22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Hoz_Hun #12838 Ja, azt nem. Viszont a multiból a lvl.20 karakteredet "importálhatod" a singleplayerbe és kapsz érte Wars Asset pontot. Csak sajna lenulláza azt a multis karaktered, azaz viszadobja lvl.1-re. -
Darun #12837 Akkor én értettelek félre! Azt hittem multiba lehet importálni :D
Azt hogy újra lehet vele kezdeni, már volt a 2. részben is, igaz, még ott se próbáltam ki. De arra is sort fogok keríteni idővel. Viszont így legalább nem kell megint a "Földreszállásig" várnom hogy kiderüljön, lehet még fejleszteni tovább is a fegyókat! :D Köszi az infót! -
Hoz_Hun #12836 Kis érdekesség Drew Karpyshyn blogjából: kimeltem az érdekeseb részeket, ami kifejezetten az ME3-ra vonatkozik. Szerintem teljesen korrekt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Hmmm… does it seem like I’m stalling on the whole ME3 thing? Okay, fine – let’s talk ME3. Of course, I haven’t played the game so I can’t really talk about my impressions of it. I’ve posted several rants of my own about people chiming in on things they haven’t actually read, watched or played, so it would be hypocritical of me to start spouting off now. But I know there’s a lot of controversy around the ending of the game, and don’t mind commenting on that."
...
"Of course, some of you are also pinging me to find out what the “original” ending of the series was when we started planning out the trilogy. Sorry, but that’s not something I’m even going to attempt to answer. The collaborative creative process is incredibly complicated, and the story and ideas are constantly evolving as you go forward. Yes, we had a plan, but it was very vague. We knew we wanted to focus on some key themes and bring in certain key elements: organics vs synthetics; the Reapers; the Mass Relays. Beyond that, we didn’t go into detail because we knew it would change radically as the game continued to evolve.
A good example of this is Cerberus. When we wrote ME1, Cerberus was basically a throw-away group of pro-human radicals: a name we dropped for some side missions to play the role of villain. We didn’t even have a concept of who was running them, and we didn’t think they were that important. Obviously by the time of my Ascension novel and ME2, that had changed radically. The Illusive Man and Cerberus became central to the story and themes – that never would have happened if we had nailed everything down and refused to make changes to the story.
So I don’t like to say “here’s what we originally were thinking” because it gives a false and very distorted impression of the process. Mass Effect was the creation of a huge team, with contributions coming in from many people at many stages of the project. Some things I liked ended up getting cut, some stuff I wasn’t sure of worked its way in. That’s the nature of the beast with collaborative works, and I think in the end it makes the final product stronger. But talking about the changes after the fact feels like I’m sitting on my throne and proclaiming, “That’s not what I would have done!” It’s easy to sit on the sidelines and say “I would do this or that”, but it’s very different when you’re part of the process, working with multiple ideas, trying to piece it all together and still hit your deadlines. Anyone who wasn’t part of the ME3 team is an outsider – even me – and whatever they say about the creation of the game is just unsubstantiated speculation." -
Darun #12835 Hát sajnálom hogy neked nem tetszett. Arra hogy a végén választani kell, én sem számítottam. Lehet az volt a probléma hogy egy ilyen kaliberű játéknál már nem merték azt mondani hogy "akkor mi így képzeltük el, ez lesz a vége" hanem rábízták a játékosra a választást. Végül is ez egy ilyen választós játék. Szerintem a BW sem sejtette hogy a vég ennyire meg fogja osztani a játékosokat.
A magyarosításban annyira a félrefordítások nem tűnnek fel, főleg első végigjátszásnál. De amikor már tudod hogy egy kari mit fog mondani magyarul, akkor elkezded figyelni hogy mit beszél angolul. Akkor lehetnek érdekes dolgok. Bár nekem most konkrétan nem jut eszembe félrefordítás, a következetlenségeken viszont jót nevettem. valamelyik nap fejeztem be a ME1-et egy új Sheppel, és azon röhögtem hogy valamelyik VII-es fejlesztés kevesebb bónuszt ad mint az V-ös. Ez nyilván elírás/félrefordítás, hiszen így nem lenne értelme. A trollok kedvéért: direkt nem a VIII felettieket írtam, mert ott pl az "egérútsín" kevesebb sebzést ad mint a VII-es, viszont fele annyi a hőtermelése. -
Ugye. Jó lett volna, ha kiderül, hogy van egy szakadár reaper szekta, akik változtatni akarnak a vallásosan merev dogmatikus "cikluson" és ők segítenek minket titkon végig a főszálon át, hogy megválthassuk a fajtánkat. Hmmmm... nem is rossz...
