Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fenrir
Sorry, gondoltam itt már mindenki egyszer végigjátszotta. Akkor mostantól spoiler-ben írom.

A halál csupán a kezdet...

Igazából sajnos semmi érdemi különbség nincs aközt, hogy meghagyod a ME2 végén vagy sem a bázist.
Ha nem hagyod meg akkor is lesznek a Cerberusnak onnan cuccai, ha meghagyod akkor meg csak a magyarázat változik (meg pár szövegben nem az lesz a párbeszédek során, hogy felrobbant hanem hogy a lakói lettek kifüstölve) tehát nem guberálással jutnak hozzá ugyanazokhoz a technológiákhoz hanem eleve rendelkezésükre áll, de magában a sztoriban változást nem hoz. Tehát nem lesznek emiatt plusz feladatok, nem lesz emiatt nagyobb erejû vagy népesebb senki.

Ellenben a ME1 végi döntésnek sokkal masszívabb kihatásai vannak. Ha segítettél életben tartani a tanácsot és beáldoztad emiatt a flotta egy részét, akkor a ME3 war assets részlegében mind az elsõ mind a harmadik flotta jóval kisebb alap pontszámról fog indulni (így a maximumuk is kevesebb lesz), mint ha egyébként hagytad volna sorsukra. Plusz ez szövegként is bekerül a flották leírásába.
Ami meg vicc, hogy cserébe az asari dreadnought bekerül (amit az elsõ részben megmentettél) plusz war asset-ként (a nagy, játék végi támadásos videónál, mikor bejönnek a flották akkor nem egy asari cirkáló fogja vezetni a flottájukat hanem az Ascension) de az nem ellenpontozza a két emberi flotta pontszám veszteségét.
Persze aki multizik annak ez nem gond, fel lehet tornászni az alap 50%-os készültséget és akkor ez nem jelent semmit, de aki ezzel nem akar veszõdni annak érdekes lehet ez az infó.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

xblades
Egy Spoiler-t azért tényleg nyomhatnátok a részletes vége leírásnál.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Fenrir
Ami fõ probléma, hogy nincs olyan lehetõség a játékban, hogy a hajón tudd menedzselni a társaid képességeit: reset-álás után újraosztani. Mindig csak a küldetések elõtt/közben van erre lehetõség.

Legalábbis én nem találtam.

Másik dolog, hogy egyetlen, szabadon bejárható területre lett redukálva a játék. Az elõzõ részben volt legalább némi szabadságérzés, hogy 4 nagyobb bolygón tudtál mászkálni, most már csak 1 van. Van rajta egy rakat küldetés, de a 90%-uk olyan, hogy szkennelés után a cuccot csak odaadom nekik és kész. Mondjuk Conrad Verner még mindig rocks :)

xblades
Ez van vannak ilyenek is. Némi utóinfót azért adhattak volna a sztoriról, remélem a Dlc-kel majd lesz.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

De az a 2 vége merõben eltér egymástól vagy felrobbantod vagy nem.De itt meg mind3 vége ugyanaz.
Reaperek kipusztulnak a relék felrobbannak oszt ennyi.Jó kivéve a szintézist akkor elmennek,bár sok értelme van akkor is mert a relék ugyanúgy felrobbanak aztán a reaprek micsinálnak?Visszamennek a mélyûrbe?

Fenrir
Eddig csak paragon Shepard-del játszottam végig, de nem tudom mi lehet a különbség a végén. Én az elsõ végigjátszásomban a saját szívem alapján döntöttem és a szintézist választottam, tehát az organikus és szintetikus életformák egy közös dns-ben egyesülnek, nekem tetszett a vége ahogyan Joker és Edi kilépett a Normandy-ból.

xblades
Neee <#szomoru1><#shakehead>

Sir Quno Jedi
Akinek szájába kell rágni egy epikus sf sztori végét, annak úgyis mind1, semmi sem lesz neki jó, csak ami kommersz...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ahogy írod.
Ha megvan egy upgrade akkor azt annyi fegyverre pakolod fel amennyire akarod. Minden fegyvertípushoz 5 típusú upgrade található/vehetõ és mindegyiknek 5 szintje van.
Felpakolni mindig a legjobbat tudod az adott típusból.
Automatikus frissítéshez (úgy vettem észre ez van) a fegyverválasztó képernyõn elég kiválasztani a csúzlit, nem kell manuálisan csereberélni az egyes fejlesztéseket, csak ha eleve más upgrade-et akarnál rápakolni. Küldetés közben nem történik automatikus upgrade akkor sem, ha a meglévõ cuccból találsz jobbat, ilyesmire csak feladatok közt a hajón van lehetõség vagy bevetés elõtt mikor a fegyvereket állítgatod vagy cserélgeted.

