22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Tényleg csak ennyi lenne? Még általában értem, de a végén mit akar jelenteni, hogy a annak, mosolyognak és úgy égnek?
Kicsit olyan, mint a T2-bn Sarah álmai.
Várjunk, akkor a gyerek a játék elején igazi? Mert akkor tényleg paradox, hogy senki nem segít neki. Mint egy potyautas mászik fel a siklóra.
#PiszkosFred: jól felvázoltad a lehetséges klisés Nagy Finlékat. Szerintem is rosszabb lett volna valami hasonló badarság. Év elején viccből én is írtam ilyen klisés finálékat.
-
igen, az új főszereplőröl tudtam. kár hogy nincs több infó, engem magával ragadt az univerzum. film mikorra várható? múltkor már voltak képek belőle, azt hittem idén jön. -
Ennek pedig ez a vege. A folytatas mas foszereplovel keszul, tobbet egyelore nem tudni, es valoszinuleg a kovetkezo 1-2 evben sem lesz rola sok info. Elobb jonnek a DLC-k, aztan a mozifilm, majd utana jonnek a ME4 infoi, varhatoan. -
van valami hír, hogyan folytatódik a sorozat? mert hogy ezt így nem lehet abbahagyni abban gondolom egyetértünk -
evil006 #17236 Elég érdekes amit belinkeltél.
5:44
"Hepler said it was just to tie Shepard's story personally to Earth and the feeling of not being able to save the child" Ezzel viszonylag egyetértek.
Hepler: "It could just be a last gasp before death, yeah. Na ezzel nem értek egyet főleg azért mellen az általam linkelt PC GURUS cikk teljesen másról szól. Ezek sem tudják már hogy mit akarnak.
-
morzsi555 #17235 a hajnali mass effect 3 panelről live blog
5:41
The panel said there's absolutely "no canon ending"
5:42
Q: What's the deal with the kid and Shepard seeing him through the whole game?
5:44
Hepler said it was just to tie Shepard's story personally to Earth and the feeling of not being able to save the child.
5:47
Q: What's the motivation with the teaser survival of Shepard in one ending?
5:47
Sylvia said "We were looking at all the endings, and we were wondering if they were TOO bleak. For fans who scraped every last thing off the galaxy map, we wanted to give them a little beacon of hope."
Ley said "We did make it ambiguous on purpose..."
Hepler: "It could just be a last gasp before death, yeah."
5:52
It's a teaser for future content... and it is underwater somewhere in a vehicle that looks a lot like an Atlas.
Szar. Hamburger Hepler meg elmehet a picsába. -
Nekem is hasonlóan alakultak a játékidők minden mellékküldivel, pár dlc nélkül. -
ME 1 - 25 óra
ME 2 - 34 óra
ME 3 - az importált mentést még játszom az előző végigjátszás 22 óra volt
Az összes részben az összes mellékküldetést, dlct, mindent megcsináltam... és mégis a 3 játék tartott nekem durván addig mint neked 1 :D
(hozzászámolhatjuk, hogy az egyet kétszer, a kettőt háromszor, a hármat háromszor vittem végig) -
BryceHUN #17232 Nyugi én sem egy 30 órás mentés importáltam a ME3-ba. 
Összes DLC, Mellélküldetés, stb. :D
Azért is mondtam hogy szomorú voltam hogy a 3. rész rövidebb volt (habár a 1 day DLC nincs meg). -
Nekem.
Most játszom másodjára, 30 óra van eddig benne, most tartok Rannoch-nál. Ennyi.
És leszögezném előre, hogy szeretek lassan játszani, főleg a kedvenceimmel mint a ME sorozat. Direkt nem sietek ahol tehetem sétálok, megcsinálok minden küldit stb.
Jah és hogy leessél a székről: most egy 72 órás ME2-es mentést importáltam.
-
BryceHUN #17230 Egy észrevétel az Indexes cikkel kapcsolatban: "Az utolsó húsz percet megelőző 35-40 játékóra pazar, akárcsak a korábbi részekben."