Nyíltan ugye nem állhatnak mellénk, mert őket is learartják a többiek, de azért itt-ott besegítenek és a végső konfliktusban VÁRATLANUL átállnak hozzánk (de előtte fontos infókat szivárogtatnak ki ravasz módokon, ami kell a győzelemhez). Mondjuk egy olyan fajból lett reaper kezdte meg az ellenállást, akik kitudták részben játszani az indoktrinációt és sok-sok évezred/millió alatt megtörték a központi irányítást és külön(vélemény) öntudatra ébredtek immár így reaper formájukban. Előfordulhatnak "defektes" reaperek ugyebár mindig, a statisztika az statisztika.
Az is lehet, hogy a sok nyomot és technológiát, amit menet közben szereztünk ők rejtegették/szórták el, hogy rábukkanhassunk és tehessünk valamit a túlélésünkért.
Végül pedig miután győztünk, ők itt maradnak velünk a galaxis védelemezőiként és együtt építhetünk egy szebb jövőt!!! :DDDD -
Hoz_Hun #12833 Lehet ME3 karaktert tovább "imoprtálin". Megtartja a lóvéját, a felszerelését, fegvereit, meg a megszerzett extra képességeinek listáját. Bónuszként a fegyverek tovább fejleszthetők. Szóval nem olyan vészes kifejleszteni a fegyóket, mert egy csomó mindenre már nem kell költeni, mert alapból megvan. :) -
Atilorn #12832 Sir Quno Jedi! Beszarok tőled. Neked szerepelned kellett volna a játékban, mint valami lelkiismeretes lázadó reaper, aki valami alternatívát akar kiharcolni. "organikusok nehezen kajolják meg". Te is organikus vagy az istenért. Hogy találhatsz ki ilyen elméleteket.
-
Darun #12831 Ha abból indulok ki hogy nem tudtam importálni renegát Shep képét, mert még ME1-es volt és így az alap fejjel kellett mennem, azon voltak sebek. Tehát gondolom ha ME2-st importálsz, azon is lesz. Csak nem olyan mélyek mint a 2. rész végén, mivel ugye kezdésnél a renegát pontok csak egy részét kapod meg. -
Negritis #12830 izé, nemtom volt-e ilyen
de ha a 2ben nem gyógyítom meg az arcom és a 2be kreáltam hozzá akkor a 3ba ott marad a 'sérülés' rajta? -
Darun #12829 Sniperből pl még csak az alap van. Az összes többiből is max 3 féle. Baromi mákom van hogy az első specter ládámban geth pr volt, és nem sokkal utána még egy MkII-es. Azt nem tudtam hogy lehet kampány karaktert importálni. Az mondjuk vicces, igaz én még a Promot sem próbáltam, tehát nem tudom hogy pontosan hogy kerül vissza az a kari a kampányba. De majd kipróbálom. Úgy se mostanában fogok összelőni annyi pénzt hogy eljussak X-ig. -
Hoz_Hun #12828 Ha ME3-as karaktert importálsz be, akkor meg tovább fejlesztheted X szintig a fegyvereket. :) -
Darun #12827 Ugye kasztonként van 2 passzív képesség, az alsó kettő. A krogannál a egyiket kinyomtam full sebzésre (fegyver) a másikat meg full shield/hp-re. Vagyis nekem a melee sebzésem asszem alap. Viszont a sebzős képességeket (gránát, rakéta) mind sebzésre maxoltam. Rájöttem hogy tök fölösleges 2 fegyver, ha van egy jó scope-os, 112-es táras assault rifle-m, z bőven elég, és így elég jó bónuszt kapok hűlésre. Márpedig ha jön a Brute/Banshee/stb akkor kell a sok rakéta (az a concussion vagy milyen képesség ami ilyen kvázi M203) Egyébként csak 5 map van, de megfigyeltem azt is hogy nagyon nem mindegy hogy hol játszunk. Eleve már a pálya is meghatározza azt hogy mekkora esély van a sikerre. Pl asszem Noveria a top map, ott az este kezdőkkel nyomtunk zsinórba 5 győzelmet bronzon, alig haltunk meg. Míg van az a belső gyártelep pálya, a nevét most nem tudom, ott a 3. körökben már hullottunk, a 6 kör körül mission failed, szintén bronz.
