22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• Harbinger
    Csak Krogannel él és úgy kell 50 melee kill. Akár solóba is, nem baj az se ha meghalsz, az achi legyen meg. A packot meg insta adja is.
  • Llew
    erre gondolok:
    Squad Goal Success: All squad members awarded a Commendation Pack.

Nem írja, hogy mindenkinek krogannak kell lennie. Nincs Krogan karakterem még azért kérdezem.

• cs1rk3
    kroganal 50 melee kill (bronzon gyorsan megvan) :)
  • Llew
    Még nagyon ki kell tapasztalnom a karaktereket. A soldierek az egyszerűségük miatt bejönnek, de pl. most egy turiannal nyomom és még nem igazán jöttem rá, hogy a meglévők közül melyik fegyverrel legjobb. A revenanttal próbálkozok, mert közelről brutál és a tárnövelővel szinte folyamatosan lehet vele küldeni, igaz egy marksmannel elég gyorsan zabálja a skulót. Viszont elég nehéz megszokni, hogy nem lehet oldalra ugrálni. Meleeben meg még rosszabb vagyok vele, mint az emberrel.
    Az asari vanguard nem rossz, meg a salarian engineer sem, de utóbbira nagyon figyelni kell, hogy hova ugrál. És csak bronzon játszok. A decoyt csak ilyen rövid távra (~6-8 m) lehet kirakni, vagy én bénázok vele?
    Tegnap esett egy volus engeneer, annyira vicces az egész figura muszáj lesz kipróbálni.

Ezt a mostani operationt nem vágom. Elég ha a krogan megcsinálja, amit kell és én mindegy milyen karakterrel vagyok szintén megkapom a cuccot? Mert tegnap szerintem teljesült, de sehol semmi pack.
  • Harbinger
    Nekem a Human Engineer, Human-Turian Sentinel, Turian-Batarian Soldier a legjobb. Meg rájöttem most, hogy az egyetlen Vanguard, amin még bronze-on is tudok játszani az a N7 Slayer. A legtöbb Krogan kaszt is elég jó, mert szívósak és jó upgrade-del insta-kill a melee-jük.
  • Darun
    Erre hogy melyik karakter fekszik csak annyit tudok mondani, hogy amikor először próbáltam a drell-t, annyira nem jött össze hogy megfogtam, többet nem bohóckodok vele. Tegnap a promó előtt benyomtam egy 19-es drell-t, csak azért mert van gránátja. Első lettem vele úgy hogy a társak is elég jól nyomták. A krogan a kedvencem, az fekszik a legjobban, de volt már olyan hogy azzal is csak bénáztam.
    Tegnap az első PSP-ből kiesett a volu adept. Az első pakkban 3 karakterosztály volt, az egyik ez, a másik már nem tudom mi volt, de meglévő, a harmadik meg valami common human. Meg az utolsó előtt pakkból bontottam 2 ur fegyvert. Ennyit a random szórásról.
    És ha már szórás, az elmúlt 1 hétben 5 alkalommal dobott le a szerver. Ebből háromszor meccs közben, egyszer az extract kör utolsó 10 másodpercében. Nem örültem neki. Az ezt megelőző fél évben nem volt ennyi esésem, beleértve a kékhalált is.
  • Llew
    Ma valahogy fura módon a bronz meccsekből egyszer csak átkeveredtem a silverekbe. Pedig be van állítva, hogy bronz legyen mindképpen. Ott kezdett gyanús lenni, hogy túl sok banshee meg brute szaladgált a pályán. Pár futamot lehúztam, de elég nehéz volt.
    Még nem sikerült rájönnöm, hogy melyik karakter fekszik igazán, igaz rengeteget nem próbálta még ki. Meg a fegyvereket is tesztelem még. Sok nincs is még meg, és ami van annak nagy része is alapszintű.

