Dwarf Fortress
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
How much can you take,before you snap?
Swedish people are albino monkeys
ajánlhatnátok valami jó crpg-t,ami kevésbé ismert, mégis jó.
vagy action adventure-t, mint a severance: blade of darkness 😄
a guild wars 2-t próbálta valaki? milyen? létezik belõle warez verzió?
DarkHorse: szerintem sokkal jobban jársz,ha az ADOM helyett a TOME4-be kezdesz bele. Extrém módon rendhagyó, pl nincsenek, scrollok,potionok,food clock és van felszíni térkép (most már saját történet is,mert ugye az Angbandból fejlõdött és Középfölde történetét mesélte, de ezzel szerzõi jogok voltak) és bejárható terület, random dungeonok, szép tileset,furcsa skillhasználat, lehet adventure módban játszani, de akkor is kõkemény roguelikenak számít. És nem utolsó sorban folyamatosan fejlesztik
Ezt is sokszor elõröl fogod kezdeni, csak ez még baromi hosszú is.
Az, meg, hogy "beleszart" a csóka, vagy késznek tekinti, nézõpont kérdése.
nekem meg éppen ez a halálom úgymond. mindent tökéletesre tervezek, hogy az elsõ végigjátszásnál is a lehetõ legtöbb dolog és a legjobban sikerüljön (persze emiatt elég hamar bele lehet unni az egész játékba, arról nem is beszélve,hogy így az újrajátszás esélye gyakorlatilag 0),szóval lehet ezért tetszenek ennyire a roguelike-ok, rábízod magad az RNG-re és lesz,ami lesz 😊
Átlag RPGhez is úgy állok hozzá, hogy játszom vele addig, míg ki nem tapasztalom a rendszert _teljesen_, aztán indítok egy új játékot, ahol már a kiismert rendszert a végletekig optimalizálom.
Pl Oblivionban van egy olyan karakterem, aminek minden statja 100-as, a legtöbb skillje szintén, 100% manaelnyelés, és akkora mana pool, hogy armageddon szintû varázslatokat is ki tud magából tolni.
Azt hittem, hogy az ADOM olyan, de felvilágosítottak, hogy az, hogy van egy külsõ világ, az egyáltalán nem általános.
Tényleg annyi egy átlag roguelike, hogy egy dungeon, megyek lefelé, azt' szevasz?
hát ez óriási, nézzétek meg,ha még nem tettétek volna 😄
van angol felirat
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
szerk: persze mondjuk nem is vagyok hc játékos, h mindent elöre eltervezek, csak ami jön, elszorakozgatok vele 😊
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
csak ha kirázodik belöle az ember nehéz visszaszokni
inkább DF-be kezdj bele, nem fogod megbánni
de nem tünik rossznak az alap, jo játék lehet belöle 😊
az is igaz,hogy még csak alpha verzió, szóval kíváncsi vgyok mit hoznak ki belõle késõbb.
Normálon ahogy nézem majdnem esélytelen unlockok nélkül.
Azota valtozott a helyzet? Most ftl-t tolom, meg talan vegre befejezem a dragon aget😄
De ha már szóba került...
Egyébként nagyon hardcore azért tudás nem kell, wikit kell felfogni, hogy végezni tudd a munkád meg cseten kommunikálni.
Na meg szerepjátszhatsz külföldi vendégmunkást, aki alig beszél angolul, nem fognak bántani.
Ne legyél Head of Staff, nekik jellemzõen sokat kell beszélni, meg érteni, mit beszélnek hozzájuk, meg ne legyél ügyvéd vagy pap, mert azok a melók szinte kizárólag kommunikáció alapúak. Bármi mással el tudsz boldogulni alapszintû angollal.
ez a ss13 akkor csak hard core angoltudással megy?
BTW, miért nem a topicjában beszéltek róla? ;-)
DF: valami tipp, hogy a katonáknál mi az oka a 'no activity' státusznak? (Igen, van barakk, lõszer, archery range, tréning aktív)
amúgy érdemes lehet megcsinálni a 2 achievmentet a Red Tail-ért, mert a kezdõ hajók nagyon gyengék.
ha gondolod leírom,hogy mi a 3 achievement.
Itt, ebben a topikban meg érdemben fél éve nem volt szó a DFrõl...
szerintem mindenképpen megér egy próbát, az a baj,hogy elég szegényes tartalommal bír szerintem. pár napig leköt, de utána könnyen megunja az ember. mindenesetre jól szórakoztam vele.
nem rossz, sõt nekem tetszik, bár nem hiszem,hogy nagyon sokáig le fog még kötni
Meg kipróbáltam a bányászt, és az aszteroidán Dwarf Fortress zene szól. 😄
Eh, soha nem nyitottam még topikot. Nem is könnyû olyan elsõ üzenetet írni, ami nem hangzik idiótán, mégis kedvcsináló... Lehet, hogy összekopipésztelem ezt a néhány hozzászólásomat itt, azt' szevasz. 😛