22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Hát mondjuk nem kis idő mire minden vissza tér a régi kerékvágásba, vagy ugye felépül a relé hálózat (főleg segítség nélkül) és a citadel. A Geth támadás után két évvel, a ME2 idején is még le volt zárva egy-egy szárny, rész mert még nem újították fel. Akkor az a sugár milyen nagy károkat okozhatott. 5-10 év mire mindennel végeznek minimum. Meghát a bolygók felszínét sem kis mértékben súrolták a reaperek.
Szóval nem baj az ha nem közvetlen a ME3 után játszódik legalább nem kell mindenhol az "under construction" felíratott olvasni
-
Ez az epizodikus DLC széria lehetne úgy, mint a BioShock 2 Minerva's Den DLC-je. A játékban, de külön részt, játékot alkot. Egy újabb krónika Rapture-ből.
De szerintem eme ötletet felejtsétek el. A következő ME játékban tuti nem lesz közeli tag egyik régi tag sem, max NPC. És tuti nem kis idővel a Reaper háború vége után fog játszódni. Kérdés, hogy oldják a 4 féle finálét, illetve mi lesz a canon választás. -
RAMyMamy #17118 kár, hogy a fejlesztők (valszeg) nem így gondolkodnak, mint ti :( ez az epizódos cucc nem is lenne rossz -
ME3 dlc-nek pont megfelelnének hogy beugorjunk egy-egy csapattag bőrébe hogy kalandozzunk egy kicsit. Csak ezzel lenne pár hiba: Csak lineáris lehetne, mert ugye az egyetlen hub world kissé ... hát ... megrongálódott :D A másik hogy normandy kilőve így az utazás is.
Külön játékként meg nem dőlne be a nép neki. Half Life 2 epizódokra elég csak gondolni, ráadásul lassan 5 éve várjuk a ep3-t.
Ha ME3 dlc-be jönne akkor csak akkor lenne értelme ha a játék, tehát a stáblista után játszódna. Viszont sokkal könnyebb lenne kivitelezni hogy a ME3 eseményeivel egyidőben játszódjon le az egész. Viszont akkor már Shepard maradna mint irányítható karakter. Szóval mindenhogy zsákutca. A stáblista után meg ugye max menün keresztül tudnánk elindítani a dlc-t. Az meg olyan furán venné ki magát.
Bár ha sok jönne ki (Liara, Garrus, Tali, Kaidan/Ash) akkor már egész pofás lenne. Lemegy a játék, stáblista, majd menüben kiválasztod a szereplőt és uccu neki. Intro, XY évvel később, és már mehetne is a gameplay. -
Pont ezert irtam, hogy epizodikus lenne, egy-egy reszben a korabbi tarsaink sztorijaval (ki, mit csinalt az ujjaepites soran, es milyen kalandba keveredett), es kozben fel lehetne vezetni egy uj "bosst", aki ellen menne a ME5. Az epizodok idoben parhuzamos sztorikat meselnenek el, ezert is lenne mondjuk a ep4 vegen egy osszesites, es a tetteinknek megfeleloen latnak, mi var rank es hogyan.
Az epizodok nem lennenek teljes erteku jatekok, de mind a 3-4 osszesen mar igen. Amig ez a 3-4 epizod kijonne a mostani motorral, az kb 3-4 ev, lenne ido egy vadi uj ME resz fejlesztesere (motor, szereplok stb), az epizodokat meg tudnak oldani a mostani "alapanyagokbol". Kozben pedig egy-egy apro reszlettel elo lehetne vezetni a ME5 uj karaktereit, es a fo bonyadalmat. De lehet mindez akar ME3 DLC is, es akkor a 4 lenne az uj csapat elso eles bevetese.
Es persze kozben a hamarosan erkezo mozifilm is kapna hirverest. -
Szerintem az lenne a jó hogyha nem olyan távolra tennék a ME4-et. 10-20 évvel a reaper elleni csata után. Így a régi karakterek felbukkanhatnak, viszont elég távoli hogy a galaxis felépüljön a reaper pusztítás után. Mekkora károkat okozhattak ezek a Földön, Palavenen, Thessián stb. Ráadásul a Citadella, relé rendszer újjáépítése is sok idő.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bár ki menne ezek után vissza a Citadelre. Először jöttek a Gethek, utána a Cerberus, végül a egy gigantikus hullám ami nem kímélt semmit, elég nagy pusztítást hagyhattak maguk után.
