1280
roguelike
-
#717 Köszi, volt egy next rész is és ott kellett berakni az állatokat. Kb 4 megdöglött mire megtörtént. Első fortként beraktam, hogy ha megdöglik egy állat akkor ne kelljen temetni. /biztos nem nagy macera neki is csinálni valami sírt, de egy gonddal kevesebb/
Plusz szerintem már elég jól állok ahhoz képest. Csináltam egy adag silver bar-t is, plusz animal traininget most akarom beizzítani, hogy legyen warhoundom.
Tradenél egy csomó mindent eltradeltem, de az itemek amiket kiválasztottam sehol sincsenek. Ilyenkor még kell ott csinálni valamit mielőtt elmegy? Leginkább az anvil hiányzik.
Edit: lassan megint kéne jönni egy karavánnak és remélem hoz magával. :) -
Zero 7th #716 Rakd be a pasture-be a petet. Ha lehet olyat, nem vagyok benne biztos... -
#715 Petek időnként éhen döglenek, pedig van bőségesen kaja, Pasture zónát jelöltem ki de semmi haszna nem volt, mert nem mennek oda ki, vagy ilyesmi. mit szúrtam el? :) -
sirdond #714 sablonom nincs, de abban tudok segíteni,hogy mit állíts:
Mineral Scarcity: 350 (+-50) ez szabályozza,hogy milyen sok érc és egyéb kőzet legyen. ez egyébként a "Frequent" és "Everywhere" közötti érték. rakhatod másra is. 100 a minimum érték,az felel meg az Everywhere-nek a normál map generáláskor. 100000 a max,minél magasabbra veszed annál kevesebb érc lesz, értelemszerűen.
Volcanism Weighted range (80-100): 3 vagy 4. növeli az esélyét,hogy sok vulkán jelenjen meg a térképen
Minimum Volcano Number: 50-60 mennyi vulkán legyen a térképen.
és ami még lényeg, hogy a Maximum Volcanism értéke 100 legyen (ennyi a default értéke egyébként), különben nem alakulnak ki vulkánok.
Történelemmel nem szoktam foglalkozni én általában úgyhogy, ahogy szeretnéd. :)
-
#713 Szerintem bőven jó az alap worldgen, nem kell az advanced. Ásványok sűrűn: támogatom. Az, hogy mennyire régi a világ passzolom, mert annyira nem értek hozzá, hogy az miért is jó /nekromantákon kívül/
Más. Fortom ugye tele van most gold nuggettel, de még parázok ingotot csinálni belőle, mert túl értékes és olvastam, hogy gazdagság alapján is jönnek elvinni a drágaszágot a goblinok. Persze teljesen be is zárkózhatnék, de az úgy túl egyszerű lenne. -
Zero 7th #712 Jó, akkor elkezdem...
Őszintén szólva én nem szoktam sokat szórakozni a worldgen beállításaival, legfőképpen azért, mert általában csak szarabbul sikerül beállítani, mint a default. Múltkor a barlangokat akartam redukálni, aztán lett egy _összesen_ 30 szint mély világom. Volt, hogy a vulkanizmust akartam felturbózni, akkor vagy nem láttam hatást, vagy 1000 rejectnél leállítottam a generálást.
Annyira meg nem érdekel, hogy nagyon utánanézzek, annyira nem fontos, default beállításokkal is lehet jó világot generálni...
Szóval ha advanced worldgenhez van jó sablonotok, vagy értékek, hogy miket állítsak, akkor azt örömmel veszem.
Történelem milyen hosszú legyen? Legutóbb egy 350 éves világot sikerült legenerálnom, 400 fölé még nem sikerült menni, bár lehet, ha éjszakára vagy meló idejére otthagynám a gépet, akkor tudna végezni. 350 év elég ahhoz, hogy a nekromanták elkezdjenek terjeszkedni, de nem annyira sok, hogy kipusztuljanak a megabeastek.
Ásványokat én felraknám sűrűre, de advancedben nem tudom, hol kell.
