Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Én a következő képen látom a helyzetet:
A ME2 sok tükröződés és fény/árnyék effektet használt. A fém felületek szépen tükröződtek, sok helyszín kontrasztos volt. Pl Omega ahol sok sötét sarok volt, az Afterlife-ban is érződött a félhomály. Ellenben ahol volt fényforrás ott rendesen látni is lehetett.
Ezen kívűl ahogy írtad egyes helyszínek fényshowban úsznak.
Illium is szép, a lemenő nap szép narancs színt add a pályáknak.
A ME3-ban viszont nincsenek tükröződések, vagy legalább nagyon minimális. Minden szinte matt. Ez még nem is zavar. Viszont ami igen hogy mivel alig van tükröződés és fényeffekt, a kezdő földi város eszméletlen műnek hat. Ezt még tetézi az hogy a hangok sem okésak azon a pályán + bónuszként semmi extra nincs a látképben. Nem látni lezuhant járműveket, lángoló roncsokat, kigyulladt házakat stb.
A ME3-ba kellett 3D-s városmodellezés mivel ugye a repörök leszállnak ezért kikellet dolgozni. De viszont míg a földi helyszín iszonyatosan mű, addig Thessia teljesen rendben van.
A ME2-es háttérkép városok azaz 2D-s képek a háttérben jobban visszaadták a hangulatot, Illiumon tényleg úgy érezte az ember hogy egy hatalmas felhőkarcoló rengetegben van.
A Mars ege tényleg annyira pixeles mintha egy festmény lenne. A Citadel égboltja igazából nem zavart, hisz az mű égbolt, talán ezzel magyarázható.
Nekem bírja bőven a játékot a kártyám, néhol el is gondolkoztam hogy nem azért ilyen rondák esetleg a textúrák mert a MEconfigban nincs rendesen beállítva. Aztán bejön egy Sur'kesh féle pálya, ahol rögtön megcáfol, hisz pl mikor leszállsz, a talaj ott iszonyatosan szép, főleg ahogy rá sütt a nap.
De nem csak grafikában, pl mimikában is vannak érdekességek. ME2-ben Joker arc mimikája szerintem eszméletlen jó, a 3-ban meg áhhh. Nagy tágra nyílt szemekkel nézz maga elé, talán még a szemgolyója sem mozog, így olyan robotikus hatást kell hogy már szinte fáj. Tisztára élettelen. Szemöldökét egyszer sem húzta fel vagy valami ilyesmi.
Szóval összegezve sztem a ME3 sok mindenben butult (játékmenet, grafika, mimika, mozgás animációk) de még így is nagyon jó játék.
Személy szerint utálom ha valami vissza fejlődik. Ha ugyan azt a szintet hozza mint az előző akkor egy rossz szavam nincs. Viszont ez kb olyan mint a Win8. Win7-ben van jó kis AERO ami tetszik, sztem kicsit szebbé teszi a windowst de nem túl csicsás, ellenben a trágya 8-ban jönnek a csempékkel AERO nélkül.
Nevetséges, Win 9 meg milyen lesz? 98 style? LOL