Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hm... érdekes. Engem vasárnap felidegesített az origin és letöröltem. Hirtelen nem találtam support elérhetõséget, hogy elküldhessem õket a legszebb helyekre 😄, de hogy addig se idegesítsen inkább letöröltem. Úgy látszik megérte, így nem tudtam kinyitni a csomagot 😄 Bár most az eredmény ugyanaz, mert nem multizok 😄
Azért ez elég nagy baki. Szegény BW-re most nagyon rá jár a rúd.
Jól látom hogy aki tegnap nyitott victory pack -et az most nem tud multizni?
Igen, tehát te is arra használod hogy beteleportálj a sûrûjébe. Ez a Trooperek/Cannibal/Marauder ellen még el is megy, de amikor már jönnek a Pyrok/Hunterek/Revegerek/Phantomok akkor nem túl szerencsés, mert beurasz valahová és valami olyan helyrõl amire nem láttál rá az indulásból, szépen bedarál a tüzérség. Nem egyszer jártam már így. Viszont pár napja felröhögtem, mert ha elém kerül egy nagy dög, elsõ reflexszerû cselekedetem a hátrabukfenc és a futás. Krogannal mindenre csak egy válasz lehet: heavy melee 😄 Töb esélyed van túlélni mint ha elfutsz. Cyon-on volt egy vanguard human aki be charge-olt a minionok közé, mögöttük meg ott volt a Reveger. Valamiért én is pont arra futottam. Õ jött föl a lépcsõn, én mentem volna le. Látom ott áll a Reveger, mondom magamban "szóval ezért fut a vanguard 😄" Egy lövés shoti, gránát, heavy melee 2* és csókolom Reveger.

Nem tudom hogy az EA keresõjét javították e fel, de pár hete még volt olyan hogy elkezdtük a játékot négyen és ketten fejeztük be. Meg egy csomószor elindultam egyedül és elhúztam a 6-7. wave-ig. Az elmúlt 2 napban 4 játékot indítottam egyedül, legkésõbb a 3. wave-re már négyen voltunk. A kedvencem a ma éjjeli volt, ki akartam próbálni a human vanguard/smg kombót. Az elsõ kör végén meghaltam, már az élesztési idõ is letelt, készülök hogy újra kezdjem, erre ugrik a képernyõ, 2 új társ csatlakozott. Pár másodpercre rá már négyen voltunk.
Krogan vanguarddal meleezni jó. Biotic charge, melee, melee, melee, biotic charge, melee, melee, melee...

Az egyébként egy vicces class. Még nem jöttem rá miért lett vanguard. Avagy másképpen: minek egy krogannak bc? Persze, azért hogy bemásszon a sûrûjébe. Bevallom õszintén, a többi krogannal se rohangáltam túl sokat de a vanguard nekem abszolút grizzly. Ha el is mozdulok vele, max sétálgatok, a 11 wave alatt ha 5 bc-t nyomok már lehet sokat mondtam. A barrier-t néha kisütöm ha szorult helyzetbe vagyok. Egyébként bronzon meg silveren is igen brutál tud lenni. Bronzon nem egyszer volt olyan hogy egyáltalán nem is sebzõdtem életbe, a pajzsom is ritkán volt 50% alatt. Pedig ilyen karakterekkel minden tûzbe beleállok.
hétvégén én is goldoztam, párszor már próbáltam random team-mel de mindig bukta lett a vége, tegnap viszont egymás után 4 kört mentünk, mindegyiket végig csináltuk. Megkaptam a krogan sentinelt, nagyon brutál, bár még csak bronzon próbálgattam, majd holnap megnézem silveren meg talán goldon is.

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

Igen, arra a Hammerre gondoltam, kicsit pontosabban arra a jelenetre, amikor Andersonnal beszélsz a csapatbátorító szónoklat elõtt. Akkor említi, hogy a Hammer x%-a érkezett meg, és hogy sokkal többet ne is várjunk.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

Nekem nem jött le 😄 Kicsit hiányoltam is mikor elõször végigjátszottam.

Ez a Hammer dolog sztem is konstans, nem befolyásolja semmi.

