Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
és baromi sok biotikus (és torzszülött), tekintve hogy a fináléban felrobbant baromi sok hajó ugye beborította a Földet eezo-val...

"The trees move. Do you not see it?"

Sir Quno Jedi
Bezony Normandy SR3!!! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Szerintem szó sincs róla, hogy a Normandy visszatérne vagy bármely társunk. Normandy az Shepard "része", ahogy a társai is hozzá tartoznak. Én azt várom, hogy az ME4-ben komplet új fõhõs, új társak, új ûrhajó.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Visszatértem a nyaralódásból. Örülök hogy olvasható mennyiségû reag született ebben az 5-6 napban.

Minden endingben van egy aprócska részlet amire azt lehet mondani hogy elrontja az összképet. Ez persze általánosság, nyilván hogy az egyéni ízlés elõidéz olyan helyzeteket hogy valaki tökéletes véget kap (pl akit nem érdekel EDI/gethek azok a destroy ending) És ugye tényleg ott vannak a lehetséges folytatások. Az valóban reális hogy ha megszüntetjük a Reaper fenyegetést, azzal a szintetikus-organikus ellentét abszolút nincs megoldva.

Igen, már az elsõ végigjátszásnál sikerült meglesnem az összes konzolt így tudtam hogy EDI a Holdon lévõ katonai MI-bõl lett kifejlesztve.

Ami meg a folytatást illet, azt azért lássuk be hogy a Normandy-n utazó társaink Shep után a legnagyobb hõsök. Furán venné ki magát ha egy semmibõl elõkerült újonchoz csak úgy beállnának. Az nem egészen lenne reális. Esetleg 1-2 akcióban mellénk állhatnának segíteni.
Szerintem is így kerek a történet. Rengeteg lehetõség van az ME univerzumban. Én már a Star Wars regényekben is untam, hogy örökké Luke, Han meg Lea kerül valami kalandba. Én igénylem az új szereplõket, új helyszíneket, ugyan akkor mindezt a már jól ismert Mass Effect világában és fajaival.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

A regények 1.-3. nagyon jók (amiket Drew Karpyshyn írt). A 4. az... nos elég annyi hogy egy olyan ember írta, aki nem csak hogy közömbös az ME univerzum irányába, de még arra sem vette a fáradtságot, hogy áttanulmányozza azt. Így olyan logikai buktatókat és baromságokat írt bele, hogy egyszerûen élvezhetetlen a történet. Ráadásul Kai Leng irritálóan erõs benne. Továbbá kinyírnak benne egy számomra kedves szereplõt.

Sir Quno Jedi
Én má kicsit untam is a sepárdkodást! 😄 Jó lett vón tök más karival tolni, más múlttal stb.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Pontosan. A BioWare, már korábban is mondta, hogy az ME3-mal lezárul Shapard története és többet nem szerepel. Mint ahogy azt is mondták, hogy magát a Mass effectet viszont folytatják. Szerintem is így van jól ez.
Ott vannak a regények, amiben totál más szereplõk vannak (leszámítva Andersont meg Ariát, meg egy két kulcsfigurát akik itt-ott felbukkannak) és milyen jó sztorikat írtak hozzá. kivéve a 4. könyvet.

PiszkosFred
Megesik, de erre valo a patch. 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

wesker24
Ezt én is tanúsíthatom Win7-en simán megy mind 3 Mass Effect rész !

Amugy én egybe nyomtam le mind 3 részt ! Összesen 118 óra alatt vittem végig a Mass Effect trilógiát !

Mass 1 37 óra
Mass 2 40 óra
Mass 3 41 óra
Ryder62
Érdekes, pedig sok olyat olvastam hogy nem akar futni, kifagy indításkor stb.<#rolleyes>

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Ezt én is tanúsíthatom. A 3. rész megjelenése elõtt újrajátszottam az elsõ 2 részt Windows 7-en.
PiszkosFred
Tokeletesen fut win7 alatt az elso resz.

Ryder62
Shep már megint a játszótéren érzi magát, mindenre felmászik amire csak lehet 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Most így végiggondolva gémer pályafutásom egy játék világáért sem rajongtam ennyire mint a ME. Talán a HL de azt meg a nyomorék valve le sem sz*rja. Le is mondtam róla, kijönne egy új HL valszeg nem vetõdnék rá egybõl. 2007 óta sok jó játék érkezett, pl a ME széria.
Föl is kéne tenni a ME1-et megint de win7-el fasírtban van úgyhogy elég kérdéses lesz. Pedig beterveztem jópár ME marathon végigjátszást az 1-tõl a 3-ig.

