Mass Effect 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Optimus Prime
Az a videó mindenhogy bejátszódik? Mert én maxon voltam és akkor is jött, ergo volt vesztesség. Vagy ez sztori alapú videó, aminek a következménye, hogy hárman védjük a rakétákat a Reaper armada ellen, miközben az egész Galaxis flottája velünk van.<#idiota>

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Ryder62
Igen, valahogy nem volt tétje a dolognak. Azért a ME2 végén jól érzõdik hogy ha rosszul választasz akkor bizony veszteségek lehetnek.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Fenrir
Továbbá már az elsõ végigjátszáskor hiányoltam azt a részt mint ami a második rész végén volt, hogy különbözõ csapatokat kellett szervezned és oda a megfelelõ embereket állítani.

Ez szerintem nagyon hangulatos volt az öngyilkos küldetésben, fõleg, hogy nem volt mindegy, hogy kit melyik pozícióra jelölsz ki.

Ha esetleg nem karakterre lebontva csinálták volna meg hanem a meglévõ csapataidra akkor sem lett volna bajom vele. Így sajnos a földi harcon látunk pár másodpercet ahogyan pár krogan, asari, turian meg salarian katona elporlad és kész :\

A halál csupán a kezdet...

Prince23

"Ettõl függetlenül a vége továbbra is olyan amit az írók kitaláltak és nem az amit te már az elsõ rész óta formáltál vagy formálni próbáltál."

+2

Calver
én is most fejeztem újra be, Stasis Sentinel-el végig Insanity-n, nálam is összesen ez volt a két "megizzasztó" harc, összesen itt kellett medi-gelt használnom meg bátor Sir Robin-t utánoznom az egész játékban. Adept-eket meg sajnálom, olyan jó és ötletes kaszt, de mind3 részben valami mocskosul elpicsázzák õket "társkasztjaik", gyakorlatilag mindig van "jobb Adept, mint maga az Adept". (ME1: Singularity Nemesis Vanguard, ME2-ME3: Sentinel, utóbbiban Stasis-al)

viszont a vége nekem még mindig nem nyerõ. jobb, mint az eredeti volt (bár annál az is jobb volt, ha az ember kivakarja a szemgolyóját egy kiskanállal), *sokkal jobb* mint amire számítottam, de... szarból sajnos nem lehet várat építeni.

"The trees move. Do you not see it?"

Gurut már jó rég nem olvastam. Amikor megláttam a ME 3 értékelését, nem is igazán voltam kíváncsi arra hogy mit hordanak benne össze. Elég jól lehúzták a játékot. Azt is elismerem hogy a GameStaros cikk meg átesett a ló másik felére, sztem annyira azért nem lett jó mint amennyire õk elsõre gondolták. Valahol a kettõ között van sztem az igazság. De ez csak az én ízlésemet tükrözi.
Ez az indexes cikk viszont röhej. Egy laikus talán bedõl ennek a sok marhaságnak, de aki játszott a játékkal, az nem. Elõször is elég merész a ME-t szerepjátéknak titulálni, mivel ez alapvetõen egy akció játék szerepjáték elemekkel (és ahogy haladunk elõre egyre hangsúlyosabb lesz az akció rész)
Az meg kifejezetten szánalmas hogy elõször jól leoltja azokat a játékosokat akik fel voltak háborodva a befejezés miatt, a következõ bekezdésben meg már õ is fikázza. Ezt nevezem következetes állásfoglalásnak. Viszont õ ellentétben sokunkkal nincs megelégedve a EC-vel sem. Neki mi lenne a jó? Az ha Shep letépné az állarcát, kiderülne hogy õ igazából Chuck Norris és lepörgõforgórúgná az összes Reapert? Mert akkor kezdeményezek egy petíciót én is, hogy Stöki kedvéért legyen egy ilyen, ötödik választható befejezés is. Egyébként nem értem miért pörög ennyire. Elvette a BW a nyalókáját? Vagy csak szimplán két bal lábbal kelt fel?
Fenrir
Nos, végig játszottam (megint), hogy megnézhessem az Extended Cut-ot és azt kell, hogy mondjam, hogy ha így adták volna ki a játékot akkor talán hõbörgés sem lett volna annyi.

Ettõl függetlenül a vége továbbra is olyan amit az írók kitaláltak és nem az amit te már az elsõ rész óta formáltál vagy formálni próbáltál.

Annyi pozitívuma azért van, hogy most már sokkal több dolog érthetõ benne, pl mi lett a társakkal, a flottával, hogy került Anderson fel a Citadellára, mi lett a közeljövõben, stb.

