22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• bendáj17
    Nem kötözködés képen de tényleg 10-én jön a dlc.
    Mass Effect 3: Retaliation will be available for download on October 9 on Xbox LIVE® and the Origin™ client software and on PlayStation® Network in North America on October 9 and in Europe on October 10.

Forrás: Multi dlc
  • Llew
    Én mindig igyekszek mindenkit használni, hogy ne csak potyautasnak meg társalkodónak legyenek a hajón.
    Persze akaratlanul is lesznek kedvencek, így főleg a második részben a sok társsal gondban voltam, hogy mikor kit vigyek.
    Talit kedvelem,
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    és nagyon jó, ahogy Garussal flörtölnek a comrendszeren keresztül

de valahogy nagyon nem használható a 3. részben. Vagy én vagyok vele béna. Gethek ellen jó, de még a sok pajzsos cerberus ellen is legtöbbször mást vinnék.
    A Leviathán utolsó pályáját újra is kezdtem miatta
    (valami elmezavar miatt cerberusosokra számítottam és ő volt az egyik társ)
    , mert
    a brute-ok rohama ellen
    semmit nem érnek a képességei, és gyenge is.
    Pedig az első részben nagyon jó volt. Másodszorra a végén szinte csak a női szakasszal nyomtam (női adapt shep, Liara+Tali)

Szimpátia alapján első majdnem végigjátszásban a legtöbbször Liara jött velem, és mivel katonával nyomtam, mellé sokszor Kaident vittem a biotik combo + overload miatt, akit pedig nem nagyon kedvelek.
    James volt a leghanyagoltabb segítség. Nem is túl érdekes figura és a katona mellé nem nagyon volt rá szükségem a képességeire sem. Mondjuk a Leviathános újrakezdésre őt vittem és ott nagyon jól jött.
    EDI az overload és a gyújtósdi miatt szerintem kifejezetten jól használható kb. mindenki ellen és a pajzs+decoy miatt védekezésben is tűrhető.

Most már inkább az a bajom, hogy túl sokat olvastam a wikit és teljesen belezavarodtam az bónusz erőkbe, erő kombókba, meg a kinek milyen fegyvert kérdésbe. Szóval a lesz a legegyszerűbb, ha a ki szimpi és mi néz ki jól, használhatónak elv mentén haladok.

Hoz_Hun
    nehéz lett volna, mert még nem volt meg, de olvastam, hogy érdemes, és a következő végigjátszásra viszem is
    kurva jó, ahogy a szállásán osztja Liarát, hogy sokat pofázik, meg nem olyan okos, stb.

mondjuk nem tudom 3 biotikus mit kezd majd Leng pajzsával.
  • Hoz_Hun
    Tessiára nem Kaident kell vinni Liara mellett, hanem Proti a Protheánt (Javik). Vele igazi élmény az a küldetés. :)
  • Darun
    Nem titok hogy mivel ők állak a szívemhez a legközelebb, a küldik igen nagy százalékában Garrus/Tali van velem. Tali amúgy is a legszimpatikusabb női karakter számomra a játékban. Pont ezért kellemetlen hogy szinte totál használhatatlan. Szemben az első résszel.

Máig emlékszem mikor renegát Shepet indítottam az első rész utolsó küldetésére. Garrus/Ashley. 3 sniper. Közelharc nem nagyon volt, még rohammal is csak a hullák értek el hozzánk. Ott egyébként sztem a fegyverszint karakterszinthez volt kötve, mert elsőre csak az alacsonyabb szintű spectre fegyvereket kaptam meg. Az uolsó Shepemnek meg már volt voltak X-esek.
  • Calver
    az a baj sajnos ilyen téren, h csapattagok kb annyira vannak kiegyensúlyozva, mint egy teherautónyi döglött aligátor.

Liara mindenkit földbe ken, Kaidan/Javik is pofátlanul erős, spektrum másik végén meg ott van EDI és Tali, akik... nos, csípem mindkettőjüket, de szimplán... szarok, legalábbis pár szituációt kivéve, és ott is sokszor van jobb választás.

el nem tudom képzelni ki találta ki a képességek szétosztását csapattagok között, de gyanítom, hogy az illető megegyezik azzal, aki még a második rész környékén Infiltator erőit is kiagyalta (mert cuccai felé - főleg ammo power-ek - olyan távol állnak a hasznostól annak a kasztnak, h arra szavak sincsenek)
  • Darun
    Lenggel én is így jártam az első végigjátszásnál: Tessián felváltva élesztettem Garrust meg Liarát, közben alig volt időm foglalkozni vele, a Cerberus bázison meg én is csak a pajzsot szedtem le, utána a sok idegesítő katonának estem és egyszer csak meghalt Leng. Azóta meg akor is szenvedek vele ha csak rá koncentrálok. Van ez így.

