22963
Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért

extended_cut-p.jpgWIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!

• koschwarz
    illetve elvileg asszem veteránból is esnie kell, csak az a baj hogy veteránból nekem mindig csak egyszer használatos cuccok esnek, akkor már legyen esély valami jobbra is sp-ből és psp-ből.
  • koschwarz
    amíg nem jött a sok új tartalom, nekem elég gyakran dobott respec cardot, most viszont az új tartalom jön, és respec card nem...pedig kellene vagy 3 darab. egyébként psp-ből és sp-ből esett a leggyakrabban. volt hogy 2 is egyszerre.
  • Llew
    vagy retrain, vagy minek hívják. Amivel újra osztod a karakter pontjait.
  • Gabor77
    respec card?
  • Llew
    A respec card milyen gyakori és milyen csomagból esik?
    Nemrég kezdtem a játékot, eddig főleg veterán packokat vettem, meg 1-2 spectre-t és már van három, de nem emlékszem melyikekből esett.
    Illetve a karakter "kinyitás", hogy működik? Már kaptam párat hozzá x XP-vel, de nem kezdtem velük játszani. Aztán előfordult, hogy egy csomagból ugyan az kiesett.
    Jól gondolom, hogy elszúrtam, mert amint "kinyitok" egyet, azonnal létre is kéne hoznom egy olyan karaktert, hogy azt már ne dobja újra?
  • Gabor77
    Picit "későn"...régen simán 2 jó játékossal le lehetett tolni egy goldot, a másik kettő meg csak arra volt jó, hogy meglegyen a revives medal a végén...viszont így végre van benne kihívás.
  • GreyWarden
    És ami a játék nehézségét illeti, ne változtassanak rajta, nagyon jót tett neki ez az apró "átalakulás", még akkor is, ha véletlen volt.;)
  • morzsi555
    Nekem psp-vel lett minden fegyverem X-es, nem érdemes sp-t venni.
  • GreyWarden
    Vettem egymás után 3 psp- t: turian havoc, volus adept, volus engeener, geth engeener és N7 slayer esett ki!! Mondhatom elég nagyot néztem, azok után, hogy a dlc megjelenésének napján a 9 megvásárolt psp- ből nem esett ki semmi említésre méltó, most meg hullik a sok finomság.:D
    Nekem mindkét volus karakter rettentően bejön, nem is tudom miért, szinte semmi életereje, de nagyon szép kombinációkat lehet vele végrehajtani. Viszont, valaki, akinek már van vele némi tapasztalata mondja meg milyen fegyvert érdemes a kezébe adni, mert még nem tudtam dönteni.
  • mascarun
    Én csak spectre packot veszek most! a kisebbekkel már mindent kioldottam ha jól tudom! Most így haladok felfelé lassacskán Ex-cerberust is ki akarom oldani!
  • Harbinger
    Nekem bejött, gyakorta csak azt veszek.Néha még veteran-ból is jöttek jó cuccok.
  • Gabor77
    Én csak psp-t veszek...lehet sima sp-t is kellene venni?
  • Harbinger
    Nekem sima Spectre-ből jött a két Volus, szám szerint 3x és az Argus 2x.
  • morzsi555
    "Hey everyone, the team does feel the game has become more difficult with the latest content and patch and we think there are a lot of reasons for this, but we don't believe it is the health/shield gate issue. We will continue to investigate the gates to see if we've missed any edge cases, but at this time we are working on other solutions to the jump in difficulty."