(Két napja megkezdett hozzászólás, böngésző cache-ben)
Szal nem, nem kezdtem el, még ez a hozzászólás is félbemaradt... :P De akkor nekiállok, hétfőre akkor igyekszem valami prezentációt brikkenteni, meg feltöltöm az állást. Sztem szombat délutánig még nyomhatjátok a kezdés előtti tippeket, worldgen, embark cuccok, helyszín, stb, valószínű, annál hamarabb nem kezdek bele. -
sirdond #711 húú, nekem rémlik valami. még alpha verzióval játszottam talán, graph pack nélkül. bár lehet nem ez volt az
Zero: van valami fejlemény? esetleg elkezdted már? :) -
#710 Találtam egy érdekesnek tűnő játékot. Ismeritek? -
#709 "Some migrants has arrived" Még hogy "some". Ezek elhozták egész Móriát. Előbb csináltam egy csomó lakóhelyet és most lehet ezeknek is építeni. -
#708 Én meg leírom szépen, hogy az "ostobaságotok" milyen tantrumot csinált nálam a végén és mosom kezeim Benne vagyok :D -
sirdond #707 pedig én meg arra gondoltam,hogy kezd inkább te :D
kicsit el vagyok havazva most munkával és nem tudom mennyi időm lesz játszani hétvégén. jövőhétig meg simán letolsz 1 évet és akkor átveszem én. -
Zero 7th #706 Azért gondoltam arra, hogy az első pléjer csak generáljon meg embarkoljon, mert elég nagy meló az is, és ha más kezdi az első évet, mint aki embarkolt, akkor már ott az első probléma, a "mi a franc van a szekéren és egyébként is hol a tökömben vagyunk?" :) De nem ragaszkodom hozzá, meg igazán semmihez sem. Csak kezdjük el, aztán hadd szóljon!
Akkor ha jól látom, hárman vagyunk, Tera ne kezdjen inkább, úgyhogy hajrá, állj neki a hétvégén, én meg leszek harmadik. Én már túl sokat beszéltem arról, hogy én hogyan szeretem a kezdést, szal nincs pofám ténylegesen kezdeni.
El ne felejtsd a törpéket átnevezni, és SaGa-t is vedd be a bandába, hátha ősszel még meggondolja magát... Én a mason akarok lenni. :) -
sirdond #705 Szerintem az csinálja meg a worldgen-t aki elsőnek fog kezdeni, szvsz az a legegyszerűbb. Ha egy átlagos környezetet választunk, akkor gyakorlatilag úgy is mindegy, hogy milyen. Szóval először legyen meg a sorrend.
-
#704 I <3 DF feliratba költöznék be kezdésnek és a szív gold nuggetből lenne kirakva, csak hogy boldogok legyetek.
Felőlem elkezdhetjük lassan. -
Zero 7th #703 Tanulás majd menet közben! Az elhatározás a lényeg, meg a lelkesedés! :P
Mondjuk akkor azért ne te kezdd el az erődöt... :)
Többieknek is:
A héten megcsináljuk a világot meg a kezdő buildet? -
Zero 7th #702 Hm, azt nézem, hogy ha az anyacivilizációnak nincs vasérce, akkor acél üllő kerül az indulócsomagba, ami 300-ba kerül.
Tippem nincs, miért maradt bennem, hogy 1000 az ára, de tényleg nem annyi.
Közben azt írja a wiki, hogy általában csak cselendzs része a "nem viszünk üllőt"... Ami mondjuk elég érdekes, megnézném azt az erődöt, aminek az első őszig _szüksége_ van arra az üllőre. Én részemről még azt a 100-at is sajnálom érte, mikor kb három totemért lehet egyet elcserélni rögtön az első ősszel... -
#701 Szerintem jól hangzik. 1000 egy anvilért eléggé irreális lenne, így valszeg elnézted és ez ragadt meg. :)
Elég jól állok a játék megismerésével, de persze még csomó mindent meg kell tanulnom. -
Zero 7th #700 Ja, igen, gondoltam, hogy kihagyok fontos dolgokat... :)
Úgy szoktam, hogy pl miner skillt nem viszek, leader skilleket adok a törpének, aztán kezébe nyomom a csákányt. Az elején úgyis árkot ás meg rámpát bont, azzal hamar megnő a skill, és mire tényleg bányászni kell, addigra már tud, többé-kevésbé.
Az ambusher meg egy kis trükk, ambusher 5 marksdwarf 4 hammerdwarf 1 skillel kap fullos felszerelést, nem kell külön vinni. Bőrpáncél, számszeríj, tegez. Egyébként ő lesz később a craftsdwarf, elkezdi gyártani magának a lőszert csontból. De tényleg kell hozzá butcher, meg tanner is. Lehet, hogy tényleg ráér, vadászok is szoktak jönni tömegével.
Fisherdwarfokat nem szoktam vinni, az szinte mindig jön egy rakással.
Kovácsot azért szoktam embarknál vinni, mert azt a skillt nehéz tápolni, nem jön rosszul egy kis boost.
Anvil tényleg csak 100. Régen nem 1000 volt? Jó, akkor vigyünk, meg menjünk vulkán mellé.
Lehet, hogy woodcuttert külön kéne vinni, axedwarf skillel, hogy legyen vész esetére katona.