Megint egy kis multi:
A hétvégi eventre volt kemény másfél órám. Mivel nem akartam egybõl fejest ugrani a levesbe, gondoltam nyomok egy silvert. Sikeresen teljesítettünk egy Noveria-t gethek ellen. Ezen felbátorodva csatlakoztam egy random gold csapathoz. Életem elsõ goldja, random csapat, full equip, krogan vanguard geth shotival (a Widow-t hátra hagytam). Tuchanka, ismét gethek. Azt nem mondom hogy simán lenyomtuk, a 11 wave alatt összehozunk kb 40 élesztést, sztem mindenkinek elfogyott mindene mire evakuáltak minket. De az LZ-re pl a támadóknak 2 perc alatt egyszer sikerült betörniük kb 10 másodpercre. Azt is csak azért mert a Prime-okkal voltunk elfoglalva és nem vettük észre a huntert, utána meg jött a pyro. 2 krogan, 2 geth felállásba nyomtuk. Durva hogy a krogan vanguard 1600-as pajzsát meg 1600 életét aktív barrier mellett is fél pillanat alatt lekapja a hunter/pyro páros.
Egyébként szuper hogy 70k-t kapok a sikeres goldért, de ennek nagy része el is megy az utánpótlásra. Biztos vagyok benne hogy nagyon nagy szerencsém volt a csapattal, nem gondoltam hogy elsõre sikerül másodiknak lennem gold szinten, de az edigi beszámolóitok alapján egyáltalán nem ez a megszokott.
you dont say
😄

anti hero

Vraaanyek
Amúgy lehet, hogy kicsit "you don't say" kategória, de
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
azt vágjátok, hogy a játék végén major coast vagy ki, az a tavalyi, a játékot hivatalaosan bejelentõ trailerbõl a big ben-ben rejtõzõ katona?????

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Erre gondolsz? http://youtu.be/RomiXHR7fOk
Szerintem ezt nem befolyásolja semmi se... Bár ilyen szar fos befejezés után ez a legkisebb gond.

Az mitõl függ, hogy a Hammer hány százalékban "képviselteti" magát a végén? Amennyire emlékszem, utóbbi végjátszásnál 60% volt, míg most csak 50%, pedig most mindent megcsináltam amit lehet (plusz 100% Readiness, 900 pontnyi multis karakter). A ME wikin csak annyi utalást találtam, hogy az EMS-tõl függ a hatékonyságuk, de mivel kb. 3000-rel több EMS-em volt most, mint legutóbb, nem hiszem hogy ezen múlt. Vagy csak én emlékszem rosszul, és a Hammer mindig ugyanannyi százalékban van jelen?

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

Csodálatos ez a csaj, a Skyrimhez készültet nem is tudom hányszor hallgattam meg, azt hiszem ez is kedvenc lesz.
Köszönet a linket 😊

PiszkosFred
A MoS-hoz allt be egy-ket dal erejeig. A Skyrim fele Dragonborn come nagyon nagyot utott (en is azota kovetem a munkassagat), azzal befutott a csajszi es bombazza mindenki a tovabbi jatekdal feldolgozasokkal. Komoly zenei tanulmanyokat vegzett/vegez, nem hiaba ad ki minosegi munkakat, gondolom ez a hirtelen jott hirnev nem artott a leendo karrierjenek. 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Fenrir
Vagy akár a TSFH-be is, meglenne az elsõ énekesük 😊

A halál csupán a kezdet...

Elmehetne Nightwish énekesnek, talán még ki is fizetném a 10e forintos koncert jegyet vasárnap...
Fenrir
Nagyon jó hangja van, csodálnám ha valaki nem keresné meg valamilyen szerzõdéssel.

A halál csupán a kezdet...

Lehet hogy volt, nekem nem rémlik. A csaj egyébként tényleg fantasztikus. A Skyrim sztem jobb lett, de ezt sem mondanám rossznak. Hihetetlen jó hangja van. Köszi a megosztást! 😊
PiszkosFred

Ha volt mar sorry, valoszinuleg atsiklottam a linken akkor.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Van akit érdekel. Van még aki multizik. És ettõl nem érzem magam se ufónak, se rosszabb embernek azoknál akik (már) nem multiznak. És mivel 99%-ban már csak a multiról van szó...
koschwarz
én gyakorlatilag még csak multiztam 😄

még mindig vannak karakterek, amiket nem unlockoltam, és van még néhány kombináció, amit mindenképpen ki akarok próbálni.

