22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• morzsi555
    Mass Effect 3: Retaliation

• Darun
    A TS-nél szerencsére arra soha nem raktam pontot. Egyébként nem lesz kicsit sok a nem működő képességekből? És így már nincs olyan túl sok fejlesztési opció sem, hiszen az ember nyilván nem rak olyan skill-re pontot amiről tudja hogy nem működik.
  • morzsi555
    Ezt érdemes olvasgatni... Ingame Numerical tests. Jó tudni például, hogy a tactical scan 5. headshot dmg rankja vagy a snap freeze 6. tech combo rankja nem működik, úgyhogy hiába raktunk pontokat rá... Persze lehet, hogy a mai patch kijavítja a legtöbb nem működő dolgot, bár valahogy kétlem.
  • Harbinger
    *jobb alakítást akartam írni, egyébként ez egy februári teaser. Újabb előzetes lentebb van, ha a YouTube lapjára klikkelünk és a premier 7-én lesz!
  • Harbinger
    Fura, ebbe az 1 percbe jó alakítást nyújt, mint a trilógiában együtt. XD Egyébként a Red Sand gondolom a Mars miatt a választott cím. De ez így paradox kicsit, mert ugye van a Red Sand nevű drog is.
  • Mimasz
    Mass Effect fanfilm - az egyik főszereplője nem más, mint Mark Meer, Shepard hangja. :D

• Evoluti0N
    Neeeeee. Ez nagyon beteg és zseniális egyben.
  • Darun
    Megint jó ki célokat sikerült kitalálni. Bár a 20 percet nem igazán tudom hová tenni, mert sztem hónapok óta nem néztem hogy mennyi idő alatt csinálunk meg egy pályát.
  • Calver
    a legszörnyűbb dolog, amit valaha is fogtok hallani ME3-al kapcsolatban (és én könnyesre röhögtem magam rajta)
    [apro]lábjegyzet: egy olyan "magazinban", ahol az "alkotók" nagy része többet káromkodik, mint egy pajzsmirigy problémákkal küzdő kocsis, ez volt az első videó, ami elé korellenőrzést építettek.
  • mascarun
    Elkéstem! :)
  • mascarun
    OPERATION: OVERDRIVE

Operation OVERDRIVE (October 5th-7th)

Based on intel recovered during Operation PATRIOT, we are anticipating a massive strike from the Reapers on multiple fronts. Our information officers and special-ops teams stationed behind enemy lines require immediate extraction.

Squad Goal: Full extraction on any map at any difficulty in 20 minutes or less. Squads can be any size.

Allied Goal: Complete 200,000 extraction waves on any difficulty. Squads can be any size. Full extraction not required.

Special Circumstance: None

Squad Goal Success: All squad members awarded a Commendation Pack
    Allied Goal Success: All players awarded a Victory Pack

Link
  • Evoluti0N
    Operation OVERDRIVE
  • Darun
    Akartam én is írni a Valiantot mert tényleg jó, de nem biztos hogy aki Widow-t használ az könnyen át tud rá állni. És ahhoz sem kell fanatikusnak lenni hogy CE-t vegyen valaki, tudtommal elég korrekt áron hozzá lehet már jutni.
    A Hurri nekem nagyon nem jött be. A tűzgyorsasága/sebzése miatt a csapattagoknál szinte mindig az van, de azon kívül hogy kipróbáltam, nem használtam soha. Ahogy ált az smg-ket nem szoktam.
    Biztos jó az a Paladin, de a X-es Phalanx mellé egy smg még mindig 200-as CD-vel megy. És annyival sztem nem jobb a Pala. CL-em meg még mindig nincs.
  • Calver
    Widow/BW helyett akkor már inkább: Valiant. messze a legjobb mesterlövész puska Insanity-re: 3-as tár, nagyon gyorsan lehet vele lőni és újratölteni is, szinte semmi visszarúgás, és baromi gyorsan leszedi pajzsos dögöket is, mert ugye Insanity-n pajzson *nem jön át* a sebzés, akkor sem, ha az illetőnek még 1 pontnyi pajzs van - egy karcolás nélkül megússza a fejlövést. hátránya, hogy jól bevált EA gyakorlat szerint "fizetős", CE kell hozzá, de ezt egy kis coalesced.bin módosítgatás gyorsan megoldja.