Én a legritkább esetben döntök használhatóság alapján. Akiket kedvelek, azok jönnek velem. Persze őket azért a feladathoz igazítom, pl gethek ellen azért Talit vagy EDI-t tuti viszem.
  • koschwarz
    durva lesz ez a DLC...olyan multis dömping lesz, hogy ihajj!
  • mascarun
    Alig várom már hogy jöjjenek az okosok és minden percébe belekössenek. :)
  • vg
    Red Sand A Mass Effect Fan Film, ezt valaki már látta? Itt van.

• morzsi555
    Amúgy csak nemrég esett le, hogy a legtöbb új karakter a dlcben igazából nem is új, mert a régi modelleket/páncélokat használják (asari, drell, krogan, vorcha, quarian male). Remélem csak időhiány miatt használták a régi modelleket a trailerben és később kapnak új páncélt, mert ez így szar. Csak a turian kap új páncélt a trailer alapján. Az új asari és krogan karakterek igazán kaphatnának új páncélt már.
  • Vraaanyek
    Ha ez így van, a ME.hu fogalmazhatna kicsit konkrétabban is a félreértések elkerülése végett...
  • morzsi555
    Csak az európai ps3-as tulajoknak lesz 10-én. Minden dlc-t kedden szoktak kiadni, xboxra 12:00 körül, pc-re 19:00 körül.
  • Vraaanyek
    Akkor olvasd el a Mass Effect.hu legújabb bejegyzését facebook-on, ott hivatalos forrásról beszélnek!
    Igen, tudom, hogy eredetileg 9. lett volna, de ma megváltozott.
  • morzsi555
    9-én jön, holnap, a szokásos időpontban 19:00 körül.
  • Llew
    Na, végre a végjáték küszöbén vagyok.
    Ez a Cerberus bázis nagyon gyatra volt. Kai Leng Thessián először alaposan megizzasztott, pedig akkor még csak normálon ment a kampány, nem hardon. Liara nem sokat ért ellen, a csapat disruptor ammo és Kaiden overloadja pedig kevés volt.
    Ezért itt dilemmáztam, hogy kit vigyek harmadiknak a katona Shep és EDI mellé, de aztán Garussal sima ügy volt. Feljutni abszolút nem volt gond a két overloaddal, meg a EB-s incinneration ammoval, de Kai sem küzdött sokáig.
    Igaz, kicsit csaltam, mert a katonámnál lecseréltam a bonusz erőt carnage-ról, dominationra, ami több, mint vicces. Kai csapatát először a nemesis ritkította, majd őt magát a phantom kötötte le míg mi hárman megszórtuk. Nem is tudom, hogy halt meg, mert mikor elfogyott a pajzsa, akkor éppen nem ő volt a legnagyobb gondom, mert a phantom pont akkor tért újra öntudatra és amíg újra elkaptam, Garrus és EDI elintézte Kait. Egyik pillanatban még ott áll teljes életerővel, következőben meg semmi.

Most így a végére azt vettem észre, hogy Talit a saját ügyei után nem is nagyon vittem magammal. Bármennyire is jó lenne a cerberus mérnökök ellen, mindig inkább valami biotikus vagy komolyabb tűzerővel megáldott féltechnikust vittem magammal (Garrus, Kaiden).
    Ezt a csapat választást még ki kell csiszolni, bár második végigjátszásra legalább már tudom hol, milyen ellenségre kell számítani.
  • bendáj17
    A francba jöhetett volna hamarabb na mindegy ez van :(
  • Vraaanyek
    Retailation DLC csak 10-én jön... :S
  • bendáj17
    Én is erre gondoltam köszi szépen a választ. Akkor van még min dolgozni :)
  • Harbinger
    Gondolom úgy működik, mint az 1-ben is a replay. Úgy lehet mindenből a maxot elérni. Habár az 1-ben fegyverekből már ~50 szintnél elérhetőek a X-es fegyverek.
  • Darun
    A 3 végi mentést importáld vissza. Első végigjátszásara 5, másodikra 10 max szint.
  • Evoluti0N
    Jó tudni :) Eddig 2x játszottam végig, de mind2x a 2. részből importált mentéssel.
  • Darun
    A szingliben is 10 a max, csak vissza kell importálni a karit a játék végén.
  • Evoluti0N
    Mindig egyes szintűt nyitsz ki, amikor újat szerzel és minden kinyitáskor egy szinttel nő. Emellett a single player-rel ellentétben a multiban 10-es a maximum szint a fegyvereknél.
  • bendáj17
    A multiban a fegyver fejlődés hogy van? mindig csak 1 szintet nő? vagy lehet olyan hogy egyből magas szintűt nyitok ki?
  • Harbinger
    Ez piskóta. Aki biztosra akar menni a squal goallal és nincs sok ideje szöszölni ajánlom indítson/készítsen egy bronze vagy silver játékot, Cerberus, mint ellenség és várjon. Válassza ki a legjobb karakterét és simán meg lesz az extraction átlag 13-16 perc alatt. a lényeg, hogy full extraction legyen.