Valami összekötés meg csak kell hogy legyen a shep trilógia és az esetleges következő részek között (Shep, társak vagy normandy). Hisz ha nem lenne semmi ugyan úgy járna mint a Star Wars előzményei. Mindenki utálná
-
azért addig még van pár száz éve alsó hangon is.
#17113: azért finoman szólva is keresztre feszítenek BW-t, de ME3-ban is volt már hasonló opció, ahol automatikusan pörögtek társalgások. -
mit gondoltok jöhetne-e olyan ME amiben más a játékalap , pl a csak videóban bétázott FPS nézetű , vagy egy külső nézetes csőakciúfullkátszínekkel vagy hasonló? :D -
Liara előbb-utóbb matriarcha lesz, mint az anyja volt és a tanács tagja lesz nyilván. Simán adhatna megbízásokat nekünk (pl. ha a karink a lánya pláne). -
Siman el tudom kepzelni, hogy jon egy epizodikus ME4, amelyben Tali, Garrus, Liara sztorijat folytathatjuk, immaron egyedul, majd az utolso epizodban (finale), a korabbi donteseknek megfeleloen lesz egy lezaras. Mindez persze Shep nelkul, Liara mint aktiv SB, Garrus mint nyugdijas "sheriff", Tali mint admiralis, stb.
Aztan jon a ME5, egy reboottal. -
és baromi sok biotikus (és torzszülött), tekintve hogy a fináléban felrobbant baromi sok hajó ugye beborította a Földet eezo-val... -
Bezony Normandy SR3!!! :D -
Hoz_Hun #17108 Szerintem szó sincs róla, hogy a Normandy visszatérne vagy bármely társunk. Normandy az Shepard "része", ahogy a társai is hozzá tartoznak. Én azt várom, hogy az ME4-ben komplet új főhős, új társak, új űrhajó. -
Darun #17107 Visszatértem a nyaralódásból. Örülök hogy olvasható mennyiségű reag született ebben az 5-6 napban.
Minden endingben van egy aprócska részlet amire azt lehet mondani hogy elrontja az összképet. Ez persze általánosság, nyilván hogy az egyéni ízlés előidéz olyan helyzeteket hogy valaki tökéletes véget kap (pl akit nem érdekel EDI/gethek azok a destroy ending) És ugye tényleg ott vannak a lehetséges folytatások. Az valóban reális hogy ha megszüntetjük a Reaper fenyegetést, azzal a szintetikus-organikus ellentét abszolút nincs megoldva.
Igen, már az első végigjátszásnál sikerült meglesnem az összes konzolt így tudtam hogy EDI a Holdon lévő katonai MI-ből lett kifejlesztve.
Ami meg a folytatást illet, azt azért lássuk be hogy a Normandy-n utazó társaink Shep után a legnagyobb hősök. Furán venné ki magát ha egy semmiből előkerült újonchoz csak úgy beállnának. Az nem egészen lenne reális. Esetleg 1-2 akcióban mellénk állhatnának segíteni. -
Hoz_Hun #17106 Szerintem is így kerek a történet. Rengeteg lehetőség van az ME univerzumban. Én már a Star Wars regényekben is untam, hogy örökké Luke, Han meg Lea kerül valami kalandba. Én igénylem az új szereplőket, új helyszíneket, ugyan akkor mindezt a már jól ismert Mass Effect világában és fajaival. -
Hoz_Hun #17105 A regények 1.-3. nagyon jók (amiket Drew Karpyshyn írt). A 4. az... nos elég annyi hogy egy olyan ember írta, aki nem csak hogy közömbös az ME univerzum irányába, de még arra sem vette a fáradtságot, hogy áttanulmányozza azt. Így olyan logikai buktatókat és baromságokat írt bele, hogy egyszerűen élvezhetetlen a történet. Ráadásul Kai Leng irritálóan erős benne. Továbbá kinyírnak benne egy számomra kedves szereplőt. -
Én má kicsit untam is a sepárdkodást! :D Jó lett vón tök más karival tolni, más múlttal stb. -
Hoz_Hun #17103 Pontosan. A BioWare, már korábban is mondta, hogy az ME3-mal lezárul Shapard története és többet nem szerepel. Mint ahogy azt is mondták, hogy magát a Mass effectet viszont folytatják. Szerintem is így van jól ez.
Ott vannak a regények, amiben totál más szereplők vannak (leszámítva Andersont meg Ariát, meg egy két kulcsfigurát akik itt-ott felbukkannak) és milyen jó sztorikat írtak hozzá. kivéve a 4. könyvet. -
Megesik, de erre valo a patch. :) -
Ezt én is tanúsíthatom Win7-en simán megy mind 3 Mass Effect rész !