Btw hardcore szinten játszottam és a Kai Leng harcot és a végén a rakétavetõk védését kivéve nem volt kihívás a játék így sem.

A halál csupán a kezdet...

PiszkosFred
Most sincs maskent, lasd 0-day dlc (Ashes). Penzert jon mindig, most is eselyes, hogy a Leviathan is penzes lesz. Ezert nem kell osszekeverni a multis DLC-ket es a singplay DLC-ket, mert a ketto eg es fold.

Az Extended Cut pedig egy kakukktojas, es amolyan "ne sirjatok mar, inkabb jatszatok vegre" fele megvesztegetes/tuzoltas/bocsanatkeres, nevezd aminek akarod azok szamara, akik sirtak az eredeti vege miatt. Ezert penzt kerni nagyobb kart okozott volna, mint maga a harom szinu eredeti ending. (bar hozzateszem, en penzt kertem volna erte, de ez nem szamit)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Prince23
Pedig Riccitiello vagyki az ürge, az nagyon szerette volna pénzért árulni a ME 3 dlc-éit, pont mint az elõzõ BW projektek esetében is tette

PiszkosFred
Pont ezert nincs is szukseg penzes dlckre. Singplay DLC-k mutatjak majd meg, hogy az EA mennyire "galans", nem a multis packok.

Prince23
Mondjuk ezek a multis dlc-k simán kinézhetõek 500 BW pontért is. Amúgy én nem vásárolok addonokat, hiszen lejátszok 3 meccset ezüstön, már meg van a 240 BW pontom 😄

PiszkosFred
Pontosan, kizarolag penzert elerheto uj palyak es uj classok egy ido utan megolte volna a teljes multit. Pont eleg a dobozokra koltott penz, az sem keves nekik, ahhoz kepest, hogy az egesz csak egy kiserleti projektnek indult.

PiszkosFred
Van, de a kerdes meg nem dolt el. A singleplayer DLC-kbol az elso penzes, a masodik ingyenes - ami nem is volt ugye betervezve elore, csak kenyszerbol keszult, tuzolto jelleggel -, a kerdest a harmadik, ez a lazado reaperes cucc fogja megvalaszolni.

A multit proba jelleggel dobtak piacra, es szerintem oket is meglepte, milyen k.va jol sikerult az egesz. Ezert most probalgatjak, tesztelgetik a tovabbi lehetosegeket a dlc-kkel, tanulva es fejlesztgetve a kozeljovo egy masik BW-s projektjet. Legalabbis en ugy latom, hogy meglepte oket a sikeres multi, es most kihozzak belole tanulopenz es fejlesztes szempontjabol a leheto legtobbet, es ezekbol a tapasztalatokbol fog majd kinoni a kesobbiekben egy teljesen onallo projekt, legyen is az barmi. Amivel csak mi jarunk jol, persze.

Sztem ez hülyeség. Úgyis keresnek a multiplayer-rel, mivel sokan bioware pontokért veszik a csomagokat. Ha kiadnak egy új multi dlc-t, akkor rengetegen elkezdenek megint bw pontokért vásárolni, h minél elõbb meglegyenek nekik az új karakterek. Ráadásul ha fizetõsek lennének a multi dlc-k akkor beindulna egy láncreakció. Értsd: sokan nem akarnák megvenni a dlc-ket, akik megveszik, azok nehezen találnak olyan játékosokat, akiknek szintén megvan a dlc (szal tud az új pályán játszani), ami azt eredményezi, h a következõ dlc-t már esetleg õ se veszi meg.
Ryder62
Készítettem egy extended verziót a cerberus plot-ból

Szerintetek milyen lett? A youtube már megint elszart valamit a forrásfájlban sokkal dinamikusabbak a váltások.

Véleményt kérnék 😊 <#dumcsi>

szomferi
tegnap sikerült végre csinálni egy full extractos reaper goldot, és még nem is szenvedtünk, elég jól ment két kimaxolt Black Widow-val, meg két sima kimaxolt Widow-val 😄

AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB

nekem is <#rinya>

deviantarton lehet találni szép rajzokat, engem azok valamennyire kárpótolnak...
Ryder62
Azért a kék kis Liarák még mindig hiányoznak nekem <#idiota>

PiszkosFred
Es latod, megis a nepnek ez kellett volna - ha barki is hisz az index cikkenek -, valami mezes mazos habos babos rozsaszin heppiend, nagy harcokkal, vizualis orgiaval, legyozott es agyonbombazott reaperekkel, unneplo hos katonakkal, es a credits felirat kozben egy romantikus csok a lenyugvo nappal a hatterben 😊 Hat szep.

Optimus Prime
Tényleg csak ennyi lenne? Még általában értem, de a végén mit akar jelenteni, hogy a annak, mosolyognak és úgy égnek?
Kicsit olyan, mint a T2-bn Sarah álmai.

Várjunk, akkor a gyerek a játék elején igazi? Mert akkor tényleg paradox, hogy senki nem segít neki. Mint egy potyautas mászik fel a siklóra.

#PiszkosFred: jól felvázoltad a lehetséges klisés Nagy Finlékat. Szerintem is rosszabb lett volna valami hasonló badarság. Év elején viccbõl én is írtam ilyen klisés finálékat.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Palinko
igen, az új fõszereplõröl tudtam. kár hogy nincs több infó, engem magával ragadt az univerzum. film mikorra várható? múltkor már voltak képek belõle, azt hittem idén jön.
PiszkosFred
Ennek pedig ez a vege. A folytatas mas foszereplovel keszul, tobbet egyelore nem tudni, es valoszinuleg a kovetkezo 1-2 evben sem lesz rola sok info. Elobb jonnek a DLC-k, aztan a mozifilm, majd utana jonnek a ME4 infoi, varhatoan.

Palinko
van valami hír, hogyan folytatódik a sorozat? mert hogy ezt így nem lehet abbahagyni abban gondolom egyetértünk
Elég érdekes amit belinkeltél.
5:44
"Hepler said it was just to tie Shepard's story personally to Earth and the feeling of not being able to save the child" Ezzel viszonylag egyetértek.

Hepler: "It could just be a last gasp before death, yeah. Na ezzel nem értek egyet fõleg azért mellen az általam linkelt PC GURUS cikk teljesen másról szól. Ezek sem tudják már hogy mit akarnak.
a hajnali mass effect 3 panelrõl live blog

5:41
The panel said there's absolutely "no canon ending"

5:42
Q: What's the deal with the kid and Shepard seeing him through the whole game?
5:44
Hepler said it was just to tie Shepard's story personally to Earth and the feeling of not being able to save the child.

5:47
Q: What's the motivation with the teaser survival of Shepard in one ending?
5:47
Sylvia said "We were looking at all the endings, and we were wondering if they were TOO bleak. For fans who scraped every last thing off the galaxy map, we wanted to give them a little beacon of hope."
Ley said "We did make it ambiguous on purpose..."
Hepler: "It could just be a last gasp before death, yeah."

5:52
It's a teaser for future content... and it is underwater somewhere in a vehicle that looks a lot like an Atlas.

Szar. Hamburger Hepler meg elmehet a picsába.

Botond
Nekem is hasonlóan alakultak a játékidõk minden mellékküldivel, pár dlc nélkül.
xXtamasXx
ME 1 - 25 óra
ME 2 - 34 óra
ME 3 - az importált mentést még játszom az elõzõ végigjátszás 22 óra volt
Az összes részben az összes mellékküldetést, dlct, mindent megcsináltam... és mégis a 3 játék tartott nekem durván addig mint neked 1 😄
(hozzászámolhatjuk, hogy az egyet kétszer, a kettõt háromszor, a hármat háromszor vittem végig)

Gigabyte GA-MA790X-DS4 , AMD Phenom 9600 Quad-core 2.30 Ghz , 5Gb RAM , Ati Radeon HD 4830 , Win7 64bit , A4 Tech X7 Xbox Live Gamertag: xXtamasXx HUN

Nyugi én sem egy 30 órás mentés importáltam a ME3-ba.<#idiota>
Összes DLC, Mellélküldetés, stb. 😄
Azért is mondtam hogy szomorú voltam hogy a 3. rész rövidebb volt (habár a 1 day DLC nincs meg).
Ryder62
Nekem.<#wave> Most játszom másodjára, 30 óra van eddig benne, most tartok Rannoch-nál. Ennyi.

És leszögezném elõre, hogy szeretek lassan játszani, fõleg a kedvenceimmel mint a ME sorozat. Direkt nem sietek ahol tehetem sétálok, megcsinálok minden küldit stb.

Jah és hogy leessél a székrõl: most egy 72 órás ME2-es mentést importáltam. <#idiota>

Egy észrevétel az Indexes cikkel kapcsolatban: "Az utolsó húsz percet megelõzõ 35-40 játékóra pazar, akárcsak a korábbi részekben."