pl. a geth engi nagyon ütõs, a turret támadóképessége önmagában nagyon erõs, de kíváncsi vagyok, ha kifejlesztem a turretjét max shield recharge-ra, az mennyit fog jelenteni.

sentinellel szinte még nem is játszottam, igaz, nem is szimpatikus az az armor, ami alap náluk. csak krogannel nyomattam, de full tank üzemmódban, max védelemre fejlesztve, nehéz fegyverekkel és gránátozással szinten.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Ha Sigurney Weawer vagy 30 évvel fiatalabb lenne tökéletes Sheapherd lehetne. Ha kemény csaj kell ott van õ.
Akkor mész egy firebase white geth farmot commendation packért aztán le van tudva (talán ha a bronze nehézséget megüti)

Én speciel még csak majd most fogom elkezdeni 😄. Pénteken, ha kicsit elöbb rendeltem volan pár percel akkor akár holnap :S.
20ezret nem de enyit

http://cdgalaxis.hu/PC/19569/mass-effect-3-n7-collectors-edition-dlc-kkel.html

hajlando vagyok áldozni érte, az eddigi DLC-k benne vannak ,a késöbieket majd ugy is müködésre birom vétel nélkül is, a single részét meg még mindig nem vittem ki, mert várom a magyaritást 😄. Addig meg el leszek a multival, aztán mikor célegyenesbe ér a magyaritás, akkor neki ugrom az elsõ 2 résznek. Igy lessz majd erõs az élmény, ha egyhuzamban viszem ki mind a 3 részt

Én is csak multizok, és ezzel szerintem nem csak mi ketten vagyunk így az elõttem szólóval! 😊

A Gold meg egyáltalán nem olyan nehéz hogy ne lehetne megcsinálni, persze nem randommal...
persze, én mostanában csak multizok

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

Sir Quno Jedi
sosenem goldoztam, nem most fogom elkezdeni

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

JethroHUN
Van akit ez érdekel még? Sõt, van akit még szórakoztat a multi? Olyan régen meguntam már...

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Hétvégi multiplayer event:

Operation Exorcist

1.000.000 Phantomot kell megölni Victory Packért

Gold nehézséget kell végigvinni kivonásig (bármilyen ellenfél, bármelyik map) Commendation Packért.

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

Tegnap végre meglett a QUARIAN ENGINEE!!!! 😄
Na most már nem izgat túlzottan mi esik majd a Spectre packok-ból. Már megvan minden amivel játszani akarok, összes többi az bónusz. Tegnap eset még egy Widow. Mostmár az is vagy III. szintû. Meg végre egy Mediggel upgrade +1. Tegnap jó fogások voltak.
Ja let egy pisztoly kiegészítõm, amivel elektrosokkolom az ellenfelet melee támadásnál. Érdekes, ilyen még sose esett. Ez nem tudom jó-e egyáltalán valamire?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Ne haragudj, de ez egy hülye általánosítás. Nyilván van olyan férfi, akit ellök a francba és nyilván van olyan nõ, aki tud vele lõni.
Jah, a Widow-nál a második részben is le volt írva hogy anti tank sniper. Mondjuk ezek alapján hasonló a magyar Gepárdhoz. Az is anti tank. A játékban meg ugye azóta eltelt pár száz esztendõ. Én azon szoktam röhögni hogy a kroganok kezében a legbrutálabb flinta is mókásan néz ki. Kb ilyen alkarnyi hosszúságúak a fegyvereik. Pedig pont az õ kezükbe tudtam volna elképzelni valami nagyon ormótlan gyilokot.

Azért a ME története elég lineáris ahhoz hogy filmre lehessen vinni. Az esetleges választásnál az eltérések mondhatni minimálisak. (igaz hogy még nem próbáltam megölni a csapatom a 2 végén) De mindenképpen az lenne a szerencsésebb ha nem Shep-rõl szólna. Azt viszont nehezen tudom elképzelni hogy abban az idõben valamilyen formában ne bukkanjon fel.
Calver
és természetesen ez igaz egy implantokkal telenyomott kétlábúra is, aki olyan csúzlikkal lövöldözik, amik normál ember karját egy lövéssel ripityára törnék...
(M-98 Widow, M-300 Claymore - mindkettõ leírásában szerepel)

"The trees move. Do you not see it?"