Na igen, állatok nem feltétlen kellenek, de szeretem magam túlbiztosítani, és a madarak olcsók. Mondjuk akkor maradjunk a kompromisszumos 1 pár valamilyen madárnál. Jó az a tojás, legalább a plump helmetet lehet alkohollá főzni. Meg egyébként a lavish meal-ekhez nem árt, ha van sokféléből sok.
Az meg biztos, hogy nem kell nehéz környék elsőre, elég nehezítés lesz a folytatásos dolog. :) -
#699 Az oké, hogy úgy állítottam be, hogy azért legyen egy kicsit több érc a földalatt, de azért ekkora lelőhelyre nem számítottam és ez még csak egy szint ahol aranyat találtam.
Spoiler alatt kép
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#698 Csinálok golden cabinenet azt gondolom jól el lehet cserélni. -
sirdond #697 Hát, gold early game nem sok mindenre jó. Én leginkább craftokat szoktam belőle csinálni, mert egyrészt sokért lehet tradelni, másrészt amúgy sem jó "semmire". Tároló eszköznek túl nehéz, bútornak jó alapanyag, de játék elején nem igazán van golden cabinet-re szükség pl. -
#696 Kezdetben találtam 20+ gold nuggetet. Hogy tudom hasznosítani early game? -
SaGa #695 Bocs, most ezt a kört kihagyom. Vagy majd ha úgy alakul, jelentkezem, köszi... -
sirdond #694 aquifer-t ki lehet szedni config fájlokból és akkor alapból le sem generálja (bár bizonyos esetekben lehet hasznos). advanced map generation-nel gyakorlatilag olyan térképet tudunk beállítani, amilyet csak akarunk. egyébként egyetértek az általad leírtakkal, inkább legyen egy könnyebb környék elsőre, aztán majd legközelebb lehet nehezebb is.
törpék:
ambusher? csak így magában? vagy hunter-re gondolsz? én inkább fisher dwarfokat szoktam az elején hozni, főleg, ha folyó is van. hunter mellé kell egy butcher is, igaz így legalább lesz bőr meg csont, meg stb... mindkettő járható út igazából.
többivel nagyjából egyetértek, de én akkor inkább a doki törp-nek adnék broker meg appraiser skilleket a miner helyett.
plusz:
carpenter-mechanic-woodcutter
anvil csak 100 pont, nem 1000. és ha vulkánhoz telepedünk, akkor már gyakorlatilag 1 hónap után lehet használni és gyártani ezerrel, ami nem kis hátrány. de egyébként ha nincs vulkán, akkor felesleges. ahogy a weaponsmith/armorsmith/blacksmith is embarkhoz.
állatokból én is csak kutyát meg macskát szoktam vinni. még a szárnyasok is feleslegesek, annyira broken op a plump helmet :D úgy is tele leszel állatokkal egy-két migration hullám után.
szerintem simán elkezdhetjük 3an is, mire sorra kerülne a 4. ember az úgy is 3-5 hét, hátha kedvet kap addig valaki, aki ide látogat.
-
Zero 7th #693 Az nem gond, ha lejátszod az évet egy hétvége alatt. :)
Jó, akkor kezdjük megbeszélni, milyen helyet és kezdőfelszerelést, skilleket szeretnénk.
Én javasolnám a következőket:
Nyugodt környék, normal vagy jó, semmiképp nem gonosz.
Legalább normál hőmérsékleti viszonyok, de inkább a meleg végén.
Patak, erdő, vagy síkon, vagy egy függőleges sziklafal mellett.
Sok nyersanyag, esetleg magma pipe.
NINCS rétegvíz (aquifer).
Törpék:
miner-leader
grower-brewer
herbalist-cook
ambusher
carpenter-mechanic
mason-architect
chief medical dwarf vagy weaponsmith, armorsmith, "végjátékban" hasznos, nehezen skilleződő törpe.
(tuti, hogy megint kihagytam valami fontosat, szokásom...)
Üllő nem kell, nagyon drága 1000 pontért, és szarért-húgyért lehet venni az első karavántól. Kell egy balta, meg egy csákány, más eszköz nagyon nem, csak mag meg ellátmány. Legelésző állatokat én utálom, azt nem vinnék, viszont két kutyát, egy macskát, meg minden madárból egy párat vihetnénk.