Az nekem is tetszik hogy még a kasztokon belül is variálták a képességeket, hogy minden fajhoz más tartozzon. A probléma hogy tényleg nincsenek kiegyensúlyozva.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyébként a röhej az, hogy én a kampányban is a Földre szállás előtt jöttem rá hogy lehet upgradelni a fegyókat, egész addig mindenből első szintű volt nálam :D -
Darun #12826 Jogos! Nem tudom miért az inf-et írtam. Azt is próbáltam, van egy drell-em, de nem sokat erőlködtem vele, a gránátja valahol a nevetséges és a szánalmas között van a soldier gránáthoz képest. Biztos jó kaszt, csak nem nekem való.
Jah, vanguard. Nem is az a baj hogy talpon maradnak, hanem hogy mindig sikerült egy Brute mellé "teleportálni" De még így is alacsony szinten sokkal jobb volt a statom mint soldierként. A krogannal meg az volt a szerencsém hogy ugye ott már elértem a 20. szintet, úgy kezdtem vele, csak szét kellett osztanom a pontokat. -
ööö, egy jégkockába fagyott békával akarod befejezni? :DD -
Kindred Blades #12824 Az tény, hogy azzal sem lettünk volna előbbre. De szokj hozzá, hogy mindig minősíteni fognak, ha olyan véleményt alkotsz, ami nem esik egybe a birkatömeg által szajkózottal.
De legalább röhöghetsz rajtuk. Volt egy fickó, Amerikában persze, hol máshol, aki a fogyasztóvédelemhez fordult a ME3 befejezése miatt. Én úgy röhögtem, hogy majdnem leköptem kávéval a monitort.
Én azt szeretném, ha így fejeznék be:
Persze, erre mondják majd, hogy "Neeem, itt a plothole-ok mennyisége a baj"
Általában azok állnak elő ezzel, akik anno, a ME1 után kikövetelték a Tali/Garrus/Thane románcot, ami buzinagy plothole az első részben felépített lore-hoz mérve. Innentől ezt az érvet nehezen veszem komolyan.
Dőlj hátra, s kuncogj Te is. -
RamsayBolton #12823 haters gona hate:
-
Hoz_Hun #12822 Légyszi emeld, ki hol személyeskedtem a hozzászólásomban. Elentétben veled, ez nekem nem nagyon szokásom. A hozzászólásom szimplán Drew-ról és a Dark Energy ötletéről szólt. Ez hol sért téged személyedben? Ki is a szánalmas akkor? -
Pares #12821 Hozhun és Balmat szánalmasak vagytok. Már százszor leírtam, hogy nekem sokkal jobban tetszik a mostani befejezés, mint ez az alig kidolgozott dark energys balfaszkodás, és pont ti vagytok azok, akik folyton minősítgettek ezen véleményem miatt...