JethroHUN
Férfi tud N82 barrett-tal is lõni. Nõt ellöki a francba. ~Know the difference~ <#bohoc>

Szvsz az lenne a legjobb megoldás, ha egy olyan sztorit hoznának össze, amiben nincs benne Shepard. A játék maga szinte egy interaktív film és hogy még1x ugyanazt végignézzem, amit többször végigjátszottam, de most az én beleszólásaim nélkül, nem hiszem, h tetszene.
Attól hogy a elõre sírunk még lehetne jó. Sok függ attól hogy mit várunk tõle, mert ahhoz képest viszonyíthatunk csak. Én mostanában szinte csak animeket nézek. És az hogy egy film csalódás, nem azt jelenti hogy rossz, hanem hogy nem azt kaptuk amire számítottunk. Óriási a különbség! Nekem pl a Mononoke csalódás volt, mert másra számítottam. Ettõl még tetszett. Ugyanakkor a Borrower Arrietty-tõl nem vártam semmit és az meg pozitív csalódás volt. De ettõl még nem volt jobb vagy rosszabb a másiknál.

Az meg hogy ratyi képregény adaptációk jönnek egyfolytában, szintén tény. A nagy számok törvénye alapján van pár egészen jól sikerült, de a többség szemét. És itt azért azt is tegyük hozzá, hogy filmet is úgy készítenek hogy mindegy mi van benne, csak nyereséges legyen. Lásd a Shrekk vonatot. Egyre gagyibbak lettek, de mivel nyereséges volt, egyre csinálják az újabb részeket.
Persze hogy lehet kemény attól még hogy nõ. Én itt most magára Shepard karakterére gondolok. Mindenki úgy alakította a karaktert ahogy akarta, de akárhogyan is játszotta az ember voltak közös aspektusok. Egyszerûen egy világot megmentõ badass hõshöz egy férfi szerep jobban illik, mint egy nõi, szerintem. Ezért nem is játszottam nõi karakterrel, egyszer próbáltam, de 20 perc után ki is léptem. Pont ez volt jó a játékban, hogy mindenki úgy játszotta ahogy akarta és olyan nemû szereplõvel amilyennel akarta, és pont emiatt lesznek majd hatalmas rajongói balhék a film körül. Aki Femsheppel ment az inkább kiszúrja a szemét, minthogy egy szõrös parasztot lásson a vásznon, aki pedig Sheppel nyomta az meg inkább felköti magát, mintsem hogy egy plasztikázott r*bancot bámuljon amint leszámol Sarennel 😄
Vraaanyek
Azért bírom megint ezt sz átlagmagyarmentalitás szindrómát... azért azt megnézem hogy hogy lesz szar, maikor a Bioware vezénylete alatt, a sötét lovag és az inception alkotói által készül a cucc... de igen!!! várjunk mindig szart mindenbõl, az a tuti... aztán meg csodálkozzunk, hogy nem is jut más...

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Sir Quno Jedi
Magában a játékban szvsz. tök meggyõzõ Samara, de még Liara is néha, vagy ott van Benezia maga. Nem kell feltétlen férfinak lenni, ahhoz, hogy egy karit keménynek hozzanak ki.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Nem az õskorban élünk, egyenjogúság stb., de attól még a nemek közti különbségek fennállnak, mind viselkedésben, mind hozzáállásban. Ezzel most nem akarok nemek közti különbségekrõl szóló vitát kirobbantani, csak azt mondom, hogy nekem emiatt ebben a filmben, erre a szerepkörre egy férfit sokkal hitelesebbnek tartok mint egy nõt. Egy nõi Shep seggét én is megbámulnám a filmvásznon, de hogy egy percig nem tudnám jó kedéllyel nézni a filmet az tuti 😄 Ahogyan egy Tomb Raidert se tudnék megnézni férfi fõszereplõvel.
Sir Quno Jedi
Pontosan, visszasírjuk majd még Uwe Bollt is.

koschwarz
nem tudom miért izgultok ennyire, ugyanolyan gagyiszar lesz, mint az összes többi videójáték-film. természetesen minden vérgõzös mass effect rajongó totál ki lesz akadva, hogy "ezígynemjó", stb. stb.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Sir Quno Jedi
Máh elnézést, de ez nem az õskor. Itt édesmind1, hogy nõ, vagy férfi egy katona, a ravaszt meg tudja húzni.