Most komolyan kinek tartott a ME3 35-40 óráig? Mindent megcsináltam, nem lépkedtem el az átvezetőket, hard fokozatban játszottam, és így is csak 22 óra volt a játék (23 óra lett végül az EC miatt). -
Pedig szandekosan hazudik a cikkiro a tenyekrol, illetve szandekosan osszekever dolgokat. Mert ha arra menne ki a "szarozas", hogy az eredeti befejezesben a harom fajta vegso animacio szinte azonos volt, csak a szine volt mas, azt mondanam oke, igaza van. De o nem ezt irja, hanem, hogy nem volt harom befejezese a jateknak, ami megkerdojelezi a cikkiro ertelmi kepessegeit, esetleg angol nyelvtudasat, ha nem jott ra arra a vegso 20 percben, hogy a reaperek/szintetikusok totalis elpusztitasa nem egyenlo a bekes egymas mellett ellessel, sem az "atvenni felettuk az iranyitassal". Ha neki ez egy es ugyanaz, akkor surgosen menjen vissza es irjon VV Krisztofelrol inkabb a Blikkben. Az EC fele befejezes utan meg aztan szajbaragosan is el van mondva, hogyan tovabb.
Vagy pedig a cikkiro draga valoszinuleg azt vizionalta, hogy az utolso 20 perc arrol fog szolni, hogy a ket hadsereg felsorakozik egymassal szemben, es egy irdatlan csak utkozetben legyozzuk a Reapereket, mikozben mindenhol milliok halnak meg, robban minden, dolgozik a directx 11 es a millios CGI-k, majd a vegen, amikor mar minden elveszett, jon Shep es...
a) feltolt egy virust a Harbinger kozponti magjaba
b) belerepul a Normandyval, gyors ledob egy addig a raktarban porosodo "nuke" feliratu XXII szazadi atombombat
c) vegigszlalomozik a sok Reaper kozott, es egy iranyitott torpedoval kilovi Harbinger egyetlen gyenge pontjat, egy meter-szer-meteres lukat, ami lancreakciot indit be
d) visszamegy az idoben, es megoli a reapereket, amikor meg csak kis csotanyok voltak...
...hja es kozben a legvegen Shep tuleli, es ellovagol a naplementeben Talival, Liaraval vagy akar Cortezzel (jatekostol fuggoen).
A cikk szerint meg volt agyazva a katarzisnak a ME3 es a vege kapcsan. Igen, lehetett volna annyi szaros scifi kliset elloni a vegen, hogy szivarvanyt okadott volna minden jatekos. Ehelyett jott egy csavar, amelyre senki sem szamitott, es jatekos donthetett, a galaxis tovabbi sorsarol.
De megegyszer mondom, ez legyen a cikkiro gondja. Mert ha valaki hulyet csinal magabol egy forumon, egy blogon, egy kocsmai beszelgetesben, az oke. De amikor az egyik legolvasottabb infoportal cimlapjan teszi mindezt, egy szubjektiv es indulatbol irt cikkel, az mar ciki. De hat manapsag mar ez is belefer, ahogy a pelda is mutatja. -
Nem olvastam a cikket, de én akkor se tudom utálni a játékot.
Durva változások voltak, de nem vészesek. Én eddig egy dolgot utáltam meg: az IDW Transformers képregényt, miután(!) elvették Simon Furman_től a fő széria írását. Mert ami az ő mesteri sztori vonalát felváltotta az jobban gyalázott, mint a Bayformers. -
Szerintem abszolút hozza az indexes "szinvonalat" a lényegi mondanivalójával viszont egytértek. -
Az a baj, hogy erzodik rajta a sertettseg es a duh, es ez adta a cikk gerincet, indok nelkuli "szarozas"... ami egy blogon elmegy, de egy index cimlapon hiba. Btw Stoki legrosszabb cikke, amit valaha irt, utolag szerintem banni fogja. De, ez mar legyen az o baja. -
ah igen, index.