Most komolyan kinek tartott a ME3 35-40 óráig? Mindent megcsináltam, nem lépkedtem el az átvezetõket, hard fokozatban játszottam, és így is csak 22 óra volt a játék (23 óra lett végül az EC miatt).
PiszkosFred
Pedig szandekosan hazudik a cikkiro a tenyekrol, illetve szandekosan osszekever dolgokat. Mert ha arra menne ki a "szarozas", hogy az eredeti befejezesben a harom fajta vegso animacio szinte azonos volt, csak a szine volt mas, azt mondanam oke, igaza van. De o nem ezt irja, hanem, hogy nem volt harom befejezese a jateknak, ami megkerdojelezi a cikkiro ertelmi kepessegeit, esetleg angol nyelvtudasat, ha nem jott ra arra a vegso 20 percben, hogy a reaperek/szintetikusok totalis elpusztitasa nem egyenlo a bekes egymas mellett ellessel, sem az "atvenni felettuk az iranyitassal". Ha neki ez egy es ugyanaz, akkor surgosen menjen vissza es irjon VV Krisztofelrol inkabb a Blikkben. Az EC fele befejezes utan meg aztan szajbaragosan is el van mondva, hogyan tovabb.

Vagy pedig a cikkiro draga valoszinuleg azt vizionalta, hogy az utolso 20 perc arrol fog szolni, hogy a ket hadsereg felsorakozik egymassal szemben, es egy irdatlan csak utkozetben legyozzuk a Reapereket, mikozben mindenhol milliok halnak meg, robban minden, dolgozik a directx 11 es a millios CGI-k, majd a vegen, amikor mar minden elveszett, jon Shep es...

a) feltolt egy virust a Harbinger kozponti magjaba
b) belerepul a Normandyval, gyors ledob egy addig a raktarban porosodo "nuke" feliratu XXII szazadi atombombat
c) vegigszlalomozik a sok Reaper kozott, es egy iranyitott torpedoval kilovi Harbinger egyetlen gyenge pontjat, egy meter-szer-meteres lukat, ami lancreakciot indit be
d) visszamegy az idoben, es megoli a reapereket, amikor meg csak kis csotanyok voltak...

...hja es kozben a legvegen Shep tuleli, es ellovagol a naplementeben Talival, Liaraval vagy akar Cortezzel (jatekostol fuggoen).

A cikk szerint meg volt agyazva a katarzisnak a ME3 es a vege kapcsan. Igen, lehetett volna annyi szaros scifi kliset elloni a vegen, hogy szivarvanyt okadott volna minden jatekos. Ehelyett jott egy csavar, amelyre senki sem szamitott, es jatekos donthetett, a galaxis tovabbi sorsarol.

De megegyszer mondom, ez legyen a cikkiro gondja. Mert ha valaki hulyet csinal magabol egy forumon, egy blogon, egy kocsmai beszelgetesben, az oke. De amikor az egyik legolvasottabb infoportal cimlapjan teszi mindezt, egy szubjektiv es indulatbol irt cikkel, az mar ciki. De hat manapsag mar ez is belefer, ahogy a pelda is mutatja.

Optimus Prime
Nem olvastam a cikket, de én akkor se tudom utálni a játékot.
Durva változások voltak, de nem vészesek. Én eddig egy dolgot utáltam meg: az IDW Transformers képregényt, miután(!) elvették Simon Furman_tõl a fõ széria írását. Mert ami az õ mesteri sztori vonalát felváltotta az jobban gyalázott, mint a Bayformers.

jarlaxxe
Szerintem abszolút hozza az indexes "szinvonalat" a lényegi mondanivalójával viszont egytértek.

PiszkosFred
Az a baj, hogy erzodik rajta a sertettseg es a duh, es ez adta a cikk gerincet, indok nelkuli "szarozas"... ami egy blogon elmegy, de egy index cimlapon hiba. Btw Stoki legrosszabb cikke, amit valaha irt, utolag szerintem banni fogja. De, ez mar legyen az o baja.

Calver
ah igen, index.

édes, h szarráoltja az új befejezést is (mindenki döntse el neki bejött-e, nekem még mindig nem sikerült), de az külön aranyossá teszi, h tele van hülyeségekkel a szöveg... milyen final cut? extended cut a neve, picinyem. milyen 2006? az elsõ rész 2007 végén jött ki dobozra, és csak 2008-ban PC-re...

bár meg sem lepõdök igazából index-es kritikákon már, úgy is mind ugyanarról szól - fennhéjazó stílusban köpködés, minden utánajárás nélkül. ettõl függetlenül vicces, h egyáltalán az általa lehordott dolog NEVÉNEK képtelen volt utánanézni.

"The trees move. Do you not see it?"

A blog szerint ekkor.

Ryder62
Mi hír a single DLC-rõl? Nem mostanában kéne hogy hír jöjjön róla?