SMG-kből amúgy Hurricane egész jó (természetesen szintúgy CE ), plusz csapattársaknak egyik legjobb fegyver - de ez is szór mint az istenverése.

Chakram Launcher-től én annyira nem voltam elájulva, viszont baromi jó Paladin pótléknak a játék elejére. erősnek kétségtelenül erős, csak... nos, a Paladin jobb viszont a hangja imádnivaló, és felpörgetve kegyetlen pusztítást lehet vele végezni. btw én úgy vettem észre felpörgetve a robbanás nagy előszeretettel kinyiffantja a Guardian-t, pajzs ide v. oda
  • Darun
    Widow helyett mindenképpen BW. Multiba már jó ideje nem Widow-zok, lehet hogy már a BW-t sem használnám ha véletlenül az esne. Én inkább a shotikra esküszöm, ami azért vicces mert nem vagyok az a nagy közelharcos. Clay viszont eddig kizárólag a Destroyeremnél volt, mert neki nem számít a CD. De pl egy X-es Evisceratornak 190 a CS-je, hármat lő és elég jó a sebzése. A másik nagyon buta a Talon, az még nincs maxolva, kevés töltény is van hozzá, de nagyon lehet vele osztani.
  • Harbinger
    Pedig az pistol/SMG kombó a legjobb. Bár a 3-ba kicist más és nehezen vagy soká megszerezhető a kedvelt típus. Sajnos az N7-es fegyverek nem valami jók.

Egyébként a Chakram Launcher mindent üt. Marauder-nek két lövés, ha charge-olt és fejlövés, de a tárral egy Brute is kivégezhető, insanity-! Atlas ellen még charge nélkül is jól használható. Plusz piercing moddal átmegy a Guardian pajzsán is.
  • KP27
    én se. az smg-ket nem szeretem. de egy widow/claymore még egy pisztollyal vagy assaultal simán levisz -200%-ra. ezek mellett meg szinte nem is kell más.

egyébként fura. közelről nekem a talon két lövéssel végez, azzal ahova paladinból kell 3-4 lövés is. pedig elvileg magasabbat sebez a paladin...
    Az M99-Saber is papíron nagyot sebez,mégis kell 3-4 lövés egy maruderre belőle, feltételezve, hogy nem használok energy draint, vagy overloadot.

marad a wraith/claymore
  • Harbinger
    Aha, bár a hivatalosan weboldalon van... végül is itt több formátum is elérhető.
  • Darun
    Erre gondoltál? Remélem megnyitja. Egyébként nem rossz kép, nekem konkrétan annyi bajom van csak vele hogy FemShep úgy néz ki mintha most szökött volna valami zsé kategóriás vámpír filmből.
  • Harbinger
    Az At-12 Raider shotgun tegnaptól elérhető a MP-ban is. Rare kategóriájú!
    Valamint egy új FemShep háttérkép tölhető le az MR3 oldaláról Patryk Olejniczak-tól.
    (Még 30 napig nem tudok linket beszúrni :()
  • Darun
    Onnan szép nyerni! :D Az utóbbi időben egyébként több játékban is meggyűlt már a bajom az auto save-el. Ennél már csak az jobb mikor az ember halál előtti pillanatot ment gyorsba :D
  • Llew
    Annyira imádom az automatikus mentést. A lehető legszarabb pozícióból képes indítani. A két kísérővel szépen összetömörülve kövér célpontba, fedezéktől szépen távol és többnyire úgy, hogy az egyik már éppen elhasználta a semmire az erejét.
  • Harbinger
    Nekem az ME3-as Sentinellel csak egy bajom van: a Tech Armor nem sül ki, ha lemegy a pajzsunk. :/ A 2-ben úgy tetszett, látványos és hatékony is volt, hogy a közeli ellenfeleket visszalökte. Pár én mindig a damage protectionra gyúrtam rá és állandóan használtam - olyan cool, ahogy világít.
  • Llew
    Mégse, csak leugrik alapra a lőszer mutató, illetve nem vált át amíg j tárat nem veszek fel.
  • Llew
    Érdekes dologra figyeltem fel. A lőtéren tesztelgetem a mesterlövész puskákat és a térbővítő kiegészítés nem ad plusz lőszert. Ellenben a csőhosszabbító, meg a páncélátütő igen. Először azt hittem nem vált át a számláló ahogy az asztalon átcserélem a kiegészítőket, de kipróbáltam másik puskánál és ott sem. Ekkora bug?
  • Calver
    na ez mondjuk igaz, meg erősen függ attól h hogy használod - nálam "Adept+"-ként került felhasználásra, arra Stasis az igazi

amúgy ez a minden képesség hasznos... ez tényleg baromira igaz, talán összes kaszt közül csak a Sentinel-re. volt kiadáskor sírás (tőlem is) h "jajj kinyírták a tech armor-t" pedig baromira nem, csak non-stop képesség helyett csak bizonyos szituációkban kell előkapni - akkor viszont veszettül jó.