édes, h szarráoltja az új befejezést is (mindenki döntse el neki bejött-e, nekem még mindig nem sikerült), de az külön aranyossá teszi, h tele van hülyeségekkel a szöveg... milyen final cut? extended cut a neve, picinyem. milyen 2006? az első rész 2007 végén jött ki dobozra, és csak 2008-ban PC-re...
bár meg sem lepődök igazából index-es kritikákon már, úgy is mind ugyanarról szól - fennhéjazó stílusban köpködés, minden utánajárás nélkül. ettől függetlenül vicces, h egyáltalán az általa lehordott dolog NEVÉNEK képtelen volt utánanézni. -
Talán ez az első indexes cikk amivel egyetértek. -
morzsi555 #17223 A blog szerint ekkor. -
Mi hír a single DLC-ről? Nem mostanában kéne hogy hír jöjjön róla? -
morzsi555 #17221 Csak lag. Keress normális hostot. -
Evoluti0N #17220 Katasztrófa bugfest volt az előző gold meccsem. Egyfolytában átment minden hatás nélkül a warp a bestasisolt ellenfeleken. -
Evoluti0N #17219 Nem tom. Ma csak egy meccset játszottam, 1 goldot. Hármunknak sikerült az extraction. A 4. ember az utolsó másodpercben feküdt el. Nem tűnt nehezebbnek, mint eddig. -
Változtattak valamit a multis balance-on? Vagy bármi? Vagy én vagyok ilyen béna, de vagy 10 Gold körben hullottunk el az 5. hullám előtt. :S -
Evoluti0N #17217 Wow. Ez jó lesz. Tetszik ez a ninja.... akarom mondani slayer :) -
morzsi555 #17216 Earth dlc videók -
Igen, a futás elég vicces lett. Főleg, ahogy Anderson ott glide-ol a párkányon.
De rájöttem miért is olyan ...bárgyú. Az 1-ben észreveheted, hogy futás, járás közben is ide-oda "táncol" a fegyver a kezünkben. Nos, a 2-ben ez egy közelebbi kameranézet végett teljesen elveszett, fix lett minden a crosshairhez, a 3-ban meg az istennek meg se rebben a fegyver Shep kezébe. Plusz olyan az egész mintha a kezébe lenne forrasztva. Az ujjakról ne is beszéljünk!
Az akció dinamikusabb ,igaz shep átmegy berserker módba, de istenem. Maga a kamerakezelés is jobb, mikor cut scene-ből átmegy in-game csata közben az ütős. Vagy amikor Reaper lábak alatt táncolunk. Látványos az omni-blade-es harc is.
Azért a 2 arcade játékmenetétől jobb. 5 mp olyan vörös lett a képernyő, hogy szart se láttam, majd 10 mp-ig coverbe vártam. A 3-ba azért hasonló lett a health bar kinézete, működése, mint az 1-ben volt.
Anderson speed hackje duplapluszjó. Már tudjuk miért tartott ki olyan sokáig a Földön.
-
0:52-nél: bameg speed hack
Most nézem
-
Thessia lehetett volna hosszabb. Ahogy akár Sur'kesh is. Hell, Palavenre el sem látogatunk csak a holdjára pedig hogy hangoztatták hogy benne lesz.
Amit még hiányoltam hogy egyetlen egy hub world van, a citadel.Jó persze gondolom elég sok világ már támadás alatt van meg hát max olyan helyszínt választhattak volna még ami szintén a játék végéig nem ér támadás.
Viszont a citadel nagyon szépen nézz ki, talán a legjobb, legszebb, és legnagyobb hub world az egész trilógiában.
Animációk alatt a futást értem. Tényleg csak a lába mozog a karaktereknek, a felsőteste nem. Én a robot, mi?
EDI nél még elnézném de áhh. Jah és ha sprintelsz akkor mintha felgyorsítanák a videót úgy futnak. Nagyon nevetséges már már világ szégyene ez az animáció.
0:13-nál és 0:43-nál szakadtam a röhögéstől.