Többen is leírták már előttem remekül, mit-miért. -
Cef #12820 Alapból ilyen, lehet hozzá HD textúrákat letölteni. -
Mass Effect 3 a legjobb befejezés :
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A kommenteket is olvassátok el :D -
Bhalage #12818 hat ez a dark energy kurva nagy faszsag, - ne vedd magadra nem te talaltad ki - a reaaperek nem a dark energyyt kergetik, hanem reapelnek amikor kell -.- meg jo hgoy nem ez az idiota befejezse lett, hgoy dark energy, komolyan wtf na akkor en akadtam volna ki hogy ekkora suletlenseget nem hallottam meg -
VagnerLove #12817 Hali még nem kezdtem bele a 3. részbe, de a az első és második rész tapasztalatai alapján nálam olyan problémák fordulnak elő, hogy egyes textúra elemek, pl. Anderson ruhája, vagy egy alkatrész, stb. elmosódottak, volt valakinek ilyen problémája, ki lehet küszöböli valahogyan? Előre is köszi. -
Cef #12816 Ez csak az egyik verzió, minden részlet és magyarázat nélkül. Van több verzió is, de azokat nem ismerem. Azért ne feledjük el, hogy az egész ME univerzum megálmodója és kidolgozója találta ki ezt a befejezést. Ez a verzió nekem sem tetszik, de nem hiszem, hogy ha rendesen kidolgozza akkor erőltetett lett volna. De ezt már sohasem tudjuk meg. -
mkfdd #12815 Azért irtják ki a fajokat mert azzal a technológiával veszélyeztetik a galaxist amit ők maguk raktak oda nekik? Ha az organikus fajok veszélyt jelentenek a galaxisra, akkor miért nem irtanak ki mindenkit egyszer s mindenkorra hogy megszabaduljanak a problémától?
Ebből nagyon erőltetett befejezést lehetett volna csak kizzadni. Nem csodálom hogy elvetették. -
Vajon az ME3 gyári femshep arckódját bemásolva mondjuk az 1-2 játék mentésébe mit történne? -
Na igen... a vonal még nem rossz, de ez a konkrét kimenetel a legkevésbé sem szentimentális és epikus :S :P -
Cef #12812 Tali küldijében szerepelt a második részben, csillagok halálát okozza. Egyébként maga a mass effect mező a sötét energiát manipulálja. Az eredeti vezető író ezt akarta a háttérben álló fő mozgatórugónak. Az egyik verzióban a reaperek azért aratják az organikus fajokat, hogy megállíthassák a sötét energia terjedését. A végén Shep vagy kiírtja a reapereket, és az organikusokra bizza a sötét energia megállítását, vagy hagyja, hogy a reaperek folytassák a dolgukat. Ez a verzió nekem sem tetszik, de kíváncsi lennék a többire is. A dark energy érdekes elképzelés. -
RamsayBolton #12811 Kb. ennyi: Dholen -
Evoluti0N #12810 Na szóval: ugye a 2. részben volt az a nap, több helyen (Illumon is beszélgetnek npc-k róla) pletykálgatnak ezt-azt a dark energy-vel kapcsolatban, stb. Valami olyasmi lett volna, h a dark energy-nek köszönhető tulajdonképpen, h a mass relay technológia működőképes (meg még sok ezen az elven alapuló dolog), de ez a dark energy dolog veszélyes, veszélyezteti az életet és reaperek azért jönnek 50k évente, h visszaszorítsák a dark energy-t és ezért is van szükségük újabb reaperekre, vagy valami ilyesmi. Nem tudom olyan részletesen kifejteni, de ha elég jól tudsz angolul, akkor ajánlom, h nézd meg a #12693-es hozzászólásban linkelt videó kb. első 10 percét. Nagyon érthetően és részletesen elmondja, h mi lett volna Drew elképzelése a dark energy-vel, a reaperek céljával és a 3. rész végével kapcsolatban. -
Én eskü nagy fan vagyok, és mindent figyelemmel követek a játékkal kapcsolatban,amit csak tudok, de valaki világosítson már föl, mi volt ez a dark energy-s dolog, mert rémlik valami, de nem tudom pontosan hogy s mint alakult volna vele a befejezés! thx! :P -
Bhalage #12808 mi a szutyok az a dark energy? me2 Tali kuldijeben volt rola szo egyebkent semmi extra.
remelem nem valami zsé kategorias juj akkro fogjuk be a dark energy gunt es a reaperek eltunnek mindneki megmarad &boldog KLISÉ #7126478164178264 fassagrol van szo :o mert ennel a reaperek kivegeznek mindenkit is jobb (ugye erre nem szamitott senki:)D.
me3 befejezese ugy jo ahogy van (1-2hibatol eltekintve:o) pedig en is szerettem volna harbinger and co-t szettepni de lassuk be, nincs hozza eleg fajerpower akarmennyi a wareffort
a crucifix meg egy nagy nulla segitseg kb:d -
RamsayBolton #12807 Hát az intro-ban az 50k éves ciklusok mellett szerepelt az is, hogy "cleansing the galaxy of all organic life", ami szintén nem igaz.
