Mass Effect 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
PSN ID.: Beegabor
Ez van ezt kell szeretni. Ha csinálnak egy Ending DLC akkor örülök, ha nem akkor sem tudok mit tenni.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
-megmenekül
-megmenekül, de nagyon romokban van
-elpusztul
A videókban van a végén ez így van megoldva:
-a robbanás hulláma csak a reapereket nyírja ki, a Big Ben és a katonák túlélik
-a hullám megrogyasztja a Big Ben-t, a katonák elégnek
-elpusztul minden, ami az útjába kerül
A kérdés változatlan: Mi köze ennek ahhoz, hogy mekkora sereget gyûjtöttünk?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
\"Egy gy?r? mind fölött\"
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
If your readiness ratting is below 1,750 points, Earth is destroyed regardless of the choice to destroy the Reapers or become one.
1,750 rating, if you choose to destroy the Reapers, Earth is destroyed.
2,050 rating, if you choose to become a reaper, Earth is saved.
2,350 rating, if you choose to destroy the reapers Earth is devastated but still there.
2, 650 rating, if you choose to destroy the reapers, earth is saved.
2,800 rating, you're able to create synergy between organics and synthetics, saving earth and the galaxy..
4,000 rating, if you choose to destroy the reapers and "saved" Anderson, shepard Lives
5,000 rating, if you choose to destroy the reapers and did not "save" Anderson, Shepard Lives
If the collector base was destroyed.
Below 1,750 rating, earth is destroyed regardless of what you choose.
1,750 rating, if you choose to become a reaper, earth is destroyed.
1,900 rating, if you choose to destroy the reapers earth is devastated but still there.
2,350 rating, if you choose to become a reaper earth is saved.
2,650 rating, if you choose to destroy the reapers, earth is saved.
2,800 rating,you are able to create synergy between organics and synthetics, saving earth and the galaxy.
4,000 rating, if you choose to destroy the reapers and "saved" Anderson, Shepard lives.
5,000 rating, if you choose to destroy the reapers and did not "save" Anderson, Shepard lives.
There is a special rewward available only to players who have imported a save from ME2 with the Prejek Paddle Fish purhased by Commander Shepard. If the Prjeck Paddle Fish survives through all of ME3 and ME3 New Game Plus, visit Liara's quarters aboard the Normandy for a very special intel bonus.**
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Aha, persze, akkor meg az lett volna a baj.
"Ez így nem igaz mert azok nem az én döntéseim voltak én teljesen mást döntöttem, és amúgy mindegy mit döntesz mindenképpen eljutsz a végéig."
Wut? Arról ki tehet, hogy a kistesód nyomogatta helyetted az egérgombot? Vagy most mire gondoltál? Az egész játék során és a legvégén is Te döntesz. És még szép, hogy mindenképp eljutsz a végéig, különben mi értelme lenne a játéknak... Az számít, hogyan jutottál el a végéig!
Ha egyszerûen beolvasztották volna a 3 végkifejletbe semmivel sem lett volna több, mint írtam nem kérek video-s véget minden csip-csup dologról, elég némi leírás is.
"Nem lett értelmetlen egyetlen döntésed sem, mert azokkal jutottál el idáig."
Ez így nem igaz mert azok nem az én döntéseim voltak én teljesen mást döntöttem, és amúgy mindegy mit döntesz mindenképpen eljutsz a végéig.
MerlinW
"A könyveket ne vedd ide."
Ezt csak azért hoztam fel mert van ami abban volt megmagyarázva másképpen meg sem tudod miért is történt másképpen mint amit te döntöttél.
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
[merlinw.org]
[merlinw.org]
A játék nem a legvégsõ átvezetõ videóról szól bassza meg... 45+ órát beleöltem a játékba, és az igazat megvallva nem az maradt meg bennem legjobban, hogy mit láttam a legvégén, mert számítottam rá, hogy valami ilyen lesz, hanem az maradt meg bennem, ahogy odáig eljutottam, na az volt hatalmas élmény.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Egyébként így többször megnézve látszik, hogy a Relék
NEM tündérmesés happy end-et szeretnének ne tessék ezzel pedálozni csak azt hogy összefüggés legyen a dolgok közt és legyen befolyása a döntéseinknek. Aki azt érzi hogy van az még nem játszott igazi Rpg-vel.
Én magam részérõl szívesen láttam volna egy olyan véget is amiben folytatódik a ciklus úgy ahogy van.
Az egész történet legvége ugyan úgy fontos tényezõ mint az eleje és ez egyértelmûen össze lett csapva és aki ezt nem látja az nézzen körül jobban, attól még hogy csak 18 ezren szavaztak a hibás vége lehetõségre az 1 millióból nem azt jelenti hogy csak ennyien is vannak.
"Annyira rosszul zárják le a trilógiát, hogy azt tanítani kellene egy “hogyan ne”-kurzus keretein belül."
És itt csak idézni tudok egy elõttem írótól:
A befejezés egyik problémája az, hogy az utolsó pillanatban passzíroz ki egy nyuszit egy olyan kalapból, ami egyébként a színpadon sem volt. Ez nem egy “váratlan, meglepõ fordulat”, hanem egy rosszul, leginkább semennyire felvezetett ötlet, amit az utolsó pillanatban dobtak be az írók.
Ráadásul aztán kiderül, hogy a nyuszi az nem is nyuszi, hanem egy halálra nyúzott róka. Addig nyúzták, amíg belefért a kalapba. A játék befejezésekor kettõ (bizonyos feltételek teljesülése esetén három) fõ döntési lehetõségünk van, ami jelentõsen befolyásolja a Mass Effect univerzum jövõjét. Csakhogy ezeket a típusú döntéseket már láttuk más játékokban. Ezek annyira felismerhetõek, hogy le sem írom a játékcímet, ami beugrott – mert a cím önmagában elspoilerezné a Mass Effect 3 végét.
Az utolsó 5-10 perc egész egyszerûen teljesen idegen a Mass Effect univerzumtól, és egyébként logikailag is nagyon sok sebbõl vérzik, bármelyik opciót is választjuk.
A legrosszabb az az egészben az, hogy mindegyik döntés teljes mértékben értelmetlenné tesz minden egyéb, korábbi döntést – a trilógia teljes cselekménye során.
A végére: ahol, ha másképp nem is, legalább egy-egy rövid szöveggel megemlékeztek a fõhõs cselekedeteinek hosszútávú kihatásáról, a játék esetében elvártam volna egy ilyen típusú boncolgatást,de még csak szöveges leírást sem kapunk.
A kettõ vagy három végkimenetelt gyakorlatilag nem befolyásolja semmilyen korábbi cselekedetünk, legfeljebb apró különbségeket láthatunk a végsõ animációban. Egyébként a végsõ döntéshez vezetõ csatára sem hatnak a korábbi cselekedeteink.
Hatalmas történetbéli és háttértörténeti problémák, amiket ha nem vetted meg a Dlc-et és a könyveket nem fogod érteni, legalább belerakhatták volna a 3-ba leírásként. Ja és nem is beszélve arról a tényrõl hogy az egyben hozott döntéseinket egyszerûen semmisé tették és van hogy meg sem magyarázzák miért csak kamilázol hogy te nem így döntöttél akkor most mi van?
Ami a legrosszabb az a döntéseink semmibevétele, továbbá hogy nem tudjuk meg a következményeket, szinte senkirõl.
HADD DÖNTSEK már én ha szivárvány felhõs rózsaszín világú véget akarok azt ha teljes katarzist azt és ha valami kettõ közötti átmenetet azt.
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
\"Egy gy?r? mind fölött\"
[merlinw.org]
Hogy mi történik, ha a szintézist választod Joker és EDI együtt lépnek ki a hajóból, ezzel jelképezve organikus és szintetikus egyesülését. Az egész játékra visszatekintve ez a motívum (Joker+EDI) ezt képviselte, az együttélést.
A Reaper-ek (és mindne egyéb gépi) elpusztítása után ugye nincs EDI. Helyette a Protheán lépett ki (harmadiknak). Aki az egész játékban a szintetikusok könyörtelen elpusztításáért állt ki. Számára a szintetikus természet ellenes, elpusztítani mindet, nincs más út.
Az irányítod a Reaper-eket befejezésnél pedig megintcsak EDI lép ki (harmadiknak), nem Jokerrel együtt, tehát életben maradt a szintetikus élet, de az együttmûködés korántsem biztos.
E mellett nálam mind3 befejezésnél Tali volt még ott. Gondolom ez mindenkinél az akivel a románcot folytattuk (Talival "jöttem össze"). Nyilván ez Shep személyes álma, célja, hogy akit szeret a legjobban, az túlélje és ott legyen a végén az újrakezdésnél.
Valószínûleg rátapintottál a lényegre. Nálam az számít párbeszédnek, ha kattintgatni is tudok. A pármondatos dumák jó hogy vannak, de több felelet-választós résznek jobban örültem volna.
Ezt találtam, ami leírja, hogy milyen ratingnél milyen befejezést ad, de a hajóról nem ír:
Here is what the strategy guide says so if you don't wanna know don't read this comment. If Collector Base was saved:
If your readiness ratting is below 1,750 points, Earth is destroyed regardless of the choice to destroy the Reapers or become one.
1,750 rating, if you choose to destroy the Reapers, Earth is destroyed.
2,050 rating, if you choose to become a reaper, Earth is saved.
2,350 rating, if you choose to destroy the reapers Earth is devastated but still there.
2, 650 rating, if you choose to destroy the reapers, earth is saved.
2,800 rating, you're able to create synergy between organics and synthetics, saving earth and the galaxy..
4,000 rating, if you choose to destroy the reapers and "saved" Anderson, shepard Lives
5,000 rating, if you choose to destroy the reapers and did not "save" Anderson, Shepard Lives
If the collector base was destroyed.
Below 1,750 rating, earth is destroyed regardless of what you choose.
1,750 rating, if you choose to become a reaper, earth is destroyed.
1,900 rating, if you choose to destroy the reapers earth is devastated but still there.
2,350 rating, if you choose to become a reaper earth is saved.
2,650 rating, if you choose to destroy the reapers, earth is saved.
2,800 rating,you are able to create synergy between organics and synthetics, saving earth and the galaxy.
4,000 rating, if you choose to destroy the reapers and "saved" Anderson, Shepard lives.
5,000 rating, if you choose to destroy the reapers and did not "save" Anderson, Shepard lives.
There is a special rewward available only to players who have imported a save from ME2 with the Prejek Paddle Fish purhased by Commander Shepard. If the Prjeck Paddle Fish survives through all of ME3 and ME3 New Game Plus, visit Liara's quarters aboard the Normandy for a very special intel bonus.**
Én azt sajnálom, hogy az 1. rész még rendes sci-fi volt, a 2-3. rész már átment ilyen star wars-os sci-fi fantasy-ba. Én a "kék" befejezésbõl kaptam a "jó" verziót és a "piros" befejezésbõl a "rosszat". A kék/jó tetszett, a piros/rossz rohadtul nem. A "zöld" befejezést megnéztem youtube-on, de azt nem nagyon értem.
Amúgy meg túl sok battlestar galactikát néztek az írók, a végsõ párbeszédbõl legalábbis ez jött le...
Annyira nem volt vészes, de egy következõ résznek vagy mass effect mmonak rohadtul nem látom értelmét a jövõben ezek után.
Mindenesetre a jövõben messzire elkerülöm a bioware játékokat, mindig elkúrnak valamit a folytatásaikban.
http://youtu.be/4v8qae11_-M
Speciel engem anno a Gyûrûk Ura trilógiát olvasva is kicsit hiányérzetem volt, mert Frodó túlélte. Pedig az tündérmese volt és mégis.
2. Az amcsik (és nyugat) hozzá van szokva a Hálivúdi szennyhez. Nevezetesen, hogy a hõs megbassza a jó nõt, szanaszét gyepálja a hiper-szuper erõs fõellenséget, majd megint megbassza a jó nõt és elmegy a hawaii szigetekre boldogan élni, amíg meg nem hal. A Mass Effect univerzum abszolút nem ezt sugallta (és a való világ sem ilyen!!).
Ja, tényleg keveset beszéltek...
Én James pl kétszer (vagy háromszor?) tudtam beszélgetni küldi után, egyszer amikor elgyepálhattuk duma közben, a másik a felelgvárban.