Sir Quno Jedi
Lesznek új kedvenc karakterek. A scifi köntös megmarad, a körítés ugynaaz, tudnak hozni új szerethetõ-útálható karikat, sztorikat stb. csak egy jó forgatókönyvíró kell hozzá.

A hangulat a fontos. Pl. ha meg már Liara, mér ne találkozhatnánk Liara valamék "lányával" a jövõben (aki akár Shep lánya is ugye). Az Asarik elélnek ám muuuurva sokáig. Vagy Wrex fiával/lányával is együtt harcolhatunk az aktuális bedessz ellenség ellen, vagy a Samara által alapított új-inkvizíció oldalán írthatnánk a sötét oldalra tévedt bionikusokat stb. Nem kell sok ész, hogy beillesszék a régi karik sztoriját az "új" timeline-ba.

De lehetnénk 1xû tengerészgyalogosok, akik az admirálisnak végzik a piszkos melót a zuniverzum végén... 😄 VAGY AI-k akik EDI leszármazottai és harcot vívnak a függetlenségért.

szerintem kb. az alapsztori akkor ugyanaz lenne, mint a mostani trilógiában, esetleg más körítéssel... ne tolják már az arcomba még egyszer ugyanazt, csak más karakterekkel :/ el sem tudom képzelni, hogy hogy oldanák meg a folytatást.

#17094: én pont az ellenkezõjét gondolom. nekem nagyon a szívemhez nõtt az elsõ femshepem, liarával hoztam össze és teljes mértékben hûséges volt hozzá. amit a 3. részben "lemûveltek", az baromira tetszett. olyan szépen ki lett dolgozva a szerelmi szál liarával az egész trilógiában, hogy az valami eszméletlen. (de ezt neked talán nem is kell magyaráznom, asszem neked i õ volt a li)
még mindig az nem tetszik a végében, hogy sajnos fájdalmas búcsút kellett vennem a 2 kedvenc karakteremtõl 😞 a piros befejezés meg csak felbasz ilyen téren.
Sir Quno Jedi
Na engem baromira nem izgat "Sephard", az én karim volt ott végig és az én döntéseim voltak, szal. felõlem Csingilingnek is hívhatják a fõhõst, majd én játszok vele úgyis. (amúgyis mindig femshepem van, mer a fickó nagyon tahinger)

Ergó jöhet akárhány sf kaland, sepharddal, vagy anélkül, avagy relékkel, vagy anélkül, csak minimum ilyen minõségben.

Multiban sem sephivel vagyunk ugyebár, mégis nagyon élvezetes.

Optimus Prime
Inkább a 4.befejezés, ami mindent hagy a megszokottban. Ciklus, Reaperek, Mass Relay-k meg minden. És persze a Mass Effect Univerzum, mert az ezekre épül. Az epilógus jelenet még akár ebbe is beleférne - bár nem tudom ezen választásnál van-e.

De azt hiszem még az elsõ résznél megmondták, hogy az ME trilógia lesz, pontosabban Shepard parancsnokról fog szólni a Mass Effect 1-3. Ezután is lesz ME játék, de Shepard nélkül.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Ryder62

Szerintem a control a legjobb hisz az változtatja meg a galaxis jövõjét a legkevésbé. A Szintézis ugye összemossa a két "fajt" szóval elégé máshogy alakulnak majd a dolgok ezután. A destroy meg megöli a gépeket, EDI-ért kár, Joker is valószínûleg mély depresszióba zuhan hogy elveszti élete szerelmét 😄

Én inkább azon gondolkodom hogy hogyan tovább. Sztem kár lenne veszni hagyni ezt a remekül kidolgozott univerzumot csak hát most egy folytatást elég nehéz lesz összehozni.
Bár sok játéknál van több fajta befejezés de mindig egyet nyilvánítanak hivatalosnak és aszerint folytatódik a köv. rész. Ezzel nem is lenne baj hisz akkor shep túlélheti. Viszont ez egy trilógia így elég érdekes lenne ha bejelentenék hogy ez az ending a hivatalos kész pont. Kicsit fura lenne de érthetõ. Mondjuk ezek után egy elõzményre a franc lenne kíváncsi.

Az meg hogy Shep = Mass Effect hát elgondolkodtató. Kb mint Star Wars Darth Vader nélkül. Ha shep túlélné és a következõ részekben folyamatosan vonnák ki a forgalomból, akkor még jó is lenne. Szvsz akkor lenne emészthetõ ha a régi karakterek közül sok vissza köszönne: Joker, Liara, Kaidan/Ash, Garrus és még sorolhatnám. Egy új fõhõs nem lenne rossz csak megint egy jó személyiséget kéne adni, valami remek ellenfelet, régi csapat társakkal. Esetleg behozhatnák a faj választási lehetõséget.