Aztán kb ennyi. -
sirdond #692 ahogy említettem, én benne vagyok. bármikor kezdhetjük,viszont csak hétvégén tudok df-fel játszani. -
sirdond #691 lol, pont a héten telepítettem fel én is a stalkert soc-ot :D
-
Zero 7th #690 Ha negyedik, vagy még inkább ötödik lennél a sorban, az már szeptember eleje. -
SaGa #689 Bocs, most épp stalkerezek. Lefordítottam egy modot oroszból magyarra, azt kell tesztelni, aztán meg egy másik modot befejezni (azt nem fordítottam, csak belekezdtem és jó hosszú...)
Pár hét múlva ( vagy inkább ősszel), lehet róla szó. -
#688 Benne vagyok miután egy kicsit jártasabb vagyok a dolgokban. Szerintem az elég ha mindenkinek a saját google drivejához tölti majd fel. Meglepődnék ha manapság valakinek nem lenne gmailje. Be kell rakni privátba/link általi megosztásra és itt bárki le tudja szedni. -
Zero 7th #687 Na de kezdjük már el szervezni a folytatásost!
Hárman vagyunk csak? Sirdond, Terawatt meg én?
Darkhorse? SaGa?
Kéne egy dropbox fiók vagy egy google drive acc, amin tudjuk cserélgetni a savegame-eket, aztán kéne generálni egy világot, keresni egy helyet, és hajrá. -
#686 Ezen a sztorin visítottam vagy 5 percig és még mindig mosolygok.
Masterwork Dwarf Fortress-t toltad már? :)
Elsőre én nem akarok semmi extrémet, csak valami életképes fortress a bejárat szokásos a hegynél, de előtte U alakban fal, előtte vizes árok két szélén íjászoknak torony. Elképzelés megvan, de hát tudod...törp tervez fun végez. :D -
Zero 7th #685 A csapóhidas dolog egyébként szerencsére nem háziállattal történt, hanem az őrkutyámmal. Aztán meg a következő kölykeivel.
Mert ugye elsőre odakötöttem közvetlenül a csapóhíd elé. Felhúztam, kutya fröccsent az arra járókra. Oké, lebontottam a pórázt, eggyel hátrébb raktam. Az rendben is volt egy darabig, de az új kutya nőstény volt, kölykedzett vagy ötöt, ott rohangáltak körülötte. Jött egy ostrom, vagy három édibédi kiskutya fröccsent szét...
Ezt a zombisat kezdtem el nagyjából, csak kinn a sarki jégmezőn. És nem csak kinn voltak zombik, hanem minden halott dolog feléledt. Addig eljutottam, hogy körbeástam és körbefalaztam a bejáratom (nyolcágú csillag káosz szimbólum alakban, mert ráértem... :P), meg vágtam jeget és lett vizem, farmom. Fát vittem egy zsákkal ágynak, másra nem kell. Mondjuk a kő köcsögök nehezek, eléggé rontják a hatékonyságot...
Aztán kicsit soknak bizonyult a zombisodás, és elkezdtem a szegregálós játékot. -
#684 "Vagy véletlenül odacsukod csapóhíddal valakinek a háziállatát." Szerencsétlen
Tantumról ez jutott még elsőre eszembe. off lévén spoilerbe rakom
Olvastam zseniális challangeket is a wikin. Ebből beraknék érdekességként pár mókásat:
28 Drinks Later
Embark at a terrifying biome(Scary Biome), make sure there are zombie somethings. Set up a five thick wall around your camp. Never leave the perimeters. All migrants would be wandering survivors, let them in or don't, as they might be infected.
Bonus: If you have "reason" to believe the migrants are infected, sacrifice them to the Armok. Remember, he loves Magma!
Bonus: Only Marksdwarves for defense, You shouldn't get near the zombies, they tend to bite.If they are wounded, they must be quarantined, and shall therefore die.
AdvancedPlay: Add zombie to the creatures list and set them as [EVIL].
Bonus: Send one heroic guy to save the migrants from the zombies, like in 28 days later.
Elf clothing anyone?
Keep a diary from one of the characters perspectives, to be read when the world is repopulated.
Volt egy másik, amit nem találok, de az volt a lényege, hogy valamilyen módon brutálisan végezd ki a foglyokat pl vízesésen erezd le és zuhanjon a halálba. MInden egyes ilyen kivégzés után csinálj egy szobrot. Bonusz: Építsd úgy meg az egészet, hogy a rabnak végig kelljen néznie a szoborcsoportokon halála előtt. -
Zero 7th #683 Hehe, hát azért sok minden. Jönnek a strange moodok, amik majd feszt olyan dolgokat kérnek tőled, amid épp nincs. Mondjuk selymet, kagylóhéjat vagy obszidiánt, amit nem tudsz szerezni amíg meg nem őrül.
Vagy mondjuk nem tűnik fel, hogy a vadászod a szíve mélyén gyűlöli a kutyákat, te meg beosztasz mellé egyet.
