Mass Effect 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És ez nem jelenti az ûrutazás végét csak hosszabbá teszi az utazást a galaxis két távolabbi pontja közt. Nem ezek voltak az egyetlen naprendszerek közti utazás lehetõségei.
Galaxisok közti utazásról szó sem volt.
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Én ugyan mág nem toltam végig, még csak most végeztem az asari templommal és most fújták meg a beaconból az adatokat az orrom elõl. :D
DE sokat olvastam mindenfelé az endingekrõl. Nos voltak várható dolgok:
- A relérendszernek mennie kellett, ez nyilvánvaló, viszont mivel minden faj használja már a mass effect field technikákat amúgyis, nyilván idõvel újra tudják alkotni õket, immáron failsafe-fel, hogy ez sose fordulhasson elõ újra és mostmár önerõbõl (már ha az önerõ, hogy a technológiát majdnem készen kapták).
- Shepardnak meg kell halni, ez a vég, ez is világos, ahogy Mordin is meghalt az elveiért. Persze Szefinek van még esélye és túlélheti, hogy örüljünk neki, de ez lényegtelen. Nem az út vége a fontos, hanem maga az út.
- Jónéhány karakternek meg kellett halnia (pl. Thane), egy lezárásnak ez is része, reális is.
- A "catalyst" szvsz. nyilván egy "ember", nekem az elsõ említésétõl nyilvánvaló volt. Lásd ötödik elem, csillagkapuban a sarki õs bázis, amit O'Neill tudott irányítani, a Fringe, ahol Peter vezérelte a dimenzió "gépet", de ott a Deus EX:HR, sorolhatnánk. Nem lehet olyan hiperfegyót/istengépet készíteni, ami galaxis méretekben rendet tesz, csak úgy, ha valaki nem adja hozzá a saját elméjét/tudását. Ez afféle FF(friend or foe) elv, kell valaki, aki irányítja a folyamatot és el tudja különíteni az ellenséget a baráttól és a rosszat a jótól, a kívánatosat a szükségtelentõl.
- A reaperek nem "gonoszak", ez eddig is nyilvánvaló volt, de itt egyértelmûvé válik (pl. mikor beszélünk a haldokló reaperrel), hogy meggyõzõdésbõl teszik amit tesznek, afféle isteni hû szolgálókként. ERGÓ nem feltétlen kell elpusztítani õket, ahogy a getheket is megmenthetjük. Õk is intelligens létformák a maguk módján, így törekedni kell velük a "békés" megoldásra, bármi is az. Viszont ez áldozatokkal jár.
Nem hiszem, hogy a Bioware elbaszta volna a végét, csak nehéz kielégíteni az emberek ízlését és nem feltétlenül szükséges. Jó ez egy epikus scifinek. Lesz még folytatása a dolognak nyilván, DLC, új rész (max. Szsefi helyett másik fõszereplõvel) stb. bármit is mondjanak amúgy.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
1. én azt gondolom, hogy ez a befejezés teljesen jó.. ..lenne egy darab befejezésnek. csak egy döntésekre alapuló játéknál jogosan merül fel sokakban, hogy következetesen a befezésrõl is dönteni szeretnének, ez pedig jelenleg nincs így. (habár van egy minimális beleszólásunk, de alapvetõen ugyanazt az eredményt kapjuk)
2. nekem legszomorúbb élmény, hogy mindenképpen egy technológiai visszalépés lesz a végkifejlet, nem teljesen értem, hogy miért kell mindenképpen elpusztulniuk a mass relay-eknek. ugyanakkor több kérdést is felvet, mint például:
- most, hogy minden fenyegetés megszûnt, milyen gyorsan tudják visszaállítani a csillagközi/galaxisközi utazást? van erre valamilyen utalás esetleg könyvben vagy játékban, vagy a képzeletünkre van bízva? kb az összes jelentõs faj flottája és tudósai ott vannak a Földön, fejlett technológiával, elvileg nem kéne nagy kiesést okoznia. (picit fura volt a végén a kisgyerek és az apuka beszélgetése, olyan érzésem volt, mintha azt akarnák sugallni, hogy a csata után a fajok a repülés képességét is elvesztették, de hát nincs ilyenrõl szó. még ha az elpusztítós verziót választottuk, akkor se egyenlõ a szintetikus élet az ûrhajókkal.)