A Dagger pályán futottam bele olyasmibe, hogy játék közben el-eltűntek az ellenséges egységek. A marauder az egyik pillanatban még látszott, aztán eltűnt miközben lőttem, majd újra felbukkant ugyan ott.
  • Vraaanyek
    Noh...egyenleg feltöltve, jöhet az OMEGA :D
  • RAMyMamy
    thx
  • morzsi555
    Load Gamenél elvileg ki lehet törölni a mentéseket (ha engedi). Ha sikerült akkor utána az originben kapcsold ki azt a szar felhőtárolást.
  • RAMyMamy
    megvettem a játékot, a sima verziót. feltelepítettem, letöltöttem az ingyenes multis dlc-ket hozzá. én hülye közben bemásoltam a warezos mentést, amiben benne volt a javikos dlc és most indításkor ez fogad:

mit lehet vele kezdeni? hogyan tudom az origin felhőből kitörölni a mentéseket?
  • koschwarz
    élesítem a krogan sentinelemet :D
  • Mimasz
    Áhhá köszi :D
  • Ch4nce
    Nem egészen. Bármilyen nehézségen érj el arany melee-t (50 melee killt) egy krogannal. Ez egyéni cél, a csapat többi tagja nem számít.
  • Mimasz
    Operation: BLOODLUST

Ha jól értelmezem egy krogan csapattal kell végigmenni az összes mappon minden nehézségi szinten és egy arany melee medált szerezni mindegyiken?:D
  • Llew
    Ja, elég gyorsan lezabálja, ha kint maradsz. Érdekes színezetet ad a dolognak, hogy úgy kell küzdeni, hogy közben tető alatt maradjon az ember.
  • morzsi555
    Hagyományos event nem lesz többé. Minden héten lesz event, de a játékon belül kapsz értesítést róla és a Challenge menu pontban tudod megnézni, hogy mi az. Amint megcsinálod rögtön megkapod a commendation packet, nem kell napokat várni rá. Legalábbis ezt ígérik, holnap este/hétvégén kiderül.

edit: mégis kiírták http://social.bioware.com/forum/Mass-Effect-3/Mass-Effect-3-Multiplayer-Discussion-/Weekend-Challenge---Operation-BLOODLUST-Oct-19th--21st-14563550-1.html
  • Gabor77
    Igen, ilyen savaseső cucc.
  • Harbinger
    "This is true power. This is hurts you."

Azt mondták több event is lesz, de semmi hír és csütörtök van. :S
    De a két új hazard pálya nagyon tetszik. Jól érzem, hogy az eső blokkolja/öli a pajzsokat Benning-en?
  • Sir Quno Jedi
    Nem, hanem xcom-ban kenjünk el az idegenek száját, de rendesen!
  • Darun
    A reaperek biztos hogy nem. Max a Collectorok. De sztem (és remélem) hogy inkább még tart az ellenállás és most is frontokon küzdenek.
  • Lacoka12
    biztos xd
  • Vraaanyek
    Hova tűnt mindenki? Győztek a reaperek?? :P
  • Vraaanyek
    ...azt lefelejtettem, hogy gyakorlatilag ugyanaz a kártya kell hozzá,ami a ME2-höz is :)
  • Vraaanyek
    Ha Budapesti vagy ahhoz meglehetősen közeli lakos vagy, akkor a legtöbb helyen 4000-4500 forintért vehetsz 1600 pontot, ez kb. a netes árnak felel meg, azaz durván 20 dolcsi, viszont az überkonzolnál, a stadionoknál 3290 forintért lehet venni, én is ott vettem pár hete, és veszek is novemberben az OMEGA miatt :) Itt a link is! :)
  • GreyWarden
    Köszönöm a választ, ma kipróbálom ezzel a buildel meg fegyverrel.
    Az melee- t "helyettesítő" láthatatlanság nagyon jó ötlet volt szerintem, mondjuk először rendesen meglepődtem..
    Amit még meg akartam kérdezni( a közelgő Omega DLC kapcsán), hogy milyen módon szerezhetek BioWare pontokat? Bankkártyán keresztül nem akarok vásárolni, van más módja? Az ME2- nél annyira könnyű volt, hogy bementem az üzletbe és vettem pontokat. Most is lehet ilyet, vagy már megszűnt ez a fajta tranzakció?
  • morzsi555
    Csak egy nyomi krogan shaman...

