Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

xblades
A reléknek azért kellett pusztulniuk mert az volt amin keresztül hatással tudtak lenni a fajokra, mivel nem fejlõdtek tovább más technologiával csak azt használták így könnyû volt õket elszeparálni valójában egy eszköz volt a kezükben amivel a saját kedvük szerint befolyásolhatták a dolgokat.
És ez nem jelenti az ûrutazás végét csak hosszabbá teszi az utazást a galaxis két távolabbi pontja közt. Nem ezek voltak az egyetlen naprendszerek közti utazás lehetõségei.
Galaxisok közti utazásról szó sem volt.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Sir Quno Jedi
Attól is függ, hogy mely döntésekre van egyáltalán lehetõséged és részleteiben így is eltérhetnek egymástól. A war assets * galactic readiness, meg a collector bázis életbenhagyás/vagy se, e kettõ tuti lényeges hozzá.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

HiPPoNaX
Annak talan lenne ertelme, ha kizarolag a Crucible-t erinto war assets erteknek lenne koze a dologhoz, elvegre ha kevesen dolgoztak rajta, akkor esetleg silanyul rakhattak ossze es rosszul sulhet el a moka. De mi koze a dolognak X faj flottajahoz, a tulelo karakterekhez, stb?

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Jakuza001
Valahogy nem jott at nekem, hogy a war assetsnek ebben a formaban mi ertelme van.

Sir Quno Jedi

Én ugyan mág nem toltam végig, még csak most végeztem az asari templommal és most fújták meg a beaconból az adatokat az orrom elõl. :D

DE sokat olvastam mindenfelé az endingekrõl. Nos voltak várható dolgok:

- A relérendszernek mennie kellett, ez nyilvánvaló, viszont mivel minden faj használja már a mass effect field technikákat amúgyis, nyilván idõvel újra tudják alkotni õket, immáron failsafe-fel, hogy ez sose fordulhasson elõ újra és mostmár önerõbõl (már ha az önerõ, hogy a technológiát majdnem készen kapták).

- Shepardnak meg kell halni, ez a vég, ez is világos, ahogy Mordin is meghalt az elveiért. Persze Szefinek van még esélye és túlélheti, hogy örüljünk neki, de ez lényegtelen. Nem az út vége a fontos, hanem maga az út.

- Jónéhány karakternek meg kellett halnia (pl. Thane), egy lezárásnak ez is része, reális is.

- A "catalyst" szvsz. nyilván egy "ember", nekem az elsõ említésétõl nyilvánvaló volt. Lásd ötödik elem, csillagkapuban a sarki õs bázis, amit O'Neill tudott irányítani, a Fringe, ahol Peter vezérelte a dimenzió "gépet", de ott a Deus EX:HR, sorolhatnánk. Nem lehet olyan hiperfegyót/istengépet készíteni, ami galaxis méretekben rendet tesz, csak úgy, ha valaki nem adja hozzá a saját elméjét/tudását. Ez afféle FF(friend or foe) elv, kell valaki, aki irányítja a folyamatot és el tudja különíteni az ellenséget a baráttól és a rosszat a jótól, a kívánatosat a szükségtelentõl.

- A reaperek nem "gonoszak", ez eddig is nyilvánvaló volt, de itt egyértelmûvé válik (pl. mikor beszélünk a haldokló reaperrel), hogy meggyõzõdésbõl teszik amit tesznek, afféle isteni hû szolgálókként. ERGÓ nem feltétlen kell elpusztítani õket, ahogy a getheket is megmenthetjük. Õk is intelligens létformák a maguk módján, így törekedni kell velük a "békés" megoldásra, bármi is az. Viszont ez áldozatokkal jár.

