Mass Effect 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az igazi renegát befejezés talán az lett volna, hogy shep beáldozza az összes többi fajt, hogy ezzel mentse az emberi populációt.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Az 1-ben tényleg van különbség a Paragone-Renegade oldal között. Itt csináltam a két végletet: max Paragon pont és max Renegade pont. Ég és a föld érzésre, eredményre. Teljesen más, bár a fõ dolgokon sokat nem változtat, mégis megvan ez az illúzió.
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
A végén a tanács megmentése vagy nem megmentése se éppen egy jó fiús cselekedett.
Az elsõ részt végiglehet tolni ugy, hogy végig mocskos döntéseket hozztunk fontos kérdésekben csak ezt már sokan elfelejteték a mézes-mázas utobbi két rész miat.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
2. Renegát: õ is mindent megtesz, csak éppen a cél elérése érdekében. Feláldoz bárkit, társak csak azért vannak mellette hogy végsõ esetben legyen valaki akit a golyó elé lökhet, érzelmileg nem kötõdik senkihez, tipikus magányos farkas. Viszont mivel nem hülye, belátja hogy szüksége van társakra mert egyedül nem harcolhat ilyen kaliberû ellenfelek ellen. Csak a saját érdekeit nézi és a játékban Shep végsõ célja a Reaperek megállítása függetlenül attól hogy Paragon vagy Renegát. A karakter adott, a végsõ cél is ami mindenképpen nemes. A kérdés az hogy mit képes ezért feláldozni. (erre a legjobb példa hogy Mordin pl megmenthetõ aminek az eredménye kb az hogy halálra ítéli a kroganokat)
És ha már idáig jutottunk, a játékban az a vicces hogy (ha már szerepjátéknak lett titulálva) nem mi alakítjuk a szerepet, hanem kaptunk egy elõre megírt karaktert amit el kell játszanunk. Aki asztali szerepjátszott már, az tudja mi különbség a saját karakter és a kalandhoz járó fix karakter között.
És hogy ezt miért írom? Amikor Shep a Control-t választja, elvileg lehetne õ a galaxis egyszemélyes ura is. Egy renegát Shep-be ez még bele is férne. Ezt az opciót azonban a BW nagyvonalúan figyelmen kívül hagyta.
mondjuk akkor még pont nem tetszett ez a "kõkemény katonai parancsnok vagyok" dolog, de mostanra biza el kell ismernem - baromi jó alapfelállás volt.
"The trees move. Do you not see it?"
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
Mindegy ez a hajó már elment, úgyhogy reménykedjünk hogy az új ME trilógia végén okosabbak lesznek az írók <#vigyor2>#vigyor2>
Azért mikor az elsõ ME-t játszottam nem hittem volna hogy lesz olyan játék ami így a szívemhez nõ.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Vagyis erdekes lett volna egy atallas, igen, de logikailag jelen allas szerint hiba lett volna. Ahhoz a triologia elejetol kezdve kellett volna elultetni a "magokat".
A nevtelen szaros senki aki megmenti az univerzumot? Majd' az osszes scifi errol szol. Az eletszerut nem erre ertettem, hanem arra, hogy a triologia 120 oraja alatt nem csinalt semmi olyat Shep, ami indokolna, hogy hirtelen atallna a Reaperek oldalara.
Egy full jó, hogy legyözük a kaszásokat és mindenki happy és egy full rossz, hogy mindenki meghal és kezdödik a ciklus elölröl.
Mivel ez egy totális háború a valoságban is valszeg igy végzödne.
Ha ugy itélte volna meg a szitut, hogy neki abban a helyzetben az a jó ha átáll és igy életben marad akkor az abszolút védhetö álláspont.
Életszerüséget keresel a ME-ben? sok sikert egy olyan storyról beszélünk ahol egy szaros baka dönt az egész világegyetem sorsáról sehol egy megválasztott vezetö akivel egyeztettne ez marha életszerü.
A kedvencem az volt a ME1-ben is amikor egyszerûen kikapcsolta a tanácsot ha ugy volt kedve, hát persze nagyon életszerû....
Sithek ellen küzdesz és a végén lemészárolva a követõidet átálltál a setét oldalra, vagyis Sith lettél.
Jó mondjuk igaz hogy a Kotor 1 és 2-ben csak két vég volt: abszolút jó, happy end, és az abszolút rossz, mikor te lettél a Sith nagyúr. Meghát SW szóval kellett bele ilyen is.
De azért amikor a hû csapattársaid ellen fordultál az azért ütött.
Bár egyértelmû hogy a ME-kben nem állna jól ez sehogy sem, azért ha Legiont ki lehetne hajítani a légzsilipen, röhögnék. <#idiota>#idiota>
"Throw the machine out of the airlock, Commander." <#hehe>#hehe>
ME1-ben is be lehetett szólni mikor Spectre-nek akartak választani mégis, ott is haladt a történet (ergo mindenféleképpen megválasztottak)
De legalább volt egy kis beszólási lehetõséged.
Sõt már azt is megfigyeltem hogy a ME3-ban a kis nyíl a jó válaszon van, már rögtön arra mutat nehogy már gondolkodni kelljen hogy A vagy B.
Sajnos ilyen szempontból egy madzagon rángatnak minket se a pályák sorrendjét nem választhatod meg, sem a válaszodat.