----------------------------------------------------------------------------
    October 16, 2012
    ----------------------------------------------------------------------------

Krogan Shaman Adept kit now available as a new Rare card

The hazard maps available this week are Firebase Giant and Firebase Ghost

Medals
    - Bronze Melee medal now requires 10 kills instead of 5
    - Silver Melee medal now requires 25 kills instead of 10
    - Gold Melee medal now requires 50 kills instead of 15

Challenges
    - Added a Krogan Shaman challenge to Bloodpack Mastery
    - Fixed an issue where extracting with the new Retaliation kits was not registering certain challenges
    - Challenges that required extraction weren't properly crediting the case where exactly 3 out of 4 players extracted
    - The changes below were put in place to fix a bug where some players could no longer progress after unlocking a Gold challenge
    - Combat Mastery goal changed from 9 to 12
    - Cerberus Mastery goal changed from 17 to 21
    - Reaper Mastery goal changed from 15 to 18
    - Geth Mastery goal changed from 12 to 18
    - Collector Mastery goal changed from 12 to 15

Acolyte Pistol
    - Removing charge mechanic - now fires instantly
    - Rate of fire is now 40, with a minimum fire time of 1 second
    - The overall DPS should be similar, but this fixes an infinite Missile Launcher exploit

Krysae Sniper Rifle
    - Can no longer hold the fire button to zoom in the scope - now fires instantly
    - This fixes an infinite Missile Launcher exploit

Widow Sniper Rifle
    - Damage increased from [867-1083.8] to [997-1246.3]

Krysae Sniper Rifle
    - Damage increased from [429-548] to [493.4-616.8]

Kishock Sniper Rifle
    - Damage increased from [774.5-968.1] to [890.7-1113.4]
    - Percentage of total damage that is done as bleed damage increased from 33% to 40%
    - Bleed damage duration reduced from 10 to 5 seconds (the same damage is spread over a shorter duration)

Black Widow Sniper Rifle
    - Damage increased from [591.2-739] to [739.0-923.8]

Javelin Sniper Rifle
    - Damage increased from [1030.5-1288.1] to [1236.6-1545.8]
  • Vraaanyek
    Én megvettem most mindkét fegyver DLC-t, maradt 480, ha veszek 1600 pontot az Omega miatt, akkor megveszem 1200-ért, és bízom benne, hogy a következő DLC kijön a maradék 880 pontból, azaz 800 pontos lesz ismét :D :D
  • Evoluti0N
    Köszi. Ezt jó tudni.
  • Harbinger
    De lehet. Legalábbis a BSN-n, ha kiválasztasz egy ME2 DLC-t, hogy megveszel - de nem kell, mert előtte kell a pont - akkor feltűnik az 1200 pont is.
  • Evoluti0N
    Jaj, ezt benéztem. Rosszul emlékeztem. Nem lehet 1200 pontot venni.
  • Evoluti0N
    Pont 160 Bioware pontom van. Ha ezt megveszem és utána veszek 1200-at az Omega dlc-hez, akkor ismét 0-án leszek. Ez jól kijött :D
  • Gabor77
    "Today we are pleased to announce the Groundside Resistance weapon pack for Mass Effect 3. Take the fight to the Reaper army with the latest addition to the single player experience!"