a normandy ugye naprendszerek között elhanyagolható idõn belül tudott közlekedni, mass relay-ek nélkül, ebbõl valamennyire következik, hogy egy másik galaxisba véges idõn belül el lehet jutni hasonló technológiával, ha esetleg mass relay építésnél szükséges elõször "gyalog" elmenni a kitûzött célhoz.
- a normandy miért és hová menekült a végén?
- a random bolygón lezuhant normandy túlélõi sorsát a képzeletünkre bízták az írók igaz? tehát lehet, hogy mérgezõ volt a levegõ, és 1 percen belül megfulladtak, esetleg nem volt ehetõ dolog az idegen bolygón, és éhenhaltak, vagy teljesen jól elvoltak, aztán néhány nap múlva felszedték õket egy mentõhajóval? ha nem hagytam semmit figyelmen kívül, akkor például egy szinte teljes happy end vég is beleképzelhetõ ilyen módon a piros választással: shepard túléli, felszedik, hõs, elmegy felkutatni a lezuhant normandyt, rátalál a szeretteire bumm! the end, csak ez már túl nyálas, hogy explicit mutassák :)
- miért írták páran azt, hogy shepard mindenképp meghal, amikor ez nincs így? :)
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
PSN ID.: Beegabor
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
az elsõ 2 résszel is volt mindíg valami bug, vagy problem, és ofc ezzel is...
tegnap felraktam, játszottam vele 2 órát, nem volt semmi gond, erre ma már nincs hangja... mikor elindul a bioware logó még szól, utána csönd.... csodás...
tapasztalt valaki hasonlót?
Az élet gyenge kezdés után erõs visszaesés.
De a játék jó. Jó. Csak a vége olyan, mintha 10 perc alatt dobták volna össze. Most komolyan, ki a rák az a kis gyökér? Honnan jött? Miért csak ezeket választhatom. a Térköz relé miért pusztul. És...MIÉRT KELL ILYEN TETÛ LASSAN SÉTÁLNIA A NYOMORULT KARAKTERNEK??? Az Illusive man is az utolsó 10 percben olyan nyomorult kis jelentéktelen görccsé silányult...
Egyébiránt számomra a legizgalmasabb dolog az h ki építette és miért ezeket a gépeket, nos kábé a válasz olyan mintha azt kérdeznéd valakitõl: Mi a kedvenc színed? Nem a kék...kb ennyire lett a kíváncsiságom kielégítve. Szóval kár h ez lett 4 év és 3 rész eredménye. A végét leszámítva nagyon jó sztori, a lezárással van kicsit a gond...mintha a tejszínhab romlott lenne a torta tetején.
PlayStation 4 Pro + UE 55 KS7000 SUHD+ Astro A50. Na de hol vannak a játékok?! ---> Nintendo Switch
fontos döntések (sztem az 1bõl)
rachi, tanács, ashley/kaidan
2be a cerberus számít meg ugye h kik élnek a csapatodból a végén
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
Leírná valaki, hogy az elõzõ részekbõl a döntések hogy hatnak ki a ME3-ban? Pl a collektor bázis felrobbantása az ME2 végén stb. Kit szabadítottál ki. Netán az ME1-es döntések.
