Dwarf Fortress

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nekem még nem sikerült végigvinni, de bulwark karakterekkel jutottam legtovább. páran azt mondják,hogy gyenge, de azért elég brutális tud lenni.

How much can you take,before you snap?

DarkHorSe
Kiprobaltam a Tome4et, nagyon bejovos, elkezdtem easyn egy human warriort, asszem lvl2on megoltem egy 24es medvet 😄

Swedish people are albino monkeys

hmm, most jut látom,hogy pár nap múlva d2 ladder reset is lesz. lehet elõveszem 😊

viszont kicsit herótom lett a crawl-tól, több, mint fél éve folyamatosan csak ezzel játszottam 😄

ajánlhatnátok valami jó crpg-t,ami kevésbé ismert, mégis jó.
vagy action adventure-t, mint a severance: blade of darkness 😄

a guild wars 2-t próbálta valaki? milyen? létezik belõle warez verzió?

próbáltam az adom-ot, nem sokat játszottam vele, de nekem nem nyerte el a tetszésem. a játék pedig egyáltalán nincs kész, rengeteg buggal van teli és nem kicsit elavult. olyan pedig nem létezik,hogy valaki elsõre átvigyen egy rl-t 😄 még úgy se,hogy egy másikkal milliószor játszott és nyert. egy rl-t elõször be kell tanulni,tapasztalatot kell szerezni.

DarkHorse: szerintem sokkal jobban jársz,ha az ADOM helyett a TOME4-be kezdesz bele. Extrém módon rendhagyó, pl nincsenek, scrollok,potionok,food clock és van felszíni térkép (most már saját történet is,mert ugye az Angbandból fejlõdött és Középfölde történetét mesélte, de ezzel szerzõi jogok voltak) és bejárható terület, random dungeonok, szép tileset,furcsa skillhasználat, lehet adventure módban játszani, de akkor is kõkemény roguelikenak számít. És nem utolsó sorban folyamatosan fejlesztik

DarkHorSe
Koszi szepen, szerintem kiprobalom a hetvegen 😊

Ja, van egy térkép, egy faluval, hegyekkel, erdõkkel, dungeonökkel. Vannak questek, van bolt. Eléggé Diablo 2. Vagy kicsit DF adventure mód.

Ha elsõre megcsinálod az ADOMot, komolyan gratulálok. 😊

Ezt is sokszor elõröl fogod kezdeni, csak ez még baromi hosszú is.
Az, meg, hogy "beleszart" a csóka, vagy késznek tekinti, nézõpont kérdése.

DarkHorSe
Szoval az ADOMban van kulso vilag? Nezegettem rola videot, olyannak tunik mint a dungeon crawl 😊

igen,az átlag rl csak ennyi. menj le a dungeon legaljára, szerezd meg x tárgyat, juss fel vele. a legtöbbnél még felszíni város sincsen, szóval az ADOM eléggé rendhagyó volt ilyen téren,kár hogy beleszart a kitalálója (és a kickstarter-es lehúzásról most inkább ne beszéljünk)

nekem meg éppen ez a halálom úgymond. mindent tökéletesre tervezek, hogy az elsõ végigjátszásnál is a lehetõ legtöbb dolog és a legjobban sikerüljön (persze emiatt elég hamar bele lehet unni az egész játékba, arról nem is beszélve,hogy így az újrajátszás esélye gyakorlatilag 0),szóval lehet ezért tetszenek ennyire a roguelike-ok, rábízod magad az RNG-re és lesz,ami lesz 😊

Én már nem is tudok úgy játszani, hogy ne tervezgessek elõre. És nem csak DF-et, hanem nagyjából semmit. 😛

Átlag RPGhez is úgy állok hozzá, hogy játszom vele addig, míg ki nem tapasztalom a rendszert _teljesen_, aztán indítok egy új játékot, ahol már a kiismert rendszert a végletekig optimalizálom.
Pl Oblivionban van egy olyan karakterem, aminek minden statja 100-as, a legtöbb skillje szintén, 100% manaelnyelés, és akkora mana pool, hogy armageddon szintû varázslatokat is ki tud magából tolni.