Szóval ja, még pár igen súlyos patch ráférne a játékra, emlékszem a bioware még be is jelentette hogy a pc verzió nagyfelbontású textúrákkal érkezik. Jah lehet a textúrák felét kicserélték nagyobbra a többit meg hagyták azért ilyen fele más.
Mondjuk ha nem figyel az ember az ilyenekre, vagy legalább próbál nem figyelni (azért pl a futás animáció mellett elég nehéz csendben elmenni, akárhányszor meglátom, elborzadok, hogy miért?) nagyon jó és élvezetes játék, a harcok sokkal dinamikusabbak, a karakterek élettel telibbek, ugye ahogy a normandyn beszélgetnek egymással, mindig máshol vannak, meg sok poén van benne.
Hoz_Hun aláírásában szereplő az egyik legjobb :DD A másik meg Ash a padlón XD -
Hoz_Hun #17212
:)
-
Evoluti0N #17211 A mozgáz animációk közül a futás is elég furán néz ki. A felsőteste nem mozog a karaktereknek, csak a lába. Meglehetősen idétlenül néz ki. Meg is lepődtem, h WTF?!, amikor elkezdtem játszani. Shepardnál nem annyira feltűnő, mert ugye őt tök közelről látjuk, de társaknál annál inkább. Először azt hittem, h csak Anderson ilyen gyépés, de aztán kiderült, h mindenki. Csak azt nem értem, h ha az előző két részben meg tudták normálisan csinálni, akkor a 3-ban miért nem. -
Na kellett valamelyik nap kritizalnunk/hianyolnunk Vega baratunk multjat es fakocka egyszerusegu szemelyiseget...
-
Azt hiszem egy véleményen vagyunk.
A 2 tényleg szép volt, jól kidolgozott. Nekem is Illium a legszebb, ahogy a bejáratnál a narancssárga napfény besüt az ajtón valami fantasztikus, a vistáról a kilátás meg szinte már részegítő. Ehhez mérten a ME3-as Föld, Vancouver borzalom! Nincs... nincs benne élet, az épületek elnagyoltak és részlet nélküliek. Azonfelül semmi művészi érzés nincs bennük, se az Alliance HQ-ban. Plusz irtó pixeles és recés, hiába a beépített AA. Ellenben Sur'Kesh nagyon eltalált és szép helyszín. Másodjára le fel járkáltam, hogy a godlight effekteket teszteljem Shepard körül átsütve vagy a fák, épületek körül.
Ami szerintem jobb lett az a szemek kidolgozottsága és a legtöbb haj. Főleg FemShepé, mert az 1-ben... hát, én csak szárazfalevélnek becézem. Viszont a legtöbb férfi karakter olyan kigyúrt mácsó lett. Jokernek milyen muszklijai vannak már, Kaiden meg... Ellenben Dr. Chakwas élethűbb lett az 1 óta, Udina teljesen kifordult külsőre is, Anderson szintén bár csak mert inkább életszerűbb lett. Javik feje szenzációs, de a páncélja nagyon gyenge, nincs jól kidolgozva vagy inkább gyengék a textúrák.
A mozgás animációk alatt te a bénább Husk mozgást érted? Nem tudom más, hogy van vele, de olyan viccesek, hogy nem futnak vagy sétálnak, hanem glide-olnak. Plusz ettől fogva sokszor beakadnak. Mintha a hit pointjuk kisebb lenne vagy valami hasonló, a Brute simán felakad itt-ott. MP-ben jobban érezhető. A másik meg mikor 180 fokban kiforudl egyes emberek fej, mikor beszélsz velük a hajón. XD Traynor, Javik, Gaby. Valamint Vega loopolt animációja, akár a hangárban, akár a konyhában csinál valamit ugyanaz az értelmetlen loopolt mozgás, de sok más karakternél is feltűnt.
A zombi tiszt a CIC-n és a crew decken külön poén.