Ezek inkább ilyen közhiedelmek a mass effect univerzumban. -
BalMat #12806 Paresnek ez a befejezés tetszik, akinek nem, az szerinte hülye. -
Hoz_Hun #12805 Azt azért meg kéne érteni, hogy Drew már NEM dolgozott az ME3-on. Az ME2-ben még IGEN (vezető íróként). Az ME2 egy előzetes felvezetés, lett volna, ami a 3-ik részben több lépcsőben kifejtenek. Ezért van abban szó a "Dark Energy"-ről. A társírója, aki a vezető író lett az ME 3-ban (és szintén vezető íróként szerepelt az ME2-ben) ezt az ötletet elvetette.
Akárhogyan is nézzük Drew-nak legalább volt ötlete a ME3 végére már évekkel ezelőtt és nem tavaly novemberben csörög rá Casey-re, hogy végre kitalálta mi is legyen a befejezés. Martin Sheent vissza kellet hívni, mert az ő szinkronfelvételeit már agusztusban befejezték. Sőt Drew saját maga mondta, hogy több ötlete is volt a "Dark Energy" csak egy közüle ami elterjedt a neten. -
Bhalage #12804 amugy a kroganok ritka sunyi kis fergek -ergo megerettek a pusztulasra
a proteanok meg megnagyobb kepubb faszkalapok voltak, szal en alapvetoen orulok, hogy ledaraltak oket.
ezt a Jarvist legszivesebben elkuldtem voltam az Illusive mannak boncolasra annyira ellenszenves volt :d -
(3)-ra részben elfogadható az a válasz, hogy irányítani akarják a fejlődést, hogy ne legyenek meglepetések. (ugyanakkor persze organikus fajról van szó, tehát mindig lehetnek, de ez most nem lényeges.)
viszont az első kettő továbbra is érdekel. én úgy emlékszem, hogy játékban is többször elhangzik, hogy 50k évente, és nem csak az, hogy 50k évvel ezelőtt voltak itt utoljára. viszont ha rosszul emlékszem, akkor nyilván tárgytalan. -
Cef #12802 A második és a harmadik rész intrójában is szerepel, hogy "every 50 000 years". -
Valóban nem rémlik nekem sem olyan, hogy 50ezer évente lenne ciklusváltás, csupán a legutóbbi ciklus volt 50ezer éve! :) -
Bhalage #12800 sztem sincs fix ido hgoy pont 50.000 egy perces se tobb, ezert is volt 1 reaper hatra meg azert voltak ugynokeik is, akik gondolom vizsgaljak, hogy na utott az ora, time to swarm mates! -
Cef #12799 1. Ez nekem is nagyon szúrta a szemem. Az első részben még oké volt, hiszen Sovereign volt az őrszem, aki jelez a többieknek, hogy itt az idő, most éppen 50 000 év. A 2-ben tolták be először a minden 50 000 évben sztorit, na ez már nem tetszett. Én ezt csak azzal tudom magyarázni, hogy tapasztalat alapján átlag 50 000 évbe telik míg egy civilizáció nagyon elfejlődik, Sovereign meg csak azért van ott, hogy pontosan belőjék az időtartamot, hogy most 45 000 év vagy 49 000. De tény, hogy az első részben felvázolt megoldás a legértelmesebb.
2. Pontosan ez a baj. Ez az egész marhára nem volt felépítve. Mármint a trilógiát végigkísérte a szintetikus-organikus ellentét, főleg az első részt, de maga a probléma nem volt igazán beleépítve olyan szinten, hogy ez lehetne a reaperek célja, ez az egyik baj a befejezéssel. Ha már ez mozgat mindent ne az utolsó 10 percből, meg egy DLC-ből derüljön már ki.
3. Így könnyebb az aratás. Mindenki úgy fejlődik, ahogy a reaperek azt szeretnék, így nem érhetik őket kellemetlen meglepetések, és aratáskor könnyebb megtörni a civilizációkat, akik a relék és a Citadella nélkül összezavarodnak és csapdába esnek.