buildet amit linkeltél én is nézegettem még régebben, és baromira nem értettem a "megálmodója" miért akart minden fegyvert magára aggatni, mikor tényleg célszerűbb csak egy-két fegyvert vinni (Paladin és mellé Hornet, vagy ha az ember nem bánja kicsit megemelkedett CD-t, Valiant, a játék elején meg ezek helyett Chakram Launcher), és -200% körüli CD-vel lövöldözni
  • KP27
    sose vitattam, hogy jó a Stasis. Csak a Sentinel-nek alapba annyi képessége van, - ráadásul mind jó - hogy nekem már bőven elég az is.

épp most játszottam egy tank sentinellel. ha csak talont használok 200% a cooldown. ebből levesz 120-at a tech armor meg a defensive mátrix. így is mindennek 3-4 másodperc a cooldownja...
  • Llew
    Hát, hallját ez a bioware pontozás kurva macerás dolog.
    Vettem a MM-ben (mert ajándékutalvánnyal is ki lehet fizetni) egy ilyen kártyást. Megnézem mi van ráírva, bioware oldalon lehet beváltani. Oké gyerünk. Ott visszairányít az origin oldalára. Rendben. Originbe belépek kódfeltöltés, azt mondja ezt itt nem lehet beváltani. Remek. Vissza BW-re. Megpróbálom ott is, ott sem oké. Mondom megnézem mi van ha elindítom az originből a játékot és ott az origin menün belül próbálkozok. Nézem a letölthető tartalmakat, erre ott figyel, hogy van 1600 pontom. Most akkor, hogy, ha nem jó a kód, vagy miért mondja, hogy nem jó, ha közben működik? Nem lenne egyszerűbb, sima online vásárlásként kártyával kifizetni x dollárt, vagy eurót?
  • Calver
    ha caster-ként használod Sentinel-t, én inkább azért maradnék Stasis-nál. miért? mert legjobb CC Shepard-nak - ugyanis a lelkem Singularity/Pull-al szemben *instant* nála, nem lő bubit, ami... nos, baromi fontos. Liara/Javik-nak nincs ilyen gondja, náluk utóbbi két erő is instant, de Sentinel-el Shep emiatt simán leveri Adept Shep-et, mert tud mindent amit ő, csak... jobban.

ammo power-ekkel nekem csak annyi volt mindig is a gondom, hogy... nos, amikor 1-2 sec az erőid cooldown-ja, hányszor lősz? mert én kb ha 200 lövést eleresztettem az egész játék alatt... (plusz warp ammo amikor legutóbb teszteltem szimplán *nem működött*)

Defense Matrix viszont tényleg veszettül jó, én is azt használtam finálé alatt, ahol fontosabb volt CC-nél az, h ne lőjenek ki egy cseresznyemaggal, és ebben -70% sebzés erősen segít - na meg ha -200%-on vannak cooldown-ok, az ezekre is hat, szóval a 140%-os power speed penalty-ból lesz ~65-70% százalék (egyéb update-ek miatt), ami... nos, nem kellemes, de a halálnál mindenképpen jobb.

másik amit még megemlítenék Sentinel-el: Energy Drain geth küldik alatt, hogy tudj ne csak Tali-val (Energy Drain -> Overload), hanem Garrus/EDI-vel (Overload -> Energy Drain) kombózni... nagyon, nagyon hatékony tud lenni.
  • Harbinger
    Az új rendszert miatt tegnap tudtam belépni. :S Így újra kellett reggelnem.

Én eddig 3x vittem végig a 3-at és vele együtt az előző két részt is, és persze Insanity-n. Engineer, Sentinel, Adept. Az Engi ugye a z attack drone spam miatt gyakorta verhetetlen, jó biotic társsal nincs gond. A Sentinelt azért szeretem, mert gyakorta egyszemélyes hadsereg, ha minden csapattárs meghal, akkor is letarolom az egész harcmezőt. Az Adept se rossz, egyetlen hibája hogy a shield ellen nincs semmilyen hatékony támadása. Bár a 3-ba lehet kombózni. Warp és shockwave és a pajzs sebződik, de 5-8 ellenfélnél ez nem állapot.