De, ami szerintem szép lett az a végső csata és maga London. Bár fura, hogy piros telefonok és kihalt shopok között vívjuk a nagy csatát, de az Illos Runnál én azt hittem az a rész pre-renderelt videó vagy CGI. Pedig ha jól gondolom/érzem valós idejű. Az szép és hatásos, meg a Crucible rész is. Thessia szintén szép és hangulatos, kár hogy rövid időnk van csak ott. -
Én a következő képen látom a helyzetet:
A ME2 sok tükröződés és fény/árnyék effektet használt. A fém felületek szépen tükröződtek, sok helyszín kontrasztos volt. Pl Omega ahol sok sötét sarok volt, az Afterlife-ban is érződött a félhomály. Ellenben ahol volt fényforrás ott rendesen látni is lehetett.
Ezen kívűl ahogy írtad egyes helyszínek fényshowban úsznak.
Illium is szép, a lemenő nap szép narancs színt add a pályáknak.
A ME3-ban viszont nincsenek tükröződések, vagy legalább nagyon minimális. Minden szinte matt. Ez még nem is zavar. Viszont ami igen hogy mivel alig van tükröződés és fényeffekt, a kezdő földi város eszméletlen műnek hat. Ezt még tetézi az hogy a hangok sem okésak azon a pályán + bónuszként semmi extra nincs a látképben. Nem látni lezuhant járműveket, lángoló roncsokat, kigyulladt házakat stb.
A ME3-ba kellett 3D-s városmodellezés mivel ugye a repörök leszállnak ezért kikellet dolgozni. De viszont míg a földi helyszín iszonyatosan mű, addig Thessia teljesen rendben van.
A ME2-es háttérkép városok azaz 2D-s képek a háttérben jobban visszaadták a hangulatot, Illiumon tényleg úgy érezte az ember hogy egy hatalmas felhőkarcoló rengetegben van.
A Mars ege tényleg annyira pixeles mintha egy festmény lenne. A Citadel égboltja igazából nem zavart, hisz az mű égbolt, talán ezzel magyarázható.
Nekem bírja bőven a játékot a kártyám, néhol el is gondolkoztam hogy nem azért ilyen rondák esetleg a textúrák mert a MEconfigban nincs rendesen beállítva. Aztán bejön egy Sur'kesh féle pálya, ahol rögtön megcáfol, hisz pl mikor leszállsz, a talaj ott iszonyatosan szép, főleg ahogy rá sütt a nap.
De nem csak grafikában, pl mimikában is vannak érdekességek. ME2-ben Joker arc mimikája szerintem eszméletlen jó, a 3-ban meg áhhh. Nagy tágra nyílt szemekkel nézz maga elé, talán még a szemgolyója sem mozog, így olyan robotikus hatást kell hogy már szinte fáj. Tisztára élettelen. Szemöldökét egyszer sem húzta fel vagy valami ilyesmi.
Szóval összegezve sztem a ME3 sok mindenben butult (játékmenet, grafika, mimika, mozgás animációk) de még így is nagyon jó játék.
Személy szerint utálom ha valami vissza fejlődik. Ha ugyan azt a szintet hozza mint az előző akkor egy rossz szavam nincs. Viszont ez kb olyan mint a Win8. Win7-ben van jó kis AERO ami tetszik, sztem kicsit szebbé teszi a windowst de nem túl csicsás, ellenben a trágya 8-ban jönnek a csempékkel AERO nélkül.
Nevetséges, Win 9 meg milyen lesz? 98 style? LOL -
ZSOOLT2 #17207 Elvileg ma 18:00kor indul az hétvégi multiplayer event, és vasárnap 18:00ig tart -
Akkor is fura, hogy MP-ben tök simán fut. Semmi lag, pop-up, viszont az Atlas nem fest úgy, mint a screenshotokon, videókon. SP-ben meg az említett visszatöltés megszünteti a lagot és olyan eszelős sebességgel fut, hogy az már sok.
*17204: ez érdekes, erről eddig még nem hallottam. Pedig sokan egyértelműen cikizik az ME3 textúráit. Valaki pár screenshotot tudna mutatni? -
Hoz_Hun #17205 Kis info az új Platinum fokozatról (Earth DLC).
