Dwarf Fortress

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Érthetõ...Amúgy amikor save-elés nélkül nyomtad, általában hány évet húztál ki?

BTW, valóban a major volt a vámpír...pontosabban õ is az volt, mert miután izoláltam, jött kéz migráns hullám és vaszg az egyikkel megint becsussztant egy vérszopó törpe. A major harci értékei még nem voltak magasak (ahogy a Wiki-ben olvastam, vszg még "fiatal" vámpír volt 130 évével) viszont annyi korábbi csapatnak volt a tagja, hogy az gyanús volt, gondolom mindet végigszo...szívta :-D
Hjah, de volt már részem elég "mókában" hogy ne akarjak valami kis hülyeségen elcsúszni...

Én hagyom, had döljön a baj, max a végén evakuálok és új site-on újra kezdek egyet...tudod: "losing is fun" :-D

Igen, és ha nincs kalapács, akkor puszta kézzel történik.

Ha jól tudom. Olvastam csak. Én általában megelõzöm a bajt. 😊

Azért ne gondold, hogy annyira prõ vagyok, hogy minden elsõre perfekt legyen, csak az ép eszem megõrzése céljából scummsave-elek ezerrel. Kb évente, kétévente mentek egyet, és ha beüt valami gond, akkor load.

Thx! A kalapácsütés akkor is van, ha nincs kinevezve Hammerer?
Ha építesz börtönt (ki is jelölöd szobának a láncból/kötélbõl), akkor inkább oda fogja vinni. De x darab kalapácsütés a büntetés, ha nem élik túl, hát így jártak...

Vámpírt úgy találod meg, hogy megnézed a skilljeit, és a civil mesterségéhez képest gyanúsan sok harci skillje lesz. Egyébként valószínû az új polgármestered az. A vámpíroknak a szociális skilljeik is nagyon magasak, gyorsan megválasztatják magukat. Nekem is egy hónap alatt polgármester lett a vámpírom. Azt is megmagyarázza, hogy a néhány ütéses büntetés miért halálos...

A megbüntei = agyonveri? :-D Kicsit drasztikus. Ok, köszönöm a tippet, este ránézek.

BTW, a vámpírral mit lehet tenni? Amíg nem nyit rá valaki szívás közben, addig szabadon randalírozhat?
Tipikus nemesi viselkedés. Kiadta parancsba valamilyen áru gyártását, és megbünteti azokat, akiknek képzettségük szerint gyártaniuk kéne azt a cuccot. Nézd meg a nemesek menüben a mandate menüpontot, ott írja, hogy mit akar gyártatni. Ha szerencséd van, akkor lehetséges a dolog, de hajlamosak üveg cuccokat követelni olyan mapon, ahol nincs is homok, vagy épp slade-bõl készitett tárgyakat, ami elméletileg is lehetetlen.

Ha nem lehetséges amit kér, esetleg érheti egy szörnyû baleset...

Sziasztok,

Szerintetek mi történt? Az erõdömben kb 110 törpe élt, amikor megválasztották a 2. polgármestert. A törpe amúgy Guards tag volt. A csóka a megválasztása után elkezdte agyonverni a többieket. Ha jól láttam, azokat, akiknél a Justice alatt export szabálysértés volt (és a sértett party a major volt). Cellát még nem építettem...ez volt a gond? Leszereltem a polgármestert a gárdából, de folytatta a büntetéshadjáratot. Nem hiszem, hogy ide tartozik, de az évek során 3 gyerek vérét is leszívta valaki, tehát valószínüleg egy vámpírom is van valahol...
Nem kezdtem újat, folytattam azt, ami megy.

Kész van körben a fal, van vagy 150 törpe, iszonyat mennyiségû kaja. A lakosság kb harmada gyakorlatilag kinn él a falon kívül, vadásznak halásznak. Ezen kívül van még kb 10 törpe, aki értelmesen be van állítva és dolgozik rendesen, a többi meg partizik a meeting hallban. Azt levittem a föld alá, az elsõ sziklás szintig, addig ki van bontva minden szint, a tetejét meg lefedtem zöld üveggel(iszonyat meló meg pöcsölés volt egyébként). Nem esik be a véresõ, mégsem lesznek tériszonyosak.