Heh, olvasgatok neten, és rá kellett jönnöm, hogy _tipikus_ roguelikeot én még nem is láttam. 😄

Azt hittem, hogy az ADOM olyan, de felvilágosítottak, hogy az, hogy van egy külsõ világ, az egyáltalán nem általános.

Tényleg annyi egy átlag roguelike, hogy egy dungeon, megyek lefelé, azt' szevasz?

http://www.youtube.com/watch?v=q1kBedai-rk

hát ez óriási, nézzétek meg,ha még nem tettétek volna 😄
van angol felirat

Zomil
Amugy Gnomoria-rol azért kérdeztem, mert itt 1$-ért meg lehet venni és sztem megéri a befeketetést, mert jo játék lehet belöle 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Zomil
jo neked, én mikor megunom és fél év után ujra megjön a kedvem, sosem tudom mi a francot kéne csinálni 😄

szerk: persze mondjuk nem is vagyok hc játékos, h mindent elöre eltervezek, csak ami jön, elszorakozgatok vele 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Pedig olyan ez mint a biciklizés, nem lehet elfelejteni. Én amikor nagy kihagyás után újra belekezdek egy játékba, néha nem is tudom, mit csinálok, de benne van a kezemben a kombó, és ásódik az árok, épül a fal, workshop, farm...

Zomil
játszok azzal is ám 😊
csak ha kirázodik belöle az ember nehéz visszaszokni

tudom, azért mondtam,hogy majd késõbb 😄

inkább DF-be kezdj bele, nem fogod megbánni

Zomil
DF 6éve vann kinnt, ez fél éve 😄
de nem tünik rossznak az alap, jo játék lehet belöle 😊

hát öö, játszottam vele egy fél órát. jópofa és egyszerû. de nem igazán akarok jobban belemélyedni, bár ahogy láttam nincs is nagyon mibe.

az is igaz,hogy még csak alpha verzió, szóval kíváncsi vgyok mit hoznak ki belõle késõbb.

kíváncsi vagyok milyen különbségek vannak DF-hez képest. ki is próbálom

Zomil
Gnomoria-val játszik valaki? Nemrég olvastam rola és nem tünik rossznak.

FTL nagyon jó. De szopat. Bemegyek a szektorba, és zsákutca. Semmilyen úton nem lehet eljutni az exithez. Kösziii... 😛

Normálon ahogy nézem majdnem esélytelen unlockok nélkül.

DarkHorSe
Enis, meg jo hogy szabit vettem ki a hetre, tul sok jo jatek jelenik meg mostanaban 😄

én nemrég vettem észre, hogy a borderlands 2 is ma jelent meg 😄

DarkHorSe
Baldur's Gate: Enhanced Edition launches November 30th! :/

DarkHorSe
Uh tenyleg tl2tot el is felejtettem, es 18-an jelenik meg a baldurs gate enhancted edition, ami ma? van 😛

lol, az a baj,hogy 2 nap múlva jön a torchlight 2 és valószínû,hogy egy idejig leköti a szabadidõmet. pedig simán benne lennék egy ilyenben. meg ahogy olvastam a topicot, páran azért játszanak, szóval akár magyar szervert is lehetne indítani

DarkHorSe
En egyszer probaltam ki, de nagyon lagos volt, aztan inkabb hagytam is😄

Azota valtozott a helyzet? Most ftl-t tolom, meg talan vegre befejezem a dragon aget😄

Szigorúan fekete bõrû karakterekkel! 😛

Nagyon kurvajó egyébként az SS13. Gyertek játszani! 😊 Alkossunk kisebbséget egy állomáson, harcoljunk a jogunkért, hogy szabadon beszélhessünk magyarul a rádión! 😄

DarkHorSe
Miert ne lehetne beszelgetni barmirol😄

Nem SS13ról van szó, azért. 😊 Azóta, hogy itt szó volt róla, nyitottam neki topikot.