Most így elgondolkodva van olyan lehetõség a ME3-ban ahol te döntesz valaki életérõl? Mert a ME1 és 2 tele volt olyannal hogy válaszoddal, döntéseddel, renegát/paragon interruptokkal eldõlt hogy az adott karakternek segítesz vagy sem, meghal vagy sem, ellened fordul vagy sem.
Sikerült kihozni a feladatokat?
vagy ezt még nem tudni?
Meg még valami:
Honnan lehet tudni azt, hogy elég a Premium Spectre Packok begyûjtése? (amik beadják a classokat és az új fegyvereket).
Mer mosmá jó lenne Jumbo-ra gyúrni.
az én Shepem lehet h hõsködött 3 részen keresztül, és a lehetõ legjobb választásokat hozta mindig, de közben õ volt a galaxis legnagyobb seggfeje, "ha megtehetem, miért ne?" alapon - ez a harmadik részre teljesen eltûnt, pedig, uhh, mennyi lehetõség lett volna rá...
"The trees move. Do you not see it?"
bemelegítésnek cerberus gold, utána 2 kör reaper, full extractionnel <#eljen>#eljen>
ma is bepróbálod egy goldot, hadd jöjjön a kredit, hátha sikerül nyitnom 1-2 karaktert és/vagy új fegyvert
AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
publicon nyomni a goldot, az több mint veszélyes... 😄
AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Marhára akarom az új karaktereket. 😊
"És hamár DLC, rég megakartam kérdezni, hogy miért 2014 április 12-ig lesz (ingyen) letölthetõ az EC?"
Mert akkor már beindult a ME4 promógépezete 😛
A halál csupán a kezdet...
A hétvégén pár SP-ban 3 upgrade/új cucc is volt! Meg az is meglepett, hogy Reegar Carbine upgrade volt egy Veteran Pack-ban.
És hamár DLC, rég megakartam kérdezni, hogy miért 2014 április 12-ig lesz (ingyen) letölthetõ az EC? Infó.
2. túl nagy sebzést eleve nem okozol a charge-dzsal, tehát elsõsorban nem arra kell használni, hanem barrier visszatöltésre.
3. elõbb smash (hozzáadod a biotic effectet), majd a smash nagyon rövid CD-je után charge = biotic explosion. shield-es ellenfél sem éli túl.
4. cerberus vanguard esetén charge rank 5-nél a fegyver sebzést kell választani mivel a charge CD-je alatt úgyis csak a fegyvert használhatod (disciple X jó esetben)
5. charge után érdemes egyébként egy gyors melee-vel indítani, amivel a körülötted állókat kicsit megtántoríthatod.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Egyébként elkezdtem extended Mass Effect soundtrackokat gyártani, így aki hallgatja a ME-s zenéket, jöjjön a csatornámra. Folyamatosan töltök majd fel ME soundtrackokat.
Mass Effect 3 Soundtrack - Cerberus Plot
Javított változat
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
LOL, de sajnos igaz. Én sokszor nem tudtam "használt-e" a Paragon interruptionöm ilyen helyzetekben. Vagy mi lett volna, ha nem teszem. Erre a végén meg ha nem használom a Renegade-t Critical Mission Failure. (TIM-es rész)
A párbeszéd a csapattársakkal ritkább, de vannak rendes cinematicok, sajnos limitált válaszokkal. Javik jókat, legalábbis nekem bejön. Pl. mikor Jokert akarta kidobni a légzsilipen. A csapattagok beszélgetnek, mozognak ez jó. Több skillünk lett, több szinttel, lehet a fegyvereket modolni. Kb. ennyi, ami jobb lett a 2 óta, de nem jobb, mint az 1-ben volt.
nem voltam odáig a vanguard classtól, de ez tökéletes lesz platinumra is.
Nah a 3-ban semmi nincs. Párbeszédtárcsa: két ugyanolyan választási lehetõség. Pl: No vagy Later. Ejha. És hol a Yes opció?
A interaktív renegát vagy paragon feltûnésekbõl is sokkal kevesebb van és az is mit csinál? Megjelenik a kék egér szimbólum, megnyomom, és annyi történik hogy Gruntal kezet fog. <#zavart2>#zavart2>
Semmi felvehetõ, gyûjtögethetõ dolog nincs és a hackelés is eltûnt.
Szóval tényleg érzõdik a butulás nem is enyhén.
És ami a legjobban idegesít nem lehet még beszélni sem a társakkal:
Thanks for coming by
1.: nem frissül dinamikusan: pl. keress meg relikviát egy bolygón -> megtaláltad, vidd vissza ide meg ide -> visszavitted az embernek, küldetés teljesítve
2.: nincs semmilyen zárószöveg, csak simán beszürkül sárgáról. Igazán vehették volna a fáradtságot, hogy amikor kész a küldetés akkor a szürke szöveg már egy summázása lett volna annak amit tettél, pl amikor a Blue Suns küldetést is többféle képpen lehet befejezni. Bele lehetett volna írni, hogy hogyan zártad le a feladatot. Emlékeim szerint a második részben még ezt rendesen megcsinálták.
De alapvetõen akkor is szerepjáték, hiába nincs inventory (csak az elsõben), egyre egyszerûbb a karakterlap, és teljesen primitív lesz a 3. részre a naplód, amibe bekerülnek a küldetések.