Eric Fagnan

http://social.bioware.com/forum/1/topic/343/index/14478691/25#14515924
  • Gabor77
    Annyira "furán" dobja a cuccokat a psp...az állítólag "ultra rare" volus-t már 5ször kidobta, de Argust pl. nem akarja dobni soha...
  • Lacoka12
    én meg a ghost hallok sokat a hawokal max ha 2 szer meghalok azis max ha turrent vagy ha vissza húz a fantom és a banshee
  • koschwarz
    nem. ezt nem is tudom egyszerűbben kifejezni.
    ma az egyik leginkább kill-erős karakter a ghost.

nem rossz a havoc, nagyon cool, de nem estem hasra tőle. bár a cryo blast és incendiary havoc-os tech robbanás is vidám dolog, de sokkal-sokkal kockázatosabb, ráadásul az egésszel sokkal több idő elmegy, mintha a cloakból egy jó fegyverrel hatalmas sebzéseket osztanál, amitől mindenki borul jobbra-balra.

a ghost-tal goldon szinte nem is haltam, viszont minimum 110.000 pont összejött a kör végén, de sokszor inkább 130.000 pont, a 75 killes és assistes medált ne is említsem. a challenge-ekben néztem, hogy csak hétvégén leszedtem egy nagy csomó phantomot, dragoont, és atlast!!! komolyan, melyik karakterrel lehet azt megcsinálni, hogy 3 sorozattal elintézel 3 ellenfelet kb. 2 mp alatt? és nem is szimpla trooperekről van szó.

argus x-zel és a turián stability bónuszokkal olyan simán lehet osztani a headshotokat, hogy öröm nézni. nem is értem, hogy mi volt ez a sírás a fórumokon, hogy még turiánnal sem lehet használni az argust...hazugság! még ha a 3-as sorozatból egy nem is talál be a fejbe, akkor is killer.
  • Lacoka12
    szerintem a turián hawok jobb
  • koschwarz
    gyerekek, a turian ghost infiltrator...gyakorlatilag az egyik legjobb karakter ever. top3-as. jobb mint a geth infi. imádom. a karakter lényege, hogy tactical cloak-ból nemcsak hogy az alap sebzés bónuszokat megkapja, hanem az utolsó rankban assault fegyverre kap 25%-os bónuszt 10 másodpercig!!! remélem ehhez tényleg nem nyúlnak...

a legszarabb assault fegyverekből is goldra vihetőt csinál. kipróbáltam szinte mindegyik AR-rel, nekem a legjobban revenant-tel és argus-szal jön be, de még egy sima pheaston-nal is hatékony, mivel azzal simán lehet folyamatos fejeseket osztani (geth pyrok és hunterek úgy tántorodnak meg a fejlövéstől és olvad le az életük hogy öröm nézni).

viszont a argus-szal, cloakból, passzívban csak fegyversebzésre és stabilityre gyúrva, a megfelelő modokkal 10 mp-ig több mint 600 sebzést lehet okozni/3-as sorozat. de teljesen mindegy a szám, a lényeg, hogy eszméletlen, hogy egy cloak-overload után gyakorlatilag simán oszthatók a fejesek, amitől azonnal hullanak még a középszintű ellenfelek is (centurion, stb.). a bossokat is úgy szedi, hogy egyedül is viszonylag gyorsan el lehet intézni egy atlast. de jó saberrel is, harrierrel is (csak a sabert inkább a salarian infivel használom, a harriert meg rühellem, mert folyamatosan ammo boxhoz kell járulni). én már elejéről kezdve megszerettem az argust, nem fanyalogtam rajta annyit, mint a fórumokon. jó sebzés, elég lőszer, és én a sorozatok közötti szünetet is előnynek tartom, mert jobban rá lehet koncentrálni a célzásra (értsd, a fejesekre), mag sorozatlövőkkel hajlamos vagyok egy csomót mellélőni, ha pl. a phantom ugrál össze-vissza.