Nem hiszem, hogy a Bioware elbaszta volna a végét, csak nehéz kielégíteni az emberek ízlését és nem feltétlenül szükséges. Jó ez egy epikus scifinek. Lesz még folytatása a dolognak nyilván, DLC, új rész (max. Szsefi helyett másik fõszereplõvel) stb. bármit is mondjanak amúgy.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

xblades
Mert õ már az õvék ugymond tehát felemelték magukhoz a végsõ döntéshez mivel már elõre tudta hogy ad választási lehetõséget.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

koschwarz
multiban a banshee ellen mi a legjobb módszer? tapasztalatok? idegesítõbb még a fantomoknál is :D

\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"

vannak fura dolgok a végén... pl illusive man hogy kerül fel az állomásra? õ is átverekedte magát 1 millió reaperen?

JethroHUN
Teljesen jó, csak teljesen szarul van kivitelezve <#kuss>

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

edios
sziasztok,

1. én azt gondolom, hogy ez a befejezés teljesen jó.. ..lenne egy darab befejezésnek. csak egy döntésekre alapuló játéknál jogosan merül fel sokakban, hogy következetesen a befezésrõl is dönteni szeretnének, ez pedig jelenleg nincs így. (habár van egy minimális beleszólásunk, de alapvetõen ugyanazt az eredményt kapjuk)

2. nekem legszomorúbb élmény, hogy mindenképpen egy technológiai visszalépés lesz a végkifejlet, nem teljesen értem, hogy miért kell mindenképpen elpusztulniuk a mass relay-eknek. ugyanakkor több kérdést is felvet, mint például:

- most, hogy minden fenyegetés megszûnt, milyen gyorsan tudják visszaállítani a csillagközi/galaxisközi utazást? van erre valamilyen utalás esetleg könyvben vagy játékban, vagy a képzeletünkre van bízva? kb az összes jelentõs faj flottája és tudósai ott vannak a Földön, fejlett technológiával, elvileg nem kéne nagy kiesést okoznia. (picit fura volt a végén a kisgyerek és az apuka beszélgetése, olyan érzésem volt, mintha azt akarnák sugallni, hogy a csata után a fajok a repülés képességét is elvesztették, de hát nincs ilyenrõl szó. még ha az elpusztítós verziót választottuk, akkor se egyenlõ a szintetikus élet az ûrhajókkal.)
a normandy ugye naprendszerek között elhanyagolható idõn belül tudott közlekedni, mass relay-ek nélkül, ebbõl valamennyire következik, hogy egy másik galaxisba véges idõn belül el lehet jutni hasonló technológiával, ha esetleg mass relay építésnél szükséges elõször "gyalog" elmenni a kitûzött célhoz.

- a normandy miért és hová menekült a végén?

- a random bolygón lezuhant normandy túlélõi sorsát a képzeletünkre bízták az írók igaz? tehát lehet, hogy mérgezõ volt a levegõ, és 1 percen belül megfulladtak, esetleg nem volt ehetõ dolog az idegen bolygón, és éhenhaltak, vagy teljesen jól elvoltak, aztán néhány nap múlva felszedték õket egy mentõhajóval? ha nem hagytam semmit figyelmen kívül, akkor például egy szinte teljes happy end vég is beleképzelhetõ ilyen módon a piros választással: shepard túléli, felszedik, hõs, elmegy felkutatni a lezuhant normandyt, rátalál a szeretteire bumm! the end, csak ez már túl nyálas, hogy explicit mutassák :)

- miért írták páran azt, hogy shepard mindenképp meghal, amikor ez nincs így? :)

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

lassan maxos a readiness és újratolom a végét :D

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

HiPPoNaX
Ha a pusztitast valasztod, de nincs eleg war asseted, akkor elvileg nagyon csunyan sul el a dolog es a szintetikusokon kivul az organikusokat is kiirtod

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Pluskast
Ok ez lehetséges, de akkor arra mi a magyarázat, hogy a végintróban a harcoló katonák is meghalnak a tûzgömben ami végigsöpör az egész Földön, ami ráadásúl szemmel láthatólag az életet is kiírtja az egész földgolyón?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Seth
Shepard szintetikus, felélesztették a 2. rész elején,emlékszel? Van pár kritikus beültetése

PSN ID.: Beegabor

Fõleg azért mert Cerberus a 2. részben újjáépítette.

