22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• morzsi555
    Mass Effect 3: Earth Multiplayer DLC, hivatalos
  • Hoz_Hun
    Totál megértelek. Az én uncommon fegyvereim még ki sincsenek maxolva, annyira a rare-ekre mentem rá (karakterek miatt). Mondjuk nem nagyon izgat az uncommon fegyverek (igazándiból engem az ultra rare fegyverek sem hoznak lázba én karakter mániás vagyok).
    Most hogy már csak pár karakter kosztumizációs opcióm van hátra, mit kapok a PSP-ben?.... igen.... level IV ammo-t. Mindegy szerintem hétvégéig kimaxolom őket aztán spejzolom a lóvét a DLC-re.
    Mondjuk ha UR-lesznek a karakterek akkor tök mindegy...
  • koschwarz
    szerintem valószínűleg sima rare-ek lesznek. ez a random pack dobálás sokszor nagyon frusztráló tud lenni. mikor megjelentek ezek a gear pakkok, vagy 200ezer kreditet csak veteránra költöttem, mert abban van egy uncommon (minden más korábbi uncommon megvan már), és gondoltam talán hamar összejön egy jobb gear...lóf'szt. ilyen-olyan erősebb, de egyszer használatos felszerelések jöttek csak egymás után. visszatértem a prémimumra, azóta több és jobban fejlettebb rare gear-em van. mert ott meg mintha inkább ezeket dobná.
    az elején pl. hosszú-hosszú ideig nem akart egy optikát sem dobni AR-hez. már minden jött, de az nem.
  • Hoz_Hun
    Ha ezek tényleg annyira OP-k lesznek (remélem nem), az elég nagy törést okozna a játékmenetben szerintem. Ez azt jelentené, hogy a karaktervariáció ezekre korlátozódna, mindenki a "badass" karakterekkel akarná uralni a pályákat. Ha pedig még és/vagy ultra rare-ek lesznek az meg hatalmasat mélyítene az elit játékosok (szerintem kb 5-10%) és az átlagos, normál játékosok közötti külömbséget. Azok akik már eddig is kijátszották az agyukat és kimaxolták az ulra rarejeiket (ilyet még a BSN-en is ritkán látok) illetve mocskosul gazdagok pár napon belül kinyitnák az új karaktereket és könyedén játszanának Platium fokozaton, amitől még több kreditjük lesz és így tovább. Ezzel szemben az átlagos játékosnak kibővülne az ultra random tára még nehezebbé téve a dolgát.

Én megjelenés óta multizok, és bár kimaxoltam az összes rare fegyveremet, megvan az összes karakter (csak néhány kosztümizációs opció hiányzik még). Viszont az ultra rare-jeim meg valahol még a holdban vannak. Párat még csak ki se nyitottam közülük. Ennél többet nem tudok a játékba feccolni és nem is fogok. 10 ultra rare fegyver van az 100 ultra rare nyitást jelent. 100-at!!! Én elég sokat játszok főleg Goldon és eddig összesen 9 db nyitottam ki a 100-ból.
  • Calver
    hja, Liara is erősen alfa-nőstény volt első részben, Wrex azért volt ultratáp, mert gyakorlatilag halhatatlan volt immunity-nek hála... bepakoltad kettejüket egy Infiltrator mögé, volt egy közel halhatatlan karaktered aki gyakorlatilag Soldier szinten tudott pusztítani tech erőkkel megspékelve (istenem milyen erős volt ME1-ben infi), mögötte két biotikus akik az ellenfelek igen nagy részét mozgásképtelenné tudták tenni, és gyakorlatilag semmi nem állhatott az utadba, nehézségtől függetlenül.

Garrus meg Tali is vicces volt, csak egy komoly gonddal küzdöttek ami minden tech-es karaktert sújtott, kivéve Infiltrator Shepard: baromi halandóak voltak. védelmük kimerült picsafüstnyi extra pajzsban, gyakorlatilag Liara combosabb volt náluk Barrier-nek hála...
  • koschwarz
    ...és én szokás szerint vízparton leszek
  • koschwarz
    annyira erősnek tűnnek, nem lennék meglepve, ha ultra rare-ek lennének :(
    ezekkel már illik majd platinumra menni :D
  • Hoz_Hun
    Ja és hétvégén event weekend. Csak szólok.
  • Hoz_Hun
    Ah, teszek a fegyverekre, a karakterek ne legyenek ultra rare-k, engem csak az érdekel. Juli 17. Addig ki kell maxolnom az összes Rare karakteremet is. Már csak 7 kosztumizációs opciót kel kinyitnom és készen vannak. Az talán 4-5 PSP pakkból megvan, aztán tehet félre az új dolgokra lovét.
  • koschwarz
    az a jó, hogy ezzel a dlc-vel végre talán több humán karakter lesz a csatamezőn. őszintén szólva mintha szinte csak kroganeket, asarikat meg turiánokat látnék mindenhol, meg mostanában egy kicsit több ex-cerberust.

"kihívásképpen" csináltam mostanában egy sokak által leszólt humán katonát, amivel talán még a játék megjelenésekor játszottam utoljára, és őszintén szólva, kifejezetten élveztem. egyrészt kihívás, másrészt egy jó shotival (ráadásul a sima katanát használtam) és az adrenalin +70%-os sebzésnövelésével (plusz a training minden fegyversebzésével) igen jó pusztítást lehet okozni. plusz egy sima avenger, ami a CS-vel együtt király, egy normál méretű ellenfél nem áll meg előttem két lábon, annyira spamm-elhető bőven két mp alatti CD-vel. 300 sebzés 1,7 mp-ként, plusz mindenki megtántorodik. nem rossz, már el is felejtettem, hogy ez ilyen jó volt :D
  • koschwarz
    hát ja... én csak premium sp. packot veszek már, és még nem bírt esni a harrier. viszont majdnem mindegyik más ultra rare megvan legalább egyes szintű, de van ami már 3-as... (kivéve még a sabre-t).
  • morzsi555
    Ha ultra rare kategóriába rakják az új karaktereket és fegyvereket, akkor mérges leszek. Az új assault rifle és shotgun valószínüleg az lesz pedig...
  • koschwarz
    és lesz valami új játékmód is, amit platinum névre kereszteltek! :D
  • koschwarz
    végre lesz egy kaszt (n7 demolisher), akinek lesz egy supply pylonja, ami végtelen gránátot ad. őszintén szólva, soha nem szerettem egy gránát-képességet sem, mert az utántöltés egy pain in the ass. és minden capacity-m már 5-ös, 6-os, kivéve a persze a thermal clipest, ami 3-as már 1000 éve. tehát 3x tudom fullra tölteni a gránátokat. ami egy gold meccsen hamar elfogy, ráadásul ott nem csak a gránátokra, hanem azért az ammo újratöltésre is szükség lehet, egy hosszú kör során.

szóval ezt a gránátozást sosem csíptem, főleg ha van még egy valaki, aki gránátot használ, mert akkor aztán örülök ha egyet visszatöltök, anélkül, hogy körberohannám az egész pályát.
    szóval jó lesz ez az utántöltős képesség.

de legjobban az n7 destroyer meg az ő battlesuitja érdekel...ha minden igaz, gyakorlatilag egy durva romboló mech-ké válik a karakter :DDDD
    szép meg jó a sok biotika, meg mekanika, de egy überromboló nehézfegyverzetű soldier-rel még mindig a legjobban élvezem a játékot. krogan sentinel for prez!
  • PiszkosFred
    Valami ujabb info nincs a DLC-rol? Mert ez mar tobb hetes, kellene valami ujdonsag/konkretum is, mert a kiszivargott anyagbol vazolt szitu erdekes kerdeseket vet fel...
  • morzsi555
    Az új DLC kaszt leírásai képekkel: http://social.bioware.com/forum/Mass-Effect-3/Mass-Effect-3-Multiplayer-Discussion-/New-classes-in-Earth-DLC-confirmed-by-Gibbed-now-with-pics-13065612-1.html
  • Sir Quno Jedi
    Első részben Liara és Tali volt velem mindig. Néha Wrex és Garrus, mert bírom a búrájukat.
  • Calver
    az a baj, h akármilyen kevesen vannak, baromira nincsenek kiegyensúlyozva, és egyik részben sem voltak... ME3-ban Liara-t szinte mindenhova magával viszi az ember (kivéve geth küldik), mert felmossa az ellenfelekkel a padlót, és ez a köbön ha Shep biotikus. többiek ehhez képest vagy másodrangúak (Javik, Kaidan közel sem olyan jó biotikusok, mint Liara), vagy csak bizonyos helyeken jók - Tali/Garrus pl gethet eszik ebédre. EDI-t szegényt meg szeretem, de ő egyenesen fos. nagyon.

ugyanez megvolt sajnos előző részekben, Wrex az elsőben mindenkit apró darabokra zúzott, másodikban ez a szerep átszállt Miranda-ra meg Kasumi-ra, akik kb minden helyzetben hullahegyeket hagytak maguk után.
  • Ryder62
    Ezt én se tudom sehogy sem elképzelni. Kapunk egy Reapert? :D Majd vontatjuk magunk után a normandyval. Ebbe a részbe lesz minden idők legfurcsább társai: a kétlábon járkáló EDI, egy prothian, meg egy reaper :DD Gyűjtsd össze mind.

Marauder Shields jöhetne mint új társ XD

Egyébként viccet félre téve a ME3-ban kevésnek találtam a társakat. Esetleg majd pár dlc után már kicsit több lesz.

A másik hogy a ME2-ben elég sok társ volt, sok kombóval, variációval. Ma néztem YT-on ME2 összeállítást, hát sok helyen pislogtam mert ugye egy adott társat nem vittem magammal egy adott pályára. És vannak jó helyzetek, beszólások stb.
  • Optimus Prime
    De ez a Leviathen DLC elvileg egy Reapert(!!!) fog behozni a játékba. Ha Vegát és Estebant kidobjuk a hangárból akkor se férne el.
  • szomferi
    nekem csak az exCerberus soldier hiányzik, de mindkét kasztból... pedig az a legkirályabb a csápjaival :D
  • Hrisskar
    Van a hajón 1-2 üres szoba meg talán egy lezárt rész, (ME2-ből kiindulva) lehet számítani 1-2 új csapat tagra is DLC között.
  • Optimus Prime
    Még az előző arcokból sincs egy karakter se meg. :/
  • Prince23
    Leviathan Story DLC

Vajon Marauder lesz az új társ?
  • Evoluti0N
    Örülök, h mindig pont mire megunnám a multit, jön valami újdonság.
  • morzsi555
    Már multiban is lehet Particle Rifle-t kapni. Ultra Rare fegyver. Hajrá.

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]
  • szomferi
    Operation Boardside

hát nekem még nem sikerült egyszer se a gold reaper... nem tudom hol rontom el :D

és kedden jön az Earth DLC
  • Ryder62
    Nah igen, csakhogy a DLC-ket el is kell készíteni. Gondolom az EC előtt nem foglalkoztak vele. Lehet már gőzerővel rakosgatják össze az új pályákat, látván az EC pozitív fogadtatását. Bár nyár végén/ősz elején már valaminek jönnie kell hisz akkor a játék már lassan fél éves lesz.
  • PiszkosFred
    Ugy ertettem, hogy Shep elmenne meg az ostrom elott Aria ideiglenes "torzshelyere", es ket feles kozott dumalnanak, miszerint ideje lenne visszavagni. Ekkor lehetoseg lenne elinditani a DLC-t, ahol, vagy egyszemelyes DLC lenne fejlesztheto tarsak nelkul (mint az Arrivalban, de msot Ariat iranyitva), vagy esetleg Shep "kolcsonadna" 1 tarsat a Normandy legenysegebol (akit mondjuk a Cerberus bazisig nem is lehetne valasztani, mert tetelezzuk fel, hogy eddig tartana a parhuzamosan zajlo Aria akcio).