A fegyverek maguk meg alapból 5-ös szintig fejleszthetõek, de ha egyszer végigvitted a játékot és ugyanazon karakterrel újrakezded akkor már 10 lesz a max szint ameddig a fegyvereket tuningolhatod (upgrade-ek maradnak max 5-ös szinten).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Azt le tudod írni mivel jár ha elpusztítod vagy meghagyod?

Az ME2-ben nem volt semmi lényeges ami kihat nagyban a az ME3-ra? Mert az ME1-bõl áthozott kari max üzeneteket kapott a megmentett stb emberektõl. Lényegi szerepük nem volt. Ha ott elpusztítottad a rachni királynõt akkor az ME3-ban nem is lesznek benne?
Annál több mesélnivaló marad a mass effect 4-5-6-ra :D

Fenrir
Az ME2-ben csak két választási lehetõséged volt a végén, elpusztítod vagy csak kiiktatod a Collector bázist. Mégis 4 karakterem van akikkel végigjátszottam és szándékomban van végigjátszani minddel ezt is.

Amúgy én elégedett vagyok a végével, szerintem egy ilyen lezárás passzolt a történethez és a világhoz.

xblades
Az hogy a te elképzelésed szerint történt minden mindenképpen jó de vannak sokan akik nem tudják elképzelni a történet hiányzó részeit folytatását õk azt szeretnék ha mindent elmondanának nekik.

Egy bibi mindenképpen van
A turuanok, és a quarinok bextro-aminosavasak. Garrus és Tali(csak, hogy a legfõbbeket említsem), egy idõ után borzalmas kínok közt fognak éhenhalni. Ha csak nincs olyan szerencséjük, hogy a bolygón(amire továbbra is értelmetlenül lezuhan a Normany),nincs mindkét fajta táplálék.Meg talán szintézis esetén túlélhetik.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Na és akkor a kérdés, ugye elhangzott hogy a döntéseid miatt az egész civilizáció is kipusztulhat erre a legrosszabb esetben is.
A föld ugyan elpusztul de a reaperek is kupusztulna a relék szintén felrobbannak.
DE NEM A GALAXIS PUSZTULT KI!!!Mivel a reapereknek annyi így a föld kivételével az összes bolygó megmaradt az összes többi fajja együtt max nem tudnak utazgatni a relék miatt mert azok is felrobbantak.De NEM pusztult ki a galaxis

És akkor csodálkoztok ha senkinek nem tetszik szinte a befejezés tulajdonképpen teljesen mindegy milyen döntést hoztál mert a legrosszabb esetben is ez a vége amit leírtam.így pedig a játék újrajátszhatósága tulajdonképpen értelmét veszítette mivel 80%-ba ugyanaz a vége az egésznek függetlenül attól mit csináltál eddig.ÉS EZ A GOND
Ezek után kinek van kedve még xy alkalommal végigtolni?
itt a videó a legrosszabb esetrõl
http://www.youtube.com/v/mvypGrIG4B4&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Vraaanyek
Számomra is rejtély ez kollektív elégedetlenség... elképzelésem sincs mit várt mindenki:D szerintem K jó lett a vége is...
no nem baj, mi legalább örülünk :D :D

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Én nem érzem úgy amúgy hogy teljesen felesleges lett volna minden döntésem a 3 rész alatt.

Új esélyt adtam a kroganoknak a civilizációjuk helyrehozására és kibékítettem õket a turiánokkal. Megfordítottam a háború menetét Palaven-nél. Megmentettem a rachnit a kihalástól. Békét hoztam a quarianok és gethek között. A quarianok visszakapták otthonukat, a gethek meg saját személyiséget kaptak. Megmentettem a hanarok szülõbolygóját. Új életet kezdhetett Jack. Miranda megmentette húgát és megbosszult minden az apján. Thane-nek esélyt adtam hogy jóvátegye hibáit mielõtt meghalt. Thane fia jó útra tért. Garrus egy kibukott spectre-jelöltbõl a turianok egyik legmegbecsültebb tagjává vált. Felszámoltam a Cerberust úgy, hogy amit tettek azért mégsem veszett teljesen kárba és mégsem lett minden hiábavaló. Wrex lett a kroganok vezére, Grunt meg célokat kapott. Mordin számára esélyt adtam hogy helyrehozza hibáit. A galaxisból összecsõdítettem az összes tudóst és hadsereget egy helyre, így megkönnyítve az újrakezdést, és a galaktikus ciliviláció újraépítését. Teljes önfeláldozással egyszer s mindenkorra megoldottam a reaper problémát. Lehetne még bõven sorolni amik hirtelen nem jutottak az eszembe.