Pluskast
Hallgasd csak meg figyelmesen, hogy mit mond a kissrác., "even you are synthetric"! Szóval az emberiségnek is sanyi....

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Nálam is elõjött, de beállítottam, hogy rendszergazdaként indítom, megszûnt a hiba.

de én nem változtattam semmi tegnap óta :S

Ez nálam is elõjött, de csak akkor, ha játék indítása elõtt betettem egy fejhallgatót. Ha játék közben, vagy egyáltalán nem álltam át fejhallgatóra, volt hang.

annyira tudtam, annyira tudtam hogy nem úszom meg valami hiba nélkül a harmadik részt se....
az elsõ 2 résszel is volt mindíg valami bug, vagy problem, és ofc ezzel is...
tegnap felraktam, játszottam vele 2 órát, nem volt semmi gond, erre ma már nincs hangja... mikor elindul a bioware logó még szól, utána csönd.... csodás...

tapasztalt valaki hasonlót?

Nem tudom miért kell kiakadni ezen hogy a végén Shepard csak cammog, elvégre nem úszta meg egy karcolás nélkül a harcot Londonban. Az egész játékban végig lehet futkosni... ha már mindig az RPG-re hivatkozunk (és mégis futva közlekedünk még a Normandyn is) akkor fogadjuk már el hogy ha valakit "pofán lõ" egy reaper az nem fog futni.

Az élet gyenge kezdés után erõs visszaesés.

Fura hogy pikkeltek az illusive manre. Szerintem hihetetlen zseniális karakter még a végjátékot is beleértve.
Mindvégig morális határokat feszegetõ idealista, aki még azoktól is csak a megvetést kapta, akikért mindent megtett. Annyira célorientált, hogy még az sem zavarja ha a közeli ismerõsei közben elárulják. Hajlandó lepaktálni az ellenségeivel is ha épp annyira biztos a dolgában. Õ volt az egyetlen aki rájött a valóságra a reaperekrõl. Erre pont a vége elõtt kellett hogy elbukjon, és még a hullájába is belerúgnak egyet azzal, hogy esélye se lett volna elérni mindazt amiért mindent megtett, hiába volt mindvégig igaza. Jelentéktelen görcs? Én nem ezt éreztem egyáltalán.

lwb
Leírva szerintem nincs, bár katakterimportálásnál mintha lenne egy lista. Lényegében a történetben említést tesznek róla, hogy hogyan döntöttél.

lwb
5 év, de egyetértek. :) Lényegében két opcionális dlc, az me1-es rouge ai és az me2-s overlord az egyetlen alapja annak a gép vs. ember konfliktusnak, ami az egész mögött áll. Nagyon látszik, hogy a végén valamilyen okból témát váltottak. Ez nagy hiba volt. Engem nem zavar, hogy meghal Shepard, a DAO-ban is azt választottam, hogy a karakterem meghaljon. Az se segít, hogy 5000+ EMS-sel túléli Shepard a piros befejezést, mivel a vége egy rakás szar. A ME nem Deus Ex vagy System Shock, nem lehet az utolsó 5 percben egy egész más játékot csinálni valamibõl, ami nem az volt. Mintha a Star Wars végén kiderülne, hogy Luke az egészet csak képzelte, valójában egy elmegyógyintézetben kezelik és Darth Vader meg az uralkodó meg Leia és Ha is mind orvosok, akik neki rendezik az egész színjátékot. Attól, hogy két jó ötletet összerakunk, még nem lesz jó az eredmény.