Bár tény hogy Shep nélkül, egy teljesen új arccal, régi csapat társak nélkül fura lenne egy új ME. <#rolleyes>

Jó oké hogy a destroy de a ciklus akkor folytatódni fog elõbb utóbb,mert vki megint megépíti késõbb a reapereket és kezdõdik minden elõlrõl.A sintesys az azért jobb mert örökre béke marad, legalábbis amíg nem jön vmi ismeretlen faj,irányítós ending se rossz megszakad a ciklus nem írtják ki egymást, a reaperek felépítik a reléket és marad minden a régibe azzal a különbséggel hogy ottlesznek a reaperek is, és mivel shep is reaper lesz, õk akkor ilyen békefenetartó szerepet töltenének be.

Mindenki saját magából indul ki. Ebbõl is látszik hogy a Cerberus tényleg az embereket képviseli. 😊
Optimus Prime
Furcsa. Valahányszor szóba jön a Synthesis mindenki azzal jön "nem ferõzötm meg az embereket gépi/Reaper kóddokkal!" De senki se mondta még, hogy a turiánokat vagy asarikat, ne adj isten a volust, csak az ember. De amit végképp senki se mondott még senki, hogy nem fertõzöm szegény gépeket emberi/organikus kóddal, tönkre téve ezzel tökéletességüket.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

wesker24
Nekem meg a vörös tetszik mert a Synthesis kilõve eszem ágában sincs cyborgokat csinálni az emberekbõl a Controll szintén kilõve nem fogok én is Reaper lenni a sok közül így hát marad a vörös még ha nagy áldozatokat is kell hozni az volt a cél hogy elpusztítsuk a Reapereket és nem az hogy irányitsuk ahogy Illusive Man akarta meg aztán egyedül a Controll és a Synthesisnél világított úgy a szeme Shepnek ahogy Illusive Man-nek egyedül a Destroy Endignél nem volt semmi ! Egyedül csak a Destroy Ending hagyta nyitva a story-t !
Ennek ellenére még mindig
a piros számomra a legrosszabb befejezés. Hogy megöljem EDI-t? Soha!
Én olvastam, mind a 3-at, a 4-re meg várok, hogy kijöjjön.
+ A képregényeket is többnyire. Sokat hozzátesz a történethez szerintem.
Ryder62
Valaki olvasta már a regényeket? Én most állok majd neki a másodiknak. Közben meg elkezdtem a második ME3 végigjátszást, úgyhogy ME lázban égek 😛

Tuti hogy folytatni fogják valami kiegészítõvel mert így Shepard-el kapcsolatban még nincs minden lezárva.
Biower Tisztázás
Nem tudom ez volt-e már .
Köszönöm a linket! Már meg is van az új kedvencem 😄 I Am Alive And I Am Not Alone. Iszonyatosan jól hozza az elsõ rész hangulatát, teljesen kirázott a hideg hallgatása közben 😊
Azt hiszem el is kezdem az elsõ résztõl a játékot. 😄
Optimus Prime
Látszik, hogy nem ismered az embereket.

Még nem vittem végig, most épp a Miranda követésénél tartok a cerberusok "átalakító laborjában". Nekem úgy tûnik, a Cerberus az egyetlen társaság ami méltó ellenfele lehetne a reapereknek, csak hát sok áldozattal jár. A többi emberszabású faj meg csak bohóckodás? Csak nem az lesz, hogy az ember célratörõ és kegyetlen énje (cerberus) képes csak beleszólni a galaxis élõvilágába? Ez így elég nagyképû feltételezés.
A felvetésedben már benne is van a válasz, hogy miért nem mûködne az, amit leírsz. Ha megvalósulna a javaslatod, akkor - amint azt írod is - a technológiai fejlõdésnek már nem lenne globális maximuma a reaperek technológiája. Ha az organikusok a reaperek beavatkozása miatt (amennyiben megvédik õket egy esetleges organikus-szintetikus háborúban) háborítatlanul tudnak fejlõdni, akkor egy idõ után még a reaperek-nél is fejlettebbek lesznek. Szükségszerûen az általuk kreált szintetikusok is fejlettebbek lesznek egy idõ után, mint maguk a reaperek, ezért ellenük már nem tudnák megvédeni az organikusokat a reaperek.

Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!

Ryder62
De legalább nem 1 perces 😛

Optimus Prime
A feltöltõ ugye csak viccelt: "with high quality", borzalmas minõségû. 😞

Ryder62
Ezaz köszi! Közben megtaláltam Extraction néven, méghozzá extended verzióban.