Én egyébként nevetségesen könnyűnek találom a 3-at. Az Atlas meg a Banshee, ami veszélyes ellenfél lehet, de a többi... Csak jó csapatag, fegyver, power és armor kell hozzá. Én pl, Argus vagy Chakram Launcherrel is végig tolom. A Particle Rifle is jó, főleg mert nincs heat clip.
  • KP27
    infiltrator/vanguardal defensive matrixot használok.
    egy fullos talon a fegyverem, más nincs. közelharcot nyomok vele. 200% a cooldown. még a defensive matrix használata alatt is.

sentinelt többféleképp is lehet. ha casterként használod akkor szerintem egy ammo power AP vagy warp, amelyik szimpibb... ha tanknak használod, akkor defensive matrix/barrier/fortification. attól függ melyik szimpibb.

van itt egy érdekes build:
    http://social.bioware.com/forum/1/topic/347/index/10782581/1
    egy sentinel, ami jobb soldier, mint egy soldier.

Kipróbáltam ezt is úgy, hogy csak talont viszek magammal. így megvan a 70%-os sebzéscsökkentés is, és a képességeimet is tudom használni.

adept/engineer nem izgat, soldier is unalmas, elkezdtem de nem vittem végig vele.,. valahogy a hybrid osztályok jobbak szerintem...
  • Darun
    Még szerencse hogy szóltak. Egyébként gyanítom hogy még mindig rengeteg, nem ritkán előforduló és bosszantó bogárka maradt a játékban.
  • morzsi555
    Van néhány jó változtatás:

- Successfully extracting from a match gives 10% bonus credits. This reward does not depend on your squad members – you must extra personally to get the reward.
    - Singularity power re-designed:
    - Ops Survival Packs now grant a one second damage immunity when consumed

de a legtöbb bugot nem 7 hónappal a megjelenés után kellett volna kijavítani, hanem már hónapokkal ezelőtt és van egy csomó változtatás amivel csak tovább nehezítik a játékot teljesen feleslegesen.

És gondolom volt olyan aki nem tudta, hogy az SMG Ultra Light Materials 7 hónapon keresztül nem működött, úgyhogy hiába használta:

- Fixed SMG Ultralight Materials Mod not having impact on power recharge speed

Too little too late.
  • morzsi555
    Patch 4 Patch Notes
  • Darun
    A csalástól azért tényleg elég mesze van. Ettől függetlenül én is meghagytam az adept-et adept-nek a soldier-t meg soldier-nek. Megjegyzem, az első részben én kb az adepttel is végiglőttem a játékot. A második résznél mondjuk rendesen passogtam hogy mi is van most, mikor megláttam a kasztokat/képességeket. Sehol semmi leírás hogy melyik mi, ráadásul tényleg semmi közük nincs az első részben megismert képességekhez, tehát még az se nagyon lehet támpont. Most hogy jobban belegondolok, nem is értem hogy hogy volt az ottani karimnak tech páncélja!? :D
  • Calver
    azt azért nem mondanám, főleg mert részről-részre teljesen megvariálták a kasztokat - pl infiltrator első részben egy halhatatlan tank volt, soldier túlélőképességével akinél mesterlövész puska nagyjából csak dísznek volt és mindent ledurrantott kispisztolyával, másodikra meg általában egy cafatokra szakadó arcot láttál a fegyvered távcsövén keresztül az ellenfélből... de vanguard is kurvasokat változott (morcos adept-ből a Júdeai Nemzeti Front teljesértékű tagjáva), ahogy a többi kaszt is - kb a részek alatt soldier maradt egyedül viszonylag változatlan (mész és lősz), szóval azért a csalástól messze áll az, ha szívedhez közel eső játékstílust választasz
  • Llew
    mégse, elveszek itt a sok hzs között
  • Llew
    az előző Darunnak szólt
  • Llew
    Először katonával játszottam végig az előzményeket is, azt a mentést hoztam tovább, menet közben meg nem szoktam kasztot cserélni, mert csalás lenne.
  • Ryder62
    Virmire-n.