roguelike
  • Zero 7th
    Az Ironhand féle tilesetet használom. Mayday-t néztem még, de ott szerintem rondák a gömbölyű sarkok az épített és csiszolt falaknál.

Én egyébként anno ASCII-val kezdtem, annak is megvannak az előnyei. Több információ látszik első blikkre a színkódolás miatt, viszont tanulni kell, hogy mi micsoda.

Tippek... hát... vannak jó tutorialok neten. Én hirtelen azt sem tudnám, hol kezdjek tippeket adni.
    Az UI átnézése talán az első lépés. Mindig minden gomb jelentése a képernyőn van, ezt nem szabad soha elfelejteni. Néha teljesen érthetetlen módon a pozícionálásra nem a kurzorgombokat használja, hanem az unkh-t, vagy épp a +- gombokat, de ez megszokható.
    Angol billentyűkiosztás kell, a kisebbnagyobb jelekkel lehet fel-le mozogni a szintek közt.
    A d gombos menü az egyik legfontosabb, azzal lehet ásni, fát vágni, stb.
    A másik fontos menü a b gomb, építkezés. Azon belül w a workshop almenü.

Aztán mint a hasonló ilyen játékokban, első a farmok a konyha és az alkoholfőző, ács, kőműves workshop, ez a öt dolog az, ami abszolút szükséges a fennmaradáshoz. Igazából minden más már csak sallang, "felesleges" dolog, ezzel az öt dologgal fenn lehet tartani egy erődöt.
    Aztán viszonylag hamar érdemes izolálni magad a map többi részétől, hogy a vadállatok meg később a goblinok ne legyenek baj...

Hirtelen ennyi. Nemtom, konkrét kérdések ha lesznek, szívesen válaszolok, de így leírást ÁdámÉvától.... az egy kicsit nagy meló...