1. Az ellenségeknek több életereje van.
2. Főellenfelek (atlas, banshees, primes) és a kisebbek is (pyro, phantom and ravager) feltünhetnek az összes wave-ben.
3. Egyébb frakciójú ellenség is belép a harcba a 3. wave-től. -
Epp ezt akartam irni, hogy a texturak igencsak fuggnek a configtol is. Ismerosnek szinten 8800gt-je van, es csak pislogtam, amikor meglattam a texturakat es a karaktereket amikor o jatszott. Legalabbis egy 560 gtx-hez kepest. Biztos, hogy van valami automata pre-konfig a jatekban. -
Semmiképpen sem akarok trollkodni, de ha azon a konfigon+oprendszeren próbálgatod az ME-ket ami az aláírásodban van, ne lepődj meg, ha egyre furább dolgokat tapasztalsz az egyre újabb részeknél. No-offense.
Meg egy SSD sem árt alá, azon nincsenek a "fura" akadások, ami általában töltésre utal, sőt a popup is eliminálódik. -
A laggot elfelejtettem. Igen, nálam is van. Nem az overlay, nem az AA vagy más, mert MP-ben soha nem csinálja. SP-ben is random. Általában új pálya vagy dialóg választásnál jön elő, de néha ilyen meg is oldja. De sokszor nem, ilyenkor quick save és reload, azt sem akkor menü, legrosszabb esetben a játék újra indítása megoldja. Ilyen az 1-2-ben nem volt, de a 2-t nem is tudom kimaxolni grafikában, mert még séta közben is szaggat!
Ellenben a 3 lagja random és nem függ össze a grafikai teljesítménnyel. Próbáltam friss drivert is, de megvolt úgyis a lag. Plusz kaptam random kék halált, akárcsk a a 2-nél, ha Geforce 280 vagy újabb drivert használok. :S -
Ez nem igaz, bár nálam mindkétszer LI volt.
A grafika tényleg gyengébb néhol, még maxon is. A Reaperek low-res textúrái fájnak. :( A Citadell se olyan fény showban úszik, mint a 2-ben a Zakera Ward, de ott is inkább a nagy és távoli egységek, ég gyenge bitmapjei fájnak, ha sokat nézelődik az ember. De ami nálam mindent üt a ruhák!
OK, az előző részekben se voltak mind jók -> Asari tanácstag ruhája, Emily Wong féle kivágott ruha (nekem sose adta a hatás, hogy a kivágásnál a bőrét látni a tagnak), Udina féle eszkimó kezes-lábas, és még pár. De a 3-ban dettó ugyanazt használni egyes karaktereknek... Az uniformis, ami legjobb szembetűnő. Irtó gyenge textúrákat kapott! Az N7 hoodie pl. OK.
Egyébként mindhárom játék gtafikája más. Stílusban, színben és technikában. Az 1-re a 'vivid colors' a jellemző meg a durva lens-flare (Star Trek feeling), de az erős színek, mint a vörös, zöld a jellemzők. A 2 ezzel szembe egy szépia fotó, ami kék is zöldnek sok helyen, főleg ha sárgás a helyszín Tuchanka, Zakera Ward, bárhol ahol tűz van. A lesn-flare a grafikai beállítások végett kevesebb vagy nincs - nálam nem bírja a Number of cinematic lighting-ot, ha 2-nél magasabbra veszem! Néhol tiszta film-nor hatása van, lásd Illium. A 3 ezzel szemben erős kék színekben nyomul, kicsit borús hatást keltve a háború végett. A színek visszafogottak, de van erős lens-flare újra, ráadásul kék színnel. Sok helyszín szép, ha van kellő zöld, piros, narancs vagy egyéb meleg szín, ami ellensúlyozza a kéket. Az ég és egyéb hátterek meg amolyan aquarel hatást, festményszerűséget sugallnak. Szerintem hiányzik a High Quality Bloom, de még Spherical Harmonic Lighting, ami a demóból totál kimaradt. Bár a 2-ben jobban volt használva lásd Omega vagy Collector hajók!