a másik "hatalmas" arc a volus engineer. a recon mine rögtön nagy kedvencem lett. radius/damage/invasive-re fejlesztve valami csoda. 25%-os sebzés bónusz minden forrásból. kidobod egy stratégiai helyre, és amelyik ellenfél a hatósugarába kerül (kap egy piros körvonalat), az 25%-kal többet sebződik. és külön fel lehet robbantani, ráadásul nem is keveset sebez. plusz emellé a proxymine a maga sebzésével és szintén 20%-is debuff-jával, plusz ott van a 3,5 mp-ként ellőhető pajzsvisszatöltés nem csak magadnak, de az néhány méteren belül álló csapattagoknak is (milyn jól jön pl. drónkisérésnél). mindezt egy scorpionnal... robbanás mindenhol. hatalmas fun.
  • Vraaanyek
    Na jah... én pl. így jártam, mondhatom k.rvára örülök neki, hogy battyoghatok el a világ másik végére pontokért, a pénzről nem is beszélve... ezek után erősen remélem, hogy jön még DLC a továbbiakban, ha már marad még 1200 pont a 800-hoz vásárolt 1600 pont után...
  • Evoluti0N
    Vicces. Mivel valójában 475 dollár az óra. Csak azt kicsiben írja. A 150 az csak a előrendelési ára. Ahhoz még megy 325.
  • Harbinger
    Hát ettől még az N7-es surranó is jobb. Ez csak egy drága óra, egy eldugott N7 szimbólummal. Semmi több. Leglaább olyan omni-tool hatással holografikusan kivetítené az időt digitálisan ME fontokkal, vagy valami.
  • mascarun
    Az N7-es karórát láttátok? Ha jól emlékszem valami 150$ ért volt!
    Jól néz ki csak nem az én pénztárcámhoz szabták.
    Link
  • Harbinger
    Én is épp a héten szúrtam ki és hát igen, az ára... De néztem egy Normandy replica "csak" 35 $ volt, ha lesz még lehet egyet kiszorítok. Ha nem jó lesz aZ Alliance fighter is 30 $-ért.

De legalább az én Shepemnek meglehet egy ilyen replica a kabinjában. :P
  • Ryder62
    Jól mutatna az asztalon de az ára rémisztő.
  • Milkoma
    Ha jól olvasom, nem nálunk, de azért egy említést megérdemel.

MASS EFFECT 18" SOVEREIGN REAPER SHIP REPLICA
    On sale June 26
    18.5" tall, includes insert card with a unique code for consumers
    $349.99

Nem kicsit drága. Ennyiért már minimum tudjon indoktrinálni is :D
  • Harbinger
    Egy sima Spectre Pack-ból lejött a Biotic God!!! :D
    És sokkal erőseb, mint a Sentinel.
  • Harbinger
    Azon én is. elsőre nem tudtam mi van meg hogy. Majd rájöttem, ha túl melegszik, akkor az alatt lévő gombbal lehet aktiválni. Pech ,ha valaki benn ragad. De legalább olyan hazard, ami az ellenség ellen használható. Nem úgy, mint a homokvihar a Firebase Dagger-en.

Én Noveria-t várom, kíváncsi vagyok hogy fog festeni, meg ...Benning-et. Az eső a trailerben nagyon jól néz ki.
  • mascarun
    Kicsit meglepődtem ma hogy a Firebase Reactor pályán a reaktorban rám csukódnak az ajtók és meghaltam! Aztán néztem hogy ha feltöltődik a csík a kapuban akkor megnyomsz egy gombot és valamit molyol a rektor. Asszem szellőztető rendszer a túlmelegedés ellen?!
  • morzsi555
    Stagger fegyverekkel könnyebb megcsinálni azért szerencsére, pl. Falconnal vagy Strikerrel. De azért javítsák már ki.