Hogy nem kaptam "boldogan éltek míg meg nem haltak" montázst a végére? Legalább aki életben maradt, az életben maradt és teljes reménységgel nézhet a jövõ felé. Plusz marad tartalom esetleges folytatásokra is.

Fenrir
A fegyverekre a fejlesztések hogyan mûködnek? A felszerelésüknél mindig csak a legmagasabb szintût látom az adott tárgyból és végtelen számú van belõle, tehát minden fegyveremre feltehetem ugyanazt?

Ha van fent a fegyveren, pl II-es szintû Scope és veszek egy III-asat akkor automatikusan upgrade-eli vagy manuálisan le kell szednem a régit és feltennem újat?

nem egészen erre de válasz.... minnél elõbb leszedni a "pajzsát" akkor abba hagyja a teleportálást és kicsit könnyebb falat... egyébként kb ugyan az mint az összes "fõ" ellenség ellen Atlas, ninja prime kicsit az egész csapat vele foglalkozik, akár a "küldetés kárára"

Az élet gyenge kezdés után erõs visszaesés.

MerlinW
Az, hogy végigrohantál a játékon, nem gyûjtöttél elég haderõt illetve, hogy nem figyeltél a történetre:)

[merlinw.org]

1:44-nél lévõ jelenet volt a játékban?

http://www.youtube.com/v/bJu-u3zFMyk&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
koschwarz
szarrá spoilerezitek a topikot. mivel egyébként meg eddig egy kérdésemre se válaszolt senki, mindenki csak a befejezés miatt sírdogál, én tényleg most néztem be ide utoljára.

\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"

Igen. Csak az a bibi, hogy azt mondták, hogy multi nélkül is el lehet érni a legjobb befejezést. Persze azt már nem tették hozzá, hogy második végigjátszásra.

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Prince23
Amúgy a War Assets-hez számít a coop küldetések teljesítése, ha sok toljuk a kampány alatt, az esélyünk egyre jobb lesz, hogy megkapjuk a "Jobbik" befejezést.

HiPPoNaX
Konkretan ez a jelenet nekem sem remlik, de emlekeim szerint beszelt Kai Lenggel ugy, hogy Shep nem volt jelen

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Ja lehet én emlékszek rosszul :D
Amúgy csak spekuláció de úgye ami a ce kiadásban van doboz ami az látszik hogy egy ember nyújtja a kezét a másiknak aki a romok közt van úgye.Így azt gondolná az ember hogy shep nyújtja valakinek a kezét de lehet épp fordítva van shep a romok közt van és épp õt segíti fel pl egy csapattársa,nem shepnek van csak n7 armorja.
Ez lehet célzás is a bw részérõl de ez lehet csak az én fejemben létezik xDDDDDD

Nálam mutatta, paragon és renegát Shepardök esetén is, igaz mindkettõ importált volt az 2-bõl valamint a 2-be az 1-bõl, nem tudom, hogy ez befolyásolja-e.
pirosan ha renegátok vagyunk, legalábbis a 2-ben így volt: Roboshepnator <#idiota><#nyes>
Amúgy ez egy screennshoot a játékból nem?De én erre a jelenetre nem emlékszek,Illusive man csak velünk beszélt a játékban ha jól emlékszem és erre a képre nem emlékszek hogy lett volna ilyen.

Ja fõleg a 2-ben nem elég hogy mûtétileg visszahoznak a halálból de még te is fejleszted magad a hajón, csontszõvedék.bõrszövedék..stb csoda hogy nem vilgít a szemünk mint illusive man-ek XDD

Ott a pont, de az agya organikus, meg még kitudja mije (kömm, nemiszerve? <#vigyor>), az is igaz hogy implatnok nélkül már rég nem élne. Tisztára mint robotzsaru, csak kevesebb robot résszel és emberi külsõvel.
xblades
#10492 válasz erre.

xblades
Ha meg azt nézed ha azt választod hogy elpusztítod a szintetikusokat vele együtt a Reaper-eket akik elvileg nem tisztán azok, de ezt most hagyjuk, akkor ki fogja megvédeni a késõbbi organikus lényeket a fellázadó szintetikusoktól?
De azért a relék müködését sem értjük nemhogy építeni is ennyit, a Protheans-ok értették csak meg és építeni is csak két kisebbet sikerült nekik de ez is elveszett technologia.