Ma... vagyis holnap 1-kor - helyi idő szerint - lesz a Red Sand fan ME film a Youtube-on.
  • bendáj17
    Elvileg simán meg van

Egyéni cél: A Csapatodnak kevesebb, mint 20 perc alatt teljes kivonással teljesítenie kell a kapott pályát. A csapat mérete bármekkora lehet, és a nehézségi szint sincsen meghatározva!

Egységes Cél: Több, mint 200.000 Sikeres kivonás bármilyen nehézségi szinten! A csapat mérete nincs, korlátozva továbbá a kivonásoknak nem kell teljesnek lennie.
  • Darun
    Szerintem nyugodtan indíthatsz sajátot is. Nekem az első meccsem egyedül indult, a 2. wave-ben már 3 killstreak volt gránáttal. A 3. körben csatlakozott be egy srác, ketten toltuk végig. 18 perc volt az időnk. Utána négyen indultunk és valami 23 perc alatt végeztünk :D Próbálkozni kell.
  • takirulZ
    Bizok benne, most éjszakásba megyek reggel ha hazajöttem még lesz vissza 8 óra letolok majd egy fullost :) Köszi a választ!
  • Darun
    Szerintem igen.
  • takirulZ
    Srácok ha mondjuk ugy rak be wave 5-be akkor is megvan az operation? 17 perc volt a silver elvileg úgy hogy bedobott... ma csak igy tudtam tolni hogy összevissza wave-kbe dobált be... full extract és 17-08 percek voltak kiirva
  • mascarun
    Az előbb pont akkor kapott el egy Husk amikor megsérültem. Rángatott a földön fekve meg ütött. Amikor meg lelőtte rólam a társam egyből visszarakott játékba, nem kellett feléleszteni.
  • morzsi555
    Ez jobb: http://narida.pytalhost.com/me3/classes/#25MNMOA@0@0@A@@@0@0@0@0 + Grenade Capacity Gear. Platinumon első leszel vele, kivéve ha van egy geth inf piranhaval a csapatban. És arc grenade + homing grenade tech burstöt csinál.
  • Harbinger
    Másnak se megy Originbe a Friends? Csak a szokásos várakozás animáció megy, akárhányszor újra indítom nem működik. Pár tegnap párszor meglett a squad goal, de gondoltam mehetnénk együtt vagy segítenék, akinek kell. Az extraction úgyis beleszámít az allaied goalba is.
  • Evoluti0N
    Sikerült unlockolnom a Demolishert végre. Brutális. A me3multiplayer.com oldalon ajánlott buildet próbáltam ki és nagyon jó. Úgy lettem első vele, h először játszottam vele, 17-es szintű voltam és a 3. kör vége felé csatlakoztam a játékba. Überbrutál.
  • Harbinger
    Igen, véletlen volt, hogy átkerültek az Ultra Rare kategóriába. Az új DLC cuccait programozták mikor feltűnt nekik a hiba. Ellenben a Collector Assault Rifle maradt Rare!
    Épp nézem még a Manifestet. Végre javították az achievementek részt is. Most látszik minden teljesített achi, a DLC-sek is - From Ashes and Leviathan is!
  • morzsi555
    Visszarakták az N7-es fegyvereket a Promotional kategóriába...
  • morzsi555
    Hordani csak az első részben lehet, konzol paranccsal lehet megszerezni, amire már nem emlékszem. Itt a páncél lista: link
  • Harbinger
    ez az. A 2-3-ban sincs benne? Egyébként a 2 elején is olyan menő Shep armorja. Gyakorta olyan, mint egy heavy Aldrin Labs armor az 1-ből, csak valahogy... jobb.
  • Hoz_Hun
    Benne vannak. Ők a Ravager-ek.
  • Evoluti0N
    De hát a rachnik nem gonoszok. Ha megmentjük a rachni királynőt az első részben, majd a harmadikban, akkor mellénk állnak. Ha nem mentjük meg az elsőben, akkor nem is lesznek rendes rachnik, csak ezek a mutálódottak. Szal semmiféleképp se lehetnének ellenségek.