Nem tudom, en az EA/BW helyeben most utnem a vasat a jatekkal kapcsolatban, mert a DA2 ota folyamatosan megy a lazongas az EA/BW paros es a projektjei ellen, de az ExtCut visszajelzes pozitivabb lett mint varta sok ember, igy ezt meglovagolva most kellene ujra visszaszerezni picit a regi hirnevbol. Erre meg jo lenne a jelenleg nagyon nepszerunek mondhato ME univerzumban par extra DLC, tartalmasabb kieg, barmi ami tovabbviszi a franchiset a ME4-ig es a mozifilmig. Bar utobbitol tartok nagyon...
  • Hoz_Hun
    Ha már előzmény akkor én arra két évre tennék küldetéseket, amíg Shepard "lábadozot" Miranda karmai között. Garrus akciócsapata. Vagy Shepard bírosági tátgyalása alatti időbe, Grunt küldetések, Tali küldetések, Liara Shadow Broker harca a Cerberussal, Legion küldetések Geth területen stb. Egy ilyen komplett kiegészítőt el bírnék viselni. :)
  • Hoz_Hun
    Nem valószínű. Azért is tesz vissza bennünket a mentés a Cerberus bázis elfoglalása elé, mert azaz utolsó pont ahol Shepard még "barangolhat". Bár jopofa lenne Ariat irányítani.
  • PiszkosFred
    Hat nagyon adja magat az Omega visszafoglalas, mint lehetseges DLC, de jo lenne, ha ez esetben - amolyan elofutarkent a ME4-hez -, mondjuk Ariat iranyitanank (Shep meg kozben mondjuk epp mashol teszi a dolgat a Normandyval) :)

Legalabb szokna az egyszeri jatekos es ismerkedne azzal a lehetoseggel, hogy nem csak Shep letezik, mint "fohos".
  • Hoz_Hun
    Az ME3-as mentéseinket azért kell megtartani, mert lesznek DLC-k. Az a befejezés előttre teszik, tehát a DLC események a Cerberusbázis lerohanása előtt lesz időrendben. Valószinűleg Omega visszafoglalása a Cerberustól Ariának.
  • Ryder62
    Ezek után, ki lenne kíváncsi egy előzményre? Tudjuk hogy mi történt nem? De viszont sokan arra kíváncsiak hogy most hogyan tovább.

Hidd el össze tudnák úgy hozni hogy minden befejezést figyelembe vegyenek. Egyszerűen csak olyan sztorit, karaktereket, időbeni elhelyezést kéne keríteni a ME4-nek ami mindhárom befejezés esetén megállja a helyét.

Játék elején a múltat kiválasztva, vagy save gamet importálva legenerálja hogy milyen párbeszédek tűnhetnek fel, milyen NPC-k vagy milyen egyéb utalások. Így azért lennének kisebb eltérések de nem olyanok ami a játékmenetre is kihatással van.

Az időbeni elhelyezést meg olyan távolra kéne tenni hogy a legrosszabb befejezés esetén is minden felépüljön.

A másik hogy én pl személy szerint rohadtul nem vágyok egy ember-turian first contact war feldolgozásra hisz most abban mi lenne? Turianok mint ellenség és kb ennyi. Helyszínek max kolóniák, vagy űrhajók. Ennyi. Egyszerűen nem látok benne fantáziát.

MMO-val a tököm kivan, a kotort is elk*rták ezzel a szeméttel, jól be is buktak vele. Az a ME meggyalázása lenne ha MMO-t készítenének belőle. Multi is egy erőltetett hulladék a 3-ban. Esküdni mernék hogyha nem lett volna multi benne, normális endinggel jött volna ki.
  • evil006
    Akkor viszont nem hangoztatták volna annyira hogy tartsuk meg az Mass Effect 3 -as mentéseinket a folytatásra .Nem hinném hogy az előzményt feldolgozó játékba tudnál mentést imponálni.
  • Milkoma
    Nem akarok senkit megbántani, elnézést, ha ez így jön le, de miért vagytok ennyire biztosak abban, hogy folytatás lesz? Az nem fordult meg senkiben, hogy esetleg előzményeket is feldolgozhatják? Rengeteg dolgot még nem láttunk, köztük a Turiánokkal való sikertelen kapcsolatfelvételt sem. Már ez magában megér egy teljes játékot.
    Félreértés ne essék, én is szeretnék egy folytatást látni, hogy mi történt/történhet ezek után, de 3 teljesen különböző befejezést nehéz átültetni egy új játékba. Főleg, úgy, hogy mindenki máshogy élte meg, látja a dolgokat (ami szerintem a legszebb az egész játékban, így tényleg egyedi a történet még ha a befejezések hasonlóak is) Ha meg csak kiválasztanak egy általuk preferált befejezést, akkor megint az lesz, hogy fogja magát a kisebbség és teleszemetelik a fórumokat, hogy miért ezt a sz**t választották.
    Az epizodikus tartalom egész jó ötlet, Pl.: különböző szemszögből láthatnánk a Reaperekkel vívott csatát. Én szívesen látnék egy ilyet. Csak sajnos az az érzésem, hogy ez kb. 5 éve megbukott a Valve féle próbálkozással. Igaz voltak és még talán vannak sikeres példák is (Monkey Island), de szerintem ezt a kiadók veszteségesnek vélik. De ne legyen igazam.
    Valamint még régen felmerült egy MMO ötlet is, amit nagyon ellenzek, de az is játszódhat abban a cirka (30 éves ?) időszakban, amikor az emberek szétszóródtak a galaxisban.
    Hát így ennyi lenne a rövid véleményem :D Aztán ahogy ismerjük a BW-t olyannal állnak elő, amire nem is gondoltunk volna.
  • Optimus Prime
    Igen, messze nem voltak kész. A Keeperek és a takarító brigád is csak a flancos részével végzett, úgy ahogy a Citadellával. Azért érdekes, mert az 1-ben saren után milyen pusztítás volt már, minden éget, tüzes volt és lyukas. De a végén a Tanáccsal már megint minden szép, tiszta és zöld. ;)
  • Calver
    megnéznék egyet Marauder Shields szemszögéből
  • ferenc001
    BW-nél már volt sztori-utáni-sztori kiegészítő, mint pl. a DAO Awakening, vagy a későbbi DAO DLC-k, és szerették a népek, úgyhogy nem lehetetlen hogy legyen egy "pár évvel később, XY szemszögéből" DLC az ME3-hoz sem, főleg felvezetésképpen az ME4-hez.
  • PiszkosFred
    Tobb. ME2-ben Bailey mondja Shepnek (ha jol emlekszem), hogy a Sovereign akcio utani romokat 2 eve takaritjak, de meg igy is sok evbe fog kerulni, mire mindent helyreallitanak a KEEPEREK :) Ki tudja a Keeperek hogy reagalnak Shep dontesere, ahogy a Catalyst, a Keeperek is a Citadell "resze". Szoval, ha a Keeperekkel egyutt 4-5 evre saccoltak anno a - mostani pusztitashoz kepest bakfitty szintu - Geth tamadas utani helyreallitas, akkor most a Citadella ujboli megnyitasakor mar bizony el kell a jarokeret is egy-egy mostani (emberhez hasonlo ideig elo) tulelonek :)