Fenrir
Amúgy a hivatalos fórumon felvetették azt, hogy az egész csak egy hallucináció, erre elég sok dolog utal. Pl amikor a párbeszéd zajlik Shepard, TiM és Anderson között akkor a képernyõ szélén olyan fekete csíkok vannak, hasonlóan ahhoz a kép világhoz ami Shepard álmaiban jelent meg. Talán ezért is rak minket vissza a játék kapásból a Cerberus bázis elleni harchoz a játék és nem fut le csak simán a credtis, a végén azzal, hogy "Köszönjük, hogy megmentetted a világot, The End".

lehetséges
xDDDDDDDDDD
Shepard's reaction to the ENDINGS
http://www.youtube.com/v/hzYLTbQQEZQ&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

En 100%-ig biztos vok benne hogy ezzel nincs meg vege a tortenetnek
Lehet erre akart utalni amikor azt mondta hogy valamikor valahol ugyis újra kezdõdik az egész...

Az élet gyenge kezdés után erõs visszaesés.

edios
ez is egy lehetõség :)

egyébként még az elpusztítós befejezésnél elhangzik az, hogy elpusztul a "most of the technology you rely on". itt is egy pict elgondolkodtam, hogy ez vajon a reléken kívül mire vonatkozik. de az sehogy sem illik bele a képbe, hogy ilyen szintû technológiai fejlettségnél egy robbanás visszadobja a civilizációkat kõkorszakba, úgyhogy valszeg tényleg ez a megoldás, hogy kellett valami, ami robban.

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Jakuza001
Nem is azt mondta, hanem azt, hogy; te is meghalsz, meg ha csak reszben vagy szintetikus. Semmi koze nem volt az emberiseg halalahoz, hanem egy ciklikus korforgasrol beszelt, a szintetikusok pusztulasarol, es arrol, hogy lenyegeben te is hozzajuk tartozol, mert nem vagy teljesen organikus. Termeszetesen a te itt, Shepardra vonatkozik[/spoiler]

xblades
Nem õ egy kiborg félig ez félig az, nem csak egy pacemakert kapott.

Igen, de akárhogy is nézzük, a baj már megtörtént, hiába pusztultak el a relék, ha újra akarják õket építeni (akár az emberek, akár más fajok) akkor megteszik, elvégre el nem fogják felejteni. A Mass Effect a fegyverek is a relék elvét/mûködését használták: lecsökkenteni egy apró fémdarab tömegét, majd azt kilõni.
xblades
Azért mert kellet egy nagy robbanás a végére mint minden jó látványvilágra épült filmben és mostanság már a játékokban is.

edios
szó szerint ez hangzik el a játékban:
"even you are partly synthetic"

ez pedig gyakorlatban azt jelenti, hogy vagy meghal, vagy nem

Sir Quno Jedi
Tomisén, van vagy 16+17 befejezés minimum, fent van néhol mindegyik, hogy milyen katonai erõ kell hozzá és mit csináltál elõtte a bázissal.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

edios
elnézést, galaxisközi valóban pontatlan megfogalmazás, mert kb. az egész játék egy galaxisban játszódik. csillagcsoportokra (csillagrendszerekre?) gondoltam, mint például hades gamma, artemis tau stb.

picit megtévesztõ volt, amilyen drámaian mutatták be, ahogy megsemmisülnek egyesével a relék. olyan hatást váltott ki, mintha teljesen elszeparálnák egymástól a naprendszereket, pedig ahogy te is írtad ez közel sincs így. de akkor pedig nem értem, hogy miért ez kapott kb legnagyobb szerepet a játék lezárásának szánt videóban.

Shepard nem szintetikus, csak vannak beépített cybertech alkatrészei bizonyos testrészei helyett, valamint az agya sértetlen maradt, attól hogy valakinek van pacemakere, vagy mûszive, esetleg egyéb orvosi beültetése még nem válik szintetikussá... Elvégre Shepard nem egy terminátor vagy mestersége intelligencia.
Jakuza001
Szerintem meg semmi ertelme a haboru szempontjabol, de meg az altalad emlitett dolgokban sem, mivel a bazis elpusztitasa is a fajokhoz valo visznyulasodnak kapcsolodnak, nem pedig a war assetshez.

Ugy meg latnam ertelmet, hogy a csapatok a vegen strategiai elonyt adnanak, de meg azt sem hoznak. Szerintem ertelmetlen az egesz.

xblades
Akkor ez azt jelenti hogy ha megsemmisítem az negatív hatása van a 3 végére kellõ pontokra?
De viszont akkor is egy sujkolt lények voltak akik irtották az embereket tehát menniük kellett, mert megmenteni sem lehet õket.