ME facebook
  • Evoluti0N
    Nem szúrtad el. Egy karaktert többször is kinyithatsz. Minden kinyitáskor egy-egy újabb lehetőséget oldasz fel a testreszabásnál. Kivételt képeznek a common típusú karakterek. Ezeket akkor is kinyithatod, ha már megvan minden testreszabási lehetőség. Ha nem tetszik az, ahogy egy karaktered kifejlesztetted, akkor tudod promotálni (az egész kaszt promotálódik) és ismét egyes szintű lesz, magyarán mondva elejétől tudod megint fejleszteni. Ez egyébként az N7-es rangot is növeli 10-zel, meg a challange-nél is van egy olyan feladat, h 60x promotálj karikat (már ha hajtasz a challengekre).
  • koschwarz
    ja, abszolut illik hozzá.
    meg milyen hülyén nézne ki egy claymore-ral :D nagyobb a fegyver mint ő maga.
  • Gabor77
    Szerintem alapból adja magát, hogy Scorpion..én nem is próbálkoztam mással, egyből betettem azt.
  • koschwarz
    na most már tényleg befejezem: a volus passzívban nem is a weapon weight-et, hanem fegyversebzést választottam. először a weight-et fejlesztettem, és magammal cipeltem még egy smg-t, de rájöttem, hogy totál szükségtelen. de ahogy írtam lent, a scorpion IV + ULM-mel megvan a 200%.
  • koschwarz
    ja, és az egyik legjobb dolog a volussal kapcsolatban: ingyen 4 mp-es láthatatlanság: a sima melee gyakorlatilag láthatatlanságot ad. zseniális. sima "melee", kilépsz a fedezék mögül és lősz, és a kutya sem törődik veled.

a heavy melee meg egy ilyen szférát képez magad köré, amiről lepattannak a körülötted lévő ellenfelek (területre hat).
  • koschwarz
    így 2005-os a CD helyett

"200%-os a CD"
  • koschwarz
    én írtam tegnap a volus engineerről. megvan az adept is, de az nekem egyáltalán nem szimpatikus.
    a volus engineer buildem:

recon mine: radius/damage/invasive
    proxy: damage/damage taken/damage
    shieldboost:shield
    volus training: capacitypower damage/weapon weight
    fitness: durability

a recon mine: érdemes a radius-t fejleszteni, mert bár eleve nagy a radius, de éppen ezért nagyot dob rajta a bónusz. ez egyben azt is jelenti, hogy az invasive-ben lévő 25%-os sebzésnövelés és sebességcsökkentés annál nagyobb hatósugárban fog érvényesülni, szintúgy a láthatatlan ellenfelek megmutatása. a recon mine-t amúgy sem sebzésre érdemes használni, bár arra is jó, hiszen külön felrobbantható, de elég hosszú a CD-je, szóval gyors "ellencsapásra" nem jó (tehát amíg a lehűlés nincs meg, addig nem tudod robbantani sem). a taktika az, hogy kör elején leteszed egy jó helyre. egy csomó pályán zseniálisan lehet vele lefedni az útvonalakat.

a proxyt inkább a saját védelmemre használom, mivel megtántorít, elég jól sebez, de persze jó a recon mine debuff-jához pluszként hozzátenni.

a sheild boost esetében én nem láttam értelmét tovább fejleszteni, mert 3.5 mp-ként így is elsüthető, szinte folyamatosan lehet a magad és az 5 méteren belül álló csapattagok shield-jét visszatölteni. ha normális, összetartó csapat van, akkor az elég, drónkísérésénél, vagy hekkelésnél pont elég. talán nem rossz a rank6-ban az 50%-os sebzéscsökkentés egy ideig, de mondom, elég sűrűn elsüthető a sima pajzsvisszatöltés, tehát nagy jelentőségét nem látom.

a többi egyértelmű. a fegyver tekintetében ezzel a build-del és a IV-es scorpiont használom sebzésnövelővel és ultralight material-lal (így 2005-os a CD), ha már minden robban, akkor a fegyverem is :D, ráadásul az is megtántorítja az ellenfeleket és nagyon jól szinkronizál a proxymine-nal. mivel minden képességnek alapból elég nagy a lehűlési ideje, azért szerintem fontos a 200%-os CD, meg aztán a scorpionnál más modnak nem is nagyon van értelme (headshot nincs, fedezéket nem üt át moddal sem, stb.), legfeljebb a tárnövelésnek lehet még értelme. ha meglenne a X-es szitn, akkor lenne 200%-as a CD és akkor a tárnövelőt fel lehetne szerelni az ultralight helyett.
    gear: omni-capacitort használom, ami a tech sebzéshez ad és a CD-t gyorsítja. shield-nek nem nagyon van értelme, nagyon keveset ad hozzá, akkor már minél gyorsabban hűljön a shield boost, hogy gyakrabban használhassam.