Amugy én egybe nyomtam le mind 3 részt ! Összesen 118 óra alatt vittem végig a Mass Effect trilógiát !
Mass 1 37 óra
Mass 2 40 óra
Mass 3 41 óra -
Érdekes, pedig sok olyat olvastam hogy nem akar futni, kifagy indításkor stb.
-
Evoluti0N #17099 Ezt én is tanúsíthatom. A 3. rész megjelenése előtt újrajátszottam az első 2 részt Windows 7-en. -
Tokeletesen fut win7 alatt az elso resz. -
Shep már megint a játszótéren érzi magát, mindenre felmászik amire csak lehet :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Most így végiggondolva gémer pályafutásom egy játék világáért sem rajongtam ennyire mint a ME. Talán a HL de azt meg a nyomorék valve le sem sz*rja. Le is mondtam róla, kijönne egy új HL valszeg nem vetődnék rá egyből. 2007 óta sok jó játék érkezett, pl a ME széria.
Föl is kéne tenni a ME1-et megint de win7-el fasírtban van úgyhogy elég kérdéses lesz. Pedig beterveztem jópár ME marathon végigjátszást az 1-től a 3-ig. -
Lesznek új kedvenc karakterek. A scifi köntös megmarad, a körítés ugynaaz, tudnak hozni új szerethető-útálható karikat, sztorikat stb. csak egy jó forgatókönyvíró kell hozzá.
A hangulat a fontos. Pl. ha meg már Liara, mér ne találkozhatnánk Liara valamék "lányával" a jövőben (aki akár Shep lánya is ugye). Az Asarik elélnek ám muuuurva sokáig. Vagy Wrex fiával/lányával is együtt harcolhatunk az aktuális bedessz ellenség ellen, vagy a Samara által alapított új-inkvizíció oldalán írthatnánk a sötét oldalra tévedt bionikusokat stb. Nem kell sok ész, hogy beillesszék a régi karik sztoriját az "új" timeline-ba.
De lehetnénk 1xű tengerészgyalogosok, akik az admirálisnak végzik a piszkos melót a zuniverzum végén... :D VAGY AI-k akik EDI leszármazottai és harcot vívnak a függetlenségért. -
RAMyMamy #17095 szerintem kb. az alapsztori akkor ugyanaz lenne, mint a mostani trilógiában, esetleg más körítéssel... ne tolják már az arcomba még egyszer ugyanazt, csak más karakterekkel :/ el sem tudom képzelni, hogy hogy oldanák meg a folytatást.
#17094: én pont az ellenkezőjét gondolom. nekem nagyon a szívemhez nőtt az első femshepem, liarával hoztam össze és teljes mértékben hűséges volt hozzá. amit a 3. részben "leműveltek", az baromira tetszett. olyan szépen ki lett dolgozva a szerelmi szál liarával az egész trilógiában, hogy az valami eszméletlen. (de ezt neked talán nem is kell magyaráznom, asszem neked i ő volt a li)
még mindig az nem tetszik a végében, hogy sajnos fájdalmas búcsút kellett vennem a 2 kedvenc karakteremtől :( a piros befejezés meg csak felbasz ilyen téren. -
Na engem baromira nem izgat "Sephard", az én karim volt ott végig és az én döntéseim voltak, szal. felőlem Csingilingnek is hívhatják a főhőst, majd én játszok vele úgyis. (amúgyis mindig femshepem van, mer a fickó nagyon tahinger)
Ergó jöhet akárhány sf kaland, sepharddal, vagy anélkül, avagy relékkel, vagy anélkül, csak minimum ilyen minőségben.
Multiban sem sephivel vagyunk ugyebár, mégis nagyon élvezetes. -
Inkább a 4.befejezés, ami mindent hagy a megszokottban. Ciklus, Reaperek, Mass Relay-k meg minden. És persze a Mass Effect Univerzum, mert az ezekre épül. Az epilógus jelenet még akár ebbe is beleférne - bár nem tudom ezen választásnál van-e.
De azt hiszem még az első résznél megmondták, hogy az ME trilógia lesz, pontosabban Shepard parancsnokról fog szólni a Mass Effect 1-3. Ezután is lesz ME játék, de Shepard nélkül. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Szerintem a control a legjobb hisz az változtatja meg a galaxis jövőjét a legkevésbé. A Szintézis ugye összemossa a két "fajt" szóval elégé máshogy alakulnak majd a dolgok ezután. A destroy meg megöli a gépeket, EDI-ért kár, Joker is valószínűleg mély depresszióba zuhan hogy elveszti élete szerelmét :D
Én inkább azon gondolkodom hogy hogyan tovább. Sztem kár lenne veszni hagyni ezt a remekül kidolgozott univerzumot csak hát most egy folytatást elég nehéz lesz összehozni.
Bár sok játéknál van több fajta befejezés de mindig egyet nyilvánítanak hivatalosnak és aszerint folytatódik a köv. rész. Ezzel nem is lenne baj hisz akkor shep túlélheti. Viszont ez egy trilógia így elég érdekes lenne ha bejelentenék hogy ez az ending a hivatalos kész pont. Kicsit fura lenne de érthető. Mondjuk ezek után egy előzményre a franc lenne kíváncsi.
Az meg hogy Shep = Mass Effect hát elgondolkodtató. Kb mint Star Wars Darth Vader nélkül. Ha shep túlélné és a következő részekben folyamatosan vonnák ki a forgalomból, akkor még jó is lenne. Szvsz akkor lenne emészthető ha a régi karakterek közül sok vissza köszönne: Joker, Liara, Kaidan/Ash, Garrus és még sorolhatnám. Egy új főhős nem lenne rossz csak megint egy jó személyiséget kéne adni, valami remek ellenfelet, régi csapat társakkal. Esetleg behozhatnák a faj választási lehetőséget.
Bár tény hogy Shep nélkül, egy teljesen új arccal, régi csapat társak nélkül fura lenne egy új ME.
-
sanya200 #17091 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jó oké hogy a destroy de a ciklus akkor folytatódni fog előbb utóbb,mert vki megint megépíti később a reapereket és kezdődik minden előlről.A sintesys az azért jobb mert örökre béke marad, legalábbis amíg nem jön vmi ismeretlen faj,irányítós ending se rossz megszakad a ciklus nem írtják ki egymást, a reaperek felépítik a reléket és marad minden a régibe azzal a különbséggel hogy ottlesznek a reaperek is, és mivel shep is reaper lesz, ők akkor ilyen békefenetartó szerepet töltenének be. -
Prof William #17090 Mindenki saját magából indul ki. Ebből is látszik hogy a Cerberus tényleg az embereket képviseli. :) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Furcsa. Valahányszor szóba jön a Synthesis mindenki azzal jön "nem ferőzötm meg az embereket gépi/Reaper kóddokkal!" De senki se mondta még, hogy a turiánokat vagy asarikat, ne adj isten a volust, csak az ember. De amit végképp senki se mondott még senki, hogy nem fertőzöm szegény gépeket emberi/organikus kóddal, tönkre téve ezzel tökéletességüket. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem meg a vörös tetszik mert a Synthesis kilőve eszem ágában sincs cyborgokat csinálni az emberekből a Controll szintén kilőve nem fogok én is Reaper lenni a sok közül így hát marad a vörös még ha nagy áldozatokat is kell hozni az volt a cél hogy elpusztítsuk a Reapereket és nem az hogy irányitsuk ahogy Illusive Man akarta meg aztán egyedül a Controll és a Synthesisnél világított úgy a szeme Shepnek ahogy Illusive Man-nek egyedül a Destroy Endignél nem volt semmi ! Egyedül csak a Destroy Ending hagyta nyitva a story-t ! -
Evoluti0N #17087 Ennek ellenére még mindig SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a piros számomra a legrosszabb befejezés. Hogy megöljem EDI-t? Soha! -
Caterpillar #17086 Én olvastam, mind a 3-at, a 4-re meg várok, hogy kijöjjön.
+ A képregényeket is többnyire. Sokat hozzátesz a történethez szerintem. -
Valaki olvasta már a regényeket? Én most állok majd neki a másodiknak. Közben meg elkezdtem a második ME3 végigjátszást, úgyhogy ME lázban égek :P -
evil006 #17084 Tuti hogy folytatni fogják valami kiegészítővel mert így Shepard-el kapcsolatban még nincs minden lezárva. -
evil006 #17083 Biower Tisztázás
Nem tudom ez volt-e már . -
Milkoma #17082 Köszönöm a linket! Már meg is van az új kedvencem :D I Am Alive And I Am Not Alone. Iszonyatosan jól hozza az első rész hangulatát, teljesen kirázott a hideg hallgatása közben :)
Azt hiszem el is kezdem az első résztől a játékot. :D -
morzsi555 #17081 ME3 Extended Cut soundtrack