Vagy véletlenül odacsukod csapóhíddal valakinek a háziállatát.
Vagy megsemmisítesz egy masterwork tárgyat.
Vizes és magmás első próbálkozások sem szoktak jól elsülni.
Megpróbálod ostrom alatt valahogy beengedni a kereskedőket...
Ezer módon indulhat tantrum spirál, majd elmeséled, neked mi okozta az elsőt. :) -
#682 Van olyan játék amit jobban szeretek nézni, vagy vegyes. Ezt például jó volt nézni és majd holnap neki esek élőben is.
A zárt erődben mi okozhat Fun-t? Amit el tudok képzelni az az, hogy valamiben meghal valaki és a haverja megőrül az elvesztésétől és lemészárolja a többieket.
Edit: De ugye be lehet őket zárni kalitkába és ez is úgy ahogy meg van oldva. -
Zero 7th #681 Szerintem épp azért kéne elkezdeni játszanod, mert akkor tanulnád meg hamarabb látni a mátrixot. Akkor te irányítod mit nézel, nem tökváratlanul ugrálnak a szintek... Én egyébként nem is szeretek DF-et nézni. Van az a tök fasza erődnézegető, ott szoktam időnként nézegetni mások erődjeit, nem videókon...
Egyébként szerintem erősen túlbonyolítod ezt magadnak ezekkel a teljes játékos folyamatábrákkal is...
Néhány dolog kell csak kezdésnek, egy életképes erődöt összerakni nem nagy ügy. Farm, konyha, pálinkafőzde, kőfaragó, asztalosműhely kinn a szabadban a kocsi körül, egy lyuk a földben ágyakkal, és az első két évre megvan mindened. Közben megtanulod látni a dolgokat, meg kezelni a sok menüt, megszokod a sűrűn használt parancsokat és kombókat, meg látod, hogyan működnek a törpék.
Megvédeni az erődöt egyébként nem nagyon kell, a farmok, a trade depot, meg a lejárat köré egy árok, mögé egy épített fal, egy helyen háromkockás csapóhíd. Az ostromlók, ha túl sokáig nem történik semmi, hazamennek maguktól. Kereskedőket mondjuk meg szokták fingatni, ami azért kicsit baj, mert a mi számlánkra írja a civilizációjuk a halálukat, de hey, free loot! :D
Aztán ennyi, ez eléldegél az örökkévalóságig. Utána már úgyis inkább arról szól a dolog, hogy mit AKARSZ csinálni, meg a játék úgyis fogja a nyakadba szórni a funt, ami az első erődödnél úgyis hamar be fog tetőzni, de a következővel meg már tovább jutsz majd. -
Zero 7th #680 Régen lehetett ilyet, a 34.11-ben nem, az újban fene tudja.
Rá lehetett költözni emberekre, elfekre, goblinokra... Elfekre nem volt sok értelme, mert nem voltak épületeik, csak kint ölelgették a fákat az erdőben. A goblinok furamód nem voltak ellenségesek (állítólag az első ostromnál viszont azzá váltak, én azt nem vártam meg), az épületeik ilyen nagy üres hodályok voltak. Emberek voltak a legérdekesebbek, voltak kisebb-nagyobb házaik berendezve, út ment a falun keresztül, és ők segítettek is az ostromoknál. El lehetett hordani a cuccaikat, lebontani bármit, nem zavarta őket semmi. Nem esznek, nem isznak, nem alszanak... Olyanok, mint a kereskedők vagy az ellenségek.
Én belaktam a házakat, építettem nekik pincét workshoppal és raktárral, meg felhúztam egy rohadt hosszú falat a városka körül. Aztán túl egyszerűnek találtam, és kezdtem másik játékot. Az is kicsit zavart, hogy elkezdek kicsit fogyni az emberek az ostromoknál, kirohangáltak a swordsmanek mielőtt becsuktam a kaput, és megölették magukat. Nekem meg csak jöttek a bevándorlók, teljesen törpe településsé vált a hely, némi emberrel mutatóba...
A 34.11-ben újraírta Toady a településgenerátort, _sokkal_ nagyobbak lettek a városok, és nem lehet rájuk telepedni.
Újban meg kéne nézni. -
sirdond #679 olyat még nem próbáltam -
#678 Maga a kombinációk tényleg csak úgy fognak menni, de az a legkisebb problémám, mert nem zavar, hogy ilyen. Inkább vizuálisan felfogni amit csinál.
Hát ha nem is beköltözni, de oda embarkolni és mondjuk a fortja mellé építeni közvetlenül.