Optimus Prime
Áh, egyre gondoltunk!<#eljen>

Nincs neve, youtube-on is csak így van fenn:

Optimus Prime
Sok "számnak" nincs neve és az N7-es soundtrack se tartalmazza. 😞 többek között a végsõ rohambeli Londonos zenét, a végsõ út a 3 szín... választás felé vagy a Galaxy Map-es Reaper hajszát.

Ryder62
Valaki tudja annak a soundtracknak a nevét ami akkor csendül fel mikor a batarian huskokat kell öldösni a földön, a normandy érkezése elõtt?

Végig lapoztam az összes OST számot de egyszerûen nem találom. <#falbav>

Calver
valakinek ha van kedve/ideje/ereje tesztelje már le h nála így van-e, de nagyon úgy néz ki, hogy a warp ammo bugos, és nem csinál semmit. legalábbis nálam így mindenképpen ez a helyzet (elõ ellenfeleken is teszteltem ofc), és kis guglizással több helyen is emlegetik. fasza.
incendiary ammo-ról hülyeséget ír.

Calver
ok, nem lövi át, pedig minimum dupláját sebzi pajzsoknak... (fejlövés 2,5x sebzés, ha mellkason lövi vele az ember, marad 1 csíknyi pajzsa)
vicces azért, h a játék legjobb mesterlövész fegyvere (Valiant) rögtön a legelején elérhetõ, és végig a legkirályabb marad <#rolleyes>

Calver
ok, köszi.

aki Infiltrator-kodik: Shield Gate-en hogy juttok át? kicsit már bosszant, h Insanity-n fejbelövöm Centurion-t, akinek lemegy a pajzsa nullára... és egy pöttynyi hp-t sem veszít. szerencsére Valiant-tal meg tudja az ember gyorsan még egy tölténnyel kínálni, de akkor is... Black Widow Disruptor Ammo-val átlövi? vagy mindenki Energy Drain-t használ Infiltrator-ral és csak én Warp Ammo-zok? (single ofc)

Piszkos  Fred
Szerintem meg lehet utána is. Én pl. a bomba hatástalanítást csináltam utána.

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

Calver
ha valakit esetleg érdekel, hogy mi folyik a "háttérben", szép és részletes leírás játékmechanikákról.

Calver
Attican Traverse: Krogan Team/The Rachni küldetést meg lehet csinálni Tuchanka és citedellára visszatérés után is, vagy muszáj elõtte?

Asarik,... kinek kellenek Asarik mikor vannak QUARIONOK. <#finom>

PiszkosFred
"Ahhoz képest hogy milyen tudatlan volt (néhány dologban) a 3. részre már mindent tud."

Azert gondolj bele, amikor talalkoztunk vele, egy naiv es megszeppent tudos/regesz leanyzo volt, aztan belecsoppent a Sovereign elleni hajszaba es megismerte a vilagot, amiben eddig is elt. Aztan a vegso nagy csata utan eltelt minimum ket ev (amig Shepet osszeraktak ujra), ami ido alatt eloszor a SB-nek dolgozott, majd o maga lett az SB. Ha van ra mod, hogy meg lehessen szerezni a "mindent tudast" aranylag rovid ido alatt, akkor ez az a pozicio 😊

Vraaanyek
Azért a grafika relatíve fejlõdésével részletesebbek lettek a karakterek, nem pedig mások, legalábbis nekem nem volt zavaró eltérés a három rész alatt...
Ami pedig Liarát illeti, azért az elsõ részhez képest sok minden történt vele mellettünk is, és tõlünk függetlenül is, a körülmények, a történések hatására változik mindenki, az hogy kissé úgymond "tökösebb" csaj lett belõle a végére, az egyáltalán nem meglepõ, tekintve, hogy miken ment keresztül!

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Ryder62
Összehasonlítás képekben:

ME2:

ME3:

Azért bõven van eltérés. Mennyi idõ telt el a 2. és 3. rész között? Fél év max. Ilyen gyorsan megváltozni ejha. Engem személy szerint irritált hogy tényleg mindenki megváltozott a 3. részre.

Egyébként Liara eszméletlen hogy tud ilyen gyorsan személyiséget váltani. Az elsõ részben volt a legaranyosabb. Ahhoz képest hogy milyen tudatlan volt (néhány dologban) a 3. részre már mindent tud. Ráadásul olyan magabiztosan nyírta ki a két cerberus katonát az elején mintha az asari commandó tagja lenne.
Még a társak is jól megváltoztak leginkább kinézetre, fõleg ash és kaidan. Esküszöm még talinak is máshogy világít a szeme XD