chopin42
Hmm...nos 39 órám volt arra hogy rájöjjek:
Évekig 3 fos befejezésre vártam (van vagy 11, nincs lényeges különbség). Igazából a fos nem a legjobb szó. Olvasgattam korábbi hozzászólásokat, ahogy látom néhányan ugyancsak nem ezt várták. Személy szerint elvártam volna, hogyha már mindenkinek 3 rész óta nyalom a seggét, legalább kis esély legyen h nem döglök meg. Semmi értelme annak pl h szétlövöm azt a szart h megdögöljenek a szintetikusok és belesétálok a tûzbe...lol???
De a játék jó. Jó. Csak a vége olyan, mintha 10 perc alatt dobták volna össze. Most komolyan, ki a rák az a kis gyökér? Honnan jött? Miért csak ezeket választhatom. a Térköz relé miért pusztul. És...MIÉRT KELL ILYEN TETÛ LASSAN SÉTÁLNIA A NYOMORULT KARAKTERNEK??? Az Illusive man is az utolsó 10 percben olyan nyomorult kis jelentéktelen görccsé silányult...
Egyébiránt számomra a legizgalmasabb dolog az h ki építette és miért ezeket a gépeket, nos kábé a válasz olyan mintha azt kérdeznéd valakitõl: Mi a kedvenc színed? Nem a kék...kb ennyire lett a kíváncsiságom kielégítve. Szóval kár h ez lett 4 év és 3 rész eredménye. A végét leszámítva nagyon jó sztori, a lezárással van kicsit a gond...mintha a tejszínhab romlott lenne a torta tetején.

És az netán le van írva valahol hogy amit választottam, döntöttem az mivel jár? Hogy veszni hagytam-e a tanácsot az mivel jár. Ha netán élnek az mivel jár. Hogy az Overlord DLC-ben kinek adtam a gyereket stb.

PlayStation 4 Pro + UE 55 KS7000 SUHD+ Astro A50. Na de hol vannak a játékok?! ---> Nintendo Switch

lwb
Az eredeti befejezésnek sokkal több értelme lett volna. Lényegében egy 10 dolláros letölthetõ tartalomra (overlord), ami nem is volt olyan jó, alapozzák az egész végkifejletet. A mass relayk felrobbanása minden választásnál is érthetetlen. A pirosnál még OK, de a kék meg a zöld esetében? Ráadásul az Arrival megtanított minket arra, hogy a mass relay felrobbanása az egész rendszert elpusztítja: akkor most minden olyan rendszer, ahol volt relay, az halott? Ideértve a Földet és a naprendszert is?

lwb
Hát szerintem meg nem. Az egész játék vége olyan, minta egy másik brigád írta volna, mintha valaki véletlenül a Deus Ex 1 végét tette volna a ME végére. Igen, volt szó az organikus - szintetikus konfliktusról korábban. De volt még szó ezer másik konfliktusról. Sokkal nagyobb részletességben: pl. krogan genophage, humanity first rasszizmus, még a melegek jogai is erõsebben elõjöttek ennél. Lényegében a geth- qorian háborút elszámítva nem volt organikus/szintetikus konfliktus a glaxisban. Ami volt, azt a reaperek csinálták. Ez a bajom a végével, hogy egy olyan konfliktust old fel, ami nem is létezik. Shepard meg sem próbál érvelni, hogy hé bazmeg Catalyst, épp most békítettem ki a szintetikusokat a teremtõikkel, mirõl beszélsz? Csak simán elfogadja. Az indoctrinated teóriának lehet alapja, de szerintem az olyan Bobby Ewing kijön a zuhany alól dolog lesz, ha egyáltalán lesz.

:D
fontos döntések (sztem az 1bõl)
rachi, tanács, ashley/kaidan
2be a cerberus számít meg ugye h kik élnek a csapatodból a végén

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Sziasztok!

Leírná valaki, hogy az elõzõ részekbõl a döntések hogy hatnak ki a ME3-ban? Pl a collektor bázis felrobbantása az ME2 végén stb. Kit szabadítottál ki. Netán az ME1-es döntések.
csinálják.
Frankie87
Üdv Mindenkinek!

Magyarosítás mikorra várható? Van róla valami hír, hogy egyáltalán elkezdték-e, ki csinálja stb?

hát nemtom :D me2t 2x toltam ki insanen össz kb 70 óra alatt full dlc persze
itt meg a tiszta játékidõ kb 25 :D
mondjuk beteg fasz vagyok ilyen téren

nekem is a me2 több, mint 60 óra volt, az összes dlc-vel. ez meg 40, de csak azért, mert elbénáskodtam bizonyos részeket. mindkettõ normal fokozaton. talán me3 is majd az összes dlc-vel együtt lesz legalább 60 óra <#idiota>
nekem semmi bajom a befejezéssel, max annyi hogy a végén való totyorgós rész idegesítõ mer alig bírsz haladni

visszább olvastam hogy tuti lesz még kalandja Sheppardnak ez nem igaz mer bejelentették hogy az utolsó volt ez legyen akármilyen is a befejezés

viszont azt nem mondták hogy több Mass Effect game nem lesz :D szóval fõleg a 'sikert' látva tuti lehúznak róla még 1-2 bõrt

DLC szerintem is lesz, de inkább +csapattagokat tesznek be és több elérhetõ "war asset" lesz semmint alternatív befejezés
modnjuk én most kimaxolom a readinesst multiba és úgy futok neki újra

aki pedig az elejétõl (ME1) viszi az figyeljen arra hogy ne túl sok fajt írtson ki :D

amúgy a Paladin pisztoly brutál jó fasza fejelsztésekkel üt, spectre cucc és hasznos, viszont az érdekelne hogy ti milyen fegyókkal mentek 'küldetésbe' mer én a pisztoly-smg-sniper triót használtam és Adept voltam

cataflam02
Ezt olvassátok el !!! ez már tényleg kemény lenne.
Already posted this but think it drowned in a post storm some pages away:
Illusions usually let the mind do the work for them and let it decieve itself. This would explain why the confrontation with TIM plays out very similar as the one with Saren as Shepard thinks both had initially good intentions but got indoctrinated (if the dream starts before entering the citadel).
Andersons death then perhaps is a symbol for S. Believing for them to be to late.

Shepards own mind doing the main work also gives us an explanation on why the War Assets influence the endings. I think it would go like this:
The more readiness you have the higher Shepards determination and willpower are and changes the outcome Shepards deems possible.
On the different kinds of endings i think it's true that destruction frees him and control enslaves him but sythesis needs a much to high amount of war assets to be a bad outcome for him. It seems more like a back door his mind wants to show him, another way he could go to defeat the reapers.
(actually changed my mind on this part. I think new options are added the moment Shepards willpower (war assets) reaches a level where the cearlier choices won't work as intended anymore. so on low assets even with choosing destruction he would loose the mindbattle but reaching higher levels changes this. The same with control and perhaps even with synthesis.)

reason why he isn't shown alive afterwards: it would give away that it's not real too easily.
And he dies in all of the possibilities because he himself doubts that he will survive this.

Read about this theory of yours yesterday and afterwards i remembered some things:
- In an interview i stumbled upon it was hinted at by bioware staff that the playtime is about 50% more then ME 2 now that would get me to about 60h but ME3 capped out at around 30h.
- There was a lot of talk about wrong leads and us hunting for differen solutions when there is only one
So perhaps we not only didn't see the real ending but we still get half of the game at a later time and this waiting is a part of the experience. Except while on PC that wouldn't be much of a problem with Origin being needed to actually play the game (perhaps also a reason it's mandatory),
how would they do it on the 360? On the PS3 it could already be on disc, the space is there and there either is a timestamp which unlocks the content or you need a patch to do so...

Edit: Oh and don't know it's already said but after you return from entering the Geth server EDI says something along the lines of "how do you know you are in reality now?". If this theory is true it would make this statement one hell of a foreshadowing.

One more story

cataflam02
Én most csomó helyen olyat olvastam, hogy a játék vége után visszatesz a fõ küldetés elejére. Lehet hogy az egész vége, a földi csata stb = kuka :D És majd DLC-ben fog jönni, az igazi EPIC játék befejezés. Bár szerintem erre az esély egyenlõ a nullával. De még is milyen lenne már, ha tényleg így lenne.

One more story

Megnéztem jópár videót youtubeon a befejezésrõl. A normális minõségben, elejétõl végéig felvett videóknál szinte kivétel nélkül több volt a like mint a dislike. Köztudott hogy az elégedetlenkedõk mindig hangosabbak az elégedetteknél. Ha a panaszkodók nyomására semmissé tenné a mostani befejezéseket a Bioware valamilyen DLC formájában, akkor azzal pont a többséget szúrná tökön a kissebbség nyomására. El tudom képzelni hogy a végkimenetelt tovább boncolgatják valamilyen formában, de ehhez a halucinálós teóriához én nem fûznék sok reményt a helyetekben.

köszönöm a választ amugy nálam mindenki tulélte a masodik részt
Na már ebbõl is csináltak Hitler-Untergang videót:

http://www.youtube.com/watch?v=_qYm738hq1o

Haters gonna hate. <#eplus2>
Üdv
Ashely kórház
Nos amennyire tudom Asley mindenképpen kórházban köt ki de hogy kijön meghal vagy hogy jön ki az kérdéses... (a miértet ne kérdezd annyira nem néztem utána ép csak kis baráti társaságomban volt néhány eltérõ végig játszás)

Ashely Tali
Nekem mindketten ott voltak igaz én Liarával kavartam végig... hogy mire figyelj oda nem tudom ez egy RPG nem tudom mit szeretnél kihozni belõle (de pld gyanítom ha a 2. végén sokan halnak akkor sokmindenrõl lemaradhatsz a 3-ban

Az élet gyenge kezdés után erõs visszaesés.

Ki fog jönni. Ami történt vele az megakadályozhatatlan.
Elsõ: mindkettõ visszatér, és eldöntheted kivel akarsz kavarni.
A másodikra kérdéssel válaszolok: attól függ mit akarsz elérni az ME3-ban. A harmadikra nem tudok válaszolni. :)
sziasztok, én meg csak az elején járok azt szeretnem tudni hogy aschley ki jön a korházbol es újra csapat tag leszz vagy valahogy meg lehet akadalyozni hogy ez tötrténjen vele
Hello!
Lenne pár kérdésem.
Az elsõ hogy ha az 1. részben Ashley-vel kavartam a másodikba Tali-val akkor melyiket rakja be a 3-ba?
A második azoktól kérdezném akik már végig vitték a MS3-mat, hogy mit javasolnak mire figyeljek oda a teljes trilógia végig vitelekor. Most szeretném újra végig vinni az MS1-tõl az MS3-ig a játékot.
A harmadik pedig gondolom a már sokat ismételt kérdés lenne, hogy hogy áll a magyarítás?
Ez igaz. De nem változtat azon a tényen, hogy borzasztóan lehangoló.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

nekem sikerült megoldani, viszont nemtom hogy csináltam pontosan :D
Gerelt legyepáltam párszor és a reaper baset csináltam utoljára Rannochon

A Happy End-rõl egy angol szösszenet:

And while all the death and destruction did disappoint me, it still makes sense. You were fighting a war with ancient, ultra-powerful sentient spaceships. Did you really expect their defeat to be easy? That there wouldn't be massive consequences? You spend the whole game building hope that you might actually be able to pull it off. That you'll be able to beat the Reapers without any more losses. That there will be a happy ending.

But you're ending a galactic extinction cycle. We were naive to think there would be a happy ending to that. The happy ending is that the cycle is over. The Reapers are no more. Life is safe. That's the absolute best we had any right to expect.

Yes, it's disappointing. Yes, it's a downer. Losing all those people on the Citadel was devastating. Tali not being able to return to Rannoch is heart-wrenching. All those people stranded across the galaxy is tragic. But life will survive. That's all that matters.
Na hát azért ebben tévedett aki írta. Rá is világítottak a hsz-ekben. Mert az ME már az elsõ résztõl kezdve a szerves élet vs. szintetikus élet ellentétét, egyenlõségét, együttélését vonultatja fel tucatnyi példával (geth vs quarian, rogue VI, EDI, Overlord DLC), . A sötét energiáról pedig csak Tali recruit küldetésében volt szó az ME2-ben.