Elkaptam a vámpírt, teljesen jól viselkedik. Kiszívta egy bányász vérét(aki szerencsésen túlélte), azzal bukott le. A rohadék már megválasztatta magát mayornak. Elkéstem kicsit a felfedezésével. Csináltam neki egy szobát, külön burrow-val neki, és nem megy ki. Általános riadókor kell bezárni az ajtaját. Nem éhes, nem unatkozik. Kifaragta a szobáját szépre. Ha karaván vezetõje jön tárgyalni, simán bemehet hozzá.

Végre megnõtt pár kutya, kiképeztem õket harci kutyának és kikötöttem belõlük kettõt minden hídhoz. Kellene még pár, akiket szét kéne szórni mapon vadászlesekben, hogy messzirõl észrevegyék a tolvajokat és ambushokat.
Azon is gondolkoztam, hogy le kéne keríteni újabb területeket a térképen, és azokat is csak hidakon elérhetõvé tenni.

Megint el vagyok maradva a lakószobákkal, de már rá tudok koncentrálni végre. Csinálok egy barakkot is a felszín közelében, és képzek két csapat íjászt. Kéne majd közelharciakat is, meg el kéne kezdeni keresgélni fémeket.

Van még dolog rendesen.

Ostrom nem jött, volt egy vérszarvas, bejött, megijesztette a halászokat, elindult az erõd felé, félúton visszaváltozott emberré, megfordult és hazament. 😛

Egyre inkább azon gondolkozom, hogy kezdek egy új játékot, ez az evil környék szerintem valami worldgen bug lesz, a terep is elég érdekes már eleve, azzal a tíz emelet magas vízeséssel. Elvileg ilyen elszáradt fáknak kéne lenni mindenhol, meg gusztustalan fûnek, itt meg teljesen normális az élõvilág.

Nagyon fasza környék, de túl könnyû lett így zombik nélkül.
Gyakorlatilag "kész" az erõd, már csak idõ kérdése lenne teljesen kiépíteni mindent. Semmiben nem különbözik egy normál helyen kezdett erõdtõl, a véresõt leszámítva. Kaja, alkohol százával áll már a raktárban, a halászok iszonyat mennyiséget termelnek, a vadászok meg szarvasokat hoznak haza rendszeresen, amibõl rengeteg fõzhetõ alapanyag termelõdik. Két konyha gyártja folyamatosan a lavish mealeket.

Kéne egy olyan játék már, ami tényleg kihívás, rögtön az elejétõl. Sosem voltam még olyan helyzetben, hogy rögtön le kellett volna ásnom, ott, ahol megérkezek, különben gameover. Generálok még pár világot, és keresek valami tényleg gonosz erdõt.

találtam egy érdekes roguelike-ot
http://forums.tigsource.com/index.php?topic=26591.0

How much can you take,before you snap?

Éjjel játszottam még picit, de asszem loadgame lesz belõle(Stream végén elraktam a mentést).
Száz fõ környékére duzzadt a létszám, teljesen körbekerítettem a szigetemet fallal, de közben elhanyagolódott a lakórész építése, és elkezdtek a törpék depizni. Jött egy vámpír vagy hasonló dög, és gyilkolászta a törpéket. Nem nagyon zavart, egészen addig, míg ki nem nyírta a legendary tannert.
Aztán pont, mire teljesen körbezárt a fal, megérkezett az elsõ ostrom is.