Magyarosítás mikorra várható? Van róla valami hír, hogy egyáltalán elkezdték-e, ki csinálja stb?
itt meg a tiszta játékidõ kb 25 :D
mondjuk beteg fasz vagyok ilyen téren
visszább olvastam hogy tuti lesz még kalandja Sheppardnak ez nem igaz mer bejelentették hogy az utolsó volt ez legyen akármilyen is a befejezés
viszont azt nem mondták hogy több Mass Effect game nem lesz :D szóval fõleg a 'sikert' látva tuti lehúznak róla még 1-2 bõrt
DLC szerintem is lesz, de inkább +csapattagokat tesznek be és több elérhetõ "war asset" lesz semmint alternatív befejezés
modnjuk én most kimaxolom a readinesst multiba és úgy futok neki újra
aki pedig az elejétõl (ME1) viszi az figyeljen arra hogy ne túl sok fajt írtson ki :D
amúgy a Paladin pisztoly brutál jó fasza fejelsztésekkel üt, spectre cucc és hasznos, viszont az érdekelne hogy ti milyen fegyókkal mentek 'küldetésbe' mer én a pisztoly-smg-sniper triót használtam és Adept voltam
Illusions usually let the mind do the work for them and let it decieve itself. This would explain why the confrontation with TIM plays out very similar as the one with Saren as Shepard thinks both had initially good intentions but got indoctrinated (if the dream starts before entering the citadel).
Andersons death then perhaps is a symbol for S. Believing for them to be to late.
Shepards own mind doing the main work also gives us an explanation on why the War Assets influence the endings. I think it would go like this:
The more readiness you have the higher Shepards determination and willpower are and changes the outcome Shepards deems possible.
On the different kinds of endings i think it's true that destruction frees him and control enslaves him but sythesis needs a much to high amount of war assets to be a bad outcome for him. It seems more like a back door his mind wants to show him, another way he could go to defeat the reapers.
(actually changed my mind on this part. I think new options are added the moment Shepards willpower (war assets) reaches a level where the cearlier choices won't work as intended anymore. so on low assets even with choosing destruction he would loose the mindbattle but reaching higher levels changes this. The same with control and perhaps even with synthesis.)
reason why he isn't shown alive afterwards: it would give away that it's not real too easily.
And he dies in all of the possibilities because he himself doubts that he will survive this.
Read about this theory of yours yesterday and afterwards i remembered some things:
- In an interview i stumbled upon it was hinted at by bioware staff that the playtime is about 50% more then ME 2 now that would get me to about 60h but ME3 capped out at around 30h.
- There was a lot of talk about wrong leads and us hunting for differen solutions when there is only one
So perhaps we not only didn't see the real ending but we still get half of the game at a later time and this waiting is a part of the experience. Except while on PC that wouldn't be much of a problem with Origin being needed to actually play the game (perhaps also a reason it's mandatory),
how would they do it on the 360? On the PS3 it could already be on disc, the space is there and there either is a timestamp which unlocks the content or you need a patch to do so...
Edit: Oh and don't know it's already said but after you return from entering the Geth server EDI says something along the lines of "how do you know you are in reality now?". If this theory is true it would make this statement one hell of a foreshadowing.
One more story
One more story
Haters gonna hate. <#eplus2>#eplus2>
Ashely kórház
Ashely Tali
Az élet gyenge kezdés után erõs visszaesés.
A másodikra kérdéssel válaszolok: attól függ mit akarsz elérni az ME3-ban. A harmadikra nem tudok válaszolni. :)
Lenne pár kérdésem.
Az elsõ hogy ha az 1. részben Ashley-vel kavartam a másodikba Tali-val akkor melyiket rakja be a 3-ba?
A második azoktól kérdezném akik már végig vitték a MS3-mat, hogy mit javasolnak mire figyeljek oda a teljes trilógia végig vitelekor. Most szeretném újra végig vinni az MS1-tõl az MS3-ig a játékot.
A harmadik pedig gondolom a már sokat ismételt kérdés lenne, hogy hogy áll a magyarítás?
\"Egy gy?r? mind fölött\"
Gerelt legyepáltam párszor és a reaper baset csináltam utoljára Rannochon
But you're ending a galactic extinction cycle. We were naive to think there would be a happy ending to that. The happy ending is that the cycle is over. The Reapers are no more. Life is safe. That's the absolute best we had any right to expect.
Yes, it's disappointing. Yes, it's a downer. Losing all those people on the Citadel was devastating. Tali not being able to return to Rannoch is heart-wrenching. All those people stranded across the galaxy is tragic. But life will survive. That's all that matters.