucat. Szerintem ez óriási különbség.

Harbinger lehet 2 km-es.
Ráadásul az is látszott, hogy Sovereign nem az õt körülvevõ hajókra koncentrál. A fõ ágyúját, amit a kódexben úgy említenek, mint egy 2 kilométer hosszú, a "gerincén" végig futó Mass Accelerator, például nem is használta. Azzal kilõtt volna mindenkit maga körül simán, de arra "koncentrált", hogy Shepardot elintézze, és hogy kinyissa a kaput a többi Reapernek. Nem jött össze.

Végül is mindegy, mert nem a méret a lényeg. még ezek a kisebb Reaperek is szerintem röhögve lenyomnák akár melyik hajót az emberi flottában.

"Nana! Azért még Sovereign-nek is HARCOLNIA kellett a flottával a Citadellánál. Õ sem volt sérthetetlen, vagy ilyesmi."

Hát igen. Egy egész hadi flotta teljes tûzereje kellett ahhoz, hogy nagy nehezen leszedjenek egyetlen (igaz az egyik legerõsebb) Reaper-t.
Sir Quno Jedi
Ez nem is volt vitatott. Nyilván csak úgy erõvel nem tudjuk õket alapból lezúzni. Valami trükk kell hozzá és ehhez a kulcs szvsz. az a tag, akit fellelünk majd és csak spoilerezni lehetett eddigelé. 😄

Sir Quno Jedi
Azé kedvedé (bár már kétszer letoltam), de megnéztem videón is a demót. A végén jól látható hogy alig magasabbak a legnagyobb felhõkarcolóknál.

Feltételezve, hogy a legmagasabb felhõkarcolók átlag 200-300 méter magasak és csak elvétve vannak magsabbak a világon (pl. 450m-es már csak kettõ, 500m-es meg csak 1), azt mondanám, hogy itt a nagyobb reaperek bizony megüthetik a fél kilométeres magasságot (bár inkább 2-300m). Már ha extrém magasak a nagy felhõkarcolók.

Persze ez a jövõben játszódik és lehet hogy durván magasabb épületek is vannak, de a hidak hosszát figyelembe véve (meg a mai kanadai látképet arányok miatt, folyó stb.) én nem tippelnék ilyesmit.

orichalcos
Ok már látom én is facebook-on.

My streams: https://beam.pro/oriic

orichalcos
Ez hol írják?

My streams: https://beam.pro/oriic

TDC Geronimo
nagyon nyomják ezt a fos origint 😄

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

TDC Geronimo
Good news for anyone who preorders (or has preordered) #ME3 on Origin: You'll receive a free copy of Battlefield 3!

oO

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx