Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seth
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
nem a fejlett civilizációk pusztulnak ki, hanem a szintetikus élõlények

PSN ID.: Beegabor

Ahogy mondtam nem akarok vitatkozni a végérõl. Tudod miért? MERT NEM AKARLAK MEGGYÕZNI! Errõl vitatkozni kb olyan mintha tökfõzeléket hoznának a menzána, amit te szeretsz én meg nem. Szerintem és nagyon sok másik embernek, nem tetszik a vége, és csalódott. PONT! Ne akarj már meggyõzni szerinted miért kurva fasza a vége. Nem fog menni.
Ez van ezt kell szeretni. Ha csinálnak egy Ending DLC akkor örülök, ha nem akkor sem tudok mit tenni.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

IJIazz
De a Föld sorsára nézem csak 3 lehetõség van, ha a Reaperek elpusztítása mellett döntesz:
-megmenekül
-megmenekül, de nagyon romokban van
-elpusztul

A videókban van a végén ez így van megoldva:
-a robbanás hulláma csak a reapereket nyírja ki, a Big Ben és a katonák túlélik
-a hullám megrogyasztja a Big Ben-t, a katonák elégnek
-elpusztul minden, ami az útjába kerül

A kérdés változatlan: Mi köze ennek ahhoz, hogy mekkora sereget gyûjtöttünk?

Ezért gagyi az ME3:

Pluskast
Amikor a számítógép felajánlja, hogy ugye egyik esetben átveszi az uralmat a reaperek felett de meghal, a másik esetben pedig kiírt minden fejlett civilizációt bele értve a reapereket is. Ezután ugye lemegy az intró illetve a készítõk névsora és a végén bejön egy kis intró ahol az öreg fószer beszél a kölkéhez. De ugye ha a megsemmisítést választod, akkor azt látod, hogy kipusztúl az élet a földön illetve mindenütt a galaxisban, ahol fejlett civilizáció volt.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Persze, hogy elmondhatod. Azzal van a baj, ahogy mondod. Mindenkinek neki támadsz, pedig nem igaz, hogy ezt nem tudod más hangnemben. Igazad van sok mindenben, de akkor se kellene neki támadni, és mindennek lehordani azt akinek nem tetszik a vége.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Mi? Melyik választással? Ilyenrõl még nem hallottam...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

3 fajta? Néhány hsz.-el lejjebb az egyik Spoilerben elég sok kombinációt olvastam...

Here is what the strategy guide says so if you don't wanna know don't read this comment. If Collector Base was saved:

If your readiness ratting is below 1,750 points, Earth is destroyed regardless of the choice to destroy the Reapers or become one.
1,750 rating, if you choose to destroy the Reapers, Earth is destroyed.
2,050 rating, if you choose to become a reaper, Earth is saved.
2,350 rating, if you choose to destroy the reapers Earth is devastated but still there.
2, 650 rating, if you choose to destroy the reapers, earth is saved.
2,800 rating, you're able to create synergy between organics and synthetics, saving earth and the galaxy..
4,000 rating, if you choose to destroy the reapers and "saved" Anderson, shepard Lives
5,000 rating, if you choose to destroy the reapers and did not "save" Anderson, Shepard Lives
If the collector base was destroyed.

Below 1,750 rating, earth is destroyed regardless of what you choose.
1,750 rating, if you choose to become a reaper, earth is destroyed.
1,900 rating, if you choose to destroy the reapers earth is devastated but still there.
2,350 rating, if you choose to become a reaper earth is saved.
2,650 rating, if you choose to destroy the reapers, earth is saved.
2,800 rating,you are able to create synergy between organics and synthetics, saving earth and the galaxy.
4,000 rating, if you choose to destroy the reapers and "saved" Anderson, Shepard lives.
5,000 rating, if you choose to destroy the reapers and did not "save" Anderson, Shepard lives.
There is a special rewward available only to players who have imported a save from ME2 with the Prejek Paddle Fish purhased by Commander Shepard. If the Prjeck Paddle Fish survives through all of ME3 and ME3 New Game Plus, visit Liara's quarters aboard the Normandy for a very special intel bonus.**

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Pluskast
Hááát az egyik esetben még talán, de a másik esetben....... Nem igazán tudom elképzelni. Sõt kicsit furcsáltam ilyen értelemben a végkifejletet is.
Nevezetesen, a vén tata hogyan tud mesélni Sheperdrõl, amikor az egyik választásoddal kiírtod az egész univerzumot

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Igen, csak a magas war asset-ek ellenére, Londonban játszva, végig arra számítottam, hogy még a Citadel sugár elõtt vége lesz és meghalunk. Fel is nyögtem hangosan, hogy igen erre számítottam, mikor Harbinger sugara elkapott. Aztán persze mégis folytatódott.
"Ha egyszerûen beolvasztották volna a 3 végkifejletbe semmivel sem lett volna több, mint írtam nem kérek video-s véget minden csip-csup dologról, elég némi leírás is."

Aha, persze, akkor meg az lett volna a baj.

"Ez így nem igaz mert azok nem az én döntéseim voltak én teljesen mást döntöttem, és amúgy mindegy mit döntesz mindenképpen eljutsz a végéig."

Wut? Arról ki tehet, hogy a kistesód nyomogatta helyetted az egérgombot? Vagy most mire gondoltál? Az egész játék során és a legvégén is Te döntesz. És még szép, hogy mindenképp eljutsz a végéig, különben mi értelme lenne a játéknak... Az számít, hogyan jutottál el a végéig!

Azért Shepard elég rendesen szórta a magvait meg egypár Reapert is kinyírt <#idiota><#idiota>

IJIazz
Akkor ezt magyarázd el nekem légyszíves:
Ha a reaperek elpusztítása mellett döntünk az EMS-nek mi köze van, hogy a piros robbanás miket pusztít el?! Mert 3 fajta videó van ehhez a befejezéshez.

xblades
"Ha olyan befejezéseket csináltak volna, hogy azt a rengeteg változót is integrálják, akkor szerinted hány lemezre tudták volna rápréselni a sok változós jeleneteket?"

Ha egyszerûen beolvasztották volna a 3 végkifejletbe semmivel sem lett volna több, mint írtam nem kérek video-s véget minden csip-csup dologról, elég némi leírás is.

"Nem lett értelmetlen egyetlen döntésed sem, mert azokkal jutottál el idáig."

Ez így nem igaz mert azok nem az én döntéseim voltak én teljesen mást döntöttem, és amúgy mindegy mit döntesz mindenképpen eljutsz a végéig.

MerlinW

"A könyveket ne vedd ide."

Ezt csak azért hoztam fel mert van ami abban volt megmagyarázva másképpen meg sem tudod miért is történt másképpen mint amit te döntöttél.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Nem hát, csak burkoltan, a jobbik esetben. Meg folyamatosan azt hallom: Légyszi ne írd le a véleményed! Légyszi légyszi légszi! Kicsit felcseszõdtem már, bocs.

MerlinW
Kilátástalan háborúban, totális túlerõvel szemben majdhogynem egyedül mi vezéreljen, ha nem a remény?😊

[merlinw.org]

Na, hát épp ez az. Ha olyan befejezést csinálnak, amiben valakinek ez van, valakinek az, de nincs egy közös pont sem, akkor azzal nem lehet mit kezdeni. Így tudjuk hogy a Reaperek és a Relék kilõve. De van egy pár elképzelésem, hogyan lehetne folytatni...

MerlinW
Amilyenben te😊 Bár többnyire még akkor sem faszoznak, meg hülyéznek.

[merlinw.org]

MerlinW
Lesz új rész az majdhogynem biztos. Már a ME2 idején mondták hogy, ha a bevétel is úgy akarja, már megvan a köv. 2-3 rész forgatókönyvének terve. Valamint ME3 megjelenése elõtt is figyelmeztettek, hogy tartsuk meg a mentéseinket.

[merlinw.org]

Hozzám milyen stílusban írnak?

"Szerintem a játék vége nem ott kezdõdött, amikor felértünk a Citadelre, hanem bõven az elõtt."

Már az egész londoni harc azt sugallja, hogy hiába próbálkozunk, semmi értelme, reménytelen az egész. Csak az érzelmek és a "csakazértis" visz tovább.
Hogyne lenne értelme: Mindenkit kinyírsz, más döntéseket hozol, akkor a ME3 során másokkal találkozol, sok dolog máshogy alakul, itt nem kapsz segítséget, ott meg kapsz.

A játék nem a legvégsõ átvezetõ videóról szól bassza meg... 45+ órát beleöltem a játékba, és az igazat megvallva nem az maradt meg bennem legjobban, hogy mit láttam a legvégén, mert számítottam rá, hogy valami ilyen lesz, hanem az maradt meg bennem, ahogy odáig eljutottam, na az volt hatalmas élmény.

MerlinW
ME3 karakterimport képernyõjén írja miket vesz figyelembe a karakterek túlélését és a DLC-k meglétét leszámítva.

[merlinw.org]

MerlinW
Ebben a témában nagyrészt egyetértek veled (mi a fene), csupán az alpári lekezelõ stílusod nem tetszik senkinek. Ezzel a stílussal nem várhatod el, hogy bárki is komolyan vegyen.

[merlinw.org]

Ne zavarjon. A Mass Effect története lezárult, valahogy le akarták zárni, ez nem volt titok. Így, hogy univerzálisan minden befejezésben elpusztultak a relék, nagyobb esély van, hogy a jövõben lesz valami folytatás, mert univerzálisan lehet feltételezni, hogy az élet a Mass Relay technológia nélkül fejlõdik majd tovább más irányba. A kreditek utáni rövid videó is ezt erõsítette meg bennem. Bár nem biztos, hogy lesz új játék, szerintem pont azért lett kész, végleges befejezése az egész játéknak, mert megsemmisültek...

na, igen, ezek miatt az elsõ 2 részt nem is érdemes újra megcsinálni 100%-ra. pont most van egy karakterem, akivel még csak me2-ben tartok, suicide misson elõtt. erõsen gondolkodom rajta, hogy ne csináljam meg vele az összes küldetést, mert értelme nem lesz a me3-ban 😞 pedig az elsõ részt majdnem 100%-ra csináltam meg (egy bug miatt), vele szerettem volna az összes részt maxra megcsinálni... de asszem, hogy hagyom a francba.
MerlinW
A könyveket ne vedd ide. Azok a játék alapján inspirált regények. Nincs Lucasfilm féle cenzúra, teljesen független a játék forgatókönyvének írójától. Megkockáztatom, hogy senki sem olvasta BW-nél. (Amivel nincs is gond, hiszen nagyon középszerû könyvsorozat lett - nem tudom miért kapta Karpyshyn a NYTB-t, de a ME könyvtrilógia citromdíjat érdemelne). Egyébként a kritikusok is mind írták, hogy a könyveket azoknak ajánlják, akik nem játszottak a játékkal, mert totális ellentmondások vannak benne.

[merlinw.org]

Na most üljél le, és gondolj bele: Ha olyan befejezéseket csináltak volna, hogy azt a rengeteg változót is integrálják, akkor szerinted hány lemezre tudták volna rápréselni a sok változós jeleneteket? Mellesleg elképesztõ munka is lett volna összefüggõ, nem pedig összevágott részjelenetekbõl álló videót csinálni. A vége lezárta a szériát. Nem lett értelmetlen egyetlen döntésed sem, mert azokkal jutottál el idáig. A döntéseidet bõven kiérezhetted még a legvégsõ jelenet elõtt. A legvége, a kisgyerekkel pedig meglepõ volt, de csomó dolgot megmagyaráz (az elsõ, ami az eszembe jutott, a Klencorys dolog volt). Ez a baj, sokan irreális elvárásokkal álltak neki a végsõ jelenetnek. Szerintem a játék vége nem ott kezdõdött, amikor felértünk a Citadelre, hanem bõven az elõtt.

Hoppá ilyen befejezés is van?

Egyébként így többször megnézve látszik, hogy a Relék
nem szupernovaként robbannak fel, hanem csak "simán". Tehát a csillagrendszerek megmaradnak.
Ezt meg honnan vetted?
Csak annyit vártam volna, hogy a relék megmaradnak. Hogy ki hal meg és ki éli túl vagy ki él boldogan és ki nem az már nem nagyon izgatott volna. Az univerzumnak annyi. Maradt az FTL, de az utazás évekig vagy évszázadokig is tarthat, a fajok birodalmai széthullottak, vagy legalább is a kapcsolattartás nagyon leredukálódott, max kommunikálni tudnak. A kolóniák többsége fizikailag elszigetelõdött egymástól. Persze a fajok megmenekültek, Shepre mindenhol hõsként emlékeznek és van remény, hogy egy nap sikerül új reléket építeni, de epilógus nélkül ez a verzió elég keserû. Engem ez zavar.
Hol nem Happyend az, hogy a Reaperek nincsenek többé, vagy már nem veszélyesek? Hol nem Happyend az, hogy a szintetikusok és az organikusok egyesülhetnek az élet legfejlettebb formájában? Hol nem Happyend az, hogy a Föld és minden más faj is megmenekült? Az a baj, hogy egy nagy faszságot, egy giccs, klisé és undor özönt akarsz befejezésnek, ami abszolút nem illett volna a játék hangulatához. Mellesleg Shepard sem hal meg feltétlenül. A befejezések egyszerre drámaiak, egyszerre happiendek is, pont a megfelelõ elegyben. Ja, és Te meg kérlek szépen ne mondd meg, hogy én mit ne csináljak. Nem mondhatom el a véleményem? Vagy csak pusztán nem tetszik, hogy kiigazítalak és rámutatok a faszságaitokra?

xblades
Teljesen egyetértek az elõttem szolokhoz NEM a végsõ döntésekkel és azok kifejletével van a baj a legtöbb nemtetszését nyilvánítónak és nem azzal hogy meghal-e vagy nem a fõhõs a végén.

NEM tündérmesés happy end-et szeretnének ne tessék ezzel pedálozni csak azt hogy összefüggés legyen a dolgok közt és legyen befolyása a döntéseinknek. Aki azt érzi hogy van az még nem játszott igazi Rpg-vel.
Én magam részérõl szívesen láttam volna egy olyan véget is amiben folytatódik a ciklus úgy ahogy van.
Az egész történet legvége ugyan úgy fontos tényezõ mint az eleje és ez egyértelmûen össze lett csapva és aki ezt nem látja az nézzen körül jobban, attól még hogy csak 18 ezren szavaztak a hibás vége lehetõségre az 1 millióból nem azt jelenti hogy csak ennyien is vannak.
"Annyira rosszul zárják le a trilógiát, hogy azt tanítani kellene egy “hogyan ne”-kurzus keretein belül."

És itt csak idézni tudok egy elõttem írótól:
A befejezés egyik problémája az, hogy az utolsó pillanatban passzíroz ki egy nyuszit egy olyan kalapból, ami egyébként a színpadon sem volt. Ez nem egy “váratlan, meglepõ fordulat”, hanem egy rosszul, leginkább semennyire felvezetett ötlet, amit az utolsó pillanatban dobtak be az írók.

Ráadásul aztán kiderül, hogy a nyuszi az nem is nyuszi, hanem egy halálra nyúzott róka. Addig nyúzták, amíg belefért a kalapba. A játék befejezésekor kettõ (bizonyos feltételek teljesülése esetén három) fõ döntési lehetõségünk van, ami jelentõsen befolyásolja a Mass Effect univerzum jövõjét. Csakhogy ezeket a típusú döntéseket már láttuk más játékokban. Ezek annyira felismerhetõek, hogy le sem írom a játékcímet, ami beugrott – mert a cím önmagában elspoilerezné a Mass Effect 3 végét.

Az utolsó 5-10 perc egész egyszerûen teljesen idegen a Mass Effect univerzumtól, és egyébként logikailag is nagyon sok sebbõl vérzik, bármelyik opciót is választjuk.
A legrosszabb az az egészben az, hogy mindegyik döntés teljes mértékben értelmetlenné tesz minden egyéb, korábbi döntést – a trilógia teljes cselekménye során.

A végére: ahol, ha másképp nem is, legalább egy-egy rövid szöveggel megemlékeztek a fõhõs cselekedeteinek hosszútávú kihatásáról, a játék esetében elvártam volna egy ilyen típusú boncolgatást,de még csak szöveges leírást sem kapunk.
A kettõ vagy három végkimenetelt gyakorlatilag nem befolyásolja semmilyen korábbi cselekedetünk, legfeljebb apró különbségeket láthatunk a végsõ animációban. Egyébként a végsõ döntéshez vezetõ csatára sem hatnak a korábbi cselekedeteink.

Hatalmas történetbéli és háttértörténeti problémák, amiket ha nem vetted meg a Dlc-et és a könyveket nem fogod érteni, legalább belerakhatták volna a 3-ba leírásként. Ja és nem is beszélve arról a tényrõl hogy az egyben hozott döntéseinket egyszerûen semmisé tették és van hogy meg sem magyarázzák miért csak kamilázol hogy te nem így döntöttél akkor most mi van?

Ami a legrosszabb az a döntéseink semmibevétele, továbbá hogy nem tudjuk meg a következményeket, szinte senkirõl.
HADD DÖNTSEK már én ha szivárvány felhõs rózsaszín világú véget akarok azt ha teljes katarzist azt és ha valami kettõ közötti átmenetet azt.
És az hogy én dönthetek a teljes kiirtásról (amiben a többi MI nem tudom hogyan pusztul bele), a teljes egybeolvadás és az irányítás átvétele a reaperek közt az nem az.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Nem tudom, nekem is tetszett, amikor úgy kiszálltak a Normandyból, tudva, hogy nincs többé Mass Relay technológia, belegondolva, hogy most minden új irányba indulhat el, nyugodtan, tudva, hogy nincsenek többé ciklusok sem.

PARES!
Kérlek szépen ne csináld ezt. Kérlek fogadd el, hogy rengetegen vannak akik happy endet akartak(jó magam is közéjük tartozok, nevezz trollnak). Te örülhetsz, hogy tetszett a vége. Magam részérõl úgy gondolom, hogy mindkét végletnek is szerepelnie kellett volna, hogy tényleg az überfasza játék legyen, ami mindenkinek tetszik, és mindenki maximálisan elégedett lehet vele. Én nem azért közdöttem a játékban, hogy a végén csak olyan döntést hozhassak, amivel értelmetlenné teszem néhány korábbi döntésemet. Nem azért teremtettem békét a quarianok és a geth-ek között, hogy "csak" pontszámok legyenek a war assets képernyõn, és végén a relék pusztulása miatt Tali soha se láthassa többet az anyabólygólyát(pedig szegény,hogy eltervezte már, hol lesz a háza). Persze végig a túlélésért küzdöttünk, de igazán megadhatták volna az esélyt egy happy endre.A végén meg olyan választásokat adjanak elénk, amik ellen valamilyen formában végig küzdöttünk.TIM ellen küzdöttünk az irányítás ellen, küzdöttünk, hogy a gethek megmaradjanak, béke legyen, és küzdöttünk az ellen, hogy a reaperek magukba olvasszanak minket.Látom én ezeknek a súlyát, és jelentõségét, de akkor sem tetszik.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

MerlinW
Nekem speciel nem fog hiányozni Shep egy esetleges újabb részben. Gyakorlatilag 0 karakterleírása volt végig, inkább foglalkoztak a társakkal, egyebekkel. Tehát abszolút nem állt közel hozzám a karakter, nem egy Ezio Auditore - érdekes, ott senki sem volt felháborodva - 😊

[merlinw.org]

Még a Normady-ról, megnéztem mind3 befejezést.

A végén mikor Joker menekül és lezuhannak. Ez szerintem abszolút szimbólikus. Sõt ez már a credits utáni Stargazer ürge meseszövésével kapcsoltam össze.

Hogy mi történik, ha a szintézist választod Joker és EDI együtt lépnek ki a hajóból, ezzel jelképezve organikus és szintetikus egyesülését. Az egész játékra visszatekintve ez a motívum (Joker+EDI) ezt képviselte, az együttélést.
A Reaper-ek (és mindne egyéb gépi) elpusztítása után ugye nincs EDI. Helyette a Protheán lépett ki (harmadiknak). Aki az egész játékban a szintetikusok könyörtelen elpusztításáért állt ki. Számára a szintetikus természet ellenes, elpusztítani mindet, nincs más út.
Az irányítod a Reaper-eket befejezésnél pedig megintcsak EDI lép ki (harmadiknak), nem Jokerrel együtt, tehát életben maradt a szintetikus élet, de az együttmûködés korántsem biztos.

E mellett nálam mind3 befejezésnél Tali volt még ott. Gondolom ez mindenkinél az akivel a románcot folytattuk (Talival "jöttem össze"). Nyilván ez Shep személyes álma, célja, hogy akit szeret a legjobban, az túlélje és ott legyen a végén az újrakezdésnél.
Olyanból volt annyi minimum, mint az elõzõ részekben. Csak most a kalibrálós duma helyett értelmes szöveget nyomatnak.

"Vagy nektek csak az számít párbeszédnek, amikor kattingathattok is valamire? Nekem az számít, amikor beszél valaki... Lehet itt a különbség..."

Valószínûleg rátapintottál a lényegre. Nálam az számít párbeszédnek, ha kattintgatni is tudok. A pármondatos dumák jó hogy vannak, de több felelet-választós résznek jobban örültem volna.
Tönkrevágja? Micsoda? Áhhh... A széria vége, a relék egybefüggnek a reaperek ciklusaival. Egyértelmû, ha az egyik megy, a másik sem marad úgy ott. Látod, happiendrõl beszélsz. Olyan befejezést szeretnél látni, amikor legyõzzük a reapereket és minden marad úgy, Shepard a Normandyn Ashley kúrogatva megy a távolba, a Földön megy az örömünnep és mindenki békésen él együtt, amíg meg nem hal. Bloaf.

sherlock1
Nálam miért nem jöttek ki a hajóból a végén? Az is a pontoktól függ?
Ezt találtam, ami leírja, hogy milyen ratingnél milyen befejezést ad, de a hajóról nem ír:

Here is what the strategy guide says so if you don't wanna know don't read this comment. If Collector Base was saved:

If your readiness ratting is below 1,750 points, Earth is destroyed regardless of the choice to destroy the Reapers or become one.
1,750 rating, if you choose to destroy the Reapers, Earth is destroyed.
2,050 rating, if you choose to become a reaper, Earth is saved.
2,350 rating, if you choose to destroy the reapers Earth is devastated but still there.
2, 650 rating, if you choose to destroy the reapers, earth is saved.
2,800 rating, you're able to create synergy between organics and synthetics, saving earth and the galaxy..
4,000 rating, if you choose to destroy the reapers and "saved" Anderson, shepard Lives
5,000 rating, if you choose to destroy the reapers and did not "save" Anderson, Shepard Lives
If the collector base was destroyed.

Below 1,750 rating, earth is destroyed regardless of what you choose.
1,750 rating, if you choose to become a reaper, earth is destroyed.
1,900 rating, if you choose to destroy the reapers earth is devastated but still there.
2,350 rating, if you choose to become a reaper earth is saved.
2,650 rating, if you choose to destroy the reapers, earth is saved.
2,800 rating,you are able to create synergy between organics and synthetics, saving earth and the galaxy.
4,000 rating, if you choose to destroy the reapers and "saved" Anderson, Shepard lives.
5,000 rating, if you choose to destroy the reapers and did not "save" Anderson, Shepard lives.
There is a special rewward available only to players who have imported a save from ME2 with the Prejek Paddle Fish purhased by Commander Shepard. If the Prjeck Paddle Fish survives through all of ME3 and ME3 New Game Plus, visit Liara's quarters aboard the Normandy for a very special intel bonus.**

Én azt sajnálom, hogy az 1. rész még rendes sci-fi volt, a 2-3. rész már átment ilyen star wars-os sci-fi fantasy-ba. Én a "kék" befejezésbõl kaptam a "jó" verziót és a "piros" befejezésbõl a "rosszat". A kék/jó tetszett, a piros/rossz rohadtul nem. A "zöld" befejezést megnéztem youtube-on, de azt nem nagyon értem.
Amúgy meg túl sok battlestar galactikát néztek az írók, a végsõ párbeszédbõl legalábbis ez jött le...
Annyira nem volt vészes, de egy következõ résznek vagy mass effect mmonak rohadtul nem látom értelmét a jövõben ezek után.

Mindenesetre a jövõben messzire elkerülöm a bioware játékokat, mindig elkúrnak valamit a folytatásaikban.

http://youtu.be/4v8qae11_-M

Hol mondtam én, hogy a szériának vége, vagy hogy baj, hogy Shep története nem folytatódik tovább <#fejvakaras>. Csak annyit mondok, hogy emiatt, olyan változás történt be a az ME univerzumban, ami tönkrevágta az egészet és ez nekem meg pár (jó sok) embernek nem tetszik. A spoiler gombot elbasztam, beismerem, de nem én voltam az elsõ, nem tudom miért csak én lettem megszólva.
Sokakat felháborít, hogy a végén Shep meghal.
Speciel engem anno a Gyûrûk Ura trilógiát olvasva is kicsit hiányérzetem volt, mert Frodó túlélte. Pedig az tündérmese volt és mégis.
Te nem kritizálsz, csak valótlanságokat állítasz, meg hülyeségeket, már bocs... Hogy hogy az Istenbe nem veszitek észre, hogy sokkal több és sokkal jobb interakció volt a csapattársakkal, mint az elõzõ részekben, egyszerûen képtelen vagyok megérteni. Az még hagyján, hogy az ME1 párbeszédek az harmadik rész nagyjából 1/20-át teszik ki, de még a második részben sem lehetett ennyit a Normandyn beszélni a csapattársakkal. Jó mondjuk a második részben mindenki külön küldetést kapott, de akkor is. Vagy nektek csak az számít párbeszédnek, amikor kattingathattok is valamire? Nekem az számít, amikor beszél valaki... Lehet itt a különbség...

1. Úgy látom fingot nincs mi az a "dráma".
2. Az amcsik (és nyugat) hozzá van szokva a Hálivúdi szennyhez. Nevezetesen, hogy a hõs megbassza a jó nõt, szanaszét gyepálja a hiper-szuper erõs fõellenséget, majd megint megbassza a jó nõt és elmegy a hawaii szigetekre boldogan élni, amíg meg nem hal. A Mass Effect univerzum abszolút nem ezt sugallta (és a való világ sem ilyen!!).

Az elõzõ részekben többet lehetett dumálni mindenkivel. Volt olyan, akivel még egy fõküldetés után sem tudtam beszélni. Tényleg jó, hogy mászkálnak a csapattársak, meg beszélnek egymással, de akkor sem lett jobb a párbeszédrendszer mint eddig. Persze én hülye vagyok ehhez, hiszen aki kritizálni mer az nem normális 😊
Erre csak annyit tudok mondani, hogy nagyon ügyes vagy... Mellesleg réges rég érthetõen megmondták, hogy ez Shepard történetének vége lesz. Az, hogy megtörténik az a bizonyos dolog, nem jelenti azt, hogy az egész széria most már halott, lásd a kreditek utáni bejátszást is. Nem utolsó sorban pedig jó, hogy ilyen ügyesen használod azt a kibaszott nagy gombot itt a szövegdoboz fölött, amit SPOILER-nek hívnak...

Szerintem akkor Te nem figyeltél, és szépen végigrohantál a játékon. James is kommentált minden küldetést, és nem csak egy mondattal...

Mars, Normandy Box, Pilótafülke, Citadel többször is, kapásból ennyi jut hirtelen eszembe, plusz ott van az, amikor mondjuk Javikkal beszélgetett, Garrussal többször is...

Ja, tényleg keveset beszéltek...

Prince23
Szerintem te ezt direkt csináld, mert marhára nem így volt, vagy nem tom te mivel játszottál, de lehet csak képzelõdöl 😄

Én James pl kétszer (vagy háromszor?) tudtam beszélgetni küldi után, egyszer amikor elgyepálhattuk duma közben, a másik a felelgvárban.

Pontosan ez zavar engem is. Nem játszottam még végig a játékot, de sikerült belefutnom a spoilerekbe, úgyhogy képben vagyok, hogy mi a vége. Csak kellett volna egyetlen egy olyan befejezési lehetõség, hogy a reléhálózat megmarad. Ez így nagyon keserû szájízt ad az egésznek. Nem vagyok híve a happy endingeknek, nem zavar, ha egy kicsit árnyaltabb vége van egy történetnek, de ezzel gyakorlatilag az egész ME univerzumot kiherélték. De ha lenne egy pár perces epilógus, hogy kivel mi történt ezután még ez sem zavarna.
szomferi
überkonzol, mobilx - 3300ft/1600 pont

AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB