Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Végre feltüntek a cuccok a Manifestben.... bazzeg az új karakterek 6 opcióval rendelkeznek, de már négybõl fullos a kosztümizáció. Minek még két rublika hozzájuk? Hogy szopassák a jónépet? Mert azza a tengernyi fegyverkiegészítõvel és új gear-okkal nincs így is túlfeszítve a Rare tár....
Na mindegy nyitom majd tovább a PSP-ket elõbb utóbb csak kijön a 6-ik karakter is. Bár nem tudom mit izgatom magam miatta.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Na én csak este fogom tolni, de nem álltam meg és kinyitogattam a ládákat:

5 új karakter (Slayer nincs meg, a lényeg nekem úgy is a Shadow volt, az ki is lett maxolva)
2 új rare fegyver X szinten
raklapnyi fegyver mód

Esett még vagy négy UR is, de az új UR fegyver még nem.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Ryder62
Ok, thx, akkor nem fenyeget mert most Male Shepem van.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Optimus Prime
Brutális videó!

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Optimus Prime
Ha felhívod- mert muszáj, másképp nem halad a történet és a mission ikon is ott marad - ha FemSheppel vagy vigyáz mit válaszolsz mire neki, mert... Nos lehet románc. Ha MaleSheped van mindegy.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Fenrir
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha csak nem femshep-ed van mert Traynor leszbikus 😊

A halál csupán a kezdet...

most telepítem a játékot, amúgy hány mega?😄

Prince23
Jaja, már tölthetõ oroginrõl is 😛

Tölthetõ.

pont most néztem 😄

Az egyjátékos dlc ez a leviathan vagy mi mikor lesz?

Ryder62
Ha Traynort felhívom a kabinomba sakkozni, az még nem számít románcnak, ugye?

koschwarz
Én sem igazán hiszek nekik.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

szomferi
csalás lesz ott szerintem... ezek négyen nem tudták megcsinálni, 9. wave-ben elbuktak, 46 perc volt a játékidõ...

AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB

Calver
mondjuk az az agymosás nem sokban különbözik attól, mintha a mobilodon csengõhangot váltanál <#vigyor1>

"The trees move. Do you not see it?"

koschwarz
sõt, a másik topikban: 56 perc alatt szólóban (infiltrator) platinum...képpel bizonyítva a vége...lol?

koschwarz
na, meg is van a bioforumon az elsõ topic, azt állítja, elsõ próbálkozásra 21 perc alatt meg is volt a platinum...(bizonyíték nincs)
más azt mondja, õ 20 perc alatt még egy platinum meccset sem talált...

szomferi
de rohadt brutál a platinum... egyszerre tolja a pofádba a játék a brute-okat, banshee-ket, ravagereket, prime-okat, rocket troopereket, pyrokak, phantomokat, jóféle 😄

AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB

Azért nem kell minden nagyobb "tömeggyilkosságra" rásütni a fajirtást. Sok geth-et le lehetett kapcsolni ott, de még legalább annyi maradt is. Meg sztem annyit simán szétlõttünk az elsõ részben is. És azt se felejtsük el hogy a kroganokkal ellentétben õk futószalagról jönnek le.
európai ps3-as tulajoknak lesz 18-án.

szomferi
most platinumon aprítják, elsõ wave-ben 2 geth prime 😄

koschwarz
én nem gyûjtö(ttem)k soha kreditet ilyen eseményekre. ha összejön a 99000, veszem a PSP-t. az új cuccok egyszer csak úgyis jönnek majd. annál tovább tart a játék is (számomra)...

most egy cerberus harrierre várok, de egy hurricane is jól jönne. ezeken kívül már csak a valiant hiányzik az UR-ek közül. az összes többi nem UR X-es szintû. de nem panaszkodhatok, mert pl. pont az egyik kedvenc sniperfegyverbõl, az UR indrából már III-as szintû van meg.

Prince23
Az EA sajtóközleménye szerint EU-ba valóban 18-án lesz elérhetõ. De valószínûleg még ma befut, 21:00 körül...

Akkor nem tudom mit olvastam én tegnap... o.O
Ma 19:00-kor tölthetõ pc-n, +/- 1 óra.

Olvasatom szerint, európában PC-re 18-án jelenik meg...
annak aki nagyon türelmetlen, livestream: http://hu.twitch.tv/bv_carn

Optimus Prime
Este 7-kor jön, múltkor is akkor jött az EC. Azelõtti MP DLC meg 8-kor.

Szemét döntés a 2-ben Legion kapcsán, ha szó nélkül eladod a Cerberusnak. Lazy Shepard azt tette.

Én sem vagyok kinn a vízbõl. Most melóhelyen vagyok, csak este férek hozzá a XBox-hoz. Ott vár rajta a 2 mllió credit, hogy elverjem. Van, aki ennyibõl kinyitotta az összes karaktert, de hát lutri.

Az új Assoult Rifle az UR, a shoti és a pisztoly az Rare. A karakterek mind Rare.

szomferi
akkor várunk, nincs mit tenni 😄

PC-re valamikor estefelé szoktak kijönni a dlc-k ha jól tudom.
PC-n még nincs (talán pár óra, ezt nem tudom). PS3-ra meg még egy nap, ha jól tudom.

szomferi
én még nem látom a Bõvítmények vásárlása résznél PC-n <#szomoru2>

XBox360-ra már kinn van!! A packok is tartalmazzák az új cuccokat.

szomferi
mikor jön ma az Earth DLC, tudja valaki?

A medigel-converteres fickóval is találkozol mindhárom részben.

A 2. részben is van szemét/szemét döntés. Legion loyalty missionjében választhatsz: fajírtás vagy agymosás...
Ryder62
Én mint írtam még sose voltam full regenade. Valahogy nem tudok az lenni. Viszont full paragon is csak egyszer voltam.

A SW Kotorokba nagyon jó volt szemétkedni hisz ott Sith lehettél. Vagyis ott beleillett a játék világába. Emlékszem minél több sötétoldal pontot szereztem és minél nagyobb szintû voltam annál jobb, könnyebb volt szemétkedni, sõt már már jó érzés volt XD

Viszont a ME-kben a regenade ugye nem ezt jelenti. Még mindig a reaperek ellen mész, pont a galaxist akarod megmenteni, csak a regenát út ahogy Yoda mondaná könnyebben járható ösvény. Fegyvert fog rád valaki és fenyeget? Vagy megpróbálod rábeszélni, vagy lelövöd.
Szóval igen a regenade az tipikusan könnyebbik járható út.

Amúgy meg az hogy igazából nincs hatással a sztorira hogy most regenade vagy paragon az meg betudható annak hogy általában pótolható lényeket teszünk el láb alól. Ha megölünk egy fontos személyt biztos van aki átvegye a helyét. (Pl tanács vagy Wrex esete)
Meghát én nem is vártam el hogy teljesen máshogy alakuljon a sztori mert azt a sok variációt leírni, leprogramozni nem lett volna könnyû. Új, teljesen egyedi átvezetõknek kellett volna lenniük stb.

Optimus Prime
De Miranda Cerberus-os, mindazt képviseli, amiért a Renegade Shep "harcol". Persze én inkább senkivel nem kezdenék ki. Olyan megfogó, mikor Shepard bambán ül a kabinjában a végõs küldetés elõtt. XD

Jack? Nekem õ sokkalta jobban bejön. Meg õ valahogy emberibb is.
Optimus Prime
És kihagytam a LI-t!!!
Jane-nél Liara, mivel idegen és hát miért is ne?

Alice-nél talán Kaiden lenne kézenfekvõ, de inkább Liara, mert õ amúgyis pajkos. 😊

Lazy-nél meg... nos, nem volt senki. Túl beképzelt és magának való. Valamint érdekelt végig lehet-e menni így is. Egyébként szerintem Ash lehet a választott, meg Miranda.

Calver

"The trees move. Do you not see it?"

Hogy melyik karimnak milyen elõtörténetet választottam azt így fejbõl nem tudom, meg én alapból mindig Ash-t választom, ezt leszámítva viszont én is így képzeltem el/építettem fel a Shepjeimet. Jah, meg nekem csak male Shepem van. És szerintem ez nem véletlen, ugyanis lényegében ez a három fõ típus hozható ki a játékból.
Optimus Prime
Igen, értelek. De ez csak smink. Nincs igazi ráhatása semmire. Õszintén, bár szerettem a 2-t, szörnyû kritikus tudok lenni vele. Egyik haverom teljesen kiakadt mikor elmondtam róla az erõs véleményem. Egy-két mail, vagy animáció piskóta. Nincs elemi hatása, a 3-ban is max War Assets pont.

Az említett példámban is zavar, hogy nincs hatással semmire. Max Miranda lelki világára, amit utána formálhatok. Persze Paragonként sose hagyom, hogy lelõje, Renegade-ként meg mit érdekel mi van vele?

Persze azért van különbség a választások között. Például Illium sokkal kihaltabb hely, ha az 1-ben szemét voltál és, akit csak lehet megöltél. Ezt aláírom, de fõbb dolgokban nincs változás. A Tanács továbbra is hülye, minket félresöpörnek és még Udina is lebasz, hogy mit csinálok én itt. 😄 Ash-t/Kaiden-t sehogy se tudom meggyõzni, hogy jöjjön velem. Meg hasonlók.

De ha már a Paragon-Renegade téma szóba jött, én így képzelem és játszok:

Jane Shepard
Sentinel, Spacer, War Hero, Paragon
Mindenkinek segít, akinek tud. Mindig a Paragon választást hozza. A nagy képet látja és szerinte az idegenekkel való kapcsolat jobb fényt vett ránk és ez az egyetlen módja, hogy elfogadtassuk magunkat a Galaxissal. Mindent megtesz, hogy az emberiség rossz hírnevét helyreállítása.
Kaident menti meg Virmire-on, õ is ezen a nézeten van. Nem faj számít, hogy valaki szemét vagy szent.

Alice Shepard
Engineer, Colonist, Sole Survivor, Paragade
Segít ahol tud és ahogy jónak látja. Nem kedveli a politikusakt és az akta tologatókat. Meg is jegyzi, ahol tudja. A törvényen kívüli gonosztevõket megbünteti, ahogy tudja. jó viszonyt ápol az idegenekkel, kivéve, aki nem érdemli meg. Udina-nak rendszeresen beszól. XD
Ash-t menti meg Virmire-on, mert megérti az állás foglalását az idegenekkel szemben és próbálja jobb belátásra bírni. Ettõl függetlenül jó tiszt.

Lazy Shepard
Vanguard, Earthborn, Ruthless, Renegade
Egy szemét, önzõ, xenophobe tetû, aki azt nézi hogy jobb neki. Azt nézi kinek szólhat, legyen az ember, idegen, tiszt, menekült. Nem érdekli semmi, csak a célját elérje. Azt is éppen hogy. Megöl, akit lehet. lerombol ,amit lehet. Sose használ Paragon interruptiont! És szándékosan hagyja meghalni a Tanácsot és ezt szóvá is teszi.
Ash-t menti meg, mert vele ért egyet. Rohadt idegenek, majd mi megmutatjuk nekik!

Az utolsó karakterem nem ilyen lett elsõre és még vele nem vittem végig a 23 részt és a DLC-ket. De kb. így képzelem el az abszurd Renegade-ot, illetve Udina pártinak. Persze van a lustaság és a szándékos Renegade-ség. Ez újabb vita tárgya ki melyiket tarja jobbnak, mitn abszolút Renegade. Én pl. elsõre fel se vettem wrex-et, ott hagytam Chora's Den-be. 😄

Engedjétek meg hogy megosszatok veletek egyet az egyébként rendkívül alacsony népszerûségnek örvendõ vicceim közül (ezt spec most találtam ki zuhanyozás közben):

Négyen spawnolnak Benningen.
Az elsõ lelõ egy Banshee-t, majd felkiált:
-For Thessia! <#gun>
A második lelõ egy Geth Prime-t, majd felkiált:
-For Rannoch! <#violent>
A harmadik a "szélvédõn" keresztül kihúzza az Atlasból a pilótát és addig üti, amíg mozog, majd felkiált:
-For the Horde! <#boxer>
A negyedik lelövi az elsõ hármat, majd felkiált:
-For the Emperor! <#mf1>
jarlaxxe
Fene tudja egy faj utolsó reprodukcióra képes példányának megölése az akárhogy nézem fajirtás.

Ettöl már csak egy lépés a krogan sterilizálás...

Ryder62
Azért a 2-ben is vannak hatásai a renegade/paragon dolgoknak. Pl a Eclipse tagot mindig kilököm az ablakon Thane küldijén. Salariant az elején meg megajándékozom egy medi-gellel. Asszem vissza is ír pár küldi után.
A válasz lehetõségek is kihatással vannak azért pl ott van a kölyök akivel összefutunk mikor jövünk ki a zsoldos toborzótól Arcangel küldijén. Ha lebeszéljük akkor küld egy levelet amiben hálás Shepardnak. Ha meg hagyjuk, hadd menjen, egy animációban láthatjuk amint Garrus szépen lelövi, szinte elsõként.

Szóval azért vannak kihatások.