De ha már szóba került...
Egyébként nagyon hardcore azért tudás nem kell, wikit kell felfogni, hogy végezni tudd a munkád meg cseten kommunikálni.
Na meg szerepjátszhatsz külföldi vendégmunkást, aki alig beszél angolul, nem fognak bántani.
Ne legyél Head of Staff, nekik jellemzõen sokat kell beszélni, meg érteni, mit beszélnek hozzájuk, meg ne legyél ügyvéd vagy pap, mert azok a melók szinte kizárólag kommunikáció alapúak. Bármi mással el tudsz boldogulni alapszintû angollal.

Hi,

ez a ss13 akkor csak hard core angoltudással megy?

BTW, miért nem a topicjában beszéltek róla? ;-)

DF: valami tipp, hogy a katonáknál mi az oka a 'no activity' státusznak? (Igen, van barakk, lõszer, archery range, tréning aktív)
az. szerintem easyn kezd el, játsz 2-3 játékot, attól függõen mennyire szívatott meg az RNG, majd utána normal, mert easyn hamar meg lehet unni. én 2. gameben eljuttottam a fõ Bossig 😄

amúgy érdemes lehet megcsinálni a 2 achievmentet a Red Tail-ért, mert a kezdõ hajók nagyon gyengék.
ha gondolod leírom,hogy mi a 3 achievement.

DarkHorSe
Mindenesetre holnap kiprobalom, azt mondjak nagyon addiktiv 😊

Engem aztán kurvára nem zavar. Akkor van ennek a "szabálynak" értelme, amikor menne a beszélgetés a játékról (plána ha multi vagy egyéb módon eredetit igénylõ cuccról van szó), és jönnek a vérpistikék a kérdéseikkel, hogy hogyan lehet warezzal multizni, hogy kell krekkelni, meg hasonló faszláma dolgok.

Itt, ebben a topikban meg érdemben fél éve nem volt szó a DFrõl...

DarkHorSe
azt ne itt beszeljuk meg 😄

warezzz 😊

DarkHorSe
mi az a viragbolt <#zavart1>

Swedish people are albino monkeys&#65279;

virágbolti verzióm van 😊

DarkHorSe
Megvetted? 😄 vagy hozza lehet valahogy jutni illegalisan is? 😄

igen, észre sem vettem,hogy DarkHorse rosszul írta 😄

szerintem mindenképpen megér egy próbát, az a baj,hogy elég szegényes tartalommal bír szerintem. pár napig leköt, de utána könnyen megunja az ember. mindenesetre jól szórakoztam vele.

Errõl beszéltek? Ez FTL, nem FLT... 😛

Néztem, érdekel, de nem követtem. Megjelent? Megnézem majd.

pénteken jelent meg,azóta folyamatosan nyomom 😄
nem rossz, sõt nekem tetszik, bár nem hiszem,hogy nagyon sokáig le fog még kötni

DarkHorSe
Flt, valaki problata? Elvileg mostanaban jelent meg 😊

Oh, most nézem, június negyedikén jött új verzió, 0.34.11.

Ja, nyitottam neki topikot.

Meg kipróbáltam a bányászt, és az aszteroidán Dwarf Fortress zene szól. 😄

Hát ez ilyen, meg lehet (és ha játszani akarsz, akkor kell) szokni. Nem pörög annyira, hogy bármiben is nagyon befolyásoljon a darabossága, inkább csak kényelmetlen. Pl amikor már harmadszor csúszol túl egy ajtón...

Eh, soha nem nyitottam még topikot. Nem is könnyû olyan elsõ üzenetet írni, ami nem hangzik idiótán, mégis kedvcsináló... Lehet, hogy összekopipésztelem ezt a néhány hozzászólásomat itt, azt' szevasz. 😛

DarkHorSe
Enis megneztem, szinten nagyon lagos, meg az Eu szerver is, bar ott lattam talan 2 embert osszesen😊

Majd melohelyrol jobban ranezek.