Loadgame után hamar el kéne kapni inkább a vámpírt, aztán elkülöníteni valahol egy külön lakórészben. Esetleg kinn, a pusztán. Meghalni úgysem tud, fogadhatná az ostromokat. :] Amikor az elsõ áldozata meghalt, még messze nem voltak százan, akkor kellett volna kinyomozni ki volt a tettes.
Meg kicsit jobban kéne figyelnem a lakhatási körülményekre. Nem jelöltem még ki szobákat, és ugyan alapesetben ez nem lenne baj, de a véresõt nem nagyon szeretik a törpék, kicsit hamarabb lesznek depisek, mint általában. Lehet, hogy kéne egy üvegtetõt húznom a meeting area fölé. Kinn akarom tartani õket a szabadban, nem szeretem, ha adaptálódnak a földalatti viszonyokhoz.
Õszintén nem nagyon tapasztalom a gonosz környék gonoszságát. Véresõ az van, de kábé ennyiben ki is merül a dolog. Nem láttam még élõhalottat, az állatvilág is teljesen normális. Pedig elvileg terrifying környék...

Stream leállt.

Két artifact, vagy 20 bevándorló törpe, a déli fal, a felvonóhidak, meg némi építkezés a mai nap termése.
Jó lesz ez az erõd, ha nem döglök éhen a rengeteg bevándorló miatt...

Kéne ajtókat is gyártanom, meg kijelölni szobákat, mert kezd néhány törpének tele lenni a hócipõje a világgal...

Alakul ez...

Stream indul.

http://www.own3d.tv/live/414553

Na ezaz, és nem ér ennyi munkát az egész. Megnéznétek ti ketten, meg egy év alatt még ketten, aztán kábé annyi lenne az össz nézettségem örökre.

Na meg az olyan szájbarágós részek, hogy mikor mit kell nyomni, hogy történjenek a dolgok(mikor ott van kinn jobbra, a menüben) megtutorialozásához nulla türelmem lenne.

November 20-at ír a hivatalos oldal. Meg ugye te is már játszol vele. Sõt, ahogy figyelgettem, elég régóta megy már ez a zárt béta...

na ja, azért egy tutorial elkészítése nem csak annyi,hogy elkezdesz játszani és felveszed videóra. vannak még utómunkálatok, ami nem kis idõt vesz igénybe.

személy szerint én is azt mondom,hogy felesleges egy magyar tutorial (bár ha Zero csinálna,azt csak pozitívan tudnám értékelni), mivel a játék mélyebb megismeréséhez elengedhetetlen az angol nyelvtudás. és akkor már úgy is tud angol tutorialokat nézni.

amúgy fun ez a stream nézés,csak jöhetnétek közben a csetre dumálni. jelenleg sajnos nincs mikim így a nálam ts kilõve

DarkHorSe
Hat en planetside 1 fan voltam, 2tot varom mint a messiast 😄 Tegnap toltam vele 1-2 orat a betaban, nekem nagyon tetszik. Massziv fps, nagy teruletekkel, tankokkal, repulokkel stb. Szerintem nem jelenik meg ilyen hamar, elvileg most megy a closed beta.

Swedish people are albino monkeys

Oké, de ne tõlem várjátok. 😄 Nem vagyok az a nagy elõadó típus. Írott szövegben jó vagyok, prezentációban nem kifejezetten. Ez a streamelés még elmegy. De hogy frankón tutorialt vegyek fel, meg szerkesztgessem, szöveget írjak rá... Áh, bocs, nem.

Továbbá nem nagyon hiszek benne, hogy egy magyar tutorial olyan sok új pléjert hozna. Iszonyat rétegjáték ez a cucc, még ha nem lenne ilyen brutálisan nehezen betanulható, akkor sem játszanának vele többen szerintem. Például az én összes ismerõsöm nem azért nem játszik vele, mert nehéz, hanem mert látni kell a mátrixot, szõkéket, barnákat, vöröseket... 😛 Szóval a grafika hiánya nagyon sokat számít.

Planetside szûk egy héten belül megjelenik, nem? Jó lesz az? Érdekel.