Csak lag. Keress normális hostot.

Katasztrófa bugfest volt az elõzõ gold meccsem. Egyfolytában átment minden hatás nélkül a warp a bestasisolt ellenfeleken.
Nem tom. Ma csak egy meccset játszottam, 1 goldot. Hármunknak sikerült az extraction. A 4. ember az utolsó másodpercben feküdt el. Nem tûnt nehezebbnek, mint eddig.
Optimus Prime
Változtattak valamit a multis balance-on? Vagy bármi? Vagy én vagyok ilyen béna, de vagy 10 Gold körben hullottunk el az 5. hullám elõtt. :S

Wow. Ez jó lesz. Tetszik ez a ninja.... akarom mondani slayer 😊
Optimus Prime
Igen, a futás elég vicces lett. Fõleg, ahogy Anderson ott glide-ol a párkányon.<#nyes> De rájöttem miért is olyan ...bárgyú. Az 1-ben észreveheted, hogy futás, járás közben is ide-oda "táncol" a fegyver a kezünkben. Nos, a 2-ben ez egy közelebbi kameranézet végett teljesen elveszett, fix lett minden a crosshairhez, a 3-ban meg az istennek meg se rebben a fegyver Shep kezébe. Plusz olyan az egész mintha a kezébe lenne forrasztva. Az ujjakról ne is beszéljünk!

Az akció dinamikusabb ,igaz shep átmegy berserker módba, de istenem. Maga a kamerakezelés is jobb, mikor cut scene-bõl átmegy in-game csata közben az ütõs. Vagy amikor Reaper lábak alatt táncolunk. Látványos az omni-blade-es harc is.

Azért a 2 arcade játékmenetétõl jobb. 5 mp olyan vörös lett a képernyõ, hogy szart se láttam, majd 10 mp-ig coverbe vártam. A 3-ba azért hasonló lett a health bar kinézete, mûködése, mint az 1-ben volt.

Anderson speed hackje duplapluszjó. Már tudjuk miért tartott ki olyan sokáig a Földön.<#idiota>

Ryder62
0:52-nél: bameg speed hack <#taps> Most nézem <#nyes>

Ryder62
Thessia lehetett volna hosszabb. Ahogy akár Sur'kesh is. Hell, Palavenre el sem látogatunk csak a holdjára pedig hogy hangoztatták hogy benne lesz.
Amit még hiányoltam hogy egyetlen egy hub world van, a citadel.Jó persze gondolom elég sok világ már támadás alatt van meg hát max olyan helyszínt választhattak volna még ami szintén a játék végéig nem ér támadás.
Viszont a citadel nagyon szépen nézz ki, talán a legjobb, legszebb, és legnagyobb hub world az egész trilógiában.

Animációk alatt a futást értem. Tényleg csak a lába mozog a karaktereknek, a felsõteste nem. Én a robot, mi? <#idiota> EDI nél még elnézném de áhh. Jah és ha sprintelsz akkor mintha felgyorsítanák a videót úgy futnak. Nagyon nevetséges már már világ szégyene ez az animáció.

0:13-nál és 0:43-nál szakadtam a röhögéstõl.

Szóval ja, még pár igen súlyos patch ráférne a játékra, emlékszem a bioware még be is jelentette hogy a pc verzió nagyfelbontású textúrákkal érkezik. Jah lehet a textúrák felét kicserélték nagyobbra a többit meg hagyták azért ilyen fele más.

Mondjuk ha nem figyel az ember az ilyenekre, vagy legalább próbál nem figyelni (azért pl a futás animáció mellett elég nehéz csendben elmenni, akárhányszor meglátom, elborzadok, hogy miért?) nagyon jó és élvezetes játék, a harcok sokkal dinamikusabbak, a karakterek élettel telibbek, ugye ahogy a normandyn beszélgetnek egymással, mindig máshol vannak, meg sok poén van benne.
Hoz_Hun aláírásában szereplõ az egyik legjobb 😄D A másik meg Ash a padlón XD

<#eljen> 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

A mozgáz animációk közül a futás is elég furán néz ki. A felsõteste nem mozog a karaktereknek, csak a lába. Meglehetõsen idétlenül néz ki. Meg is lepõdtem, h WTF?!, amikor elkezdtem játszani. Shepardnál nem annyira feltûnõ, mert ugye õt tök közelrõl látjuk, de társaknál annál inkább. Elõször azt hittem, h csak Anderson ilyen gyépés, de aztán kiderült, h mindenki. Csak azt nem értem, h ha az elõzõ két részben meg tudták normálisan csinálni, akkor a 3-ban miért nem.