Hivatalosan megerősítve, hogy a többi 12 karakter nem kap új modellt, páncélt, ugyanúgy fognak kinézni, mint a régiek. :sad: http://social.bioware.com/forum/1/topic/343/index/14461374/2#14467721
  • Harbinger
    Tényleg nehéz nagyon a Gold. Tegnap vagy 5-6 kört próbáltam, ebből 1x élte túl a csapat én cirka 40 sec-nél meghaltam. A többinél volt, hogy a 3. körben mindenki meghalt. :S azt hittem én vagyok béna és miattam van, de úgy fest akkor nem.
    Úgy hogy maradok a Silvernél és a biztos 30000 cred-nél, mint a bizonytalan Gold, bizonytalan 70000 credsénél.
  • Gabor77
    Én azt nem értem, hogy jön a sok sok dlc...ez mind szép és jó, de azt mikor fogják javítani, hogy ne 10 percbe kerüljön az, hogy belépjek egy multi játékba?
  • Milkoma
    Azt értem, hogy bug miatt nehezebb, csak még mindig pozitív dolognak fogom fel. Igaz tényleg jobb, ha szándékosan nehezebb, mint egy hiba miatt. Mert ha bronzon is nagyon hullanak, akkor érthető. Az azért legyen viszonylag könnyű. De mondjuk silver meg gold részemről nyugodtan lehet nehezebb. Platina meg hát... felejtős, mert azt tényleg csak jó csapattal tudom megoldani. Nekem meg 1 ismerősöm van aki játszik ezzel, de ő meg az első dlc óta nem jött fel. :D Random emberekkel meg inkább nem, csak pazarolnám az úgy is kevés fegyver mondjaimat.
  • morzsi555
    A patch/dlc óta frusztrálóan nehéz a játék. Valami healthgate bug miatt lett nehezebb, silveren és bronzon is hullanak az emberek, mint a legyek. Jelenleg a bronze olyan mintha silver lenne, a silver mintha gold lenne. Tehát nem direkt lett nehezebb a játék, csak valami bug miatt, ezért baj.
  • Milkoma
    És miért baj ha nehezebb a multi? Bár nem vagyok egy tapasztalt játékos, de szerintem többen mennek Goldra és Platinumra, mert ez alatt lévő fokozatok már nem jelentettek kihívást. Most én ezt csak jó dolognak fogom fel.
  • bendáj17
    Ez jó :D Tényleg úgy tűnik mintha nehezebb lenne.

Az új DlC érdekesnek látszik, várós.
  • morzsi555
    Ha valakinek feltűnt, hogy nehezebb lett a multi, akkor nem képzelődött: http://social.bioware.com/forum/1/topic/343/index/14478691/1
    Csak még a Bioware se tudja, hogy miért lett nehezebb a játék a legutóbbi patch óta :D.
  • Milkoma
    Hát nem tudom, lehet hogy itt nem a játékidőre gondoltak, hanem a fájl méretére :D Persze, ha az nagyobb, akkor csak van benne tartalom is.
    Mondjuk egy kicsit kicseszésnek érzem azokkal szemben, akik a Leviathan miatt vettek 1600 BW pontot és azt gondolták, hogy az majd elég lesz a következő DLC-re is. DE NEEEM... EA politikába ez nem fér bele. Vegyél csak még BW pontot.
    Viszont még midig bízok a BW-ben, hogy képesek lesznek olyan tartalommal megtölteni, amiért megéri majd. (Turián nő, és hogy parancsolgathatunk Arianak már jó vételnek bizonyul :D Legalábbis ha csapatban van, akkor csak mondhatom neki, hogy milyen képességét használja)

A mostani multis kiegészítő is remek lett, bár a Volus adeptet soknak érzem. Engineernek tökéletes, de hogy még vanguardnak is beakarták rakni :D Csak azt sajnálom, hogy nincs időm, annyit játszani ezzel, hogy megszerezzem a többi karaktert is... de hát ez már az én bajom.
  • Evoluti0N
    Az előbb vettem észre, h az új dlc-vel jött egy új bug is. Ha valaki kilép a lobby-ból és emiatt egy másik játékost feljebb, a kilépett játékos helyére rakja, akkor a kilépett játékos adatait (N7-es rang, challenge pontok, promotálások száma) írja a másik játékosnál.
  • Harbinger
    1200 BW pont kicsit sok, de ha tényleg olyan nagy és jó lesz, mint amiket leírtak...

A LotSB DLC abszolút megéri a 800 pontot, a Kasumi-s az 560 pontot - ami sokkal reálisabb lenne alap DLC-s árnak - de a többi DLC se rossz. Nekem az Overlord tetszik talán a legjobban. De lehet csak a zenéje végett.
    Egyébként, ha azt nézzük nem sok AAA-s címnek van DLC-je, SP ami 7-10 $ között mozogna. Anno a COD DLC-k is ennyit nyomtak és 4 multis pályát tartalmaztak.