Zomil
Hát mondjuk magyar tutorialnak én is örülnék, bár az angolt is simán megértem, de csak ugy videorol nézni a df-et elég unalmas, legalább a magyar szöveg feldobná kicsit 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

DarkHorSe
Tenyleg jo lenne, magyar tutorial videokat csinalnod😛 Beraknank bannerba, lennenek uj jatekosok, stb😛

Lehet keresek majd valami bannert ebbe a topikba

Tsre max hetvegen tudok felmenni, nincs idom mostanaban jatszogatni vagy ha van is akkor planetside2 beta 😄

Eheh, ez vicces. Jöhetnétek TSre, mert magamban beszélni nem fogok, az tuti. 😄

Jóóó ez a kezdés. Jöttek valami dögök, de nem bántottak különösebben, egy kutyát tettek tönkre. Van egy tippem, hogy a vadászom azért nem vadászik (meg lõ úgy általában), mert nincs neki lõszere.

Szerencsére ez a véresõ nem árt különösebben a törpéknek. Amikor kb a második percben elkezdett esni, azt hittem, vége a játéknak. Ha betegséget terjesztene, úgy is történt volna.

Érdekes ez a hely, ezekkel a kanyonokkal. Õsz lett, bezártam magam. Csak a két hídon lehet bejönni. Körbefalazni idõ lesz, de sort fogok rá keríteni.

Farmok mûködnek, kaja van, alkohol van, víz van, fa van, be vagyok zárkózva, perfekt kezdés. Kíváncsi vagyok, a gonosz környék miket tartogat.

pedig Zero-nál jelenleg nagyobb vérözön van,mint a Dexterben bármikor 😄

DarkHorSe
megjott a baratnom, most a dexter a csaladi program 😊

gyere csetre, még online van 😄

DarkHorSe
Kiraly lennel ha felvenned, aztan kozbe magyaraznal is 😄

nézd a csetet néha, oda írok, az gyorsabb 😄

Nem találtam még igazán tetszõ kezdõhelyet, még csak generálgatom a világokat és keresgélek.

pedig jó volt. láttam is amíg elkezdted. csak közben lefagytam és újra kellett indítani a rendszert

Nem lehet játékot streameltetni az ingyenes verzióval, úgyhogy most perpill az streamelõdik, hogy SGn hozzászólást írok. 😛 😄

Höhö, ez vicces. Mûködik, itt van:

http://www.own3d.tv/Zero_hu

Igyekszem...

De pont ma fejtettem ki, hogy mennyire nem vagyok videónézegetõs típus, ennek a szarnak csak videótutorialjai vannak. Hát szúrja már szíven magát, kb tíz másodperc lenne kigyûjtenem azt az információt egy szöveges oldalról, amit itt nekem tíz percig magyaráz, hogy ide klikkeljek, meg azt írjam be.

Fasz bele, inkább próbálkozom magamtól.

én még nem próbáltam, de gondolom nem lehet nehéz, biztos vannak tutorialok is

ha sikerült megcsinálni, linkeld be ide is 😄

Megpróbálom ezt a streamelõsdit. Sosem csináltam még ilyet, de akarom tudni, hogy kell. 😊

twitch.tv vagy own3d.tv
beregisztrálsz valamelyikre és ott leírják,hogy tudsz saját streamet csinálni. lényegében nem is kell nagy erõforrás DF-hez

succession game-t én kihagyom most. egyrészt alig van idõm játszani, másrészt már nem játszottam DF-el jó ideje

Hogy kell? 😊

Egyébként gondolkoztam már, hogy felvetem, hogy akartok-e succession game-et tolni? Mondjuk kicsit melós megírni a beszámolókat.

nem akarod streamelni? 😄

Megpróbálok egy erõdöt gonosz területen, valami meleg erdõben. Kíváncsi vagyok, meddig bírom. Remélem ez inkább nehéz, mint idegesítõ... 😊

Bár tudom, hogy pont ez a succession game-ek lényege, mégis meglep, hogy mennyire "ahogy-esik-úgy-puffan" jellegû az ilyen erõdök építészete. Ide fúr egy pár kis lyukat szobáknak, oda néhányat workshopoknak, de a kettõ terület kurvamessze van egymástól, és sok értelme nincs.

Nem értem a dolgot.