Amúgy én mindig vegyes Shepardot alakítok. Egyszerûen nem tudok szemét lenni azzal akit kedvelek. Csapattársaknak még nemigen szóltam be semelyik részben. Aki meg rohadék meg amúgy is ellenfél (pl az windowsos Eclipse tag, vagy Miranda küldijén a velünk beszélõ Eclipse tag) azt állandóan kinyírom regenáttal. Vagy aki nagypofájú elhajtom a francba 😄

Udinának mindig vissza szólok, meg a "ah, yes, reapers..." turian tanácstagnak is. 😄

Amúgy a 2-ben sok visszatérõ mellékszereplõ volt, fõleg Illiumon.
A háromba alig van. 2-vel futottam össze: Liara "apjával" ( "Well, I'm not human, am I? Anthropocentric bag of dicks." <#idiota>
) meg az asarival akit a 2-ben összehoztam a krogannal Illiumon. Max még ott van ugye Conrad de õ már egy szimbólum 😄
Viszont van jó sok régi csapattárs akivel összefutunk, az jó.

Optimus Prime
Egyébként a Rachni kérdés az, amiben bárhogy döntesz mindenhogy õrjöngenek érte. Ha megölöd népirtással vádolnak, persze megértik a veszélyt is, de akkor is. Ha meg szabadod engeded, akkor azért õrjöngenek, hogy majd újfent háborút indít, mint 2000 éve. Egyedül Kaidennek van épeszû rálátása a dologra.

A lényeg hogy semmi esetre sem evil, ahogy azt sokan tévesen gondolják. Egyébként a párhuzam találó lett.

BalMat: Nem is várok el olyan szabadságot. Sõt! Teljesen más elvárásaim vannak egy PC-s játékkal és az asztali szerepjátékkal szemben. Ha csak az elsõ részt nézem, még én is hajlanék arra hogy szerepjátéknak tituláljam. Bár még így is nagyon határeset. Ahogy azt a reklámhadjárat során is kihangsúlyozták, a játékban rengeteg választási lehetõség van. És ahogy egyre többet játszol a játékkal, úgy jössz rá hogy ezek közül egyre több olyan van amelyiknek nincs komoly hatása a folytatásra. Nekem pl az is erõltetett volt hogy Wrex helyére berakták Wreav-et. Ha tényleg lett volna jelentõsége a szereplõknek akkor a kroganok itt ismét összefogás nélkül maradnak. Ha veszni hagyod a tanácsot, a folytatásban ugyan úgy lesz tanács, csak más lesz a tagok skinje. Órási. Nincs olyan opció hogy itt az emberek ténylegesen elõbbre jutnak, ahogy az elsõ rész végén reméltük. Tehát bármennyire is sok (látszat)választás van, az egész akkor is teljesen lineáris. És ez számomra sokkal szembeötlõbb mint anno pl a Deus Exben volt, hogy végül is kinek az oldalára állunk.

wedge: ezt direkt nem írtam, pedig az én renegát Shep-em is xenofób volt. Ez egyébként logikai következtetés, hiszen Shep számára önmaga a legfontosabb. Minél messzebb áll valaki tõle, annál kevésbé érdekli a sorsa. Tehát egy embertársát nyilván elõnyben részesít egy "idegennel" szemben. De ha az érdekei úgy kívánják, feláldozza mindkettõt, max az embert késõbb.
PiszkosFred
A Rachni pelda jogos, azt el is felejtettem. Ott tenyleg sajat szandekabol dontott ugy Shep, ahogy. Meghallgatta a tudosokat, latta a pusztitast, tudta mire kepesek, ott tenyleg szabad elhatarozasbol lehetett nepirto, vagy galans nepmento. Ez oke. De...

Wrex-et azert lovod fobe (illetve Ashley tette ezt nalam), mert akadalyozta a celod elereset (lasd a szitu, ami miatt "fellazadt"). Nem azert, mert ugy gondoltad, hogy kinyirod a budos szajszaga miatt, vagy mert megitta a sorodet. Hozzateszem, hogy megmenteni is csak akkor tudod (lebeszelni), ha addig celiranyosan kovettel egy oldalt, egyebkent szurke a lehetoseg es jon a bumm. Nalam valahogy mindig meghalt 😊
Ahogy a tanacsot is azert aldozod fel, hogy mentsd a flottat, amellyel tovabbra is uldozod Sarent es Sovereignt, vagyis ismet egy "nemes cel" miatt.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”