Az a baj hogy itt teljes mértékben a pénz diktál. Ha a felmérések kimutatják hogy egy nõi Shep-re több mozinézõ kíváncsi, akkor nincs mese, nõi Shep lesz. Persze jó dolog a csajokat bámulni, multiban én is gyakran csak azért futkorászok a kvariánokkal mert jó a seggük. De pl. én azért választottam (többek között) ffi Shep-et, mert én a "karakteremmel" nem pasikkal hanem csajokkal szeretnék összejönni.
És Shep tényleg hõs. Õ menti meg az elsõ részben a Citadellát, legyõzi Saren-t. A második részben feltámad, élve visszatér az öngyilkos küldetésrõl, legyõzi a Collectorokat. És ha ez még nem lenne elég, a harmadik részben: a végén a Catalist mondja hogy még soha senki nem jutott el olyan messze mint õ. Javik aki elég lenézõen bánik a jelen fajaival, bevallja egy beszélgetés alkalmával Shepnek hogy irigyli amiért egyesíteni tudta a galaxis fajait a Reaperek ellen. Akiket a végén így vagy úgy de legyõz. Ha Shep nem hõs, akkor ki az?
Én sem vagyok oda az aksönhíró nõi fõszereplõkért. A hollywoodi produkciókban meg fõleg nem. Legtöbbször csak nõi testbe bújtatott férfikarakterek, ami totál hiteltelenné teszi az egészet. Egy nõi akció fõszereplõ legyen nõies és hihetõ, fizikailag erõs, de belül törékeny. Ne 40 kilós macák rohangáljanak elpusztíthatatlan sminkkel, akik domina módjára alázzák a fél világot.

Az ME mozit emiatt nem tudnám nõi fõszereplõvel elképzelni. Nem csak azért, mert férfi karakterrel játszom, vagy azért, mert az összes promóanyaguk az ME 3-mat megelõzõleg férfi karaktert tartalmazott és még a 3-ban is több reklám volt Sheppel mint FemSheppel. Hanem azért, mert Shepard egy igazi faszagyerek, aki tûzön-vízen keresztülviszi az akaratát, nem alkuszik senkivel és semmivel, senki és semmi nem állíthatja meg, mindenkit meggyõz a saját igazáról szép-szóval vagy fegyverrel. Ez egy igazi badass karakter, ami egy férfi szereplõhöz jobban illik mint egy nõihez. Egy nõi Shepet max egy Ripley-féle anyatigrisként tudnék elképzelni, de ennek meg nincs sok köze Shep Mass Effect beli karakteréhez.
kb 1000szer mondják a játékban, hogy a "hõs"... nem probléma. Már a második rész is úgy kezdõdik, hogy Miranda ódákat mondd róla.
Tudtommal Shepard nem szuperhõs, hanem egy hajónak a parancsnoka, de javíts ki ha tévedek. Az pedig, h az alul felsorolt filmekben a nõi hõsök gázul vannak megcsinálva, nem azt jelenti, h nem lehet mondjuk egy ME filmben normálisan megcsinálni.
Sir Quno Jedi
Mondjuk a Black Widow a rajzfilmekben sokkal ütõsebb volt, itt is rendesen megcsinálhatták vón az tuti.

JethroHUN
Már ne is haragudjatok, de ilyen filmet nõi fõszereplõvel ne csináljanak. Nem kínomban röhögni és a /facepalm-ok sorozatát akarom csinálni a moziban.
Olyan szinten vannak az ilyen nõi "szupercsávó" karakterek, mint a transformersben a robotos poénok.
Captain America - Hayley Atwell utolsó nagy csatában, rohan egyedül
elõre, thompsonnal persze. Mellette hullanak a katonák, neki "Taft hatás mert a fizura tart!"
Ironman 2 - Scarlet J. fél perc alatt szétver 20 õrt. Miközben Tony Starkot (Iromant éppen szétaprítja egy rakás robot) ahammm...
Avangers - BlackWidow, már elõre félek a holnapi mozitól, mert trailerben is elég nevetségesen nézett ki hogy ott ökörködik a nagyok között egy glock kispisztollyal...
Akicófilm paródiának jók.