Nekem van egy már jól bevált megoldásom, amit egy az egyben kopipésztelhetõ saját maga alá, ha kell még belõle. Az a jó benne, hogy nem kell a törpéimnek sokat vízszintesen rohangálniuk, lemennek a lépcsõn a megfelelõ szintre, és kész. Lépcsõ is van elég, hogy ne legyen torlódás. A folyosóknak nem kell egy kockánál szélesebbnek lenniük, mert nincs olyan, hogy egy folyosót egyszerre két-három törpe akarná használni.
Igazából csak azt nem értem, hogy hogyhogy nincs minden pléjernek már ilyen jól bevált rendszere. Mert oké, hogy egy ilyen folytatásos játékban egy év van egy játékosra, de én kb már rögtön a letelepedéskor kijelölök egy szintnyi ilyen lakóblokkot, amit késõbb csak ki kell ásni.

A másik, amit nem értek, hogy miért nem védik be magukat jobban. Elsõ dolgom szokott lenni egy árok legalább a bejárat, de még inkább az egész felszíni erõd köré. Felvonóhíd, körbe falak, vadász a fal tetejére, aztán jöjjön be aki tud...
Trading depo meg a falon BELÜLRE, zsilippel. Nemtom, hányadik ilyen leírást olvasom, ahol a falon kívül van a kereskedelmi állomás.
Pedig elvileg ezek veterán DF pléjerek...

Köszi, értékelem a szándékot, de én alkalmatlan vagyok gameplay videók nézegetésére. Még látványjátékoknál is, nemhogy DFnél... Jellemzõen arra a fél percre szoktam egy-egy gameplay videót futni hagyni, amíg eldöntöm, hogy le akarom-e tölteni vagy felejtõs.

Syrupleaf történetét olvasgattam, de nekik könnyû dolguk volt, volt egy magma pipe, ami felnyúlt a patak fölé a mellettük lévõ hegyben. Azzal simán felolvasztották a jeget, és lett vizük. Ez egy random, teljesen sík jégmezõn szimplán nem lehetséges.

Egyébként annyira nem kipusztulós a helyzet, karavánokkal ki lehetne bekkelni elég sokáig, de lehet, hogy hagyom az egészet a francba. Nem annyira érdekes a dolog, mint amekkora szopás van vele.

captnduck-nak volt egy egész hosszú játéka jeges vidéken. talán onnan el tudsz lesni pár dolgot. anno végignéztem nagy unalmamban, de nem igazán emlékszem mik vannak benne

http://www.youtube.com/playlist?list=PL986A5CE215E01238

Azt nem tudom, a vadászom mi a francért sztrájkol mindig. Néha jetik, máskor jegesmedvék vannak a jégmezõn, és mégsem csinál semmit. A múltkor még egy pofátlan jegesmedve el is lopott öt plump helmetet a szekérrõl, és mégsem csinált senki semmit.

Lehet, hogy feladom ezt a jeges megoldást, túl sok szopás tökfeleslegesen. A legnagyobb baj egyébként az, hogy a talaj is, meg a víz is túl messze van. Ha építek egy felszíni erõdöt, a farm meg -30ban van, akkor záros határidõn belül hülyülök bele abba, hogy folyton fel-le kell mászkálnom a nézettel a szintek közt... Persze ez elõbb-utóbb úgyis eljön, amikor magmahajtású kovácsmûhelyeket akarok csinálni...

Tényleg, a magmát lehet vödörben transzportálni? Elég lenne egy-egy kocka a mûhelyek alá, valahová a felszín közelébe.
Meg olvastam a wikin, hogy vannak talicskák, olyat sem láttam még sosem használat közben, meg még jobb, lehet síneket építeni csilléknek.
Ez utóbbit mondjuk nem tudom, mire tudnám használni, nekem általában nagyon kompakt, nagyon használható erõdjeim épülnek, nincsenek olyan távolságok, amik leküzdéséhez vasút kellene. Ráadásul függõlegesen terjeszkedek, az meg pont az az irány, amit a vasút annyira nem szeret.

Az a baj, hogy egy sima erõdöt építeni meg túl könnyû. Ha low vagy medium az evil szintje a területnek, akkor az élõvilág alig okoz gondot, a goblin ostromok szintén sima ügy, csak a lenti világ és a forgotten beastek okozhatnak problémát. Ha meg evil a környék, akkor meg szinte lehetetlen bármit is csinálni. A hullák felkelnek, százhuszonötödjére is, mindenféle fertõzõ ködök szállingóznak, és rövid távon kipusztul az egész erõd nagyon csúnyán. Aztán persze felkel zombiként... Sokáig nem jutottam ilyen helyen még.

Szal nem tudom, lehet, hogy eljött az ideje a moddolásnak? Ha az ostromok nem lennének ilyen kis gyengék, lehet, hogy érdekesebb lenne a nem gonosz környék.

De lehet, hogy megint egy gonosz környéken fogok nekifutni a dolognak. Mondjuk egy gonosz erdõ közepén egy pici, erõs várkastély, zombi hordákkal körülvéve nem is hangzik rosszul. Csak ne zabáljanak meg már rögtön az elején...

DF-fel játszok mostanában megint, volt egy pár sikertelen próbálkozásom, hogy a jég hátán megéljek...

Hát elég nehéz. Nincs fa, nincs víz. Kutyán, macskán kívül minden állat éhen döglik.
Kb 6-8 réteg jég van átlagban a szikla fölött. Onnan még 20-25 szint az elsõ barlang, ahol már van folyékony víz.

Döglöttem már meg kajahiányba, vízhiányba, ettek meg dögök az alsó barlangból... Nem egyszerû dolog ez. Persze általában nem várom meg a teljes kipusztulást, inkább gyors restart.
Legutóbb azt sikerült elbasznom, hogy mikor végre kész lett volna a kút, ami felmegy a felsõ szintekig, elfelejtettem, hogy nem szabad kinyitni az ég felé. Úgyhogy a kutam alatti kocka 30+ szintre a felszíntõl befagyott... 😛

nem tudom figyeltétek e, de idõközben megjelent a Towns. úgy egy éve volt itt téma, akkor alpha állapotban volt és azóta sokat fejlõdött (még inkább df klón lett 😄)
van topicja is:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1352406461

azt hogy csináltad? 😊

A human fajoknak van az egyik legkönnyebb kezdõ area-juk, ráadásul a bulwark az egyetlen olyan background, ami minden probléma nélkül kicsinálja a uniqe trollokat.
egyedüli probléma,ha skeleton mage-s vault van, vagy sok kígyó és egyszerre támadnak. de alapból van 2 infusion-öd, azokat kell használni ezerrel, mivel csak cooldown van rajtuk, semmilyen erõforrást nem használnak. meg, tulajdonképpen az egész játék lényege,hogy mindig használd a skilljeidet, amikor csak lehet. és utána meg pihenj, addig amíg feltöltõdsz "r" betû. nincsenek potionok, csak infusion, spell, meg pihenéssel lehet visszanyerni a hp-t. (na meg leech,vagy drain attack)

amúgy szeretem a Tome-ot idõnként jó elõvenni és játszani vele, csak hamar beleun az ember. Hiába van egy nagy világ, minden játéknál ugyanaz a sorrend és pár játék után kissé unalmassá válik.
Ezért is jobb a DCSS, ott minden játék más, ráadásul annyi taktikát és stratégiát tudsz használni, amennyi csak eszedbe jut. emiatt a mélység miatt nehéz szerintem megunni és utána másik játékba kezdeni.

DarkHorSe
Ja, kezdtem most normalon 1et, 5on haltam 😄

a legújabb verzióval játszol (beta42)?

a bulwark sok fajjal jó, 2 human, dwarf, undead-ek brutálisak.
ja és nyugodtan indíts normalon, easy 0 kihívás és tök felesleges.

DarkHorSe
Enis bulwarkot kezdtem😊